thoralf

Direktlänk till inlägg 8 september 2017

VARFÖR DÖLJER BAROMETERN POLISENS UPPGIFTER?

Av Thoralf Alfsson - 8 september 2017 11:58

I måndagskväll blev en kvinna som rastade sin hund nedslagen av en trio män som försökte råna kvinnan.

Jag har idag fått både mejl och kommentarer till att Barometern i sin artikel utelämnar uppgifter om signalementet på rånartrion. Varför döljer Barometern dessa uppgifter? Försöker Barometern skydda rånartrion? Vill inte Barometern att polisen skall få bästa möjliga hjälp att lösa brott som begås i Barometerns utgivningsområde?


Vad menar Barometerns ansvariga utgivare med att dölja dessa uppgifter som andra medier tar med det i sin rapportering?


Citat från Barometern.

”Polisen har ett signalment på de tre männen men saknar i nuläget några misstänkta. Männen ska ha haft mörka kläder och varit i 25-årsåldern.”


Citat från Östran.

”Männen uppges ha varit i 25-årsåldern och mörkt klädda. De pratade inte svenska. Polisen tror sig ha tillräckligt med signalement för att kunna gå vidare med ärendet.”


Citat från 24Kalmar.

”Hon hade inga värdesaker på sig vilket fick männen att springa iväg. Polisen ska ha signalement på de tre männen men saknar misstänkta. De ska ha haft utländskt utseende, mörka kläder och varit i 25-årsåldern.”

 

De pratade inte svenska och hade ett utländskt utseende! Varför utelämnar Barometern dessa uppgifter i sin artikel.

 
 
Ingen bild

Ni köper väl inte denna svindyra glasss?

8 september 2017 12:20

Sedan några månader tillbaka har glassjätten Ben & Jerry’s antagit en mer “flyktingvänlig profil”. Via företagets kanaler på sociala medier har man upprepade gånger skickat ut information om flyktingsituationen i världen och vad Europa och dess folk kan göra för att avhjälpa situationen.

På företagets hemsida står bland annat:

I denna stund har ett rekordstort antal människor tvingats fly sina hem på grund av krig och förföljelse. Flyktingkrisen har varit ett test på hur väl europeiska länder kan erbjuda skydd för flyktingar.

Det borde inte vara så svårt eftersom EU står för hela 20 % av världens BNP och hittills bara tar emot mindre än 11 % av världens flyktingar. Det är något som inte stämmer, eller hur? Europas gensvar har varit för svagt och orsaken är:

…varpå man listar tre punkter; Ingen gemensam politik, fokus på gränskontroll samt splittrade familjer.

EU-kommissionens lag om kvoter för omfördelning av migranter, som bland annat Ungern och Slovakien vägrat gå med på, menar man är “en gyllene möjlighet för Europa att rycka upp sig och komma överens om en ambitiös EU-omfattande plan för att hjälpa några av världens 1,2 miljoner utsatta flyktingar som är i behov av boende 2018“.

Vidare ber man om hjälp med att “stödja en historisk lag som kommer att hjälpa flyktingar att vidarebosättas i Europa“, vilket görs genom att skicka ett e-postmeddelande till respektive EU-representant för att uppmana dessa att stödja lagen.

Ju fler som ställer upp för flyktingarna, desto mer sannolikt är det att lagen går igenom och verkligen gör skillnad i flyktingars liv! Läs mer och agera NU!

Och för ett par veckor slöt man alltså upp bakom den så kallade sittstrejken som då utspelades på Medborgarplatsen i Stockholm, där en grupp afghanska “ensamkommande” krävde att få stanna i Sverige trots avslag på asylansökan.
https://samnytt.se/glassjatte-delade-ut-gratis-glass-till-de-sittstrejkande-afghanerna/

 
Ingen bild

Hacke

8 september 2017 12:46

Med sitt vidriga politiska agendaarbete och svek från det journalistiska uppdraget spottar Barometern inte bara sin läsekrets utan framförallt den drabbade kvinnan rakt i ansiktet.
Skulle aldrig falla mig in att prenumerera eller ens läsa fejkmedia ändå tvingas man betala för skiten via skattesedeln i form av press-/distributionsstöd. Man kan bli heligt förbannad för mindre.

 
Ingen bild

"De var ju jättegulliga"

8 september 2017 13:00

Åkersbergabor öppnar sina hem för flyktingar: ”Det finns ett jättestort engagemang”

– Det stora steget är att våga öppna upp och släppa in. Vi har haft grannar och släktingar på middag, som efteråt har sagt ”de var ju inte alls farliga, de var ju jättegulliga, det har förändrat mitt liv att få träffa dem”. Människor blir ambassadörer, och vill engagera sig och hjälpa till. Man får otroligt mycket kärlek tillbaka, säger Åsa Jönsson Tysén.

https://www.ratsit.se/19680402-Asa_Marie_Jonsson_Tysen_Akersberga/g3mfZeICrWPjGYxTb7xOnH_hZDRFcunkZZ5KI8dlCRo#paAdressen

På grusvägen utmed hästhagarna i Åkersberga promenerar Mohammad med sina nya reservföräldrar. Annika och Victor Manriquez har öppnat sin radhusdörr för den afghanske killen som fyller 18 år på söndag
https://www.ratsit.se/19690207-Annika_Elisabeth_Marianne_Lennkvist_Manriquez_Akersberga/0HL7i7ZhI36cqrb9QnesJxP1VlScbHdebJZeWRISjHo#paAdressen

http://www.dn.se/sthlm/akersbergabor-oppnar-sina-hem-for-flyktingar-det-finns-ett-jattestort-engagemang/

 
Ingen bild

SM811

8 september 2017 13:09

"Svenskt internet anpassas för avlyssning"
https://www.nyatider.nu/svenskt-internet-anpassas-for-avlyssning/

 
Ingen bild

Tony

8 september 2017 13:38

återigen ser vi att Åldern är väldigt angeläget att notera,
men inte utseende hårfärg, så javisst försöker tidningen att mörka vilka som utfört dådet. Idag när en 35 åring sägs vara tonåring har åldern mindre betydelse än utseendet?

 
Ingen bild

Niklas R

8 september 2017 13:39

Frågan är inte varför Barometern utelämnat att personerna såg utländska ut och inte talade svenska.
Frågan är varför i helvete Barometern valde att peka ut dessa gärningshen som män?

Enligt de pressetiska reglerna; "10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande."

Jag har svårt att se varför Barometern vill peka ut dessa gärningshen som män men inte utlänningar. Eftersom etnicitet inte är att av nyhetsvärde i denna artikel så kan knappast könstillhörighet vara det.

 
Ingen bild

Hen

8 september 2017 13:53

Det är inte medias uppgift att agera som polisens förlängda arm och ograverat publicera signalementsuppgifter. Till detta har polisen egna kanaler. Tidningarna ska varken gå brottslingarnas eller polisens ärenden.

Thoralf Alfsson

8 september 2017 18:08

Vilka kanaler har polisen till detta som når befolkningen?

 
Ingen bild

Pimm

8 september 2017 13:53

Polisen: "Jag skulle inte säga att man behöver känna någon oro".

http://www.barometern.se/kalmar/ingen-koppling-mellan-mandagsranen/

Bagdad Bob menar alltså att allmänheten inte bör vidta några försiktighetsåtgärder, eller vara på sin vakt, när man vistas ute kvällstid? Ansvarslöst.

Det låter likadant omedelbart efter terrordåden att vi inte ska dra några lärdomar utan bara fortsätta som vanligt!

Självklart SKA MAN kunna vistas på gator och torg utan att bli ofredad, men så ser ju inte verkligheten ut. Gärningsmännen bakom överfall ute kommer i regel från samma minoritetsgrupper, så det är ju ren brottsprevention att hålla behörigt avstånd till dessa i trängda situationer.

 
Ingen bild

Stefan A

8 september 2017 14:01

Har man bara rätt bakgrund som brottsling kan man räkna med att Barometern ställer upp som beskyddare.....

Ett utmärkt gräv av Uvell som visar vilka enorma ekonomiska krafter vi har emot oss i nästa val...

http://uvell.se/2017/09/08/expos-ekonomi/

 
Ingen bild

Lotta_1

8 september 2017 14:35

Läser om den "ensamkommande" "17-åringen" som högg en polis i nacken. Efter en tid i Sverige som sk ensamkommande ville han åka till Iran, väl där möttes han av sin pappa. Efter ett tag ville han tillbaka till Sverige igen och hamnade på ett annat boende än det HVB-boende han bott på innan han återvände till Iran. Ärligt talat, denne individ saknar alltså inte anhöriga så vad gör han här?

http://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/17-aringens-fostermamma-han-blev-valdsam/

 
Ingen bild

Kurtan

8 september 2017 14:43

Svaret på frågan i rubriken är att de grundlurar svenska folket och ger bort vårt fosterland till folk som inte har här att göra överhuvudtaget! De inbillar sig själva, samt försöker inbilla oss, att de är goda samt naturligtvis att de tjänar ekonomisk på detta bedrägeri/förräderi...

I själva verket har de slutit en ohelig allians med ondskan själv...

Som "körsbäret" på tårtan tvingar de oss att offra våra barn samt tvingar oss betala för vår egen undergång...

 
Ingen bild

lol

8 september 2017 15:02

Kanske eftersträvar 24 Kalmar att bli uppköpta av gotia media. Finns väl eg. inga vettiga skäl att dölja vilka förövarna är för läsarna.

 
Ingen bild

Teodor

8 september 2017 15:17

Barometern är infiltrerad och styrd av Johan Persson ock Kalmar kommun. Det är förklaringen!

 
Ingen bild

Jen & Berry's

8 september 2017 15:22

När det kommer till gratis glass är det bare att lägga till Ben & Jerry’s unkna glassar som bara stinker Sverigeförakt.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 september 2017 15:43

"Allt handlar om Sverigebilden. Paulina Neuding har träffande beskrivit att ”det är så här länder på nedgång beter sig.” Verkligheten är inte längre viktig, det är föreställningen av den som spelar roll."

Fundera gärna på hur Sverige ser ut om 5 år. Har ni kanske flyttat eller har SD påbörjat nödvändig repatriering av muslimer? Börjar vi se ljuset i slutet av tunneln?

Jag är på goda grunder pessimistisk. Sverige är att betrakta som ett gigantiskt psykfall.

http://tinyurl.com/yb3csl22
http://www.fristad.eu/2017/09/nagot-har-hant/

 
Ingen bild

Johan

8 september 2017 15:54

Dessa ständiga informationsglapp mellan makt och folk kommer få obehagliga konsekvenser. Idag antas en nyspråksmentalitet så slentrianmässigt utan att ifrågasättande att det är mer regel än undantag.

Hur skulle det vara om kärnkraftspersonal uttalade sig och undanhöll information lika selektivt som våra medier, myndigheter och politiker?
Alla problem skulle vara "utmaningar" och betydande information ständigt kapas och förvrängas för att undanhålla det faktiska förhållandet. Tänk er incidentrapporter där vital information trollas bort för att inte bekymra allmänheten.

Den här cancern sprider sig och kan få ödesdigra konsekvenser en dag.

 
Ingen bild

Jan Svensson

8 september 2017 16:20

Mycket enkelt! Barometern står alltid på de kriminellas sida.Ta vilket ämne som när det gäller invandring och kriminalitet,Zigenare på Salve ,barnäktenskap och så vidare

Thoralf Alfsson

8 september 2017 18:12

Hur otroligt det än låter så har du faktiskt en poäng!

 
Ingen bild

lol

8 september 2017 16:23

"Polisen har heller inga tips från allmänheten" enligt Barometern. Märkligt med så utförligt signalement från polisen o tidningarna.

 
Ingen bild

Ludvig

8 september 2017 16:28

Det är likt fega Barometern. Inte första gången den tidningen undanhåller sådana uppgifter.

 
Ingen bild

Björn

8 september 2017 16:47

Att polisen inte är så villiga att lämna ut signalementsuppgifter kan jag ha förståelse för, då det många gånger innebär att man får in en massa tips som måste/borde kollas upp och som man kanske inte har tid/resurser för att göra.
Tidningarna däremot borde göra det. För vem gagnar det att mörka dessa signalement, förutom gärningsmännen ?

 
Ingen bild

Florida

8 september 2017 16:59

Praktikanten Blank går kommunens ärenden. Han får säkert betalt. Slutade läsa Barren för flera år sedan.

 
Ingen bild

Pellesnick

8 september 2017 17:20

Barometern är en Kommunisttidning. Man kan tro att redaktionen finns i Nord Korea. Dessa hycklare som skriver i denna skittidning är inte värda skiten under mina skor. Jag tycker lika illa om Kalmar Kommun som tvingar på våra barn vuxnas sexuella läggning genom Pride. Fy fan vilka äckliga svin.
Mvh
Pellesnick

 
Ingen bild

Hasse

8 september 2017 17:23

När det gäller nyanlända så mörkar Barometern det mesta som inte är till fördel för dem. Brott och allt negativt som de sysslar med får man reda på genom bloggare och framförallt av dej Thoralf. Däremot när det gäller snyftreportage om invandrare då står Barometern i första ledet. Hoppas människor genomskådar den tidningen snart, tidningen gör inte sitt jobb.

 
Ingen bild

q8pro

8 september 2017 17:35

Lite OT, men i alla fall... Bor utanför Stockholm, men vistas sällan hemma. Nu tänkte jag dock rösta i kyrkovalet, åkte därför hem, men fann inga röstsedlar från SD. Så sökte jag upp SD Stockholm på nätet, men hittade inte deras telefonnummer under ” om oss”. Jodå numret fanns på eniro, men jag får vänta till på måndag med att fråga

1) Kommer valsedlar att sändas hem, i så fall när?
2) Finns det annan möjlighet att få valsedlar?
Mycket svagt av SD Stockholm att inte upplysa REJÄLT om detta. Det är ju sedan många år känt att partiets väljare har en synnerligen klen benägenhet att rösta i kyrkovalet. Att under sådana omständigheter höja tröskeln ytterligare....

Tur att sådana klippor som Thoralf finns, men ni är ju alldeles för få.

Thoralf Alfsson

8 september 2017 18:36

Jag tror distrikten hanterar det lite olika. Vi har bara skickat ut valsedlar till medlemmar och till de som efterfrågar skickar vi givetvis också valsedlar.

Dock har vi skickat ut en folder till alla hushåll i Kalmar län.

 
Ingen bild

Observer

8 september 2017 17:59

....................Skyddande av brottsling!


Det ÄR dags att börja åtala brottslingarna i vårt samhälle.

 
Ingen bild

Hm

8 september 2017 19:00

@Hen 13:53
Detta var nog hittils det mest korkade jag läst på internet i år. Det skulle alltså vara ett tvåpartsförhållande mellan polisen och de kriminella och media skall vara neutrala i sin rapportering d.v.s inte gynna någon av parterna?? Begriper du vad du skriver???

 
Ingen bild

q8pro

8 september 2017 19:08

@Thoralf ” BARA EN FOLDER” Jag tycker det är mycket och dessutom exemplariskt, något att ta efter för byråkraterna som nöter sina rövar utan att göra någonting. Dessutom finns ju ditt telefonnummer tillgängligt, och du brukar ju svara i telefon.
Jag har en kompis som brukar säga: ” Det ska vara en smålänning, vet du” Och då brukar jag svara: ”Jo, de sluga smålänningarna behåller toppkrafterna, men resten går på export.
Och en kapacitet som Thoralf har man behållit med näbbar och klor. Annie Lööf å andra sidan skämmer ut Gnosjö så det bara stänker om det.

 
Ingen bild

Pepparholm

8 september 2017 19:34

När jag ser det på avstånd så tror jag tyvärr att Teodor och Jan Svensson har rätt. Stackars Kalmariter med en sådan trojan mitt i stan.

 
Ingen bild

Hen

8 september 2017 20:42

@Hm: Tack för komplimangen. Det är oerhört viktigt att tidningarna inte fungerar som megafon åt polisen och tar in alla uppgifter ograverade. Inte bara för att felkällor och felaktiga signalemant är legio, utan för att media helt enkelt inte har någon som helst polisiär roll. En av deras centrala uppgifter är i stället att stå självständiga och göra egna publicistiska bedömingar, där inte minst det granskande uppdraget av polis och andra myndigheter är det centrala. Sedan är det märkligt att blogginnehavaren inte har noterat att polisen är synnerligen aktiv på nätet i sina egna kanaler, t.ex Facebook.

Thoralf Alfsson

8 september 2017 21:28

Kolla FB för polisen i Kalmar! Menar du att de är aktiva?

 
Ingen bild

Christer

8 september 2017 20:56

Ett land som inte själv följer sina lagar och förordningar är i förfall. Låter man polisen blunda för lagöverträdelser är man på ett sluttande plan. Det är det som sker i Sverige nu. Man låter asylsökande som fått avslag i Finland få sin sak prövad en gång till i Sverige. Helt i strid med Dublin-förordningen. Man bara kör fram bussarna i Haparanda.
Samma med "barnen" i Stockholm som demonstrerar mot utvisning till Afghanistan. De flesta har fått avslag på sin asylansökan, och skall därför utvisas ur Sverige. Polisen bevakar demonstrationen i stället för att gripa de som inte har rätt att vistas i landet.
Exemplen är många där polis väljer att blunda, ett annat exempel var när "Salvelägret" stängdes i Kalmar. Polisen stod och såg på när romerna körde ut med husvagnar som inte var vare sig skattade/besiktade eller försäkrade. Så är det när den "sanna värdegrunden" trumfar lagen. Och det är samma mekanism som råder när Barometern väljer att "mörka" signalementet.

Thoralf Alfsson

8 september 2017 21:30

Så sant som det är sagt!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

8 september 2017 21:09

Svaret som jag ser det är det förhållandet mellan politiker,journalister,invandrare och svenska folket som är orsaken till alla dessa sjuka signalement.
Sveriges hårt arbetande befolkning + f.d hårt arbetande (pensionärer) anses av politiker vara dom lägst stående som skall mjölkas så mycket som möjligt.
Journalisterna sköter marktjänsten åt politikerna.
Politikerna vill göra ett gott intryck genom att fjäska för invandrarna och blåsa upp sig inför EU.
Det gäller att trycka ner den minst lynniga gruppen.
Journalister inte bara springer politikernas ärenden,dom är även rädda om sitt skinn och vill inte stöta sig med den farliga invandrargruppen.

Allt bottnar i en total respektlöshet för svenska folket från politikernas sida.
Det är bara att hoppas på att svenskarna inser detta före valet -18.

 
Ingen bild

En småländska

8 september 2017 22:13

Bra sammanställning Thoralf av hur media rapporterar om dessa gärningsmän. Fanns nåt förr som hette yrkesheder, nåt som journalister verkar sakna. Selektera information, uppfostra vuxna människor på ett diktaturliknande sätt. Och nu det här med pride, är du inte med så är du emot, hört om tycka olika? Barn skall absolut hållas borta från detta spektakel som har urartat.

 
Ingen bild

Hen

8 september 2017 22:51

@Thoralf: Om Kling & Klang i Kalmar inte är särskilt aktiva på sociala medier, så är det ju deras huvudvärk. De olika kanalerna har de likafullt tillgång till när de så behöver. Det vore befängt om de skulle förlita sig på medierna, som tvärtom ska granska deras göranden och låtanden. Inte vara deras springpojkar.

Det aktuella exemplet är ju också väldigt talande. Vad är ett "utländskt utseende"? Självklart ska inte tidningar publicera sånt dravel.

Thoralf Alfsson

8 september 2017 22:56

Idag vet nog de flesta vad "ett utländskt utseende" innebär. Det är en av koderna i det nya Sverige.

Det svenska folkets huvudvärk är att så få brott klaras upp i vårt land. Till skillnad från dig anser jag att media skall skriva om den information som media får. Tyvärr väljer Barometern att sortera bort allt som inte passar deras agenda. Jag anser också att media har ett ansvar att hålla sig till de fakta och information som polisen lämnar till media.

 
Ingen bild

ire ren

8 september 2017 23:01

Jag bor rätt centralt i stan. Det tillhör vardagen att bli påhoppad och förolämpad av någon eller några av våra pensionsräddare numera. Hitintills har jag klarat mig, men jag är försiktig när jag är ute framförallt kvällstid. Kalmar är inte vad det en gång har varit. Och några polisbilar ser man sällan till.

 
Ingen bild

C Andersson

8 september 2017 23:02

@q8pro@

Jag har en bunta nästan hundra år gammalt brev från Peter Johan i Minnesota. Till min farmor. I ett av breven skriver han så här:

"Hade jag inte varit bleking hade jag önskat jag vore smålänning"

Det var när min farmor berättat för honom att mon farfar kom från Torsås.

 
Ingen bild

En småländska

8 september 2017 23:23

Vet man inte vad utländskt utseende i förhållande till ex nordiskt är, ja låtsas man då? I USA har de inga problem att ange ex african american, caucasian, native american osv, bara för att underlätta vad gäller signalement. Förövarna vid Bragebron talade inte svenska inte ens det kunde återges, en media i toltalt förfall med en agenda.

 
Ingen bild

Nuzz Öjen

8 september 2017 23:37

George Soros bakom yrkesaktivister & yrkesflyktingar???
"George Soros bakom flyktingfloden ? så här går han tillväga.
Undrande inför hur hundratusentals med ensamstående unga män sommaren 2015 plötsligt drabbas av tanken att söka sin lycka i EU?
Svaret är inte krigen i Mellanöstern, som hållit på i över ett decennium. Kriget mot Syrien startade redan 2011.
Svaret har visat sig vara den gamle svensk-bekantingen George Soros ? mannen som kraschade den svenska ekonomin 1994 och som därefter finansierat allehanda färgrevolutioner och civil olydnad världen över. För inte så länge sedan i Ferguson i USA, där han pytsade ut med motsvarande en kvarts miljard svenska kronor i hopp om att få till stånd våldsamheter i USA."
http://barrkis.bloggplatsen.se/2015/09/19/11182438-detta-ar-sa-javla-sjukt-sverige-i-masspsykos-helt-enkelt/
http://w2eu.info/
Sen medias rapportering om brott ..... om dom rapporterar och hänger ut typ svenskar som söks för brott då ska dom fan göra detta för andra med. Antingen eller ......

 
Ingen bild

Morningstar

9 september 2017 00:02

Ni måste lyssna på senaste avsnittet av Ingrid & Conrad. Under segmentet där Fabian Fjelling är med ringer Henko från IRM in. Han är helt rabiat och verkar ärligt talat inte vara riktigt klok i skallen.

 
Ingen bild

C Andersson

9 september 2017 00:10

Polisen Gotland skrev en hel del på sin Facebooksida innan gruppvåldtäkten som inte var någon våldtäkt. Sedan blev det tyst. Jag tror inte att de har repat sig ännu.

Polisen har egna sidor där tidningarna är inne och tittar efter om det finns något av intresse för läsarna. Hittar man något så publicerar man det som är lämpligt för läsarna att läsa.

Varför inte länka till polisens sidor?
Varför inte publicera länkar i papperstidningen?

Tidningar behöver nödvändingtvis inte publicera allt polisen publicerar. Men citerar man eller refererar man något ska man ge källhänvisning. En källhänvisning ska var så exakt som möjligt. Finns källan på nätet ska det finnas en nätadress.

Här är vi duktiga på att ange källor. Tycker jag.

 
Ingen bild

C Andersson

9 september 2017 00:19

I Rapport var det ett ganska så långt inslag om en militärövning som bland annat skulle äga rum på Gotland. I varje fall var det mycket Gotland i den rapporteringen.

Efter Rapport kom Blekingenytt. Exakt samma inslag som i Rapport. Inte ett ord om Karlskrona. Att vi har våra hamnar överfulla med militärbåtar från när och fjärran är tydligen intressant. Eller så är det hemligt.

 
Ingen bild

Laglydig

9 september 2017 02:11

@Christer
Det bästa inlägget jag har läst på den här sajten! Fullständigt enig med dig!

@H*n
Skulle aldrig falla mig in att skriva ut det "ordet" som INTE finns använd DET istället om du av någon konstig anledning inte kan precisera kön som han eller hon.
Du förtjänar exakt samma kommentar som Christer men 180 grader tvärt om!

En liten fundering. Det är naturligtvis många Kalmarbor som läser den här bloggen men också uppenbarligen många andra. Thoralf Alfsson gör säkert stor nytta i kommunfullmäktige i Kalmar, men skulle göra ännu mer nytta i Sveriges Riksdag 2018 och framåt så länge Thoralf orkar! SD i regering och Thoralf i Riksdagen (varför inte i regeringen föresten)!
Min egen koppling till Kalmar beror på att min första hustru som jag sen länge sedan är skiljd ifrån kommer därifrån. Som utlandssvensk undrar man ju då varför man är inne på den här sajten? Det är ju knappast p g a Kalmar kopplingen, det är sannolikt inte heller för att man är 1/16-del smålänning (Jönköpings län) utan det är helt säkert p g a att man delar de värderingar som Thoralf och alla andra Sverigevänner här står för.

Nu är det 1 år kvar till valet. Inför min återmigration till Sverige så kommer jag ha som målsättning att åtminstone omvända 100 7K-väljare till att rösta på SD! Jag begär inte samma sak av mina SD bröder och systrar, men försök att omvända åtmistone EN väljare var fram till valet! SVERIGE skall regeras av SVERIGEVÄNNER INTE av dess fiender!!! Ingen idé att ödsla tid på stock vänsterfascister men däremot på de 10-15 % osäkra välarna! Såssar som fått nog etc. Bara mal på med SD:s budskap!

 
Ingen bild

Tony

9 september 2017 07:46

Hönan Hen.

Och vad ska median vara till för om inte att upplysa läsarna????

 
Ingen bild

Niklas R

9 september 2017 09:20

@Laglydig
Hen är ett gammalt svenskt ord för brynsten. Det finns med i en mängd gamla platsnamn om du bara börjar titta efter. Detta för att brynstenar var viktiga. Från ordet kommer även hening, en speciell slipteknik som används inom industrin. Så vad personen ovan gör är att den kallar sig själv för brynsten.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

12 september 2017 20:15

Har klarat av kyrkovalet idag ,lätt som en plätt allt fanns i vallokalen och korrekt och vänligt bemötande ,var nånstans, jo Församlingshemmet i Högsby !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 27 maj 23:02

Efter återträffen i Strängnäs så kan jag konstatera att det är fullt möjligt att lägga på sig ett antal kilo så att man kan ha svårt att känna igen någon som man inte sett på 40 år. Men när man väl har fått prata och umgås under några timmar så upple...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 26 maj 08:27

Spännande dag idag. Återträff i Strängnäs! 40 år sedan jag och mina kompanikamrater rykte in för FN-tjänst och utbildning i Strängnäs 1978. Skall bli spännande att träffas igen!   Camp Sinai       ...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 24 maj 22:45


Det kanske är dags att omvärdera satsningen på att faktagranska "fake news". Projektet som Vinnova med partner fick ett antal miljoner kronor för att sjösätta inför valet.    Det verkar vara mest det politiska etablissemanget som trampar i klaver...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 24 maj 08:50

Det är många som tar upp att Annika Strandhäll sprider fake news i sitt oförstånd och sin okunskap. Det är faktiskt rent bedrövligt av en minister i regeringen. Men Annika Strandhäll har aldrig suttit i riksdagen och aldrig deltagit i en omröstning i...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 23 maj 12:04


Vid dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden beslutades det om bygglov för Kalmarhem att bygga över 200 lägenheter i ett grönområde. Ett grönområde som i kommunens egen Grönstrukturplan från 2010 utpekas som värdefullt i sen helhet och värt att bevara. ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 057 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se