thoralf

Direktlänk till inlägg 17 juli 2016

VEM HAR RÄTT MORDSTATISTIK?

Av Thoralf Alfsson - 17 juli 2016 22:22

 


Tänk att jag litar mer på den mordstatistik som Elisabeth Höglund presenterar varje månad på sin blogg än vad jag litar på den mordstatistik som rikspolischefen Dan Eliassons polismyndighet presenterar och som Sveriges Radio idag redovisar i programmet I lagens namn.


Misstron mot svenska myndigheter har aldrig varit större!


Varför skulle annars en pensionerad journalist som Elisabeth Höglund lägga ner så mycket arbete på att förra en egen statistik som hon redovisar på sin blogg. En stor eloge till Elisabeth Höglund!


Elisabeth Höglund har summerat antalet mord till 79st under årets första sex månader. Läs hennes blogginlägg.

 

I programmet I lagens namn anges antalet mord till 48st i Sverige under januari till juni 2016. Skillnaden är hela 31 mord. Det innebär att Elisabeth Höglund har 65 procent fler mord i sin statistik än vad polisen uppger. Det kan inte vara ett räknefel!


Vad är det som polisen inte anser vara mord?


Lyssna på progammet I lagens namn.Jag hoppas att Elisabeth Höglund fortsätter med att föra sin egen statistik! Här nedan finns länkar till Elisabeth Höglunds blogginlägg med mordstatistik månad för månad under 2016.


https://elisabethoglund.se/blogg/18_mord_och_2_mordforsok_i_sverige_under_januari_2016/

https://elisabethoglund.se/blogg/12-mord-och-13-mordforsok-februari-men-det-kan-vara-annu-fler/

https://elisabethoglund.se/blogg/12-mord-och-40-mordforsok-sverige-mars-2016/

https://elisabethoglund.se/blogg/mordstatistik-for-april/

https://elisabethoglund.se/blogg/12-mord-40-mordforsok-och-20-fall-av-grov-misshandel-maj-2016/

https://elisabethoglund.se/blogg/brottsfacit-f/


  
ANNONS
 
Ingen bild

Anti tokfeministen

17 juli 2016 23:16

Antagligen är det mord på etniska svenskar som dom "glömt" att ta med i statistiken. Ta bara IKEA morden som inte ens fick plats i aktuellts årskrönika!

 
Ingen bild

G. Andersson

17 juli 2016 23:35


Ut med Turkiet, in med Ryssland och Kina i Nato

Turkiets medlemskap i Nato har varit möjligt tack vare landets kemalistiska arme. Nu är Turkiets islamistiska diktator Erdogan i full färd med att byta ut kemalisterna mot en islamistisk arme.
Det gäller för Nato att nu snabbt tänka om. Världen förändras i snabb takt. Gårdagens fiender är inte längre fiender. Det största politiska hotet mot civilisationen idag är islam.

 
Ingen bild

Niklas R

17 juli 2016 23:39

Angående statistik från BRÅ så gäller följande: Information is given on a need to know basis. You don't need to know.

 
Ingen bild

X

18 juli 2016 06:15

Mår illa varje dag efter att ha tagit del av det vänsterliberala, oikofoba nyhetsflödet. Äckligt.
När tar vi till vapen?

Thoralf Alfsson

18 juli 2016 09:11

Det gör vi aldrig. Ut och dela information i din kommun!

 
Ingen bild

Leon

18 juli 2016 07:31

Faktiskt är det inte så underligt att siffrorna skiljer så mycket. Allt är beroende på hur tolkningen av BRÅ;s statistik görs. I statistiken brukar dödsfall på grund av "yttre våld" anges som en samlingsbeteckning. Denna omfattar då förutom konstaterade mord/dråp även självmord och vissa typer av olyckshändelser med dödlig utgång. Nu vet jag inte hur E. H. framställer sin "statistik", men misstanken är att hon sneglat på BRÅ;s totalsiffra och inte på indelningen av denna i respektive kategorier. Så slutsatsen kan mycket väl vara att hennes siffror är korrekta liksom BRÅ;s är det...de anger bara olika synsätt på hur statistik ska tolkas.

För övrigt är just mord/dråp (och då det som faller under korrekt definition) ett sådant brott som till nära nog 100 % anmäls och faller under rätt brottsrubricering. Konspiratoriska teorier om att vissa av dessa brott skulle "glömmas bort" på grund av offrens etnicitet är inte annat än rent "skitsnack".

Thoralf Alfsson

18 juli 2016 09:14

Innan du kommenterar borde du läsa hennes blogginlägg. Nu blir det mest svammel från din sida.

 
Ingen bild

Lena

18 juli 2016 07:58

Ann Helena Rudberg brukar också följa nyhetssändningar och för statistik. Här är hur hon räknat för 2016:

http://annhelenarudberg2.blogspot.se2016/07/morden-i-sverige-pa-hoga-nivaer.html

 
Ingen bild

SM811

18 juli 2016 08:10

Bra att hon sammanfattar men går inte linan ut och anger förövarna. Sedan skriver hon..
"Men sverigedemokraternas innersta grundbult, invandrarfientligheten och xenofobin finns fortfarande där..."
Sedan pratar hon i en annan artikel..
"I dagens opinionsmätning ligger Jimmie Åkessons parti på 14.7 procent", i mars. Så bra att du kunde få med det sämsta resultatet i mars. Fanns en mätning som SD fick 14,7% i och det var ipsos. Medelvärdet för mars blev sedan 19,2%.
Sedan skriver hon att regeringen för en "restriktiv flyktingpolitik". Här är det inte tal om någon invandrarfientlighet, bara när det gäller när SD vill minska på invandringen.

 
Ingen bild

Hacke

18 juli 2016 08:27

Med herrar som Jerzy Sarnecki och Dan Eliasson hos Brå respektive polisen finns absolut ingen trovärdighet kvar för dessa myndigheter. Finns det någon mer än de ansvariga i regeringen som står bakom oduglingen och politruken Dan Eliasson?

 
Ingen bild

crille

18 juli 2016 10:33

Har läst lite av hennes blogg, började när hon skrev om sin man som var på återvinningsstation och blev på hoppad av tiggare. Läste det hon skrev ett tag. Hon hade en sån här statestik, tror nog mer på hennes statistik än någon annans. Hon verkar trovärdig, annars hade hon nog inte som journalist lagt upp det på sin blogg. Hon är ju rätt så känd. Blev lite besviken då jag såg att hon var med i en panel på tv4 o diskuterade militär kuppen i turkiet. Lyssnade inte, bara såg att hon var med. Gillar oftast inte de där panelerna.

 
Ingen bild

Göta

18 juli 2016 11:42

"ASYLRÄTTEN HAR BLIVIT FÖRLEGAD"
Otroligt nog kommer denna citerade rubrik faktiskt från en av våra större dagstidningar, Göteborgs-Posten. Eftersom asylrätten har varit förlegad sedan decennier tillbaka är rubriken visserligen en mycket gammal nyhet för oss Sverigedemokrater, men ändå.

Den ena SVERIGEDEMOKRATISKA SANNINGEN efter den andra dyker nu upp bland våra sedan decennier verklighetsförnekande svenska bluffmedier. SD:s gamla kloka förslag om satsningar på flyktingläger i krisområdena, som i vanligt ordning starkt har förtalats och hånats av våra 7-klöverpolitiker och medier, anses nu plötsligt i dagens GP-artikel vara "DEN ENDA HÅLLBARA VÄGEN FRAMÅT, moraliskt, socialt och politiskt." !!!

Men det är inte nog med denna sensation. De senaste dagarnas GP skulle lätt kunna tas för en tidning där SD har bestämt och utformat en del av innehållet. Inte mindre än ytterligare fyra GP-artiklar på raken går nämligen i stort sett helt
i linje med vad SD sedan många, många år tillbaka har förutsett och försökt förmedla, men endast bemötts av HÅNFULLA TILLMÄLEN OCH LÖGNAKTIGA RASISM-BESKYLLNINGAR från HELA etablissemanget. Nu har plötsligt SD:s
åsikter blivit rumsrena:
1) "Håll minnet levande" – Gästkrönika där Paulina Neuding berättar om sin relation till den numer ökända Malmvägen i Sollentuna.
2) "I framtiden måste vi köpa vår trygghet" – Gästkrönika där Sanna Rayman pekar på att vi redan idag lägger alltmer möda på att skapa trygghet för oss själva och våra närmaste.
3) "Islamismen måste tas på allvar" – Ledarartikel där Håkan Boström anser att vi bör vara förberedda på att något liknande det som hände i Nice kan ske också här.
4) "Komplexa orsaker bakom arbetslöshet" – Gästkrönika där månadens akademiker doktor Gunnar Billberg bland annat skriver följande SD-associerade passus: "Ska vi förstå vad som händer med våra unga, i förorterna såväl som i de gamla bruksorterna, måste vi – åtminstone för en stund – lägga diskrimineringsdiskursen åt sidan. Det är framför allt två faktorer som måste adderas till bilden för att situationen ska bli begriplig. För det första den svenska arbetsmarknadens förändrade struktur och för det andra invandringens volym och de nyanländas utbildningsnivå."

http://www.gp.se/ledare/komplexa-orsaker-bakom-arbetsl%C3%B6shet-1.3482367 
Ingen bild

X

18 juli 2016 12:02

@ Thoralf

Rätt så. Ibland springer känslorna iväg men du har givetvis rätt.
Droppen (opinionsbildning) urholkar förhoppningsvis stenen (folkmedvetandet).

 
Ingen bild

X

18 juli 2016 12:08

Om man nu ska försöka se ljust på framtiden:
Nästa år kan vi ha Trump i USA, Le Pen i Frankrike och AfD som stort parti i Tyska parlamentet. Många östeuropeiska länder har ju redan stort inflytande av goda (nationalistiska) krafter. Brexit är ju redan avklarat :-)

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

18 juli 2016 12:10

Nu påstår BRÅ att det dödliga våldet minskar, vilket kan bero på att BRÅ sovrar i den verkliga statistiken och t ex inte räknar annat än skottlossningar? Naturligtvis skall ALLT normalt dödligt våld redovisas.

Statistiken får samtidigt nya förutsättningar med tiden eftersom svensk sjukvård tränats upp att ta hand om "krigsskador", vilket innebär att fler skadade m anl av normalt "dödligt" våld överlever. Således bör statistiken korrigeras, så att även "mordförsök" inkluderas.

Därtill bör statistiken delas upp i 2 huvudposter. Gärningsmän födda utomlands inkl av invandrad förälder, samt etniska svenskar. Sannolikt inte särskilt PK.

Även offren bör redovisas via statistiken enligt ovanstående 2 poster.

Över huvudtaget hade senaste undersökningen om brottsligheten (2005) vad jag vet ingen redovisning över hur OFFREN fördelas, vilket i sig bör utgöra ett övertygande argument för att göra en ny undersökning av motsvarande typ som 2005 års undersökning. BRÅ och myndigheterna får också chansen att reparera de förtroendeskador som bristen på ny undersökning innebär.

 
Ingen bild

Göta

18 juli 2016 13:35

Angående min kommentar (11:42) ovan.

Min länk i kommentaren blev inte bra. Men om nedanstående länk funkar som den ska så ska man bara behöva scrolla nedåt för att kunna läsa alla fem artiklarna:

http://korta.nu/artiklar

 
Ingen bild

Dille

18 juli 2016 14:16


Det var 1988 som Sven-Olle Olsson varnade för konsekvenserna av invandringspolitiken och blev förföljd och hånad av PK-maffian därför att han haft mage att peka på att det rådde andra seder i många andra länder.
Nu, 28 år senare, har PK-media kommit så långt att SR med ”förvåning” noterar att mord med skjutvapen ökar och att dessa mord sker utomhus samt att antal mord ökar kraftigt.
Men vad jag vet så är det BARA SR som rapporterat om detta

Ska det ta ytterligare 28 år innan någon i PK-media erkänner att Sven-Olle haft rätt hela tiden?

 
Ingen bild

Observer

18 juli 2016 14:19

@X Väpnad konflikt, njä, det är ju det vi försöker att undvika. Pipskäggs-Hipstervänstern skall vara v ä l d i g t glada över att det har uppkommit patriotiska nationella partier runt om i Europa som kan vända utvecklingen. I annat fall har vi med all säkerhet ännu mer no-go zoner som utvecklas till större och större krigszoner för att till slut omfatta hela Europa i ett krig med islamisterna som vänsterfolken släpat hit på din o min bekostnad.

De nationella partierna måste agera med kraft från dag 1 för att återbörda Europa till den trygghet vi hade på 80-talet!

I detta inbegriper det även att lagföra dem som begått detta brott mot Europa och dem som hjälp till med att ta hit problemen som kostat Europa oerhört mycket, Både i pengar, tappad utveckling och besvär.

 
Ingen bild

Lena

18 juli 2016 15:40

Ann Helena Rudberg har redovisat på sin blogg totalt 74 mördade/dödade i dråp från 1 januari i år t o m 30 juni. Det ligger nära Elisabeth Höglunds resultat och nästan 30 fler än vad Dan Eliasson redovisar. Så vi går mot ett mord/varannan dag istf ett mord/var tredje dag. Enl Ann Helena Rudberg så kan ca hälften knytas till invandringen, trots att invandrarna inte är 50% (inte ännu i alla fall) av hela befolkningen.

Vem är Dan Eliasson att lita på? Han saknar både moral,sans o förnuft.

Det sämsta med dagens makthavare är att DE VET ATT VI VET men de bryr sig inte. De skyddar varandra och kan uppföra sig olagligt om det passar dem, de får Carte Blanche i alla fall.

Detsamma är det i USA, kolla Hillery, hon fick frikort att göra vilka kriminella handlingar som helst av FBI redan 48 timmar efter det att de "samtalat" med henne om den där e-mail servern som hon spolat bort o vägrat visa. Det är samma stuk där som här. Det enda som FBI gjorde var att lägga till i texten "det går inte att utesluta att hon var medveten om att det var olagligt"!!!

Att ljuga, mörka och hitta på har blivit legio har blivit legio i dessa kretsar, men jäklar om någon arbetslös gör ett fel, DÅ ska det utredas och straffas. Så det beror inte på att de inte känner till vad moral är.

 
Ingen bild

gunnark

18 juli 2016 16:28

En gång i tiden så jobbade all media att kritiskt med objektivt granska makten åt folket,på den tiden hade dom stort förtroende bland folk

Nu är det folket som granskar media,och nu finns det absolut inget förtroende kvar hos folket!

Kanske därför som media och 7 partier i riksdagen så aktivt jobbar på att byta ut folket

 
Ingen bild

Tobbe S

18 juli 2016 16:29

I oktober 2009 skrev Jimmie Åkesson en debattartikel i Aftonbladet. Artikeln beskrev islamismen som vår tids största hot mot våra västerländska samhällen. Artikeln anmäldes för rasism och vänstern/media/proffstyckarna/prelaterna demonstrerade mot och hatade SD för artikeln och SD's rasism. Idag verkar både Ab och Expressen och GP ha svängt och ändrat uppfattning till något som närmast verkar vara en kopia av Jimmies artikel från 2009. Kanske dags för en ursäkt!

 
Ingen bild

Sanningen?

18 juli 2016 19:23

Goddag yxskaft, men vi hade någon från svenskarnas fd. parti som svamlade om antalet åskådare i Almedalen. Sade då att tittarsiffrorna är intressantare. Här är de:

Antal tittare SVT
Jimmie Åkesson (SD) 276.0002
Stefan Löfven (S) 255.0003
Anna Kinberg Batra (M) 237.0004
Jonas Sjöstedt (V) 177.0005
Jan Björklund (L) 174.0006
Annie Lööf (C) 147.0006
Ebba Busch Thor (KD) 147.0008
Isabella Lövin (MP) 144.000

Mycket riktigt Jimmie i topp.

Thoralf Alfsson

18 juli 2016 21:23

Det var märkliga siffror!

 
Ingen bild

Stefan A

18 juli 2016 19:35

Polisen, arbetsförmedlingen, försäkringskassan och liknade organ är inga objektiva faktaförmedlare, utan är regeringens förlängda arm, och har all anledning både för sin egen skull och för regeringens att framställa saker och ting i bättre dager än det i själva verket är.

 
Ingen bild

fredrik

18 juli 2016 19:39

Kan ju lägga till 2 mord till idag på julilistan.
Ja Elisabeth har rätt, det kommer bli rekordår på mord i Sverige detta år, sen ökande. Många nya rekord kommer nog slås dom närmaste åren. Men lite mer armband, fritidsgårdar o kaffe så slutar det nog...

 
Ingen bild

Leon

18 juli 2016 19:56

@ Thoralf et al

Efter att ha läst E.H.;s blogginlägg och jämfört hennes uppgifter med BRÅ;s officiella kan jag nog med fog säga att hennes uppgifter till och med är i underkant.

Enligt BRÅ;s statistik för januari till juni begicks 164 mord/dråp/misshandel med dödlig utgång och 433 mordförsök. Av dessa användes skjutvapen i 140 fall (27 mord och 112 mordförsök). Även med en korrigering av "dubbelregistrering" (brukar enligt uppgift göras för ca 10 %), och som förövrigt E.H nämner i sin första bloggpost, skulle BRÅ;s uppgifter ändå nästan vara de dubbla. Så min slutsats är att den BÄSTA och kanske mest tillförlitliga statistiken är den som presenteras av just BRÅ.

Intressant kan ju vara att E.H.;s uppgifter är sådana som hon "insamlat" från media...vilka ju i andra fall brukar ses som ytterst otillförlitliga.

Uppgiften om endast 48 mord under perioden verkar vara helt gripen ur luften. Den enda uppgift som visar en något så när överensstämmelse med denna är de 49 mord/dråp som begåtts mot kvinnor under perioden.

(källa BRÅ;s statistikdatabas, anmälda brott i riket jan - juni 2016)

Leon d´O.....

 
Ingen bild

s29

18 juli 2016 22:48

Moder Svea är en patient som fått diagnosen kool,och därmed bestämt sig för att börja kedjeröka.

 
Interrail

Interrail

19 juli 2016 03:05

Ang söndagens attentat på ett tåg i södra Tyskland.

Svenskar matas med tillrättalagd information (Skånska Dagbladet, delvis finansierad mha svenska skattepengar/presstöd):
"En man beväpnad med yxa gått till attack mot människor på ett tåg i Tyskland, rapporterar tyska medier. Mannen uppges ha skjutits av polis."

Tyskar matas däremot med fakta:
"Im Abteil eines Regionalzuges zückt ein Angreifer Axt und Messer. Er ruft "Allahu Akbar" und geht auf die Fahrgäste los. Mehrere werden schwer verletzt."
"Ein Sprecher des bayerischen Innenministeriums teilte mit, der Angreifer habe "Allahu Akbar" (Gott ist groß) gerufen."

Källa:
http://www.n-tv.de/panorama/17-Jaehriger-laeuft-mit-Axt-in-Regionalzug-Amok-article18221386.html

http://www.n-tv.de/panorama/17-Jaehriger-laeuft-mi

 
Ingen bild

Nils Lindholm

23 december 2016 00:18

BRÅ har övergått till handlagda brott
Vad händer om brottet avskrivs med motiveringen spaningsuppslag saknas ?
Då kan det inte hamna under personuppklarade, utan då kanske under misstänkt mord vilket då kanske inte hamnar i kolumnen mord, utan död pga. att ha mottagit en blykula i hög hastighet.
Så jag tror på EH med ändringen död pga. hjälp från annan person, men mord likt förbaskat.
Sen
En sak vet vi att för nån 10-år sedan var hela 47% av fängelsekunderna mer än 3-månader, svenskar mens bara 53% var utlänningar (ironi)
Samt att i svenska fängelser tror BARA 13% var utländska medborgare mens det finns hela 8% som INTE har svenskt medborgarskap.
Av hela befolkningen i Sverige är det 80% svenskar o då naturligtvis 20% utlänningar,
Av hela befolkningen i Sverige är 92% svenska medborgare (60% av flyktingarna eller om det var alla invandrare söker svenskt medborgarskap.)

 
Ingen bild

Jan Söderman

4 januari 2017 19:51

Elisabeth Höglund är en föredetting inom journalistkåren och det hon håller på med är ett sista desperat försök att röna uppmärksamhet i mediabruset.

 
Ingen bild

Jan Söderman

4 januari 2017 19:53

Misstänkta mord är inte detsamma som av domstol bekräftat mord. en inte ringa del avskrivs senare som olyckshändelse eller självmord. Men det skiter Elisabeth Höglund i.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se