thoralf

Direktlänk till inlägg 14 mars 2017

STATISTISKT UNDERLAG

Av Thoralf Alfsson - 14 mars 2017 22:22

Barometern svär i ”kyrkan”. Undrar hur vänstern kommer reagera efter dagens artiklar? Nu var det inte vänstern som reagerade, utan den egna nyhetschefen i ett inlägg på Facebook.


Jag hade skrivit ett helt annat blogginlägg ikväll men efter att jag läst Barometerns nyhetschefs inlägg på Facebook fick min egen text gå i runda arkivet.


Barometerns nyhetschef Jesper Ericsson skriver att Barometerns undersökning "slår hål på myten att utländska medborgare begår fler våldtäkter och brott mot kvinnor än svenska”. Det skriver han på Facebook. Hans statistiska underlag är ju väldigt betryggande med sex domar från Kalmar tingsrätt under 2016.


Ett häpnadsväckande uttalande från Jesper Ericsson. 
 
Ingen bild

Zigge Zigenare

14 mars 2017 22:42

Thoralf - i hur många av de sex domarna återfinns svenska gärningsmän?

I en eller dom eller ingen alls?

Thoralf Alfsson

14 mars 2017 22:57

I fyra enligt Barometern!

 
Ingen bild

dajevlar

14 mars 2017 22:52

Vet inte om det är läge att säga 'vad var det jag sa' - men tror inte att Barometern nånsin kommer att riskera att du får rätt alltför enkelt.
Beklagar. Bered dig på fler besvikelser.

 
Ingen bild

Laglydig

14 mars 2017 23:29

Enligt Barran själva så är 94 % svenskar i Kalmar och följaktligen 6 % invandrare.
Så då har alltså de 94 % begått 4 våldtäkter och
de 6 % de övriga två.
Det betyder alltså att frekvensen av dömda våldtäktsmän är knappt åtta gånger högre i gruppen invandrare i förhållande till invånarantalet.
Vilken myt slogs det hål på enligt Jesper Ericsson?

 
Ingen bild

Molle

14 mars 2017 23:54

Vet inte vad man ska tro om Barometern.
Igår skrev de att 3 av 10 dömda var utländska medborgare
Idag skriver 6 av 10 är utländska.
I slutet av veckan är de nog uppe i 10 av 10......

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 mars 2017 00:12

@MolleTisdag 14 mars 23:54

"Igår skrev de att 3 av 10 dömda var utländska medborgare"
"Idag skriver 6 av 10 är utländska."

Vågar Barometern vid nästa "genomgång" även redovisa hur många dömda som är svenska medborgare men med utomeuropeiska rötter? (självklart menar jag då inte t.ex kineser, thailändare eller japaner)

 
Ingen bild

Uefa

15 mars 2017 00:13

Är Jesper också praktikant som Blank?

 
Ingen bild

troende pastafarian

15 mars 2017 00:34


Slut på religiös och politisk diskriminering på arbetsplatser
Viktigt beslut i EU-domstolen

Hittills har arbetsgivare kunnat förbjuda vissa typer av religiös och politisk profilering på arbetsplatser men inte andra.
Har ni exempelvis någonsin sett någon med durkslag på huvudet eller hakkors på ärmen eller en naturist i spärrvaktskuren på tunnelbanan?
Nu har EU-domstolen beslutat att arbetsgivare har rätt att förbjuda alla sorters religiösa och politiska manifestationer på jobbet utan att det blir en fråga om diskriminering.
Glädjande beslut för oss pastafarianer.

Har Europa börjat nyktra till?!

 
Ingen bild

Gus

15 mars 2017 06:25

Viktigt ! Sluta ta del av Barometens smörja! Sanningen finns att finna på alla bloggar. Typ "Petterssons blogg", "Avpixlat", "Fria Tider", "Samtiden" och "Nya Tider" . Jesper Ericsson är rena huggormsgiftet !!!!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 mars 2017 06:47

Utländska medborgare ????

Det är väl inte det som ska gälla om man vill veta om invandringen till Sverige ökar våldtäkter.
Våldtäktsmän med utländskt ursprung är det rätta att undersöka.
Även 3:dje generationen.
Om man ska få reda vilka som har en skev kvinnosyn.
Glöm inte heller att kvinnor är benägna att anmäla våldtäkter vid otrohet !
Statistik kan styras som nan vill.

 
Ingen bild

Ludvig

15 mars 2017 07:23

Att det ska vara så svårt att hålla sig till sanningen, och i stället mörka det som invandrare gör som är olagligt. Bubblan bör väl spricka snart.

 
Ingen bild

Tony

15 mars 2017 07:39

Då kan väl Jesper Ericsson även redovisa hur många
gruppvåldtäkter som utförts av Svenskar,där 7-8
man ger sig på och förnedrar en kvinna å det grövsta?

Thoralf Alfsson

15 mars 2017 09:08

Det räcker med att det är 2-3 män.

 
Ingen bild

Pierre

15 mars 2017 07:40

@Molle Att Barometern skrev 3 av tio beror på att det var över hela landet som detta hade räknats på om det nu stämmer och det senaste gäller ju bara i Kalmar. Man kan ju fråga sig hur många utav brotten som ens klarats upp med tanke på att de avskrivs och läggs in som uppklarade då gärningsmän lämnar landet.

Thoralf Alfsson

15 mars 2017 09:10

Läs artiklarna ordentligt!

3 av 10 gällde dömda totalt.

6 av 10 gällde de som dömts till fängelse i minst ett år.

 
Ingen bild

Lena

15 mars 2017 08:01

Något har hänt med media. Kolla när medborgarjournalist går hem till Thomas Mattsson och Diamant Salihu för att ställa lite frågor till dom. Måste ses!

http://www.friatider.semedborgarjournalist-gick-hem-till-thomas-mattsson-som-v-rade-ppna

 
Ingen bild

SM811

15 mars 2017 08:04

@Laglydig
Det blir svårt med det konsekvenstänkandet för Jesper Ericsson?

 
Ingen bild

Bo

15 mars 2017 09:37

Antag att det bara bor 94 svenska medborgare och 6 utländska medborgare i Kalmar. Sex personer döms för våldtäkter och brott mot kvinnor. Hur många av de dömda borde vara utlänningar?
Sex procent av 6 personer ger 0,36 personer. Nu råkade det vara 2 personer. Enligt mitt sätt att räkna är 2 personer mer än 0,36 personer.

 
Ingen bild

Hacke

15 mars 2017 09:43

Mainstreammedia har lång väg att vandra innan de återfår mitt förtroende. Det är samma folk nu som då som sitter där och drar i tåtarna. Att man nu under galgen tvingas ut på banan med ett och annat stapplande försök i verkligheten är inget annat än ett utslag av vikande siffror såväl ekonomiskt som förtroendemässigt och framförallt trycket från konkurrenten alternativmedia. Att dessa horder av vänsterfolk som så totalt dominerar de svenska msm-redaktionerna helt plötsligt skulle ändra uppfattning i sak och bli hederliga i hantverket ser jag som uteslutet.
Så nej tack Baromtern och ni övriga som nu försöker putsa till fasaden genom att presentera ett och annat hjälpligt nyktert alster. Det är inget uppvaknande vi ser, snarare en dödsryckning under galgen. Det går fort att rasera ett förtroende men det tar oändligt lång tid att återskapa det.
I ert fall ser jag det som en närmast omöjlig uppgift efter all skada ni har åstadkommit genom långvarigt missbruk av uppdraget med agendor, mörkningar och rena lögner. Det måste till nytt friskt blod i branschen när frihetens vindar nu äntligen sveper in i den unkna demokraturen Sverige. Då finns självklart ingen plats för gamla quislingar i återuppbyggnaden av den er så gravt misshandlade tredje statsmakten.

 
Ingen bild

en småländska

15 mars 2017 09:48

Ja herregud, att dra såna slutsatser på det lilla underlaget! Enl Brå 2005 går det en svensk på fem utländska förövare vad gäller våldtäkt! Hur det ser idag vill ingen veta eftersom siffrorna inte tas fram!

 
Ingen bild

Christer

15 mars 2017 09:56

En viss tillnyktring.
Jag ser Barometerns vilja att beskriva vårt samhälles kriminalitet som lite av en omvändelse under galgen. T.ex det kriminella gäng som var asylsökande på flyktingförläggningen i Helgesbo. Allt fler människor kommer på ett nära sätt i kontakt med invandringens baksidor, och media kan inte mörka hur länge som helst. När man i sin godhetsiver låter tjuvligor få mat och uppehälle på skattebetalarnas bekostnad, och som tack får, förutom "vanliga" inbrott även nattliga kabelstölder ur närliggande vindkraftverk. Då har det gått för långt, och vanligt folk har fått nog. Löfvens ord om att "det ska vara ordning och reda i asylpolitiken" slår tillbaka som en käftsmäll mot de som drabbas.
Tyckte mig se en ännu mer pessimistisk GW Persson i senaste Veckans Brott. Han såg inte ljust på polisens möjligheter att få bukt med gängkriminaliteten. Vid senaste upploppet i Rinkeby stod vanliga poliser o tryckte bakom knuten, våga inte gå fram. GW föreslog att Nationella Insatsstyrkan skulle satts in mot stenkastning/upplopp/plundring. "Då kan man i alla fall lagföra några", tyckte han. Han var ganska mörk i trynet den gode Leif GW Persson
Sverige har satt sig själv i "deep shit" tack vare den stora invandringen, det går upp för allt fler dessa dagar. Hur fan ska vi som nation förhålla oss när våra utanförskapsområden är formidabla krutdurkar och "vi" har avsagt oss hårdhandskar till förmån för dialog. Det som svider mest hos etablissemanget är nog att det som SD sagt i 10-15 år håller på att slå in på punkt efter punkt. Skulle det bli kordinerade upplopp i några större utanförskapsområden som spred sig till de mindre tror jag uppgiften blev polisen övermäktig. Sverige skulle inte klara detta.

 
Ingen bild

UncleBob

15 mars 2017 11:55

Här är ett typexempel på hur man från medias sida använder språket för att indoktrinera och vilseleda svenskarna:
Bollibompa-Alice uttalande att "de hade bra koll på hemvändande is-krigare i Göteborg och Umeå" är ju bara ett billigt sätt att försöka slå blå dunster i ögonen på folk.
De är verkligen desperata nu, de rödgröna:
https://youtu.be/erhlOrYbRJM
Hon är ett bevis för att PK-politikerna är handfallna. Lost in space. Faktaresistenta. Floskelsprutande idioter....
Måste vi verkligen jaga ut dem med blåslampa?
https://youtu.be/erhlOrYbRJM

 
Ingen bild

Steve

15 mars 2017 11:57

Det är ifrån dessa åsiktsmedia som Bah Kunke insuper fakta, som hon sedan verifierar i Agenda. Men fel blir det eller rättare sagt "Fake News"

 
Ingen bild

Swexit

15 mars 2017 12:04

Har ej Facebook men ändå;

Att som Barometerns nyhetschef tydligen gör, jämföra brott begångna av utländska medborgare vs svenska medborgare utan att redovisa andelen proportionellt i förhållande till respektive befolkningsgrupp, säger ju ingenting om brottsrepresentationen grupperna emellan.
Detta fattar ju den normalbegåvade individen.

Antingen så är han enbart korkad vilket man inte kan lasta honom för, men jag tror mer på en medveten agenda där han kallt och cyniskt försöker föra ännu några godhetsknarkande dumsvenskar bakom ljuset.

Allt för för att sprida den falska bilden av att den etnisk svenska vita mannen minsann är den värste förbrytaren.

Dessutom, "svensk medborgare" kan lika gärna vara en "fullblodsinvandrare" som inte har någon svensk anknytning i annat än på medborgarbeviset, men absolut inte i folklig mening.

Detta gör att sannolikheten finns för att 6 av de 6 brotten eller 100 % begåtts av icke etniska "svenskar".

Men det lär ju aldrig komma fram i skammens land.


 
Ingen bild

Lena

15 mars 2017 13:07

Hela listan på de skatter som kommer att höjas fr o m i sommar, höjd skatt t o m för småföretagare. Man tar sig för pannan, är det här att främja jobbskapande? Men det är klart de måste ju ha in mer pengar i kassan nu så att de kan ge till invandrare som ska starta grönsaks- och fruktbutiker på de gatorna där svenska småföretagare inte har råd att hyra. Klassisk S politik.

http://www.friatider.se/hela-listan-skatterna-som h-js-i-sommar

 
Ingen bild

Lasse T

15 mars 2017 15:32

Sossarnas standardlösning när kassan är tom:


• De skatter som regeringen planerar att höja är många. Och de blir fler för varje dag som går. Svikna vallöften kommer att svida i plånboken för vanliga inkomsttagare. Samtidigt försämras villkoren för sysselsättning och tillväxt.

- Höjd skatt med ca 1 340 kr för alla med inkomst över ca 36 900 kr/mån genom fryst brytpunkt för statlig inkomstskatt på 2015 års nivå och 60 000 fler får betala statlig inkomstskatt i intervallet 160-1 340 kr.
- Höjd skatt för inkomster över 50 000 kr/mån genom avtrappat jobbskatteavdrag.
- Begränsad uppräkning av både den nedre och den övre brytpunkten för statlig inkomstskatt 2017. Detta höjer skatten med 860 kronor för alla med en månadslön över 37 600 kr. 40 000 fler får betala statlig inkomstskatt med upp till 860 kr. De med månadslön över ca 54 200 kr som betalar värnskatt (25%) får höjd skatt med ytterligare ca 320 kr. Det innebär att 13 000 fler måste betala värnskatt än vid normal uppräkning (inflation plus två procentenheter).
- 2018 planerar regeringen fortsätta höjningar av marginalskatterna genom begränsad uppräkning av den nedre och övre skiktgränsen för statlig inkomstskatt. 2018 väntas ytterligare 40 000 löntagare betala statlig inkomstskatt och dessutom ska 13 000 fler betala värnskatt.
- Höjda arbetsgivaravgifter för unga.
- Återinförande av den särskilda löneskatten för personer över 65 år som arbetar (6,15 %), den så kallade Silverskatten.
- Höjd skatt på bensin med 48 öre per liter (60 öre/l inkl. moms).
- Höjd skatt på diesel med 53 öre per liter (66 öre/l inkl. moms).
- Från och med 2017 ändrad och höjd årlig uppräkning av bensin- och dieselskatten.
- Halverat RUT-avdrag för personer under 65 år.
- Slopat avdrag för läx-RUT.
- Slopat avdrag för pensionssparande.
- Höjd skatt på alkohol.
- Höjd skatt på tobak.
- Skatt införs på viss privatinförsel av cigaretter.
- Höjda fordonsskatter för lätta fordon.
- Höjd skatt på sparande i investeringssparkonto (ISK) och kapitalförsäkringar.
- Avskaffad avdragsrätt för förvaltningsavgifter.
- Anpassning av investeraravdraget.
- Slopad slussningsregel för moms.
- Höjning av försenings- och kontrollavgifter.
- Höjd koldioxidskatt.
- Höjd skatt "elektrisk kraft".
- Högre skatt på vissa biodrivmedel.
- Höjd miljöskatt på naturgrus.
- Höjd skatt på avfallsdeponi.
- Höjd skatt på bekämpningsmedel.
- Höjd energiskatt på el (2017–2018).
- Högre skatt på vissa uppvärmningsbränslen.
- Höjd beloppsgräns vid avdrag för resor. (2017).
- Sänkt intäktsränta i skattekontot (2017).
- Slopad avdragsrätt för representation (2017).
- Höjd alkoholskatt (2017).
- Begränsad skattenedsättning av energiskatt för företag och hushåll i vissa Norrlandskommuner (2017).
- Bankskatt – ökad beskattning av banker och andra företag inom finanssektorn (2017).
- Ny kemikalieskatt (2017).
- Höjd skatt för småföretagare (3:12), (2017)*.
- Införande av skatt för vägslitage*.
- Ny företagsbeskattning*.
- Vinstbegränsningar inom välfärden*.
- Malus bonussystem för fordonsskatt*.
- Högre skatt på bränsle som förbrukas i flyg eller fartyg**.
- Klimatskatt på inrikesflyg / Skatt på flygresor**.
- Särskild skatt för finansiering av större infrastrukturprojekt**.
- Skatt på finansiella tjänster*.
- Högre moms på biobiljetter**.
- Avskaffat schablonavdrag för musiker**.
- Skatt på handelsgödsel**.
- Skatt på avfallsförbränning**.
- Införande av energiskatt på större solcellsanläggningar**.
• *Utredning pågår. ** Diskuterats/förslag.

• Då vallöften inte gäller kan vi tyvärr inte heller vara säkra på vad som händer med följande förslag:
- Fastighetsskatt för småhus.
- Återinförd arvs- och gåvoskatt.
- Avskaffad nedsättning av krogmoms.
- Återinförd förmögenhetsskatt.
- Helt avskaffat RUT-avdrag.
- Helt avskaffat ROT-avdrag.
- Höjd bolagsskatt.
- Höjd fastighetsskatt på vattenkraft.


 
Ingen bild

S-E Karlsson

15 mars 2017 16:35

Varför tas inte jobbskatteavdraget bort på exvis årslönen på 250000
tusen kronor bort ,den ger en extra månadslön varje år , jävligt orättvist mot oss som är pensionärer i samma årslön !

 
Ingen bild

Pepparholm

15 mars 2017 18:09

Nyheter i Dag skriver att JyllandsPosten vill köpa Sydsvenskan med Helsingborgs Dagblad.

Äntligen! Hoppas det är sant! Det är ett sätt att få in friskt blod i redaktionerna.

 
Ingen bild

Zigge Zigenare

15 mars 2017 19:34

@Thoralf. Ok, men i hur många av dessa sex våldtäkter har den dömde haft utländsk bakgrund och inte bara utländskt medborgarskap?

Vet du hur statistiken ser ut då?

Hur kan man få vara nyhetschef på Smålands största dagstidning och samtidigt inte korrekt kunna läsa statistik som ligger på Matematik A-nivå?

Thoralf Alfsson

15 mars 2017 21:07

Sedan skall man också komma ihåg att det anmäldes 30 våldtäkter bara i Kalmar kommun under 2016.
Hur många det var i Kalmar län kan man fundera över. 60? 80? 100?

 
Ingen bild

Zigge Zigenare

15 mars 2017 20:05

@Pepparholm.

Bästa vore dock om båda tidningarna slog igen verksamheten.

 
Ingen bild

Zigge Zigenare

15 mars 2017 23:22

@Thoralf.

Skulle vara intressant att få veta hur många av dessa 30 våldtäkter som var "helsvenska"

 
Ingen bild

Mojo

16 mars 2017 05:54

Som sagt Thoralf: Du läser barrens text som faaan läser Bibeln. Bara det passar dina syften och att du återigen kan slå i dina följare en massa duster så gör du det. Ynkligt.

Thoralf Alfsson

16 mars 2017 08:24

Din kommentar visar på en brist i logiskt tänkande.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se