thoralf

Direktlänk till inlägg 31 mars 2017

TVÅ DEBATTARTIKLAR PUBLICERADE

Av Thoralf Alfsson - 31 mars 2017 15:23

Idag blev det lite bingo då jag fick två debattartiklar publicerade. Båda artiklarna är kritiska mot hur det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson och hans majoritet inte lyssnar på folket. Jag anser att majoriteten har gjort sig förtjänt av dessa hårda ord!


En kortare artikel i Barometern där tidningen satt rubriken till ”Majoriteten visar inte respekt”.


”I majoriteten ingår förutom Socialdemokraterna även Centerpartiet och Vänsterpartiet men från deras ledamöter var tystnaden total när detaljplanen debatterades i kommunfullmäktige. Av majoritetens 36 ledamöter var det bara en som deltog i debatten. Vad tyckte de övriga 35 ledamöterna egentligen?”


Sedan en längre artikel i Östra Småland där tidningen satt rubriken till ”Politiska majoriteten kör över alla sakägare”.


”Alliansen i Kalmar är minst sagt splittrad och bedriver knappast vad man skulle kunna kalla för en opposition värd namnet. Det är snarare en allians i förfall, som dessutom genom sitt agerande förstärker Johan Perssons maktfullkomlighet!

Det påstås att Astrid Lindgren sagt att när inte personer med makt lyssnar på folket, är det dags att byta ut dem. I Sverige har folket den möjligheten vart fjärde år och nästa gång är i september 2018.”


Det är fler som har reagerat på hur kommunledningen vägrar att lyssna vare sig på oppositionen eller folket i en enda fråga. Den kända kalmarförfattaren Tomas Arvidsson skrev också en insändare på samma tema med rubriken ”Demokratin växer inte på träd”.


”Vi håller på att lära oss att det är meningslöst att protestera mot den kommunala ledningens maktfullkomlighet. Den lärdomen är egentligen både viktigare och sorgligare än frågan om de 17 platanerna. Men det begriper inte beslutsfattarna.”

 

Sedan kommer här också en absurd interpellationsdebatt från idag. Det är Richard Jomshof som ställt den till Ylva Johansson angående hennes svar i en BBC-intervju där hon påstod att sexuallbrotten minskat i Sverige. I debatten deltar också den rabiate socialdemokraten Patrik Björk. Han är minst sagt hatisk mot SD:s ledamöter och förtroendevalda, en riktig betongsosse som inte kan tänka särskilt långt utanför den inrutade ramen. Jag tror att Patrick Björk hade nog knappast läst frågan i interpellationen. Han var bara där för att förstöra debatten.


Varning för högt blodtryck!
 
ANNONS
 
Ingen bild

Ulv

31 mars 2017 15:43

Skitbra!!!

Dra fram allt negativt om pampen i dagsljus!!!

 
Ingen bild

Ante

31 mars 2017 16:05

Hoppas Johan Persson får mycket fågelskit i sin trädgård i sommar! Hans tid som pamp är räknad!

 
Ingen bild

Jochen

31 mars 2017 16:22

Grandios självbild, frisera med sanningen, manipulera, noll empati...

Vilken störning är det och vem har den...?

 
Ingen bild

Hacke

31 mars 2017 16:32

Johan Persson och hans partikamrater i Kalmar lever bokstavligen upp till sitt gamla föga smickrande epitet Betongsossar. Och med sig har man som så ofta den tysta ”oppositionen” inom 7-klövern. Ett alltför välkänt mönster i demokraturens Sverige.
Den här maktdemonstrationen och övergreppet på miljö-/kulturområdet kan förhoppningsvis föra det goda med sig att fler Kalmarbor vaknar och inser att det bara finns ett parti om man värnar närmiljön och framför allt vill ha demokrati, öppenhet och debatt på riktigt.
Beundransvärt jobb som alltid Thoralf!

 
Ingen bild

Pepparholm

31 mars 2017 18:30

För en betraktare på avstånd så verkar det positivt med att chefredaktörerna accepterat tre kritiska insändare i lokalpressen, två Thoralf och en Arvidsson. Gratulerar och förhoppningsvis en öppning för framtiden.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

31 mars 2017 19:19

Ylva Johansson gör mig mörkrädd !
Vilken ljugande,slingrande hynda !

 
Ingen bild

O´ Hyra

31 mars 2017 19:21

Vilken sympatisk och realistisk debattör
Richard Jomshof är.

Och vilken oseriös debattör såssen är.
Såssen är för dum att begripa att hans
utanför ämnet påhopp på SD, öppnar ögonen
på allt fler i nästa val.

 
Ingen bild

Public Service

31 mars 2017 20:57

Johan Persson med följe visar mer och mer upp sina fascistiska sidor! Det måste stoppas nästa val.

 
Ingen bild

X

31 mars 2017 23:08

Att bo i Sverige är att bo i DDR.
Kan endast kureras på ett sätt.
Att inte bo i Sverige.

 
Ingen bild

Peppe

1 april 2017 00:25

Johan Persson får snart ställa sig till arbetsmarknadens förfogande, men hans sambo Malin kanske kan fixa in honom på Länsstyrelsen med ett snabbspår.

 
Ingen bild

Idi Amin

1 april 2017 02:19

Sverige (JP) är inte ett dugg bättre än Nordkorea.

 
Ingen bild

SM811

1 april 2017 08:41

Talmannen skall ingripa och påpeka att frågor som ställs till Ylva skall besvaras. Tre enkla frågor som hon inte svarde på. Sedan kom SD-hataren som försökte vara stödhjul till Ylva men det blev platt fall för denne avskyvärde sosse.

 
Ingen bild

Mats Andersson

1 april 2017 09:06

Egentlige mot principer att svara äggkonton! Men för din vetskap Pepparholm. Det är inte chefredaktörerna som beslutar om vilka debattartiklar, som det handlar om i Barometern, som publiceras!
Mvh/Mats Andersson, debattredaktör.

 
Ingen bild

Kvinna i Kalmar

1 april 2017 09:14

Om SD vill locka fler kvinnor så måste ni SD-män sluta kalla kvinnor oavsett partitillhörighet för hyndor etc. Det skadar partiets anseende och får kvinnor att undra om SD-män är som MENA-män, så går diskussionerna runt fikaborden på kvinnodominerade arbetsplatser. Var saklig och seriös som Thoralf så vinner ni nog.

Thoralf Alfsson

1 april 2017 11:08

Kvinna i Kalmar

Jag påpekade bara för något blogginlägg sedan att de som skriver kommentarer skall vårda sitt språk. Jag har förståelse för att man kan vara frustrerad och förbannad när man t.ex lyssnar till Patrick Björk som beskyller och generalisera genom att mena att alla sverigedemokraterna skulle förakta kvinnor. Att man då använder ord som man kanske inte skulle använda i ett samtal.

Jag har på senaste tiden blivit tvungen att helt enkelt inte godkänna kommentarer för publicering. Tyvärr så tycks det bli värre och värre. Men ibland är det svårt att dra gränsen!

 
Ingen bild

Lasse

1 april 2017 09:23

Skamligt att inte media i Kalmar har förmåga och kunskaper att göra ett gräv i kommunalpolitiken. det är en av deras huvuduppgifter att granska makthavarna. Barometern och Radio Kalmar är de största syndarna mycket beroende på att de riktiga kunskaperna saknas hos de två. Idag är de inte journalisterna som står för nyheterna det är bloggarna, utan dem skulle vi inte få reda på mycket.

 
Ingen bild

Lotta_1

1 april 2017 10:51

Är Ylva Johansson så dum på riktigt? I så fall är det skrämmande. Fattar hon inte att problemet är inflödet av individer från länder där åsikten är att kvinnor som inte täcker sig är horor som det är fritt fram att våldta? Hur tror ministern att dessa individer kommer bete sig när de kommer till ett land fullt med kvinnor som inte täcker sig? Har hon tankeförmåga nog att kunna dra slutsatsen att den stora ökningen av sexualbrott 2015 naturligtvis berodde på de sk flyktingarna som vällde in över gränserna då eller tror hon att svenska män helt plötsligt blev som tokiga? Bra svar av Jomshof till det vidriga bihanget som i total brist på argument visade upp ett sandlådebeteende som definitivt inte hör hemma i riksdagen.

 
Ingen bild

Athenry

1 april 2017 12:05

Richard Jomshof är en underbar debattör. Jag gladdes särskilt åt att han i slutet riktade sig till debattens åskådare, alltså svenska folket.

Det är bara SD som förmår debattera sakfrågorna. Anledningen är väl att det blir för komplicerat för den som hela tiden tvingas navigera förbi verklighetens detaljer. SD är de som har debattglädje. De andra vill helst bara gömma sig med sina lögner.

 
Ingen bild

Hacke

1 april 2017 12:15

@Kvinna i Kalmar
Jag förstår väl ditt befogade inlägg. Det är alltför lätt att göra generaliseringar vid kritik av framför allt de högljudda och medialt privilegierade vänsterfeministerna. Det gäller att vara noggrann här för precis som hos män är det naturligtvis stora skillnader på kvinnor och kvinnor. Kanske en del av förklaringen ligger i att kvinnor dominerar inom partier som mp, v och F! – sverigevänners värsta motståndare. Kvinnor är också exempelvis klart och tydligt mer positiva i frågor som rör invandring o d. Det grovt generaliserande och gränslösa manshatet är också något som utmärker denna grupp. Det kan vara är en förklaring - men absolut ingen ursäkt - till att i hastigheten och ilskan dra alla över en kam.
Vi måste skärpa oss och vara noggranna med detta i kommentarsfälten och istället tänka på alla de modiga, duktiga och underbara kvinnor som finns inom den sverigevänliga rörelsen innan vi kastar oss över tangentborden när exempelvis Gudrun med medsystrar varit i farten och brett ut sig i sina olika kanaler och forum inom regimmedia. Att sjunka till deras nivåer gynnar knappast vårt arbete och våra mål om ett bättre Sverige. Inte minst för kvinnorna.

 
Ingen bild

Lena

1 april 2017 12:57

"Det påstås att Astrid Lindgren sagt att när inte personer med makt lyssnar på folket, är det dags att byta ut dem. I Sverige hat folket den möjligheten vart 4:e år och nästa gång är i september 2018". Kunde inte sägas bättre! Kanske har det kommit en försiktig vår i tidningsvärlden? Det behövs verkligen, vi är svältfödda på MSM som tar oss på allvar.

 
Ingen bild

Lena

1 april 2017 13:01

@Kvinna i Kalmar Mycket bra påminnelse. Ni män vill väl ha oss kvinnor på er sida?

 
Ingen bild

Lotta_1

1 april 2017 13:22

Återkommer till minister Ylva Johanssons tal. Hon undrade om Jomshof trodde att en våldtagen svensk kvinna tyckte det var bättre att bli våldtagen av en etnisk svensk än av en invandrare. Självklart är handlingen lika vidrig oavsett vem som begår den. Problemet som 7-klövern har så förtvivlat svårt att fatta är det jag skrev i mitt tidigare inlägg. Varför importera individer som ser det som en rättighet att våldta de som de anser är horor dvs alla svenska kvinnor som inte täcker sig. Undrar dessutom varför ministern och regeringen hon tillhör tänker satsa så mycket på polis och lagändringar mot sexualbrott? Var det inte ministern som stod i en intervju med BBC och sa att sexualbrotten minskar i Sverige? Man undrar verkligen vad det var som var så vidrigt med Sverige innan 1975 som gjorde att politikerna med berått mod beslutade sig för att totalförstöra landet? Är ni verkligen nöjda med resultatet? Hur kan ni se er själva i spegeln? Må fan ta er en dag.

 
Ingen bild

Lena

1 april 2017 13:41

@Hacke i svaret till @Kvinna i Kalmar Ingen kan beskriva det som du gör, och @Jomshof säger det ju rent ut att "man måste först erkänna att problemen finns". Han säger också att det kan inte göra saken bättre genom att håna motståndare (i detta fall Patrick Björk, som genom hela talet brunsmetade).
Personligen tycker jag att det inte är stor skillnad på SD-män eller andra partiers män. När det blir för många i gruppen blir det grabbigheten som kan ta över. Det känns svårt för många kvinnor att kunna hävda sig i en sådan situation. Jag själv flyr alla sådana situationer, för mycket "Testosteron" helt enkel. Därför hyllar jag jämlikheten.

 
Ingen bild

Lena

1 april 2017 13:49

@Lotta_1 Varför säger Ylva Johansson att S satsar så mycket på polis och lagändringar mot sexualbrott? De har ju minskat enligt intervjun med BBC!

 
Ingen bild

Lena

1 april 2017 13:54

Lotta_1 Du har en poäng! Varför står Ylva Johansson och säger att S satsat på förebyggande sexualbrott och polis när de brotten har minskat enligt henne i BBC intervjun?

Aldrig att S kan redovisa hur mycket de gått upp eller mycket de gått ner! Nej det ska allmänheten inte få veta. Jomshof däremot redovisade hur mycket de varierat under åren.

 
Ingen bild

Tony

1 april 2017 14:57

Var inte Rickard Jomshofs frågor riktade till
Ylva Johansson? När denne pellejöns dök upp med
sitt svammel som inte tillförde debatten annat
än ett konstaterande att återväxten i Sossepartiet
är bedrövligt dålig. Har aldrig hört talas om
figuren .Usch!

Thoralf Alfsson

1 april 2017 14:59

Har man som jag suttit i riksdagen vet man att det inte var första gången som Patrick Björk gjorde detta. Det är snarare hans signum!

 
Ingen bild

Lena

1 april 2017 15:30

7-K oroar sig över att Avpixlat finns och att de har en agenda. Se svaret som Åkesson svarat med, dessutom så får vi ju bekräftat att de (politikerna i 7K) läser Avpixlat! Ha ha

http://avpixlat.info/2017/04/01/avpixlat-oroar-sjukloverna-partiledare/

 
Ingen bild

Lena

1 april 2017 17:02

DGS intervjuar Jens Ganman om förfallet i den svenska journalistiken. Kan varmt rekommenderas.

http://avpixlat.info/2017/03/31/jen-ganman-om-det-svenska-medieforfallet/

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

1 april 2017 17:56

Jag kan förstå hur det går utför med Socialdemokraterna när man ser dessa totalt faktaresistenta företrädare som Ylva Johansson och Patrik Björk i talarstolen i Sveriges Riksdag. Skrämmande!

http://karlskronabloggen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se