thoralf

Direktlänk till inlägg 22 juli 2016

"BUSSMUHAMMED" SKYDDAS AV MEDIA

Av Thoralf Alfsson - 22 juli 2016 08:41

 

 

Thoralf Alfsson Varför är alltid offrets etnicitet så viktig i media men aldrig gärningsmannens etnicitet? Pressetiska regler?

Gilla · Svara · den 20 juli kl 22:44


I måndagskväll skrev jag ovanstående fråga till journalisten Anders Blank på Barometern på hans Facebooksida. Hur många tror att jag fått något svar? Nej, jag har inte fått något svar!


Det dröjde inte många timmar innan Barometern publicerade uppgifter om att en asylsökande som Anders Blank valde att kalla för ”Mustafa” och var asylsökande fanns i varenda svensk tidning sedan han misshandlats av en busschaufför på Öland.


Idag finns bussförarens version i Östra Småland. Ulf Carlsson har ställt de frågor som Anders Blank inte ville ställa, för då skulle hans ”story” inte få så stort genomslag i svensk media.


När invandrare eller asylsökande gör sig skyldiga till brott är media totalt ointresserade av brottslingen identitet. Media försvarar det med de pressetiska reglerna. De pressetiska reglerna måste i så fall vara beroende av om det handlar om ett brottsoffer eller en brottsling. I mina ögon handlar detta dock om medias och journalisternas hyckleri!

 

10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.

 

Läs detta ett antal gånger och fundera över innebörden.

 

I Kalmar har vi också ”bussmohammed”. Men givetvis har mina läsare aldrig hört talas om ”bussmohammed” för media har givetvis aldrig skrivit om honom. Eller rättare sagt han har aldrig namngivits i media. Anders Blank har inte ens kallat honom för ”Mustafa”! Vet ni varför? Han är invandrare och kommer från Afghanistan och har begått brott. Är man invandrare så skyddas identiteten av svensk media. De flesta förstår säkert också varför.


I Barometern och Östra Småland blir han bara "19-åringen" eller "ynglingen". Radio Kalmar kallar honom kort och gott för ”man i 20-årsåldern”. 24Kalmar har både "18-årig" och "19-åringen" i sina artiklar. I Ölandsbladet får han heta "NN".


”NN:s agerande medförde att XX (busschauffören) delvis tappade kontrollen över bussen så att den vinglade över båda körfälten och mot räcket på högbrodelen varvid fara för trafikolycka uppstod, sägs det i åtalet mot mannen, som via tolk nekar till brott.

 

Hans våldsamma agerande stannade inte där, han ska även ha skallat bussen framruta så hårt att den gick sönder och när polisen ingrep gjorde han motstånd genom att kränga med kroppen.

 

Åtalet omfattar fyra misstänka brott; framkallande av fara för annan, skadegörelse, våldsamt motstånd samt ett ringa narkotikabrott av senare datum. Den åtalade ska olovligen ha använt cannabis.

 

Det drabbade bussbolaget vill ha 12 054 kronor för den skadade rutan. Inga andra skadeståndsanspråk ställs.”

 

Busschauffören har också utländsk bakgrund och bor alldeles intill Berga Centrum. Jag undrar om busschauffören och "bussmuhammed" kände varandra och att det kanske fanns någon konflikt sedan tidigare som skulle ordnas under bussresan. Jag bara undrar.

 

Trots alla artiklar i media om ”bussmohammed” har det inte i en enda artikel sedan november 2015 framkommit att han är medborgare i Afghanistan. De hycklande journalisterna har mörkat detta.


Kan ni tänka er vad konsekvenserna blivit för alla passagerarna i bussen om den kört igenom räcket på högbrodelen av Ölandsbron. Passagerarna brottade ner "bussmohammed" och höll fast honom tills polisen möte upp på Ängöleden i Kalmar.


Jämför detta med hur snabb Anders Blank var med att publicera etnicitet och namnet Mustafa efter misshandeln på en buss.


”Bussmohammed” bor på Rimsmedsvägen i Kalmar. För er som inte känner till Kalmar är det lika med Berga centrum. Med stor sannolikhet är ”bussmohammed” också med i det gäng som ställer till bråk i Berga centrum med omnejd och som 2011 eldade upp halva Berga Centrum. Det innebär uppenbarligen att lokalmedia är ännu mer mån om att mörka hans identitet.


Men som detta inte vore nog så finns det mer.


Den 23 juni anhölls ”bussmohammed” för våldtäkt i Kalmar. Han häktades sedan den 26 juni. Även då mörkades hans verkliga namn och bakgrund av media. Efter ytterligare några dagar beslutade Kalmar tingsrätt att avskriva ärendet. Varför? Som brukligt är delar av förundersökningen sekretessbelagd. Jag har begärt ut material från åklagarmyndigheten.


 Jag undrar i mitt stilla sinne om tjejen dragit tillbaka sin anmälan och vägrat medverka i förhör/vittna mot ”bussmohammed” under förundersökningen. Jag ställer mig givetvis frågan om det förekommit hot mot tjejen. Gänget i Berga Centrum är säkert kapabla till både det ena och det andra.


Det har de visat vid ett flertal tillfällen tidigare och samhället har inte förmågan att skydda medborgarna mot dessa invandrarligister. I synnerhet inte när merparten av dagens journalister uppträder som första klassens hycklare!


Här nedan finns ett antal länkar till ett axplock av artiklar som publicerats om ”bussmohammed”. Inte i en enda artikel framgår det att ”bussmohammed” är medborgare i Afghanistan och heter Hamid i förnamn.

 

Hur skall man kunna respektera svensk media och merparten av deras journalister?  Jag gör det i varje fall inte!

 

http://www.barometern.se/kalmar/misstankt-valdtakt-anmald-2/

http://www.olandsbladet.se/oland/18-aring-anhallen-efter-bussdrama/

http://www.olandsbladet.se/oland/atalas-efter-bussdrama-pa-olandsbron/

http://24kalmar.se/2016/07/14/atal-vackt-efter-mardromstur-pa-olandsbron/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/skallade-ruta-pa-bussen-sa-att-det-sprack/

http://www.barometern.se/kalmar/atalas-efter-attack-pa-busschauffor/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6473690


PS


"Bussmohammed" är åtalad för följande brott vid Kalmar Tingsrätt.


1. Framkallande av fara för annan.

2. Skadegörelse

3. Våldsamt motstånd

4. Narkotikabrott


Hur många tror att media kommer berätta om hans rätta identitet när dom faller?

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Friholt

22 juli 2016 09:05

Men Jesus kommer snart. Han heter Donald numera. Inte Donald Duck utan Trump.

 
Ingen bild

KS

22 juli 2016 09:18

Det var precis som jag trodde! Allt ljus på den asylsökande. BRA gjort av Östrans reporter att publicera en annan del av verkligheten. Anders Blank på konkurrenten kan använda sin artikel till att torka sin egen avföring med! Snacka om att hata chauffören.
OK. Nu är jag förbannad! Kanske kommer denna händelse att fortsätta i en ytterligare undersökning av fakta. Både "KLT" och Nobina bör nu undersöka vad som verkligen hänt. Blir det värre konsekvenser för chaffisen på grund av hatmedias riksomfattande publicitet bör åtal väckas mot Gota Media!

 
Ingen bild

X

22 juli 2016 09:30

Mass-våldtäkter och svältande pensionärer.
Heja Sverige.
Tack alla väljare som röstade PK.
Själv föraktar jag de svenska väljarna samt svensk media.
Hoppas snart få slippa er.

 
Ingen bild

SM811

22 juli 2016 09:36

Tack Thoralf för all information som aldrig de PK journalisterna skulle skriva om. Undrar hur de tänker när de undanhåller informationen för invandrarbrottslingar. Vad är det för indoktrinering som de har blivit utsatta för att de hela tiden står på förövarens sida när det är en invandrare. Att det är ett sjukt beteende är helt klart.

 
Stefan K

Stefan K

22 juli 2016 09:50

Svensk media, med ett fåtal undantag, är nog bland den sämsta i den moderna världen.

Riktiga journalister måste gråta sig till sömns när clowner som Blank svärtar ned deras rykte.

När tycker politikerna att det känns nog? Har inte den kaotiska asylinvandringen passerat gränsen för det acceptabla?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hacke

22 juli 2016 09:52

Svensk media är en skamfläck i det land som sägs vara en demokrati. Värst av allt i denna stinkande historia tycker jag är att public services SVT hade denna partsinlaga som första nyhet under hela den aktuella dagen. Där redovisade man på samma amatörmässiga sätt detta av allt att döma planterade videoklipp och presenterade händelsen kemiskt ren från källkritik och utan den i andra sammanhang så heliga principen att låta båda parter få komma till tals. Att överraska en ursäktande representant för bussbolaget som inte var insatt i händelsen är naturligtvis djupt ohederligt. Detta är en journalistik som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle!
Förhoppningsvis leder detta mot konsumenterna så skamfullt föraktfulla beteende som Barometern och övrig media med public service i spetsen uppvisar enbart till att alltfler hittar till alternativmedia med bloggar som Thoralfs för att hitta sanning och relevans kring allt som nu händer i Sverige i en skrämmande hastighet. Och skulden till det vi nu alla tvingas bevittna ligger i allra högsta grad på svensk traditionell media. Hur ”journalister” i denna numera skammens bransch överhuvudtaget kan ta sig ur sängen på morgonen för ännu en dag i svekets och förljugenhetens tjänst övergår mitt förstånd.

 
Ingen bild

Friholt

22 juli 2016 09:52

Två misstänkta våldtäkter i Kalmar kommun i natt.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 juli 2016 10:03

Bussfantasten kanske kan få flytta hem till något kommunalråd gärna boende en bit utanför tätorten, någon sosse med svår oikofobi kanske kan ställa upp, så Affe kan få jobba lite som trädgårdsmästare eller barnvakt,kanske poolmassör ?, miljöombyte verkar vara akut för Affe ?

Gruppvåldtäkter verkar ha blivit populärt i Kalmar.
Undrar om redaktör Karlsong mfl planerar helsidor om detta ?
Gubben och Gumman har varnat för detta tidigare........

Vilka har ansvaret för att Kalmar blivit farligt för kvinnor ?
Kommer dessa kanske att få träffa juristerna i framtiden ?
Undrar vad mediakillarna har för syn på detta problem ,känner dom sej medansvariga till att Kalmars kvinnor nu fått sin frihet beskuren ?

Hur det går med utredningen om mamman med barn, som slogs till marken vid Stensbergshemmet går hos "Bandpolisen"?
Kommer svampplockning för kvinnor att bli förbjudet i Kalmar med omnejd nu ?

Lägg speciellt märke till narkotikabrott i Affes åtalslista , inför kisseprov vid entre till Sverige, speciellt om den nya svensken kommer från Knarkland.
90% av världens heroin produceras i Knarkland, Sverige har väl inte fått in tusentals narkomaner ?

På HVB-hemmen kanske kisseprov varje vecka skulle vara bra ?, sedan måste nog Kalmar kommun se till att ha brandlarmen kopplade direkt till brandkåren, och inte som nu på en del HVB-hem, vem tar anvaret för en olycka sker med denna fördröjning , där personalen först måste kolla om det brinner ?
Söndagens utryckning av brandkåren till Timmermansgatan visar detta, där fördröjning inträffade, kan det bli tal om vållande till annans död ?
Nu är detta dessutom omskrivet på nätet här och nu

Vi skriver inte så mycket om Anders Blank eftersom vi anser att han är ett av dom största mediaskämten i Kalmar, undrar om killen slog nytt hastighets rekord med bilen till Öland.

Fotografen i bussen vid Ölandsinsidenten satt redo väldigt påpassligt kan man lugnt säga....
Kommer lönen för filmen att dras av från ev bidrag ?

När Andersch fick fikon:

"Hur känns det att bo i Sverige nu ".........
Svaret från asylanten hade nog inte Anders räknat med, lång nääääsa
Helt underbart "Den som gräver en grop åt sina landsmän hamnar ofta där i själv ibland"

Kalmar en stad du undviker att fira din semester i, staden har stora rättsliga problem, och ev mediaproblem ?

 
Ingen bild

GBM

22 juli 2016 10:20

När det gäller nyanlända och ensamkommande så kan nog svensk media i allmänhet kallas hycklare. På en helt annan och hög nivå ligger väl ändå Kalmarpressen med Barometern i topp, finns det större hycklare än Blank, Andersson, Hultman och vad de nu heter? Konstigt att tidningen som sprider så mycket lögner kan fortleva. Jag försvarar inte busschaufförens handlande men ett reportage ska vara objektivt och informativt. som vanligt lämnar Blanks reportage en del övrigt att önska

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

22 juli 2016 10:55

Försök föreställa er den gigantiska mängd hyckleri som Anders Blank måste uppbringa varje gång han skall se sig själv i spegeln.

 
Ingen bild

Niklas R

22 juli 2016 10:58

Sverigedemokraterna borde lägga in förslag till följande lagar och lagändringar.
Personer som är residenter (skrivna) i riket får bara ha ett medborgarskap, svenskt eller utländskt.
Residenter med dubbla medborgarskap får välja vilket de vill behålla.

Utlänningar som begår brott i riket ska utvisas. Det är inte Sveriges ansvar att ta hand om andra nationers kriminella medborgare.
Personer som ska utvisas ska ordna sin egen hemresa. Om den inte gör det så kommer personen att utvisas till ett avlämningsläger i ett av sju platser i världen där Sverige har tecknat avlämningsavtal med. Från dessa länder står det personen fritt att skapa sig ett nytt liv.

 
Ingen bild

Pepparholm

22 juli 2016 11:09

Förr hade SR dödskallemärkning på grammofonskivor som inte fick spelas. I dag har man liksom SVT dödskallemärkning på av dem själva förbjudna åsikter och misshagliga personer. Allt detta anser jag vara fel i en demokrati.

Däremot bör det vara dags att seriösa redaktioner dödskallemärker vissa media och reportrar som Barometern och Anders Blank.

Man ska inte få tro på och hänvisa till Barometern utan dubbel egen koll av fakta och om artikeln följer de pressetiska reglerna.

 
Ingen bild

duqu

22 juli 2016 11:19

Hej Thoralf.
Den video som valsar runt i pressen med misshandeln har redigerats om !. Det som videon börjar med ska vara i mitten av videon tidsmässigt sett, och det i mitten ska vara i början. Här har man dels "blurrat" ansiktena men sen också redigerat om för att chauffören ska se än sämre ut än har faktiskt var.Alla som utbildas i videoredigering lär sig tidskoderna-här har samtlig press med flit låtit bli att anmärka på den "förfalskade" videon Chauffören blev provocerad och lär också att fått ett slag på höger handled vilket renderade en spricka/fraktur, det är då som han börjar slåss med Mohamad. Vi har nu kommit i ett slags DDR-stadium när pressen även tillåter redigerade videos, det förklarar också varför polisen inte fått tillgång till nämnda video, för i original-videon lär slaget från Mohamad finnas med.

 
Ingen bild

Peter

22 juli 2016 11:24

All heder för din enträgda grävande i det sjuka Sveriges förfall!

Sveriges statsskuld i realtid som tickar på för varje sekund
http://www.statsskuld.com/

Vill även uppmärksamma Samhällsmagasinets nya dokumentär
sprid gärna dessa utmärkta dokumentärer.

"I våldets skugga"
https://www.youtube.com/watch?v=1-sgG8Gq6aY&feature=youtu.be

även "En räddningstjänst i kris?"
https://www.youtube.com/watch?v=_Zm3NQoJuQw

 
Ingen bild

Ibbe

22 juli 2016 11:31

Barometerns s.k Mustafa bör rimligen åtalas för misshandel alt. grov misshandel av busschauffören. Om detta hörs inget från godhetsapostlarna i vanli ordning. Fy vilken bussförare och så synd om Mustafa.

 
Ingen bild

SM811

22 juli 2016 11:36

Polisman avslöjar: Fick order att inte ingripa mot kriminella upploppsmakare i Uppsala
http://nyheteridag.se/polisman-avslojar-fick-order-att-inte-ingripa-mot-kriminella-upploppsmakare-i-uppsala/

 
Ingen bild

Tony

22 juli 2016 12:36

Denne Anders Blank, hur mår en sådan människa egentligen?
Har han några vänner, är där någon som vill vara släkt
med en sådan ynklig figur, som vet om att han gör Sverige
och Svenskarna illa, ja kanske till och med sina närmsta
släktingar med sitt mörkande om importerade brottsliga
figurer som slipper undan strålkastarljuset bara för
att dom är så kallade flyktingar. Jag tycker att denne
Anders Blank är lika brottslig som den importerade
gossen som tror att han kan spela kung genom att bete
sig idiotiskt!

 
Ingen bild

Pernilla

22 juli 2016 12:44

Hej Thoralf!

Så glad att du finns och orkar hålla koll.
Försöker göra mitt genom att prata med vänner, släkt och kollegor.
Skriver till media och ringer ibland. Känns dock inte tillräckligt.
Tack för ditt viktiga arbete och ha det bra!

 
Ingen bild

Elisabeth (pensionär)

22 juli 2016 12:51

Ge er! Thoralf och ni övriga bittra, hatiska människor som håller till här. Fråga er hur bussföraren skulle kunnat puckla på passageraren med en fraktur på högerarm. Vilken han påstod sig ha fått innan misshandeln. Källkritik!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 juli 2016 13:53

Elisabeth : Har du läst något om gruppvåldtäkter på sista tiden ?

 
Ingen bild

Granskningsnämnden

22 juli 2016 13:58


SVT har urartat till ren kriminell verksamhet
som går ut på att beskydda terrorister, sexualbrottslingar och allehanda muslimska kriminella.
SVTs mörkning, manipulering av fakta och desinformation försvårar det förebyggande arbetet mot brott och utsätter människors liv för stor fara.

 
Ingen bild

Granskningsnämnden

22 juli 2016 14:21


Tel nr till SVT
#31#087840000

Epost
svt@svt.se

Till olika program
Propgramnamn@svt.se
Ex
aktuellt@svt.se
agenda@svt.se

Till olika personer
Förnamn.efternamn@svt.se
Ex
erika.bjerstrom@svt.se

 
Ingen bild

Micke

22 juli 2016 14:21

Elisabeth: Om du kollar videon ser du att han pucklar på med vänster arm. Källkritik Elisabeth!

 
Ingen bild

Friholt

22 juli 2016 14:28

@Elisabeth (pensionär) kl 12,51. Jodå det går alldeles utmärkt! I min ungdom gick jag genom en hel karatetävling med skadad (sönderlagen) handled. Först sedan adrenalinet lagt sig och jag inte var uppvärmd längre kom smärtan och åtföljande och ganska långvarig läkarbehandling.

 
Ingen bild

Sanningen?

22 juli 2016 14:33

Elisabeth (pensionär), trodde att en pensionär lärt sig läsa. Det är skillnad på höger och vänster arm. Innan du gapar upp dig, läs ordentligt. Källkritik var det.

"chauffören misshandlar passageraren med sin vänsterhand"
"fraktur på högerarmen"

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

22 juli 2016 14:43

Menar Elisabeth att man inte kan slå någon med en spricka i armen? Störtlöljigt! Jag har gjort mer än så med en spricka i armen. Andra ännu mer. Optimalt, nej absolut inte men jag kan tänka mig att ilskan dövar smärtan hos busschauffören.

Är det inte märkligt att så många av dessa rasistattacker, oavsett om det är poliser som kallar bus för fula ord, påstådda påhopp och mordbränder, spricker som troll i solljus bara man börjar granska det allra minsta? Är det verkligen det allra bästa man kan prestera för att belägga vår utbredda rasism här i Sverige? Nu kan man även känna igen mönstret redan vid första rapporteringen.

Lallare till godhetsapostel.
Check!

Stackars flykting som tycker Sverige är värre än landen den flydde ifrån.
Check!

Ingen källkontroll utan man tror på flyktingen/invandrarens utsago.
Check!

Stor spridning i media
Check!

När den rätta versionen av händelsen kommer så är det knäpptyst. Check!

 
Ingen bild

Mattias R

22 juli 2016 14:53

@Gubben o Gumman
Fredag 22 juli 13:53
Elisabeth ställer en helt relevant fråga, kanske borde du fundera på den istället för att diskutera gruppvåldtäkter, som du förövrigt gjort en gång för mycket på den här bloggen kan man tycka.
Ang namn i det offentliga, om jag här och nu skrev ut ditt namn etc skulle det här inlägget med största sannolikhet inte publiceras. Tycker du att jag ska ge de uppgifterna till någon annan som med all säkerhet kommer att göra det? Fundera på det du...

 
Ingen bild

Gnorfel

22 juli 2016 14:54

Har nämnt det förr, men ett stort TACK för det outtröttliga jobb du gör för Sverige med denna blogg...
...jag är måhända inte helt på din sida vad gäller klimatalamismen, men det känns som detaljer i sammanhanget med det sjunkande skeppet Sverige. :)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 juli 2016 15:02

Daily Mail om den muslimska knivattacken i Frankrike på en kvinna och hennes två barn. Muslimen som utförde dådet retade sig på att kvinnans man "kliade sig i skrevet". Muslimer är inte av denna jord.

"Attacker, named as Mohamed Boufarkouch, reportedly knew the victims.

Återigen en Mohamed. Ständigt denne Mohamed!http://www.dailymail.co.uk/news/article-3703162/Mother-daughters-STABBED-French-holiday-resort-father-scratched-crotch.html

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

22 juli 2016 15:22

Hoppsan! Nu dyker faktiskt busschaufförens version upp på Aftonbladet?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23212593.ab

 
Ingen bild

SM811

22 juli 2016 15:31

@Elisabeth (pensionär)
Att du inte har tigit in vad som händer i samhället och vilka som är starkt överrepresenterade och är pensionär är helt enkelt dåligt? I vilken PK bubbla du lever i kan man undra?

 
Ingen bild

Joho

22 juli 2016 16:04

Angående det i Borgholm där man enligt pk uppgift pratade skånska , men om det var med brytning fick man inte reda på, håller verkligen skåningar på med gruppvåldtäkter det tror jag inte på, det är nog grottmänniskor som gör det.Man blir så förbannad när man läser sånt här.

 
Ingen bild

Observer

22 juli 2016 16:45

PRIO-1 2018:

Ta itu med media!

De bedriver samhällsomstörtande verksamhet. Punkt.

Jag har lyssnat på sommaradion i SR nu några dar. Här kommer typskt urval av vad jag hört:
Ett gäng depp-punkar-kommunist-tjejjer i studion.
Ena dan hade man program om hur man var otrogen och hur det kunde komma sig att människan bildar par! Följt av deppmusik i moll.
Nästa dag intervjuas ett barn om vad han tycker om döden. Följt av deppmisik i moll.
Nästa dag blir det RadioRomania på bästa sändningstid -För Zigenare. Följt av Arabisk hip-hop "Ohppa-Tjoppa Ohoppa-Tjoppa Ohoppa-Tjoppa" medelst citar' musik som akompanjemang.

....inga korrekta nyheter!
....inget dagsaktuellt från vardagsSverige!
....inga intervjuer av allmänvärde!
....inga upplysningar!
....ingen underhållning!
....inga glada skratt! (bara elak skadeglädje)

K A S T A UT SKITEN !

 
Ingen bild

s29

22 juli 2016 16:56

Kommer han från Afganistan så har han inte flyktingstatus,Return too sender.

 
Ingen bild

Lotta_1

22 juli 2016 17:18

@Elisabeth pensionär
Skall man slänga sig med källkritik skall man kanske själv kolla källorna innan, inte sant?. Har du sett filmen? Ja visst ja, du är väl den Elisabeth som själv bosatt sig utomlands men som vill pracka på Sverige den invandrarkriminalitet du själv slipper? Hade du tittat på filmen hade du sett att busschauffören använder sin vänstra hand.

 
Ingen bild

RobertSt

22 juli 2016 17:27

Pressetiska regler:
"Respektera den personliga integriteten
7. Överväg noga publicitet som kan kränka privatlivets helgd. Avstå från sådan publicitet om inte ett uppenbart allmänintresse kräver offentlig belysning.
8. Iaktta stor försiktighet vid publicering av självmord och självmordsförsök särskilt av hänsyn till anhöriga och vad ovan sagts om privatlivets helgd.
9. Visa alltid offren för brott och olyckor största möjliga hänsyn. Pröva noga publicering av namn och bild med hänsyn tagen till offren och deras anhöriga.
10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande."

 
Ingen bild

Lotta_1

22 juli 2016 17:29

@Mattias R

Har du inte heller sett filmen? Gör det. Tre gruppvåldtäkter inom två dygn endast i Kalmar län gör det synnerligen relevant att diskutera den med största sannolikhet importerade kriminaliteten. Du förstår många av oss har sedan länge fått nog av all kriminalitet många av dessa sk flyktingar "berikat" oss med. Har vi rätt till det eller är det du som bestämmer när det är nog? Var går i så fall din gräns? Slutet av ditt inlägg luktar olaga hot? Är det lagligt?

 
Ingen bild

Peo

22 juli 2016 17:32

Bra Thoralf. Vi måste arbeta på många fronter. Jag läste Marie Demkers bok "Sverige åt svenskarna". Hon lyfter fram minst en sak som vi dissidenter måste få våra åsiktsfränder att förstå. Hon lyfter fram att individer med traditionalistiska/konservativa/populistiska värderingar i lägre grad än vänstern m fl engagerar sig politiskt. Men alla kan göra något: jag skrev själv en tydligt markerande text till svt-journalisten som bevakat Gothia Cup och frågade var landet Marocko inte var relevant i hennes rapportering. Ställ frågorna, återkom, var hövlig men tydlig och skarp. I diskussioner på arbetsplatser: samma förhållningssätt, nöt ner motståndet, visa på motsättningar och lögner. Återkom, återkom och återkom.

 
Ingen bild

Pepparholm

22 juli 2016 18:16

#Elisabeth(pensionär). I fria bloggar så får du säga vad du tror på.

Men i t ex Barometern så är det Anders Blank som bestämmer vad som är tillåtet att tala om för läsarna.

 
Ingen bild

ruben

22 juli 2016 18:19

Jag tycker det passar bra beskriva alla tidningar, som mörkar sanningen pga. politiska syftet att, för allmänheten dölja alla problem med invandringen kan kallas hat-medier. Hat-media lever ofta på skattemedel från den allmänhet de ljuger för.
https://petterssonsblogg.se/2016/07/22/fyra-syrier-doms-for-manniskorov-bogvaldtakt-grov-misshandel-m-m-slipper-utvisning-och-hatmedia-morkar/#more-173196

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

22 juli 2016 18:34

På hur många platser i Sverige har dom problem med invandrargäng som drar runt och trakaserar och misshandlar hederliga medborgare ?
Jag skulle tro att överallt där HVB-hem finns är i riskzonen.
I Ronneby har flera fall av misshandel föekommit av invandrargäng.
Grattis alla som har röstat fram vår egen undergång !
Polisen kommer säkert att bjuda på korv med räksallad och dela ut armband till allmänheten med texten "Slå mig inte".
Vi är illa ute precis som Trumph säger !

 
Ingen bild

Mattias R

22 juli 2016 19:17

Lotta_1
Fredag 22 juli 17:29
@Mattias R
Tror kanske inte att du har hela bakgrunden här. Men för all del fråga gärna Thoralf eller "Gubben..." vad det här handlade om, är inte säker på att någon av dem vill skriva om det igen. Jag väljer att inte göra det iaf.
Men vad jag vet är att om namnet skulle slippa ut skulle en och annan bli glad och ett och annat frågetecken skulle rätas ut.
Och om du läser vad jag skrev så ser du att jag inte hotat någon, endast ställt en fråga. Namnet i fråga har jag haft länge.
Nuff said.

 
Ingen bild

X

22 juli 2016 20:09

Vi svenska män är egentligen skyldiga Gudrun Schyman en ursäkt.
Tack vare hennes envetna kamp så är Sverige om några år ett islamistiskt land.
Då kan vi lägga ner våra mesiga värderingar och ta till oss det nya.
Månggifte, heltäckta fruar och ny värdegrund baserad på Koranen.
Trist för svenska kvinnor men härliga tider, strålande tider för oss män.
Ska börja odla skägg omgående.
Tack Gudrun :-)

 
Ingen bild

Lotta_1

22 juli 2016 20:10

Tyskarna kan väl tacka Angela Merkel för den sista tidens islamistdåd. När kommer Europas politiker vakna och inse vilket misstag de gjort när de öppnade gränserna för islamister? Ni har vårt blod på era händer. Historien kommer döma er hårt. Glöm aldrig det.

 
Ingen bild

Lotta_1

22 juli 2016 20:14

@Mattias R
Varför väljer du att endast svara på mina två sista frågor?

 
Ingen bild

Christer

22 juli 2016 20:51

Tack Thoralf för att du vågar o törs tala om hur illa det står till i våra stadsdelar/förorter, som t.ex Berga Centrum. Du måste vara en nagel i ögat på våra makthavare och PK-journalister.
Det som slår mig är att Mohammed (norra Öland), trots att han är muslim någonstans i sitt inre liv nog förstår att han handlat fel. Så här uppträder man inte ens i Syrien. Men nu är han inte i Syrien, utan i de otrogna grisarnas land där allting är gratis. Klart att han vill utnyttja situationen och försöka tillskansa sig ett fett skadestånd. Så enkelt är det ännu en gång - Money talks!
Vad det gäller bussföraren (om du läser här), jag tror att du har många vanliga människors sympati. Det du gjorde är i akt o mening fel, men du satte ner foten. Och för det ska du ha all sympati i världen. Hoppas din arbetsgivare inser detta också, så du får tillbaka din anställning. Din handling är både klandervärd och hedervärd. Keep on!

 
Ingen bild

OT

22 juli 2016 21:11

Apropå de senaste terror dåden - Johnny Cash - San Quentin: http://www.youtube.com/watch?v=1zgja26eNeY

”Journalist, you've been livin' hell to me
You've prisoned me since nineteen seventy five
I've seen 'em come and go and I've seen them take
And not long ago I started askin' why

Journalist, I hate every inch of you.
You've cut me and scarred me thru an' thru.
And I'll walk a wiser weaker man;
Mister Journalist why can't you tell the truth?

Journalist, what good do you think you do?
Do you think I'll be different when you're through?
You bent my heart and mind and you whart my soul,
And your stone walls turn my blood a little cold.

Journalist, may you rot and burn in hell.
May your walls fall and may I live to tell.
May all the world forget you ever stood.
And may all the world regret you did no good.

Journalist, I'll hate every inch of you."

 
Ingen bild

ruben

22 juli 2016 21:13

Det problematiska är att vanliga servicejobb får så negativ propaganda tack vare hat-media att inga människor vill göra dessa jobb. Men det är den ordningen idiotvänstern jobbar för. Alla skall vara bidragstagare, då är vi jämlika.

 
Ingen bild

calle

22 juli 2016 21:17

bra sätt att avslöja om 7 klöverns kreatur har fördommar!
https://www.youtube.com/watch?v=RnM1e0Xr_bA

om en "vanlig medelsvensson" glömmer sin väska är det ingen som springer i panik, men om en "nysvensk" lämnar sin väska, då visar mångkulturkramarna sitt hyckleri! dom vet...

 
Ingen bild

Bertil

22 juli 2016 21:28

Blank är en suverän journalist. Grattis barometern. Journalistik när den är som bäst.

 
Ingen bild

Mattias R

22 juli 2016 21:49

@Lotta_1
Fredag 22 juli 20:14
Ja du Lotta, varför. För att det inte finns någon anledning i världen att göra det. Har noll intresse att diskutera med dig eller någon annan här, då det aldrig blir vidare konstruktivt. Om jag har någon specifik undran över något kan jag antingen maila eller ringa till Thoralf, har gjort det tidigare och kommer förmodligen göra det igen. Lungt och respektfullt trots att vi står mycket långt ifrån varandra politiskt. Så blir det tyvärr sällan här. För det ska du veta Lotta, att jag har stor respekt för Thoralfs kämpande i motvind och det arbete han lägger ner för det han tror på.

 
Ingen bild

Christer

22 juli 2016 22:28

@ OT 21:11
En helt underbar omtolkning av Johnny cash´s låt.
Fick faktiskt lite gåshud vid läsningen. Originaltexten sitter sen gammalt som "en smäck" hos mig. Undrar vad Johnny hade tyckt om situationen i I USA och Sverige idag om han levat?

 
Ingen bild

....

22 juli 2016 23:56

(Iransk)riksdagsledamot Hanif Bali talar (nästan) klarspråk om pedofeten Muhammed:
'Neofeminism = lyda direktiv från en pedofil och krigisk klanherre från 600-talet'
https://twitter.com/hanifbali?ref_src=twsrc%5Etfw
....

 
Ingen bild

Thhod

23 juli 2016 00:08

Thoralf; när kommer ditt nästa avslöjande om den fd landshövdingen? Du hade ju mer på gång!

Thoralf Alfsson

23 juli 2016 00:21

När jag har bekräftade uppgifter!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se