thoralf

Direktlänk till inlägg 27 februari 2018

BÖNEUTROPET SKA PROKLAMERA ISLAM ÖVER EN STAD

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 27 feb 19:46

 

Barometern har intervjuat biskop Fredrik Modéus angående hans uttalande om ansökan om böneutrop från en moské i Växjö. Biskopen välkomnade muslimernas ansökan om böneutrop. Något som väldigt många tyckte var mycket märkligt av en företrädare för Svenska kyrkan i synnerhet efter som det råder en förföljelse av kristna i många muslimska länder i framförallt Mellersta Östern.


 En förföljelse som många muslimer tar med sig till Europa och inte minst sin antisemitism, vilket Malmö är ett exempel på. Men det har uppenbarligen inte biskop Fredrik Modéus ännu förstått. Han läser tydligen bara Aftonbladet och Expressen och ser på SVT och lyssnar på SR och då har han uppenbarligen inte fått veta sanningen om Malmö.


Kan en biskop verkligen vara så ovetande och inskränkt? För någon vecka sedan skrev jag ett blogginlägg om att våra ledamöter i kyrkofullmäktige som var på utbildning i Växjö hade köpt en present till biskopen. Det tas upp i Barometerns artikel.


”I samband med en utbildning för kyrkopolitiker i stiftet fick du en gåva av några SD-politiker. En Koran med några kommentarer. Hur reagerade du?

– Det stämmer, jag fick en gåva och den tog jag emot. Men boken var inslagen i ett paket så det var först när jag kom hem som jag öppnade det. Jag var redan innan väl förtrogen med Koranens budskap.”

 

Biskop Fredrik Modéus säger att han redan innan var väl förtrogen med koranens budskap. Det måste väl också inbära att han är väl förtrogen med Sharialagar? Och hur de går fullständigt på tvärs med svensk lagstiftning och Sveriges rikes lag. Men han tycks fullständigt blunda för detta!


I den kristna tidningen Dagen publicerades en artikel skriven av Tomas Samuel, fd imam som ville informera om innebörden av böneutrop inom islam. Jag anser att biskop Fredrik Modéus i all välmening borde läsa den artikeln. För jag tror inte att biskopen är så förtrogen med koranen och islam.


”Böneutropet ska påminna människor om när det var dags att be. På den tiden fanns inga klockor med alarm. När den muslimska befolkningen ökade i antal så fanns ett verkligt behov av att påminna människor om de olika bönetiderna. Men det behovet existerar knappt i dag eftersom vi har armbandsur, klockor på väggar, och i våra mobiltelefoner.

 

Böneutropet ska proklamera islam över en stad. Denna innebörd i böneutropet återfinns i kommentaren till ”Umdat Al-Ahkam” som är en av de viktigaste böckerna för islamisk juridik (fiqh). I den kan vi läsa under kapitlet för böneutrop ”Adhan”. Jag citerar: ”Adhan är en mycket viktig ritual i religionsutövningen av islam, man kan likna det vid den muslimska flaggan och utropet visar att folket i staden är muslimer. Det är också viktigt för proklamationen av Allahs ord och på så sätt manifestera Allahs religion (islam).

 

Böneutropet inleds med ”takbir” genom att proklamera ”Allaho akbar” för att visa att Allah är den störste och att allting och alla, utom Allah i islam, ska böja sig. Det islamiska vittnesbördet är den andra satsen i böneutropet (Det finns ingen Gud utom Allah och Muhammed är hans sändebud). Detta bekräftar islam och proklamerar det (islam) över landet.”

 

Det går med andra ord inte att jämföra kyrkklockor med böneutrop från en moské!

 

Det som skrämmer mig ännu mer är att säkert 98-99 procent av det svenska folket inte förstår eller begriper vad som pågår i vårt samhälle och i invandrartäta områden. Moskéer och böneutrop ökar segregationen i vårt samhälle, precis raka motsatsen mot det som staten satsar 10-tals miljarder kronor på att förhindra.

 

Det är sorgligt att Svenska kyrkan och biskop Fredrik Modéus medvetet medverkar till att förstärka dessa motsättningar och att segregationen cementeras.

 


 
 
Ingen bild

Observer

Tisdag 27 feb 20:01

SÅ MÅNGA IDIOTER. SÅ MYCKET GALENSKAPER. Vi får höra dag ut å dag in -Om NYA galenskaper, Ja, OCH idioter!
NU ÄR VI VÄL LESS?!!

2018 September. Är tidpunkten för valet. Jobba nu ALLIHOP för att befria oss från socialismens sinnesförvridna värld.
Lova att du ställer upp Sverigevän. På ditt land och oss.

Sverigedemokraterna m å s t e börja visa att dom f i n n s.

....Thoralf! ..Lova oss det. Lova att du talar med Åkesson då du snart träffar honom om vikten att -I DETTA VAL nå +51%!!!


Ty sedan kommer diktaturens skugga råda. Inte ens detta forum är då ens tillåtet att använda.

N U G Ä L L E R D E T

 
Ingen bild

Observer

Tisdag 27 feb 20:04

Inte bara det! Vi måste även förbereda oss på att kunna träffas fysiskt för samtalsutbyten/möten. JA, detta måste förberedas .NU!
-Snart stängs våra kanaler här på internet.

 
Ingen bild

oveg

Tisdag 27 feb 20:08

8 minuter på tyska.

http://www.spiegel.tv/videos/1279861-ein-mann-zwei-ehefrauen-sechs-kinder

 
Ingen bild

OsS

Tisdag 27 feb 20:58

En fjärde generation kärnkraft skulle kunna försörja Sverige med el i 500-600 år enbart med kärnavfallet från dagens svenska reaktorer. Men intresset är lamt och kärnkraftsforskaren Janne Wallenius söker nu finansiering i Storbritannien.

Den rödgröna regeringen med stöd av alla partier utom ett, har bestämt att Sverige ändå ska envisas med att bygga fler sol- och vindkraft och det spelar tydligen ingen roll hur dåligt det går. Att många svenskar inte kommer att ha råd, att betala de svindyra elräkningarna och kanske kommer att frysa ihjäl, är inte heller något politikerna bryr sig om!
http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/2018/02/de-grona-drommarna-gick-i-kras-i-simris.html#comment-form

 
Ingen bild

Tore

Tisdag 27 feb 21:15

Vi måste våga bryta och ifrågasätta burrhårs-kärring-väldet i samhället.

http://lararnastidning.se/vardegrund-ska-visas-i-handling/

 
Ingen bild

Knaster

Tisdag 27 feb 22:11

Har försökt informera min sambo. Hon tror att det är fredens religion och skulle aldrig lyssna på tex Mona Walters. Om nu vanlig media mörkar varför ska man då tro på Walter är hennes inställning.

 
Ingen bild

Skämt åsido

Tisdag 27 feb 22:40


Kalla tider för Miljöpartiet

Sibirisk kyla drar över landet hit skickad av Putin med syfte att sänka Miljöpartiet under riksdagsspärren (skämt åsido)!
Miljöpartiets opinionssiffror korrelerar med temperaturen och partiets propagandavokabulär anpassas efter rådande väder. Idag talar inte språkröret Isabella Lövin om ‘den globala uppvärmningen’ utan om ‘klimathotet’, vad det nu kan betyda?
Miljömupparna misströsta dock inte, de förlitar sig på att de flesta människors minne är för kort. Snart är det vår igen och om sommaren blir varm och skön då kan de återigen börja basunera ut sin skrämselpropaganda om en stundande global hetta som om sisådär femtio år kommer att leda till att vi blir stekta som bacon. Och om sommarvärmen håller i sig ända till valdagen så kan de komma in i riksdagen med god marginal.

PS Vet någon förresten var Mehmet Kaplan håller hus nuförtiden?

 
Ingen bild

Laglydig

Tisdag 27 feb 22:42

Jag saknar ord för Fredrik Modéus inställning. Han är helt enkelt inte kristen!

Angående alla dessa muslimer. Tänk på att på det sätt som SCB redovisar befolkningsstatistik på så kommer t ex följande fall att redovisas som ett barn med svensk (och INTE utländsk) bakgrund:
En muslimsk flicka (född 2005 i Sverige av muslimska utlandsfödda föräldrar) gifts bort med en muslimsk man som inte har någon anknytning till Sverige. De får barn. Barnet kommer då i SCB:s statistik att redovisas som "svensk bakgrund".
Det här problemet kommer bara att förvärras för varje år som går. Så om tio år så kommer det finnas massor av personer med helt muslimsk bakgrund som kommer att redovisas som "svensk bakgrund" i SCB:s befolkningsstatistik.
Allt för att mörka att muslimerna snart är i majoritet i VÅRT land.

Tack Thoralf för att du uppmärksammade mig på problemet i en tidigare diskussion!

 
Ingen bild

Palton

Tisdag 27 feb 22:43

Upprop!
Låt oss starta alla Sveriges 4 miljoner fordon och låta motorerna gå!
Överraska Rockström med att "isdygnen" ger vika och våren kommer.
För så är det väl?

 
Ingen bild

Ban islam

Tisdag 27 feb 22:56


Det muhammedanska böneutropet lyder

'Allah är störst
Ingen gud utom Allah'

Vilket är motsatsen till
principen om allas lika värde och
religionsfrihet för alla.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Onsdag 28 feb 00:15

Islam är en extrempolitisk, antidemokratisk, våldsam och kvinnofientlig politisk ideologi. Fredrik Modéus kommer att ångra sin vurm för islam. Förr eller senare.

Tips på hur ni kringgår t.ex Aftonbladet och SvD:s försök att stoppa användandet av Adblock.

För er som använder Firefox eller Chrome:.

Installera tillägget "unvisit" och/eller tillägget "Open in Reader View". Sedan är det bara att högerklicka på länken och välja "unvis this link" eller "open in reader veiw"

Firefox
https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/unvisit/
Chrome
https://chrome.google.com/webstore/detail/unvis-it/pdffgkcdbblhconkdmealjhclfcjnadj


Firefox
https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/reader-view/
Chrome
https://chrome.google.com/webstore/detail/reader-view/iibolhpkjjmoepndefdmdlmbpfhlgjpl

....eller så skiter man helt enkelt i att läsa deras lögnaktiga propaganda.

https://tinyurl.com/klmoy35
https://adblockplus.org/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Onsdag 28 feb 00:22

Precis och exakt så här fungerar SVT. Manusförfattarna måste haft SVT i tankarna.

....eller; Don't Mention the War!

What do they have in common?
https://tinyurl.com/y9vytb33
https://www.youtube.com/watch?time_continue=132&v=Rd8cRvZZv44

 
Ingen bild

Björn

Onsdag 28 feb 00:24

I min sinnevärld är det att jämställa med landsförräderi att tillåta och medverka till att det byggs moskéer i detta land.
Även om vi svenskar nu inte är så kristliga av oss så lever vi ändå med kristna värderingar.
Är övertygad om att svensken i gemen inte alls vill ha ett land där islam börjar bli en maktfaktor.
Så hur har det kunnat bli så här? Så ända in i…. tungt sover väl ändå inte medborgarna?

 
Ingen bild

Cosmik Debirs

Onsdag 28 feb 02:38

VIDEO: "Gå ned på knærne og sug min k*** din svenske hore, Allahu Akbar!"

https://tinyurl.com/ya8p83v2
https://www.frieord.no/utenriks/video-ga-pa-knaerne-sug-k-svenske-hore-allahu-akbar-arabere-videobeskjed-svensk-jente/

Finns en film i artikeln också. Mycket obehaglig muslim. Mycket obehaglig och aggressiv muslim!

 
Ingen bild

Ibbe

Onsdag 28 feb 06:55

En biskop med så grunda kunskaper inom
området religion kopplad till politisk ideologi är skrämmande. Saknar basala kunskaper och han ska definitivt inte uttala sig offentligt. Det blir bara pinsamt.

 
Ingen bild

Ludvig

Onsdag 28 feb 07:19

En biskop borde begripa bättre. Man blir verkligen besviken.

 
Ingen bild

Tony

Onsdag 28 feb 08:07

Det är valår och man borde höra något från SD men det är
dödstyst varje dag, det är inte bra när man vare sig syns eller hörs, lite kampanjmaterial till medlemmarna att jobba med kunde dom
åtminstone kosta på sig?

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

Onsdag 28 feb 08:16

Vad gäller Svenska kyrkan så började den infiltreras av vänstern i början av 70-talet. Jag gick ur kyrkan för några år sedan och kommer icke att återvända förrän Antje Jackelén och hennes anhang är borta. Vad Jackelén beträffar så är jag beredd att satsa en rejäl slant på att hon figurerar i det av vår regering hemligstämplade Rosenholzarkivet. Googla eller gå in på Wikipedia. Min bergfasta övertygelse är att Jackelén tillsammans med ett 50-tal andra prominenta svenskar verkade och verkar som inflytelseagenter utplacerade av STASI. Och varför har regeringen hemligstämplat namnen på dem?

 
Ingen bild

Bo

Onsdag 28 feb 08:51

Första fru, andra fru,... Är inte alla människor lika?

 
Ingen bild

O´ Hyra

Onsdag 28 feb 09:54

Mutti Merkel. Europas olycka.
Lägger beslag på skattebetalares pengar,
och delar frikostigt ut till främmande folk
som suger sej fast med bidragssnabeln, ofta,
troligen i generationer. Kommer inte att sluta bra.

 
Ingen bild

SM811

Onsdag 28 feb 10:18

Vi slutade ringa i kyrklockorna men nu skall det ges tillstånd för böneutrop. Bara stollar kan gå med på detta.
När kommer det informationen om parkeringen i Kalmar som jag läste på Facebook?
OT: Mycket viktig röstning i Riksdagen.
18 april röstar riksdagen om tjänstemannaansvar!
Nu är det upp till bevis att Alliansen röstar på sitt förslag.
http://soldatmamma.blogspot.se/2018/02/jag-star-helt-bakom-ida-drougge.html

 
Ingen bild

SM811

Onsdag 28 feb 10:27

Nu backar moderaten angående invandringen.
Ulf Kristersson "tar avstånd" från M-utspel om invandringens negativa kostnader.
http://www.friatider.se/ulf-kristersson-tar-avst-nd-fr-n-m-utspel-om-invandringens-negativa-kostnader
Hoppas att detta ger utslag i nästa mätningen.

 
Ingen bild

jaså

Onsdag 28 feb 10:29

Bra!
Kanske kan du söka jobb som böneutropare? Du är ju van att hojta och göra din röst hörd. Men först tror jag du skulle må bra av att gifta dig. Att vara ensam man i din ålder gör en bara bitter, eller hur Thoralf ?

Thoralf Alfsson

Onsdag 28 feb 12:34

Jaså

Du har betydligt större kvalifikationer som böneutropare. Inte minst att du bejakar radikal islam.

Men det är snällt av dig att bekymra dig för min tillvaro. Jag kan dock säga dig att jag varit gift och haft flera andra förhållanden. Jag har har två barn och tre barnbarn och trivs väldigt bra med tillvaron. Men tack för omtanken, det värmer i mitt hjärta ;-)

 
Ingen bild

SM811

Onsdag 28 feb 10:36

OT: Dags för Sveriges bråkiga tanter att ta plats på scen
http://katerinamagasin.se/dags-for-sveriges-brakiga-pensionarer-att-ta-plats-pa-scen/

Hoppas att de bara inte gnäller utan röstar rätt.
SD är det endaste partiet att rösta på.

 
Ingen bild

Mahmoud

Onsdag 28 feb 13:07

@jaså
Du tycker alltså att böneutropare bara är män som hojtar och vill göra sina röster hörda?
Jävla rasist.

 
Ingen bild

Maria E

Onsdag 28 feb 14:25

@till pedofildyrkaren bakom signaturen 'jaså'

Hur många slavinnor har du?
Hur många av dem är minderåriga?

 
Ingen bild

Antabus

Onsdag 28 feb 15:36

@ jaså
Du borde köpa dej en tyrolerhatt.
Tråkmåns!

 
Ingen bild

Berit

Onsdag 28 feb 17:29

Både Linus Bylund och Mikael Jansson tidigare partiledare för SD åren 1995-2005 får inget förnyat förtroende finns ej med på valberedningns riksdagslista.
De två är också petade.
Jag tror inte längre på SD.
Åkesson styr SD med järnhand han är inte den personen som han utger sig för att vara.
Ett normalt parti sparkar inte ut sina kamrater man hjälper de istället.

Thoralf Alfsson

Onsdag 28 feb 17:47

Alla kan inte stå på valbar plats! Om nya bra namn skall in så måste någon träda tillbaka.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 18 nov 23:56

I början av veckan skrev jag ett blogginlägg om fotboll och Kalmar FF. Som fotbollsälskare och hängiven supporter till KFF var jag besviken på det som laget presterat under de senaste åren och speciellt det man presterat under hösten. Min slutsats va...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 16 nov 23:34


  Annie Lööf på Almedalens scen.             Foto Thoralf Alfsson   Att Annie Lööf som kan bli statsminister eller minister i Sveriges regering är med i en internationell organisation vars möten är slutna är problematiskt, menar Birger Schlaug...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 23:21

Angela Merkel och Macron vill ha en EU-arme. Något de framfört de senaste veckorna. Angela Merkel uttalade det när hon i tisdags talade i EU-parlamentet. I svensk media har jag knappt sett en stavelse om Angela Merkels tal. SVT har en artikel, men om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 18:03

Lokaltidningarna Barometern och Östra Småland skriver idag om vad en person tjuvlyssnat till på en bilfirma i Kalmar. Jag måste säga att det är pinsamt för dessa tidningar att de använder sig av tjuvlyssning som källa till artikeln. Där tydligen Kalm...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 14 nov 23:55

Jag är lite förvånad över att ingen har tittat lite djupare på den rapport som kom från Institutet för framtidsstudier med rubriken ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet i Sverige”.       I synnerhet den del som...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 139 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se