thoralf

Alla inlägg den 10 februari 2018

Av Thoralf Alfsson - 10 februari 2018 21:33

Idag har Miljöpartiets stjärnskott i Kalmar län, Max Troendlé en debattartikel publicerad i Barometern. Han inleder väldigt hårt och falskt eller för att säga det i sann klimatalarmistisk anda utan det minsta fakta som belägger hans skrämselpropaganda. Han inleder bland annat så här.


”Klimatkrisen går inte att skjuta fram, den är redan här. Det vet de 20 miljoner människor som idag är på flykt från torka och naturkatastrofer. Och gör vi inget nu kommer Kalmar län drabbas hårt. Torka som slår mot lantbruket, en stigande havsnivå som sätter stora delar av våra städer under vatten och extremväder som blir ett vanligt inslag i vardagen.”

 

Det skriver idag Max Troendlée (MP) i dagens Barometern. Suck…..


Barometern illustrerar dessutom artikeln med en bild från torkan i Östafrika (Foto Marcus Holmgren/läkarmissionen). Gick väl inte att hitta en bild närmare Kalmar län med torka. Suck…...


En stigande havsnivå som sätter stora delar av våra städer (läs Kalmar, Oskarshamn och Västervik) under vatten. Suck…..


I vilken ända skall vi börja. Torka? Torka beror på utebliven eller väldigt lite nederbörd i kombination med värme. Hur ser det då ut i Kalmar län? Nederbörden har de senaste 150 åren ökat med i genomsnitt ca 100mm som årsmedelvärde. Och det är ingen skillnad på vinter eller sommarhalvåret enligt statistik från SMHI. Temperaturen har också ökat under denna period.

 


  

 


När det sedan gäller havsnivån så måste vi givetvis även ta hänsyn till landhöjningen. För den är ju verklig! Men det tycks miljöpartister inte förstå. I Kalmar län har vi en mätstation i Oskarshamn som har varit i drift i snart 70 år. Så här ser grafiken ut för denna mätstation.


 


Det vill säga trenden de senaste närmare 70 åren är att havsnivån har sjunkit med ca 30mm. Det är fakta och inget annat, oavsett var Max Troendlé skriver. Risken för att våra städer skall hamna under vatten minskar med andra ord om man håller sig till verkligheten.


Det är bedrövligt att inga andra politiker vågar bemöta klimatalarmisten och miljöpartisten Max Troendlé. De är uppenbarligen livrädda för att komma i konflikt angående klimatförändringar. Skulle övriga partier ta debatten med Miljöpartiet angående klimatet och effekterna av klimatförändringarna skulle Miljöpartiet åka ur Sveriges riksdag.


PS

Enligt Max Troendlé själv så äger han denna ”husbil” men enligt transportstyrelsen så gör han inte det men det kanske bara är ett trix för att ingen skall kunna kritisera honom för att han inte lever som han lär. I så fall ett riktigt hyckleri. "Husbilen" fanns i varje fall i Visby under Almedalsveckan



 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards