thoralf

Direktlänk till inlägg 22 juli 2018

VILLFARELSE

Av Thoralf Alfsson - 22 juli 2018 23:24

När jag läser på sociala medier förstår jag att väldigt många tror att EU betalar för de italienska och franska brandsläckningsflygplanen. Likaså att EU betalar för de 139 polska brandmännen och deras brandsläckningsfordon. Flera skriver också att det är en av alla fördelar med EU-medlemskap.


De har helt fel. Jag är övertygad om att Italien, Frankrike, Polen och andra länder kommer fakturera deras kostnader till den svenska staten och då till MSB.


EU fungerar snarare som en bromskloss då Sverige måste gå omvägen via EU och för att kunna begära hjälp från andra nationer inom EU. EU måste dessutom godkänna begäran om hjälp.


Inte ens på detta område har Sverige några fördelar som stor nettobetalare till EU!


Frågan är bara hur många miljoner kronor fakturorna kommer stanna på?

 

UPPDATERING

 

Idag vaknade också Expressen.


https://www.expressen.se/nyheter/sverige-far-jattenota-for-internationella-hjalpen/Det är fler som upptäckt att det inte är EU som hjälper Sverige.


https://samtiden.nu/2018/07/eu-har-varken-flygplan-eller-pengar-for-brandbekamning/ 
ANNONS
 
Ingen bild

Lars

22 juli 2018 23:35

Hur vanligt är det att se kvinnor i slöja i Kalmar? För 10 år sedan såg jag knappt någon med slöja här i Halmstad men nu ser jag slöjbeklädda kvinnor i princip överallt.

 
Ingen bild

Tarzan

22 juli 2018 23:54

https://www.youtube.com/watch?v=3frjlEKQCYI

Detta är postat i kommentarsfältet, men hur mycket sanning som ligger i det vet jag ej.

"What is interesting - the Poles are independent when it comes to food, electricity, camping and all logistic and infrastructure. They have own food, even tents. And all costs of this action is paid by polish government, all. They don't need anything from Sweden. This is what is called " generosity ". Great-hearted people."

 
Ingen bild

Lena1

23 juli 2018 00:01

Kommer att tänka på en viss finansman som frågade "vad får man för pengarna?". Svaret är att man inte får nånting för alla skatter man betalar, det är det många som fått erfara i Sverige nuförtiden. Det är så mycket FAKE över detta som det kan vara, ändå verkar det som om SVT ser det som att all kommer att ordna sig. Det tar lätt på bränderna, det är mitt intryck av kvällens nyheter på SVT.

 
Ingen bild

Tarzan

23 juli 2018 00:01

Läste även att även om vi köper in egna plan framöver så kommer vi behöva hyra in piloter, som kan köra dessa då det krävs särskild utbildning, om inte Sverige utbildar egna såklart.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

23 juli 2018 00:36

@Lars Söndag 22 juli 23:35

Tragiskt. Tänk om det blev vanligt att folk gick omkring med en annan politisk uniform, t.ex från NMR? Det är ju i princip samma sak.

Undrar vad som hade hänt?

 
Ingen bild

Tarzan

23 juli 2018 00:49

De har uppenbart egna tält med sig i alla fall. Finns bilder på deras tältläger och annat på Facebooksidan:

https://www.facebook.com/remizacompl

 
Ingen bild

OT

23 juli 2018 02:56

Jag vill tacka polackerna för deras hjälp med brandbekämpningen i Sverige!

Jag vill också tacka polackerna för hur de hanterade nazisterna och sina quislingar efter WWW2.

We will always remeber! - https://www.youtube.com/watch?v=DS4NbClmEGA

 
Ingen bild

Tony

23 juli 2018 07:23

Ja visst är det så, det finns inget som är gratis med EU,
tvärtom, EU är bara en dyr koloss på lerfötter som i
det Naiva Sverige tros vara den enda garanten för att vi
ska kunna sälja varor till andra länder.

 
Ingen bild

Svennebananas

23 juli 2018 07:48

Svensken är dum och naiv. Att fortfarande inte SD har egen majoritet i mätningarna gör en väldigt förvånad.

 
Ingen bild

SM811

23 juli 2018 07:53

Sosselögnaren Morgan är i farten igen.

”Det blir för dyrt, och risken är att EU-länderna förlitar sig på hjälp från EU istället för att bygga upp egen räddningskapacitet”, menar Justitieminister Morgan Johansson, S, och det var den 24 januari 2018.

"Vi har alltså en socialdemokratisk minister som står och blåljuger det svenska folket rakt upp i ansiktet, nu är han tacksam för hjälpen från EU – då, för 6 månader sedan sa socialdemokraten Morgan Johansson att det var bättre och billigare med egna styrkor. "

"Men vill ni ha ministrar som ljuger er rätt upp i ansiktet och som tror ni är för dumma att fatta det så rösta på socialdemokraterna eller någon annan i sjuklövern…."
https://petterssonsblogg.se/2018/07/22/detta-ar-parodi-det-blir-for-dyrt-och-risken-ar-att-eu-landerna-forlitar-sig-pa-hjalp-fran-eu-istallet-for-att-bygga-upp-egen-raddningskapacitet-menar-morgan-johansson-s/#more-260111

 
Ingen bild

nattugglan

23 juli 2018 08:18

Statsminister Löfven vill att det skall “brinna klart” innan han kan tänka sig olika lösningar.
Jössess.

Alla brandmän och de flesta vuxna vet att en snabb insats för att tidigt släcka bränder är avgörande för att få kontroll över bränder. Därför finns lokala brandstationer. Skogsbränder kräver även helikoptersläckning i väglös terräng. I gamla Sverige fanns brandflyg som tidigt upptäckte skogsbränder. Dessutom fanns jourberedskap vid torra perioder(månader utan regn).
Kraftfull tidig släckning hindrar att det blir stora skogsbränder.
Stora arealer av värdefull skog har brunnit, betalar EU? Knappast.

Statsminister Löfven vill återigen vänta på att EU skall hjälpa.
Att flyktingkrisen visade att Sverige måste själv agera är bortglömt.
Asylamnestin för 9000 afganer visar dessutom att Statsminister Löfven är beredd att lagstifta emot EUs Schengenavtal om identitets krav.

 
Ingen bild

Kurtan

23 juli 2018 10:02

Bra Thoralf,
Hoppas du, som har fler möjligheter än vanliga medborgare, har möjlighet och viljan att få fram siffrorna för denna brandbekämpning med utomstående medel och personal kostar oss skattebetalare i slutändan.

Egna resurser eller gemensamma med de nordiska länderna är jag övertygad kommer att visa sig inte bara vara mer kostnadseffektiva, utan även minska skadorna då de kan sättas in på ett mycket tidigare stadium... Regeringen m.fl borde avsättas omgående...
Mvh


 
Ingen bild

Lena1

23 juli 2018 10:58

@nattugglan Du har helt rätt! Nuvarande regering tänker VÄNTA, på att EU säger nåt? Finns det inga gränser för denna dåre till stadsminister? Detsamma ska vi ju VÄNTA på EU när det gäller kvoterna för immigration (detta förbannade gangsternäste som endast tänker på att få IN SINA STIPULERADE PENGAR, men som får så LITE GJORT).
T o m min väninna som alltid röstat S menade vad är det för nåt att lyda EU, det gör ju inte en del länder ex Ungern, så varför kan inte Sverige köra samma metod. Vad kan EU göra? De är så rädda att förlora pengarna att de inte kommer att göra nånting.

 
Ingen bild

Observer

23 juli 2018 11:35

PÅBJUDEN MÅNGFALLD HAR ALDRIG FUNGERAT NÅGONSTANS PÅ JORDEN.

KRÄV RIKTIGA BEVIS OM NÅGON HÄVDAR ANNAT!
DET HAR ALDRIG PRESENTERATS ETT ENDA BEVIS FÖR DESS FÖRDEL.

DÄREMOT FINNS BEVIS OM MOTSATSEN I FORM AV VÅLD KONFLIKT OCH KRIG SAMT EKONOMISKA NEDGÅNGAR -FRÅN SYDOSTASIEN VIA MELLANÖSTERN/AFRIKA TILL SYDAMERIKA. FRÅN INDIEN UPP TILL KAUKASUS.

Det enda som fungerar med det är att det låter bra.
Det räcker tyvärr inte.

 
Ingen bild

Observer

23 juli 2018 11:38

Det farliga med liberaler & socialister är att de ej går på fakta.
-För dem räcker det med att det låter bra!

 
Ingen bild

Medborgaren

23 juli 2018 12:36

Bra Thoralf att du "väcker" folk och journalister, troligen läser murvlarna på Expressen din blogg!
Att sedan Jan"ännu ett fiasko"Eliasson står helt handlingsförlamad tillsammans med dåren Lövfen är tragiskt för oss skattebetalare....

 
Ingen bild

Christer

23 juli 2018 12:53

I SR:s P1 redogjorde igår en kvinna för hur de olika länderna som deltager i brandoperationen, om hur dessa länder fakturerar. Det är klart att det inte handlar om "gratishjälp", varje land måste förstås ha täckning för sina kostnader. Men det handlar ändå ytterst om att vilja hjälpa till, och varje land gör också en prioritering när det handlar om att vilja hjälpa till. Polen väljer att stödja Sverige i fråga om brandbekämpning! Men man lägger inte ett öre på import av muslimer, ett mycket klokt beslut i mina ögon.
Skulle krig utbryta i Polens närområde skulle Polen ta emot miljoner flyktingar från sitt närområde, det är jag övertygad om. Men man anser att den nuvarande flyktingsituationen från den muslimska världen främst är en fråga för den muslimska världen. Det är också ett logiskt beslut i mina ögon.
Jag anser att av flera viktiga frågor för den nya Riksdagen kommer att väckas under hösten. Den ena är att frågan om repatriering verkligen kommer upp på bordet. En annan viktig fråga som jag önskar att SD lyfter är Sveriges förhållande till EU. Frågan är känslig och måste behandlas med finess och omsorg. Det finns ekonomiska fördelar för ett exportberoende land att vara med i EU. Men vad det handlar om, tycker jag är att Sverige åter kontrollerar sina egna gränser. Endast Sverige avgör vem som skall släppas över gränsen, och vem som skall avvisas. - Nationellt självbestämmande, och tullfrihet i en lagom mix.

 
Ingen bild

Sten

23 juli 2018 12:54

Tror inte vi klarat av katastrofen med enbart egna plan, även om vi kunnat agerat tidigare. Läste på Facebook där polacker skriver om "massinvandringen i Sverige". Bra reklam för oss minsann! :(

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 juli 2018 14:15

Skönt att Expressen vaknat till lite,för övrigt promotar Tomas Mattsson Telias köp av TV4 på sin blogg,överraskande......

 
Ingen bild

Ölandsbonde

23 juli 2018 14:27

Christer
Polen har tagit emot 1 - 2 miljoner flyktingar från Ukraina.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

23 juli 2018 14:33

Expressen: Sverige får jättenota för internationella hjälpen

Pengar finns. 20,100 eller 500 miljoner småpengar.

2003 kostade personlig assistans svenska skattebetalare ca: 8000 miljoner.
2016 kostade personlig assistans svenska skattebetalare ca: 26 000 miljoner

Inom kort väntas kostnaden för assistans att överstiga 30 000 miljoner kronor om året

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5383531

https://www.svd.se/f-kassans-facit-nara-4-miljarder-till-fuskbolag

FRK beräknar fusket till 10-15%

15% = 4500 miljoner. Jag tror däremot att fusket ligger på 20-25%. Minst!
20 miljoner är således kaffepengar i sammanhanget.

Pengar finns.

 
Ingen bild

Christer

23 juli 2018 15:35

@ Ölandsbonde 14:27
Det är riktigt det du säger, men det är också människor från ett "närområde". Det är människor med en snarlik kultur, språk och traditioner. Klart att man ska hjälpa till då!

 
Ingen bild

Friholt

23 juli 2018 15:46

@Gubben o Gumman 14,15 Expressens attityd kan knappast vara överraskande eftersom TV4 och Expressen ju i grunden tillhör samma huvudägare och gemensamma investerare.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

23 juli 2018 16:04

Värdet på skog som hittills brunnit upp beräknas till 900 miljoner(23 juli)

Försäkringskassan beräknar att fusket med personlig assistans uppgår till 4500 miljoner per år.

Ingen fara på taket än så länge alltså.

 
Ingen bild

Friholt

23 juli 2018 17:21

@Ölandsbonde 14:27 Merparten av de ukrainare som kommit till Polen i närtid är,vad jag kan förstå,inte flyktingar i egentlig mening, utan de jobbar i t ex byggsvängen (kanske lågbetalda men so what?) och skickar hem lönen till familjen i Ukraina. Ett, som jag tycker, bra sätt av polackerna att hjälpa grannarna tills de kommit på fötterna igen.

 
Ingen bild

Tony

23 juli 2018 17:21

Vet inte om Sverige går att rädda ,men en början är i vart fall att plocka bort virrpannorna som härjat i Sverige i minst fyra år.

Sen att Morgan Johansson Blåljuger är inte förvånande, det gör samtliga i regeringen sen gammalt, det enda löfte dom inte tummat på är det om höjda skatter det följer dom .

 
Ingen bild

Tony

23 juli 2018 17:25

Visst är det på något vis pinsamt att se Polska brandbilar på väg att hjälpa ett U land? Polen som själv börjat sega sig upp från tiden när dom varit förtryckta av främmande makt verkar att politiker som tänker.

Det är jättebra att dom vill hjälpa det( fattiga )sverige men ändå??

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 juli 2018 17:54

Friholt : Nää det tänkte vi inte på förstås :=)(=:

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 juli 2018 18:01

Tony : Hallå du kan faktiskt till på UTVANDRARNA som påpassligt sänds detta rasseval, då var det fattigt,i USA väntade en uppsjö av bidrag för dit "flyende" svenskar.......
Heja opartiska SVT med Hanna Stjärne vid rodret

 
Ingen bild

O´ Hyra

23 juli 2018 18:26

Här står svenskarna utefter vägarna och vinkar
och välkomnar utländska brandmän. Inget fel med det.
Eller? Vad säger det om landet Sveriges ledare?

 
Ingen bild

Jesus

23 juli 2018 19:53

@Tony
Dessvärre blir det inte bättre med psykopaten Kristersson!

 
Ingen bild

EKOT

23 juli 2018 20:52

MSB sa precis på Ekot nu att EU bistår med kostnader för transporter och i övrigt är det varje land som bestämmer om dom ska ta betalt av Sverige och hur mycket. Enligt vad alla skriver så tar inte Polen betalt, men det borde dom väl göra?!?

 
Ingen bild

Christer

23 juli 2018 21:54

Bråket som seglat upp mellan fotbollsspelaren Mezut Ösil och det tyska fotbollsförbundet tror jag egentligen är ganska enkelt att förstå. Özil, av turkisk härkomst ställde upp på en propagandabild tillsammans med Turkiets president Erdogan. Redan där tror jag inte Özil hade något val, annat än att deltaga. Özil har i efterhand fått kritik av sekulära tyskar för att Özil därmed rättfärdigar en brutal diktator. Det är inte det som det handlar om tror jag. Özil är i hjärtat muslim, Erdogan likaså, precis som att hela Turkiet är muslimskt. En trogen muslim tar inte avstånd från islam hur sekulärt han än lever med sina fotbollsmiljoner i Tyskland. En gång muslim - alltid muslim! Annars återstår en fatwa. Det vet Mesut Özil.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 juli 2018 03:45

"Titta på " skall det givetvis vara

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 juli 2018 03:48

O`Hyra : Vilka ledare ???

 
Ingen bild

Janne

24 juli 2018 17:06

När de polska brandmännen kom till de drabbade samhällena, möttes de av applåder och gåvor. När svenska brandmän kommer för att släcka bränder i vissa förorter, möts de av stenkastare och glåpord. Behöver man säga mer?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 juli 2018 17:27

Janne : Nej, skall möjligtvis vara om man pratar med alla kvinnliga bekantar inklusive fru/sambo

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se