thoralf

Direktlänk till inlägg 16 juli 2018

MODERATPOLITIKER VANVÅRDADE SINA DJUR

Av Thoralf Alfsson - 16 juli 2018 22:57

I förra veckan briserade en mycket obehaglig historia i media. En lantbrukare hade gravt vanvårdat sina djur. Bilderna som publicerades var bedrövliga och de berörda och chockade många människor väldigt starkt. Men vem lantbrukaren var nämndes aldrig i media och det har jag stor förståelse för. I varje fall just då.


Men på lördagen exploderade nyheten att lantbrukaren även var en toppolitiker i Borgholms kommun med topplats på kommunvalsedeln i valet den 9 september. Men fortfarande så mörkades hans namn av media. Personligen så anser jag dock att då kom saken i ett helt annat ljus. En toppolitiker som så gravt missköter en så stor mängd djur är av så stort allmänintresse att det bör bli offentligt vem politikern är och vilket parti han företräder. Även om det är en personlig tragedi.


Men efter att jag läst hans Facebook sida och hur han fullt medvetet har fortsatt som vanligt med allting efter Länsstyrelsens besök för ca två veckor sedan har jag inga som helst problem med att skriva om fallet.


Här kommer en rad länkar till de artiklar som publicerats. Den från 24Öland skall alla kunna läsa, de andra kan vara artiklar som kräver en prenumeration.


https://24oland.se/extra-total-misar-och-grovt-djurplageri-avslojat-pa-bondgard_5f47e3f5


http://www.olandsbladet.se/oland/lantbrukaren-ar-toppnamn-pa-valsedeln-drar-tillbaka-sin-kandidatur/


http://www.olandsbladet.se/oland/lansstyrelsen-omhandertar-lantbrukares-djur-efter-grov-vanvard-vadade-i-godselvatten/


http://www.ostrasmaland.se/oland/stod-i-sitt-eget-kiss-och-bajs/


Barometern skrev en artikel innan det blev känt att det var en toppolitiker. Sedan har inget skrivits. Kan det bero på att politikern står högt på moderaternas lista i Borgholms kommun. I så fall är det bedrövligt av Barometern.

http://www.barometern.se/oland/stod-i-sitt-eget-kiss-och-bajs/


Det handlar alltså om en moderatpolitiker som titulerar sig för lantmästare och som jobbar för Ölands bank. Precis som Lublin skriver i sin blogg tillhör han toppgubbtrion för moderaterna i Borgholm och finns med i toppen av moderaternas valsedel.

 

Jag begärde ut handlingarna från Länsstyrelsen för att kunna läsa rapporten men länsstyrelsen sekretessbelade alla personuppgifter men det framgår att det inte var första gången som länsstyrelsen besökte politikerns gård. Det fanns uppgifter om besök under april månad och att missförhållanden då uppmärksammats. I rapporten finns uppgifter om att verksamheten skulle avvecklas till midsommar men det är uppenbarligen något som politikern fullständigt struntat i. 


Politikern hade till och med lovat att åtgärda det horn på en tjur som växte in i skallen. Men det hade han fullständigt struntat i.


 


Med andra ord misskötseln och vanvården har med andra ord pågått under en längre tid.


Med anledning av hans agerande finns det inga ursäkter från lantbrukarens sida.

 

Per Lublin skriver också om detta på sin blogg.

http://per-lublin.blogspot.com/2018/07/lantbrukaren-ar-lantmastare-och-moderat.html


 
ANNONS
 
Ingen bild

Rolle

16 juli 2018 23:21

Barometern håller väl alltid pampar om ryggen. Se bara på Johan Persson.

 
Ingen bild

T

16 juli 2018 23:37

Rätt ut med uslingen med namn å bild, karln skall inte kunna visa sig mer!

 
Ingen bild

Lena1

17 juli 2018 00:06

Fy f-n så fruktansvärt, jag är så känslig om sånt här att jag orkar inte se eller läsa om misskötsel av djur (eller barn). Ut med namn o bild bara, det finns absolut ingen ursäkt.

 
Ingen bild

Rolle

17 juli 2018 00:33

Är det Johan Persson som formulerat texten för kommunens platsannonser? Låter nästan som valfläsk.

"Det går bra för Kalmar. Vi växer som aldrig förr och hela kommunen präglas av framåtanda. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa mot ett ännu bättre Kalmar."

 
Ingen bild

Björn

17 juli 2018 00:55

En politiker är vald av andra människor att företräda dem och därför är det viktigt att denne måste vara oförvitlig, eller åtminstone så oförvitlig det nu bara går i detta samhälle. Och han ska också vara offentlig. Därför är det också viktigt att massmedia inte mörkar. Människor måste kunna få veta vad det är för någon de lägger sin röst på.

Och sen en annan sak, iof lite ot men ändå. I dag brinner det lite varstans i landet och man kan ju undra vad MSB gör och har gjort.
Känns ju lite underligt att vi i detta land, som enligt vår finansminister går så bra, ska behöva hyra in brandflyg/helikoptrar från andra länder. Sverige är ett rikt land! Det är ju inte heller första gången som vi måste nyttja utländskt flyg för vattenbombning.

Våra räddningstjänster runt om i landet består till stor del av deltids brandmän (undantaget då de större städerna). På många håll har man svårt att rekrytera dessa deltidare. Och anledningen är flera.
Dels är det svårt att kunna ställa upp på de krav som gäller. Man har en inställelsetid som många inte klarar pga bostaden/arbetets läge i förhållande till brandstationen och sen gäller det att ha en förstående chef på det ordinarie jobb man har. Att man ska kunna få lämna jobbet när som helst. Dessutom är ersättningen ganska låg.
Eftersom det här nu inte är något nytt, så kan man ju återigen undra vad MSB gör/har gjort för att förbättra situationen.

Dan Eliasson kanske kan lansera ett armband "tänd inte eld på vår skog".

 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 juli 2018 00:56

Den av Centern, S,M,MP,L och VPK importerade arabiska/muslimska mordorgien fortsätter.

En man död efter skjutning i Malmö
https://www.expressen.se/kvallsposten/man-skjuten-i-malmo-4/

Undrar förresten om Skövde kommun har hittat pengar så man slipper dra in på äggen på kommunens äldreboenden? Det är hårda tider.

Då får alla dra sitt strå till stacken.

 
Ingen bild

Lena1

17 juli 2018 01:10

Ursäkta att jag byter ämne men det har skrivits historia idag genom mötet mellan Trump - Putin. Såg hela eftermiddagen på CNN (som endast pratar illa om Trump i varenda stavelse) (Förstår verkligen varför Trump nu skickar ut tweets).

Det finns mycket att säga om presskonferensen efter mötet som var något mycket ovanlig och pågick i minst en halvtimme. Detta är något verkligt intressant och Trumps motiv till detta möte är att förbättra relationerna och även få till stånd en nedrustning av missilerna som de två nationerna tillsammans har 90% av väldens missiler.

I svensk media nämndes inget om Trumps motiv och Rolf Porseryd sa faktiskt att han undrade vilken hållhake Putin hade på Trump…

https://anthropocene.live/2018/07/16/kommer-trump-att lyckas/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 juli 2018 02:09

Malcom Kyeyune på Facebook:

”Med en fortsatt (anhörig)invandring för att fylla på med nya boende i dessa områden så tror jag det inte kommer dröja mer än kanske fem-sex år innan vi börjar se framväxten av allvarlig s.k "urban decay", tänk amerikanska Cleveland eller Detroit.”

https://tinyurl.com/y6wl3saf
https://www.facebook.com/647452116/posts/10155372879502117/

…och SD har ingen politik för återvandring? Är det inte på tiden att SD skaffar sig det då?

Det kommer att behövas, om vi ska överleva. Och det vill vi.

Överleva alltså.

 
Ingen bild

onkel sven

17 juli 2018 03:26

Lurken kommer säkert ansöka om EU bidrag också ! Inte nog med misskötsel av djur !

 
Ingen bild

Tony

17 juli 2018 06:11

Ynkligt av Länstyrelsen att mörka personen i fråga det är
lätt att förstå att hade lantbrukaren varit Sverigedemokrat
så hade man förbjudit honom att fortsätta o tidningen hade haft
krigsrubriker.

 
Ingen bild

SM811

17 juli 2018 08:17

Här är moderaternas valsedel.
https://data.val.se/val/val2018/valsedlar/K/kommun/08/85/valsedlar.html#id0001

 
Ingen bild

SM811

17 juli 2018 08:25

Glömde denna länken.
http://www.olandsbladet.se/oland/sa-vill-moderaterna-styra-borgholm/

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

17 juli 2018 08:46

Vilket satans as! När det gäller djurplågeri har jag en toleransnivå som är noll och intet! Häng ut moderatkräket! Bild, namn och personuppgifter! Han ska få svälja sin soppa i tid och evighet! Jag blir galen!

 
Ingen bild

Sigvard

17 juli 2018 10:07


Det är mycket sorgligt, det här.
Fick moderaten djurhållningsförbud utfördat av länsstyrelsen?


Förresten, många lantbrukade söker nu bidrag för minskad inkomst/skörd efter torkan.
De flesta äldre småbönder torde vara centerpartister, de med stora egendomar torde vända rösta på moderaterna. Både (C) och (M) genomförde reformer gällande sjuka och arbetslösa under föregående mandatperioder. Regeringen Reinfeldt ville minska utbetalningen av bidrag, hette det. Maud Olofsson jublade åt detta.

Nu vill, kontigt nog, samma väljargrupper ha... statliga bidrag. I en del fall ganska stora bidrag som hamnar hos mångmiljonärer.

Jag tycker att (S) borde påpeka för dessa bidragssökare att nu får de ligga i den säng de själva bäddat - och att det inte blir en enda krona i bidrag.
Krävs det att t.ex långtidssjuka och cancerdrabbade säker nya jobb, så kan torkdrabbade bönder göra samma sak.

 
Ingen bild

Pepparholm

17 juli 2018 10:13

På tal om lantbruk så har vår Jordbruksminister Sven-Erik Bucht (S) från Tornedalen, han som behövt tolkhjälp till engelska, varit på tiggarresa till Bryssel. EU-Kommissionären Phil Hogan från Irland säger att det blir nog inga pengar. Vi har så ansträngd budget och nu ska vi ju dessutom hjälpa Somalia.

Så är det att vara med i EU som hjälper alla utom sina små och snälla medlemmar. Där ska man i stället krama ur mer pengar till den ”ansträngda” budgeten. Bucht verkade nöjd och hade förståelse för ”utmaningarna” i EU. Tystnad från statsministern. Inte ens det gamla bondeförbundet med sin pratglada ordförande har sagt något om valet mellan lag och känslor.

Det är genant och fel att vi inte ens med egna pengar ska ha rätten att rädda vårt lantbruk utan att be Bryssel om lov. Det var det nog inte många som begrep när vi hade omröstningen om medlemskap.

 
Ingen bild

jaså

17 juli 2018 11:22

Fy faaan!! Detta gör mig upprörd och förbannad. Fruktansvärt hur en sån människa får husera djur överhuvudtaget. Fick jag bestämma ska han inte bara få grova böter,utan han skulle också förbjudas att ha djur överhuvudtaget!!!!!
Ska vi äta kött ska vi behandla djuren med stor ödmjukhet och respekt fram till avlivning.

 
Ingen bild

Lena1

17 juli 2018 11:25

@Pepparholm "Det är genant och fel att inte ens med egna pengar ska ha rätten att rädda vårt lantbruk utan att be Bryssel om lov. Det var det nog inte många som begrep när vi had omröstningen om medlemskap".

Sanningen är väl den att VÅRA s k politiker INTE informerat oss, för vilken vanlig medborgare har tid att lusläsa kontraktet med EU? Hoppas innerligt att många fler börjar vakna upp vad EU är för en gangsterorganisation. Sverige ut ur EU!

 
Ingen bild

Pär

17 juli 2018 11:57

@Rolle:

Enligt Johan Persson så är det Kalmar som växer snabbast i Sverige av alla kommuner, har mest att erbjuda, flest jobb, bostäder osv.

Dessa vanföreställningar måste ingå i hans personlighet.

 
Ingen bild

Christer

17 juli 2018 12:31

Det finns ett antal personer som jag inte skulle vilja samtala med, än mindre försöka ge ett gott råd.
Till J.C Duncker skulle jag inte säga: "kanske skulle du i stället ta mineralvatten till maten"!
Till A. Widman skulle jag inte säga: "du har fått Putins farlighet på hjärnan, han är faktiskt ganska snäll"!
Till M. Färm skulle jag inte säga: "du har missförstått det där med solidaritet"!
Till Erland A. skulle jag inte säga: "har du inte missförstått det där med god djurhållning"!
Till J. Björklund skulle jag inte säga: "tror du verkligen NATO är en fredsgarant"?
Ungefär så känner jag just nu.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

17 juli 2018 15:31

"
Länsstyrelsens åtgärder för att underlätta för lantbrukare i Kalmar län

Länsstyrelsen i Kalmar län har beslutat att inga avdrag kommer att göras för villkorsfel och skötselfel som är kopplat till torkan som råder nu. Länsstyrelsen har beslutat om dispens för skörd på träda i både förgröningsstödet och kompensationsstödet samt skyddszon. Det Länsstyrelsen inte kan ge dispens för är miljöersättningar, däremot kan Länsstyrelsen sätta ned avdraget till noll kr.
Att stödutfodra på betesmarker med särskilda värden

Rekommendationen är att i första hand stödutfodra på marker som inte har det särskilda skötselvillkoret.

Skulle det återgå till det normala med återväxt på betesmarker under eftersommaren -hösten så gäller reglerna för avdrag i miljöersättningarna.

Ni behöver inte kontakta Lantbruksenheten gällande dispenser enligt ovan och vad det gäller att tillskottsutfodra samt stödutfordra på betesmarker med särskilda värden."

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

17 juli 2018 19:06

Ny skjutning i Malmö.
Rapport från polisen.
Bl.a "Den döde täcktes med en gul filt"
Tur att man fick klart för sig vilken färg det var på filten. Jag var väldigt fundersam på det.
Allvarligt talat så är nyhetsrapporteringen vid allvarliga brott ren "rappakalja".

 
Ingen bild

Joho

17 juli 2018 21:20

Sverige brinner men sjuklövern skryter ju om att det går bra för Sverige sen har vi inget brandförsvar värt namnet utan måste förlita oss på andra EU-länder pengarna går istället till massinvandringen för människor utan asylskäl Sverige är på väg ner i bottenträsket tänk på det i september .

 
Ingen bild

Brandbomb

18 juli 2018 00:22

Beatrice Ask besviken på Regeringen, som själv var med och monterade ned försvaret ihop med regeringen Reinfeldt.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

18 juli 2018 01:45

3 st brandflyg Bombardier 415 kostar 1,1 miljarder att köpa in.

9000 afghanska muslimska ljugande män kostar minst 5 miljarder.

Vilken investering kommer att visa sig mest lönsam?


https://www.aircraftcompare.com/helicopter-airplane/Bombardier-415/87

 
Ingen bild

Egon

18 juli 2018 01:47

Sjuklövern har "vanvårdat" alla de importerat.
De har satt dem i ett livslångt bidragsberoende.
Varför har vi inte Somaliska snickare,rörmokare och elektriker?
Vi har ju polacker som gör det jobbet?
Har vi bara importerat bidragsbaroner?
Sverige går åt pipan...................

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se