thoralf

Direktlänk till inlägg 24 april 2014

PRO UTFRÅGNING/DEBATT

Av Thoralf Alfsson - 24 april 2014 23:26

Idag har jag deltagit i en utfrågning/debatt som PRO i Kalmar anordnade. Fokus hamnade givetvis på äldrefrågor och inte minst pensionärsskatten. Det kändes väldigt bra att få redogöra för Sverigedemokraternas äldrepolitik och vilka summor vi har lagt i vår budget för att rätta till skillnaden i skatt mellan pension och inkomst av tjänst.


Alla partier som är representerade i Kalmar kommunfullmäktige var inbjudna. Miljöpartiets stol stod dock tom. Miljöpartiet har ju stora interna strider i Kalmar och det skojades om att de inte kunde komma överens om vem som skulle representera Miljöpartiet.


Jag måste säga att jag verkligen kände mig välkommen till utfrågningen. Responsen efter utfrågningen var det heller inget fel på. Något som kändes väldigt skönt.


Med andra ord en väldigt lyckad eftermiddag.

 

I mitt grävande efter invandringens kostnader har jag in uppgiften på vad tolkar kostade vid Kalmar tingsrätt under 2013.

 

En kanske inte så stor summa men ändå 1 568 000 kronor. Om varje timme tolkning kostar 1000 kronor innebär det att det har behövts 1568 timmars tolkning under rättegångar vi Kalmar Tingsrätt under 2013. Det motsvarar ca 200 arbetsdagar.


Eller kan man säga att kostnaden motsvarar drygt vad tre heltidstjänster kostar vid tingsrätten!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Edward Ulfertz

24 april 2014 23:51

Torsdag kväll såg jag tv2 Dokument utifrån: Politiker utan mål
Där pratades gång på gång (mest Reinfeldt) om hur mycket pensionärerna kostar, men ingen siffra nämndes.
Enligt Jan Tullbergs bok Låsningen kostar invandringen 250 miljarder om året.
Orkar man med katten, så orkar man med svansen.

 
Lassekolja

Lassekolja

25 april 2014 00:17

Måste kännas bra att få redogöra för en av SD´s tre huvudfrågor, äldrepolitiken. Thoralf, har jag fattat rätt att utöver "jobbskatteavdrag även för pensionärer", alltså samma skatt för pensionärer som för löntagare, så vill SD ge varje pensionär ytterligare en tusenlapp i månaden? Låter för bra för att vara sant. Har jag missuppfattat eller inte? Om detta stämmner borde det torgföras betydligt tydligare!
KÄMPA PÅ Thoralf!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Magentan

25 april 2014 00:36


Thoralfs siffror från hans föregående blogginlägg imponerar stort på Avpixlats läsare!

 
Svensson

Svensson

25 april 2014 06:56

Det viktigaste frågan i Sverige är,hur vi stoppar penningflödet av invandringspolitiken. För var dag minskar statskassan.

http://svenssonsfunderingar.worldpress.com

 
Ingen bild

Eric H

25 april 2014 07:42

"Det kändes väldigt bra"?
Så pangisarna kände sig inte "hotade och otrygga" som skolynglen påstår sig känna när SDU kommer på skolbesök?
Visar ju var förnuftet och logiken finns, dvs INTE hos skolungdomarna.

 
Ingen bild

Lotta

25 april 2014 07:54

Den nyttiga idioten "alltförsverige visar hur totalt hjärntvättad vederbörande är genom nedanstående kommentar på Avpixlat till en artikel om tumult vid ett besök av SDU på en skola i Gävle.

"−alltförsverige
för en timme sedan
Judarna i Tyskland kände sig också otrygga när nassarna kom."


http://avpixlat.info/2014/04/24/tumult-da-sdu-besokte-skola/

 
Ingen bild

Fredde

25 april 2014 08:46

Undrar när det blir demonstrationer mot det vänsterextrema våldet i samhället?

 
Ingen bild

Tony

25 april 2014 08:56

Oj Vilket genomslag som denna redovisning har fått på
Avpixlat, många skriker efter mer redovisning!

 
Ingen bild

Hacke

25 april 2014 09:02

Reinfeldts skrämselscenario inför framtiden med den växande andelen äldre och att vi skulle behöva jobba till 75 års ålder kläddes ganska effektivt av i SVT:s Dokument inifrån igår.
Man önskade att fler journalister granskade hans teser på fler områden. Men att man skulle sätta honom på det hala kring världens mest horribla invandringspolitik är naturligtvis att hoppas för mycket av den lobbyindustri som går under det missvisande namnet svensk media.

Intressant att se dessa enskilda undanskymda poster som tolkningen vid Kalmar tingsrätt. Skrämmande minst sagt.
Såg en uppgift att den sammanlagda kostnaden för tolkar i Sverige motsvarade kostnaden för hela Stockholms läns landsting!

 
Ingen bild

bonnläpp

25 april 2014 09:51

@Lotta, det sättet att skriva visar med önskvärd tydlighet att vederbörande inte uppnått myndighetsålder.

Den dagen personen har växt upp så infinner sig också förståndet.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

25 april 2014 10:16

Ser med spänning framemot när redovisningen när det gäller Högsby kommun kommer ! Mvh till dej Thoralf !

 
Ingen bild

alf

25 april 2014 10:44

Vår regering brukar skryta med hur många fler som har fått jobb sen de kom till makten. Det skulle vara intressant att veta hur många av dom som jobbar inom migrationen. Allt från migrationsverket, SFI, handläggare i kommunerna och anställda på diverse flyktingmottagninar.
Även inom kriminalvården och polisen antar jag att det finns en hel del personal extra tack vare vår vansinniga flyktingpolitik.

 
Ingen bild

Magentan

25 april 2014 11:08

REJÄL NEDGÅNG FÖR SD I APRILMÄTNINGEN FÖR SENTIO
Sentio är ju det opinionsinstitut vars siffror stämde bäst med SD:s valresultat 2010, och som har visat mycket glädjande siffror för SD - fram tills nu.

I senaste mätningen har Sentios sympatisiffror för SD sjunkit från 13,1% i mars ned till 10,9% för april. När de två sista mätinstituten har sina siffror klara för april, kommer det att visa sig att SD liksom förra månaden har backat tillbaka från sin plats som 3:e största parti till 4:e.

I ett år och 4 månader (från oktober 2012) har SD oavbrutet innehaft platsen som Sveriges 3:e största parti efter S och M i det sammanlagda snittet för samtliga opinionsinstitut. I förra månaden, efter att den nya riksdagslistan för SD presenterats, bröts denna förhoppningsfulla trend, och SD får nu istället konkurrera med V om 4:e-platsen. Jag är övertygad om att detta till stor del beror på SD-kärnväljarnas reaktioner på den nya riksdagslistan och debaclet kring denna.

Att tappa sina gamla kärnväljare är mycket illavarslande för vilket parti som helst, men för ett parti som SD är det särskilt oroväckande. Eftersom SD har alla medier och hela övriga etablissemanget mot sig, så är detta parti, till skillnad från andra partier, oerhört beroende av sina gamla kärnväljares starka engagemang och osjälviska uppoffringar när det gäller att ställa upp för partiet. Det vill mycket till för att kärnväljare ska ge upp och vända partiet ryggen.

Jag tror inte att någon större del av dem har gått över till SVP. Snarare är det så att luften har gått ur dem och att de helt enkelt inte orkar med något politiskt engagemang över huvud taget efter den enorma besvikelsen över SD-ledningens uppseendeväckande förändrade attityd med det nya arroganta sätt som VISSA i ledningen visade upp mot sina trogna kämpar.

Även om man själv personligen inte på något sätt har blivit utsatt, så känns det inte alls bra att behöva bevittna denna obehagliga förändring hos personer som man tidigare har sett upp till och haft stort förtroende för.

Visst, vi inser ju att det inte finns något annat parti att rösta på för tillfället, så de flesta av oss kommer att samla ihop oss och (med tråkigt tunga steg) traska iväg till vallokalen för att lägga våra röster på SD, åtminstone till riksdagsvalet. Till EU-valet nästa månad tror jag dock inte att det hinner bli så där väldigt många röster för SD.

I Kalmar-trakten däremot kommer resultatet för SD alldeles säkert att vara mer än tillfredsställande.

 
Ingen bild

Magentan

25 april 2014 11:12


Länk där ni själva kan konstatera den nya tråkiga opinionstrenden:

http://status.st/

 
Ingen bild

OH

25 april 2014 11:13

Det vore intressant att veta vad advokater, åklagare, domare, utredare, m.fl kostat i dessa mål.

 
Ingen bild

Lotta

25 april 2014 11:17

Läser i dagens Östran att kostnadssnittet på våra äldreboenden som exemplevis Norrlidshemmet ligger på 1900 kr per boende och dygn i Kalmar kommun. I övriga landet ligger summan på 1600 kr under samma tid. En rimlig fråga blir då: Vad kostar då varje boende för sk ensamkommande flyktinbarn per boende och dygn?

 
Ingen bild

Ronny

25 april 2014 11:20

Ett tydligt tecken på att det är nära val, ser man på medias STORSATSNING, att dagligen, och medvetet, sammanblanda SvP, och SD. Hallpressen skriver om nazism, rasism, SvP, och i varje stycke nämner man också SD, och har även bilder på Jimmy Åkesson. Så utstuderat fult gjort! Men jag hoppas folk ser och genomskådar dessa "pekpinnar", som dagligen vräks ut.............

 
Ingen bild

Onkel Sven

25 april 2014 12:03

"Lyxfällan" i tv 3 ,sista chansen för staten !

 
Ingen bild

Robert

25 april 2014 12:12

@Thoralf

Grämer mig att jag inte bor i Kalmar eller dess närhet och kunde delta i den debatt/utfrågning du hade med PRO igår. Då hade jag kanske kunnat få svar på den fråga jag ställt till SD:s riksdagskansli för ett antal månader sedan men inte fått något svar på. Men jag kanske kan få svar här?

Sverige är det enda land inom OECD som skamligt nog straffbeskattar sina pensionärer. Mellan en pension på X kronor och motsvarande arbetsinkomst betalar den svenske pensionären 10-15% högre skatt än icke-pensionären. Detta som följd av den s k arbetslinjen och de fem jobbskatteavdrag som införts stegvis sedan 2006.

I övriga västvärlden beskattas pensions- och arbetsinkomster antingen lika men ofta är beskattningen på pensioner t o m något lägre. Alltså tvärtom mot vad som gäller här hemma. Denna vår straffbeskattning av pensionärer finner jag orättvis för att inte säga direkt stötande och omoralisk då pension i grunden inte är annat än uppskjuten lön och inte minst sett mot bakgrund av att pensionerna är som de är sedan Göran Persson plundrade AP-fonderna på 260 miljarder på 90-talet.

SD har på sin hemsida angett äldrefrågorna som en av sina tre huvudfrågor. Där framhålls bland annat att man tar avstånd från straffbeskattningen av pensionärer.

Då regeringen förra året föreslog att ett nytt femte jobbskatteavdrag samt en höjd inkomstgräns för statlig skatt skulle införas från 2014 avvisades till min glädje detta till en början av SD. Utgick ifrån att SD nu skulle visa på att det fanns en kedja mellan ”tanke-ord-handling” i partiet och föreslå att de skattesänkningarna istället skulle läggas på pensionärerna för att få ner deras beskattning mot övriga befolkningens nivå. Men ack vad jag bedrog mig. Så blev det inte av någon outgrundlig anledning.

SD ställde sig till slut bakom ytterligare ett nytt jobbskatteavdrag som ökar skillnaderna mellan beskattning av pensioner och arbetsinkomster än mer. Märkligt minst sagt, inte minst med tanke på att detta dessutom genomförs ett år då spärren i pensionssystemet slår till för tredje gången och sänker pensionerna igen. I år med 2,4%.

Bortsett från att handlandet rimmar väldigt illa överens med vad som sägs vara en av partiets hjärtefrågor så är agerandet ur en rent valtaktisk synpunkt hårresande och fullständigt obegripligt. Ett riktigt präktigt självmål som jag ser det.

Vilken effekt hade det inte kunnat få på de omkring två miljoner pensionärer som kommer att gå till valurnorna i år om man hållit fast vid att avvisa det femte jobbskatteavdraget och gått ut med ett föreslag att de resurserna istället skulle läggas på en sänkning av skatterna på pensionärerna? Hur många röster missade man där tro?

Hos mig, och säkert en hel del andra pensionärer, har det märkliga agerandet i denna frågan resulterat i att partiet tyvärr förlorat rejält i trovärdighet. Tanken slår en att är här bara ännu ett parti som säger sig vilja göra en sak men sedan gör något helt annat? Det har fått i alla fall min personliga pågående glidning från sjuklövern över mot SD att bromsa upp riktigt rejält.

Så till frågan slutligen: Hur tänkte man egentligen där i riksdagsgruppen då man till slut gick med på ett femte jobbskatteavdrag och prioriterade detta före en sänkning av skatten för pensionärerna?

Kan du Thoralf förklara detta mysterium?

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

25 april 2014 15:19

Jag missa politiker utan mål i går kväll. Skulle vilja sett detta hur själslösa politikern blivit på senare år

http://Barrkis

 
Ingen bild

Rune

25 april 2014 15:52

Instämmer fullt ut med Magentan här ovan!

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

25 april 2014 15:56

Kolla lite snabbt på politiker utan mål. De va de sämsta jävla skit jag sett, ingenting är ju rätt i de dom säger. Ingen statsskuld ????? Nähä ? Skatten ska höjas ? Jaha vi ska betala politikers ideologi om invandring mm mm blir bara förbannad hur dom snattrar som ankor och försöker va så duktiga

http://Barrkis

 
Ingen bild

Stefan A

25 april 2014 16:29

Jan Helin: Eva Hamilton har varit en fantastisk VD för SVT...tycker det säger allt, hoppas man lyckas bättre med rekryteringen denna gång, så att det inte blir en ytterligare piga/dräng åt Jan Helin.....

 
Ingen bild

pg

25 april 2014 17:19

En roande test, om du har lite åsikter!

http://www.svd.se/nyheter/valet2014/svds-valkompass-2014_3493650.svd

Resultatet kan bli en överraskning vid första testet!
Och ändras i andra testen om du är lite mer om din svar är lite mer detaljerat!

 
Svensson

Svensson

25 april 2014 17:28

SD borde besöka mer pensionärer, många av dessa kommer rösta på SD,när dom får höra SD:s politik.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

25 april 2014 17:36

Ja Eva Hamilton har väl varit samma Katastrof för det
ljugande SVT, som Jan Helin, varit en
katastrof för Aftonlögnen. Men hon har varit en stor
draghjälp till Miljö partiet, har aldrig sett så många
expertutlåtande från ett och samma parti, inte illa för
att bara vara Sveriges fjärde största parti.
Sen är det väl inte så många mer än Jan Helin själv,
som tar honom på så stort allvar, men han han är en skrymtare!

 
Ingen bild

Robert

25 april 2014 17:53

@ Svensson

Ännu fler röster på SD skulle det bli om "tanke-ord-handling" hängde ihop vilket knappast är fallet i alla fall vad gäller straffbeskattningen av pensionärer.

Att få läsa och höra vackra ord om en politik man sedan inte står upp för i Riksdagen kan också motsatt effekt och få tilltänkta SD-röster att istället dunsta iväg.

Pensionärer har varit med länge och många är outsägligt trötta på fagra löften från politiker av allehanda kulörer som sen visar sig vara just bara tomma löften.

Se inlägget kl 12.12

 
Ingen bild

Magentan

25 april 2014 18:00

I Avpixlats inlägg där Thoralfs blogg om det vettlösa slöseriet ventileras finns en kommentar som poängterar en annan mycket otäck sida av 7-klöverns vansinnespolitik.

Signaturen Ichthyostega skriver:
"Ja, summorna är astronomiska, beloppen ofattbara. ...men pengarna som slösas bort på godhetsknarkandet är det minsta problemet! Den VERKLIGA krisen är social, inte ekonomisk.

Det stora bekymret är att dagens politik är IRREVERSIBEL. Det finns ingen väg tillbaka från det multikulturella helvetet. Varje mandatperiod tar Sverige in en halv miljon invandrare som sedan behåller sin gamla kultur, den som redan förstört deras hemländer. Deras barn är svenskar på pappret, men är kulturellt fortfarande från MENA-området.

Det är en krutdurk som kommer att explodera: -Ingen har någonsin, någon gång, någonstans lyckats ta emot en stor mängd MENA-invandrare utan att samhället sjunkigt ned i våld, misär och intolerans. Ingen!

Klockan kan inte vridas tillbaka. Våldet, rasismen, de multikulturella (OCH religiösa) konflikterna, hatet och välfärdsstatens sönderfall är här för att stanna."

(Min anmärkning inom parentes.)

 
Ingen bild

Gute

25 april 2014 19:25

Polisfacket har nu gjort sitt största misstag och felbeslut någonsin, man försöker alltså att sätta sig över demokratiska värderingar och stifta egna regler, de tysta protesterna kommer att visa sig vid valet!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/polisfacket-sd-politik-var-motsats_3498804.svd

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

25 april 2014 20:05

Jag tror att om man börjar ställa hårdare krav på alla de bidrag som dessa personer uppbär samt noggrannare kontroll av fusk och svartarbete snart skulle skilja agnarna från vetet.

 
Ingen bild

Leon

26 april 2014 09:44

@ Thoralf

Summan över kostnaden för tolkar är givetvis högst intressant och anmärkningsvärd. Detta är ju en kostnad som kan sägas vara direkt kopplad till invandring och bristande språkkunskaper/misslyckad integration. Det skulle dock vara intressant att veta hur kostnaderna fördelas mellan "förövare" och brottsoffer. För givetvis har en åtalad utan eller med rudimentära språkkunskaper rätt att veta vad som "läggs dem till last" och även ha rätt att "försvara" sig mot anklagelserna. För i ett rättsväsende värt namnet ska ingen dömas utan att förstå skälen till detta.

Men man har också den andra aspekten, som även den är en följd av den föga reglerade invandringen, nämligen att brottsoffer också kan uppvisa bristande språkkunskaper. Och givetvis ska även ett brottsoffer kunna göra sin röst hörd (genom tolk) vid en domstolsförhandling. För det är ju trots allt så, även om många här brukar lägga hela sitt fokus på svenska "brottsoffer", att "invandrare" inte har nån sorts "immunitet" i det avseendet. Som ett exempel skulle kunna tas en kvinna/flicka som utsatts för "hedersbaserat" våld från sin familj/släkt. Skulle ett sådant brottsoffer förvägras möjlighet till "rättsbiträde/tolk" bara för att denna "kostnad" ses som onödig/hög ?

Leon d´O.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se