thoralf

Direktlänk till inlägg 10 maj 2014

SDU PÅ JENNY NYSTRÖM SKOLAN

Av Thoralf Alfsson - 10 maj 2014 10:00

 


Bra av våra SDU:are Niklas Thorlin och Linus Morell att stå upp mot de som hotat sabotera genom att blockera ingångarna till Jenny Nyström skolan. D et är minst sagt bedrövligt att det behövs både väktare och polis på plats för att ett ungdomsförbund till ett riksdagsparti skall kunna ha ett bokbord på en svensk gymnasieskola. Vad får unga tjejer lära sig i skolan om demokrati? I Östran och Barometerns bilder och artiklar framgår det att det handlar mer eller mindre uteslutande om tjejer.


Anklagelser om rasism förekom givetvis. Något som jag är väldigt trött på att höra.


Jag uppmanar alla som får höra detta att plocka fram sin mobil och starta videoinspelningen och sedan be vederbörande upprepa sin anklagelse. Om personen ifråga då upprepar anklagelsen finns det en möjlighet att använda klippet.


Linus Morell Håller fullständigt med. Höll på att spåra ur ordentligt när vi skulle gå fick därför poliseskort till bilen :) inte varje dag det sker.”


 


I Barometerns artikel i pappersupplagan finns ett längre reportage om bråket men inte någonstans i artikeln kan jag läsa några kritiska frågor till dessa tjejer från journalisten Anders Blank trots det han skriver.


”Först klev några fram och plockade med sig det mesta av materialet SDU hade på sitt bord och ställde sig i en ring och rev sönder broschyrerna.”

 

Detta borde ju fått Anders Blank att reagera med kritiska frågor till dessa tjejer där uppenbarligen flera hörde hemma inom Ung vänster. Men inte Anders Blank! Han fortsätter istället med följande.


”Men eleverna var inte sämre än att de på eget initiativ tog fram en papperskorg och städade upp det sönderrivna materialet.”


Jag tror knappt mina ögon när jag läser artikeln! Istället för kritiska frågor ger han dessa tjejer en klapp på axeln för att de förstörde/vandaliserade SDU:s material och kastade det i en papperskorg. Oj vad duktiga de var som slängde det sönderrivna materialet i en papperskorg. Vilken journalist!  Inte undra på att vårt samhälle håller på att spåra ur. Vad har man som journalist för demokratiska värderingar när man skriver enligt ovanstående? Demokratiförakt?


Att dessutom Kalmarsunds gymnasieförbunds ordförande Joachim Håkansson inte har något att anmärka på hur hans elever uppträder är minst sagt upprörande. Särskilt som Joachim Håkansson är en före detta politiker. Han satt nämligen för folkpartiet i Kalmar kommunfullmäktige under förra mandatperioden. Men det säger väl bara en del om folkpartiets demokratisyn som tydligen har flera likheter med Vänsterpartiet och Ung vänster!


Av egen erfarenhet vet jag dessutom att dessa unga vänstersympatisörer oftast är mycket okunninga om Sverigedemokraternas politik. Anledning till detta är två. Dels har de inte läst vår politiska program och dels går det bara på vad journalister skriver i media om Sverigedemokraterna. Och det sista är inget lämpligt sätt att skaffa sig kunskaper om Sverigedemokraterna.


Det är dock intressant att Barometern släppt fram så många kritiska kommentarer på artikeln innan man stängda kommentarsfunktionen.  45 kommentarer där en övervägande majoritet är kritisk mot elevernas (tjejernas) uppförande.


Jag vill än en gång tacka Niklas Thorlin och Linus Morell för att ni orkar ta alla problem men ändå stå upp för Sverigedemokraterna!


Länk till Östran , Barometern och Smålandsnytt


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Onkel Sven

10 maj 2014 10:24

Var och lyssnade på Jimmie Åkesson förra fredagen i O-hamn , det hördes bra vad han sa men det gick inte att se honom iallafall inte från den platsen vi stod på grund av 20-30 ungdomar ställde sej och skymde SD-s talare , flertalet av dessa ungdomar bedömde jag till att fortfarande gå på barnbidrag , vad vet dessa ungdomar om livets verklighet exempelvis betala hyra,mat och andra otaliga räkningar ,det går bra så länge man bor hemma hos sina föräldrar då kan man åka omkring och spela Allan !

 
Ingen bild

Lotta

10 maj 2014 10:27

På förstasidan på dagens Östran kan man räkna till hela 12 st demonstranter. Hur många elever går på Jenny Nyströmskolan och vad tyckte de? Det framgick inte i artikeln.

 
Ingen bild

HenrikP.

10 maj 2014 10:30

Tydligen rätt stökigt i Uppsala vid JÅ:s framträdande igår. Denna "trend" med motdemon och aktivt motstånd vid skolbesök måste fördömas kraftigt av media och övriga politiker. Om det fortsätter som Blanks rapportering känner vänsterkidsen det som att de har deras tysta stöd för dessa aktioner. En smutsigare valrörelse utan dess like har nog tyvärr bara startat.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

10 maj 2014 10:33

@ Onkel Sven
Precis som i Karlskrona förra fredagen när Jimmie höll tal vid Stortorget. Merparten av "demonstranterna" var unga tjejer, kanske 13-16 år, som omöjligen kan ha rösträtt i valen 2014 och några var så unga att de inte ens kan ha rösträtt 2018.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Gäst läsare

10 maj 2014 10:42

Inte för inte att man lagt sin röst på SD i rådande EU val. Å samma blir det i höstens val.

Så uppmaning till er alla GÅ och rösta, nu har ni chansen att göra förändringar.

Trevlig helg.

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 maj 2014 10:53

Att dessa aktioner förekommer är till stor del beroende på skolan. Hur mycket lär sig eleverna om Kommunismens enorma brott mot mänskligheten?
Nazismens fasor kan de säkert både fram och baklänges, vilket är bra, men vet de vad STASI, KGB, GRU, Gulag betyder?
Har de lärt sig att genomskåda Kommunismens vackra men falska budskap?

Dessvärre är alltför många lärare Vänsteranhängare, vilket vi nu ser i naiva småflickors aktioner, Revolutionära Fronten och AFA,s vansinnesaktioner och många förvirrade insändare och debattartiklar, speciellt från högt uppsatta från bla. Södertörns högskola...

Jag saknar min barndoms valrörelser där det fanns en stor respekt för den andra sidans valmöten, affischer och inget våld förekom.

Läs också gärna mitt sista inlägg på Thoralfs inlägg "Uppdrag Granskning". Vänsterns slingrande giftiga tentakler tar sig in över allt...

 
Ingen bild

Stefan A

10 maj 2014 10:58

Har också funderat på vad som lockar unga tjejer till vänstern, troligen är det den mycket enkla retoriken typ "allt till alla", brukar hålla i sig tills de själva skaffar vovve,volvo, villa och ungar och de måste dra in stålarna till räntor, amorteringar och räkningar och mamsen inte längre betalar dunjackan, man bli mindre benägen att skänka bort pengar om man måste dra in dom själva, en och annan blir förstås en tårtmadam ända upp i 60 års åldern men de är sällsynta, ger skolan skulden, den är urusel på att lära ut hur resurser skapas,resurserna skall bara finnas där som en naturlag, men så fungerar det inte.

 
Svensson

Svensson

10 maj 2014 11:25

Svensk massmedia försöker framställa att alla är emot SDU när dom ska besöka en skola,det är bara en liten del som är emot,alla andra är för.Dom som är emot tycks vara såna som är dåligt uppfostrade.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lärare

10 maj 2014 11:29

Har inte svenska folket vaknat vid det här laget är det en katastrof!
Efter UG -programmet stod det ju helt klart vilka som står för våldet i Sverige, fast det visste vi ju redan.

Men varför lagförs inte varenda en som stör mötena, böter vore väl en väg att gå. Vi har ju mötesfrihet och åsiktsfrihet i landet, då är det väl en enkel sak för polisen att ta till, alla till buds stående medel för att få tyst på "skränfockarna".

Poliser som lever i vardagen och ser vad som händer vid SD:s möten, kommer att rösta på partiet, var så säker, det är jag.

Vad gäller SDU och alla inställda skolbesök, vore det väl enkelt att stoppa de som ställer sig i vägen för ungdomsförbundets medverkan. Vad gör rektorer och lärare på skolorna, springer och gömmer sig skulle jag tro. Fega skolledare finns det gott om kan jag säga.

NEJ, ta fast och bötfäll varenda en som stör SD-möten hädanefter.
Det är "snorungar" som bara tycker det är häftigt att bråka, de vet inte mycket om politik de gör som vänstern gör!

Skrämmande att vänstern sympatiserar med RF, ja även Thomas Mattsson på Expressen samarbetade med dessa individer, om jag inte minns fel har väl den där otäcka "Sebbe" fått nån utmärkelse i riksdagen också.

Ur led är tiden!

Ett stort tack till SD och SDU, för att ni inte lägger er platt inför alla attacker från de odemokratiska elementen i samhället!
Vi kommer vinna till slut!

 
Ingen bild

Majra

10 maj 2014 11:32

Det var demonstrationsrepris på Jenny Nyströmskolan.Samma figurer som fanns i talkören på Åkessons besök i Kalmar för en tid sedan fanns återigen på plats.Större än så är inte demonstrationsskaran men det fattar inte lokaltidningarna i Kalmar.

 
Ingen bild

World Traveller

10 maj 2014 11:41

Om man vill bekämpa fascism så bör man nog bekämpa Vänstern med alla dess olika bokstavskombinationer och även islam.
Svenska fascister kan knappast vara fler än ett hundratal och utgör ingen fara för vårt samhälle. Vänstern och islam däremot kommer att förstöra vårt land om de får hållas.

 
Stefan K

Stefan K

10 maj 2014 11:49

@alltförsverige

Vad var det han sa, den där mannen i UG:s reportage om våldsbejakande vänsterextremism? "De säger sig bekämpa fascism, men det är ju de själva som är fascisterna".

Du har också en ganska luddig definition av demokrati. I en sann demokrati har man rätt till sina åsikter, både för och emot. I en sann demokrati har man dock inte rätt att motarbeta demokrati och göra allt för att rasera den.
Tycker du de här unga tjejerna är modiga så är du nog mer patetisk än du själv förstår.

Thoralf skriver ett sanningens ord. De här ungdomarna har med all säkerhet aldrig läst SD:s partiprogram och aldrig sett en politisk debatt i tv eller i verkligheten.
Den unga vänsterns sätt att debattera är som bekant att föra oväsen, kasta sten, hindra politiska motståndare och förstöra valmaterial.

http://petterssonsblogg.se

 
Stefan K

Stefan K

10 maj 2014 11:50

Synd Thoralf, att du hann plocka bort @alltförsveriges kommentar. Det är alltid intressant att se "motståndarnas" debattteknik och ofta mycket bleka argument.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Thoralf A

10 maj 2014 11:54

Stefan K

Inte är det mycket till debattteknik att endast skrika fascism som alltförsverige gör i tid och otid. Jag har tröttnat på hans kommentarer.

 
Ingen bild

Stefan A

10 maj 2014 12:21

Usch..personer som Malena Ernman ger mej utslag, nu har hon sett en Bentley i Schweiz, därför skall vi ta emot all världens fattiga, en debattartikel i dagen ab....

 
Ingen bild

När kommer namnbytet Polis-Trafikvakt?

10 maj 2014 12:25

Verkar finns gott om ADHD brudar inom vänstern "Lika barn leka bäst"
Tänk att vara så ung och ändå en komplett fribajasare

 
Ingen bild

Stoppa den mediala våldtäkten på svenska folket

10 maj 2014 13:00

Thor-alf : Anders Blank är ju "Storpappa" till dessa elitbrudar
Hans jobb inom politrukgänget är ju att promota dessa 12-13 stycken
Räknar man samman dessa ADHD-damer, samt skrivande journalister rör det sej om ett 20- tal personer.

Vad vanligt folk i stor majoritet tycker kan ses i Barometerns egen undersökning att det skulle klicka i huvudet på Anders Blank är inte sannolikt.
Är huvudet dumt får prenumeranterna lida

Skall dessa få bestämma vår framtid, i helvete heller
Bäst av allt det hela finns ett klick bort på nätet för evigt

 
Ingen bild

Ulf

10 maj 2014 13:10

Var i COOP Norrliden igår och skulle rösta men hittade inga valsedlar för SD. Hur skall jag göra för att rösta på SD?

 
Ingen bild

joffe

10 maj 2014 13:28

Vart tog demokratin och yttrandefrihet i Sverige vagen? Och den fria mojligheten att oppet DEBATTERA problem om bland annat en kravlos och for stor invandring fran Menalander i forhallande till Sveriges resurser Redan 1980 stallde jag fragan till alla politiska partiledare och vad de ansag om Sveriges framtida invandringspolitik! De svar jag fick avgjorde ett beslut att emigrera till ett land som stallde stora krav pa de som ville invandra.
Nu har jag i drygt 30 ar med intresse foljt politisk utveckling i mitt forna hemland och konstaterar den tragiska utvecklingen dar en befolkning ar fullstandigt indoktrinerad av PK-partier och falskmyntande journalister som proppar folket med osanning.

Det fins en mojlighet i ovriga EU om en forandring. Nigel Farage, Marine Le Pen och Gert Wilders partier kommer att reducera EUs makt och om ni svenskar pa sofflocket gar ut och rostar pa Sverigedemokraterna kanske finns en chans att bryta upp EUs Brysselmakt. Tiger ni still kommer Sverige sa smaningom forintas av invandrande islamska medeltida irrlaror.
Det finns endast ett parti att valja i kommande val det ar SD.(Las deras partiprogram!)
Lycka till med Sveriges framtid. Jag har avsagt mitt medborgarskap och far ni inte BORT 7/klovern i blockpolitiken genom tillrackligt med roster for SD ar loppet kort for mitt forna stolta hemland Sverige.
Tag ingen storre hansyn till vad jag skriver for jag har bara jobbat runt varlden i 35 ar, en del i islamlander, och har bla Alfred Nobels Fredspris fr.1988 och 20 ars erfarenhet fran jobb inom SVT.
MVH fran Down Under Dunder Joffe

 
Ingen bild

Leo

10 maj 2014 14:01

Googlade namnet på en av intervjuade tjejerna i Barometers rapportering och fick fram att hon sitter i styrelsens för FI:s ungdomsförbund i Kalmar.

Föreställ er att högerextremister skulle sabotera för t.ex Ung Vänster och sen att dessa högerextremister skulle kallas "publik" eller "vanligt folk" i media.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

10 maj 2014 14:09

Läste att Jimmie Åkesson ska ha möte i Varberg på måndag. På nätet i HN med rubrik ; Massivt motstånd mot Åkessons tal.

Över 700 ska vända SD,s Jimmie Åkesson ryggen när han talar! En grupp på Facebook som kallar sig facebookseventet,"Vänd Åkesson ryggen".
Vore mer passande att de kallade sig facebooks Demokratiföraktare!
Usch o Tvi....

 
Ingen bild

kallep

10 maj 2014 14:09

ULF i Norrliden,tag med egna , finns nog inga där ...inte så lustigt kanske

 
Ingen bild

Thoralf A

10 maj 2014 14:45

Ulf

Jag åker förbi och kollar mellan 15:00 - 16:00 och dokumenterar att det saknas. Lägger dit nya som jag tar med om inte personalen sköter om det.

 
Ingen bild

J

10 maj 2014 14:47

och aldrig, för att inte säga aldrig, har Thoralf med anhang funderat på varför SD möter så starka känslor. Anledningen är enkel. Er politik är att skrämma och vara hotfulla mot många människor i Sverige. Att se denna bjälke i ditt eget öga Thoralf skulle göra din blogg mer trovärdig. Men nu låtsas Thoralf att SD är som vilket annat parti i Sverige. Men på dagens politiska arena är det bara SD som sätter människor mot människor, sådant skapar givetvis reaktioner i ett samhälle. Den som tror annat är naiv.

 
Ingen bild

Thoralf A

10 maj 2014 14:51

J

Förklara på vilket sätt jag skrämmer och är hotfull! Ge gärna exempel på det.

Jag behöver inte låtsas! För vi är som vilket annat parti som helst utan jag anser snarare att det är dessa så kallade motdemonstranter som skrämmer och är hotfulla genom sitt beteende. Det fick vi ett tydligt exempel på vid Jenny Nyström skolan.

Hade inte polis och väktare funnits på plats hade det sannolikt även blivit fysiskt våld enligt närvarande.

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 maj 2014 15:05

@J.
På vad sätt anser du att SD är "hotfullt" i sitt budskap?

Alla partier sätter människor mot människor. Politiker måste alltid välja. Tex: Satsa på skolor eller åldringsvård. Satsa på sjukvård eller infrastruktur. Satsa på Försvaret eller skolan.
De senaste åren har valen blivit flera, pga. massinvandringen.
Alla politiker på alla nivåer måste i varje beslut välja och "sätta människor mot människor". Den som inte fattar det, har mycket kunskap kvar att inhämta...

 
Ingen bild

Rune

10 maj 2014 15:17

Ulf:
Om du inte hittar SD-valsedlar? Ta då en blank och skriv Sverigedemokraterna på den. OBS i ett ord.
Inga problem om man har en penna i fickan.

 
Ingen bild

Kalle

10 maj 2014 15:42

Viktigt att rösta på Sverigedemokraterna i EU-valet. Förtidsröstningen har redan startat!!!

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

10 maj 2014 15:42

J
Är det några som skrämmer är det Revolutionära fronten, AFA terrorister. Researchgruppen med anhang m.fl...Alla dessa demokratiförnekare som tar till våld eller hänger ut folk när inte alla tycker som dom.
De som sätter Vi och Dom är alla de vilka jag tror du tillhör som inte respekterar ett parti som är invalt på demokratiska grunder och inte vill lyssna på de som är av andra åsikter än era egna. Att ta emot en massa invandrare som kostar oss oerhörda summor för att sedan försämra för de egna i sitt land är verkligen att ställa grupper emot varandra!
Den nuvarande politiken skrämmer verkligen och jag är gammal nog för att kunna blicka tillbaka.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

10 maj 2014 15:43

Det ska finnas valsedlar för alla partier i alla lokaler för förhandsröstning och personalen ska ha extra valsedlar om det tar slut på bordet med röstsedlar. Här i Karlskrona kollar vi lite då och då i alla vallokaler och ännu har det inte varit några problem. Samma vid kyrkovalet och valen 2010, det var aldrig så att något fattades.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Robin

10 maj 2014 16:08

Har precis lyssnat på ett m-framträdande för EU.Varit lite osäker innan. Poströstar på SD imorgon.

 
Ingen bild

Lotta

10 maj 2014 16:15

Någon som vet om det senaste avsnittet av Uppdrag Granskning sänds repris? Verkar som om signaturen J missade det.

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 maj 2014 16:26

@Lotta.
Kanske inte missat att se. Mera troligt, inte fattat innehållet. Eller, inte velat fatta...

 
Ingen bild

igor

10 maj 2014 16:29

@Lotta. Finns på svtplay i ungefär två månader till. Men jag tror inte personen i fråga är överdrivet intresserad av att titta. Det skulle så att säga krocka med deras verklighetsbild och verklighetsuppfattning och den tål inte genomlysning eller att ifrågasättas.

Det var som sagt samma estetflickor, vilket då är elever som håller på med dans bild musik och teater, på Jenny som var på Stortorget också. Samma personer som organiserar och står bakom det hela. Det är inte alls några "spontana" händelser utan genomtänkt och planerat.

Vad jag undrar är om att stå och uppträda ohyffsat i skolan sker på lektionstid eller om de är ogiltig frånvaro från riktiga lektioner, men skolan är nog för fega för att sätta upp det även om det var det för det skulle säkert kränka de stackars eleverna. Å andra sidan är de estetik elever så det var nog knappast så att de missade något viktigt.

 
Ingen bild

Christer Levin

10 maj 2014 16:50

Anders Blank verkar vara helt rabiat i sin iver att skriva nedvärderande artiklar om SD.
Att en sån människa kan få arbeta som journalist överhuvudtaget,
å andra sidan disponerar nog Barometern över Sveriges sämsta journalister.
Kan vi hoppas att Barometern snart försvinner som tidning, de närmar sej avgrunden med stormsteg.

 
freja

freja

10 maj 2014 17:39

Sd är det enda möjliga partiet att rösta på. Har själv skrivit ett inlägg om det, läs gärna!

http://frejamarley.se

 
Ingen bild

en

10 maj 2014 17:54

"å andra sidan disponerar nog Barometern över Sveriges sämsta journalister."

Var tog den malätne stöten Ulf Wickbom vägen?
Honom tycks ni åtminstone slippa numera i Kalmar.
Tyckte han månne att han hade skämt ut sig och drog?
Till huvudstadens anonymitet.

 
Ingen bild

Jag

10 maj 2014 18:38

Människor som J förnekar sig då aldrig! Det går bra att haspla ur sig en massa anklagelser och skit men det är inte mycket bevänt med att sedan backa upp sina påståenden.

 
Ingen bild

Framåt demokraturens bröder

10 maj 2014 18:49

Lotta : J kanske kommer med i nästa program ?

 
Ingen bild

Claes

10 maj 2014 18:55

Var och röstade på statsbibblan idag. Fungerade hur bra som helst, valsedlar fans, men jag hade med mig egna iallafall, man vet ju aldrig....SD 2014

 
Ingen bild

J

10 maj 2014 19:20

men seriöst, kvid inte ur er en massa förenklingar. Så SD:s politik handlar inte att man sätter människogrupper mot varandra. SD uppfattas inte som ett enfrågeparti. Nej, men det är då själva diskussionen är omöjlig. Ungefär när man säger till de från revolutionära fronten att ni gräver en grop för solidariska människor och de säger att det är självförsvar, en genuin medelklassinställning som snabbt försvinner med åldern. Men ert trams med att inte våga inse att folk i Sverige är rädda för era åsikter är förnekelse som jag inte tror på. Sanningen är aldrig svart eller vit, snarare är det en fråga om heder.

 
Ingen bild

En jättegrogg varje lördag tjohoo

10 maj 2014 19:45

J : Gatstensprolitäriatets heder känns lite b ?
SD växer varje dag ty svensken har tröttnat på dom socialistiska
fribajsarna

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 maj 2014 19:50

@ J.
Det finns ingen svensk som är rädd för SD,s politik. Snarare tvärt om. Att värna om landets innevånare kan knappast vara skrämmande.
De få svenskar som trots detta beter sig som vrålapor på gator och torg är vilseledda av onda krafter som vill störta Sverige i avgrunden.
De krafterna bör du och alla andra bekämpa med att tala dem till rätta.

 
Ingen bild

Kamrat Lenin ljög så det sög

10 maj 2014 20:00

Hulda mk1 : Det var en fin tanke och tips till J att ¨hålla kursen hemma: Från bidragsberoende gaphals till hederlig Sverigevän

 
Ingen bild

World Traveller

10 maj 2014 20:13

J, om vänstern hade rätt så hade ni ju med lätthet kunnat ta debatten med SD och visa för svenska folket vilka som har rätt och vilka som har fel. Om vänstern hade haft rätt så hade ni inte behövt vara så rädda för att folk ska få höra SD'a åsikter och politik. Om vänstern hade haft rätt så borde det väl i rättvisans namn vara era torgmöten som blir attackerade av skränande, stenkastande Sverigedemokrater.
OM vänstern hade haft rätt...

 
Ingen bild

OH

10 maj 2014 21:14

Jag är säker på att denna extremvänstermobb inte vet vad partierna i Riksdagen heter , ej heller deras politik.
Dom är en ynklig samling.Vet dom ex.vis att en av deras läromästare Mao lät ca 50 milj. av sitt eget folk svälta ihjäl under endast 2 år.

 
Ingen bild

Putte

10 maj 2014 21:45

Såg nyss Gladiatorerna. Herrvinnaren Besnik hängde direkt efter målgång på sig en albansk flagga. Kanske de som brukar fråga när man blir svensk, skulle fråga honom om han är alban eller svensk, eftersom han valde Albaniens flagga. Förutom detta måste jag säga att han var fantastiskt duktig och en mycket värdig vinnare.

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 maj 2014 21:51

@OH.
Tyvärr har de små liven inte lärt sig att Hammaren och Skäran + Röda Stjärnan har vållat än mer lidande än Hakkorset.
De har fått gå i skolan med dessa symboler helt tillåtna på kläder och väskor. Ingen vuxen har reagerat och sagt ifrån.
Samhället har låtit denna okunskap få fortgå. Nu kommer tyvärr resultatet.

 
Ingen bild

Lundabo58

10 maj 2014 21:55

SDU-texten i bild, i början av din artikel är fullständigt suverän.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

10 maj 2014 22:53

J, vilken politik ställer INTE grupper av människor mot varandra?

Så länge vi inte har resurser till att göra precis allt vi vill göra så måste vi prioritera. Man kan givetvis diskutera var den gränsen skall gå och hur mycket vi skall sänka vår egen levnadsstandard. Men det är fortfarande grupper mot varandra.

Men med tanke på den arbetslöshet och bostadsbrist som råder så är ter sig invandringen allt annat än en vinstaffär. Frågan är varför så många förespråkar av den förda invandringspolitiken säger att vi måste ha den och att vi tjänar på den?

 
Lassekolja

Lassekolja

11 maj 2014 01:02

När skolungdomar protestrerar mot att SDU besöker dem beror det helt enkelt på dålig undervisning i samhällskunskap, givit bristande kunskaper om innebörden av ett demokratiskt samhälle. Men det är klart, sitter man istället med hörsnäckor och lyssnar på Sebbe Staxet eller vad han kallar sig, och med den bakvända kepsen neddragen över öronen samtidigt som man ber den förtvivlade läraren att dra åt h-e, är det inte så konsnstigt att man missar ett och annat!
TACK Gode Gud för att jag gick i kunskapsskolan på 50- & 60-talet! Mycket var faktiskt bättre förr!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Blåsippan

11 maj 2014 01:09

Vilken patetisk småbrud i klippet i OT som Thoralf länkar till ovan. Vilket kroppspråk, vilket minspel. Han (Nicklas Thorlin) har inte koll på sin egen politik säger hon. V som är hennes parti är för fri invandring säger hon. Riv murarna, riv murarna. Vidare påstår hon att hon läst på om SDs politik men vissa läser på utan att ta in. Rasism och Hitler är hennes tunga argument. Avbryter gör hon också. Nicklas Thorlin vinner förmodligen mångas sympatier för sitt lugn och försök till substans även om han inte når ut då hon inte tillåter detta då hennes fanklubb måste imponeras. Riva sönder valmaterial. Är det demokratiskt? SD är inte välkomna på hennes skola?! Hon går visserligen där men är det inte min skola? Det är jag som finansierar den, inte hon. Säkerligen är hon i sin egen uppblåsta förträfflighet (det är så jag tolkar henne) i tron att hon körde över Nicklas Thorlin i den s.k debatten. Riktigt pinsamt tycker jag. Håller du med J?

 
Ingen bild

Onkel Sven

11 maj 2014 05:42

Öööhh,du J , tycker du det är rättvisa att illegala gömda flyktingar ska kunna få tandvård för 50:- gången medans många av våra gamla pensionärer går omkring och ser ut som ruttna staket i munnen på grund av att deras pension i många fall är så låg så dom inte har råd med riktig tandvård ?? Öppna upp ögonen så du ser skogen bakom träden !

 
Ingen bild

Elisabeth

11 maj 2014 07:15

När ska ni fatta att det inte bara är vänsterextrimister som tycker att SD politiken är motbjudande.
Jag är själv pensionär och har hjälpt till att bygga upp detta land. Har också sett många andra pensionärer vända SD ryggen.
Tycker precis lika illa om AFA och RF som ni gör, de är inte vänstermänniskor, de är extremister.
Exakt samma sak, högermänniskor som ni behöver inte vara extrimister som sparkar ihjäl andra människor.
Och..... Ja, jag har läst partipogrammet. Jag vill inte tillbaka till 50-talet!

 
Ingen bild

Putte

11 maj 2014 07:37

@Elisabeth
Du har nu berättat vad du är mot. Kan du inte berätta vad du är för. T.ex varför det är så bra att Sverige tar emot flest s.k flyktingar i hela Europa? Varför är det så bra att de som vistas illegalt i Sverige ges gratis sjukvård och tandvård? Enligt många höga representanter för de andra riksdagspartierna har du inte alls hjälpt till att bygga upp landet, det har invandrarna gjort, enligt bland andra Maud Olofsson. Fast du kanske är invandrare?

 
Ingen bild

SDare

11 maj 2014 08:52

En film till Elisabeth och alla andra som ännu inte fattat vilken politik som är motbjudande.
http://www.youtube.com/watch?v=rNBNEm2nugk

 
Ingen bild

Sven Dacke

11 maj 2014 08:53

Ni som gillar Svensk historia

Här kommer ett smakprov och länk för vidare Söndagsläsning om "partiers mörk historia"

SLUTSATS: Vi har ett trovärdigt vittne inifrån Säkerhetstjänsten i landet som berättar att det fanns grupper i Sverige som dels var kapabla att mörda (Frånstedt), hade illegala vapen och kunde ordna med avlyssning (Ortmark, se nedan) och dels hade uppdrag från SSI/Stay Behind ( ( USA) att spana på potentiella säkerhetsrisker i landet (Frånstedt). Olof Palme ansågs av somliga 1986: SOM EN POTENTIELL SÄKERHETSRISK.

http://goo.gl/dDM2Cy

 
Stefan K

Stefan K

11 maj 2014 09:19

@Elisabeth

Du vill inte tillbaka till 50-talet, men förklarar inte vad som åsyftas.
Du är idag pensionär och ska man tro dig finns det inga problem och du känner dig nöjd med tillvaron?

Så här skrev en pensionär i Tandläkartidningen 2011.
http://www.tandlakartidningen.se/arkivet/nyhet/aldre-har-inte-rad-med-tandvard/

Så här skrev en "överlevnadskonstnär" om fattigpensionärernas tillvaro i pensionärstidningen Veteranen 2013.
http://www.veteranen.se/tyck/fattigpensionarerna-har-inte-pengar-till-mediciner-och-lakarbesok/

För bara ett par veckor sedan visade SVT detta reportage om många pensionärers verklighet.
http://www.svt.se/nyheter/val2014/hon-maste-klara-sig-pa-under-8-000-i-manaden

2012 kunde vi i Östran läsa om detta tragiska fall.
http://ostran.se/NYHETER/Kalmar/103-aariga-Anna-vraekt-fraan-Lillaengen-foer-gott

Ni pensionärer har det alltså bra Elisabeth och ni längtar enligt dig inte tillbaks till en tid när pensionärers tillvaro var mer prioriterad.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Ludvig

11 maj 2014 09:31

Det kan inte vara mycket till demokrati dessa ungdomar vill ha när dom bär sig åt på detta sätt.

 
Ingen bild

Stefan K

11 maj 2014 09:54

Läs Julia Caesars nya söndagskrönika. Den kanske bästa och mest betydelsefulla som skrivits i Sverige.
http://snaphanen.dk/2014/05/11/sondagskronika-sveket/

Ni politiker och journalister som inte vågar se detta borde skämmas. Hur långt är er rädsla för det hemska ordet på väg att ta Sverige?

 
Ingen bild

Lotta

11 maj 2014 11:36

Det jag tycker är märkligt är att Elisabeth, som tycker att den rådande massinvandringen till Sverige är toppen själv har lämnat landet? Vill du inte njuta att det samhälle du hyllar?

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 maj 2014 11:56

@Stefan K.
Det är tyvärr inte den första texten jag läst om Heders/Skamvåldet. Men Julia Caesar går alltid djupare ner i fakta.
Det är nästan så att min söndagsmorgon nu är förstörd. Jag kokar av ilska över den feghet som ansvariga personer visat på under åren.

Idag har vi ett politiskt ytterhetsparti som säger sig stå upp för feminismen och tom. har det som partinamn. Men partiledaren Gudrun Schyman är nog den som mest förnekar och bortförklarar detta Heders/Skamvåld.

Hon är den som mest borde skämmas i dagens Sverige.
Hon har förmågan att uttrycka sig mediealt.
Media äter ur hennes hand om hon så önskar.
Men med näsan i vädret babblar hon på om betydligt oviktigare saker.
Undrar hur många flickor som hade undkommit detta öde om hon reagerat.

Skäms Gudrun! (men du vet säkert inte vad skämmas är...)

 
Ingen bild

Full gas in i väggen Pjotr

11 maj 2014 12:39

Det som sker på Jenny Nyström skolan och på flera ställen är vad som hände i Tyskland när Hitlerjugend attackerade judar och deras företag
Filmteam från Goebbels var på plats.

Ung vänster ,filmteam från lokalstationer, samt lokala journalister tar deras platser i ett modern Sverige på 2000- talet.
Nästa steg är mord, vilket tårtor radiostyrda helikoptrar är ett steg närmare, sten som kastas igenom fönster kan döda med otur ,så där är man redan i praktiken.

Dessa fascister/kommunister exklusive ADHD brudarna vet exakt vad dom sysslar med och bör hanteras därefter, sådant här skall vi inte ha i Sverige.

2010 var början till slutet för dessa gravt störda människor.
Nu är det bara en tidsfråga innan dom får stå för sin fascism
Janne Josefsson har nu även visat svenska folket vad detta handlar om dvs fascism/kommunism med dödligt våld i slutänden

Som lök på laxen sitter det fascister som tex J (Jinge) Elisabeth mfl ,och tycker att detta är ok ,dessa bildar ett sondercommando på nätet, är det inte gulligt så säg.....
För att inte tala om IRM som en del i stigmatisering av vanliga svenska människor,dessa apkonster accepterar inte "Svensson"
Tveksamma se valresultat 2014

Dessa ök pekar ut och stämplar dom drabbade som elaka människor
Kom inte och gnäll den dagen ni får stå för er ondska i rätten bara, för ni har förtjänat det ni får vad än det månde bliva,samhällstjänst blir det nog inte iallafall.
Politiskt arbete är en sak ,förföljelse /mord något helt annat

Dom Sverigevänliga partierna är på väg mot 20%, sedan väntar vi på "ketchupeffekten", som också kommer med denna idiotinvandring som tillåts pågå/öka.

Eller hade Janne Josefsson fel ?

 
Ingen bild

Tony

11 maj 2014 12:39

Ja att signaturen Elisabeth har tillhört egenberikarna
inom socialist kollektivet har jag misstänkt länge. Sitter
man så förnöjd som hon, visar det på att hon inte tillhör
den del av pensionärerna som inte har en krona över när
månaden är slut, som inte har råd att få sina tänder lagade,
och många har vare sig råd att gå till läkare eller att köpa
ut medicin!
Sen säger hon att hon inte vill tillbaks till 50 talet? Märkligt,
för då styrde ju Sossarna?
Och att vi får fler och fler som inte har råd med en normal
tandvård går att få bekräftat av dom flesta tandläkare,
det gäller den del av mänskligheten som inte befinner sig
illegalt i landet, för då gäller humanare regler!

 
Ingen bild

Rösta Svenskt 2014!

11 maj 2014 12:48


Varför EU,
inte AU?
Är ni rasister eller...?!

 
Ingen bild

Blåsippan

11 maj 2014 13:07

Elisabeth är lika mycket pensionär som jag är Snurre Sprätt.

 
Ingen bild

Ställ dej på alla fyra Svenne Banan

11 maj 2014 16:17

I inslaget Uppdrag Granskning fångar journalisten Boljevikernas största problem "Vem vill integrera sej med dessa människor"
Detta återspeglas på svenska bostads samt arbetsmarknaden
Där måste förtur till boende samt hittepåjobb skapas
Senaste highlihgten var två afrikaner som skulle börja som bönder ?
Vad man känner efter att hört detta bör man inte skriva på bloggen
Bönderna avses då alltså inte om du är mediaanställd

I och med dom nationalistiska vindarna som blåser, Internet, bloggar så blir detta fulhugg ett omöjligt projekt att driva vidare långsiktigt orsak detta är inte rätt någonstans.
I Sverige går det för långsamt landets är formodligen utom all räddning, vi hör ju hur genomsocialiserat tex rättsväseendet är

Dessutom blir ju spänningarna enorma när dom stora massorna får klart för sej vad som pågår, här är det synd att SD centralt tappat 4 informationsår igen, nu med helt andra resurser

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se