thoralf

Direktlänk till inlägg 10 april 2017

DANSKARNA KAN RÄKNA

Av Thoralf Alfsson - 10 april 2017 23:32

 


Läste Dansk Folkeparti, partiledare Kristian Thulesens veckobrev idag. Har inte sett någon kommentar om detta i svensk media. Men i för sig var ju det inte oväntat. Vi kommer sannolikt inte få se något heller.


”Efter terror – tab af menneskeliv – kan det forekomme absurd at tale om økonomi. Men det er vigtigt at kende til de samlede konsekvenser af det, der foregår. Og her hører kendskab til de økonomiske konsekvenser af indvandring med. I dag kl. 13 er netop offentliggjort en ny analyse af omkostningerne forbundet med indvandring. Det er finansministeriet, der står bag. Analysen viser endnu engang, at ikke-vestlig indvandring til Danmark er en kæmpestor belastning. En trussel imod vort velfærdssamfund. Det fremgår af rapporten, at ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere i 2014 har kostet de offentlige kasser den nette sum af 33 milliarder kr.”

 

Det är danska finansdepartementet som tagit fram siffror över vad invandringen till Danmark kostade under 2014. Alltså året innan den stora invasionen från MENA-länderna under 2015. Kostnaden var enligt analys hela 33 miljarder kronor i Danmark.


Hur många tror att det svenska finansdepartementet under ledning av Magdalena Andersson (S) kommer göra en liknande analys i Sverige? Nej, jag trodde väl det. Det finns inte på kartan. Nu vet vi samtidigt att danskarna är inte alls lika naiva som svenskarna och de är därmed inte lika generösa, som det svenska välfärdsystemet.


Men om vi ändå gör en enkel beräkning över vad detta skulle kunna bli för kostnader i Sverige. Om vi tittar på hur många asylsökande som kommit till Sverige respektive Danmark under de senaste 15 åren så ser det ut så här


Sverige   ca 650 000 asylsökande

Danmark  ca 90 000 asylsökande


Det innebär att till Danmark kom ca 14 procent asylsökande i förhållande till hur många som kom till Sverige under de senaste 15 åren.


Om man räknar om kostnaden skulle de i så fall de 33 miljarderna i Danmark, motsvara 237 miljarder kronor i kostnad för invandringen i Sverige 2014. Om man sedan betänker vad som hände under 2015 och 2016 måste vi sannolikt lägga på minst 50-60 miljarder kronor ytterligare.


300 miljarder kronor är nog en ytterst sannolik samhällskostnad för 2016!

 

 

 

Som jag skrev igår på Facebook är inte Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson inbjudna till samtal om terrorismen. Stefan Löfven fortsätter sitt hyckleri och sitt odemokratiska förhållningssätt. Kom ihåg det när det är dags att gå till valurnorna i september 2018. Jag skall göra allt jag kan för att påminna er.


GW Persson om Löfven.

”Löfven har bjudit in till terrorsamtal, men Jimmie Åkesson får inte komma. Rätt eller fel?

– Fel. Jag tycker självklart att han borde vara inbjuden. För mig räcker det att han sitter i riksdagen. Man får tycka vad man vill om folks åsikter, men man kan inte lösa det på det viset att man tar ifrån folk deras talerätt. Vad är det för jävla demokrati?

 

– Klart Åkesson är upprörd. Om man ska tro mätningarna så leder han numera landets näst största parti. Han är väl också den som i någon sorts saklig mening har drivit den här frågan, om man så vill. Att 80 procent än så länge inte vill förlika sig med hans budskap, det är en annan sak. Får motståndarna hålla på ett tag till kommer det bli lättare.”

 


PS


SD sätter nytt rekord i Sentios senaste mätning med 27,2 procent.


https://nyheteridag.se/sentio-efter-terrordadet-nytt-sd-rekord-pa-272-procent/ 

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 april 2017 23:49

Läste i Lars Åbergs "Framtidsstaden" att polisen i Malmö bedömde(2005 om jag minns rätt) att det bodde 1000 illegala i Rosengård. Danska polisen däremot uppskattade samtidigt antalet illegala i Rosengård till 10 000.

Behöver jag berätta att det var den svenska polisen som hade fel i sina "beräkningar"? Dansk polis hade rätt och svensk polis justerade antalet.

Lita ALDRIG på svenska myndigheter.

Ps.
Det skulle inte förvåna mig om den skamlöse opportunisten Jan "Utspelet" Björklund i någon framtida partiledardebatt kommer att säga.

"-Låt mig få berätta om 11-åriga Ebba som miste livet på Drottninggatan"

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

11 april 2017 00:00

Löfven fortsätter sin kräftgång men han förstår inte varför.
Intelligensbefriad !
Och det var väldigt vad svensk polis har blivit duktiga.
Bilarna är överösta med blommor och dom vill poliserna inte kasta bort så bilarna får stå som monument.
Vilken tramspolis vi har.
I fortsättningen åker väl polisen enbart på terrordåd allt annat avskrivs direkt.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

11 april 2017 00:00

I samma intervju med Leif GW på Expressen:

”Det finns många anstalter där det sitter åtskilliga muslimska trosbekännare och de är ofta väldigt radikaliserade”

Notera; ”muslimska”, inte islamister ;-)

 
Ingen bild

! ! !

11 april 2017 00:40


Sentio April

Trots massakern i Stockholm utförd av muslimsk terrorist
väljer mer än 70% att rösta för fortsatt Islamisering

Sverige är surrealistiskt!

 
Ingen bild

Observer

11 april 2017 01:25

Migranterna kostade 300 Miljarder 2016.
Pensionärernas 200 kr mer i månaden kostade 2 Miljarder.

Den som inte ser att vi har lansförrädare i styret i landet kan knappast vara klok.

 
Ingen bild

Observer

11 april 2017 01:27

Löven' undrade förvånat varför papperslösa inte utvisats -Samtidigt som han ger dem rabatt på vårdcentralen.

 
Ingen bild

Observer

11 april 2017 01:31

Leif Gw har rätt! Löven o Co försöker gömma undan SD från att deltaga i demokratin.

MISSTROENEVOTUM.

 
Ingen bild

Observer

11 april 2017 01:33

Löven är vår tids Vidkun Quisling. Som står på islamisternas sida.

 
Ingen bild

Björn

11 april 2017 01:43

Det som stör är ju att det handlar om skattepengar och att ingen från officiellt håll vill eller vågar presentera de verkliga kostnaderna. Hur mycket av våra skattemedel går till konstlade jobb för att sänka arbetslösheten.
Under 80 och 90 - talen var det vid varje val "skola vård och omsorg" som var det man då gick till val på. Idag går skolan, sjukvården och äldreomsorgen på knäna. En stor del av våra myndigheter klarar inte av att på ett bra sätt sköta sina åligganden. Räddningstjänsten har stora problem med rekryteringen och polisen har ju sina väl kända problem.
För att inte tala om kommunernas ekonomi.
Jag är född på 50 - talet. Under min uppväxt på60 talet fanns ingen statsskuld. Tror inte heller att kommunerna drogs med underskott i sina budgetar.
Undrar var det slutar...

 
Ingen bild

Ulrica

11 april 2017 02:14

Man säger en sak men handlar annorlunda.
Både 7-Klövern och main stream media har svikit Sverige.

Här kommer ett bra exempel, förrutom de talande siffrorna ovan Thoralf nämner.

https://pbs.twimg.com/media/C9D1NaUW0AIIYHv.jpg:large

 
Ingen bild

Observer

11 april 2017 02:38

TRYGGHET I EN NY TID står det på skylten vid Lövens talarstol på bilden nedan.

Jag har aldrig nånsin sett en så talande bild förut!!!

http://www.gp.se/image/policy:1.4230317:1491744496/image.jpg?f=Square&w=1024&$p$f$w=374329c

...Och hur blev det? Tryggare? -Eller bara SNACK?!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

11 april 2017 02:39

Åsa ”våga-vägra-sunt-förnuft” Linderborg: :

Sverige stannar utan de papperslösa
"Det är de som diskar på krogarna. Det är de som jobbar på budfirmorna som betalar skit. Det är de som städar och tar de sämst betalda servicejobben, de som medelklassen vill ha utförda men inte betala särskilt mycket för."

Anders "Hamstern" Ygeman: "– Går man och klipper sig för femtio kronor eller drar man en lina kokain på helgen så göder man brottsligheten."

Dubbla budskap från "eliten" alltså.

Undrar om inte alla proppar slutligen gått i det Linderborgska huvudet? Begriper inte människan att det hon försvarar är bland annat; människohandel, slaveri, narkotikahandel och grov ekonomisk brottslighet?

Orkar inte med mer galenskap. Det måste bli STOPP snart!!!

Hoppas att Linderborgskan har sina resplaner klara inför påsken.

 
Ingen bild

Leif W

11 april 2017 05:24

Tack Thoralf för ditt arbete med att belysa kostnaderna! För tusan, nu är det dax för Löven att växa upp och sluta med sin sandlådepoletik och bjuda in samtliga partier till samtal då Sverige är i krig mot nationell terrorism! Härligt att Leif GW P uttalar sig positivt och att SDs siffror slår rekord!!

 
Ingen bild

Ludvig

11 april 2017 06:51

Mycket dåligt att inte bjuda in SD till överläggningar, detta svek kommer att visa sig på valdagen.

 
Ingen bild

Tomas

11 april 2017 06:57

Det är ju tråkig att en del blev överkörda med lastbil i Stockholm. Det var säkert en olycka. För att det inte ska hända igen tycker jag att man ska låta dessa nysvenskar utbildas för att förhindra fler olyckor. Man kunde i samband med t.ex ELMIA-utställningen av lastbilar ha en teststräcka med tunga lastbilar och på varje ända på sträckan kunde man låta miljöpartister och centerpartister hjälpa nysvenskarna med att komma tillrätta med övningen.
För att säkerställa att tillräckligt många nysvenskar kommer till övningen, kunde man också ha prickskytte med kalasjnikov och när tillställningen är som mest avslappnad kunde man genom skyltar informera att hjälp finns att tillgå genom skyltar ”du kan träffa MP-och C-folk i närheten”. Det finns så mycket man kan göra för att undvika att oskyldiga drabbas.

 
Ingen bild

SM811

11 april 2017 08:40

Om man hade samma nivå på invandringen som Danmark kunde mycket av pengarna gå till...
http://www.regeringen.se/artiklar/2016/09/statens-budget-2017-i-siffror/
Då skulle pensionerna kunna ökas mycket.

 
Ingen bild

Lena

11 april 2017 08:48

Hoppas och tror att SD i år kommer att komma över 30% strecket. Det vore kul att se minen på svenskhataren och Sverigeförstöraren nr 2 (efter Reinfeldt).

 
Ingen bild

Viveka

11 april 2017 09:03

Detta tycker jag är groteskt. Så var det här med "tillsammans" värt. Löfvén är inte trovärdig. Han vill inte lösa det här med terrorismen. Han kör sitt eget partipolitiska race. Inte heller V får vara med i de politiska samtalen, lika anmärkningsvärt. Att L sedan gått omkring och skakat hand med folk efter dådet,jaa... kanske också ett sätt att plocka poäng. De poängen kommer inte att hålla i sig så länge, det kan jag inte tro. Vad gäller terroristen så behöver han åtminstone inte oroa sig för framtida vård och tandvård. Som illegal invandrare har han länge gått gratis för att laga sina tänder (50 kronor om han ens betalat detta).Den förmånen har inte alla tyvärr.

 
Ingen bild

Christer

11 april 2017 09:59

Tänker lite på den situation som Sverige själv satt sig i med folk som inte kan utvisas till sina hemländer, det är b.la Somalia, Etiopien, Eritrea, Sudan, några ryska delrepubliker, och kanske ännu flera. Det absurda är att när en sån person kliver över den svenska gränsen kan han utbrista : "Äntligen är jag här! Jag tänker aldrig arbeta eller lära mig språket, jag ska leva på de svenska skattebetalarna resten av mitt liv, utnyttja fri sjuk/tandvård och förresten ska jag ta hit min familj och mina släktingar också!" Jaha, säger den svenska byråkratin, då måste vi skaffa dig en lägenhet snarast, för det åligger oss enligt lagen. Så sjukt är systemet vi skapat.

Thoralf Alfsson

11 april 2017 10:21

Så sant som det är sagt!

 
Ingen bild

Peter

11 april 2017 10:07

Thorleif, jag tror faktiskt du glömde att danska kronan är värd 25 - 30 % mer än svenska. Det blir ju lite småpengar till.

Thoralf Alfsson

11 april 2017 10:23

Nej, jag utelämnade detta helt medvetet. För att ingen skulle ifrågasätta det.Vi måste även ta hänsyn till kostnadsläget i Danmark.

Enligt Forex kostar idag en dansk krona 1,35 svenska kronor. Man skulle kunna säga att vi skall lägga till 100 miljarder kronor ytterligare.

 
Ingen bild

Pepparholm

11 april 2017 10:22

Det var ingen som lyssnade på Jimmie Åkesson för fyra år sedan då han som ensam partiledare försvarade polisens REVA-satsning. Fortfarande törs man inte lyssna på eller tala med honom. Det är demokrati i Löfvens "Svenska modell" som han skryter med. Allt färre tror på honom.

 
Ingen bild

Suzie

11 april 2017 11:36

Det sägs att is terroristen som utförde terrordådet i Stockhom angav när han sökte asyl i Sverige att han var efterlyst för terrordåd i hemlandet och Ryssland och han förväntade sig då att få asyl direkt i Sverige eftersom han visste att Sverige skyddar terrorister och is terrorister åtnjuter särskilt
beskydd.Detta är ju så absurt och galet och man frågar sig då hur många fler is terrorister och deras hängivna supporters som får asyl i Sverige eller får avslag men ändå kan stanna som illegala pga av den sataniska Mök avtalet som Ruinfeldt ingick med Mp i mars 2011 och som Sveriges nuvarande illegitima juntaledare Löfven inte uttalat ett ord om att riva upp och ogiltigförklara,tvärtom så har de utökat illegalas förmåner.Så länge Mök finns kvar och terrrorister och andra grova brottslingar har svängdörrar till lyxhotellet Sweden , och landets gränser står oskyddade,alla tredje världens människor som vill till Sverige för ett bättre liv med livstidsförsörjning välkomnas utan asylskäl,utan äkta id handlingar inte heller fingerprintas dem utan de ges put av asylaktivister som jobbar för den totalitära politiska massinvandringsideologin på migverketså bevisar Löfven med Co sitt enorma folkförakt och totala likgiltighet för svenska folkets och vårt lands bästa,Löfven sa att han tänker stanna kvar som statsminister fyra år till för han är inte klar än,så talar en diktator. Samma landsomstörtande agenda oavsett regim fortsätter om inte folket själva sätter stopp.

 
Ingen bild

Veritas

11 april 2017 13:27

Sålänge du slipper använda danska räkneord så går det bra, det är inte helt enkelt att hålla reda på halvfjärs och trekvartsfjärs och/eller hur dom nu räknar. Ärligheten börjar dock bli bättre i Danmark än här. Finns en hel del att lära av dansk jävlarna .... :D
SD 2018 >>>>>>>

 
Ingen bild

Gustaf

11 april 2017 15:51

Såvitt jag förstår är Sverigedemokraterna det ända av de svenska riksdagspartierna som inte bidragit till det terrorattentatet som nu skett.
Jag upplever att se och höra LÖfven och hans patrask som mycket olustigt för att uttrycka det milt.
Arma svenska folk.

 
Ingen bild

Gustaf

11 april 2017 16:02

Att Jimmie Åkesson (bl.a. portas) eller utesluts från Löfvens s.k terrorsamtal tycker jag inte är så farligt. Låt "statsministern" hålla på.
Han har inte bedragit med någonting som har förbättrat landets kapacitet mot elände. Det är nog inte många som förstår vad han egentligen vill göra eller vad han säger. Det vill jag vara tydlig med,

 
Ingen bild

CC

12 april 2017 15:23

Och till detta tillkommer all anhöriginvandring som också kostar enorma pengar. Man brukar räkna med att 1 asylsökande genererar minst 2-3 anhöriga att komma hit. Så du får nog trippla kostnaderna. Anhöriga har tyvärr samma låga frekvens att vilja arbeta som asylsökande. Efter 15 år i Sverige försörjs cirka 85 procent av dessa utlänningar av bidrag eller via konstruerade låtsasjobb. Blanda dock inte ihop dessa utlänningar med vanlig arbetskraftsinvandring. Men runt 1,5 miljoner s.k nysvenskar (eller barn till dito) försörjs idag via olika bidrag eller via låtsas-jobb. Och att lästa svenska vid SFI innebär statistikmässigt att arbeta, enligt 7-klöverns politker. Så arbetslösheten och bidragförsörjningen bland utlänningar alt. invandrare är betydligt högre än vad all officiell statistik hittills har visat. Verkliga kostnaderna döljs medvetet. Redovisas inte i någon känd officell statistik. Därtill måste vi räkna alla kostnader för invandrarnas grova kriminalitet och allt lidaden som infödda svenskar tvingas utstå. Alla bilbränder, alla rån och alla våldtäkter och så vidare...
Jag menar att 7-klöverns galna asyl- och invandringspolitik totalt (när absolut alla kringkostnader har räknats) uppgår till cirka 1000 miljarder kr per år. Vilket mots-varar cirka 20-25 procent av vårt lands totala BNP. Varje år. År efter år efter år...
/CC

Thoralf Alfsson

12 april 2017 15:41

Var står det någonstans att anhöriginvandringen inte räknats in av det danska finansdepartementet?

 
Ingen bild

s29

12 april 2017 20:55

Klart man inte kan bjuda in SD. Trögfattarföreningen har ju alltid haft problem med FAKTA.

 
Ingen bild

Gustaf

13 april 2017 07:13

You Tube: Trögfattarföreningens årsmöte. Galenskaparna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se