thoralf

Direktlänk till inlägg 31 december 2013

ÅRETS MEST SVENSKFIENTLIGA PERSON

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2013 11:38

Förra året hade jag en omröstning på bloggen om vem som var årets sämsta journalist. Omröstningen vanns av Åsa Linderborg. Hon blev uppenbarligen sur över denna utnämning då hon senare angrepp mig i flera krönikor men även mina ”fotsoldater” fick sig en släng av sleven ;-)

Omröstningen gillades inte av alla!

http://thoralf.bloggplatsen.se/2012/12/31/9203779-rosta-pa-arets-samsta-journalist/


I år tänkte jag att en omröstning om vem som varit mest svenskfientlig under 2013 skulle passa bättre. Antalet kandidater är ju minst sagt stort. I detta fall kommer ju inte bara journalister ifråga utan även politiker, samhällsdebattörer, bloggare men även organisationer.


Kom gärna med förslag på personer eller organisationer i kommentarerna eller skicka mig ett mail eller sms med ditt förslag. Sedan plockar jag ut de ”bästa” förslagen och lägger upp en omröstning med ca 10-12 alternativ.


PS

Ingen behöver föreslå statsminister Fredrik Reinfeldt han är ett givet namn på listan.


Nominerade är just nu:

Fredrik Reinfeldt

Maria Ferm (MP)

Erik Ullenhag (FP)

Alexandra Pascalidou

Christina Höj Larsen (V)

Alexander Bengtsson, Expo

Fredrik Beijer, rättschef Migrationsverket

Åsa Romson (MP)

Gustav Fridolin (MP)

Annie Lööf (C)

Thomas Mattsson, Expressen

Robert Aschberg

Bert Karlsson

Birgitta Ohlsson, EU-minister (FP)

Cecilia Malmström, EU-komissionär (FP)

Anders Lindberg, Aftonbladet

Anders Danielsson, Migrationsverket

Katarina Mazetti, krönika i ICA-Kuriren

Mona Sahlin

Stina Dabrowski

Özz Nujen

Sveriges Radio 
ANNONS
 
Tobbes Medieblogg

Tobbes Medieblogg

31 december 2013 11:52

Oj, det finns en lång lista...Bland den stora skaran föreslår jag då din kollega Maria Ferm (mp)...

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se

 
Ingen bild

Magentan

31 december 2013 12:04

Måste bara sticka emellan med en go rubrik idag på Fria Tider:

"KLIMATAKTIVISTER FAST I ISEN PÅ ANTARKTIS"
Skulle rapportera om den globala uppvärmningen - frös fast.

Expeditionen med 74 klimataktivister och forskare måste nu evakueras med helikopter.

:-)


 
Ingen bild

pg

31 december 2013 12:06

Inom MP finns en mängd o massor av kandidater!
Och Public service är outtömligt!

 
Ingen bild

lennart l

31 december 2013 12:10

Erik "har du inget hjärta" Ullenhag FP. Självgod integrationsminister med floskler som specialitet.

 
Ingen bild

johannes

31 december 2013 12:30

Jimmie Åkesson
Thoralf Alfsson
Björn Söder

 
Markku Ahonen

Markku Ahonen

31 december 2013 12:35

Vilken patetisk omröstning av en patetisk person. Snacka om att skjuta sig själv i foten. Politikerföraktet får ett ansikte i Thoralf Alfsson. Ärligt talat, finns det någon annan riksdagsledamot som lägger merparten av sin tid på oseriösa blogginlägg och patetiska omröstningar. Sverigefientlig? Ja, det är ju bara att klicka sig in på den här SD-bloggen.

http://ihuvudetpaahonen.se

 
Ingen bild

Henrik

31 december 2013 12:39

Jag lägger min röst på Fredrik Beijer, som rättschef på Migrationsverket var det han som formellt beslutade om att alla syrier som kommer hit ska få uppehållstillstånd.

 
Ingen bild

Thoralf A

31 december 2013 12:42

johannes

För vissa har inte poletten ramlat ner ännu!

Markku Ahonen

En liten present till dig. Kärrtorp modell Finland
http://youtu.be/FansJ0oHJs8

 
Ingen bild

AA

31 december 2013 12:46

Åsa Romson

 
Ingen bild

Anders

31 december 2013 12:48

Jag föreslår:
Annie Lööf
Åsa Romson och Lille Fridolf.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

31 december 2013 12:48

Instämmer med Markku. Att du överhuvudtaget får idén, att använda din tid till att skriva en så löjlig och patetisk "lista" Det enda den säger är att du är barnslig. (kom igen nu Thoralf du är riksdagsman) Nej bättre kan du. Gottnytt år på dig lika fullt.

 
Ingen bild

AA

31 december 2013 12:49

Thomas Mattson
Robert Ashberg

 
Ingen bild

Martin

31 december 2013 12:54

Eli Göndör.

 
Ingen bild

lennart l

31 december 2013 12:55

Markku Ahonen@
Du verkar klicka in dig ofta på Thoralfs blogg. Jag tror du är inte så lite avundsjuk på intresset för bloggen. Dina påhopp på Thoralf verkar bara ha ett syfte, att göra reklam för din egen lilla oansenliga blogg. Ett gott råd kan jag dock ge dig inför det nya året. Byt den svarta bakgrunden på din blogg. Men det kanske är meningen att den ska spegla det mörker som råder i området mellan dina öron.

 
Ingen bild

Andreas

31 december 2013 12:58

Bert "Infödda ungdomar är lata och bortskämda, fast norska är ännu latare (tacka vet jag utlänska, där jag kan få 80% av lönen av skattebetalarna (förf. anm.)" Karlsson. Herr Skamlös som en gång gjorde karriär på minskad invandring, men nu tjänar otaliga skattebetalarmiljoner på massinvandring.
Mannen som en gång (bland annat) sa ”Ta kosovoalbanerna till exempel. Jag tycker vi ska kasta ut varenda en. De är inga flyktingar. Många av dom organiserar stölder i Sverige för att få pengar till vapen till det krig dom vill ha igång i Kosovo.”
Föremålen växlar, "kärleken" består.

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 december 2013 13:05

Markku Ahonen...
Väx upp! Avundsjuka brukar gå över med åren.
Tips: Ändra inriktning på din blogg, så får också du många besökare!
(Ett väldigt bra Nyårsöfte...)

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 december 2013 13:15

Outstanding: Thomas Mattsson.
Motivering: Sammarbetat med Vänsterextremister. Stöttat dem moraliskt och ekonomiskt. Uppmanat dem att göra datorintrång och registera runt 6000 Svenskar och deras politiska åsikter.
Hängt ut inte bara lokalpolitiker utan också vanliga medborgare på ett fult sätt (och fått kritik från väldigt oväntat håll - Lisa Bjurwald) och inspirerat till ett bombdåd.
Att som chefredaktör undanhållit indentiter på både vänsterextremister och många brottslingar med "utländsk härkomst och utseende".

Men visst finns det andra - tyvärr väldigt många...

 
Ingen bild

Mats Ridell

31 december 2013 13:21

Finnen Markku Ahonen föredetting på Östran är väl den som är det största rötägget av alla svenskhets-hatare.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

31 december 2013 13:21

Mike Vaxman nominerad

 
Ingen bild

Hasse

31 december 2013 13:22

Nog för att lakejerna hörs och syns mest, men lyft blicken så finner du att svenska politiker och personer som härjar i maktens och elitens korridorer, utanför landets gränser, är de största hoten mot vår nation.

 
Ingen bild

Jonas i valfiskens buk

31 december 2013 13:29

Med anledning av den roande demaskeringen av, som 'Gubben och Gumman' kallar vederbörande, Mike "Göken" Vaxman, i förra inslaget -en tidigere sosse, numera grön Miljöpartist, men bakom kulissen en röd och trogen bolshevik utövande den ädla konsten ENTRISM - vill jag, inspirerad av Magentans (22:21) alltid lika välfunna citat, göra läsekretsen uppmärksam på följand:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
'GandalfGra' skriver i enkommentar på Fria Tider:

”Jag sysslade med lite gräv igår på kvällen..och kom fram till detta som jag hoppas kan uppskattas, eftersom det är ett av mina första gräv. Och jag hoppas kommentarsreglerna tillåter detta eftersom jag inte fann någon annan plats för detta idag eller lämpligare plats kanske (är bäst att säga;)

Man ska nog titta lite på vilka det är som äger banker, mediabolag och sådant, har jag upptäckt, så kanske man kan se vilka det är som stöder utvecklingen av vad som sker i västvärlden. Vi ska också försöka se den stora bilden och koppla ihop underliga sammanträffanden.

Jag läste en bra artikel i DN om den svenska skolan av Maciej Zaremba .. jag tycker att alla kan googla hans namn också, och att han i Sverige bytte namn, han hette tidigare något annat nämligen Mathias Bielawski ..han flyttade till Sverige för att Polen var ”antisemitiskt” 1969, han har varit med i Förbundet Kommunist 1971-1982.

Alltså vi har en jude som ”flyr” Polen eftersom kommunismen där är ”antisemitisk”, men i Sverige verkar han för mer kommunism och är idag journalist på DN´s kulturredaktion, mycket märklig resa, om någon frågar mig. Namnbyte, VARFÖR t.ex man kan fråga sig..?!! Men ganska vanligt om man vill kunna flyga under radarn.

Jag sade tidigare att jag ansåg att artikeln var bra och det är den, han tar upp många bra saker och allt ser ut att vara frid och fröjd. Jag undersökte lite mer för jag blev nyfiken - det visar sig att Maciej Zaremba (aka) Mathias Bielawski är gift med – Agneta Christina Pleijel Bielawska som är författare, jag luskade vidare och fick på så sätt reda på, att Agneta Pleijel deltog i juryn för något som kallades för ”Asyltribunalen” tillsammans med Professor Emeritus i folkrätt Göran Melander och diverse skådespelare ..detta hände 13-14 November 2005; ”juryn” kom fram till detta: ”Juryn riktade ”skarp kritik” mot den svenska invandringspolitiken och ansåg att Sverige borde ta emot fler invandrare.” !!

Vad hände efter detta, sedan ”nya” moderaterna kom till makten 2006, jo invandringen till Sverige ökade dramatiskt och efter det att SD kom in i riksdagen, ökade invandringen än mer dramatiskt. Det spelar tydligen roll vad denna ”kulturelit” tycks vilja, men det jag vill göra folk uppmärksamma på är vilka de är och vilka de känner och vad de har för bakgrund.

Vi ska vara väldigt medvetna om vår omgivning och förstå de stora skeendena och vad det är för grupperingar som trycker på i invandringsfrågan. Det är dessa människorna som har makten att göra saker med Sverige som är fullständigt skrämmande.

Varför tar jag nu upp detta..? Jag vill sätta fingret på något som är fishy, nämligen denne ”påstådde” flykting flyr från Polen, från kommunismen och som väl här i Sverige går med i ett kommunistiskt nätverk ”Förbundet Kommunist”, han gifter sig med en människa som är för i stort sett fri invandring.. hmm, jag undrar var han själv står i denna fråga..!?

Talar gifta par med varandra och brukar de vara överens om saker och ting speciellt politik..hmm värt att tänka på?! Han kan verka vara såsom vi och hysa liknande tankar om skolan, men samtidigt vill han överskölja sitt ”nya” hemland Sverige med invandrare VARFÖR..?? [ENTRISM?]

Jag vill uppmana fler att undersöka sådant här, kolla sambanden och sammankoppla punkterna, så att vi får klart för oss vilka det är som ligger bakom allt det här landet tvingas stå för, vi måste kolla upp de personer som jobbar för landets totala förfall. De kan säga en bra sak i ena stunden, för att stjälpa landet i den andra..jag tycker INTE vi ska lita på dessa personer. De har en egen agenda och den ÄR inte för Sveriges bästa, tvärtom..!!

Jag tror att man skulle kunna göra många sådana här kartläggningar i Sverige och verkligen kunna se vilka som drar i trådarna för det mångkulturella ”lyckoriket” och dess framväxt. Jag har bara skrapat på ytan..i min lilla demaskering, det tog mig en timme i går att göra detta lilla eftersök..man måste vara nyfiken och följa trådarna för att nysta upp den här härvan.”

http://www.friatider.se/manlig-feminist-ska-bojkotta-andra-man#comment-1181533155

 
Ingen bild

Hacke

31 december 2013 13:31

Thomas Mattsson tycker jag är given kandidat. Han har fört förföljelsen av Sverigevänner till nya träsknivåer som inte står diktaturer efter. Skillnaden är att där stod säkerhetspolisen för exekutionsarbetet - i Sverige är det media av alla som utför detta det smutsigaste av hantverk.
Precis när man trodde att botten var nådd.

Men han lär få tampas hårt med Reinfeldt. Det är ju trots allt självaste statsministern som legitimerat och rullat igång snöbollen byggd på hat och våld mot oliktänkande.

 
Ingen bild

lennart l

31 december 2013 13:31

Birgitta Ohlsson och Cecilia Malmström båda FP, vad annars. Partiet som samlat i förhållande till sitt väljarstöd, det största antalet Sverigeförstörare. De här två kvinnorna är livsfarliga med sitt agerande i syfte att radera Sverige som nation.

 
Ingen bild

SM811

31 december 2013 13:32

Skulle nog vara två listor.

Politiker:
Fredrik Reinfeldt
Maria Ferm (MP)
med tanke på deras uppgörelse att fortsätta med massinvandringen endast för att vara tvärtemot SD politik. Att det sedan är förödande för Sverige spelade ingen roll.

De andra PK:
Tomas Mattson
är det självklara valet. Är för mig svårslagen.

 
Ingen bild

Elisabeth

31 december 2013 13:35

Kan bara instämma med Markku, Mats(ateist) och Johannes!

Hur kan en riksdagsman ägna sin tid åt att skriva så infantila blogginlägg.
(Hoppas ryktet stämmer att Jimmie Åkesson tänker avgå som partiledare.)
SD har ingen kandidat som kan efterträda och då ni blir precis som Ny Demokrat en parantes i Sveriges riksdag.
Håller tummarana!

Förövrigt är mina kandidater i denna barnsliga omröstning:
Linus Bylund
Björn Söder
Thoralf Alfsson

 
Ingen bild

Skattebetalaren

31 december 2013 13:37

Svenska asylkommiten är en bra kandidat. Dom bedriver folkmord på Svenskar samtidigt som dom " stackars flyktingarna " lider av vårt nordiska klimat med bla D- vitamin brist sim följd.

 
Ingen bild

Olandstoken

31 december 2013 13:38

Den mest svenskfientliga är givetvis Reinfeldt och ingen annan , Ferm är ju enbart patetisk.

De andra stollarna i regeringen går i diktatorns spår och har strama tyglar, att förstöra för svenska folket och ta död på det svenska folkhemmet och identiteten är det enda målet Fredrik har därav han hatar alla Sverigedemokrater.

Läs Det sovande folket där den ungen hatiske Fredrik idiotförklarar hela svenska folket, minns jag inte helt fel så var han nära att åka ur partiet den gången.

Ett Moderaterna utan Fredrik och Bildt skulle nog få betydligt bättre respons hos väljarna men då det råder diktatur inom det partiet så kommer det inte komma fram några nya kandidater med än möjligtvis Batra .

Gott nytt år på er alla Sverigevänner och till Ahonen säger jag håll dig ifrån spriten idag så kanske ditt nya år börjar bättre än det värdelösa du precis haft.

 
Ingen bild

Stefan A

31 december 2013 13:41

Markku Ahonen försöker också svinga sig upp på den Sverigefientliga listan, men han är ju tyvärr bara en lättviktare, ty konkurrensen är stenhård, det är ett helt års stolligheter som ska vägas och mätas mot varandra, jag kan inte plocka ut en enda enskild som utmärker sig mera än andra, men en som inte får glömmas bort är Anders Lindberg, man kan förresten ta hela aftonbladets ledarredaktion, Anders är alltid på hugget och sugen på en topplats i de Sverigefientliga listorna.

 
Ingen bild

Stora Småland

31 december 2013 13:42

En stark kandidat är H.G Strömer Högsby .

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

31 december 2013 13:43

Kan man rösta på alla eller bara en?

Sen till "lennart" så var det inte till Erik Ullenhag som Sven-Olof Sällström utbrast

"Har du inget hjärta Carl?"

utan till hans oftast ytterst arrogante partikollega i riksdagen Carl B. Hamilton!

För att återgå till själva frågan måste det bli Fredrik Reinfeldt!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 december 2013 13:44

Elisabeth...
Det beror på vilket framtida Sverige vi vill se. Du verkar vilja ha ett svenskt Libanon med allt vad det innebär av problem.
Vi vill ha ett Sverige som det var, innan den avsvarslösa invandringspolitiken blev den "gyllene kalven"tillsammans med den politiska korrektheten...

 
Ingen bild

Thoralf A

31 december 2013 13:48

Karlskronabloggen

Undrar om inte Jimmie sa till Erik Ullenhag Har du inget hjärta Erik i en debatt i SR.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

31 december 2013 13:48

Surt sa räven, eller snarare de fyras gäng, Markku, Mats, Johannes och Elisabeth.

Markku verkar bara hoppas på att hans inlägg skall åtminstone få någon att läsa hans blogg.

Johannes och Mats verkar mest grälsjuka.

Jag föreslår Erik Ullenhag med motivering pga hans ofantligt låga debatteknik och hans pompösa försök att avliva "myterna" som blev ett fiasko.

När han nästa gång säger att 600.000 invandrar går till jobbet vill jag att man skall fråga honom hur många som jobbar halvtid eller mer.

 
Ingen bild

lennart l

31 december 2013 13:51

Karlskronabloggen@
Ullenhag var först med "har du inget hjärta" i en debatt mot Jimmie Å. Sällströms uttalande mot Hamilton var en travestering av Ullenhags uttalande.

 
Lassekolja

Lassekolja

31 december 2013 13:51

Ursäkta mig Thoralf men vad gör Israelvännen Eli Göndör på listan? Byt honom mot ex.-vis generaldirektören Anders Danielsson på Migrationsverket. Även om Regeringen(ytterst Fredrik Reinfeldt) är ansvarig så var det Danielsson, som fattade beslutet om att erbjuda alla syrier, som lyckas ta sig till Sverige(oavsett hur!), livstids försörjning för hela familjer!
(Underförstått:emotser en mycket god förklaring varför E.G hamnade på listan! Eller: Vilken skandalös nyhet om E.G har jag missat?)

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

Bengrot

31 december 2013 13:51

Maria Ferm (MP) är givet den mest svenskfientliga politikern i Sverige.

 
Lassekolja

Lassekolja

31 december 2013 13:55

@Ahonen, leker Du tvärtomleken? I så fall föreslår jag Dig bland de övre på den "Sverigevänliga" listan!

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

JanErik

31 december 2013 14:04

Kan nog instämma i att det har spårat ur. Jag som faktiskt tänkt rösta på SD börjar fundera ett extra varv.

Det borde finnas hur mycket sakfrågor som helst att diskutera om istället för ständiga personangrepp.

Sådana inlägg ger inga fler röster för SD, bara vatten i andras kvarnar.

Vi borde diskutera vad som ska göra Sverige bättre i alla avseenden.

SD ska samla ihop sig och visa de andra vem som kan ta debatter möta med kloka argument utan att döma.

Gott Nytt år

 
Ingen bild

lennart l

31 december 2013 14:12

JanErik@
Så mycket skit som SD fått stå ut med under alla årets dagar kan det vara motiverat att få kasta lite skit tillbaka. Den som kastar första stenen ...

 
Ingen bild

Thoralf A

31 december 2013 14:14

Jag har ett eget förslag

Katarina Mazetti och hennes krönika i ICA-Kuriren

 
Ingen bild

JanErik

31 december 2013 14:23

@lennart l

Har förståelse för det och är minst lika upprörd själv och kanske just därför.

Vi har inte råd att kasta stenar tillbaka, anser jag!
Det är väldigt lätt att hamna i samma destruktiva pajkastningskamp och det vinns inga röster på det.

Vi har många i detta avlånga land som istället ska övertygas att resa sig ur soffan och rösta efter sin övertygelse.

Min övertygelse är det ingen här som behöver oroa sig över, jag har precis "vaknat".

Men hur väcker vi de andra?
Är det med devisen Öga för öga , tand för tand?

 
Lassekolja

Lassekolja

31 december 2013 14:27

@Thoralf
Här kommer ännu ett "bud": Var det inte Myt-Erik, som ställde frågan "har Du inget hjärta Jimmie Åkesson?"
Glöm inte Christina Höj Larsen, även om både hon och Maria Ferm är bara patetiska och därmed svåra att ta på allvar. Ursäkta om jag går över en gräns nu men ryktet säger att M.F har tidigare i livet "rökt på" medan C.H.L uppträder som om hon fortfarande "håller på".

Till dem, som anser att Thoralf bör "stå över" dylika listor: Försök förstå att vi vanliga väljare uppskattar just att Thoralf INTE försöker "stå över" oss "vanliga" människor!

Betr. rykten om Jimmie Åkessons avgång: Om så vor fallet hade han givetvis inte ställt upp för omval i Västerås! (Att han skulle bli pappa har han ju vetat sedan länge.)

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 december 2013 14:36

Thoralf...
Ja, ännu en given kandidat. Att skriva en så bra skildring från Svensk landsbygd av i dag (Grabben i graven bredvid) och sedan sk-ta ner alltihop med sin krönika.
På det inte fatta att hon gjort en gigantisk tabbe och tom. uthärda i den tron...

Gott Nytt på dig!! Hoppas att du får en behaglig afton med nära och kära!

 
Ingen bild

JanErik

31 december 2013 14:39


@Lassekolja
Till dem, som anser att Thoralf bör "stå över" dylika listor: Försök förstå att vi vanliga väljare uppskattar just att Thoralf INTE försöker "stå över" oss "vanliga" människor

Det känns bra att veta ;)

 
Lassekolja

Lassekolja

31 december 2013 14:44

@JanErik, Du verkar vara alldeles för klok och balanserad för att välja något annat än SD. Vilket alternativ kan rädda Välfärdssverige bättre? Som mångårig livstidsmedlem kan jag berätta att även jag försöker vara balanserad men ibland, i vissa ögonblick, tar frustrationen över. Det blir ibland väldigt tröttsamt med alla lika felaktiga som märkliga epitet, som t.o.m välutbildade och intelligenta människor, på fullaste allvar, tillviter oss Sverigedemokrater. Vi alla kan bara hoppas att övriga ca 90% av svenska folket "ställer klockan på väckning" i god tid före maj och september 2014 så att åtminstone det, som trots allt återstår av Välfärden kan räddas!

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

Elisabeth

31 december 2013 14:51

Tack JanErik. Du har så rätt! Visserligen skulle jag aldrig komma på tanken att ge min röst till SD.

Men det skulle vara trevligt att få debattera lite sakfrågor här.
Det är enkelt att peka på allt som är fel i samhället utan att själv ha några konkreta förslag till förändring. Det känns inte seriöst att mest ställa olika grupper mot varandra, typ, pensionärer-invandrare, barnfamiljer-flyktingar o.s.v Fast det är ju enkelt att utse en syndabock för Sveriges olika problem och kalla personer som inte tycker detsamma för svenskfientliga.

 
Ingen bild

Worrld Traveller

31 december 2013 14:55

Reinfeldt, Mattsson och övriga Sverigehatare på listan är alla goda kandidater men jag håller ändå med JanErik, vi har viktigare saker att debattera. Vi behöver inte sänka oss till de Politiskt Korrekta's nivå. SD bör koncentrera sig på att utse ansvariga för varje departement och även om de inte kommer in på ministernivå så bör dessa politiker lära sig så mycket som möjligt inom sitt skrå och ges hjälp av partiet, både moraliskt, studiemässigt och ekonomiskt av SD så att de kan skickas utomlands och lära sig av utländska politiker. Både hur de bäst verkar inom sitt valda departement och hur andra länders motsvarigheter fungerar. Satsa på en grupp inom SD som reser runt och utbildar kommunpolitiker och som presenterar uppdaterad information om nya lagar, nya vansinnigheter som regeringen beslutat, landets finanser, säkerhetshot, polisiära verksamheter, hur organiserad brottslighet ökar, fungerar och bäst motarbetas m.m

 
Ingen bild

Liten tuva

31 december 2013 15:01

Tja, vad skall man rösta på, listan är ju oändlig.Pest o Kolera.
Moderaterna: de har målat in sig i alla hörn de kan hitta och hoppas att alla problem skall lösas om bara arbetslösheten minskar.
Enkel matematik o sunt förnuft säger att det fungerar inte.De flesta moderaterna vet detta men väljer att blunda och hålla för öronen.
Resten av sjuklövern: Naiva, okunniga och obildade människor utan någon som helst verklighetsförankring, dessutom helt historielösa.
Researchgruppen: endast nyttiga idioter.
Min röst går till Thomas Mattson/Robert Ascberg, dessa två är inte obildade eller historielösa, tvärtom, de har en agenda !!
De är det fria ordets dödgrävare och Ashberg skall ju snart starta progromer mot oss sverigevänliga via tv3.
De förtjänar bara ett djupt förakt !!(inte ens värda att spotta på)
Hjälp gärna till att få Mattson åtalad via FTs-EXP insamling.
SD 2014.

 
Ingen bild

Elisabeth

31 december 2013 15:01

Hulda mk1
Vart i mitt första inlägg kan du läsa att jag vill ha ett svenskt Libanon?
Jag bara undrar!

 
Ingen bild

Pelle

31 december 2013 15:04

Utan tvekan tar FR detta. Hans fientlighet lyser igenom så starkt.

 
Ingen bild

Martin

31 december 2013 15:13

@Lassekolja
Jag nominerade Eli Göndör därför att han upprepade gånger drivit tesen att vi svenskar inte finns. Och det må han väl tycka. Men att gå ut med debattartiklar som hävdar detta när han uppenbarligen inte har svensk identitet själv är faktiskt extremt magstarkt. Varför vill han förvägra oss vår rätt till vår svenska identitet?
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article18043608.ab
http://web.archive.org/web/20120107214237/http://www.newsmill.se/artikel/2011/12/21/ullenhag-t-vlar-med-kesson-om-att-bevara-svenskheten

 
Ingen bild

Stora Småland

31 december 2013 15:31

Här kommer ytterligare en stark kandidat ,kommunalrådet i Malmö ,
Carina Nilsson (S) hon bör ha en framträdande plats !

 
Ingen bild

Lotta

31 december 2013 15:39

Här är en mycket sansad och bra krönika om "demonstrationerna" i Kärrtorp av Rolf Hillegren.

http://avpixlat.info/2013/12/30/karrtorp-tur-och-retur/#more-81782

 
Ingen bild

FARBROR SVEN

31 december 2013 15:39

" Elisabeth ", men du kan inte låta bli att klicka in dej på Thoralfs blogg ändå ? SD är tydligen lite intressant iallafall?

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 15:46

Stackars er... Så mycket hat ni har inom er... Sverige åt alla :)

 
Ingen bild

Thoralf A

31 december 2013 15:49

Äkta svensk

Hur gör du för att leva upp till "Sverige åt alla"?

 
Ingen bild

Hovia

31 december 2013 15:49

Mona Sahlin måste ju ha en nominering. Som hon fortsätter att dissa det svenska och hissa alla invandrares olika kulturer.

 
Ingen bild

Hasse

31 december 2013 15:50

@Elisabeth

"Men det skulle vara trevligt att få debattera lite sakfrågor här".

Du diskvalificera dig själv och din egna uppmaning genom dina efterföljande
och befängda påstående.

Välkommen att öppet diskutera och debattera den förda immigrations- och invandringspolitiken men lägg ner pekpinnar och schabloner
om att "ställa grupper mot varandra" och "utse syndabockar".


 
Ingen bild

Elisabeth

31 december 2013 15:56

FARBROR SVEN
Jo, visst är det intressant att läsa alla patetiska inlägg och dumma kommentarer.
Ovanför dig ser jag nu att Lotta lagt ut en länk till en "sansad och bra krönika" om manifestationen i Kärrtorp publicerad på Avpixlat.
Där era politiker och anhängare verkligen inte uppträder sansat i kommentarsfältet.
Men, men.....Bonnläpparna var väl frustrerade och ni skyller på svenskfientlige Mattssons som publicerade den avskyvärda dyngan.
Gott Nytt År!

 
Ingen bild

Martin

31 december 2013 15:57

@Äkta svensk
Sverige åt alla, säger du. Får jag fråga. Att känna samma lojalitet till alla människor. Att känna samma solidaritet till alla människor. Hur skiljer sig det ifrån att inte känna vare sig solidaritet eller lojalitet till någon människa alls? Förutom till dig själv då, förstås?

 
Ingen bild

Medborgaren

31 december 2013 15:59

Ingen nämnd, ingen glömd!
Samtliga på listan och alla andra som kämpar för att förstöra vårt vackra o en gång så framgångsrika land förtjänar inte ens att omnämnas i civiliserade sammanhang!

Gott nytt år önskar jag alla Sverigevänliga människor!

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 16:00

Man älskar sin medmänniska. Försök med det istället för att slösa mina skattepengar på en löjlig lista med personer du tycker illa om. Den som är svenskfientlig är du...

 
Ingen bild

Elisabeth

31 december 2013 16:01

Hasse
Jag återkommer!
Nu ska jag fixa till mig inför kvällens festligheter.

 
Ingen bild

Thoralf A

31 december 2013 16:02

Elisabeth

För några inlägg sedan gav jag exempel på kommentarer på manifestationens facebooksida. Eftersom det är skrivet av folk med vänstersympatier förutsätter jag att du gillar dessa sansade kommentarer!

 
Ingen bild

Thoralf A

31 december 2013 16:05

Äkta svensk

Med andra ord gör du inte ett dugg. Annat än låtsas genom att skriva kommentarer på t.ex denna blogg.
Du borde ta emot ensamkommande "män" i ditt hem till att börja med.

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 16:05

@martin
Du frågar fel person... Thoralfs är den som hyser agg mot folk som ifrågasätter hans idéer

 
Henrik

Henrik

31 december 2013 16:07

Jag kräver fan att få vara med på denna lista Thoralf!!!!

http://interasistmen.se

 
Ingen bild

Lotta

31 december 2013 16:07

Elisabeth som inte ens bor kvar i det "underbara mångkulturella rike" hon så hett eftertraktar men lämnat åt oss andra gnäller över att jag länkar till en krönika från Avpixlat. Läste du krönikan? Var det något hat i den?

 
Ingen bild

Martin

31 december 2013 16:08

@Äkta svensk
Visar du samma välvilja mot människor som du inte känner som till dina egna vänner? Visar du samma välvilja till främlingar som till din egen familj?
Jag har väldigt svårt att tro att du gör det. Jag tror du bara hycklar. Och egentligen bara bryr dig om dig själv. Men även om så vore. Även om du behandlade främlingar precis likadant som dina egen familj, om du inte visade mer omsorg och kärlek till dina egna barn snarare än till andras ungar. Ja, då vore du någonting omänskligt.

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 16:10

Du menar barn? Som man är tills man fyller 18? Mina föräldrar tog hand om ensamkommande barn. Jag köper mat till hemlösa och hungriga. Vad gör du? Förutom att sprida hat och slösa på skattekronor?

 
Ingen bild

Lotta

31 december 2013 16:11

@Äkta svensk
"slösa mina skattepengar på en löjlig lista" hur tänkte du där?

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 16:14


Du kallar mig hycklare :) spotta inte i motvind

 
Ingen bild

Hasse

31 december 2013 16:15

@ Elisabeth

Jag ser fram emot att få ta del av din syn på och diskutera den förda immigrations och invandringspolitiken.

 
Ingen bild

Martin

31 december 2013 16:15

@Äkta svensk
Känner du samma kärlek till andras ungar som till dina egna barn? Om du gör det så är du fanimej inte människa.

 
Ingen bild

Lotta

31 december 2013 16:19

@Äkta svensk
"Sverige åt alla" på svenska skattebetalares bekostnad då förmodar jag. Du som tycks så rädd om dina skattepengar tvekar inte att ge bort hela svenska folkets skattepengar. Hur får du ihop det? Är dina skattepengar mer värda att skydda än mina?

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 16:24

@martin
Måste jag älska alla för att vara medmänsklig?

 
Ingen bild

Håkan ( Medlem )

31 december 2013 16:27

Jag vet att det "helst" ska vara en person, men...
Nya Marxisterna ( Moderaterna ) borde ha en egen outstanding hall of fame ( shame ). Jag menar inte Freddan utan alla Nya M(arxisterna ) politiker. Alla! Utan deras medverkan skulle inte ledningen kunna leka diktator. Utan dem skulle inte M(uslim)P(artiet) kunna "leka" godhetsaffär med våra tillgångar.
Alla M riksdagsmän ska hållas extra ansvariga för den position dom har i Sverige 2013, och gjorde det möjligt för Freddan och Ferm att ge vårt land oreparabla skador. Alla andra mediaaktivister och andra odemokratiska personer med existentiella problem och med ett djupt förakt mot sina medmänniskor, visar bara hur skadade dom är. Alternativt försöker prova hur vansinnigt man kan uttrycka sej och komma undan med det eller få uppmärksamheten man aldrig får annars. Men dom som är skyldiga till det politiska tonläget, censuren m.m är Nya Marxisterna, Partiet.

 
Ingen bild

Olandstoken

31 december 2013 16:29

Märkligt vad många vänsterpredikanter det är som tror de fyller någon som helst funktion i detta samhälle, hela Europa kommer springa förbi Sverige på alla positiva plan så länge SD inte får mer att säga till om.
Inom två mandatperioder kommer SD troligtvis hamna på samma väljarantal som S hade på sjuttiotalet just på grund av att vänsterflummet gått över styr.

Högre skatter skriker vänstern som i sin tur mest består av förvirrade bidragstagare som är förbannade på arbetarna de kallar överklass.

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 16:30

@lotta
Du tycker riksdagsledamöter och kommunfullmäktige ska få lön för att skriva oseriösa bloggar? Men inte ta emot folk som flyr för sina liv?
Du får tycka precis vad du vill om hur dina pengar precis som jag

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

31 december 2013 16:31

OK, Thoralf och lennart! Då måste jag ha missat den debatten mellan Jimmie och Ullenhag, så jag vet inte vem det först var som myntade uttrycket! Dock var Sven-Olofs repris fantastiskt bra mot Hamilton!

http://karlskronabloggen.se

 
Lassekolja

Lassekolja

31 december 2013 16:31

"Men det skulle vara trevligt att få debattera lite sakfrågor här.
Det är enkelt att peka på allt som är fel i samhället utan att själv ha några konkreta förslag till förändring. Det känns inte seriöst att mest ställa olika grupper mot varandra, typ, pensionärer-invandrare, barnfamiljer-flyktingar o.s.v Fast det är ju enkelt att utse en syndabock för Sveriges olika problem och kalla personer som inte tycker detsamma för svenskfientliga."
@Elisabeth
Jag vågar lova Dig att här är det fritt fram att diskutera sakfrågor också! Dagens inlägg om den "Svenskfientliga listan" ser jag mer som lite lättsam nyårskuriosa, iaf jämfört med de galenskaper Thoralf annars brukar lyfta fram i ljuset.
Men Elisabeth, visst är det seriöst att ställa "olika grupper mot varandra"! In en begränsad ekonomi är det t.o.m alldeles nödvändigt, ja, politiken går ju ut på just det, vad menar Du skulle annars politiker syssla med? Den politiker, som inte klarar av eller inte vill ställa olika intressen mot varandra, borde definitivt syssla med något annat!
Det är illa nog att vi redan har ett gäng politiker i sju Riksdagspartier, som tror just att Sverige både klarar och måste vara hela Världens socialbyrå. Om så inte vore fallet hade ju varken SD eller ex.-vis Thoralf´s blogg haft någon funktion att fylla!
Om/när Du läser detta hoppas jag att Du hade det trevligt igår!
GOTT NYTT ÅR TILL ALLA!!!

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

Pelle

31 december 2013 16:37

Jag tycker gott och väl att en sådan här omröstning en gång per år är både rolig och viktig. Det är roligt för att det ställs på sin spets vem som verkligen förstör landet mest. Det är viktigt då vi inte får glömma vilka det är som förråder vårt land. För än så länge är det svenskarnas land som vi kan bestämma över - men hur länge till med den förda politiken?

 
Lassekolja

Lassekolja

31 december 2013 16:40

Snälla "Äkta svensk", byt signatur annars blir Du pinsam!

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

31 december 2013 16:41

@Henrik.

Jag är ledsen. Men snart skriver vi nytt år, då får du ta nya tag och kanske om du anstränger dig riktigt hårt så kan du kanske kvala in på listan till nästa år.

Blir intressant med ett val i backspegeln.

@Elisabeth

Så länge vi inte har obegränsade resurser att spendera på allt som vi vill eller några få anser så handlar politik just om att ställa grupper mot varandra. Kom inte och försök att få det till något konstigt.

Skillnaden i Invandringspolitiken är att nationen är att se som ett kollektiv där alla betalar in till det gemensamma genom olika skatter. Att då fördela ut pengar på de som inte har bidragit känns konstigt om det inte är kollektivets vilja. Kanske har det varit det, men kollektivet har rätt att ändra sig och har att förhålla sig till omvärlden.

Så länge det finns arbetslöshet så finns det inget att vinna på ta in invandrare. Det torde stå självklart för alla.
Och när man tar in invandrare i så stora mängder, varför satsar man inte på att skapa fler jobb och bygga fler bostäder? Eller att bygga ut välfärden?

 
Ingen bild

UfoM

31 december 2013 16:46

Äkta svensk verkar inte ha alla hästar i stallet.
Thoralf får riksdagslön för att han sitter i riksdagen, inte för att han skriver denna blogg?
Svårt att förstå?

Jag ser inget oseriöst i en omröstning där man röstar på personer man anser motverkat det man själv står för.

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 16:47

Pinsam.... Jag? Kolla spegeln så får du se nåt pinsamt

 
Ingen bild

UfoM

31 december 2013 16:49

Ett frågetecken för mycket. Typiskt :)

Går det inte att koppla Disqus till bloggen?

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 16:50

Ja ufo... Han skriver väl inte alltid alltid på fritiden?

Klart jag inte har alla hästar i stallet, några måste ju vara ute och beta :)

 
Ingen bild

Lotta

31 december 2013 16:51

@Äkta svensk
Menar du att Thoralf får betalt för att skriva på sin blogg? Du har aldrig hört talas om fritid? Du skriver "Sverige åt alla" anser du att Sverige skall ta emot och försörja Syriens 200 miljoner invånare som Migrationsverket lovat PUT bara de kan ta sig hit?

 
Ingen bild

AWSvensson

31 december 2013 16:54

Det här är en allvarlig utnämning ,därför ska vi inte ägna oss åt lyteskomik och nominera Henrik Johansson,Inte rasist men...

 
Ingen bild

Narko Mahunen

31 december 2013 16:58Markku Ahonen (finne) är uppenbarligen sur över att inte ha fått äran att vara med på listan över svenskfientliga personer 2013.

Markuu, du behöver jobba hårdare för att bli kvalificerad till nästa års lista.

 
Ingen bild

matspp

31 december 2013 17:01

@Äkta svensk och Elisabeth
Ni kan väl hjälpa till med att reda ut följande:
Sverige har nu många krigsförbrytare i vårt öppna land som välkomnar allt och alla. I dag är det tio utredare som arbetar på Rikskriminalpolisens krigsbrottskommission. Ytterligare en utredare har nu knutits till kommissionen. Det finns ungefär 1500 utländska krigsförbrytare i Sverige tror man men det kan vara mer, mycket mer.

 
Ingen bild

Gute

31 december 2013 17:03

Gott Nytt År Thoralf, och ni andra som förtjänar det!

Thoralf du är ett föredöme för hur en modern politiker ska agera i dagens samhälle, du tar debatten med allt och alla, från förvirrade hatare till höga politiker, det är en av förklaringarna till att du är så omtyckt och motståndarna gör allt för att tysta dig, vilket har visat sig vara helt omöjligt.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

31 december 2013 17:04

Så länge Migrationsverket tillåts att styra Sverige så får vi nog dras med invandringen ,Migverket kör över sveriges riksdag !

 
Markku Ahonen En riktig svensk

Markku Ahonen En riktig svensk

31 december 2013 17:08

Visst är det patetiskt att ta del av "råden" från "Årets tomte" Thoralf Alfsson och hans lärjungar här på bloggen. Thoralf bemöter "Åkta svensk" med att hen borde till att börja med ta emot ensamkommande "män" i sitt hem. Vilken svag argumentation och inte värdigt någon som kallar sig för en riksdagsman. Varför ska en privatperson ta emot ensamkommande i våra hem? Vi har det så bra ordnat i Sverige att vi har inrättat boende till dem tills vi får möjlighet att integrera dom i det svenska samhället och där vi med hjälp av skattesedeln bekostar detta. Vad blir Thoralfs nästa råd. Att dom som värnar om sjuka och arbetslösa ska bekosta deras välfärd? Du borde verkligen tänka efter två gånger Thoralf innan du går in och kommenterar för oftast blir det ogenomtänkt och oerhört patetiskt.
Själv rekommenderas jag ständigt att "åka" hem till Finland. Har ni inte bättre argument så låt bli att argumentera för ni framstår enbart som löjeväckande och nästintill efterblivna. Jag har bott, arbetat och betalat skatt längre här i Sverige än vad de flesta av dom som kommenterar här gjort och kommer ni inte på annat när ni argumenterar mot mig än "åk hem" (vilket i och för sig är en enkel och vanlig SD-lösning) så låt bli att kommentera för ni skämmer ju inte enbart ut er själva utan även den här bloggen och partiet ni påstås älska. Hem? Ni verkar ha oerhört svårt att förstå var mitt hem ligger. Men det är klart, jag härstammar ju inte i rakt nedstigande led från Gustav Vasa (obs! ironi)
Förövrigt är det så @UfoM att Thoralf får sin riksdagslön för att representera SD och det är ett 24/7 jobb och jag tror inte ens partiledningen tycker han gör skäl för sin lön.
Glad fortsättning alla ni tomtar som skämmer ut er och förhoppningsvis får ni ett par burkar D-vitamin eftersom forskningen visat att just den vitaminen motverkar ondska :-)

http://ihuvudetpaahonen.se

 
Ingen bild

Farbror Sven

31 december 2013 17:10

Nu ska jag lyssna på Jussi Björling och hans "Månstrålar klara ".
ståpäls jag lovar !

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 17:10

200 miljoner... Hit... Om du verkligen tror att det ska hända så är du ett stort skämt.
40 tusen miljarder euro Hahaha lika roligt varje gång

 
Ingen bild

Martin

31 december 2013 17:12

@Äkta svensk
"Sverige åt alla"
"Man älskar sin medmänniska."
...
"Måste jag älska alla för att vara medmänsklig?"

Aha, så du älskar din medmänniska selektivt? Hur var det nu sockerconny sa, att tänka innan man talar är som att..?

 
Ingen bild

Lotta

31 december 2013 17:16

På tal om patetisk var det inte Markku Ahonen som tog tillbaka sitt finska medborgarskap för han inbillade sig att det skulle reta SD?

 
Ingen bild

Tony

31 december 2013 17:20

Eric "Loskan" Svensson från Lund som ville spotta på
Ingrid Carlkvist, samt fuskprofessorn Henrik Arnstad,
den självgoda Mazetti tanten från Lund. Men dom finns
i hundratal!

 
Ingen bild

Lotta

31 december 2013 17:22

@Äkta svensk
Ingen vet hur många syrier som väntas hit men svara på min fråga. Anser du som skriver Sverige åt alla att vi skall ta emot Syriens 200 miljoner invånare som Migrationsverket gett PUT?

 
Ingen bild

Tony

31 december 2013 17:24

Mats ateist:
Är det någon som verkligen är löjlig i detta sammanhang,
så är det du med dina likaledes löjliga kommentarer.

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 17:26

Martin är du kristen? Tror du på allt i den? Följer du dem tio budorden till punkt och pricka? Jag menar inte ordagrant att du ska älska din medmänniska... Var givmild, hjälpsam. Har du gått in på pressbyrån och köpt en macka till tanten som letade efter mat i Burger Kings sopor? Jag gör det. Är jag ingen människa då? Ska jag låta henne svälta?

 
Ingen bild

Lotta

31 december 2013 17:27

@Markku Ahonen
Jag och SD tycker att Sverige skall ta efter ditt hemland Finlands migrationspolitik. Är vi rasister då?

 
Ingen bild

Skånepåg

31 december 2013 17:27

@ Äkta svensk

Men tycker du inte liksom jag, att det är orättvist att de som man nu anser flyr för sina liv från Syrien först skall behöva åka till Sverige för att få PUT innan man av ”hela stora klanen” kan återvända med de cirka 700 $ som behövs för att köpa ett automatvapen typ Kalasjnikov? Sedan tillkommer ju kostnader för ammo o.s.v Hade det inte varit bättre och mera rättvisst att svenska staten köpt in erforderligt antal vapen och öppnat på gränsen till Israel (på Golanhöjderna) ett utlämningsställe typ korvkios till alla behövande. Man kan säkert även ordna som extra dragplåster några halalslaktade korvar som ”nödproviant” fram tills dess man kan ordna mathållningen själva eller så kan säkert 7-klövern ordna med matsändningar om viljan finns.

 
Ingen bild

matspp

31 december 2013 17:28

@Markku Ahonen
Att du kanske har bott, arbetat och betalat skatt längre här i Sverige än vad de flesta av de som kommenterar här gjort är väl inget hinder för att du återvänder därifrån du kom. Du trivs ju uppenbarligen inte här!

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 17:30

Lotta... Du är ju bara pinsam när du säger så... "200 miljoner Syrier..." googla så förstår du...
10 tusen tyska bögar... Det skämtet är ju iallafall inte rasistiskt. Du däremot.

 
Ingen bild

Narko Mahunen

31 december 2013 17:34Markku Ahonen (finne) surar över att inte ha fått äran att vara med på listan över svenskfientliga personer 2013.

Markuu,
misströsta inte, det kommer en ny lista nästa år också men du behöver jobba hårdare för att bli kvalificerad till det.

 
Ingen bild

UncleBob

31 december 2013 17:47

Thomas Mattsson, Expressen står i en särklass bland Sverigehatarna. Dels för han symboliserar medias perverterade maktmissbruk.
Dels för att han inte förstår hur dumt hans nonsensargument låter

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 december 2013 18:01

Elisabeth...
Nej, du har inte uttryckt någon önskan om ett Sverige likt Libanon (eller Syrien).
Men blandar man folk med olika kulturer och religioner uppstår spänningar och kulturkrockar.
Redan nu kastas det stenar på bussar och blåljusfordon i landets förorter, för att inte tala om alla "gängskjutningar".
Sedan har vi bla. fått väktare och larm hos personal på vissa utsatta akutmottagningar.
Vill du ha ett sådant Sverige?
Jag vill definitivt INTE ha det så.

 
Ingen bild

Lotta

31 december 2013 18:07

@Äkta svensk
Jag är så storsint att jag medger att jag uppgav fel siffra. Syriens befolkning uppgick 2012 till 22.4 miljoner som då samtliga fått PUT i Sverige. Nu är det ingen som anser att alla kommer ta sig till Sverige men det fråntar inte dig ditt generösa uttalande om "Sverige åt alla". Hur många betyder "alla" enligt dig? Undrar sedan på vilket vis jag är rasist? Det får du gärna utveckla.

 
Ingen bild

Skånepåg

31 december 2013 18:17

@ Marko Ahonen En riktig svensk

Som medicinare är ju detta intressant och strider mot all beprövad vetenskap och kunskap inom området. Gör det lätt för mig själv och hänvisar enbart till D-3 vitamins betydelse för benstomme och tänderna samt kalcium- och fosforomsättningen i kroppen. Vid överdosering kan förgiftning vara en ”biverkning” med otäcka symtom, så jag tycker att det pekar i ditt fall på att du skall boka in en tid snarast på någon Vårdcentral.

Varför inte göra ett försök att intresssera någon medicinsk tidskrift för dina iakttagelser. The Lancet i Storbritannien tillhör de mest världskända. Du kommer att bli rikligt belönad vid publicering och sjukdomen kan kanske även ge ära åt dig genom att kallas för Markosyndromet. På svenska kan vi fritt översätta detta till t.ex virrpannesyndromet!

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 december 2013 18:18

Annat ämne...
Läser med förfäran att Jonas Terdin blivit polisanmäld för det ljudklipp han lade ut på Youtube från dotterns stökiga lektion från Alingsås.
Klippet är också borttaget.
Att lägga ut stökiga anonyma barnskrik för att väcka en nödvändig debatt och reaktioner hos ansvariga i Alingsås, kommer att vålla denne Jonas framtida problem.
Han är värd allt vårt stöd och respekt!!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

31 december 2013 18:18

Spelar det någon roll att Lotta skrev fel? För vi har lika lite möjlighet att ta emot 22,4 miljoner Syrier som vi har möjlighet att ta emot 200 miljoner.

Äkta Svensk, verkar hänga upp sig på att någon har sagt fel någon gång och upprepar det ofta istället för att ta ställningen till grundfrågan, efter rättelse av siffror.

 
Ingen bild

World Traveller

31 december 2013 18:19

Markuu Ahonen, du ska ge fan i vaara pengar. Vill du ha in ensamkommande maen fran mellanostern saa faar du sjalv ta in dom i ditt hem for vi andra ska inte behova betala for att du ska kaenna sig god och maerkvardig.

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 18:21

Oj ett litet fel på 180 miljoner... Så storsint att medge att du hade fel... Du sväljer allt Thoralf matar dig.
Du är en del av pöbeln.

Alla är alla som bor här, som kommer hit som flykting, alla som behöver hjälp.

Ska jag göra en skiss oxå? Så att du verkligen förstår.?

 
Ingen bild

Lotta

31 december 2013 18:23

@Skånepåg
Du är bäst. Gott nytt år önskar jag dig. Undrar sedan över källan till Ahonens påstående om att han jobbat längre och betalat mer skatt än de flesta som kommenterar på bloggen? Hur kannan veta det?

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 18:26

Ja det spelar roll. På sådana siffror gör det det. För 3% av 20 miljoner är mycket mindre än 3% av 200 miljoner. Samma som att säga att bara för att en 17åring har skäggväxt så är han ensamkommande man istället för barn.

World... När fick du fjun på läppen?

 
Ingen bild

Skånepåg

31 december 2013 18:32

@ Lotta

Tack och Gott nytt år skjälv. Snubblade på tangenterna vid mitt förra inlägg och rättar mig själv. Skall givetvis vara "vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet" och inget annat.

Ny Laptop sedan julafton och har en massa nya funktioner som jag inte är van vid och att lära sig alla finesser tar tid. Har lyckats låsa den ett par gånger så nu får jag skärpa mig.

 
Ingen bild

matspp

31 december 2013 18:35

@Äkta svensk och Elisabeth
Ni kan väl hjälpa till med att reda ut följande:
Sverige har nu många krigsförbrytare i vårt öppna land som välkomnar allt och alla. I dag är det tio utredare som arbetar på Rikskriminalpolisens krigsbrottskommission. Ytterligare en utredare har nu knutits till kommissionen. Det finns ungefär 1500 utländska krigsförbrytare i Sverige tror man men det kan vara mer, mycket mer.
Hur ska jag och andra slippa ta kostnaderna för dessa?


 
Ingen bild

Hulda mk1

31 december 2013 18:35

Äkta svensk...
(Om det verkligen stämmer..?)
Det är så mycket mer än skäggväxt som avslöjar en människas ålder. Men så länge som det inte är politiskt korrekt att verkligen ifrågasätta dessa unga mäns ålder sker det inte.
Till stora problem och höga kostnader för oss...

 
Ingen bild

Lotta

31 december 2013 18:35

@Äkta svensk
Hur många inbegriper ditt mantra "Sverige åt alla"? Du tycks ständigt glömma svara på den frågan. Likaså saknar jag ditt svar på varför du anser att jag är en rasist? Har du inget svar att komma med?

 
Ingen bild

SDare

31 december 2013 18:40

Låt bli att argumentera mot denna hen Äkta svensk. Vi måste bara inse att många ännu inte förstått verkligheten med Svensk invandringspolitik. Nivån är nära där orden börjar ta slut. Hen har förmodligen aldrig bott i något utav våra besvärliga områden, som min nya idol Jim Olsson uttryckte det. Efter att med familjen ha försökt i det längsta i ett utav Malmös besvärliga områden, så fanns det inget annat val än att flytta. Var bor du Äkta Svensk?

 
Ingen bild

Lotta

31 december 2013 18:46

Du har rätt SDare
Lägger ner för kvällen genom att hälsa ett riktigt Gott Nytt År till alla Sverigevänner. Vi syns nästa år.

 
Ingen bild

Skånepåg

31 december 2013 18:47

@ SDare

Han är mig veterligt bosatt i Kosta/Boda och om han har jobbat som glasblåsare och/eller slipning av kristallglas (innehåller mycket bly), så kan detta vara en förklaring. Jag hoppas att du förstår mitt understatement?

 
Ingen bild

SM811

31 december 2013 18:59

Här finns det en röstning. Scrolla ner så finns den till höger.
http://www.exponerat.info/

 
Blåsippan

Blåsippan

31 december 2013 19:07

Ahonen@

Hur seriös är då du när du kallar Thoralf för årets tomte?

Hyvää på dig Ahonen och ta det nu lugnt med nyårsgroggen du ska ju stå upp vid tolvslaget.

http://www.youtube.com/watch?v=NhCJYCXn65w

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 19:08

Sverigevännner... Nej ni inte sverigevänner... Ni är rasister!

 
Ingen bild

Blåsippan

31 december 2013 19:21

Ja det är ju ständigt eran utgångspunkt. Det är ju redan där det blir fel i ert tänk.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

31 december 2013 19:21

@Äkta svensk

-Varför fortsätter du att argumentera efter en siffra som är fel, förmodligen på grund av skrivfel? Varför svarar du inte på frågan efter det antal som vi är överens om? Lite överenseende får man vara på ett forum där man inte kan rätta fel efter man har postat.

-Hur skall vi ha råd att ta emot 20 miljoner människor och hur skall de passa in i infrastrukturen? Du kan gärna svara på 1 miljon människor om det gör det lättare för dig?

-Vilken typ av åldersbestämning skall man ha för de som uppger sig vara ensamkommande barn? I dagsläget går vi bara på deras egen utsago. Tror du inte vissa kan tänkas ljuga om sin ålder då det är mer fördelaktigt för dem att klassas som barn?

-Vad är det som är rasistiskt i det hela? Att skilja på Medborgare versus Icke Medborgare, eller EU-medborgare versus Icke Medborgare är inte trots vad vissa vill påskina rasistiskt. Eller tillhör alla utanför EU andra raser?

-Du definerar "alla" som, "alla som kommer hit". Men skall vi inte hjälpa all dem som är på flykt i sitt eget land eller i grannländerna? Är det inte då bättre att hjälpa dessa då vi kan hjälpa betydligt fler för varje spenderad krona? Du kanske kommer ihåg att det finns vissa begränsningar i våra gemensamma tillgångar?

 
Ingen bild

Blåsippan

31 december 2013 19:25

Det är ju lätt att vara god. Det är ju bara att vara naiv, ansvarslös och orealistisk.

 
Ingen bild

Per Albin Hansson

31 december 2013 19:53


Arabien åt araberna

Israel åt israelerna

Sverige åt svenskarna

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 december 2013 20:01

Sverigevän...
Var går gränsen om att vårda sitt och att omdömeslöst skänka bort det? Var går gränsen om att vårda sitt land och att låta andra traditioner, religioner och kulturer få växa sig starka?
Om rasist är att vårda traditioner och seder, då är hela världen rasistisk...

När blir Sverige ett fördärvat land? Om fem år? Om tio år? Det är i höst vi avgör...

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 20:27

Det är ni som fördärvar Sverige. Sd politikerna som inte vet om blockpolitik. När ni säger osanningar om att Sverige inte tål mer invandrare. Klart vi tål ta hand lm folk på flykt. Ni kan inte mena att bo i flyltingläger utan skola är bättre jämnfört med att få komma till Sverige och gå i skola.

Ni ser ned på på människor pga var de kommer ifrån. Det är rasistiskt. Ni är rasister

 
Ingen bild

Blåsippan

31 december 2013 20:44

Äkta svensk@

Du är helt enkelt för smart för oss rasister. Nu får Thoralf helt enkelt släcka ned denna blogg efter att "Äkta svensk" satt oss allihop på pottkanten.

 
Gruvmor i Stråssa

Gruvmor i Stråssa

31 december 2013 20:49

Föreslår Lars Ströman, politisk redaktör på Nerikes Allehanda.

Önskar f.ö ett mycket lyckat år 2014 för Thoralf!

http://gruvmor.wordpress.com

 
Ingen bild

Olandstoken

31 december 2013 20:50

@Äkta Svensk, du vet ju inte ens innebörden av ordet rasist inte heller verkar du ha förstånd nog att begripa ju fler som kommer hit ju mindre till de andra.

Folk på flykt vill nog inget hellre än att komma hem till sina bostäder igen och slippa krig, får man bort stridigheter mellan olika islamistiska grupperingar så slapp dessa fly.

Att se orsak och verkan kräver tydligen mer mellan öronen än du har men med lite studier så kan även du förstå att det inte hjälper att förflytta probemen från punkt A till punkt B .

Du är en av de som gör Sverige till en farlig plats att leva i tack vare din okunskap och ovilja att inse fakta.

SD:s medlemmar består av ca: 20% invandrare så hur än du vrider och vänder på dig har du fel.

 
Ingen bild

Äkta svensk

31 december 2013 21:09

Klart dom vill bo i sina egna länder och hem. Vem vill inte det. Mina föräldrar ville bo i bo i Chile men flydde hit för att inte bli torterade och dödade. Dom blev svenskar och gjorde rätt för sig för att det tog för lång tid innan det blev säkert. Varför flydde eran politiske flykting Erik till ungern? Är inte danmark närmare?

 
Ingen bild

Exilenskalman

31 december 2013 21:30

@Äktasvensk: På vilket sätt menar du att Sd-politiker inte "vet om" blockpolitik?

Du skriver att landet tål att ta emot den som är på flykt och behöver hjälp. Det låter bra men vem ska betala? Tåler ditt hem att hjälpa alla som kommer hem till dig? Klarar din ekonomi det?

Är det bättre att några tusen kan komma till Sverige och gå i svensk skola än att hundratusen kommer i skola i sitt eget land? Är det bättre att förstöra den svenska skolan för alla eller att ge så många som möjligt en så bra skola som möjligt efter deras egna förutsättningar?

På vilket sätt menar du att vi ser ner på andra människor pga deras ursprung? Själv har jag jobbat utomlands (icke-västligt land) och har jobbat med ca 60 nationaliteter i Sverige utan problem. Tror du att det hade funkat om jag såg ner på dem? Skulle inte tro det...

"Ni är rasister". Over and out. Du har förlorat. Dina argument är slut, ditt intellekt överbelastat och din världsbild rämnar då du inte kan få oss att knipa käft med låtsasargument.

Återstår bara att önska dig ett gott nytt år. Förhoppningsvis bättre än det du har haft i år.

 
Ingen bild

Olandstoken

31 december 2013 21:32


@ Äkta Svensk Varför Erik flyttade till Ungern vet jag inte och bryr mig inte heller.

Det skiljer mycket mellan flyktingar och flyktingar och vi har inte haft mycket problem förr med invandring , Sydamerikaner , Ungrare Greker Finländare Vietnameser och Kineser har alla integrerat sig i Sverige och är nu vad jag kallar svenskar.

Problemen nu är att du har en ideologi/religion som ställer till det och inte fungerar ihop med väst därav du får ett utanförskap.

Jag drar inte alla invandrare över samma kam som vår regering gör därav de flesta jag känner med invandrarbakgrund även röstar på SD.

Om nu inte invandringen stryps så de som är i utanförskap har en chans att få arbete och skapa arbetstillfällen kommer inte pengarna räcka till då landet redan nu lånar till välfärden.

SD vill hjälpa det utsatta folket i närområdena där pengarna gör mest nytta, agendan för vår regering verkar vara att ta in så många så de på sikt kan dumpa löner och på så sätt få billig arbetskraft.

Det finns en del att fundera på.

 
Ingen bild

Rebell

31 december 2013 21:55

Föreslår :Stina Dabrowski ,PK:s ordförande.

 
Ingen bild

Kurtan

31 december 2013 21:58

Wow! 140 kommentarer i denna tråden tills detta nu...
Tydligen så engagerar detta ämne!

Skulle vilja föreslå att samtliga "kandidater" kommer att få ett pris, med olika graders temperatur (i helvetet), för att de med all sin kraft och idioti försöker att ruinera och tillingetgöra vårt fosterland Sverige...

MVH o Gott Nytt År! "Ketchupeffetken" är nu på "G"!


 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

31 december 2013 22:54

@Äkta svensk

Hur vore det om du besvarade frågeställningarna som jag gav dig? Istället för att besvara frågor som du själv hittar på eller tror att jag ställde.

Här kommer en till.

-Om det nu är blockpolitik som förs. Vad tjänar det till att vi har olika partier? Fast nu är det ju så att det olika konstillationerna förändras med tiden beroende på den allmänna viljan vid valen. Det var inte länge sedan då ingen Socialdemokrat kunde tänka sig att regera med Vänstern, eller VPK som det hette på den tiden. Samma sak så ville inte högern ha särskilt mycket med KD att göra, på den tiden KDS.

 
Ingen bild

Dumle

31 december 2013 23:16

@Äkta svensk

Du skrev att vi i Sverige självklart har råd att ta emot människor på flykt.

Detta är kanske pudelns kärna. Många hundra miljoner människor bor i områden med våldsamma konflikter. Finns det någon gräns för hur många Sverige klarar att ta emot och integrera i vårt samhälle. Skall alla som lyckas ta sig hit få stanna, eller vad avgör antalet? När blir jag sedan främlingsfientlig - är det om summan understiger 100.000 personer, eller 10.000 personer.

Vill gärna veta.

Mvh

 
Ingen bild

matspp

31 december 2013 23:32

Genom att ta emot ”Potos Rojos” dvs röda rumpor,kommunister från Chile efter statskuppen 1973 kunde Palme glänsa ett tag. Sedan kom det allsköns busar från Chile i synnerhet från Viña del Mar (Valparaíso). De kom ytterliggare folk på 80-talet när Pinochet petade ut alla dessa kriminella chilenare som flödade in i vårt land. De som självklart låtsades vara flyktingar för att få stanna. Det var början till att vi fick en tärande befolkning av falska flyktingar.Invandringen från Chile var en katastrof och något som upprör väldigt många människor.

 
Ingen bild

Maja Dacke

31 december 2013 23:48

GOTT NYTT ÅR, Thoralf - tråkigt att så många otäcka troll har dragits till din blogg! Tänk, de borde ha fullt upp med andra aktiviteter. Men vi får vara tacksamma för att de håller sig till Internet och inte springer ute och bombar.

Gott Nytt år, också alla ni som vill göra något gott för Sverige! Vi ska kämpa för det som vi tror på och för vårt land som oftast är det enda vi har. Det är många svenskar före oss som gett sina liv för det här landet även utan att vara i krig, vet det.

Läs svensk historia - t ex Herman Lindqvists bok från 1992 som är både underhållande och upplysande. Dessutom full av galna personligheter med olika ursprung som slajdat runt här i landet och utrikes ...

 
Ingen bild

Finne på näsan

31 december 2013 23:54

Tycker absolut herr Ahonen förtjänar titeln med svensfientlig. Åtminstone i Kalmar med omnejd där han spyr ut sitt hat mot Sverigedemokaterna i tid och otid.

 
Ingen bild

Blåsippan

1 januari 2014 02:09

Tycker inte Ahonen förtjänar annat än en rejäl bakfylla imorgon. Mattson är min kandidat till den mest hatiska och mest vidriga svenskfientliga person i Sverige idag. Sen finns det många fler men Mattson är personifierad.

 
Ingen bild

Blåsippan

1 januari 2014 02:13

Personifierad för svenskhat och hat mot vårt svenska ursprung. Han är Belsebub.

 
Ingen bild

Äkta svensk

1 januari 2014 03:40

Vad säger du om Lidingö?

 
Ingen bild

äkta turk

1 januari 2014 04:25

Va fan är äkta svensk?

Har du åkt tunnelbanan?
Du är lika svensk som alla skäggbarnen som kommer.....

 
Ingen bild

Putte

1 januari 2014 08:52

Till "äkta svensk". Du påstår att de som kommer till Sverige "har flytt för sina liv" Kolla in listan på denna länk och tala sedan om vad de från plats nummer 6 och neråt har för skäl att fly för sina liv.

http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Asylsokande---de-storsta-landerna.html

Sedan lite till Ahonen.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-QA-13-005/EN/KS-QA-13-005-EN.PDF

Förklara sedan varför Sverige ska ta emot mer än 10 gånger så många som Finland. Betyder detta att hela nationen Finland är Europas värsta rasistnäste? De har ju en asylpolitik som ligger långt till höger om SD.

 
Ingen bild

Tony

1 januari 2014 10:35

Elisabeth:
Du tycker att vi inte skall ställa grupper mot varandra,
men kära du, är det inte det som 7 klövern gör med sin
idiotiska politik? Du tycker kanske det är helt i sin
ordning att människor från till exempel Mellanöster får
högre pensioner än våra fattigpensionärer, detta trots att
dom aldrig bidragit med något, medan den svenske fattigpensionären betalat ett helt liv, antingen efter låga inkomster, eller kvinnor som stannade hemma och fostrade upp
3-4 barn, men då gjorde en stor samhällsinsats eftersom dessa barn förmodligen blev bra skattebetalare, och sen den som flyr
från krig, varför måste den personen med en gång få tillgång
till en standard som dom inte hade i sitt gamla land? Dom
flydde ju från krig, och borde då vara lyckliga över att i
första hand få skydd? Eller? Eller för att ta ett annat
exempel där man beviljar retroaktiv föräldrapeng till en
invandrad 3-4 barns Mor med hundratusentals kronor från
en tid när dom levt i sina gamla hjemländer? Sanslöst!
Du tycker kanske att dessa båda uppräknade exempel är
rättvist, jag tycker inte det, och säkert hundratusentals
andra. Men vad det handlar om är att trycka ned redan svaga
grupper i misär , och om du ställer dig bakom sådana fasoner
är du bara att beklaga!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

1 januari 2014 13:08

"Tony" , helt makalöst sant ! Gott-Nytt År !

 
Ingen bild

Kerstintin

1 januari 2014 19:22


Markku Ahonen tragiska människa har du inget roligare för dig på nyårsafton än att läsa Thoralf´s blogg?

 
Ingen bild

Skeggan

1 januari 2014 19:45

Äckliga jävla fascist.

 
Ingen bild

sandbuzz

1 januari 2014 19:51

WOW! Det finns många Sverigefientliga att välja på. Individuella namn är svårt då, så jag nominerar alla inom EXPO, Researchgruppen, AFA, InteRasistMen, Reinfeldt, Ullhagen, Sahlin, vänsterpartiet, socialdemokraterna, folkpartiet, Lööv, Lövfen, Sjösted, Romson, Fridolin, MP...

 
Ingen bild

sandbuzz

1 januari 2014 19:53

Glömde Maria Ferm...

 
Ingen bild

Andreas

1 januari 2014 20:16

Haha T-alf din gamle tomte! Alltid lika kul att se vilka bindgalna blogginlägg du gör. Det har gått så långt nu att jag är övertygad om att du försöker riva ner fascistiska SD inifrån med dina infantlia och rent ut sagt skitkorkade inlägg i en debatt som är så trött (invandringen och mångkulturen är dålig för Sverige)!

Jag anmäler mig själv! Jag vet att de som står med som fientliga bara blir sporrade av att ett gäng foliehattar sitter och kräks över diverse internetforum.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

1 januari 2014 20:48

Hmm, Skeggan och Andreas, nu satte ni oss verkligen på plats. Så att vi blir svarslösa till era "argument".

Ni sitter ni säkert hemma och tycker att ni "har tagit debatten" och varit duktiga revolutionärer. :D

Men ni blir väl allt mer desperata med tanke på att allt fler får upp ögonen och ställa obehagliga frågor om den förda politiken och dess konsekvenser.

 
Ingen bild

Åke

2 januari 2014 10:51

Rätt person leder omröstningen.

 
Ingen bild

Tony

2 januari 2014 11:08

Ni har väl märkt att helgalna kommunister nästan
alltid börjar sina sjuka kommentarer med Ha ha!

 
Ingen bild

Farbror Sven

2 januari 2014 15:45

Faen vet om inte Biskop Caroline Krok är glömd i sammanhanget ?

 
Ingen bild

pg

2 januari 2014 16:13

Alla ovidkommande kommentarer är en indikation på att årets valdebatt riskerar bli en smutsig historia!
Men ack så viktig, blir intressant att se kön utanför Jimmy:s dörr efter valet!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se