thoralf

Direktlänk till inlägg 8 maj 2018

ÄR DET SÅ KONSTIGT

Av Thoralf Alfsson - 8 maj 2018 22:56

Media har sedan en tid tillbaka gått in i valmode. I varje fall är det så som jag upplever det men det finns givetvis vissa journalister som alltid befinner sig i ”valmode”. Det vill säga de mobbar SD på alla sätt och vis. Vissa journalister nämner inte ens SD i sina artiklar och det är ett medvetet val enligt min uppfattning.


På Barometerns politiska redaktion finns framförallt Martin Tunström och Daniel Braw. Jag har aldrig läst en enda ledarartikel i Barometern där dessa båda skribenter skrivit ett positivt omdöme om SD. För det mesta undviker de helt enkelt att ens nämna SD eller Jimmie Åkesson. Men det finns förstås en möjlighet att SD omnämns och det handlar givetvis om någon SD-politiker hamnat i klammeri med rättssystemet. Vilket tyvärr inträffat vid flera tillfällen.


Igår (måndag) skrev Daniel Braw en ledarartikel med fokus på söndagens partiledardebatten i Agenda. Daniel Braw lyckades med konststycket att vare sig omnämna SD eller Jimmie Åkesson i hela artikeln. Det var nog bara Daniel Braw som lyckades med detta i hela landet.


Det visar med all tydlighet att Barometerns politiska redaktion har en egen agenda som går ut på att SD skall mobbas, frysas ut och tystas ned till noll. Är det så konstigt att man tycker illa om dessa skribenter.

 

Nu är det ju inte bara Barometern som ägnar sig åt den här typen av journalistik. Det kommer hela tiden nya ”stjärnskott” i kvällspressen som skriver vad som helst bara för att göra karriär. Vi kan ta Expressen som ett exempel.


”Moderaterna har tidigare krävt en studie om sexbrottslingars ursprung. Nu kallar partiledaren Ulf Kristersson regeringen ”feg” i frågan.”

 

För det första är Ulf Kristersson en jäkla hycklare men journalisten Linette Israelsson som skrivit artikeln på Expressen är inte mycket bättre som har noll koll på ämnet och ingen större bakgrundskunskap.


Jag kan plocka fram mängder av voteringar i riksdagen sedan 2010 då SD kom in i riksdagen där Moderaterna och Alliansen med stöd av de rödgröna. Det vill säga hela 7-klövern i votering efter votering, år efter år röstat NEJ till en ny utredning av BRÅ där man granskar brottsligheten även när det gäller etnicitet.


Statsminister Stefan Löfven är en jäkla fjolla när han säger att det är BRÅ som bestämmer om de skall ta in etnicitet som en parameter i sin nya rapport. Statsministern och regeringen kan givetvis själv bestämma om etnicitet skall vara en parameter. Stefan Löfven är en jäkla feg ”kärring” som försöker smita undan sitt eget ansvar. Vilken ynklig figur till statsminister!


Linette Israelsson lyckas dock få med en mening om Sverigedemokraterna.


”Den senaste officiella rapporten – ”Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet” – som undersökte hur stor andel brottsmisstänkta som är utlandsfödda togs fram av Brå 2005.

 

Därefter har det inte funnits någon politisk majoritet för att ta fram nya siffror – trots att Sverigedemokraterna upprepade gånger har krävt ny statistik. Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson, S, har sagt blankt nej.”


Här är Sverigedemokraternas första motion om att vi ville ha en ny rapport om invandrares brottslighet. Det var jag och Kent Ekeroth som skrev denna motionen 2011.


https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/uppdrag-till-brottsforebyggande-radet_GZ02Ju385


Givetvis fick vi inget stöd för denna motion. Så här röstade partierna den 19 december 2011.


 

306 mot 19, med andra ord hela 7-klövern röstade nej till motionen.


Är det så konstigt att man tycker väldigt illa om hycklande politiker och hycklande journalister!

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 maj 2018 23:21

Expressens krumbuktande visar behovet av en ny utredning

Expressen: Flicka våldtogs på kyrkogård – här är polisens signalement
"– Det ska vara tre män. Två med mer svenskt utseende och en med mer utländskt utseende."

"mer svenskt utseende"?

Mer svenskt utseende än han med utländskt utseende då eller?

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/flicka-valdtogs-pa-kyrkogard-har-ar-polisens-signalement/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

8 maj 2018 23:49

Vänta bara när IS får ordentligt fäste i Sverige.
Vapen är säkert redan insmugglade i stora mängder.
Soldater väntar på att dom ska bli tillräckligt många.
Det som händer idag är bara en bråkdel av vad som kommer att ske när IS ockuperar en hel stad.
Då kommer hönsen i riksdagen att kackla oavbrutet och be SD om hjälp.

 
Ingen bild

En småländska

9 maj 2018 00:00

På tal om det här med klammeri med rättvisan och att flest SD:are fällts för brott bland riksdagsledamöter, stämmer det? Jag tycker inte att Åkesson skall behöva stå svarslös inför denna anklagelse varenda gång Sjöstedt drar upp detta. Speciellt inte nu när det pratades om våldtäkter och utländsk överrepresentation.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 maj 2018 01:55

Ekonyheter 8 maj

Polisen ger muslimer i Växjö rätt att ha böneutrop på arabiska.

Reporter i studion: - Det här har ju väckt en hel del debatt?

Reporter på plats: -Ja, den har varit väldigt omfattande. […] När ansökan kom in var det liksom det sista man ville ha, den här ansökan. Så kändes det när man pratade med politiker och folk som tar beslut i den här frågan. Man ville inte ta i det här överhuvudtaget, det var det sista man ville ha.

”det sista man ville ha”?

Vilka ynkryggar. Vilka fega eländiga kräk ni är! Ni vågar alltså inte ens ta i frågan? Vem ska då ta i den? Helst få slippa ta obehagliga beslut? Då har ni valt fel jobb/uppdrag.

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1069563?programid=4540

Tror ni att muslimerna i Växjö är nöjda efter dagens beslut och ligger lågt ett tag?

Dagen tisdag 8 maj : Moskén i Växjö: Vi skulle vilja ha ännu fler utrop

”–Vi vill ha utrop på fler platser. Det finns hur många muslimer som helst som är svenska medborgare, och som har samma rättigheter som alla andra, säger han.”

https://tinyurl.com/ybhp38bo
http://www.dagen.se/nyheter/mosken-i-vaxjo-vi-skulle-vilja-ha-annu-fler-utrop-1.1141233

Rebecca Weidmo Uvell: ” Alla ansökningar om böneutrop måste upp på politisk nivå,”

SD måste göra böneutrop till en valfråga. Kan bli väldigt lönsamt. Vilket Sverige har vi om tio år om islam inte stoppas?

Det börjar bli svårt att andas.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 maj 2018 03:50

Det här måste vara någon slags världsrekord i relativisering?

Aftonbladet: ”Staden splittras av moskén: ”Motsvarar konsertdecibel”

Omedelbart under artikeln om terrorn i Växjö läser vi att:

Aftonbladet: ”Hans Iwan Bratt, 74, från Danderyd i Stockholm vill förbjuda glassbilen.”

Tror vi att det är en slump att artikeln om Hemglassbilen dyker upp samma dag? Det är tur för Aftonbladet att det fortfarande finns enfaldiga sossar, utan förmåga att tänka självständigt – att fjärrstyra.

Aftonbladet har redan tänkt klart åt dem.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

9 maj 2018 04:43

Det går inte speciellt bra för sossarna nu! Snart pulvriserade!

Ledarsidorna:
https://ledarsidorna.se/2018/05/de-snabba-forandringarna-pulvriserar-socialdemokratin/

 
Ingen bild

Ville

9 maj 2018 05:50

I Sverige är ingen intresserad om vad folk tycker och vill ha, utan det viktiga är vilken plattform man har att propagera på. En tidning eller en ministerpost duger. Har man väl en bra plattform att berätta sina tankar och idéer på, följer sedan det halvsovande folket som ett skock får. Sedan kan tankarna vara hämtade från Kalle Anka.

Under senaste partiledardebatten frågade sig Åkesson varför enbart 1 av 5 dömda nysvenska våldtäktsmän blir utvisade. Löfven svarade att det är domstolarna som dömer. Han har alltså suttit snart en hel mandatperiod som statsminister och har inte fattat att det är han själv och hans närmaste som ska ge förslag om nya lager som man sedan ska rösta om i riksdagen. Detta lär man sig i grundskolan.

Statsministern väntar alltså på att domstolarna ska skiva om sina lagar själva och därefter ska domstolarna utvisa fler. Detta borde ju komma i Guinness book of Records som den absolut dummaste person som har styrt ett land genom världshistorien.

I Sverige har vi den principen att fattar du ingenting, då kan du bli statsminister och få lite praktik. Har du lärt dej av alla dina misstag som statsminister, kan du därefter ta ett riktigt jobb som korvförsäljare eller hålla tal till dem som betalar mest. Jag skulle inte bli förvånad i dagens Sverige om man skulle ta en nysvensk våldtäktsman och ge honom praktikplatsen statsminister så att han kommer in i arbetslivet. Jag tycker att vi ska ge Annie Lööf förtroendet, landet är ju redan förstört, låt oss se hur långt vi kan gå.

 
Ingen bild

Tony

9 maj 2018 06:12

Så har det ju varit i alla förslag som kommit från SD, bara att
det kom från SD var skäl att rösta ner det, sju klövern är
riktigt ynkliga mähä, dom snackar mycket om demokrati men
trampar dagligen på den. Och föraktet mot väljarna är väl
det som lyser igenom mest. Undrar hur dom tänker göra ifall
SD får 35-40 % i valet?

 
Ingen bild

Lotta_1

9 maj 2018 06:33

Skrev om ”politiskt neutrala” SVT:s mobbing av SD i försnacket till partiledardebatten i det sk Uppsnack på SVT.se där mobbingen var så tydlig. Blev förvånad över att ingen mer reagerade på den djupt orättvisa behandlingen av SD. Klistrar in inlägget igen.

Sitter och tittar på försnacket i för partiledardebatten. När Löfvén och Kristersson anlände gick journalisten Leif Näslund fram till båda, tog dem i hand och hälsade dem välkomna. När Jimmie anlände fick han stå länge och vänta innan journalisten behagade börja intervjun. När partiernas opinionssiffror gicks igenom visades samtliga 7-klövernpartiernas siffror med en skylt som täckte hela rutan där deras opinionssiffror syntes väldigt tydligt. Sverigedemokraternas siffror visades på en skylt bakom programledaren och de politiska experterna.

 
Ingen bild

SDare

9 maj 2018 06:58

Förstår inte varför Barometerns namn överhuvudtaget nämns så ofta här på din Blogg.
Denna ständiga reklam för denna blaska hämtad från ett svampträsk verkar helt onödigt.
Vill någon mot bättre vetande läsa skiten, så låt dem hitta vägen dit själv.
Så snälla, skona dina läsare

Thoralf Alfsson

9 maj 2018 08:15

Alldeles för många tror fortfarande på Barometern. De behöver väckas ur sina naivitet!

 
Ingen bild

Ibbe

9 maj 2018 07:24

Moralisk resning har blivit en accelererande bristvara hos många journalister och politiker.
Dokumentationen från riksdagen ljuger inte, det gör de ovan nämnda kategorierna utan att blinka. Det är mycket fake både här och där. Vi matas med detta i princip varje dag och det tycks inte vara något problem för de nämnda grupperingarna. Folk är ju dumma så enkelt är det ju.

 
Ingen bild

SM811

9 maj 2018 07:48

Helt rätt det du skriver. Man blir så trött på alla dessa sju(k)klöverpolitikers hycklande. De PK tidningarnas skribenter likaså. Som du skriver hade SD´s politiker redan 2011 insikten att en ny undersökning måste till. Först nu 7 år sedan och lagom till valet och som valfläsk dyker samma ståndpunkt upp hos de andra partierna. Rent ynkligt. Deras förtroende har passerat nollan och ligger nu på minussidan.
SD 2018 för att få ett bättre Sverige

Thoralf Alfsson

9 maj 2018 08:23

Om jag var journalist skulle jag använda fakta från riksdagens omröstningar mot politikerna, även lokala riksdagspolitiker som nu svänger och ställa vassa frågor till dem varför de ändrat sig.

Om SD haft rätt hela tiden?

Varför det tagit 7 år att ändra sig?

Om de varit rädda för att gynna SD?

Om de tror att en ny rapport kan gynna SD?

Men det ingår uppenbarligen inte i utbildningen på journalisthögskolan!

 
Ingen bild

SM811

9 maj 2018 07:51

Kan rättsväsendet bli mer löjligt.
Bar på potatisskalare – greps för vapenbrott
http://www.friatider.se/bar-p-potatisskalare-greps-f-r-vapenbrott
Hur många idioter finns det?

 
Ingen bild

Eddy S Karlsson

9 maj 2018 08:44

Hycklandet har i åratal haft groteska proportioner!
Och det fortsätter. Det hsr gjort att Sverige är mer eller mindre förstört. Någon form av ansvarsutkrävande måste komma tillstånd.

 
Ingen bild

Friholt

9 maj 2018 09:22

@SM811 kl 07,51 Följer man lagen så är det inte så märkvärdigt. Lagen om förbud gällande knivar och andra föremål (1988:254) förbjuder innehav av knivar och andra stick- och eggvapen på allmänna platser, inom skolområde och i fordon på allmän plats om de kan användas som vapen.
Jag tror t o m att Leif GW är den som egentligen ligger bakom lagen. Men sedan 1988 har ju många vindar blåst!

 
Ingen bild

Tobbe S

9 maj 2018 09:49

Jag undrar om inte att jämför böneupprop med Glassbilens signal är att betrakta som en hädelse (blasfemi)? Kanske man ska tipsa imamerna i Iran och Saudi Arabien om hur svenska journalister ser på böneupprop.

 
Ingen bild

Wille

9 maj 2018 10:30

Barometern har tydliga agendor och det är inte ens en aning uppenbart längre, utan helt solklart. Pinsamt är vad det är! Att hamna i deras klor är fan värre än att bli jagad av en varg. Finns ingen källkritik, ingen bakgrundshistorik, ingen nyanserad eller opartosk bild. Vidrigt!

 
Ingen bild

Wille

9 maj 2018 10:30

Opartisk skulle det stå :)

 
Ingen bild

Tony

9 maj 2018 11:21

Snart kommer kraven att alla kvinnor ska bära huckle, vem
tror att dessa kravmaskiner stannar vid böneutrop, och i Världens
mest flata land med Världens mest fega politiker så kommer detta
även att beviljas!

 
Ingen bild

Tony

9 maj 2018 11:30

Om nu SD är så ointressant för Sju klöverns fega
representanter, varför hänger dom på Media Creaper
flera gånger om dagen??Tydligen är dom väldigt intressanta,
lika dant med polismyndigheter o andra myndigheter som man
skulle kunna tro bara har SD att syna!?

 
Ingen bild

SM811

9 maj 2018 11:30

Bassam Al-Baghdady: Ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven om böneutropen och Sveriges framtid
https://nyheteridag.se/bassam-al-baghdady-ett-oppet-brev-till-statsminister-stefan-lofven-om-boneutropen-och-sveriges-framtid/

Jag har inte stor förhoppning att de verklighetsfrånvända sju(k)klöverpolitikerna fattar detta ändå.

 
Janne

Janne

9 maj 2018 11:48

Jag kallar sjukklövern kopiatorpartier,kan nån så kan canon
borde bli deras valspråk.

http://Homer

 
Janne

Janne

9 maj 2018 11:50

Jag har två skalare hemma kan jag åka dit för vapenbrott då?

http://Homer

 
Ingen bild

Christer

9 maj 2018 11:52

Etablissemangets syn på SD är förståelig! Dom tänker lite längre än gemene man och förstår faran som uppstår om man skulle börja samtala med en politisk kraft som SD. Det är därför många politiskt sakkunniga som har varnat för utvecklingen på Korea-halvön. Det är ju absurt och samtidigt en fara för hela mänskligheten att samtala eller t.om förhandla med sin politiska motståndare. Hade dom haft Löfven som rådgivare så hade taggtrådsstängslet förstärkts, mer vapen och fler soldater vid gränsen, fler och starkare högtalarsystem som sänder propaganda dygnet runt. Och framför allt inga förhandlingar!
Nu har i alla fall Ebba Busch-Thor vågat förslå att även Sd bör vara med i framtida migrationsöverenskommelse. Kristersson och Löfven är ännu för fega.

 
Ingen bild

World Traveller

9 maj 2018 13:17

Thoralf, du som har suttit i riksdagen kanske vet svaret på min undran. Om SD får 35-40% av rösterna i valet, kan 7-klöverpartierna utestänga från allt inflytande i alla fall?

Thoralf Alfsson

9 maj 2018 16:44

Ja, om det finns en majoritet för det

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 maj 2018 13:26

Antag att SD får makten efter valet och verkställer befintliga lagar avseende utvisningar av här varande olagliga invandrare.
P.g.a detta kommer naturligtvis terrorbrott att öka i svenska samhället.
Kommer då 7-klövern att anklaga SD för att orsaka den terror som ökat i antal.
Mycket troligt,eftersom dom inte kan förstå att dom själva är dom skyldiga.

Så smutsig är politiken i dagens Sverige.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 maj 2018 13:40

Avdi Islami, pressansvarig för Stiftelsen Växjö muslimer:
"Jag är till exempel allergisk mot hundar, men måste acceptera att de finns i samhället."

Det var ju en himla tur att muslimen är allergisk mot något han hatar.

Så praktiskt.

https://samnytt.se/efter-gront-ljus-for-boneutrop-vi-skulle-vilja-ha-fler-utrop-i-sverige/

 
Ingen bild

BJ

9 maj 2018 14:08

Angående böneutrop. Fullständigt vansinnigt i ett kristet land!!
Finns inte ord för hur galet det är. Dom kan mycket väl jojka ut sina korangrejer på mobilen till dom som är intresserade

 
Ingen bild

Jag

9 maj 2018 14:11

Vår ynkliga sjuklövern som förrått sitt eget Folk, sitt eget Land. För mig är det förräderi!
sjuklövern ljuger och bedrar för sina väljare och lämnar otydliga och tvetydiga signaler. Lögn lögn och förb*nnad LÖGN!
Där vår egen upparbetade skattebas går till massimport av dessa "pensionsräddare".
Tur att det finns ETT PARTI - SD - som är Tydliga. Tack Thoralf för ditt enorma arbete

 
Ingen bild

Bajen666

9 maj 2018 14:21

SM811:
Snälla länka inte till nåt som inte är läsbart av oss dödliga.

 
Ingen bild

C Andersson

9 maj 2018 14:42

@Janne 9 maj 11:50

Man måste vara försiktig när man hanterar potatisskalare:

https://www.youtube.com/watch?v=zQ5ulNCmhAg

 
Ingen bild

Mahmoud

9 maj 2018 15:13

@Janne
Bara om du går ut och viftar med dina skalare på stan.
Gäller även batonger, skruvmejslar, "pinnar" och annat som kan användas för att skada folk. Faller under knivlagen.

 
Ingen bild

Tony

9 maj 2018 18:20

Vi ska kanske anonymt få lämna in våra potatisskalare till
polismyndigheterna?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 maj 2018 19:41

Alla som går in i jaktbutiken och köper en kniv är kriminella när dom går till bilen och kanske även när dom åker hem.
Om man köper ett gevär åker man i fängelse väl.

 
Ingen bild

Volkswagen

9 maj 2018 21:24

Barometern är en riktig sladderblaska!

 
Ingen bild

Tony

10 maj 2018 08:07

Varför köper ni Barometern? Det bästa Medlet sådana
blaskor är att låta bli att köpa dem, det ger effekt

 
Ingen bild

Pion

10 maj 2018 14:12

Barometern är en äcklig tidning!

 
Ingen bild

Ullared

11 maj 2018 13:05

Har aldrig köpt ett nummer av Barometern och skulle aldrig göra, än mindre prenumerera. De som läser den är ju tyvärr Johan Perssons anhängare eller tillhör det sovande folket.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se