thoralf

Direktlänk till inlägg 22 april 2014

KD FLYKT OCH CENSUR

Av Thoralf Alfsson - 22 april 2014 12:55

Tidningen Metro skriver idag i en artikeln om flykten från KD. 150 000 väljare säger sig ha lämnat KD sedan senaste valet. Enligt min mening är det en naturlig följd efter att man lämnat sina kristna grundvärderingar. Jag förutspådde detta redan efter Göran Hägglunds tal i Almedalen 2008. Ett tal där han ägnade ca 8-9 minuter åt att raljera över SD och våra värderingar. Jag skrev följande i mitt blogginlägg 2008.


”Om inte Göran Hägglund kommer ner på jorden och ser den verklighet som alla pensionärer, ungdomar, handikappade eller sjukpensionärer lever i, där allt mer av samhällets resurser går till invandrargrupper som inte kan eller vill försörja sig själva kommer kristdemokraterna ramla ur riksdagen och Göran Hägglund bli den partiledare som får stå med den skammen.”

 

Läs hela mitt blogginlägg från 2008.


Följande skriver Metro om flykten till SD från KD


”Enligt undersökningen skulle hela 11,5 procent av de tidigare KD-väljarna nu ha för avsikt att rösta på Sverigedemokraterna i stället.

 

– Om det är en större ström från KD till SD så är det ett nytt fenomen. Det har vi inte sett tidigare, och jag skulle vilja se fler mätningar innan jag drar några säkra slutsatser, säger han.

 

Överströmningen till SD kan tyckas märklig eftersom många kristdemokrater är positiva till invandring. Å andra sidan har SD en restriktiv inställning till aborter och är positiva till det kristna arvet, vilket skulle kunna tilltala KD-väljare.”

 

I riksdagen får jag de kristna tidningarna Dagen och Världen Idag. Den som läser eller bläddrar i dessa tidningar vilket jag förutsätter att många av KD:s väljare gör har säkert reagerat på en detalj. En detalj som jag tror många av läsarna också reagerar på att inte andra tidningar (DN, SvD, Expressen, Aftonbladet) tar upp i sin nyhetsrapportering.


Vad kan det vara? Förföljelsen av kristna i framförallt muslimska länder!


Tidningen Dagen och Världen idag har ofta stora reportage om dessa islamska terroristorganisationer eller islamiska mobbar som drar fram och mördar kristna och bränner kyrkor.


Några exempel. Dagen, Världen idag


Utan tvekan påverkas dessa väljare av hur svensk pk-media undviker att skriva det som Dagen och Världen idag varje vecka rapporterar om. Dessutom har det säkert även gått upp för dessa väljare att Göran Hägglund vägrar prata om islams negativa sidor.


Denna förklaring glömmer Metro och statsvetaren Magnus Hagevi givetvis bort. Men hyckleriet har säkert ”avslöjats” av många kristna väljare och då finns det bara ett alternativ kvar! SD.


Barometern censurerar kommentarer från mig. I helgen kom en artikel upp i Barometern med en webbfråga om man var beredd att betala mer i skatt för att öka resurserna inom vården. Något som 55 % svarat ja på och 37 % nej på och resterande svarade kanske.


Jag har skrivit två kommentarer under artikeln och vet att andra också skrivit kommentarer som raderats. Jag undrar på vilka grunder som mina kommentarer raderats av webbansvariga på Barometern. Jag har ställt frågan till Barometern men inte erhållit något svar.


Här kan du läsa mina båda kommentarer.


 

 

 
 
Ingen bild

Stefan i Std

22 april 2014 13:54

Detta stämmer in på mig :-)

Röstat KD säkert 4-5 gånger senast i valet -06. Sedan bytte jag ett vingligt K mot ett stolt S.

Men jag kommer inte att vara SD troget om de fortsätter på inslagen väg och utesluter gräsrötter eller har ambitionen att bli rumsrena på bekostnad av politiken.

I EU-valet har jag bestämt att INTE rösta SD då valet av Kristina W är ett riktigt bottennapp. Om tillräckligt många resonerar som jag måste SD ta sig i kragen och lägga in högsta växeln inför valet i sept.

 
Ingen bild

SDare

22 april 2014 13:58

Skit i Barometern!
Låt tidningen självdö. Ingen jag känner läser möget.
Inte ens gratis.
En man i mitt hus brukar leta gamla tidningar i soprummet. Vi växlar några ord ibland och jag frågade vid ett tillfälle vad som var intressant att läsa. Det mesta sa han, men aldrig att han någonsin numera plockar upp en Barometern. En sund man :)

 
Ingen bild

Anki

22 april 2014 14:28

Synden straffar sig själv.

 
Ingen bild

Ludvig

22 april 2014 15:33

Detta har jag väntat på att få veta. Inte lustigt alls om KD-väljare flyttar till SD. KD har ju knappt några kristna värderingar kvar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 april 2014 15:44

Även jag röstade på KD 2006, men 2010 blev det SD. I årets val fodras allvarlig sjukdom eller vapenhot för att stoppa mig från att rösta SD.

Jag må inte vara speciellt kristen men KD var mitt parti i många år. En motvikt till onda krafter som vill förändra samhället till något sämre. Nu har de tappat sin moraliska kompass och ryggraden är som gele'...

 
Ingen bild

Magentan

22 april 2014 17:13

@ Stefan i Std

Jag tycker inte vi ska döma ut SD:s Kristina Winberg så här snabbt. Självklart är hon oerfaren när det gäller direktsändning i TV, men det kan snabbt ändra sig när hon blir varm i kläderna. För övrigt är ju det mesta vi vet om henne i stort sett endast det som fulmedia presenterat, och det finns ABSOLUT INGEN anledning att ta någon som helst notis om mediernas skitsnack och förfulande av allt som gäller SD.

Här är en artikel från Göteborgs-Posten av Kristina Winberg.

https://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2344037-fullt-mojligt-plocka-russinen-ur-eu-kakan

 
Ingen bild

Stiga-Arne

22 april 2014 17:16

Barometerns censurering av Thoralf Alfsson:

Finns det någon som är förvånad över att gammelmedia stadigt tappar läsare och prenumeranter?

 
Ingen bild

Magentan

22 april 2014 17:22

"Sverigedemokraterna, Ukraina och Ryssland" är titeln på en MYCKET BRA artikel av Jan Olof Bengtsson i SD-kuriren. Precis samma åsikter som jag har. :-)

Nedan har jag plockat ut några citat från den:

"Sverigedemokraterna har hittills följt en självständig utrikespolitisk linje, skild från övriga riksdagspartier inte bara i EU-frågor utan även rörande den av amerikanska neokonservativa och deras europeiska efterföljare drivna interventionistiska politiken i Mellanöstern. Detta har tillhört det allra viktigaste i partiets politik."

"Även i den pågående Ukrainakrisen avviker vi på fördelaktigt sätt genom att problematisera den nya regimen i Kiev, i vilken det fanatiskt nationalistiska partiet Svoboda intar ledande positioner, och som kom till makten med avgörande hjälp av den än mer fanatiska Högersektorn."

"Bildts och “västs” extrema, OKUNNIGA OCH ALLMÄNT FÖRÅLDRADE ANTIRYSKA HÅLLNING riskerar att omöjliggöra en sådan lösning, och är därför en större säkerhetsrisk än Ryssland."

"Jag föreslår att vi också intar en mer nyanserad hållning mot Ryssland. Våra mest erfarna diplomater – en Ekéus, en Hirdman, en Eliasson – har förespråkat en sådan. Till och med statsminister Reinfeldt gjorde det, innan han tystades av Bildt och Hökmark. Det är fel, och det är farligt, att tjuta med ulvar som de sistnämnda."

(Versaler av mig, för att jag tycker det är viktigt att läsarna här tänker till ordentligt när det gäller uppfattningen om Ryssland och Putin. Varken Ryssland eller resten av världen är vad de har varit längre. Allt utvecklas. En del utvecklar sig till det sämre, en del till det bättre!)

http://sdkuriren.se/sverigedemokraterna-ukraina-och-ryssland/#sthash.3c8qlgP4.dpuf

 
Ingen bild

Hacke

22 april 2014 17:43

Kd har knappast någon kärnfråga kvar att kämpa för. Inte ens kristenheten verkar ha någon speciell status längre. Själv har jag aldrig röstat kd, inte ens under verklighetstillvände och vettige Alf Svenssons dagar, och kommer inte att sakna partiet i dagens urvattnade skepnad om man nu skulle åka ur. I mina ögon är partiet lika överflödigt som dagens flumcentern.

Beträffande kommentarsfält i allmänhet har jag märkt av dramatiska åtstramningar. Kan det möjligtvis ha med valtiderna att göra ;)? Helt relevanta och sakliga inlägg utan tillstymmelse till deras favoritalibi hat eller hot (vilket aldrig skulle falla mig in att nedlåta mig till) raderas eller tas överhuvud taget inte in.
Det verkar som all form av kritik mot den förda invandringspolitiken är bojkottad rakt av i traditionell media numera. Takhöjden för debatten och möjligheten att komma till tals för den vanlige medborgaren sänks nu till kvävningsgränsen i det Sverige som alltmer börjar anta formen av Stasiland.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

22 april 2014 18:21

Ungefär samma som Blekinge Läns Tidning i Karlskrona (samma ägare som Barometern) som har förhandsmoderering. Det är i och för sig sällan de ens tillåter kommentarer till (för tidningen) kontroversiella artiklar, men om de tillåts släpper de aldrig igenom sådant som Thoralf skrev.

http://karlskronabloggen.se

 
Lassekolja

Lassekolja

22 april 2014 18:29

TACK Thoralf för tipset om Barometerartikeln! Vi får se hur länge min kommentar får vara ifred:

"Jag är absolut inte villig att betala mer skatt. Sverige är sedan mycket länge ett högskatteland. Att pengarna inte räcker beror på att sju partier under olika mandatperioder slarvat med hanteringen av skattebetalarnas pengar. Västvärldens mest omfattande och vidlyftiga invandring (per capita) ökar hela tiden. Minska den så räcker pengarna!!!"




http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

22 april 2014 18:44

@Stefan i std, Märkligt att Du och jag kan få så helt olika intryck av Kristina Winberg. Jag måste erkänna att jag blev lite skärrad när hon skulle möta "rävtanten" Marit P. i debatt i TV men jag blev positivt överraskad. Enl. mig "ägde" K.W M.P. Därefter har jag sett Kristina live (i Varberg) och efter det är jag helt lugn! Kristina Winberg och även Peter "Nalle" Lundgren kommer att göra ett mycket gott arbete för SD och Sverige i Bryssel!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Stefan i Std

22 april 2014 19:38

@lassekolja

Jag brukar inte stänga av TV:n när det är ”debatt” och SD medverkar. Det gjorde jag när Kristna W debatterade mot Marit P.

I ett youtubeklipp där JÅ presenterade KW argumenterade hon som om flashback vore hennes talskrivare dvs. naivt och närmast anekdotiskt.

Att Kent Ekeroth var orolig i ett mejl (till vem har jag glömt) över att hon var mycket intresserad av hur man maximerar traktamenten och bästa shopping i Bryssel blev för nig droppen.

Detta sammantaget gör att mitt förtroende för henne är obefintligt.

Peter "Nalle" Lundgren vet jag inte något om och har därför ingen åsikt i nuläget :-)

 
Ingen bild

Åt idioti inget att göra däremot brevlådorna

22 april 2014 19:53

Politiker speciellt vänsterpolitiker samt kommunistjournalister är livrädda för att ett hjärntvättat folk skall få klart för sej vilken bluff dom är utsatta för
"Invandringen är ren vinst"
Baromterns censur är bara ett kvitto på det ty i dom kretsarna så får man inte prata om pengar i detta samband
Därför skall SD:s info löpande ramla ned i folkets brevlådor
Hajjar du Jimmie ?

 
Stefan K

Stefan K

22 april 2014 20:15

Fler flyr Kd p.g.a deras tystnad om kristnas utsatthet i muslimska länder.
Borde inte fler fly moderaterna av andra anledningar, exempelvis försvarsfrågan?

Har precis sett Rapport där Alliansen visade upp sig för att på en presskonferens deklarera att man ämnar satsa mer på försvaret. Nu söker de dessutom ett blocköverskridande stöd, men nämner inte ens Sverigedemokraterna, trots att SD haft försvarsfrågan uppe sedan inträdet till riksdagen.

Se denna video i repris, något jag önskar att vår statsminister och hans moderater gör. Snacka om att stå med byxorna nere vid fotknölarna och slutet i filmen lär bli en klassiker...inte minst efter dagens presskonferens.
http://www.youtube.com/watch?v=mYPUy11c-CU

http://petterssonsblogg.se

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

22 april 2014 20:39

Den där Anders Petersson verkar vara ett riktigt stolpskott.

Har ni verkligen sånna vänsterdårar i Småland? I så fall är det riktigt illa. Han och så dom två verklighetsfrämmande dårar som Gillade hans kommentar.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Hacke

22 april 2014 20:48

Tack för den påminnelsen Stefan K! Verkligen njutbart.
Tänk hur många scoop som ligger framdukade på silverfat och bara väntar på den svenska journalistkåren om man bara för ett ögonblick vågade att släppa den politiska agendan.
Visserligen med yrkeskarriären spolierad för all framtid men drömma kan man ju alltid. Det är vad jag vet fortfarande tillåtet i vårt land.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

22 april 2014 21:41

Jag oroar mig för att de politiker som flyr KD snarare gör det av egen omtanke och rädsla att mista sina mandat snarare än helhjärtat sympatiserande?

 
Ingen bild

OK Corall

22 april 2014 22:20

OT : Nyss sändes ett inslag om nya trevliga Norrköping (2 döda)
Lägg märke till konstapel Lingonsylt som tycker det är mest av riksintresse i att berätta att inte dom trevliga gängen har något med detta att göra
Spelar det någon roll om en plutt hänger ihop med den andra ?

Hoppas släkten Andersson kan komma överens med släkten Svensson så fort det går
Undrar förresten vad "livvaktsskyddet kostar för en sådär 10-15 personer per dygn?

 
Ingen bild

Förstör inte vår hjärntvättarmaskin

22 april 2014 22:47

OT : I samband med lokalradions neddragingar så beklagade sej kungen av Kalmar.
Karl-Peter Thorwaldsson vill inte vara sämre och föreslår ökat"presstöd"
"Det är ju vår röst" citat Thorwaldsson
Förlåt vems röst , diktaturens kreaturs ?

 
Ingen bild

Argus

23 april 2014 10:42

Höja skatten hit och höja skatten dit. Om våra dyra politiker slutade med att slösa bort skattebetalarnas pengar skulle vi kunna sänka skatterna rejält. Vi har aldrig haft bättre välfärd än under Erlander III och då var skattesatesen hälften så hög som den är idag.

 
Ingen bild

Anders Leander

23 april 2014 15:43

Angående Barometerns censur så fick jag ett mail från Anders Blank om dig Thoralf. Du kan själv läsa det på min blogg http://andersleander.bloggplatsen.se/ som sagt skall bli kul om han tar upp mina svar i deras pk-blaska Barometern. Vi har samma problem, om jag kommenterar så stänger dom ner kommentarsfältet.

 
Ingen bild

Onkel Sven

23 april 2014 18:07

Bra skrivet svar till PK-journalisten Blank .

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards