thoralf

Direktlänk till inlägg 12 mars 2017

TORGHANDELSPRISER

Av Thoralf Alfsson - 12 mars 2017 11:08

 


I veckan som gått har jag försökt att kolla upp lite fakta runt torghandeln på Stortorget i Kalmar. Det har inte varit så lätt. Kalmar kommun och Skatteverket är väl inte de snabbaste att svara på mina frågor.


Jag har i varje fall fått en lista över vilka som hade tillstånd under 2016. Om listan gäller även 2017 framgår inte av svaret från Kalmar kommun. Jag ställde en följdfråga i tisdags men den har inte besvarats.


När jag kollar vilka som står på Stortorget kan jag bara tolka det som en enda av försäljarna har ett tillstånd under 2016. Övriga personer som har sina skåpbilar med frukt och grönsaker finns inte på kommunens tillståndslista.


I fredags stannade jag till en stund på torget för att betrakta handeln och om något förändrats så hade handlarna flyttat om lite. Och det såg ut att vara lite mer ordning och reda men några kassaregister kunde jag inte se att det användes.


Jag hann dock knappt ta fram min kamera innan en av personerna som "övervakade" handeln kom fram med sin mobilkamera och fotograferade mig på nära håll. Jag ska väl tolka det som någon slags varning att jag inte skall lägga näsan i blöt, utan låta dem hålla på med sin torghandel ifred.


När man betraktar de priser som frukt och grönsaker säljs för blir man ganska förundrad. Hur är det möjligt att hålla dessa priser om man betalar skatter, avgifter och moms? Jag förstår det i varje fall inte. De måste ju faktiskt också tjäna på att sälja dessa varor.


Till vänster är priset hos dessa torghandlare och till höger priset på ICA i fredags.


 


10 kronor/kg för citroner, 15 kronor/kg för tomater och en ask vindruvor för endast 10 kronor/ask. Jämför det med priserna i en ICA-butik. Nog för att påslagen är stora i våra butikskedjor men de betalar ju moms med 12 procent, arbetsgivaravgifter på 31,42 procent och sedan skatt på de anställdas löner.


Hur mycket betalar torghandlarna på Stortorget?

 

Samtidigt förstår jag att det inte finns några svenska torghandlare som säljer samma varor. Hur skall de kunna konkurrerar på dessa villkor?


Jag undrar dock vad de stora livsmedelskedjorna som ICA, Coop och City-Gross anser om torghandelspriserna?

 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

lena

12 mars 2017 11:21

Tack för tipset. Där skall jag handla i fortsättningen.

Thoralf Alfsson

12 mars 2017 11:38

Du är bombsäkert också emot vinster i välfärden!

 
Ingen bild

Brandmannen

12 mars 2017 11:28

Bra jobbat!

Samma typ av handel i Hultsfred. Verkar som politikerna blundar når det gäller nysvenskarna. Snacka om dubbla måttstockar.

 
Ingen bild

Tompa

12 mars 2017 11:45

Det är det nya parallellsamhället som funnits länge och växer så det knakar. De har ett eget rättssamhälle också.

Det går bra nu.... Sverige måste ha världens mest korkade politiker och myndighetstjänstemän. Skattemoralen sviktar betänkligt

 
Ingen bild

Viveka

12 mars 2017 11:51

Tvingande lagar verkar bara gälla svenskar. Jfr t ex med kontrollen av tv-licenser i utanförskapsområden. Där vågar man inte gå in av rädsla att bli antastad eller påhoppad.

 
Ingen bild

Tony

12 mars 2017 12:03

Troligtvis går både inköp och försäljning helt
utanför Magdalena Anderssons näsa.

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

12 mars 2017 12:05

Det kan ju till och med en intelligensbefriad sosse räkna ut med arslet och en bit krita att där går allt rakt ner, rostfritt, i fickorna på de durkdrivna entreprenörerna. Icke en spänn går till skatteverket. Du kan jämföra det mes avregleringen av Taxi, och här vet jag vad jag talar om, ingen kan säga att jag pratar skit här, vid "taxistolparna" springer folk runt och frågar: "Kan du köra mig hit eller dit för 50-100 spänn"? En seriös taxiåkare kan inte det, han måste skatta för pengarna. Det är inte gratis att hålla igång en bil. Men alltid, alltid är det någon invandrad friåkare som nappar på frågan. Hur mycket av den 50 eller hundralappen går till skatt? Svara på det!

 
Ingen bild

Laglydig

12 mars 2017 12:09

Problemet är ju att om dessa "torghandlare" skulle använda sina kassaregister, betala moms, betala egenavgifter (dom är väl i största utsträckning "egen företagare") så skulle ju följande hända:
1. Deras vinst skulle minska (eftersom de skulle tvingas till prispålägg).
2. Deras bidrag, som de i högsta utsträckning lever på, skulle bli lidande.
Det finns således inga incitament för dessa att delta i den gemensamma välfärden utan BARA att utnyttja den.
Skrämmande!
Behövs ju inte så mycket insatser. Några raketnedslag från Polis så är problemet borta. Samma problem i några hundra kommuner till. Samma medicin där och skattebetalarna slipper betala dom där extra miljarderna som vi inte skall behöva betala.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

12 mars 2017 12:13

Det är lugnt !
Ygeman har garanterat att brottslingar ska jagas och dömas.
Han har sagt det flera gånger

Eller räknar han med att någon annan ska göra det ?

 
Ingen bild

Hacke

12 mars 2017 12:30

Tystnaden kanske beror på att också den etablerade handeln själv utgör en del av systemet. Alla verkar idag på ett och annat sätt sko sig på invandringsindustrin. Hemma i ”min” dagligvaruaffär i en annan kedja fullkomligt vimlar det av personal från jordens alla hörn. Det kan absolut inte stå rätt till när man tvingas tränga sig fram, inte bland de fåtaliga kunderna, utan bland butikspersonalen för att komma åt varorna. Det kan i varje fall inte vara butiken som står för arbetskostnaderna, den saken är helt klar.
I min kommun har vi också ”begåvats” med torghandel med nedskräpning och allmän oordning som följd. Ändå går kommunen ständigt in och utrustar torgytan med avskärmande stängsel och lagerutrymme, vind- och takskydd och gud vet allt för att det ska passa nyadeln och kanske också för att oordningen inte ska stöta sig alltför mycket för de som betalar kalaset – vi inom skatteproletariatet. Jag har också pratat med några av de övriga handlarna som numera får konkurrera på skilda villkor. Stor irritation där för att torghandeln ständigt utvidgar sina ytor utanför gällande bestämmelser och även sortimentet långt utanför den traditionella grönsakshandeln. Kassaapparat ska visst finnas någonstans i bråten men den har vad jag vet ingen hittills sett komma till användning. Den är lika osynlig är kommunens tillsynsman och skattefogden. Men han/hon/dessa är sannolikt omskolade eller utbytta som så många andra i dagens Sverige till någon form av servicepersonal och passupper för nyfrälset. Fast det heter naturligtvis något annat klämkäckt, framkrystat ur floran av det omisskännliga nysvenska språket.
Detta är ändå bara den del av parallellsamhället som etablissemanget ofta lyfter fram som välfungerande integration, entreprenöranda utan motstycke och praktexempel på den lycksaliggörande mångkulturen. Då kan man föreställa sig ”utmaningarna” på övriga områden.

 
Perra

Perra

12 mars 2017 12:47

Läs Friasidors redovisning hur mycket arbetande svenskar betalar i skatt
http://friasidor.is/sa-mycket-betalar-du-i-skatt/

http://friasidor.is/sa-mycket-betalar-du-i-skatt

 
Ingen bild

X

12 mars 2017 12:54

Spelar ingen roll om det är fem gånger så dyrt att handla i seriösa affärer.
Jag skulle aldrig gynna skumrasket som torghandeln utgör.
Stötta kriminell verksamhet får "lena" och dylika varelser ägna sig åt.
Samma individer som gnäller över för låga skatter.
Vänsterextrem tankevurpa...

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 mars 2017 13:03

Köpte för några år sedan ett par enkla byxor på ett närbeläget torg. När de två "nysvenska" entrepenörerna tillfrågades om ett kvitto, såg de frågande på varandra. Men till slut fick jag en papperslapp som skulle vara kvitto, men som definitivt inte var det.

 
Ingen bild

Tony

12 mars 2017 13:07

Julia Caesar skriver idag en utmärkt krönika
om den fjärde statsmakten.

 
Ingen bild

Eric H

12 mars 2017 13:29

Det är som när jag som boende i närheten handlade i Rinkeby
Svennepriser och "hemma"-priser..
Dessutom, skattemyndigheten ser nog ingen moms som härstammar därifrån!

 
Ingen bild

Eric H

12 mars 2017 13:32

En del II.
Man bör också veta att grönsaksdisken, om den är välskött, är en av livsmedelsbutikernas bästa inkomstkällor!
Något som är en anledning till alla invandrade grönsaksmånglare.

 
Ingen bild

Demokrat

12 mars 2017 14:06

Hur många på den här bloggen är det inte som stup i ett uppmanar till olagligheter. Nu är det samma gnäll när någon torghandlare mot förmodan inte betalar moms. Vad vet ni om det. Appropå det. De som är mest brottsbenägna sitter ju i riksdagen för SD. Bland dessa gynnare är det högre procenttal dömda för brott än rikets genomsnitt. Men det gör väl inget, de tillhör ju SD. Fy van vilka skojare.

Thoralf Alfsson

12 mars 2017 15:06

Demokrat

"mot förmodan inte betalar moms" Vad grundar du det på?

Vilka olagligheter uppmanar jag till?

Återkom gärna med procentsatserna för respektive parti i riksdagen. Sedan kan vi diskutera.

Det räcker med att säga Mona Sahlin, fd partiledare och minister. Det kan vi prata om en brottsling och skojare av stora mått. Det finns ingen som kommer i närheten av henne!

 
Ingen bild

Lena

12 mars 2017 14:22

Jag har en koloniträdgård där jag odlar blommor. Anledningen att jag inte odlar grönsaker är att jag inte vill äta grönsaker som blivit vattnade av den intilliggande ån, pumparna tar ju endast in vatten utan filtrering.
Min granne däremot som är kurd innehar inte mindre än fem kolonilotter tillsammans med sin son. De odlar endast grönsaker. Vid dagen slut kommer sonen och plockar på sig ett par kassar med grönsaker och åker iväg.
En dag frågade jag honom vad han gör med alla grönsaker (man kan ju endast äta sig mätt), han sa att han gav till kompisar och andra familjemedlemmar.
Men jag tänkte att han säljer till de frukt- och grönsaksbutiker som växt upp som svampar ur jorden, på endast några år.
Dessa invandrare som har råd att etablera sig i dessa dyra lokaler mitt i centrum betalar säkert inte hyra själva utan det är från skattebetalarna pengarna kommer för dessa s k "etableringar".

Sådana är politiken idag med SÄRRÄTTIGHETER.

 
Ingen bild

lena

12 mars 2017 15:11

Enligt uppgift finns det 6 dömda i SDs riksdagsgrupp och snart är det antagligen 2 till. Det blir en ganska hög procentsats.

Thoralf Alfsson

12 mars 2017 16:57

Hur många finns det i de andra partierna?

 
Ingen bild

Tony

12 mars 2017 15:34

Sign. Demokrat: (vilken missgynnande sign.

Vik skygglapparna till sidan så förstår du nog
att Ica och Coop och andra inte ligger 4 gånger
högre i pris än dessa Gynnare?
Men det är ju klart betalar man inte skatt och
andra avgifter, och dessutom kör utan kassaregister
så kan man naturligtvis kapa priserna.

Förstår inte att någon kan sitta och försvara detta
utan att vara naturligt dum, eller möjligtvis
en av kommunens hantlangare.
Eller tycker du att alla ska köra samma koncept?

 
Ingen bild

?Sanningen

12 mars 2017 15:39

@Demokrat,

Tänk om ni vänsternissar åtminstone en gång kunde använda er av sanningen. Vet inte var du fått uppgiften om riksdagsledamöternas brottslighet ifrån. Sanningen är nämligen att enligt Ekot/P1 så är det övriga ledamöter som det största bovarna i riksdagen. SD 12%, övriga 19%.

Så var det med ditt struntprat.

 
Ingen bild

HerrFrågande

12 mars 2017 16:11

Konstigt är det, men köper torghandlaren in varorna svart från en grossist som i sin tur köpt in varor svart från utlandet så blir det strålande affärer.
Men det kan ju även vara ICA som lägger på alldeles för mycket. Vad vet jag.

 
Ingen bild

Mojo

12 mars 2017 16:35

Tack för tipset,där ska jag handla i sommar.

Thoralf Alfsson

12 mars 2017 17:00

Ännu en idiot som inte vill ha någon skattefinansierad välfärd!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

12 mars 2017 16:55

Till alla som använder hen istället för han och hon !
Varför säger ni inte henom istället för honom och henne ?
Detta fjanteri kan bara uppstå i ett feministiskt land.

 
Ingen bild

Friholt

12 mars 2017 16:55

De här grönsakerna måste komma in i landet på något sätt. Vilka är importörerna - grossisterna? Kanske är det i de leden man skall börja titta? Där borde rimligen finnas inköpshandlingar. (Saknas sådana handlingar så är det ju faktiskt lika illa - eller t o m sämre.)
Kanske är det så att torghandlarna egentligen jobbar åt importörerna/grossisterna och bara är enkla återförsäljare för oseriösa importörer/grossister som måste ha omsättning för den brottsliga verksamhet de skapat.

Thoralf Alfsson

12 mars 2017 17:09

Jag har skrivit om det för flera år sedan när jag satt som ledamot i Skatteutskottet. Här är en artikel som förklarar en del.

http://www.hd.se/2014-02-08/skatteverket-svarta-miljoner-pa-ga-torg

 
Ingen bild

Sven Dacke

12 mars 2017 17:17

Thoralf, har länge tänkt på detta när det gäller torghandel.

1. Registrerade torghandlare eller i Tomer en företagarförening för knallar.

Registrering vad innebär det? Är det någon form av kvalitetsstämpel

2. Hur är det med Skatteverket, kan m,an få uppgift om hur mycket dom registrerade torghandlarna verkligen betalar i skatt och moms

Det här är intressant, nu när hela samhället görs om till en låglöne och lågskattehandel, där det troligen kommer att bli stora hål i intäkterna för staten

http://tomer.se/

Thoralf Alfsson

12 mars 2017 18:09

Jag har ställt dessa frågor plus lite annat till Skatteverket. Väntar på svar.

 
Ingen bild

Maja Dacke

12 mars 2017 17:34

För många år sedan frågade jag en torghandlare (som kunde bra svenska) hur de kunde hålla så låga priser jämfört med andra. Han förklarade att de obesett köpte in andrasortering som de i viss mån sorterade ut - men priset var så lågt på inköpet att han tjänade på det ändå.

Och såg man själv inte upp fick man oätligt med sig hem ...

Det var före kassaregistrens tid. Men på det torget var det noga med vilken ruta man stod på och ingen fick tjuva in på någon annans ruta. Det var kanske andra tider då ...

 
Ingen bild

s29

12 mars 2017 17:43

Själv så bor jag nära en asylförläggning,och dit brukar det komma skåpbilar som säljer kött svart givetvis.Kontrollerat ang bakterier och liknande,knappast.När Sverige har havererat och flygtingarna flytt tillbaka så får vi reservera några platser på St Sigfrid till Mojo och kompani.

 
Ingen bild

X

12 mars 2017 17:43

Kriminell sosse:
http://www.gp.se/nyheter/göteborg/analys-skandalen-växer-av-tystnaden-1.4191229

Men är man såsse så är det säkert ganska ok.
Lex Mona Sahlin...

 
Ingen bild

Tony

12 mars 2017 17:46

Mojo är säkert en sådan som redan lever på välfärden,
hans korkade kommentarer visar var han hör hemma.

 
Stefan K

Stefan K

12 mars 2017 17:55

Signaturerna lena och Mojo tillhör den märkliga sfär av vänstermänniskor som älskar höga skatter, samtidigt som de själva gör allt för att gynna den svarta marknaden.

Det säger en del om dessa röda individer.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Pepparholm

12 mars 2017 18:27

Vad har vi alla dessa myndigheter, ombudsmän, samordnare, miljöbyråkrater, statsfinansierade media o s v till, när det räcker med en Thoralf som ställer sig på torget och tittar en stund med sin kamera.

 
Ingen bild

En som vet

12 mars 2017 20:39

Dom åker ner till dom stora centralgrossister ner i Helsingborg eller i Malmö.Det köps för en spottstyver KR? .Eller slängs det soptunnan.

 
Ingen bild

Centerpartist

12 mars 2017 22:49

Jag tror att du Thoralf, och många av dina läsare, har missat att i grundlagen står det att Sverige ska ha mångfald. Alla kulturer är lika mycket värda i det mångkulturella samhället.

Det blir så konstigt att så fort något avviker från det som betraktas som gammal svensk kultur ska det behöva bli ett djävla gnällande.
OK. Vi har en kultur med att staten ska ha vad den begär och vi följer den hyfsat. Inte minst för att det finns tvingande lagstiftning. Kassaregister, momsredovisning, arbetsgivaravgifter m m.
Andra folk har andra traditioner. Där är det familjen och därefter klanen som man ska bry sig om. Där finns inget trams om att göra rätt för sig mot stat och samhälle. Därför sköter de sig precis som man ska enligt deras kultur. Och den är lika mycket värd som vår.

Personligen har jag aldrig trott på att man kan ha olika kulturer inom samma nation. Men det fungerar faktiskt riktigt bra. Zigenarna kan råna och lura våra gamla, araber kan ha sina basarer utan att någon sniken myndighet lägger sig i. Somaliska mammor kan strimla sina döttrars könsorgan utan att riskera att polisen lägger sig i.

Kom ihåg att majoriteten har i fria demokratiska val röstat för mångkulturen!

Thoralf Alfsson

12 mars 2017 23:00

Grundlagen kan ändras igen och mångkulturen tas bort från grundlagen. Så snart det finns en majoritet för det. Den majoriteten är inte så långt borta!

 
Ingen bild

Hans

13 mars 2017 00:28

Det är verkligen tråkigt när man frågar Kalmar kommun något. Dom skriver ett kort svar (som ofta kommer sent) och svaret besvarar oftast inte det man undrar, eller så svarar dom på en av flera frågor, istället för att utveckla och göra rätt från början. När man sedan ställer följdfrågor så är det tyst eller svarar dom: "Jag anser att frågan är besvarad i tidigare mail, mailkonversation avslutas".

Snacka om att inte vilja göra mer än nödvändigt och att man har problem att utveckla ett svar eller att tillmötesgå invånarna. Noll intresse tycks det som och mailsvaren är kortast möjliga.

När man ställer följdfrågor p.g.a att dom inte klarat svara korrekt, så får man rättshaveristämpel.

Väldigt tråkigt som sagt!

 
Ingen bild

IG

13 mars 2017 00:42

Att få svar av Kalmar kommun är som att spotta i motvind. Dom har varken intresse och kompetens.

Kommunchef Annette Andersson har dessutom givit order till förvaltningarna att endast en följdfråga får besvaras, sedan ska mailen ignoreras - oavsett om det brister i svarsförmågan hos berörd tjänsteman, vilket det tyvärr ofta gör.

 
Ingen bild

Peter

13 mars 2017 06:24

@Centerpartist. Grundlagen ändrades utan att svenska folket förstod vad det innebar med "Mångfald"! Idag känner vi på hur mångfalden berikar oss och de flesta vågar jag påstå tycker inte om det! Så förhoppningsvis rättar vi inom snar framtid till det katastrofala misstaget!

 
Ingen bild

KS

13 mars 2017 07:45

I veckan kom ett svar på den fråga jag ställt till "journalisten" på SVT som kom med scoopet att en riksdagsledamot hade burit kniv i huset. Min fråga var: Vilket parti tillhör denne riksdagsledamot? Svar: Det är inte relevant för historien att nämna det! Mitt svar på detta blev: Då var det iallafall inte någon från SD. Ridå.

 
Ingen bild

Fredde

13 mars 2017 08:46

Lena: dömda S-politiker kan hittas här, tyvärr "råkar" massmedia missa att skriva om andra partier än SD när det gäller brott....

https://petterssonsblogg.se/2014/07/03/nu-granskar-vi-s/

Det gäller ju att vinkla "rätt" i media.

 
Ingen bild

Marina

13 mars 2017 12:07

Ingen inflation på torget att tala om.

 
Ingen bild

Lotta

13 mars 2017 13:54

I andra kommuner får man ofta som svar: "hör gärna av dig igen om du har fler frågor".

Någon som fått det svaret av Kalmar kommun?

Det är ledsamt vilken attityd man har till dom som betalar deras löner!

 
Ingen bild

Patrik

13 mars 2017 15:35

Thoralf: Som Sverigevän säger jag:

Du börjar bli patetisk! Att Icahandlare tjänar mångmiljoner varje år är känt. det betalar DU för! Därför kostar citroner 48kr och tomater 646116kr.
Om de inte har jobb klagar du, om de jobbar klagar du. Hur ska du ha det?
Lägg ner och koncentrera dig på att lösa verkliga problem. Jag personligen kommer att ta min plånbok till torget nästa gång. Tack för tipset....

Thoralf Alfsson

13 mars 2017 17:16

Och vilka problem löser du med att handla på Stortorget?

Du får gärna berätta det för mig och alla andra läsare.

 
Ingen bild

Ted

13 mars 2017 15:43

Kommunen har stora svårigheter att svara på konkreta frågor. Dom påminner mycket om politiker som svarar på annat än det man frågar.
Det är ingen bra egenskap för tjänstemän!

 
Ingen bild

Taggtråd

13 mars 2017 15:53

Skrämmande utveckling i pampen Perssons styre!

 
Ingen bild

Bussig

13 mars 2017 20:04

Har du fått ut handlingarna och fått svar på frågorna idag av kommunen?

Thoralf Alfsson

13 mars 2017 21:14

Nej, trots löfte från förvaltningschefen Benny Wennberg har jag inte fått något idag heller. Bedrövligt!

 
Ingen bild

Bussig

13 mars 2017 22:19

Benny Wennberg är den mest arroganta och lata i hela kommunen. Hur har han hamnat på denna stol som högsta chef på Serviceförvaltningen? Han ger sig även på medborgare personligen som han anser "besvärar" honom med handlingsbegäran och hänger ut dom.

Undra om Anders Blank behöver vänta på offentliga handlingar?!?

Hur kan så många tjänstemän på en och samma kommun ha detta bedrövliga bemötande/beteende?

Dom vägrar svara på e-post också.

Det är märkligt att trots kritik från övermakt som JO, så struntar man i detta!!! Det är ju häpnadsväckande.

Du som är politiker, kan du inte ta upp saken i kommunstyrelsen? vad säger Persson om detta?

 
Ingen bild

Kalmar

13 mars 2017 23:12

I normala kommuner/myndigheter då man som medborgare inte respekteras, så lönar sig oftast ett samtal till berörd chef eller högsta politiska ledning.

Men vad gör man när inte ens dom bryr sig?

 
Ingen bild

Gävle

14 mars 2017 14:21

Jag brukar handla grönsaker i den lokala arabbutiken och de har liknande priser som på Thoralfs torg. Då är det kortbetalning och kvitto varje gång. Så prisskillnaden beror nog mer på Icanasarens vinst än skattefusk

 
Ingen bild

dajevlar

14 mars 2017 22:27

Tänk om det bara är kvitto varje gång för DIG? Tänk om det faktiskt håller på att bildas ett parallellsamhälle. Tänk om vårt samhälle har blivit sämre nu än vad det var för 20 år sen, för att vi inte KRÄVDE det som samhället borde krävt...Tänk om vår framtid egentligen är dålig... Tänk om vi som trodde att det kunde bli såhär hade rätt... Tänk !

 
Ingen bild

Mikael

16 mars 2017 21:08

Har du fått ut handlingarna av Serviceförvaltningen? Mig ignorerar dom nu, trots påminnelser till Benny W. Ska man behöva anmäla till JO? Vad tycker du?

Thoralf Alfsson

16 mars 2017 21:57

Det kommer men det tar tid. Ibland går det dock fortare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se