thoralf

Direktlänk till inlägg 30 september 2017

JULIA CAESAR OCH ÖLANDS SKÖRDEFEST

Av Thoralf Alfsson - 30 september 2017 20:53

Julia Caesar har börjat med en egen blogg. I min länklista i högermarginalen finns en länk till hennes blogg. https://juliacaesar.blog/


Ölands skördefest pågår med en stor mängd människor som besöker Öland. Köerna norrut från bron mot Borgholm var flera mil långa vid lunchtid när jag körde i motsatt riktning mot Ölandsbron och Kalmar. Under eftermiddagen var jag tillbaka på Öland med min trehjuling. Då behöver man inte oroa sig för bilköer, utan man kan glida förbi de flesta trafikstockningar.


Jag stannade till vid ett antal större evenemang. Det är mycket krims-krams men det finns också mycket intressant. Jag stannade och lyssnade på en förevisning vid Sandby borg. Intressant att höra om de nya fynden man gjort vid årets utgrävningar som började den 18 september. Än så länge har arkeologerna bara satt spaden i ca 6 procent av Sandby borg. Det finns nog mycket fler hemligheter. Alla skelett som hittats efter den troliga massakern är män och barn. Var är kvinnorna?


En sak som jag fastnade för var en konsthall vid Triberga där det bland annat fanns astrofoton tagna av Jörgen Tannerstedt. Den största bilden av dessa astrofoton med vintergatan var dessutom ljussatt med ett bakgrundsljus och var helt otrolig vacker. Helt fascinerande foto! Tänk er nedanstående bild ca 2 meter bred och en meter hög och ljussatt.


 


Många av dessa foton var tagna på Öland. Detta skulle jag vilja testa till våren. Här kommer en länk till flera foton.

https://500px.com/tannerstedt 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

30 september 2017 22:35

Katerina Janouch: "Det skrämmer mig att vi har en statsminister som verkar frånvarande, bortkopplad, ovetande, inkompetent."

http://katerinamagasin.se/medierna-alskar-polariseringen-och-hatet-i-goteborg/

 
Ingen bild

Lena1

30 september 2017 23:09

Flera av bilderna av Jörgen Tannerstedt är mycket vackra, avskalade och leder tankarna till mysteriet med livet och evigheten, men en del bilder är manipulerade och blir stela.
Men skönt att se något som leder oss in i en annan dimension än den trista som man ser i det fysiska livet. Tänker på rapporteringen och förstoringen av det som skedde i Göteborg under dagen. enligt Expo hade NMR 160 medlemmar förra året. Nu får man full uppmärksamhet i MSM (och det är också vad NMR vill ha). Men MSM har andra motiv verkar det som.

https://ww.samtiden.nu/2017/09/galen-medierapportering-fran-goteborg/

 
Stefan K

Stefan K

30 september 2017 23:17

När jag ser så underbara bilder av Jörgen Tannerstedt är det lätt att glömma allt elände i dagens Sverige. Tyvärr räcker de att sätta på datorn och ta del av dagens händelser för att glädje förbyts till sorg.

http://https://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

gus

30 september 2017 23:19

Fantastiskt foto, får mig att tänka på vår litenhet i det stora hela ...

 
Ingen bild

C Andersson

30 september 2017 23:42

Kroppkakorna i Arontorp var delikata. Tänk när jag var ung hade varenda korvkiosk i stan kroppkakor att sälja. Nu heter det gatukök och de säljer inga kroppkakor. Det ryktas att ölänningarna från Arontorp har börjat med en vagn på torget. Egentligen är det för ynkligt att vi måste importera kroppkakor.

 
Ingen bild

Jimmy

30 september 2017 23:59

Var kan man se hela galaxen så som på Jörgens foton? Öland? Måste vara manipulerade foton. Har stirrat på stjärnor i 40 år och aldrig sett något liknande dylikt.

Thoralf Alfsson

1 oktober 2017 00:09

Om jag förstått det rätt kan man bara se vintergatan enligt foto under några månader på våren/försommaren.

Fotot är från södra Öland!

 
Ingen bild

World Traveller

1 oktober 2017 00:12

O.T UKIP i Storbritannien valde en ny ledare i forrgar. Det blev Henry Bolton som faar aeran att ta over efter Nigel Farage. Jag har kaent Henry i snart tio ar och tycker han ar ett utmarkt val. Han ar rak och hederlig och mycket grundlig nar han genomfor nagonting. Han har sunda asikter och ar jordnara. Han har dessutom en cv som inte gar av for hackor. Han har ocksa tillbringat mycket tid i Sverige med att utbilda svenska officerare. Hoppas att han kan fortsatta pa samma vaeg som Farage och fa bort EU.

 
Ingen bild

Björn

1 oktober 2017 02:14

Läste Julis Caesars blogg " I kulturens finrum". När man läser sådant blir jag bara mer övertygad om att lägga min röst på SD.
Fö är jag prenumerant på Nya Tider och som jag också tycker är en klart bra tidning.

Härliga bilder. Men det är lätt att undra om inte en del av bilderna är redigerade.

 
Ingen bild

Me

1 oktober 2017 05:15

@Jimmy. Bilden är nog inte manipulerad, utan är tagen med en kamera med lång exponeringstid. Om du tittar på fotoserien av bilder (2:a raden i mitten), ser du att stjärnan bildar ett sträck på himlen som täcker större delen av fotot. Exponeringstiden är nog på 8 timmar. Här ser fotoapparaten betydligt mer än det nakna ögat.

För att förstå det bättre kan man jämföra en vanlig människa i verkligheten med en toppolitiker som har tagit för mycket kokain och upplever världen genom ljusrosa glasögon och hör inte varningsskotten som nysvenskarna avfyrar. I detta läge är man nog tvungen att välja bort eliten och rösta fram någon som är nykter och som lever i verkligheten. Då får ju faktiskt våra toppolitiker också mer tid att festa och har tid att visa och jämföra sina pittar med varandra. Kallas för win-win-situation.

 
Ingen bild

Stefan A

1 oktober 2017 05:23

Våldsvänster och journalistpartiet vann, polisen vek ned sig, och alla vi andra kom ett steg närmare anarki...

 
Ingen bild

Friholt

1 oktober 2017 07:21

För mig påminner dessa fantastiska bilder om Dan Andersons dikt där han skrev:

"Det är något bortom bergen bortom blommorna och sången
Det är något bakom stjärnor, bakom heta hjärtat mitt."

De raderna har jag alltid sagt ja till och förundrats över. Han skrev "något" och inte "någon"!

 
Ingen bild

Me

1 oktober 2017 08:53

Våra politiker tror att genom att ta hit halva Mellanöstern blir Mellanöstern räddad. Detta stämmer inte. Mellanöstern förblir det som det har varit, men genom att ta hit alla dessa araber, gör man om Sverige till Mellanöstern också. Om politikerna och andra vänsterliberala inte förstå hur detta hänger ihop, då är det dags att dra ner på drogerna, så klarnar det.

 
Ingen bild

Lena1

1 oktober 2017 10:58

Me Intressant det du förklarar om teknikens under, hur en kamera kan ha en exponeringstid på 8 timmar - det kände jag inte till, tack för info!
Tittade på Örjan Tannerstedts bilder en gång till - de är verkligen fantastiska och man kan "läsa in" en hel del om man är öppen för det. För mig handlar det om existensen (förutom att de har en oerhörd skönhet). Det finn en bild men den s k bågen eller bron om man så vill tolka den, där ett gammalt hus står i förgrunden. För mig blir tolkningen: dåtid, nutid och framtid, dvs huset som är gammalt representerar det som redan varit men jag står i detta nu och ser det, sedan bildar bågen ett nytt fönster in i framtiden. Allt på samma gång! Det är flera tidsdimensioner i en bild. Blev det krångligt det jag försöker förklara? Jag älskar konst och har arbetat i ett flertal år på konstgalleri. så jag uppfattas nog som lite nörd vad gäller detta.

Thoralf Alfsson

1 oktober 2017 11:12

Med åtta timmars slutartid hinner jorden snurra ett tredjedels varv och allt på himlavalvet bli suddigt.

Beroende på vilken brännvidd som används kan slutartiden var max 20-30 sekunder annars blir alla stjärnor som streck.

 
Ingen bild

Gute

1 oktober 2017 11:02

Sandby borg verkar vara en intressant plats, ska absolut dit när jag åker till Öland nästa sommar.
Har för mig att kropparna aldrig blev begravda, utan blev bara liggande och naturen fick ta hand om resten.

http://www.sandbyborg.se/

 
Ingen bild

Lena1

1 oktober 2017 11:05

Kan inte släppa händelserna i Göteborg i helgen. Vad hände egentligen? Det blev inget krigsscenario, eller hur? Hur mycket MSM försökte få det till det.
Lyssnade igår på en länk som Morningstar tipsade om, en intervju av Ingrid o Conrad med Per Öberg (tror jag namnet var) han är visst ledare för NMR. Det är ju så att NMR är nationalsocialister dvs egentligen är de socialister och tradiotionellt på vänsterkanten men i MSM är de rätt o slätt nazister och på högerkanten. De buntas ihop med SD och Åkesson som nu ska få ut för allt ont som händer Sverige. Det är så galet att man häpnar. Har journalister i MSM helt gett upp tanken på att beskriva verkligheten för folket?

 
Ingen bild

Gute

1 oktober 2017 11:09

Sandby Borg

På Wikipedia nämns att man även har hittat skelett efter barn.

Detta och att man hittills, under de provgrävningar som skett, har hittat ett tiotal skelett av uppenbarligen hastigt nedhuggna människor, vuxna och barn, stärker en teori om att borgen attackerades genom en snabbt utförd och välplanerad massaker, som tidfästs till ca 480 e Kr. Skeletten återfinns liggande precis så som de föll när de höggs ned och kropparna har märkligt nog aldrig blivit begravna.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sandby_borg

 
Ingen bild

Lena1

1 oktober 2017 11:10

Media idag går helt sina uppdragsgivares ärenden idag, de förstorar upp hotet från NMR (160 medlemmar enligt EXPO). Nu fick NMR mycket gratisreklam, precis vad man ville få. Men MSM vill något annat. De vill få till ett riktigt "krig" på gatorna mellan högern och vänstern. Det skulle nämligen ge legitimitet till att ändra lagar och få rätt till mer kontroll av människor.

 
Ingen bild

C Andersson

1 oktober 2017 12:15

"Försäljningen av 'Farfar har fyra fruar' stoppas"

http://somalinordicculture.com/oscar-trimbel/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se