thoralf

Direktlänk till inlägg 27 september 2013

BERGABRÄNNARE DÖMS PÅ NYTT

Av Thoralf Alfsson - 27 september 2013 16:41

En av de dömda för den stora branden i Berga Centrum döms till ett års fängelse, denna gång för misshandel, grov fridskränkning, olaga hot, skadegörelse samt övergrepp i rättssak. Han skall även betala skadestånd på totalt ca 70000 kronor till sex personer, bland annat filckvännen.


Bara genom att läsa domen förstår man att det handlar om en person med utländsk bakgrund då hans beteende liknar så många andra fall där invandrarkillar är inblandade. Heder och svartsjuka är typiska inslag i domen.


Ännu en rättegång som kostar samhället stora summor och ett fängelsestraff på ett år som kommer kosta samhället ca 1 miljon kronor.


Tingsrätten skriver att han skall stanna i häktet tills domen vinner laga kraft på grund av att risken är stor att han fortsätter begå brott om han släpps på fri fot. Bra! Men problemet kommer ju tillbaka när han kommer ut från fängelset. Chansen att han skulle komma ut som en ny människa är väl minimal.


Straffet i samband med bergabranden var rena skämtet! 40 timmars ungdomstjänst. Samhället hade sannolikt tjänat på att döma ut ett rejält straff redan 2012.


Både Barometern och Östran skriver om domen och båda artiklarna finns på nätet. Som vanligt utelämnar Barometern relevanta fakta om gärningsmannen. Barometern skriver inte att 19-åringen var en av ”bergabrännarna”. Varför och av vilken anledning mörkar journalisterna på Barometern denna uppgift. Läsarna har faktiskt rätt att få veta detta!


Bra och ärligt av Östran att klart och tydligt uttrycka detta redan i rubriken!


Barometern, Östran

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

27 september 2013 16:53

Vem är egentligen förvånad? När det gäller brottslingar med "utländsk bakgrund" gäller för media att på alla sätt dölja bakgrunden.
"Lilla Saltsjöbadsavtalet" och dess kusin "politisk korrekthet" gäller då med full kraft och utan förbehåll...

 
Ingen bild

Lotta

27 september 2013 17:12

Vilken skillnad i brottsligt beteende trodde man skulle kunna ske efter 40 timmars samhällstjänst? Är man dessutom 18-19 år och så dum att man inte begriper att om man tänder eld i en soptunna som står precis intill en vägg är spridningsrisken överhängande. Ja då krävs nog bra mycket mer än 40 timmar fyllda med saft och bullar. Vad hände förresten med målsmans ansvar? Tänker då på att om inte pyromanerna kunde betala skadeståndet borde målsmännen fått göra det istället.

 
Ingen bild

b.c.g

27 september 2013 17:18

Din jävla rrutta pedofil jävl han har inte eldat berga.

 
Ingen bild

Calle

27 september 2013 17:28

Berga Centrum Gänget. Vilka menlösa outbildade avskräden.

 
Ingen bild

Pågens

27 september 2013 17:29

b.c.g

Din jävla ruttna pedofiljävel kan du vara själv (vilket underbart vårdat språk du använder), då kan ju du tala om vem som gjorde det. Tror mer att du själv är en sådan där jävla rutten pedofiljävel som är stor i orden och bakom tangentbordet, men i själva verket inte vet ett förbannat dugg om någonting

 
Ingen bild

b c g

27 september 2013 17:39

Jävla enstöringar!ni har inget liv, ni är alla pedofiler det vet ni också.kom hit nu till berga ja väntar på er.

 
Ingen bild

Thoralf A

27 september 2013 17:44

b.c.g

Om nu någon skulle ha glömt bort vad det handlar om så har jag lagt in en länk i blogginlägget så att alla kan friska upp minnet och även läsa vilka som dömdes för branden och vem som fick 40 timmars samhällstjänst.

http://avpixlat.info/2012/05/11/tonarsganget-kravs-pa-33-miljoner-kr-efter-bergabranden/

 
Ingen bild

jidde

27 september 2013 18:00

Till bc g: Den störste pedofilen är eran profet. Du får nog läsa på om koranen:). Dom här muslimerna bara hitta på jävelskap och kostar pengar. Var ska dom hit göra. Huvudtaget. Det är landet går bara utför med sådana människor.

 
Ingen bild

Olandstoken

27 september 2013 18:01

Bra av Östran att skriva vad det handlar om och att dessa har stor chans att bli återfallsbrottslingar enbart på grund av att de inte respekterar sin omgivning, jag förstår varför många muslimska länder har sharialagar med tanke på oviljan till bättring.

Ännu ett vansinnigt beslut idag att fria de invandrare som våldtog en flicka uppe i Stockholm http://www.expressen.se/nyheter/hovratten-inte-i-hjalplost-tillstand/

Frikort likt monopol verkar även dessa hittat eller blivit tilldelade.

 
Ingen bild

jidde

27 september 2013 18:05

Om islam skulle det vara.

 
Ingen bild

Olandstoken

27 september 2013 18:17

Off topic

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article17556224.ab

Svt gör vad de kan för att göra folket förbannade, hur kan man hela tiden hålla på att bjuda in så rabiata människor så man löper risk att få anmälningar på sig??

Hela Skåne främlingsfientligt, ja om de nu drar öronen åt sig gällande fri invandring så är jag inte förvånad för dessa får ta den stora smällen hela tiden.

 
Ingen bild

Hacke

27 september 2013 18:28

Det är inte bara trist och oseriöst med fulmedias ständiga mörkning av sanningen, det är direkt kontraproduktivt och samhällsfarligt.
Hur ska vi någonsin få bukt med dessa eskalerande problem om en av demokratins viktiga hörnpelare ständigt döljer och manipulerar fakta för folket.
Vårt hopp om en bättre framtid via pappren på bordet och alla parametrar på plats står som vanligt till de fria nyhetssajterna och bloggare och sanningsförmedlare som Thoralf Alfsson.

 
Ingen bild

Lotta

27 september 2013 18:29

@b.c.g

Betyder ditt nick Berga Centrumgänget? Så fruktansvärt barnsligt och töntigt. Hur gammal är du? 12 år? Det bästa du kan göra är att gå tillbaka till skolbänken. Med tanke på den dåliga kvalitén på ditt sätt att stava tycks du verkligen behöva det.

 
Ingen bild

Observar

27 september 2013 18:51

Östrans artikel om Bergabrännaren är saklig och korrekt.Barometerns journalist försöker framställa brännarens brottsliga gärningar som någon sorts puttinutthandlingar utförda av en kärlekskrank ung man.I den tidningen finns ingen ryggrad längre.

 
Ingen bild

Pågens

27 september 2013 18:52

@ Lotta

Betyder SFI= Svenska För Invandrare eller Svenska För Idioter?

 
Ingen bild

Lotta

27 september 2013 18:55

@Pågens
Därom tvistar de lärde.

 
Ingen bild

b.c.g

27 september 2013 18:57

Profen ska supa ikväll med din dotter!!

 
Ingen bild

Tony

27 september 2013 19:03

Hur skulle det vara med en enkel biljett hem till den sten
han krupit fram ifrån med förbud att för alltid att återvända
till landet??

 
Ingen bild

b.c.g

27 september 2013 19:04

Toralf har du nån dotter till profeten?

 
Ingen bild

Thoralf A

27 september 2013 19:06

b.c.g

Neej, ingen som är minderårig!

 
Ingen bild

Tony

27 september 2013 19:10

Sign bcg är som alla invandrare stor i käften,
en av dem som i stora gäng spelar Allan, men som
ensam bara är en rädd liten skit

 
Ingen bild

b.c.g

27 september 2013 19:21

Mindreåringar tar toralf hand om!
Men din fru är välkomna till bistro bar i stan ikväll..

 
Ingen bild

trorjaginte

27 september 2013 19:21

Ja jisses, vilket stolpskott som har hittat hit ikväll. Jag gissar på att det antingen är Rydström eller finnen med östranbloggen.

 
Ingen bild

snäckan

27 september 2013 19:26

@trorjaginte, tror jag inte utan snarare den person som häromdagen var skolledare eller något dylikt.

Samma försök till blatte-svenska som tidigare.

 
Ingen bild

b.c.g

27 september 2013 19:41

Toralf du är smutsig gris/.

 
Ingen bild

Jenssen

27 september 2013 20:13

Den där b.c.g beter sig verkligen så att alla invandringskritiska får vatten på sin kvarn, och så att även de som aldrig varit det förr, blir det nu. Vilket looser!

 
Ingen bild

Olandstoken

27 september 2013 21:06

Det är ingen ide att diskutera med sådan då de förr eller senare hamnar fängelse samt att de sällan uppnår pensionsåldern.

Tänk på alla skötsamma trevliga invandrare som dras över samma kam av regeringen , vore jag invandrare själv och visste vilka som låg bakom kriminaliteten skulle jag bli vansinnig.

Ett inbördeskrig i Sverige kommer inte startas av de infödda svenskarna utan av invandrare som tröttnar på den invandringspolitik som gör att de får svårare och svårare att skaffa arbete.
Logik verkar inte vara något fler politiker än SD förstår .


 
Ingen bild

Putte

27 september 2013 21:32

Skicka hem den lila råttan till islamistan, eller till Reinfeldt. Han vill säkert gulla med det lilla kriminella grinet.

 
Ingen bild

Tommy

27 september 2013 22:14

Här var det hög klass på nivån.
-Du är en jävla nasse.
-Du då. Er profet är peddo.
Du kan ju typ x av Reinfelt.
-Jag ska x din morsa
@Jenssen.
Vilken analys. Jo sådana är invandrarna. Kan väl lika gärna vara byggarbetaren Svenne från Sunne?

För övrigt:Självklart bör man referera till om han nu var Bergabrännare. Tycker dock inte det finns ngn anledning att tala om vilket ursprung brottslingar har.

För övrigt 2: Känns det inte lite fånigt att relatera till Muhammed/Pedofil-grejen. Det hände för typ 1400 år sedan om det typ har hänt. Abraham hade två fruar. Vår gud dränkte i stort sett hela mänskligheten i GT. Släpp religionsdravlet och kom in i verkligheten.

Oavsett det är väl inte uteslutande invandrare som gör brottsliga handlingar.

 
Ingen bild

Göran

27 september 2013 22:58

Tommy,

För den skull behöver det väl inte importeras folk med tveksamma förutsättningar för ett liv i Sverige, och dessutom i förskräckliga mängder. Hade de ett seriöst intresse för Sverige så skulle de ju ha förkovrat sig lite vad språket anbelangar, kunna något om vårt lands historia och de förutsättningar som står till buds. Att bege sig till ett land med åtta procents arbetslöshet kan inte tyda på något annat än att ha för avsikt att försörja sig på annat sätt än att arbeta eller att bli försörjd på svenska skattebetalares bekostnad. Brottslingar har vi alldeles tillräckligt av som är av svensk börd, även om de inte är så många.

Det behövs inte någon arbetskraftsinvandring heller, möjligen då ett fåtal dataingenjörer från Asien. Därutöver kan landet vid behov ta emot ett antal gästarbetare för kortare eller längre tid.

Att låta landets gränser stå vidöppna för att hundratusentals desertörer ska ha fritt tillträde till svenskt territorium finner jag tveksamt i allra högsta grad.

 
Ingen bild

Lotta

27 september 2013 23:25

@Tommy
Du skrev ett inlägg till mig under en annan diskussion

"@Lotta Det är väl inte zigenarna som grupp för register över åldringar? Det handlar väl om enskilda individer."

som jag svarade på. Jag ställde följdfrågor till dig "Hur vet du hur pass omfattande dessa register är? Hur vet du att det endast handlar om enskilda individer?" men fick aldrig något svar, nu har du din chans att svara mig.

 
Ingen bild

Tommy

27 september 2013 23:33

@Göran
Hundratusentals desertörer känns som en ny version av hundratusen tyska bögar, lyssna på Hassan. Vilka är dessa hundratusentals som du tror ska komma hit?

Tror inte merparten drömmer om annat än arbete och att slippa förföljelse för att man råkar ha en annan politisk åsikt än eliten eller liknande. Tror merparten helst av allt skulle vilja stanna i sina hemländer.
Merparten är väldigt seriösa sina avsikter. Jobbar stenhårt och tycker det naturligtvis är hemskt att bli ihopklumpade som en stor börda.

Huruvida vi kommer behöva arbetskraftsinvandring på sikt överlåter jag till experter inom området.

Importerar vi folk?
Vad ska de veta om vår historia?
Ska vi kräva att en entreprenör som startar framgångsrik restaurangverksamhet eller en dataingenjör från Sydkorea kan redogöra för Sthlms blodbad eller om Stormaktstiden?
Vad ska de känna till?

 
Ingen bild

Tommy

27 september 2013 23:41

@Lotta
Det jag reagerar på är att romer klumpas ihop som en grupp. På dig lät som zigenare registrerar åldringar. Det kan säkert finnas grupper som "registrerar"åldringar. De kan säkert ha romskt ursprung likväl som svenskt. För mig är det viktigt att vi inte fastnar i att muslimer gör så, Sverigedemokrater är sådana, judar är sådana, greker är sådana etc. Världen är inte svart/vit utan mer komplex än så.

 
Ingen bild

K K K (Kort Koncist Kärnfullt)

27 september 2013 23:42


Varför kan inte judar, muslimer & zigenare sluta vara judar, muslimer, zigenare och bara bli människor?

En stilla undran i höstnatten.

 
Ingen bild

Tommy

27 september 2013 23:49

Och hur är människor som du tycker de ska vara? Oavsett kan de väl bara både och, eller?

 
Ingen bild

Niklas R

28 september 2013 00:12

Ytterliggare ett exempel på att straffsatserna måste upp i detta landet.
Misshandel och grov fridskränkning, minst fem år. Grov misshandel, 15 år och så vidare. Detta fjantande och gullande med kriminella hjälper inte. Det hjälper inte samhället eller de oskyldiga medborgarna. Och eftersom det uppenbarligen inte hjälper de kriminella så får vi titta på vad som hjälper samhället och det är inkapacitering av de kriminella genom att hålla dem i fängelse. Alltså bör vi inför tre stegs principen. Vi, samhället kan ha förståelse för att man bryter mot lagen en gång så straffsatsen då blir inte så jättehög, andra gången du begår ett brott så blir den rejält högre och tredje gången så blir den avsevärt mycket högre. Exempelvis misshandel, första gången 1.5 år, andra gången 6-8 år, tredje gången 15-20 år.

Dessutom bör vi dra ner på kostnaderna inom kriminalvården. Vi kan klara att driva fängelserna på en femtedel av det som krävs idag om vi tar bort alla onödiga kostnader. De utbildningar och fritidsaktiviteter som erbjuds idag, ta bort dem. De gör ändå ingen skillnad. Återfallsbenägenheten för grovt kriminella i Sverige är samma som i USA, enda skillnaden är att vi förlorar så mycket mer pengar per intagen som de gör i USA.
Vill den intagne studera så kan de ta CSN lån som alla andra.
Uppför de sig kan de få jobba, missköter de sig, får de bedriva tiden bäst de vill till dess deras straff är slut.

 
Lassekolja

Lassekolja

28 september 2013 00:35

Vad f-n är detta? Nu försöker jag en femte gång:

Uttrycket "det var bättre förr" kan med fördel bytas ut mot "det blir bättre sen", d.v.s med SD >50%!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

X

28 september 2013 01:31


@Tommy,
Hur vet du om en person är zigenare/ jude/ muslim?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 september 2013 02:53

Ett svårt dopat kulturmarxistiskt rättssystem har nu hunnit ifatt en glesbegåvad talibansk bondkanin.
Detta trots ett idogt motstånd från socialistiska batikhäxor inom soc
6 stycken medborgare med heder har nu sett till att "solstickan" får möjligheten att möta sin stora kärlek i statlig regi.

Gubben och Gumman skriver som fristående Sverigevänliga journalister utan koppling till Alfsson SD eller Inte Rasist men... visst kunde dom 300 miljarderna som läggs på invandringen använts på ett bättre sätt

 
Ingen bild

Putte

28 september 2013 07:58

Att du Tommy, tror något betyder ju inte att det är sant. Det kan betyda att du är fruktansvärt naiv och inte ta till dig fakta för att du inte vill att det ska vara sant. Efter beslutet om generell PUT för alla syrier, så strömmar det nu hit syrier som har bott åratal i andra EU-länder och som inte har bott i Syrien på mänga år. De flyr säker undan förföljelse i Tyskland, Frankrike, Italien m.fl

 
Ingen bild

Stefan A

28 september 2013 08:00

Tycker att SD ska kräva folkpartisten Roger Haddads avgång ur rikspolisstyrelsens styrelse (hur många styrelser det nu kan behövas), orkar man inte ens sätta sig in i polisens arbete ska man inte sitta där, han har fått sina 15 minuter i media, så nu kan han få ledigt från alla uppdrag han inte har kompetens för, och det är tydligen många, hatar politiker med bara det våta fingret i luften som enda kompetens.

 
Ingen bild

Nyfiken

28 september 2013 08:40

Om det nu är en sådan stor grej att det inte ibland står att förövaren är muslim, varför är det inte en lika stor grej att det ALDRIG står att förövaren var kristen?

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 september 2013 08:55

Nyfiken...
"Främmande fåglar" som inte har vilja att assimilera sig och som begår en stor mängd brott skall hängas ut.
Islam är mer än en religion, det är också ett komplett samhällssystem. Det samhället är totalitärt och kvinnoförtryckande.

Vill DU ha det så i Svertige???

 
Ingen bild

Nyhetspojken

28 september 2013 10:34

Så är det, en av de som dömdes för inblandning i "Bergabranden" har återfallit i kriminalitet. Samhället har misslyckats att få honom på banan igen, tyvärr. Tragiskt varje gång det slutar såhär, oavsett nationalitet på den kriminelle.
Men varför har du aldrig skrivit om de killar som fullständigt ändrat sitt liv efter "Bergabranden"? De är långt fler än de som fallit tillbaka.

 
Ingen bild

Tommy

28 september 2013 10:37

@Putte
Källa på dina påståenden om att det strömmar hit syrier från andra EU-länder? Hur många är det?

@X
Jag tycker det är ganska ointressant med huruvida de är jude, muslim eller zigenare. För mig är individ viktigare. Sedan kan jag naturligtvis gissa vissa på kläder, frisyr, huvudbonad etc.

@Niklas R
Du kan väl inte på fullt allvar mena att ngn dom blir dömd för misshandel en tredje gång ska sitta upp till 20 år?
Vilket klimat tror du det skulle vara på fängelserna om budget skars ned med 80 procent?
Vem skulle vilja jobba där?
Tror du att de intagna skulle ha mindre risk för att återfalla i brott efter det?
Läs sista sidorna av Roslund/Hellström: Edward Finnigans berättelse så kanske du får en mer nyanserad bild.

 
Ingen bild

Pågens

28 september 2013 11:11

@ Nyhetspojken

"Men varför har du aldrig skrivit om de killar som fullständigt ändrat sitt liv efter "Bergabranden"? De är långt fler än de som fallit tillbaka."

Verkar intressant. Tacksam om jag kan få ta del av ditt fakta och källmateriel beträffande dettta?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 september 2013 11:51

Tommy : Tredje misshandeln skall aldrig bli möjlig eftersom brottslingen sitter på en så kallad "folkpensionsvolta"
Ang klimatet på kåken bör det ligga runt 16 grader

 
Ingen bild

Putte

28 september 2013 11:56

@Tommy

http://meritwager.wordpress.com/2013/09/19/en-migga-problematiken-ar-kand-men-det-blir-for-omfattande-att-stalla-rutinmassiga-forfragningar/

Jag har personliga erfarenheter att samma sak hände vid Irakkriget. Jag hart flera personer i min omgivning som fick asyl på grund av kriget i Irak, men dessa personer hade inte bott en sekund i Irak under perioden då Saddam Husein var president där. Samma sak händer hela tiden med "flyktingar" från Afganistan, Somalia med flera länder, så detta asylfusk är inget nytt. Jag har också ett stort antal personer i min omgivning som fått asyl på grund av "förföljelse" i hemlandet, men som lika väl vistas i hemlandet flera månader om året. Detta trots att regimen är densamma som när de "flydde".

 
Ingen bild

Thoralf A

28 september 2013 12:10

Nyhetspojken

Du får gärna berätta mer om dessa killar som nu börjat ett normalt liv.

Det finns många som lever ett normalt liv och att det därmed aldrig skrivs om dessa. Ganska normalt. Det är dock anmärkningsvärt att en av anstiftarna till branden fortsätter begå brottsliga handlingar och just därför skriver media om honom. Inte speciellt märkligt.

Mitt huvudsyfte med artikeln var att visa på skillnaderna mellan Barometern och Östran. Hade båda tidningarna rapporterat liknande hade jag troligen inte tagit upp det på bloggen.

 
Ingen bild

von Moltke

28 september 2013 12:27

Nyhetspojken skriver att samhället har misslyckats. Jag håller helt med, fast ur en annan aspekt. Samhället har misslyckats med att hålla honom inlåst, samhället har misslyckats med att skydda sina medborgare, samhället har misslyckats med att lägga resurserna på svenska medborgare, samhället har misslyckats med att upprätthålla rättsstaten...ja, listan jan göras hur lång som helst. Men samhället har INTE misslyckats mot minipyromanen. Han har tillgång till fri utbildning, fri sjukvård, mat på bordet om egenförsörjning av oklar anledning är utesluten och mycket mycket annat.

 
Ingen bild

Niklas R

28 september 2013 13:40

@Tommy

Om en kriminell blivit dömd två gånger tidigare och det uppenbarligen inte avskräckt denne från att begå brott en tredje gång då är detta system till för att skydda samhällets oskyldiga medborgare mot den kriminelles livsstil. Det är ett val den kriminelle gör, vederbörande kan faktiskt välja att inte misshandla någon igen.
Eller för att citera Jim Carreys karaktär i "Liar, Liar": - STOP BREAKING THE LAW, ASSHOLE!!!

Vakterna skulle inte ha några problem med att jobba där. Sedan om de intagna tycker det är tråkigt, vem bryr sig, de hade ett val innan de bröt mot lagen.

Sedan behöver jag inte läsa någon bok av otestade teorier. Det räcker med att se hur brottsutveckling har gått i USA jämfört med Sverige de senaste 20 åren. I Sverige går det upp, upp, upp. Mer brott begås, grövre brott begås, 30 000 kvinnor blir våldtagna varje år i Sverige.
I USA faller brottsligheten för varje år som går och de grovt kriminella förblir bakom lås och bom. Risken att bli misshandlad i Sverige är sex gånger större jämfört med USA, för att ta en jämförelse.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

28 september 2013 14:18

@Tommy.

Fängelsekostnaderna skulle mycket väl kunna skäras ner ordentligt utan att det skulle bli som i ett Sovjetiskt arbetsläger. Dagens interner tillbringar mycket tid med att spela TV och Data-spel, kolla på film, surfa och styrketräna så att de blir mer farliga när de kommer ut.

Vad de borde göra är att:

-Studera och/eller utbilda sig till ett yrke. Gör man det borde eventuell strafförkortning komma på fråga, inte annars.
-Arbetsplikt. För att i viss mån subventionera kostanden de har orsakat samhället och för att kunna betala åtminstone en del av skadestånden till sina offer.

Varför kan man inte lägga ut fångvården på entreprenad.När det gäller att ta hand om våra nära och kära i form av äldrevård, barnomsorg, vårdcentraler etc går det alldeles utmärkt? Så varför inte för kriminellt slödder?

Jag tror att länder som Ryssland och Kina skulle vara mycket prisvärda alternativ. Plus att det skulle göra det mycket svårare att rymma.

 
Ingen bild

Göran

28 september 2013 15:14

Tommy,

Det var mycket det här. Ska emellertid försöka med att skingra Din okunnighet i viss utsträckning.

Desertörer. Första gången som jag konfronterades med ordet var i slutet av sextiotalet. En handfull amerikanska vietnamkrigare avvek och sökte sig, ja vart tror Du ?, jo till Olof Palmes Sverige så klart. Om någon av dessa Palmes gullegrisar finns kvar här i landet är för mig obekant, men det var heller inte det saken gällde,utan "desertörer". Desertör kan man nog klistra på alla som sviker sin plikt. Att svika sin plikt, behöver inte enligt mitt förmenande innebära att man blott avviker från militär tjänsteutövning utan även den som missköter sin försörjningsplikt för att bereda sig tillträde till annat lands territorium. De gräver inte där de står om man säger så. Att blanda in hundratusentals tyska bögar ? Nej, glöm det.

Ja, jag tror att en dataingenjör från Sydkorea kan redogöra för Sveriges historia lika bra som en svagt allmänintresserad pursvensk. Däremot tror jag inte en analfabet och underbegåvad somalier om detta.

Att starta restaurangverksamhet kan väl inte vara förenat med några större ansträngningar. Är invandraren lite mer intresserad av att laga mat så kan det inte vara så svårt med tanke på de bidrag och subventioner som sjuklövern har ställt till förfogande. Dessa restauranger visar sig dessutom ofta utgöra små centrum för olika sorters ljusskygg verksamhet. 
Ingen bild

Tommy

28 september 2013 16:09

@Putte
Du verkar omge dig med en otrolig mängd asylsökande och invandrare. Det hade jag inte trott. Finns säkert sådana fall som du beskriver men använder man ordet strömmar in känns det som man borde kunna påvisa det annat med "jag känner många", "jag har hört av en kompis" och anonyma bloggare. Typ SCB.

@Göran. Talade du inte om hundratusentals dessertörer? Då menar du alltså invandrare som grupp? Att raljera om omkunnighet känns ju som hög nivå. Du kan ju slumpvis fråga 100 personer vad de förknippar med ordet. För övrigt verkar du vara en man som ser mkt i svart/vitt. Restaurangägare nyttjar bidrag och är ljusskygga. Somalier är analfabeter. Invandrare flyr från sin försörjningsplikt och avnjuter bidrag. Restaurang är piece of cake att driva. Nu tror jag inte riktigt att världen är så lätt att generalisera.

 
Ingen bild

Lotta

28 september 2013 16:48

@Tommy

Jag skrev "Skriver ni lika många och lika upprörda inlägg över zigenarnas kartläggning av svenska åldringar?" vilket jag antar är det du vänder mot.?
Var någonstans menar du att jag pekar ut zigenarna som grupp i mitt inlägg? Att du tolkar mitt inlägg så är knappast något du kan lasta mig för.

Vill sedan bjuda alla läsare av denna blogg en liten glimt ur en tjänsteman på Migrationsverkets vardag. Öppnar inte den och andra artiklar på Merit Wagers blogg ögonen på den mest naive, godhetsaposteln så är det troligtvis inget som kan väcka vederbörande.


http://meritwager.wordpress.com/2013/09/23/en-ny-migga-vi-har-slutat-att-gora-juridiskt-korrekta-provningar-av-asylskal/

 
Ingen bild

Lotta

28 september 2013 16:57

På tal om pyromandådet i Berga Centrum. Var det inte samma snille som försökte bränna ner Monte Cavallo, eller var det någon av de andra välanpassade mönsterynglingarna?

 
Ingen bild

Göran

28 september 2013 17:14

Tommy,

Du har väldigt lätt för att blanda äpplen och päron och plockar omkring incitament lite hur som helst. (Skulle inte förvåna mig om Du söker kompisskap med godhetsaposteln och barnrumpan Ullenhag).

 
Ingen bild

Lotta

28 september 2013 17:27

Ett litet smakprov ur Chang Fricks artikel för er som inte läst den. Rekommenderar alla att läsa hela.

"Som på beställning börjar än den ena kändisen efter den andre att rasa i sociala medier. Nu ska det minsann diskuteras hur “utsatta” alla romer är, hur mycket man bryr sig och hur hemskt fel det är av polisen att kartlägga romer. Nu finns det förstås någonstans mellan 30 – 50 000 romer i Sverige, så om kartläggningen var grundad i etnicitet lär polisen ha gjort ett sällsynt dåligt jobb. Därför är jag också tämligen säker på att det handlar om de släkter / familjer som har kriminalitet som en livsstil."

http://avpixlat.info/2013/09/28/chang-frick-sd-polisen-gor-inget-fel/

 
Ingen bild

Jenssen

28 september 2013 21:43

Tommy... Som svar till mig igår skrev du:
"Vilken analys. Jo sådana är invandrarna. Kan väl lika gärna vara byggarbetaren Svenne från Sunne?"

Tja, det är klart att det kan vara... men nu skrev ju b.c.g att han knxxxx Thoralfs dotter i Berga igår kväll, så jag tror inte det var Svenne från Sunne denna gång. :) Fler anledningar till att jag tolkade b.c.g som ickesvensk var även hans otroligt dåliga svenska, samt hans typiska invandraruttyck som "smutsig gris" och snack om profeten. Fast såklart, det kan ju ha varit ett svenskt vänstertroll också, som ville reta upp de Sverigevänliga! Rätt typiskt såna, om jag ska döma efter de man stött på!

 
Ingen bild

domare m.c

29 september 2013 08:47

B.c.g är kan vara likväl vara svenne från bistro bar..har inget med peddo att göra! Thoralf du är en sanningskämpe som inte sopar saker under den orientaliska mattan!

 
Ingen bild

Tempest

1 oktober 2013 20:40

Hördu riksdagsmannen, du får nog börja moderera lite för kommentarsnivån bekräftar bara meningsmotståndarnas fördomar om SD. Kort o gott, lyft ut soporna.

 
Ingen bild

Thoralf A

1 oktober 2013 22:55

Tempest

Du får gärna göra mig uppmärksam på vilken/vilka kommentarer du syftar på. Ange gärna datum o klockslag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se