thoralf

Direktlänk till inlägg 19 april 2014

HENRIK "IRM" JOHANSSON KNÄPPTYST?

Av Thoralf Alfsson - 19 april 2014 23:01

 

Vänsterdumstrut!


Henrik Johansson på bloggen Inte rasist men visar prov på sin egen dumhet och okunskap när han angriper Jörgen Fogelklou på Twitter.


SD-topp är stor i orden på Twitter, men blir knäpptyst när han får svar på tal

 

Nyligen utkom en bok med titeln ”Låsningen” skriven av docent Jan Tullberg där han beräknat kostnaderna för invandringen.


Henrik Johansson gillar uppenbarligen inte boken. Matematik tycks heller inte vara Henrik Johansson bästa ämne enligt min mening men själv är han stor i orden.


”Den här summan på 250 miljarder är Fogelklou inte ensam om att sprida, även Kent Ekeroth har stått i riksdagens talarstol och yrat om dessa miljarder. Siffran har figurerat med små skillnader under många år inom SD och är inte särskilt svår att slå hål på”

 

Att invandringen skulle kosta en tredjedel av ALLA sveriges utgifter under ett år är en absurditet och ren smörja för att skrämma mindre källkritiska människor. En annan fråga ni kan ställa till alla SD-politiker som kommer dragandes med denna lögn är hur det kommer sig att SD själv inte får ihop denna summa när man räknar på invandringens kostnader? Faktum är att när SD gör sin budget så når man inte ens upp i hälften av denna summa, under fyra år! 

 

Här visar verkligen Henrik Johansson prov på sin fullständiga okunskap om vad en budget handlar om. En budget sträcker sig framåt i tiden! Den tar alltså inte upp kostnader som uppkommit genom tidigare invandring och dess effekter på samhällets olika funktioner. Vår besparing i budgeten i riksdagen handlar endast om nyinvandring! Det är bara nyinvandringen som vi kan minska! Den invandring som redan skett under tidigare år och decennier kan vi givetvis inte spara in på i en budget. Den kostnaden finns redan och är svår att minska. 

 

Det har uppenbarligen inte Henrik Johansson förstått!


Sedan glömmer Henrik Johansson fullständigt bort att vi även betalar landstingsskatt och kommunalskatt i det här landet när han raljerar runt i sitt oförstånd. Hur stor tror Henrik Johansson att budgeten är för landets alla Landsting? Och hur stor är budgeten för landets alla 290 kommuner?  Bara Kalmar kommuns budget ligger på ca 3 miljarder kronor.


Men vi skall ju inte heller glömma bort att det hamnar även stora kostnader på privata företag och privatpersoner som är väldigt svåra att beräkna. T.ex ett företag som utsätts för inbrott av kriminella invandrare. Var ser du den kostnaden i stadsbudgeten Henrik Johansson? Det är inte särskilt svårt att slå hål på Henrik Johansson raljerande dumheter och hans bristande kunskaper.


"ALLA sveriges utgifter" skriver Henrik Johansson. Är det så att han i själva verket syftar på BNP, bruttonationalprodukten men förväxlar det med statsbudgeten. Den uppgick 2013 till 3 634 miljarder kronor. I så fall skulle invandringen kosta mindre än 7 procent av BNP för Sverige om den kostar 250 miljarder kronor.


”250 miljarder. Låter det rimligt? Nej självklart inte, det är bara trams och hittepåsiffror som endast går hem hos människor med ett kunskapsförakt.”

 

Om nu Henrik Johansson är så stor i orden kan han givietvis tala om vad invandringen kostar varje år istället för dessa hittepåsiffror! För inte blir han väl knäpptyst om han får den frågan!


Vi väntar på svar på kostnaden för invandringen Henrik Johansson! Du tycks ju ha kunskapen.


PS

Frånvaron av eget tänkande tycks vara stort bland IRM:s supportrar då ca 2700 gillat inlägget och över 500 delat inlägget utan att fundera på innehållet. Begåvat!


Näthat hos IRM.

  
ANNONS
 
Ingen bild

Tobbe S

19 april 2014 23:39

Till att börja med kanske Henrik skall lära sig skillnaden mellan utgift och kostnad.

 
Ingen bild

Pelle A

20 april 2014 00:10

Att det ska vara så svårt att förstå för dessa vänstermänniskor? Vill de inte förstå? Ok då får vi ta ett konkret exempel av alla icke-västliga invandrare så kanske, kanske, Henrik kan förstå.

Aschmed står i fruktståndet på torget utanför Coop. Han är en av dessa 600.000 som går till jobbet varje dag. Aschmed kan få in en summa. Kanske inte allt redovisas, men det går runt. Han har ju stått där i fem år nu. Det borde gå runt.

Men vad tillför Aschmed för mervärde? Samma frukt och grönt säljs ju också inne på Ccop. Är det inte så att den som handlar av Aschmed inte sen går in och köper samma varor på Coop?

I själva verket så minskar försäljningen av frukt och grönt exakt lika mycket på Coop som Aschmed säljer för. Det arbete som Aschmed gör, gjorde tidigare någon annan på Coop. Värdet för samhället att Aschmed står utanför Ccop och säljer frukt är mycket begränsat. För Aschmed själv är det bra MEN i en samhällsekonomisk kalkyl har just Aschmeds invandring inneburit något värde för Sverige.

Det kallas undanträngningseffekten. Det är den Tullberg talar om. Endast arbete som utförs som inte tar någon annans arbete är av ett nettovärde för Sverige. Eller ännu bättre förklarat: endast arbete som blir utfört och som INTE skulle blivit utfört av befintlig svensk arbetskraftsreserv räknas som plus i samhällskalkylen. Då förstår vi att fruktståndet utanför Coop har i grunden ytterst litet nettovärde i de kalkyler Tullberg gör.

 
Ingen bild

jonte bergström

20 april 2014 00:29

Åh herregud min skapare! Inte konstigt att landet går åt pipan med såna här stolpskott som Henrik vid rodret.

Stackars Sverige..

 
Ingen bild

Magentan

20 april 2014 01:12

LIKA SVÅRT ATT DISKUTERA INVANDRING I SVERIGE SOM ATT DISKUTERA SEX I DROTTNING VICTORIAS PURITANSKA ENGLAND!

Jan Tullberg, som beskriver invandringens kostnader i boken "Låsningen - en analys av svensk invandringspolitik" är docent i ekonomi och tidigare forskare på Handelshögskolan i Stockholm.
Han har skrivit vetenskapliga artiklar i svenska och internationella akademiska tidskrifter inom ett brett forskningsområde av hög relevans för bokens ämne.

"Här finns väsentliga fakta och resonemang i den förmodligen viktigaste framtidsfråga som svenska folket kan bestämma över. Här diskuteras en mångfald dåliga beslut som resulterat i en situation som gradvis förvärras.

Etablissemanget för en destruktiv politik och saknar förmåga att ändra kurs, då de är MENTALT LÅSTA. Detta gör att det blir lika svårt att diskutera invandring i Sverige som sex i drottning Victorias England. Det är därför ett samhällsansvar för medborgarna att sätta sig in i invandringsfrågan och fundera igenom vad som är en förnuftig politik.

Boken Låsningen belyser detta och ger underlag till läsaren för egna reflektioner och andra slutsatser än den obligatoriska entusiasm för omfattande invandring som reguljära media propagerar för. Låsningen är ett bidrag till åsiktspluralism i invandringsfrågan."

Finns mer att läsa om boken på länken:

http://www.lasningen.se/om-boken/

 
Ingen bild

alltförsverige

20 april 2014 06:18

Och sd har hjälpt till att försämra statens inkomster genom att stödja alliansens skattesänkningar för framförallt höginkomsttagare.

 
Ingen bild

bonnläpp

20 april 2014 06:28

@alltförsverige, relevansen när vi diskuterar invandring efterfrågas, Henrik.

 
Ingen bild

Putte

20 april 2014 07:23

@alltförsverige,
Trotts skattesänkningarna som alliansen gjort så betalar svenskarna näst mest skatt i hela västvärlden. Du kanske skulle ta och fråga politikerna, både de rödgröna och alliansen, var faan de gör av med alla pengar de drar in. Vård, skola och omsorg är det mest skit med, pensionerna är urkass och kommer bara att bli sämre och sämre. Kommunikation och vägar är ett skämt. Försvar, har vi inget alls. Sjukvården är så dyr att många fattigpensionärer inte ens har råd att ligga på sjukhus, även om de skulle behöva det. Det krävs privata försäkringar till det mesta idag, till sjukvård, pension och till a-kassa. Över allt skär man ner, utom i det heliga massinvandringskontot. Där finns tydligen ofantligt mycket pengar, som dessutom aldrig tar slut. Där förekommer inga besparingar eller nedskärningar. Ett av världens högst beskattade folk är vi som sagt, men lååååååångt ner på välfärdslistan, om man jämför med andra västländer. Så den stora valfrågan igen. Var i glödheta he***** gör politikerna av våra pengar?

 
Ingen bild

OH

20 april 2014 08:03

Utrikeshandelsöverskottet var för februari 5 miljarder. Det gäller alltså för regeringen och dess medlöpare att hitta nya pålagor för att kunna klå Svenskarna på ännu mer pengar.

 
Svensson

Svensson

20 april 2014 08:05

Om man säger att något inte stämmer,då måste man själv ha uppgifter som bevis på att det inte stämmer.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Svenne

20 april 2014 08:41

Jag kanske har missuppfattat det som Jan Tullberg har skrivit i sin bok, men summan 250 miljarder tolkar jag som en livstidskostnad för 27000 "individer från Somalia". I boken nämns kostnaden under rubriken "Livstidsberäkningar" och då blir 250 miljarder en rimligare summa än 250 miljarder/år.

Utdrag ur en källhänvisning under kapitlet "Livstidsberäkningar":
"Räknat på 14 miljoner per person och 18.000 personer (2/3 av en prognostiserad extrainvandring av 27.000 individer från Somalia) blir kostnaden 250 miljarder, ungefär vad vi betalar för hela Sveriges sjukvård under ett år".

Som sagt så kan jag ha misstolkat att kostnaden avser livstid eller en årlig utgift, men även en livstidskostnad på 250 miljarder är ju förskräckande.

 
Ingen bild

Håde

20 april 2014 08:52

Thoralf, du är fantastisk! Jag brukar inte kommenterar här men detta inlägg var för bra för att passera utan att jag delar med mig av min uppskattning.

Jag hittar dock ett fel och det är under bilden; Det står "Vänsterdumstrut?", jag tror nog att den rätta termen ska vara "Vänsterdumstrut!"

Tack Thoralf, jag ser fram emot många framtida pärlor!

 
Ingen bild

Tony

20 april 2014 09:03

Vänstermänniskor har aldrig varit några snillen,
man babblar i mycket men visar ofta upp stora
kunskapsbrister i det mesta. Ta bara det som är
deras stora mantra " Inga vinster i välfärden",
privata aktörer får inte tjäna pengar på välfärden
säger man. Hur företaget skulle kunna existera då
förkunnar dom inte? Men när det sen kommer till den
heliga flyktingindustrin, ja då går det helt plötsligt
bra att tjäna grova pengar på att hyra ut gamla ruckel
som man köpt billigt och sen hyr ut för fantasisummor
till Migrationsverket, och att där är grova pengar att
tjäna, förstår man när figurer som Bert Karlsson ger sig
in i leken. Men då håller sådana som " Alltför Sverige"
och andra vänster hycklare tyst, här går det bra att
tjäna grova stålar utan att dessa bryr sig! 
Stefan K

Stefan K

20 april 2014 09:17

Jag har inte sett mig in i någon budget eller kostnaden som Jan Tullberg hänvisar till och tänker därför inte ge mig in i debatten.
Däremot har Henrik på IRM gjort det och borde därför komma med egna siffror eftersom han kritiserar de som föreligger.

Vi väntar alla med spänning på de uppgifter som IRM:s talesman presenterar. Eftersom han redan har dem klara kanske vi kan vara generösa och vänta tills nästa helg? Då vill vi ha dina siffror Henrik.

En siffra jag skulle vilja ha, är antalet brott som begåtts i Sverige de senaste fem åren och som direkt kan härledas till Schengenavtalets öppna gränser.
Att barnfamiljer på semester kan röra sig fritt i Europa är en sak, att långtradarchaufförer som fraktar varor kan gör detsamma är en annan, men att även kriminella rör sig över våra gränser lika lätt borde frammana en ännu större debatt än det gör nu.
Förmodligen rör sig hundratalet kriminella över Sveriges gränser varje dag och de gör det inte av hederliga skäl.
Vad kostnaden för alla dessa brott som kan härledas till Schengen är en annan siffra jag skulle vilja ha.
Vill 7-klövern det?

http://petterssonsblogg.se

 
Stefan K

Stefan K

20 april 2014 09:21

@alltförsverige

Bara det lilla ö-landet Aruba har högre marginalskatt än Sverige och det svenska skattetrycket ligger 10 procent över genomsnittet i OECD.
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/bara-aruba-har-hogre-marginalskatter-an-sverige_3474742.svd
Vänsterflanken tycker inte detta räcker och vill höja skatterna med tiotals miljarder. Personligen vill jag veta varför de höga skatter vi redan har inte räcker till det de är avsedda för.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 april 2014 10:18

@Stefan K
Tänk om man stängde ned Migrationsverket, SFI, och minskade invandringen med 99%, då skulle mängder med människor frigöras och kan då förstärka skola och omsorg.
För inte tala om Erik Ullenhag och hans byråkrater och undersåtar.

En stor satsning på vård, skola och omsorg. UTAN några skattehöjningar!

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 april 2014 10:24

Henrik Johansson och hans naiva likar borde söka lite kunskap. Så även i LHS, dvs. livets hårda skola.
Det de kallar för kunskap och sanning är mest Vänsterpropaganda. Tyvärr är den oftast falsk och tilltalar bara de mest okunniga och lättlurade...

 
Ingen bild

Pelle A

20 april 2014 10:31

@svenne

Det är faktiskt både och. Den årliga kostnaden är 250 enligt dessa beräkningar OCH den årliga skuldökningen!

@Stefan K

Ofta görs det felet i Sverige att vi jämför äpplen och päron. Sverige har sedan 80-talet haft en enorm draghjälp av vår exportindustri. 50% av Sverige BNP är export. Det är som att ha en extra motor i bilen. Det som svenska folket inte fattar är att om vi hade använt detta utrymme klokt skulle vi ha kunnat haft jordens lägsta skatter, bästa välfärd, högsta pensioner, lägsta kriminalitet och bästa värden på PISA. Istället har Palme och politikerna efter honom kastat bort allt detta. Dumma svenskar, inklusive jag själv, har trott på media och blivit grundlurade.

Nu sker an avindustrialisering av Sverige. Lär gärna Anthropocene och Lars Bern. Vi tappar några hästkrafter varje år SAMTIDIGT som vi lastar in mer i bagageutrymmet. Motorn blir allt svagare och bilen allt tyngre.

Sverige har givit 2 miljoner uppehållstillstånd sedan 80-talet. För att förstå vad som hänt måste du föreställa dig vad Sverige fått i form av ny produktion tack vare dessa 2 miljoner uppehållstillstånd. Från detta ska du sedan dra av vad Sveriges välfärd belastas med p.g.a dessa 2 miljoner uppehållstillstånd.

Tänk så här: Hur mycket hade svensk totalproduktion minskat om vi hade haft enbart kontrollerad och behovsprövad arbetskraftsinvandring sedan 80-talet? Min tro är mycket lite i jmf med den asyl- och anhöriginvandring vi haft. Lönerna hade varit högre för städare, restaurangpersonal, taxiförare, osv men skatterna enormt mycket lägre och den gemensamma välfärd vi skulle delat på också mycket högre per person. Instegsjobb skulle ha funnits för svenska ungdomar. Finns det något mer perfekt är att ta ett enklare arbete under studietiden?

Svenska folket har blivit grundlurat. Nu nöjer man sig inte med det utan nu ska man slå spiken i kistan så att Sverige aldrig mer kan resa sig.

Hur mycket tror du svensk produktion ökar med ytterligare 2 miljoner asyl- och anhöriga de kommande 15 åren? Vad blir det som produceras? Hur stor belastning blir det på vår gemensamma välfärd? Vilka blir det som får betala? Svar: Arbetande svenskar som tvingas arbeta tills de är 75.

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 april 2014 10:49

Det skrivs och sägs ibland att invandrare behövs då vi svenskar går i pension. Men blir inte invandrare pensionärer?
De enda som verkligen får jobba ordentligt är de "ensamkommande". När de uppnår sin svenska ålder på 65 år, är de ju i verkligheten betydligt äldre. De kommer inte att belasta pensionssystemet så många år...

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 april 2014 10:55

Lågt intresse att hålla EU-val i landets skolor rapporterar SR på sin hemsida.
Kanske är det en "sanning". Att hålla ett EU-val i landets skolor där SD når höga siffror är katastrofalt inför höstens skolval.
Svenska ungdomars dåliga erfarenheter av mångkulturen måste döljas så mycket som möjligt...

 
Ingen bild

OH

20 april 2014 10:59

Pelle A har helt fel. För en tid sedan talade en "miljötalliban" i radion och omtalade för oss att vi måste börja exportera våra klimatsmarta produkter. Tänk så bra om vi får ytterligare 2 miljoner asyl- och anhörigvandrare vilken ökning av dessa produkter det skulle bli.
Jag har nu under en vecka funderat och grubblat över vilka är dessa produkter.
Vill någon klok person berätta det för mig,

 
Ingen bild

Magentan

20 april 2014 11:08

I brist på sysselsättning råkade jag sätta på TV:n igår (eller det kanske var i förrgår) och hamnade mitt i programmet Debatt. Bert Carlsson hade ordet och utbrast: "Vem städar idag? Jo det gör invandrarna, det är dom som har skitjobben".

Jag knäppte av TV:n igen samtidigt som jag tänkte: "Jaha, och vem tjänar mest pengar på invandrarna idag? Det gör Bert Carlsson och de övriga pamparna inom Sveriges stora, mest lukrativa och snabbast växande industri: INVANDRINGSINDUSTRIN."

Bert Carlsson är en del av de kostnader på 250 miljarder (250.000.000.000) per år som tas från våra skattepengar, och som skulle ha gått till vård, skola, omsorg, kommunikationer, vägar osv, allt det som "Putte" nämner i sin kommentar ovan.

 
Ingen bild

Lotta

20 april 2014 11:24

@Magentan
Man kan fråga sig vad Bert Karlsson har för källa till sitt påstående om att det är invandrarna som städar och tar skitjobben ingen svensk vill ha? Troligtvis ligger det lika mycket sanning i det som i myten om raketforskarna som kör buss eller taxi. Skrönor som då och då dammas av som man körde med redan i början av 90-talet. En lögn blir inte sann bara man upprepar den tillräckligt många gånger.

 
Ingen bild

Lärare

20 april 2014 11:54

Va kul!

De visar sin okunnighet och ängslan snart sagt varje dag nu för tiden, dessa ynkliga vänstermänniskor och andra PK-ister! De är livrädda för att svenska folket ska få ta del av de ekonomiska analyserna av den förda massinvandringspolitiken, som nu blir fler och fler.
Jan Tullberg är en aktad och seriös ekonom, docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan.

Alla neddragningar inom vården, pensionärsskatterna, besparingar inom snart sagt varje område i landet numera, beror naturligtvis på den höga massinvandringens konsekvenser, bara att se sig omkring, hur det ser ut runt om i landet.

Varje 7-åring kan lätt räkna ut att man måste väga utgifterna mot inkomsterna. Enkelt!

Upp till kamp svenska folk, rösta SD i alla 4 valen!
Nu eller aldrig, det är ett ödesval!

 
Ingen bild

Lotta

20 april 2014 12:39

@Thoralf

Du har mail.

 
Ingen bild

Thoralf A

20 april 2014 14:54

Lotta

Är på fotboll Kalmar FF - IFK Göteborg, får kolla ikväll.

 
Ingen bild

Eric H

20 april 2014 14:54

Jag skulle tro att Henrik Johansson, tyvärr, resonerar som en helt vanlig väljare som läser för mycket av Aftonblaskan..
Vet inte hur många ggr jag får mig påskrivet om att
- "vi måste ha invandring, vi måste, för att skydda våra pensioner!
När jag sedan frågan vad vi ska göra med våra redan 450 000 arbetslösa som inget jobb har, brukar det bli en kort tystnad varpå det kommer ett "jamen vi behöver dom, vi måste ha invandring".

 
Ingen bild

Lotta

20 april 2014 14:59

@Thoralf

Ok. Det blir skrämmande lyssning kan jag lova. Åtminstone tyckte jag det.

 
Ingen bild

Magentan

20 april 2014 16:47


@ Eric H
Tyvärr har du väldigt rätt! Jag har två äldre väninnor som resonerar precis likadant ... SUCK! Den ena röstar på MP och den andra på FP ... SUCK igen!

 
Ingen bild

Magentan

20 april 2014 17:48

"ALLA HAR INVANDRINGSBAKGRUND"
ETT litet exempel på vad som ingår i de där 250 miljarderna:

I Göteborg har det hittills i år (2014) varit 19 skjutningar i Göteborg. Gängen som skjuter på varandra finns i Backa, Bergsjön, Angered, Tynnered och Biskopsgården. Polisen berättar att:
"De är unga och oerhört aggressiva, med ett högt våldskapital och saknar impulskontroll. Alla har invandringsbakgrund. De har också det gemensamt att de har haft det oerhört svårt i skolan.

I dag bekämpar minst 75 poliser per dygn de uppskattningsvis 100 unga männen i gängen.
Dessa krigar sinsemellan om makten över sitt område, över narkotika. Eller skjuter för att hämnas. Men också något så litet som ett svartsjukedrama kan resultera i att förskolebarn hittar tomhylsor på sin lekplats.

"Det är ett uthållighetsarbete. Hittar vi vapen hittar vi narkotika. Trots det – vi kan inte vara överallt, inte stå i varje gatuhörn. Personligen tror jag att vi måste leva med skottlossningarna, men vi kommer göra allt vi kan för att begränsa dem."

16 automatvapen, 67 pistoler och fyra gevär, 30 kilo sprängdeg, 40 kilo amfetamin och en mängd kikarsikten och elpistoler är resultatet sedan i september förra året.
Detta har hittills (ca ett halvår) kostat skattebetalarna 80 miljoner kronor.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2345176-har-pagar-kampen-mot-gangkrigen

 
Ingen bild

Farbror Fredde

20 april 2014 19:33

Läste på Avpixlat att kommunskulderna ökar enormt (och inte räknas in i statsskulden) p g a elefanten i rummet. http://avpixlat.info/2014/04/20/invandringens-kostnader-doljs-med-500-miljarder-i-kommunlan/
Kan det vara sant eller har krönikören fått något om bakfoten (hoppas det)?

 
Ingen bild

Stefan A

20 april 2014 19:46

(I)nte (R)iktigt (M)ogen är bara snorungar som man inte kan ta på allvar, ingen seriös kritik av SD, bara förtal, det enda man har att komma med...gääääsp....

 
Ingen bild

Anki

21 april 2014 03:38

Detta visar väl T Y D L I G T kaviarkommunisternas sätt!!! ...eller hur?!

 
Ingen bild

UncleBob

23 april 2014 10:25

IRM är ett gäng som utgör en viktig del av dumvänsterns propagandadetalj. Med folk som Mr Henko, Anny, BILAN OSMAN och de mest rabiata vänstertwittrarna bildas en homogen idioti.

Det vanligaste argumentationsfelet är att man alltid tror sig ha något slags ensamrätt på "godhet" och alla som motsäger deras dumheter stämplas som "rasister" "nazister" eller helt enkelt ONDA.

Det är enbart upprepningar och tråkigt skrivet.

 
Ingen bild

VJ

11 januari 2015 11:24

Malmö stad har i miljard i utbetalad socialbidrag per år !!!! Det är bara en droppe i havet eller ????

 
sven svensson

sven svensson

11 januari 2015 15:14

Siffror skatter
staten ~900 miljarder
landsting ~300 miljarder
kommuner ~500 miljarder
GOTAF

http://pappasven.wordpress.com

 
sven svensson

sven svensson

11 januari 2015 15:20

<blockquote>Det är bara nyinvandringen som vi kan minska! Den invandring som redan skett under tidigare år och decennier kan vi givetvis inte spara in på i en budget. Den kostnaden finns redan och är svår att minska. </blockquote>
Trist Thoralf att du inte gör jämförelsen med pensionsbromsen som reglerar pensionerna med hänsyn taget till antalet pensionärer . . dock reglerar, indexerar, man inte motsvarande till nyanlända "pensionärer" Likaså har man minskat kostnaderna för sjukpenning, A-kassa osv . . . så uppenbarligen finns det möjligheter att reglera spenderingen av allmänna medel

http://pappasven.wordpress.com

 
sven svensson

sven svensson

11 januari 2015 15:41

fortsätter:: .. rörande det mesta. MEN att tillämpa samma metoder och regler för andra än de utsatta grupperna sjuka, arbetslösa samt gamla (pensionärer) verkar inte fungera. Att sätta grupp mot grupp anses fel MEN att minska pensionärernas pensioner med miljarder verkar OK medan att minska de arbetandes skatterabbater (100 miljarder) med lite granna verkar omöjligt......

http://pappasven.wordpress.com

 
Ingen bild

Mange

11 januari 2015 16:08

Johan T-Katiska som gjorde Facebook kommentaren överst är en utav två bröder från Lindesberg som är ADMIN på Facebooksidan:

Vi som börjar tröttna på alla inskränkta Sverigedemokrater.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se