thoralf

Direktlänk till inlägg 7 augusti 2016

FB

Av Thoralf Alfsson - 7 augusti 2016 11:05

Facebook är ibland väldigt intressant. Det ”avslöjar” människor. Inte minst hur människor klickar gilla eller gärna kommenterar hos de personer som det är ”bra” att synas hos och ”bra” att få poänger hos inför framtiden.


För i tiden sa man att någon slickade uppåt och sparkade nedåt på t.ex en arbetsplats. Sedan jag kom in i politiken för drygt 10 år sedan vet jag att det är väldigt utbrett inom politiken. Ju högre upp desto mer förekommande. Nu tillhör jag själv inte den kategorin och det kostade mig sannolikt en riksdagsplats 2014. Facebook har dessutom blivit ett helt nytt sätt att framförallt ”slicka uppåt”. Förr i tiden var det inte så många som la märke till detta då det oftast skedde mellan fyra ögon eller inom en liten grupp. Idag sker det helt öppet på Facebook och andra forum. Gilla allt som chefen/cheferna på företaget skriver/lägger upp, tycks vara en framgångsrik strategi!


Jag upplever det även själv på Facebook. Ganska intressant att se vilka som gillar mina inlägg men lika intressant att se vilka som aldrig gillar mina inlägg eller blogginlägg. Inte utan att man ibland spekulerar i orsakerna.


Det är delvis intressant men samtidigt egentligen helt ointressant att följa personer som har ett enormt ego och vill synas med t.ex selfies ständigt och jämnt. Men de skriver sällan några politiska ställningstaganden som de ventilerar på Facebook. Facebook är kanske inte det bästa forumet men i vissa situationer kan det vara förträffligt.


Själv använder jag främst Facebook för att marknadsföra mina blogginlägg eller för att sprida artiklar som jag anser fler borde läsa. Mina foton är mest naturbilder och en och annan bild från något partiarrangemang, selfies är ytterst sällsynta. 

 
 
Ingen bild

Lotta_1

7 augusti 2016 11:41

I en artikel i gårdagens Östran kan godhetsapostlar som inbillar sig att vi haft tur som fötts i det välmående Sverige läsa om fattighuset i Kläckeberga som var i drift fram till så sent som 1930.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/en-tidsresa-tillbaka-till-trangseln-och-lossen-i-fattigstugan/

På tal om FB läste jag ett inlägg under en film där en pojke får halsen avskuren. Har inte sett filmen men en individ som kommenterade, som med tanke på namnet hade MENA-ursprung skrev att IS är judar.

 
Ingen bild

Mattias R

7 augusti 2016 12:11

@Thoralf
Här har du helt rätt, vilket måste vara ganska frustrerande. Men att delta i "klubben för inbördes beundran" är något man bör hålla sig ifrån. Där upplever iaf jag dig konsekvent. Nu blir det nog svårt att få reda på den faktiska orsaken till din frånvaro på riksdagslistan 2014, men jag ha mina teorier.
Du driver en av Sveriges största pro-SD bloggar. Har mängder med läsare, skriver alltid vad du tycker och vad du vill göra åt situationen som du ser den. Går det inte stick i stäv med partiledningen blir du obekväm. För du har helt enkelt för stor genomslagskraft via din blogg. Bevisligen är det MÅNGA som läser här, och åtekommer dag för dag. Till detta kan vi lägga att du är den som nästan alltid är föst på bollen gällande information, länkar till tal etc etc från partitoppen och från riksdagsarbetet. SD´s egna mediakanaler är sniglar i jämförelse. Så för mig är det en gåta att man inte ser det arbete du gör och tar vara på det.

Som stark motsåndare till SD´s politik känns det lite märkligt att skriva det här. Men det är faktiskt så här jag ser det då exemplen jag tar upp är sanna och riktiga oavsett var jag personligen tycker om poliken ni för.

 
Ingen bild

Carl

7 augusti 2016 13:38

Ser att Kent Ekeroth utpekas som närmast nazist i expressen. Tror ni han ges replik?

 
Ingen bild

Sanningen?

7 augusti 2016 14:23

Carl, varför läser du dyngan och på det sättet förlänger deras dödskamp?

 
Ingen bild

Friholt

7 augusti 2016 14:26

Även Gustav Fröding identifierade lismaren och skrev:

"Han gör sig till och låtsas vara vän.
Jag ville, att jag vore kvitt den skurken.
Nå, drag åt Häcklefjäll och ryk och ränn!
Han lystrar ej, han flinar blott, den lurken."

Rättframheten och ärligheten präglar väl Frödings diktande om jag har förstått den. Det är inte svårt att inse att lismarna formerade sig bakom ryggen på en person av Frödings kaliber och svartmålade den plattform han hade kapacitet till att bygga upp genom sin diktning.

 
Ingen bild

crille

7 augusti 2016 14:50

Har inte själv facebook, visst finns det någon man skulle vilja följa där. Men har avstått att skaffa det iallafall, då man kan för det mesta följa en blogg.
Har märkt på dig att du är en person, som säger vad du tycker. Du är inte någon rövslickare, det är nog bland det absolut värsta jag vet.
Varfö du förlorade din riksdagsplats vet ju inte jag. Men vad det verkar, som jag ser det så har dom förlorat någon med mycket kunskap o engagemang. Är ju min åsikt. Att säga kämpa på behövs ju inte, för jag förstår att du har det o dig. Men ibland så behöver man höra det. Så kämpa på Thoralf

 
Ingen bild

C Andersson

7 augusti 2016 15:24

@Mattias R@

Numera är det inte tillåtet att ha avvikande åsikter i nägon fråga. Inte någonstans. Politiska partier är inga undantag. Sveridemokraterns är inget undantag.

 
Ingen bild

Tony

7 augusti 2016 16:17

Mattias R.@

Och vilken politik förordar du då? För den politik
som förs idag och anammas av hela sju klövern är ju
den politik som SD tjatat om i åravis, men för döva
öron, ända tills verkligheten kom ifatt dom sju övriga?
Det är inte fint att tala om verkligheten som den är
utan det ska lindas in i massor av konstiga beslut,
men jag tror att både du och dom sju partierna är
medvetna om att SD haft rätt hela tiden, sen är SD
inte felfria, och ett stort fel är att dom anser sig
ha råd att avvara Thoralfs tjänster, vilket kan slå
tillbaka mot partiet, ifall dom fortsättningsvis
anser sig att lotsas om honom!

 
Ingen bild

Pepparholm

7 augusti 2016 16:18

Att lisma och hyckla, särskilt av makthavare, är oförsvarligt i kampen om välbetalda positioner.

Motsatsen är arrogans från den som nått en position över sin förmåga. Ett exempel är Margot Wallström som okänsligt och i onödan retar länder och därmed försvårar Sveriges möjligheter till intellektuell dialog och säkert även till export av varor och tjänster.

Nu har även statsministern tagit efter. På Utöya, av alla platser, så lägger han sig i valdebatten i USA och klandrar Donald Trump.

Onödigt och klumpigt. Han är inte längre fackföreningsboss. Hans klavertramp glöms inte om det nu skulle bli Trump som blir nästa president. Man har säkert också noterat horden av svenska politiker och journalister på Clintons nomineringskonferens (vem betalade?).

 
Ingen bild

Hood

7 augusti 2016 16:20

Du träffar huvudet på spiken när du skriver "avslöjar".Det är inte accepterat att "gilla" ett SD-positivt FB-inlägg.Inte än.Jag tror att många och jag med dem skulle vilja "gilla" och stötta dig på FB.Men i och med att man då framträder med namn så riskerar man repressalier både i yrkeslivet och socialt.Off topic: Kudos till @ Mattias R som skiljer på sak o person.

 
Ingen bild

Mattias R

7 augusti 2016 16:36

C Andersson
Söndag 7 aug 15:24
Jo jag vet att det är så. Men jag tror på dynamik och frihet inom politiken. Ett gäng lallande nickedockor inger inget förtroende. Sen kan jag köpa att partipiskan viner i rena ideologiska kärnfrågor.

 
Ingen bild

Mia K

7 augusti 2016 16:41

Hej Toralf! Det är många som farit illa i PK-Sverige och det är beundransvärt av de som vågar/vill/orkar fortsätta med information till oss medborgare! Tack!

 
Stefan

Stefan

7 augusti 2016 16:50

Jag vägrar Facebook men har viss behållning av "Fakebook".

http://ingangsvarden.blogspot.se

 
Ingen bild

Chrille

7 augusti 2016 17:46

@ Carl 13:38

Expressen kör som Inte Rasist Men. Dom väljer ut en random Sverigedemokrat när dom är på det humöret för att sänka vederbörande.
Dom lyckas alltjämt lika dåligt som jönsarna på IRM gör, (eller jönsen kanske man skal säga).


 
Ingen bild

Mattias R

7 augusti 2016 18:23

Tony
Söndag 7 aug 16:17
Den politik jag förordar existerar inte hos några partier i vårt land idag, tyvärr. Finns inte ett parti jag kan tänka mig att lägga min röst på som det ser ut nu. Dock delar jag en del värderingar och tankar med flera partier, bla en del av SD´s kriminalpolitik.

 
Ingen bild

JohanIII

7 augusti 2016 21:10

Jag kan tillföra att även utomlandsboende finner bl.a siffror här intressanta eftersom siffror så ofta saknas på riksnivå, och därför är alla kompetenta lokalpolitikers gräv ytterligt värdefullt.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

7 augusti 2016 21:29

Tony !
Rösta du på SD om du är smart !
Det blir för jobbigt för dig att börja från ruta 1 med ett nytt parti .
Det är ändå för sent !

 
Ingen bild

Observer

7 augusti 2016 21:36

Haha, Det är precis det som vi ser med polislöner. De so fått bra lön är tysta medan de som fått skitlön låter mer.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

7 augusti 2016 21:48

OT Getingen News ständige reporter Benny Hjortfot stannade vid Olgas Korvkisok för att bättra på figuren igår kväll , Kalmar hade begåvats med cruising med Amerikanska bilar tidigare.
Inne på "hälsocentralen" satt två charmanta damer, en runt 50 år , och en runt 30 år och smaskade på korv

Plötsligt säger den ena "Kalmar är inte tryggt längre", hon berättar om vad som hände vid senaste krogbesöket, och talade om vilken grupp som var problemet,samt att någon bekant dykt upp i rätt tid , den yngre tjejen höll med om otryggheten, och att man inte skulle gå ensam hem.
Detta kan knappast vara dom enda utsatta damerna i Kalmar, som dessutom börjat reagera

Håll tummarna för att snacket börjat gå hos Kalmarkvinnorna, då kan det gå illa för Ölandstarzan och andra ansvariga för att kvinnofriden inte finns i Kalmar längre vid kommunalvalet 2018.
Det vidrigaste är att dessa bara blundar för detta medvetet

Sannolikt kommer sanningen även ifatt Ölandstarzan ,och kanske klappar till honom i arslet tillsammans med dom andra kvinnohatarna, vi får se
SD bör nog planera för ett bra val på kommunnivå 2018.

Mycket skriverier på riksnivå, tråd på Flashback om problemen med vinstlotterna , blir det sedan tafskatastrof med gruppvåldtäkter på Stadsfesten i år, och nästa år så kan det bli många nya röster

Hur som helst kommer den ena sossen efter den andra att åka ut ur kommunhuset precis som ut från Rosenbad på riksnivå
Nu har det nog blivit lite för bra iallafall

 
Ingen bild

Morningstar

7 augusti 2016 22:55

Författaren, dokumentärfilmaren och den riktige flyktingen Jüri Lina säger en hel del intressanta saker i denna intervju med Henning Witte från WhiteTV. Han som lett under sovjetiskt styre har högst verkliga erfarenheter av kommunismen säger att man kan inte ha bara lite yttrandefrihet eller bara lite demokrati. Antingen har man yttrandefrihet och demokrati eller så har man det inte. Även dom som man inte delar åsikt med har rätt att komma till tals så länge man inte begår nåt brottsligt. Lina är portad av SF och är tvungen att visa sina filmer underjordiskt. Precis som i Sovjet Unionen!

https://www.youtube.com/watch?v=EBmGf7DprXU

 
Ingen bild

C Andersson

7 augusti 2016 22:56

Nu ska det starts hemliga trygghetsboenden. Swingersklubbar för ensamkommande oliktänkande?



 
Ingen bild

Bernt

7 augusti 2016 23:36

Skriva ett SD-vänligt inlägg på FB går bra idag. Man läser det, och troligtvis instämmer man, men trycka på gillaknappen är svårare. Varför?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards