thoralf

Direktlänk till inlägg 29 april 2017

DÅ BRINNER DET IGEN

Av Thoralf Alfsson - 29 april 2017 10:00

 

Klicka på länk till video.


Igår kunde vi läsa om ännu en brand i Kalmar län, denna gång i Hultsfred. Enligt uppgifter i media tyder det mesta på att det rör sig om mordbrand. Enligt vittnen och polis tyder mycket på att något slängts in i butikslokalen som sedan följts av explosion och en brand strax före midnatt. Läs artikel Vimmerby Tidning.


Företaget som fanns i lokalen heter Cool Outfit i Hultsfred AB och drivs av Said Haroun Mohammed enligt företagssajter på nätet.


För en månad sedan brann det på likartat sätt i en matvarubutik i Mönsterås.


”Man har hört en kraftig smäll från platsen. Det kan vara någon typ av gas eller vätska, att det blivit antänt på ett eller annat sätt. Polisen kommer nog göra någon typ av utredning och spärra av till tekniker kommer i morgon, säger Anders Sjöberg.”

 

”En person har setts springa från platsen i samband med händelsen, men mer än så kan jag inte säga i nuläget.”

Artikel i Barometern.


I Mönsterås handlar det om företaget Al Ahmad Trading AB och drivs av Yassir Ammar.


För några veckor sedan var det en affärslokal i Mörbylånga som utsattes för beskjutning och flera skotthål upptäcktes bland annat i en frisersalongs skyltfönster. Läs artikel. I en efterföljande intervju i SVT Småland framgick det att en av affärsinnehavarna hade utländsk bakgrund, Mehvan Tama Ayoub. Läs artikel.


En annan nyöppnad frisersalong i Kalmar utsattes för mordbrand under förra året. Läs artikel SVT

Det handlade om företaget Brothers barber shop som drivs av Saif Husamaldin Ibaid. Frisersalongen ligger centralt på Kvarnholmen på Ölandsgatan. Tänk om branden spridit sig på Kvarnholmen.


Jag tror att dessa attentat har ett samband och jag tar förgivet att polisen också arbetar efter detta mönster. Handlar det om hot och beskyddarverksamhet?


Antingen betalar du för beskydd eller så utsätts du för skadegörelse och brandattentat. I Hultsfred sägs det att den syrianska maffian från Södertälje skall vara inblandade enligt ett tips jag fått till bloggen. De skall nämligen ha köpt upp en del fastigheter i Hultsfred.


Utan att jag vet något i detalj så tror jag personligen att det handlar om grov kriminalitet och beskyddarverksamhet som håller på att etablera sig i vår region. Jag är förvånad över att inte media lyfter detta perspektiv och gräver lite djupare i detta och om de attentat som inträffat den senaste månaden har något samband. Men man kanske inte vågar!


TAR MAN HIT MELLANÖSTERN, FÅR MAN MELLANÖSTERN


PS

Jag tar gärna emot tips i detta ämne eller om ni känner till andra attentat som inträffat i Kalmar med omnejd eller i Kalmar län. Ni utlovas och garanteras anonymitet.  Mejla på thoralf.alfsson@telia.com

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tors Hammare

29 april 2017 10:47

Kan ju vara en härva av försäkrings bedrägerier också. Försäkrings bedrägeri utpressning beskydd etc kan ge grymt med klirr i kassan och skicka till Is!

 
Ingen bild

Tony

29 april 2017 11:09

I vintras brann ett helt kvarter ner i Simrishamn,
där sågs även någon springande från platsen.
Det var fan vad Sverige blivit brandfarligt,
ett helt Garage med 200 bilar i Malmö brinner, men
blir inte någon nyhet i till exempel Sydnytt, där är man
fullt upptagen med att arrangera snyfthistorier om
flyktingar?

 
Ingen bild

Bill

29 april 2017 11:23

Kanoninlägg Thoralf,lokal media kommer alldrig att skildra något ur
denna vinkeln,lata o flata är det som gäller.

 
Ingen bild

Hacke

29 april 2017 11:56

Skola brann ner i Kungälv i natt. Ännu en skolbrand således i Sverige som också på detta område ståtar i den absoluta världstoppen.
”Varje år rapporteras hundratals skolbränder i Sverige och minst hälften är anlagda. Antalet har fördubblats sedan 1990-talets nivåer, med år 2009 som toppnotering då de anlagda bränderna kostade svenska skatebetalare 500 miljoner kronor.
- Som svensk skäms man lite när man åker på internationella konferenser. Mina utländska kolleger förstår knappt vad vi sysslar med, säger Patrick van Hees, professor i brandteknik vid Lund tekniska högskola och jämför med Grekland där fem skolor antänds per år.
Sverige är ett av de värst drabbade länderna i världen vad gäller anlagda skolbränder. Forskarna har svårt att förklara varför.”
(Uppgifterna ur Forskning och framsteg 2012-08-07).

Vi behöver ingen forskning och framförallt ingen svensk selekterad s k forskning.
Det räcker med att kunna lägga ihop ett och ett så har vi facit. Det står skrivet i versaler på Thoralf inlägg.

 
Ingen bild

Pepparholm

29 april 2017 11:59

Vi får se om tidningarna i Kalmar törs gräva. Sydsvenskan har stundom sina goda sidor. Nu har man grävt fram ”Arbetsförmedlingens bidragsmiljoner går rakt in i skattefuskande företag – år efter år”.

Det gäller Lucu Food som ägs av Sudad Sudad. När Sydsvenskan lät en reporter med dold mikrofon söka jobb så fanns det inga. Men om du kommer igen så ska du gå genom Arbetsförmedlingen, sa en anställd. Det ska vara nystartbidrag.

Detta fortsätter år efter år med miljonbelopp. Myndigheterna kan/vill/törs som vanligt ingenting göra och lutar sig som vanligt mot luddig lagstiftning. Utrymme för sunt förnuft finns inte i myndighetssverige. Man kan alltid påstå att det är sekretess mellan myndigheter. Hur fan det nu kan vara sekretess på att skurkar förskingrar mina skattepengar.

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

29 april 2017 13:13

Beskyddarverksamhet - sannolikt. Bestraffning för ej erlagd muslimsk "skatt" (ca 2,5% av ??). Shia vill inte betala muslimsk skatt till sunni. Syriansk maffia utesluter inte nämnda 3 alternativ.

 
Ingen bild

Stefan

29 april 2017 13:13

Eftersom detr näringsidkare med utländska namn som drabbats kommer media säkerligen vinkla det till dåd med rasistiska motiv.

 
Ingen bild

Veritas

29 april 2017 13:33

Svensk main stream media är muslimernas dörrmattor! Ynkligt och patetiskt!

 
Ingen bild

Maja Dacke

29 april 2017 14:32

Som jag alltid har sagt: Liksom på Systemet borde man endast sälja brännbart stoff (typ lacknafta o d) plus tändare, tändstickor o d över disk i särskild butik.

Eller hur?

 
Ingen bild

bill

29 april 2017 15:10

Kan också vara samma fascister som bränner flyktingförläggningar.

Thoralf Alfsson

29 april 2017 16:09

Du menar de boende som fått avvisningsbeslut!

 
Ingen bild

en småländska

29 april 2017 15:26

15 april i år brann sopkärl på Ölandsgatan enl Barometern, förra året var det sabotage mot en frisersalong också på Ölandsgatan, renoverad nu!!

 
Ingen bild

OT

29 april 2017 17:48

"Tänd ett ljus" och låt det brinna!

Det var nog inte detta de tänkte när de gjorde denna låt: https://www.youtube.com/watch?v=wfW2gzNUf-U

Men, men, vi som har informationen och inte köper medias illuioner vet att Zozzarna skall besvaras med ... i nästa val: https://www.youtube.com/watch?v=5c3ON6V3Bs8

P.S Om Sossarna hade gjot om och gjort rätt! Så skulle SD inte funnits.

 
Ingen bild

Björn

29 april 2017 19:05

Man måste ju säga att Sverige har blivit spännande.
Tyvärr tror jag inte att det kommer att hända så mycket från polisens sida, såtillvida man inte lyckas gripa någon i samband med brotten. Tystnadskulturen råder från både målsägare och gm.

 
Ingen bild

X

29 april 2017 20:28

Märkligt att saker har blivit så lättantändligt på sista tiden...
---
Kan någon vänster/liberal förklara för mig varför jag ska acceptera att folk kommer till Sverige och begår kriminella handlingar?

 
Ingen bild

Svenska medborgare

29 april 2017 21:17

I've had enough off this. Sverige är under belägring. Hur kan detta ske?

 
Ingen bild

Nisse

1 maj 2017 17:34

Tar man hit mellanöstern, får man mellanöstern
Där slog du huvudet på spiken Thoralf.
Tänk att folk ska ha så svårt för att inse det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se