thoralf

Alla inlägg den 21 juli 2014

Av Thoralf Alfsson - 21 juli 2014 00:12

Jag är helt övertygad om att journalisten Ulf Carlsson följer min blogg. Jag är lika övertygad om att mina blogginlägg och diagram om antalet asylsökande till Sverige och kostnaderna för kommunerna i Kalmar län fått honom att ta upp detta ämne i flera artiklar. Det är den enda journalist som jag känner till som vågar ta upp detta ämne på ett så granskande sätt. Även om kommunerna själva inte råder över hur många asylsökande det finns inom kommungränsen. Det gör istället Bert Karlsson och liknande entreprenörer som ser en chans att tjäna pengar på flyktingindustrin. Men Ulf Carlsson har ändå fått en bra spets på sina artiklar.


”I förhållande till folkmängden tar Kalmar län emot flest asylsökande i hela landet.”

 

Den 31 december 2013 fanns det 2940 asylsökande i Kalmar län.


Liknande artiklar kommer vi aldrig få se i Barometern med tanke på hur den redaktionen fungerar.


 



Kalmar län har i stort sett lika många asylsökande som Finland skriver Ulf Carlsson. Jag kunde inte formulerat det bättre själv. Jag är övertygad om att dessa artiklar har väckt en och annan länsbo från sin slummer.


För att få lite balans på sina artiklar har han intervjuat några tjänstemän och kommunpolitiker. Länsrådet Malin Almqvist som är före detta moderat oppositionsråd i Kalmar kommun och numera sambo med det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson säger följande.


”Alla de asylsökande som kommer hit är en enorm möjlighet för länet som vi måste ta tillvara.”

 

Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfred är stolt över hur Hultsfred klarar asylmottagandet. Men nu måste fler kommuner hjälpa till.


”Vi har nått en gräns för vad vi klarar av. Det håller inte att en liten andel, ofta glesbygdskommuner, ska dra hela lasset.”

 

Men det finns fler centerpartister som går emot partilinjen som Annie Lööf driver. Lisbeth Lennartsson (C), kommunalråd i Borgholm har samma åsikter som sin partivän i Hultsfred.


”Det är orimligt! Jag hyllar den generösa flyktingpolitiken, den ska vi inte ändra på. Men vi måste få en jämnare fördelning, både inom Sverige och inom EU.”

 

Ganska motsägelsefullt av Lisbeth Lennartsson. Hon är också orolig för det ökande stödet för Sverigedemokraterna. Sedan kommer följande.


”Det är viktigt att ta diskussionen och redovisa de riktiga siffrorna vad gäller invandringen och flyktingmottagande.”

 

Då kanske Borgholms kommun kan bli föregångare genom att redovisa alla kostnaderna för invandringen och asylsökande under 2013. Som kommunalråd kan ju Lisbeth Lennartsson ge order om att dessa siffror skall tas fram.


I artikeln anges också nya asylboenden i länet som Migratiosverket tecknat avtal med.


Nybro Vandrarhem, 84 platser

Valstadsgården, Västervik 90 platser

Mållila vandrarhem, 70 platser

Moliljan Hultsfred, 200 platser, +65 platser i tilläggsavtal

ABT Häggen, 200 platser


Drygt 700 nya platser för asylsökande i Kalmar län och jag tror att det tecknats fler nya avtal än dessa. Det är nog ingen tvekan om att Kalmar län sannolikt kommer behålla sin tättplats i Sverige med mest asylsökande.


Jag undrar vad 7-klöverns politiker egentligen sysslar med idag. Det verkar som sittande regering fullständigt skiter i den eskalerande situationen då de inte tror på en egen valseger utan att de kan välta över problemen och besluten på en kommande rödgrön regering. Ett i mitt tycke mycket omoget agerande av Fredrik Reinfeldt.


Ett stort tack till Ulf Carlsson för hans artiklar. Det är minst sagt sällsynta artiklar i pk- Sverige.


Tyvärr finns bara en bråkdel av artiklarna på Östrans webbsida.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards