thoralf

Direktlänk till inlägg 29 mars 2017

JOHAN TJURAR

Av Thoralf Alfsson - 29 mars 2017 22:26

”Om man som politiker inte har samma uppfattning som författaren Tomas Arvidsson så är man odemokratisk och maktfullkomlig. Intressant syn på just demokrati.”

 

Johan Persson på sin blogg idag.

 

Kommunalpampen Johan Persson tjurar på grund av att den kände författaren Tomas Arvidsson i en insändare i Barometern menar att Johan Persson är maktfullkomlig. Jag delar Tomas Arvidssons uppfattning och det kanske kommer framgå om min egen insändare publiceras i Barometern under torsdagen.


”Vi håller på att lära oss att det är meningslöst att protestera mot den kommunala ledningens maktfullkomlighet.”


Så skrev Tomas Arvidsson, vilket retade upp Johan Persson. Kommunalpampen tycks bli mer och mer känslig för kritik.


Det var inte den enda insändaren idag som kritiserade Johan Persson och socialdemokraterna.


Att vara förtroendevald innebär att man även efter det att man blivit vald måste visa på en förmåga att lyssna, lära och kritiskt granska. Att visa på att man är störst, bäst och kan bygga mest ger inte ett förtroende för framtiden.”


Johan Persson har dessutom sin egen verklighet och han tolkar statistik på sitt allra egna sätt. Jag är väldigt förvånad över att inte Barometerns ledarsida börjat granska alla hans märkliga blogginlägg och de slutsatser som Johan Persson marknadsför. Idag skrev han även följande på sin blogg.


”Hela Kalmar växer. I många kommuner så sker huvuddelen av all byggnation och kommunala investeringar i centralorten. Så gör vi inte i Kalmar. Det ger nu också resultat, Södermöre kommundel växte under 2016 med 1.8 procent medan övriga kommunen växte med 1.26 procent.”

 

Johan Persson skriver med andra att en stor del av byggnation och kommunala investeringar uppenbarligen sker i kommundelen Södermöre. Det är en ren lögn! Som av en slump så gjorde jag bara för några dagar sedan en sammanställning över bygglov som beviljats för flerbostadshus under de senaste åren.


Sedan 2015 har ca 1 440 bygglov beviljats för flerbostadshus inom Kalmar kommun. Inte ett enda av dessa bygglov gäller Södermöre kommundel! Här kommer min lista!  Ca 1 380 i centralorten och ca 60 i Lindsdal. Det är sanningen! 

 

 

 

I Södermöre kommundel bor drygt 10 procent av Kalmar kommuns befolkning eller ca 7 500 personer enligt kommunens webbsida.

 

Uppenbarligen har ett 100-tal asylsökande bosatt sig inom Södermöre kommundel och det får Johan Persson till att Kalmar kommun gjort investeringar och byggnation i kommundelen. En sak man gjort är ju att köpa Kolbodagården för 7,9 miljoner kronor och sätta ett antal asylsökande på Kolbodagården. Men det gillas ju inte av alla i Södermöre!


Men det är klart att Johan Persson har ju själv bosatt sig i Södermöre kommundel och då måste han ju hålla upp skenet! Som ledande socialdemokrat och kommunalpamp är det Johan Persson som bestämmer vad som är sant!

 

 

 

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

30 mars 2017 00:51

I varenda kommun hittar man en maktfullkomlig och lättkränkt sosse. Sossarnas politiska strategi att skövla stadskärnor till förmån för de vansinnigt FULA Domushusen är ett bra exempel på detta storhetsvansinne. Nu verkar det som att sossarna har hittat en ny politisk byggnad att förstöra våra städer med.

Politisk moskéer.

 
Ingen bild

Veritas

30 mars 2017 04:47

Johan är en av de som tillhör The Pussy Generation;
https://www.youtube.com/watch?v=exbMIGWWpgg

 
Ingen bild

Asta

30 mars 2017 09:41

Gordon Grattidge har visat sig beredd att som visselblåsare vittna om våldet och hoten mot ambulanspersonal. Nu försöker man tysta honom med anklagelser om ”rasistiska undertoner” och fel värdegrund.
http://www.weeklystandard.com/video-head-of-ambulance-union-confirms-no-go-zones-in-sweden/article/2007000
Mönstret känns igen, det kostar att inte dela den s.k Värdegrunden.
SMS tiger i vanlig ordning, i USA har det däremot uppmärksammats....

 
Ingen bild

Mutter

30 mars 2017 09:49

Högmod går före fall.

 
Ingen bild

PGreen

30 mars 2017 09:50

Skicka Johan till EU!

EU:s groteskt högavlönande elit
Titta bara på vad som ramlar ner i fickorna på denna elit – om du blir ledamot i Europaparlamentet är det detsamma som att gå med i en miljonärsklubb, du kan leva som en kung och på fem år kan du ändå spara ihop fem miljoner kr. Om du omväljs blir du multimiljonär. Du har fri olycksfallsförsäkring, fri reseförsäkring och fri livförsäkring. Alla i din familj får gratis glasögon, kontaktlinser och tandvård. EU-parlamentarikern och hans familj kan också få fri vattenterapi, lerbad om du önskar det samt akupunktur. När du börjar ta ut din EU-pension har du en särskilt låg EU-skatt och inte skattesatsen i ditt hemland, som alltid är högre. EU-lönen är 68 000 kronor i månaden. På denna lön betalas EU-skatt, mellan 13 och 17 procent, ej hemlandets skatt. Dina familjemedlemmar får vara dina avlönade assistenter. Du kan betala dem med upp till 600 000 kronor om året.Pengar för att upprätthålla ditt eget EU-kontor kan ge dig 940 000 kr om året och du behöver inte uppvisa kvitton eller fakturor.
Varje EU-parlamentariker har rätt till två möblerade kontor, hyresfria. Du kan få 430 000 kronor om året för att hålla ett kontor i hemlandet. Inga kvitton behövs. Många parlamentariker säger därför att deras egna hem är kontor. En parlamentariker kan också kräva 2 570 kronor om dagen för extrautgifter i samband med sessionerna, inga kvitton krävs. Det krävs inte ens att du närvarar vid debatterna. Du kan få 1 450 kronor om dagen för lunch och middag. Du kan tjäna 2 700 kronor i veckan skattefritt på dina resor, kräv för dyr resa, men färdas billigt. Då får du 36 000 kronor om året för att fara var du vill om det har samband med EU på minsta sätt. Som EU-parlamentariker har du världens bästa pensionsvillkor. Om du betalar in cirka 9 000 kronor i månaden i avgift lägger EU till det dubbla. En normal EU-parlamentariker tjänar ungefär fyra miljoner kr om året när allt sammanräknats. EU:s parlamentariker, tjänstemän och kommissionärer är den enda gruppen i Europa som ej påverkats av den pågående finansiella krisen och den sjunkande tillväxten. Och sen frågar sig denna arroganta elit varför svenskar och övriga européer inte vill rösta i EU-valet trots stora kampanjer! Givetvis är det för att visa sitt förakt mot denna institution. Det är trots allt en demokratisk rättighet att fullkomligt skita i att rösta! Men våra politiker föredrar att använda begreppet ”röstskolk” för att få det att låta som något fult. Men go vänner, strunta fullkomligt i att rösta nästa gång. Det skulle va väldigt kul att se minen hos våra folkvalda om det blev ett röstdeltagande på sådär fem procent!

 
Ingen bild

Lena

30 mars 2017 10:07

Håller med om att det finns en stor mängd sossar som är maktfullkomliga. Det går inte att resonera med dom, de är besserwissrar alt. mesar som inte vill ha en åsikt om nånting. Men om någon skulle komma och kritisera deras fina åsikt, då reagerar de minsann.

 
Ingen bild

Lena

30 mars 2017 10:13

Annat ämne: Den svenska kvinna som blev mördad i Kongo var tydligen Zaida Catalán, en gång aktiv i MP. Hon blev halshuggen! Så fruktansvärt!
Igår sas det på Aktuellt att i Kongo har ca 5,4 miljoner människor mördats på de senaste decennierna. Det är faktiskt ingen barnlek att ge sig i kast med människor som kommer från sådana länder. jan inbillar mig att en hel del av dem har varit inblandade i fruktansvärda handlingar, kanske t o m massmord. Varför kan inte våra styrande förstå vår oro?

 
Ingen bild

GBM

30 mars 2017 10:30

Trivs han inte i sitt nya förhållande med länsrådet eller? Efter det att han inledde det förhållandet har han skaffat sej Napoleonkomplex och blivit fruktansvärt lättkränkt. Det kostar på????

 
Ingen bild

Lena

30 mars 2017 10:56

Nordea erbjuder sina anställa vi Kista att få eskort till tunnelbanestationen. Tycker det säger allt.
Det har blivit vanligt med "expresskidnappningar" där personer blir kidnappade för att föras till en bankautomat, för at där tvingas ta ut sina pengar och ge till kidnapparna.... Fy den lede.

 
Ingen bild

Hacke

30 mars 2017 11:59

Johan Persson påminner om den tidigare sossepampen i vår kommun innan han försvann illa kvickt efter att ha fått härja fritt på tok för länge.
Han drev i sitt storhetsvansinne kommunen som sitt eget personliga projekt efter att han med olika medel fått den s k oppositionen att sitta snällt i knäet och lyda blint. Pampar av modell s förefaller vara den allra värsta sorten av denna avart i politikerskrået som totalt har missuppfattat sitt uppdrag.

 
Ingen bild

P

30 mars 2017 12:59

Det finns även pampfasoner inom Moderaterna. I sammandrag läser jag i Fria Tider att en moderat blivit tillrättavisad och fråntagen sitt ansvar för digitala kommunikationskanaler.

Orsaken är att han länkat till Fria Tider som redovisat en rapport från Riksdagens upplysningstjänst som Moderaterna själva beställt. Mattias Thorsson, kommunikationschef för Moderaterna i Stockholmsområdet, hittar inga fel i artikeln. Han säger, att det spelar ingen roll om artiklar i Fria Tider är sanna eller ej!!!????

Uppenbarligen så är det förbjudet för en Moderat att ens läsa och än värre länka till alternativa medier. Det torde även gälla Thoralf, Pettersson m fl. Därmed så är det ju enklare för oss som läser allt på bred front och som därför är väl upplysta, att förstå varför de inte kan bryta sin indoktrinering.

Innan Moderaternas ledning har brutit detta tabu så torde det inte vara möjligt för SD att nå några formella samförstånd.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

30 mars 2017 14:22

Tragiken med den unga kvinnan bördig från Högsby /Mönsterås visar återigen att man inte ska lägga sej i andra länders göranden och låtanden ,låt andra länder sköta sitt !

 
Ingen bild

Lena

30 mars 2017 17:50

@PGreen 09.50 Skrämmande är bara förnamnet om bidragen för parlamentariker. Bra inlägg, vi behöver veta mer om det här.
Nu när Brexit är igång fick vi höra att 15% av EU:s budget betalas av Storbritannien, det är inte undra på att de ut, och att parlamentarikerna oroar sig för framtiden... kanske det inte blir lika lukrativt...

 
Ingen bild

Observer

30 mars 2017 17:58

Thoralf!! .....Som sagt: Prio-1 blir att återinföra tjänstemannaansvaret när du kommer till makten!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

30 mars 2017 18:45

Enligt min värdegrund är oftast de värsta pamparna sossar. Det beror på att de är sämre bildade än medelklass och överklass. Detta orsakar ett mindervärdskomplex hos dem. I Johans fall blir det extra förnedrande för honom att lilla frugan har en betydligt högre ställning.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

30 mars 2017 18:52

Mår ni bra? Slitit klart för idag?
Läs då detta för att få fart på adrenalinet.

http://www.friatider.se/riksdagen-en-invandrarfamilj-far-nastan-32800-kronor-i-bidrag

 
Ingen bild

Tony

30 mars 2017 19:06

Johan Persson övar väl för en plats i en Sosseregering,
nonchalansen och arrogansen från dessa typer är sorglig
att se, måtte dom efter 2018 få en väldigt lång semester!

 
Ingen bild

Stefan A

30 mars 2017 19:37

Undrar vad Löfven svarar på ?....

https://www.youtube.com/watch?v=ySlr5qOfnkA

 
Ingen bild

Pg

30 mars 2017 21:42

Ruggugglan Christina Höj Larsen (V) i farten igen,
kräver fri invandring
Afghanen är ruggugglans sista hopp!

http://static-cdn.sr.se/sida/images/3993/3618478_2048_1152.jpg?preset=article-slider
———–

 
Ingen bild

jjj

30 mars 2017 22:06‘Feministisk stadsplanering’
ska bryta mansdominansen i islamiserade förorter!

Vi vet hur det gick för ‘feministisk snöröjning’
och ‘feministisk utrikespolitik’!

——–
Mejla gärna till
aktuellt@svt.se
rapport@svt.se
Via hemsida till Stockholms stad
https://iservice.stockholm.se/open/TyckTill/Pages/TyckTill.aspx?systemId=kch&kc_verksamhetsomradeid=eab28a00-15bc-df11-9631-005056837063&controls=05f4bd4c-b9e0-e311-b23f-0050569007cb;6797dca2-d81a-e111-b9a7-005056837063


 
Ingen bild

Telma

30 mars 2017 23:10

Kan ingen ta ner Johan Persson på jorden någon gång? Blir trött bara av att höra pampens namn numera och hans tjat om hur mycket Kalmar växer och utvecklas. Hur tror pampen att staden ska växa med alla sina biljettautomater på varenda gata i kommunen? Han är inte klok någonstans.

 
Ingen bild

Arg

31 mars 2017 02:20

Jag tror att pampen Persson är en av grundproblemen som kommunen har: lathet, arrogans, högmod, nonchalans, maktfullkomlighet, vägrar följa lagen etc.

Han är högsta hönset och se så det har blivit!!!

 
Ingen bild

Mår illa av pampen

31 mars 2017 02:31

Kan inte pampen öppna sitt hjärta och ha flyktingar och moduler på sin egen tomt? Undra om han skulle vilja ha stora klossar till hyresrätter utanför näsan som nere vid sjukhuset. Det skulle väl förstöra den fina utsikt han har då han äter och dricker gott med sin bundsförvant på Länsstyrelsen. Dom kanske t.o.m kommer fram till hur kommunen ska skötas i sänghalmen!

 
Ingen bild

Robert

31 mars 2017 14:45

Pampen beter sig som en omogen barnunge! Han är inte proffsig!

 
Ingen bild

Noppe

31 mars 2017 21:00

Tjurhuvuden tjurar! Vad patetisk och barnslig gubben är!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se