thoralf

Direktlänk till inlägg 23 september 2013

KRITISK ANALYS AV NYHETSMATERIAL SAKNAS PÅ SVT

Av Thoralf Alfsson - 23 september 2013 23:37

SVT har skickat fram sin bästa journalist på klimatförändringar. Grafen är ju minst sagt häpnadsväckande! Om den skulle stämma är jag förvånad över att jorden fortfarande är bebolig.


 


Läs sedan förklaringen på bloggen TCM.


”Det gällde ju inte antalet naturkatastrofer, utan antalet rapporterade naturkatastrofer hos International Disaster Database.”


Ett typexempel på hur denna skrämselpropaganda kommer nå nya höjder under denna vecka när IPCC håller hov i Stockholm. Skall man skratta eller gråta? Det är minst sagt beklämmande av SVT. De förlorar all sin trovärdighet.Som Sverigedemokrat blir man sällan inbjuden till olika företag eller organisationer. Beröringsskräcken är fortfarande stor, tyvärr.


Idag har jag diskuterat ett sådant fall med ett av våra större företag inom energibranschen. I mitt fall har jag i stort sett inte blivit inbjuden till något företag eller organisation i Kalmar län under mina snart tre år i riksdagen. Jag har fått någon inbjudan från Svenskt Näringsliv men då tror jag det handlat om min roll som ledamot av kommunfullmäktige i Kalmar.


Jag har tagit upp detta vid några tillfällen och får då ofta ”ursäkten” att jag representerar Östergötland, eftersom jag sitter på östgötabänken i riksdagen. Någon Sverigedemokrat finns det inte på Kalmar länsbänken. Men det finns heller ingen folkpartist, miljöpartist eller vänsterpartist på Kalmar länsbänken.


I min enfald trodde jag att företag och organisationer hade ett visst intresse av att hålla kontakten med de politiska partierna i länet men så tycks det inte vara. Kanske inte så lustigt att Kalmar län alltid kommer på undantag när det gäller investeringar, inte minst när det gäller infrastruktur om vi har ett näringsliv som agerar så passivt.


Sverigedemokrater kan vara tredje största parti efter nästa års val men det kommer säkert inte påverka hur företagen och organisationerna ser på oss. Det är faktiskt ganska bedrövligt att dessa företag och organisationer själva är förlorarna genom att inte prata även med Sverigedemokraterna.


Kommer dessa företag och organisationer inse att de faktiskt har mycket att vinna på att även prata och informera oss Sverigedemokrater?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Håkan

24 september 2013 08:51

När jag var novis om asiatiska tyfoner, gjorde jag bort mej lite, genom att gå upp i spinn, när tidningarna skrev att NU skulle den VÄRSTA tyfonen drabba Filippinerna.
Det här var på den tiden jag läste vår marxistiska ljugmedia. Jag mailade och sms,ade folk jag kände och varnade om det hemska som skulle drabba dom.
Reaktionen var mest förvirring över mitt engagemang och sedan, axelrykningar och lugnande ord tillbaka.
Idag vet jag att Filippinerna får 6-9 tyfoner varje år och hotas av runt 20 ( minst hälften tar en annan väg ).
Den värsta tyfonen dom haft var i början av 1900 talet ( 1911 ). Samma sak med aktuella tyfonen, Usagi som det stod om i tidningarna i helgen och som sedan nådde Hong Kong.
HK,s tyfonhistoria har ett rekord 1937.
Resten är väder / Väder, ingenting annat)som dom lever med och har levat med i generationer.
Skillnaden är att det nu registreras och det skrivs i tidningarna ( även här )för att ge ett sken av att det är onormalt.

Det enda onormala är kunskapsnivån hos våra journalister.
Stryk det, vi har mycket få journalister, tidningsmakare blir nog mer korrekt.
Ordet journalist skulle jag då, hellre sätta på Thoralf.

 
Ingen bild

dna03

24 september 2013 09:38

Jag uppskattar din blogg, men är du inte lite väl verklighetsfrånvänd nu?

10-20% av befolkningen röstar på SD, resten tycker att SD är något väldigt ont. Om man då antar att folk på företag röstar som befolkningen, ja, då kommer 80-90% av de anställda bli lagom glada av ett sådant besök.

Jag säger inte att det är rätt, men som företagare får man nog både tänka på sina anställda och sin framtoning.

 
Ingen bild

kallepelle

24 september 2013 09:44

Erika Bjerström tror jag hon heter, är en fruktansvärd kalkonjournalist. Det är väl möjligt att hon är bäst på SVT men det säger inte så mycket. En av dom saker hon fått om bakfoten är myten om det allt snabbare stigande havet. Hon har gjort två kalkonreportage. Ett från västafrika och ett från det sjunkande Mekongdeltat. I båda fallen tror hon att det är koldioxidens fel. Hon är så dum att klockorna stannar och nu har hon hittat en klandervärd "forskarrapport" som aldrig borde ha publicerats. Någon på TCS (som numera heter Klimatupplysningen) skrev "Varför finns inte Spanskanpandemien med?" Svaret är att den aktuella undersökningen bara beaktade andra halvan av nittonhundratalet. Klimatcirkusen pågår för fullt i tokStockholm och media svämmar över av totala stolleprov. Stolligt av alla är EB!

 
Ingen bild

VargMan

24 september 2013 11:03

@ dna03
Då bör ju, logiskt sett, Annie Lööf inte heller vara välkommen?
Att resten tycker att SD är något väldigt ont är verkligen att gå på massmedialinjen.
Bara för att man inte röstade på ett parti innebär inte att man tycker resten eller ett specifikt är onda..

 
Ingen bild

Magentan

24 september 2013 12:46

@dna03

Nä, 80-90% av företagens anställda tycker definitivt INTE att SD är "något väldigt ont".

En så stor del av befolkningen har 7-klöverpolitikerna och PK-medierna faktiskt inte lyckats lura, trots deras enorma resurser och intensiva försök. Speciellt inte bland den ARBETANDE (och därmed skattebetalande) delen av befolkningen Jag skulle gissa att den del av vår arbetande befolkning, som (på grund av okunskap) skulle ha så fruktansvärt negativa åsikter om SD ligger på högst 10% numera.

 
Nisse på Manpower

Nisse på Manpower

24 september 2013 13:54

Om vi börjar utbilda journalister i logik, matematik och källgranskning med 2 timmar per år - skulle vi uppnå hisnande resultat jämfört med idag.....

http://www.thereligionofpeace.com

 
Ingen bild

amerikasvensk

24 september 2013 17:02

Those who control the past, control the future: who controls the present controls the past.” / George Orwell

Right now the "Roma Gate I" is progressing in New Sweden. The Daily News (DN) yesterday revealed that the Police in Lund has a reconnaissance directory of 4000+ names and family connections of partly criminal romas / gipsys. The PK-state of New Sweden is boundlessly upset. More near to Hitler's NaziGermany, has New Sweden not been for a long, long time. Agitation and reactions are a parallell phenomenon to the 'Trayvon Martin' affair in the USA. We are waiting for the King to appear and complain for also being ethnically registrated. This functional idiot has got French roots. Also Reinfeldt, who comes from a mulatto grandfather's father. A huge and general violation of human rights has occurred. And believe it or not, all of this goes back to the mendacious and lousy military Dwight Eisenhower and his bitch Eleonor.
Eleonor, because she is guilty of the UN Declaration of Human Rights, which was wrongly translatet in Sweden which led to all the nonsense about "everybody's equal worth" (allas lika värde), "the human value principle" and other distressing stupidities. Dwight E. becaause he and his conspirators actually fabricated the holocaust fable as it is generally known by everybody, and he did it not least in order to win the US presidency. And never forget that he, when the war was won and over, killed more than a million German mostly underaged servicemen by letting them starve to death in primitive concentration camps along the river Rhine. Then he and his conspirators put their dirty fingers in the Cold War - demonized Chrusjtjov, the raising in Hungery and much more.

You must see this 142 minutes long video:
'Buchenwald a Dumb Dumb Portrayal of Evil'

http://youtu.be/3HlPcaP9x5o

In a time of universal deceit - telling the truth is a revolutionary act.
/ George Orwell

 
Ingen bild

Lotta

24 september 2013 17:16

OT/Signaturen Tommy undrade igår varför det är så viktigt att gå ut med brottslingars etnicitet. Vederbörande raljerade lite om hur långt man bör gå vid angivandet av detta. Det är vad jag vet ingen som krävt att man skall gå in på DNA-nivå när man anger etnicitet. Självklart är angivande av etnicitet eller ursprung ett sätt att utesluta irrelevant information för att snabbare kunna lösa ett brott, lagföra gärningsmannen samt se till så att inte någon annan tvingas utsättas samma brott. Jag kan ta ett par exempel så kanske du förstår bättre. Nu vet jag inte om du har barn? Men säg att ditt barn går vilse. Om polisen gick ut med att barnet försvann i en skog eller specifikt vilken skog det rör sig om? Det säger sig ju självt att det inte är lönt att leta i en skog i Skåne när barnet försvann i Norrland. Med vilken information tror du polisen och eventuellt allmänheten snabbast hittar barnet? Vi säger att någon har en svår sjukdom. Hur tror du patientens framtidsutsikter ser ut om läkarna bara får veta att det rör sig om en sjukdom eller om de får veta vilken sjukdom det är och kan sätta in rätt mediciner direkt?

 
Ingen bild

Magentan

24 september 2013 17:45

Miljöpartiet vill nu förvandla alla flickor och pojkar till könslösa HENs och kräver MER GENUS-FLUMMERI i våra skolor!

Att pojkar får något sämre resultat i skolan jämfört med flickor ska avhjälpas genom att ifrågasätta pojkarnas könsidentitet och ”förlegade könsroller”, skriver Riksdag & Departement. För att åstadkomma detta vill MP satsa 340 miljoner kronor på normkritisk arbete i de svenska skolorna. Av dessa pengar ska 10 miljoner avsättas för ett särskilt nationellt center för normkritisk pedagogik och 75 miljoner kronor ska gå till att anställa särskilda "jämställdhetsanordnare" på landets skolor.

I ett annat vallöfte utlovar MP en GENUSPEDAGOG till landets alla förskolor!

Läs mer på Fria Tider!
http://www.friatider.se/miljopartiets-hot-mer-genuspedagogik-i-skolorna

 
Lotta

Lotta

24 september 2013 19:16

Centern fortsätter gasa ur riksdag och regering. På stämman klubbades att riva upp beslutet att ta betalt för studenter utanför EU och EES. Nu kan hela världen återigen studera gratis i honungslandet Sverige.

http://rod.se/c-vill-ha-avgiftsfria-studier-för-alla

http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE&sns=em

 
Ingen bild

Sladden

24 september 2013 19:57

@Lotta, bara för att centern har beslutat så innebär det inte att det blir så.

 
Ingen bild

J B Doe

24 september 2013 20:17

@amerikasvensk
Vad är tanken med att skriva din förvirrade kria på knackig engelska? Denna blogg läses endast av svensktalande personer. Skriv på svenska så undviker du alla de elementära språkfelen i ditt epos

 
Lotta

Lotta

24 september 2013 20:43

@Sladden

Du har helt rätt. Jag uttryckte mig en aning fel. Självklart kan inte Centern själva riva upp beslutet men bara att klubba igenom att det är fråga man vill driva är illa nog.

http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE&sns=em

 
Lotta

Lotta

24 september 2013 21:34

Ullenhag står via länk i Aktuelltsändningen och är sååå ledsen för att romer blivit registrerade av polisen i Malmö. Hur ledsen är Ullenhag inför alla svenska åldringar som haft oturen att träffa på dessa "stackars" romer. Du får ursäkta mig Ulkenhag men jag anser att bli rånad, lurad och kanske misshandlad i sitt hem som många svenska åldringar råkat ut för är mycket värre än att bli registrerad i en databas. En databas kan man radera men en traumatisk upplevelse som att bli rånad eller avlurad pengar/smycken i det egna hemmet är något som sitter i resten av livet.

http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE&sns=em

 
Ingen bild

Martin

24 september 2013 22:14

Alla med ett IQ över 70 genomskådar "Rom-Skandalen" och skakar på huvudet.
Den är en ickefråga, det förstår de flesta.
Däremot är den sannorlikt den största gratis reklamkampanjen hittills för SD.
Trevligt.

 
Ingen bild

Martin

24 september 2013 22:28

TVÅ RESANDEFOLK I MINA ÖGON:

Romer: Utmärkande drag; Offermentalitet.

Amerikaner: Utmärkande drag: Allt är möjligt, Inga ursäkter accepteras.

RESULTAT

Romerna lever fortfarande i vagnar och säger sig vara missförstådda 500år senare.

Amerikanerna: 300år senare har man startat ett nytt land som blivit planetens supermakt.

 
Ingen bild

kallepelle

24 september 2013 22:33

Nu har någon hackare lamslagit kommentarsfunktionen på Klimatupplysningen. Här försvinner också kommentarer. Kan det vara en tillfällighet?

 
Lassekolja

Lassekolja

25 september 2013 00:14

Instämmer helt med Lotta och Martin!

För att vi "rom-skeptiker" ens skall göra ett litet försök att respektera romer, duger det inte att PK-etablissemanget utan minsta undantag gör samtliga romer till offerkoftor!
Gör istället ett särskilt program i ex.-vis Svt på nå´n timme, i vilket historik under 500år redovisas korrekt och sanningsenligt UTAN politiska vinklingar.
När jag hör att det "bara är fördomar att zigenare/romer själ", då blir det fullständigt meningslöst, eftersom jag vet att dom iaf stal förr! Jag har i min ungdom i början på 60-talet, själv råkat ut för ett gäng zig./romer, som då skrämde mig ordentligt. Jag var 16år, jobbade "natten" på en mack i Mölndal, en "hel släkt" kom in i "tjyvkjolar" och gubbarna hade hatt. Kärringarna(urs.uttr.!) gick runt i butiken, jag såg hur dom stoppade på sig i "jättekjolarna" och när jag försökte förhindra detta hotade gubbarna mig. Jag blev livrädd och missade att ta bilnumret men ringde Polisen. Dom kom inom kort men då var tjyvpacket redan borta. Mackägaren fick ordna annan nattbemanning efter den händelsen.
Så kom inte till mig och påstå att det bara är fördomar att romer själ. Till att börja med måste dom gå ut officiellt och kungöra när, d.v.s vilket år, dom slutade stjäla! Gör dom inte det och det är nog att förvänta sig för mycket, då kommer åtminstone aldrig jag att ändra uppfattning om romer!
Så snälla Polisen, fortsätt gör Ert jobb och fortsätt ha koll på brottslingars förehavanden! Jag tror för övrigt att de många rånade åldringarna, vars liv romer har förstört, håller med mig!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Martin

25 september 2013 01:17

Vad etablissemanget gör med detta är att man leder in romerna i fållan för inlärd hjälplöshet. Är det till hjälp för romerna? -Knappast.

Flertalet Afrikanska stater är i den fållan redan. Påhejjade av etablissemanget.

Vad etablissemanget gör här, är att diskriminera, idiotförklara dessa folk -Att de inte är kapabla.
Man använder så uppenbara vinklingar till sin fördel att alla genomskådar det genast. I mina och sannorlikt i väldigt mångas ögon har romerna ett gediget och grundmurat rykte att själa. Och när media aldrig tar upp problemsidan, som många vet finns där blir det snart uppenbart att etablissemanget far med osanning.

Det blir patetiskt.

Kontenta: Media och etablissemanget förlorar i förtroende. Romerna åker djupare in i den inlärda hjälplösheten.
Det hela blir en jättelik reklamkampanj åt Sverigedemokraterna, Som tur är. För en sann och fungerande demokrati, Precis som ett förhållande kräver ärlighet om allt. Även problematiska saker. Då funkar det inte med smussel och lögner, genomskinliga förklaringar och dolda sidor.

Detta blir sannorlikt fallet för etablissemanget!

Det vi ser nu är sluttampen då desperationen har gått så långt att man rådnar när man hör de klumpiga förklaringarna, Nu t.o.m på riksnivå i TV på bästa sändningstid.
-Känslorna går osökt tillbaks till president Chau Chescu fall, Den sista tiden. Allt skulle skylas över. Allt var normalt ville man precis lika desperat påskina -Fast alla visste att det inte var det.

Vi beskådar alltså de sista dödsryckningarna från 68-vänstern. En osmakligare sorti är oerhört svårt att se vore möjligt. Men fördelen är att man kommer minnas detta under mycket lång tid framöver som gör det möjligt att bygga upp ett ljust glatt och trevligt Sverige.

-Utan deras ledssna punkmusik i radion.
-Utan deras deprimerande katastrofalarmerande tv-program.
-Utan deras avskyvärda tankesmedjor.
-Utan deras osmakliga gliringar och kuk och fitta prat i media.

Valåret 2014. Året då vår framtid åter ljusnar!!!

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

25 september 2013 19:37

Dags att avskaffa Public Service.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se