thoralf

Alla inlägg den 26 januari 2016

Av Thoralf Alfsson - 26 januari 2016 23:24

Vad fasiken sitter rikspolischefen Dan Eliasson och ojar sig om!!! Bryr han sig mer om mördaren än offret och hennes anhöriga. Är det verkligen Sveriges rikspolischef? Nog märks det att han är värvad från Försäkringskassan och Migrationsverket!


SD måste se till att sparka honom så fort som möjligt!



Läs också Merit Wagers fullständiga sågning av Dan Eliasson. Den är inte jäms med fotknölarna, den är till och med under fotknölarna.

https://meritwager.wordpress.com/2016/01/26/sveriges-rikspolischef-i-tv-efter-att-en-kvinna-knivhuggits-i-ryggen-av-en-ung-asylsokande-man-och-avlidit-pa-ett-asylboende-vilka-omstandigheter-har-den-killen-vaxt-upp-under-vad-ar-det-for-traum/


Hur var det Dan Eliasson uttryckte sig?


 


Jag undrar hur många som idag vill kräkas när det ser och hör rikspolischefen?
 

Av Thoralf Alfsson - 26 januari 2016 22:03

Jag har fått en del statistik från Migrationsverket över hur stora ersättningar som betalats ut till Kalmar läns landsting och till de 12 kommunerna i länet.


Eftersom jag vet att Migrationsverket ligger efter med utbetalningar till kommunerna har jag ställt frågor till Kalmar kommun om hur mycket som kommunen inte har fått i ersättning för kostnader under 2015. Jag har ännu inte fått ett fullständigt svar så jag återkommer när det gäller Kalmar kommun. Men de svar jag fått hittills förstår jag att det handlar om väldigt stora belopp. Minst 30 miljoner kronor bara för Kalmar kommun.


Om jag summerar de ersättningar som gått till Landstinget och kommunerna så har ersättningarna ökat med närmare 60 procent under 2015. Då är alltså inte de belopp som Migrationsverket ligger efter med inräknade.


    


Ersättningarna har ökat från 358 miljoner kronor till hela 557 miljoner kronor under 2015. Utvecklingen är minst sagt skrämmande.


Kalmar läns landsting har fått 86 miljoner kronor i ersättning under 2015. Men i verkligheten kan det vara ännu mer.


 


Av Thoralf Alfsson - 26 januari 2016 09:37

Efter söndagens Agenda twittrade Nya Moderaternas Ulf Kristersson.


”Svenska folket vet att det är vi moderater som drivit på i migrationspolitiken.”

 

Ett minst sagt falskt påstående! Men hur uppfattar andra än Sverigedemokrater detta budskap. Min egen uppfattning är att SD nu har suttit tillräckligt länge still i båten och bara låtit verkligheten tränga in i människors medvetande. Nu är det hög tid att återigen visa var skåpet skall stå.


Jag saknar helt enkelt utspel från SD i migrationsdebatten!

 

Den förändring av verkligheten för medborgarna som vi dagligen får skrämmande exempel på innebär en förskjutning i opinionen men vi får inte inbilla oss att den utav sig självt kommer till SD, om vi bara tiger. När andra partier, framförallt Moderaterna och Kristdemokraterna gör sina utspel så kommer det sannolikt att gynna dessa partier, kanske på vår bekostnad. Något vi möjligen kunde se en tendens på i senaste opinionsundersökningen från SIFO.


Jag såg en bra text från en ledande Sverigedemokrat på Facebook idag på morgonen angående Stefan Löfven uttalande vid hans besök i Mölndal angående knivmordet på en 22-årig kvinna som arbetade på ett boende för ensamkommande men nu när jag skulle citera den var den försvunnen från Facebook.


Jag är förvånad över den tystnad som råder från partiet i migrations och integrationsfrågor. Framförallt avsaknaden av egna initiativ. Jag saknar nya utspel från SD.


UPPDATERING


Har hittat inlägget på facebook som jag nämner i blogginlägget.


”Jag tror att många människor i Sverige känner en stor oro för att det ska bli mer liknande fall när Sverige tar emot så många ensamkommande barn och unga. Många av de som kommer unga hit har traumatiska upplevelser, och det finns inga enkla svar på hur detta ska hanteras.”


Stefan Löfven! Vi kommer aldrig att glömma vad ni gjort med Sverige. Det en gång välmående Sverige har ni framgångsrikt på bara några decennier förvandlat till oigenkännligt våldssamhälle där svenskarna dagligen utsätts för övergrepp och där välfärdssamhället snart kollapsar. Detta kommer vi aldrig att glömma. Och det är ni som bär ansvaret!

BJÖRN SÖDER


Bra av Björn Söder!!!

Av Thoralf Alfsson - 26 januari 2016 00:07

Har idag fått en del nya uppgifter från Migrationsverket om kostnader och utbetalningar till Kalmar läns landsting och länets 12 kommuner under 2015. Har dock inte haft tid att titta närmare på siffrorna och skapat nya diagram med dessa uppgifter. Jag kommer titta på detta och det blir sannolikt morgondagens blogginlägg.


Idag har vi haft möte i kommunfullmäktige i Kalmar. Jag hade förväntat mig ett relativt kort möte då det saknats några tyngre beslutspunkter. Men jag bedrog mig! Mötet tog drygt sex timmar. Vissa ledamöter har väldigt svårt för att vara effektiva och korrekta, utan svamlar om samma sak gång på gång.


SD var det enda parti som sa nej till köpet av Kolbodagården för 8 miljoner kronor för att göra om till boende för 30 ensamkommande barn. Jag ifrågasatte om behovet verkligen finns. En rad ledamöter menade dock att behövs det inte för ensamkommande barn kan fastigheten användas för något annat. Ett i mina ögon minst sagt märklig sätt att argumentera för detta beslut.


Efter kommunfullmäktige var det bara att åka direkt till partilokalen för att hjälpa till vid vårt Öppet hus. Idag hade vi besök av riksdagsledamot Mattias B Johansson som berättade och informerade om Sverigedemokraternas arbete i riksdagen. Ca 30 personer hade mött upp för att lyssna till Mattias och jag tror att de flesta var nöjda med vad de fick höra. Fortsätter tillströmningen av medlemmar och sympatisörer att öka måste vi snart ha en större lokal för våra öppet hus möteN. Väldigt roligt!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards