thoralf

Direktlänk till inlägg 10 september 2017

VIKTIGASTE FRÅGORNA

Av Thoralf Alfsson - 10 september 2017 23:27

Barometern har frågat väldigt många människor om vilka politiska frågor som de tycker är viktigast inför nästa års val. Flera väldigt intressanta artiklar i lördagens tidning och inte minst att läsa vad många av dessa människor tycker.


 


Integration eller invandring är helt klart den viktigaste frågan och sedan kommer sjukvård och skola. Det överensstämmer med de samtal som jag haft. Men när många pratar med mig uttrycker sig många mer drastiskt än vad Barometern redovisar. Jag tror att siffrorna i verkligheten är än större för integration/invandring. Jag tror dessutom att siffrorna kommer växa allt eftersom förändringen i samhället fortsätter. Förändringarna kommer att fortsätta!


Fram till den 31 augusti har Migrationsverket beviljat totalt 86 595 uppehållstillstånd i alla kategorier. Drygt 50 000 har med asylsökande och anhöriga att göra. Det innebär ca 10 000 beviljade uppehållstillstånd varje månad.

 

Det kommer innebära nya förskjutningar i opinionen och det blir inte till 7-klöverns fördel!


PS

Vid Öppet hus på måndag kommer jag berätta lite om Samhällsbyggnadsnämnden. Jag startar klockan ca 18:00.


 
 
Ingen bild

K

11 september 2017 00:28

Jättetråkiga siffror. Uppenbarligen är Sverige som en atlantångare som med högsta fart rusar mot kajen. Varför stoppas inte galenskapen?

 
Ingen bild

Arbetare

11 september 2017 02:13

Johan Persson sitter tyvärr tryggt på tronen. Likt Nordkorea hyllar folket sin stora maktgalna ledare, oavsett vad han gör! Han kommer sitta kvar som ordförande även efter nästa val.
Har jobbat som valförrättare och hört hur hatiska alla som jobbar med valet är mot SD och i synnerhet Thoralf. Glåpord, falska Nazist-anklagelser o.s.v haglar. Det skulle inte ens förvåna mig om röstresultaten riggas - så stort är hatet

 
Ingen bild

Gustaf

11 september 2017 07:15

Folket röstade 2014. Resultatet ser vi nu och är de röstberättigade uppenbarligen nöjda. Måhända en och annan knorrhane tvekar om valutgången med tanke på DÖ.
I SDS i dag står att läsa att också vårdcentraler är utsatta för hot i bl.a Malmö/Lundregionen
.

 
Ingen bild

Tony

11 september 2017 07:52

När konkurrenterna börjar att bli stora då tar man till skitsnacket om nazister och fascister, för dom har inget annat att komma med. Jag hoppas innerligt att sossarna hamnar under 20%.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

11 september 2017 08:01

Minst alla dom sex största politiska frågorna som svenskarna tycker är viktigast har att göra med den ansvarslösa invandringen som i sin tur beror på att vi har idioter som styr landet !
Jag tror att Reinfeldt ligger och gråter på nätterna när han tänker på sina beslut som har ruinerat befolkningen och förstört landet.

Thoralf Alfsson

11 september 2017 09:32

Så mycket förstånd har inte Reinfeldt.

 
Ingen bild

SM811

11 september 2017 08:02

Märkligt att pensionärer ligger i botten. De som byggt upp landet skall tydligen förbli fattigpensionärer. Skulle vara intressant att få reda på medelåldern på de som röstade? Undrar om svenskara har fått reda på att muslimerna vill registrera ett parti?
https://samnytt.se/sverige-far-sitt-forsta-islamistiska-parti-vill-delta-i-riksdagsvalet-2018/
https://samnytt.se/extra-partiledaren-for-jasin-ar-en-shejk-bosatt-i-iran-exklusiv-intervju-med-grundaren-av-partiet/

 
Ingen bild

Laglydig

11 september 2017 09:54

Flera av de här frågorna hänger ju intensivt samman såsom t ex Integration med Skolan, Trygghet och framförallt Ekonomi.
Likaledes Sjukvård, Äldreomsorg, Pensionärer och Ekonomi.

Från 7K får man alltid höra att det är fel att ställa olika grupper mot varandra, eller mer konkret ställa unga friska män från MENA mot våra svenska pensionärer som jobbat ett helt liv. I själva verket är det exakt det som 7K gör. Man prioriterar unga friska män från MENA över svenska pensionärer, skolan och sjukvården.

Även om frågan om Ekonomi (och det beror ju lite på vad man läser in i det, men som jag tolkar det som offentliga finanser) har en helt avgörande betydelse för hur man lyckas med de övriga välfärdsorienterade frågorna.

Med den takt man tagit in folk från MENA så ökar Sveriges befolkning med 105 000-115 000 muslimer varje år (en kombination av födelseöverskott och nya uppehållstillstånd). Då har jag inte ens räknat med de som inte får uppehållstillstånd som borde utvisas men som inte gör det.
Kostnaden för den muslimska delen av den svenska befolkningen kan antas vara drygt 300 miljarder per år (knappt 7 % av BNP), men det allvarliga är att den ökar med 6-8 % om året för att till valåret 2022 ligga på 420-450 miljarder (eller drygt 10 % av BNP).
Jag tror att 7K är fullständigt omedvetna om det här problemet och om eventuellt någon har observerat det så har man definitivt ingen lösning på problemet.
Den frågan måste debatteras redan i Valrörelsen 2018.

 
Ingen bild

Hacke

11 september 2017 09:55

Barometern gör naturligvis som övrig fulmedia. Samlar det gigantiska invandringshaveriet kring rubriken ”Integration”. Detta naturligtvis med förhoppningen att få ned siffrorna och bort fokus. Som om själva invandringen och volymerna inte är något problem i sig, bara integrationen.
Och vad msm menar med integration vet vi också vid det här laget. Det är vi svenskar som ska integreras i deras mångkulturella helvete. I förlängningen av deras agenda är väl frågan snart nedkokad till, ”Varför byggs det för få moskéer i Sverige?”

Nu verkar det dessbättre som svenska folket inte går på detta taskspel utan ser problemet och den största ödesfrågan i modern tid i sin helhet. Till skillnad från agendamedia och deras lydhundar i 7-partiet som med gemensamma krafter orsakat haveriet.

 
Ingen bild

Uppströms

11 september 2017 10:56

Pensionärsstapeln är underskattad. Debatten om kraftigt höjd garantipension för sjuk- och ålderspensionärer lär komma att diskuteras livligare ju närmare valet vi kommer. Då är det 15 000 kr netto vi talar om.

https://www.pensionarsomjobbar.se

 
Ingen bild

S-E Karlsson

11 september 2017 11:05

Medelåldern på dem som röstar på ( S) är säkert hög ,minns dem som kör med snacket "farsan och morsan röstade på (S) då gör jag det med !

 
Ingen bild

T

11 september 2017 11:30

Blir intressant å se faktiskt valresultat kontra opinonsundersökningar i norska valet ikväll,,, tror detas såssar (Arbeiderpartiet) är grymt överkattat och Höyre tillsammans med Fremskrittspartiet går starkt framåt,,, fast opinionsundersökningar tror på mkt jämt val. Imon vet vi hur våra grannar tänker :).

 
Ingen bild

Gustav

11 september 2017 12:58

26% av rösterna i nästa val har pensionärerna. Det parti som inser deras värde kommer att öka drastiskt! Dagens svenska pensioner är en skam där många är fattigpensionärer. Att denna fråga inte kommer högre upp på agendan är märkligt!
http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/2017/09/de-svenska-pensionarerna-kan-avgora.html

 
Ingen bild

Martin

11 september 2017 13:11

Förändring? Förstörelse!

 
Ingen bild

Lena

11 september 2017 13:39

Märkligt frågan om jobb kommer högre upp, med tanke på hur gruppen långtidsarbetslösa bemöts av 4-klövern och som tvingas ha med sveriges mest hatade myndighet att göra. Vi som tillhör urusel hjälp att ta oss ur situationen. Lite svårt att kommunicera med handläggare på en myndighet som inte svarar på e-post mm.

 
Ingen bild

Svenskarna reser för mycket till utlandet

11 september 2017 14:52

Vägglössen har spridit sig på Östra
Göteborg Två avdelningar har tidigare drabbats av vägglöss på Östra sjukhuset. De har nu sanerats, men nya vägglöss har hittats i ett rum på ytterligare en avdelning.
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/v%C3%A4ggl%C3%B6ssen-har-spridit-sig-p%C3%A5-%C3%B6stra-1.4621608

Lubbe Nordström hade behövt rycka ut igen.

Ludvig Nordström beskrev sina upplevelser så här, i det första programmet: "Jag fick se, vad jag icke trott: Lort-Sverige.
Och då avser jag icke bara kroppslig lort utan även andlig. Och i alla klasser."[1]

Speciellt vållade programseriens skildring av förhållandena i statarlängor i Skåne protester och diskussion.
Flera tidningar protesterade mot programmets bild av misär, och Skånska Dagbladet samlade in namnunderskrifter i protest mot den bild som Nordström presenterade.[3]
https://sv.wikipedia.org/wiki/Lort-Sverige

Exakt som idag med andra ord.

 
Ingen bild

Något att tänka på för den präktiga S Löfven(S)

11 september 2017 15:12

Läsning för Stefan Löfven

Böckerna om de gamla anstalterna kommer i en tid då vi åter diskuterar storskaliga lösningar för barn med funktionsnedsättningar. Jan Ivar dog på 30-talet och Lars på 60-talet. De dog mitt i folkhemsbygget och kanske just därför. I Alva Myrdals anda strävade samhället efter perfektionism, målet var små svenska a-barn. Praktexemplaren skulle prioriteras och det var också därför man tvångssteriliserade 30 000 "sinnesslöa och torftiga människor med dålig moral".
Deras gener skulle inte spridas.

Lagen som sterilisering avskaffades 1976. De sista institutionerna stängdes på 1980-talet.
http://www.aftonbladet.se/ledare/a/d3aWw/marit-hittade-sin-bror-i-massgraven

Vem var det nu som var nazister Herr Löfven

Stefan Löfven: Min morfar var nazist
http://www.expressen.se/nyheter/stefan-lofven-min-morfar-var-nazist/

 
Ingen bild

Niklas R

11 september 2017 16:30

@Något att tänka på för den präktiga S Löfven(S)
Det ligger i den socialistiska ideologin att genom socialingenjörskonst få fram den socialistiska övermänniskan som ska leda det socialistiska utopiska samhället.

Denna idé är grundläggande för socialismen och det är därför som alla socialistiska länder har implementerat den.
En annan grundpelare för socialismen är mordet på befolkningen för att slå sönder samhällsstrukturen. Detta var lite för magstarkt för socialdemokraterna, de fördrog lite mer subtila metoder, som ovan redovisning visar. Nazisterna och kommunisterna gjorde däremot tvärtom och verkligen tog till sig detta budskap och gjorde massmord till en industri.

 
Ingen bild

Tony

11 september 2017 16:39

fast idag finns dom värsta lössen bland PK eliten?

 
Ingen bild

Berit

11 september 2017 17:20

När skall massinvandringen till Sverige sluta?
Vi etniska svenskar har snart inget land tänk på det ni idioter som röstar för massinvandringen och islamiseringen det drabbar även er tro inget annat.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

11 september 2017 18:27

Om man tänker på att rasera ett land !
Hitler hade den förmågan på 40-talet.
Många tyskar förstog det och även hans egna generaler försökte stoppa honom med det egna livet som insats.
I Sverige har vi idag Löfven som fortsätter i Reinfeldts fotspår i att rasera landet.
I kulisserna står resten av 7-klövern och tittar på när landet ödeläggs
Här behövs ingen bomb under bordet, det är bara att Alliansen går ihop med SD och skickar bort lortfisen tillbaka till Hägglunds. Där kan gömma sig bakom svetsskärmen

 
Ingen bild

Lena

11 september 2017 19:21

Det inlägg av min namne kl 13.39 är inte densamme som vanligtvis skriver under @Lena. Någon som djäklas, undrar just om det någon vänstermupp?

 
Ingen bild

Björn

11 september 2017 19:23

Gustav 12:58 Många pensionärer har det väldigt bra. Så jag tror att den gruppen är ganska splittrad.
Tycker också att det är konstigt att den stapeln hamnar längst ner. men undersökningen kanske har vänts sig till yngre människor.

 
Ingen bild

Frustrerad

11 september 2017 22:34

Val i Norge idag. Kolla in valbåsen de har där och fundera sedan över hur det ser ut i Sverige.
Jag är personligen övertygad över att Sd förlorar flertalet procent med rådande demokratisk haveri, dvs låta valsedlarna ligga framme för allmän beskådan. Jag ber dig Toralf, lyft frågan. Känner åtskilliga som alltid går till vallokalen på valdagen med frun/maken/sambon, det är tradition att inte poströsta. Väl där tar de alltid samma enda valsedel för att inte reta upp respektive. Jag frågar mig hur ändå in i helvete vi kan låta detta fortgå i val efter val.
De STORA förlorarna i detta haveri är såklart Sd. Varför agerar inte sd i denna fråga!?

 
Ingen bild

Rune

11 september 2017 23:03

Men "Frustrerad".
Det är väl inga problem att ha med sig valsedlar till vallokalen? Om man nu inte vill skylta med vilka man tar.
Jag för min del har under de senaste 40 åren haft med mig valsedlar i ett kuvert i innerfickan i stället för dem som ligger framme i vallokalen.

 
Ingen bild

Svar Rune

12 september 2017 06:16

Detta motargument dyker alltid upp. Man ska inte behöva trixa i ett demokratiskt Val, punkt slut. Alla är dessutom inte så intresserade av politik att de tänker på att ta med sig egna valsedlar osv. Nä, de allra flesta går till vallokalen helt oförberedda tillsammans med någon respektive. Väl där gör de som alltid, för husfriden.

 
Ingen bild

P-O

12 september 2017 16:18

Lite patetisk av SD att nu kräva Steffes avgång - som om Alliansen skulle haka på det tåget? Detta väcker ju enbart ett löjes skimmer!

Thoralf Alfsson

12 september 2017 16:56

Nej, du har helt fel. Det visar att Alliansen inte vågar avsätta Löfven. Med andra ord hur svaga de är och att de i praktiken stödjer Löfven och att DÖ fortfarande lever.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 27 maj 23:02

Efter återträffen i Strängnäs så kan jag konstatera att det är fullt möjligt att lägga på sig ett antal kilo så att man kan ha svårt att känna igen någon som man inte sett på 40 år. Men när man väl har fått prata och umgås under några timmar så upple...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 26 maj 08:27

Spännande dag idag. Återträff i Strängnäs! 40 år sedan jag och mina kompanikamrater rykte in för FN-tjänst och utbildning i Strängnäs 1978. Skall bli spännande att träffas igen!   Camp Sinai       ...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 24 maj 22:45


Det kanske är dags att omvärdera satsningen på att faktagranska "fake news". Projektet som Vinnova med partner fick ett antal miljoner kronor för att sjösätta inför valet.    Det verkar vara mest det politiska etablissemanget som trampar i klaver...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 24 maj 08:50

Det är många som tar upp att Annika Strandhäll sprider fake news i sitt oförstånd och sin okunskap. Det är faktiskt rent bedrövligt av en minister i regeringen. Men Annika Strandhäll har aldrig suttit i riksdagen och aldrig deltagit i en omröstning i...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 23 maj 12:04


Vid dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden beslutades det om bygglov för Kalmarhem att bygga över 200 lägenheter i ett grönområde. Ett grönområde som i kommunens egen Grönstrukturplan från 2010 utpekas som värdefullt i sen helhet och värt att bevara. ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 057 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se