thoralf

Direktlänk till inlägg 5 mars 2016

VEM ÄR DET SOM HAR FÖRDOMAR?

Av Thoralf Alfsson - 5 mars 2016 01:07

Efter de bråk eller upplopp som var under förra helgen i Kalmar tänkte jag göra ett litet studiebesök ikväll (fredag). Jag har besökt tre pubar som drivs av personer med utländsk bakgrund. Först FF som drivs av Fotis med grekisk bakgrund, sedan Krögers som drivs av Tellis, en person med grekisk bakgrund, där drack jag en Newcastle. Där hade jag också ett trevligt samtal om politik med en yngre kille med delvis grekisk bakgrund.


Sedan stödköpte jag en korv på Larmtorget. Pratade dessutom med Kristdemokraterna och Christopher Dywik. Läs artikel.


Sedan gick jag ner till irländska puben O´Reileys som drivs av Eammon O´Reiley. Och tänk jag har inga problem med att dessa har utländsk bakgrund. De är alla duktiga och omtyckta entreprenörer. Och jag är alltid väldigt välkommen hos dem som gäst!


 


Ikväll på irländska puben hamnade jag vid ett tomt bord, efter en stund kom två killar och frågade om de kunde dela bord med mig, vilket inte var något problem för mig. Den ena av killarna var mörkhyad och den andre kan också haft utländsk bakgrund. Vad tror ni händer?


Det kommer fram en person med sin mobiltelefon och tar bilder av oss. Den enda anledningen är att jag har en mörkhyad kille vid min sida. Personen frågar inte ens om det är ok att ta bilder på oss.


Vem är det som har fördomar? Det är i varje fall inte jag!

 

Jag tycker synd om dessa individer men jag tänker inte hänga ut er med namn! Även om det är väldigt lockande!


 
 
Ingen bild

jag

5 mars 2016 06:21

Ja, det är verkligen synd om de personerna. Något fattas dem så det är klokt av dig att inte namnge. Du gör ett strålande jobb och jag hoppas att du förstår att du har väldigt många bakom dig så låt inte dessa små patetiska människorna påverka dig.

 
Ingen bild

Funtaren

5 mars 2016 08:35

Så politikerna i Kalmar diskuterar allvarligt förbud för försäljning av korv för att förbättra säkerhetsläget? Verkligheten överträffar återigen dikten. Inte ens Monty Python kunde väl komma på något sådant.

 
Ingen bild

Observer

5 mars 2016 09:33

Vad rödstrumporna inte fattar är att det är DÅLIGT BETEENDE och LAGLÖSHET som vi är emot -inte om någon har en brun färg på skinnet.

 
Ingen bild

Exilenskalman

5 mars 2016 09:38

Vem som har fördomar kan man ju undra. Enligt min erfarenhet är det de "goda" och "fina"människorna som är mest fördomsfulla.
Jag har vänner som är muslimer, judar, kristna, buddhister och ateister. De kommer från länder som Israel, Marocko, Kurdistan, Thailand, Filippinerna och andra ställen. Jag har jobbat utomlands och i Sverige med över femtio nationaliteter utan problem. Jag pratar tre språk flytande och ett fjärde hyfsat. Dessutom läser jag ytterligare tre språk relativt obehindrat. Jag bryr mig mindre om folks hudfärg och mer om deras uppförande och anser att en idiot är en idiot oavsett ursprung.

Innebär det då att jag är en skogstokig rasist bara för att jag tycker att jag vill att Sverige ska förbli Sverige, att svensk lag ska gälla i Sverige, att svenskar ska ha företräde i Sverige och att det finns en gräns för hur många som ska få komma hit? Är jag per definition fördomsfull bara för att jag röstar på SD? Skulle inte tro det. Så alla goda människor som hatar mig och tror att jag är ond och fördomsfull kan ta sina idéer och stoppa upp dem. Behöver ni förslag på var kan jag avslöja att det är en plats där sol och måne aldrig lyser...

 
Ingen bild

Observer

5 mars 2016 09:46

Aftonbladet mf kör just nu en reportagekampanj mot vår yttrandefrihet. De vill få den nerstängd, speciellt nu som Merkel fått igenom massiv censur av Facebook. De skall anställa 200 "Gestapo" som enbart kommer sitta och leta efter folk som säger "Fel saker". Demokratin är nu slut i Tyskland!
Nu dammar vår kommunistmedia på för att samma sak skall hända här! ..Ja, de är ju inte journalister som vi vet.
De är inget annat än politiska aktivister.

De raljerar idag t.ex: "Läkare på dagen - Rasist på kvällen" om en svensk läkare som uttryckt en å s i k t på något nätforum.

......Men vänta nu!!?

Var det inte dessa som tidigare sade att SD´s sympatisörer var obildade arbetslösa män?
KONTENTAN AV DET HELA: VEM LITAR PÅ DE SOM BEVISLIGEN TIDIGARE FARIT FRAM MED OSANNING?



...ingen !

Därför har Svensk media endast dessa tre val:

1. Lägg ned skiten självmant eftersom man får negativ tillväxt.

2. Rensa upp och sluta vara politiska aktörer.

3. Efter 2018 gilla läget med en omorganisation a´la Polen.

 
Ingen bild

Undrande

5 mars 2016 09:52

Thoralf

Du brukar ju fotografera rätt friskt vid olika tillfällen och ibland även lägga upp bilder här på din blogg, frågar du alltid vederbörande om det är okej om du fotograferar dem?

Thoralf Alfsson

5 mars 2016 10:55

Nej, men jag ser en viss skillnad på att delta i en demonstration, prideparad eller liknande på en offentlig plats. I synnerhet om personen/personerna i fråga tillhör arrangörerna eller är en av talarna.

Till skillnad mot att någon stövlar fram inne på en krog och fotograferar mitt bord och gästerna vid bordet.

Förstår du skillnaden?

 
Ingen bild

crille

5 mars 2016 10:34

Patetiska människor! De har inget liv. Såna mår inte bra. Alexender Bard blev väl fotad med fel folk med nån gång i höstas vill jag minnas. Sicket folk

 
Ingen bild

World Traveller

5 mars 2016 11:17

Undrande förstår nog inte skillnaden Thoralf. Du har mail förresten.

 
Ingen bild

Demokratur

5 mars 2016 11:34

Tänk på att framöver lägga all semester/resor utanför Sverige och helst utanför Europa så att man inte gynnar det vänsterliberala skräckväldet i onödan. De kan ha sitt dekadenta elände för sig själva.

Thoralf Alfsson

5 mars 2016 13:02

Turkiet borde dessutom vara tabu att semestra.

Jag rekommenderar Grekland! De behöver allt stöd de kan få.

 
Ingen bild

Fredde

5 mars 2016 12:45

Exilskalman sammanfattar exakt vad jag också tycker. Att värna om sitt land är inte att vara rasist!
Jag har själv många kollegor som kommer från utlandet och de reagerar kraftigt på svenska flatheten. - Varför säger ni inte från??

 
Ingen bild

Undrande

5 mars 2016 19:05

Thoralf

Efter bara fem minuters letande på din blogg hittar jag bilder du tagit på personer som besöker Kalmar marknad. Personer som du säkert inte frågat först, personer som inte är där i demonstrationssyfte utan där som besökare på sin fritid.

Thoralf Alfsson

5 mars 2016 19:27

Självklart tar man ibland bilder i en offentlig miljö som t.ex på vårt kampanjtält under Kalmar marknad och då kommer givetvis med någon eller några personer men oftast är dessa personer vända med ryggen mot kameran och kan inte identifieras.

Men jag kommer aldrig fram och tar en porträttbild av någon person på t.ex Kalmar marknad. Hur tror du Barometerns fotografer gör när de tar publika bilder. Tror du att de frågar alla om tillstånd?

Menar du att det är ett brott mot lagen?

 
Ingen bild

Undrande

5 mars 2016 20:38

Bilderna ifråga är inte tagna i sammanhang med ert kampanjtält, så använd inte det som ursäkt. Att ta publika bilder är inte olagligt då det skulle vara svårt att utöva yrket fotograf om så var fallet, men du tar väl inte dina bilder i samband med ditt yrkesutövande utan mer som bloggare i privat regi och varför då blir så upprörd när någon annan privatperson fotar dig?

Thoralf Alfsson

5 mars 2016 23:22

Du syftar på den person som bar sig väldigt illa åt och spottade på vårt material som jag jagade ifatt och tog bild på? Bra att kunna identifiera personer som ställer till bråk.

 
Ingen bild

Kal P

6 mars 2016 03:23

Men lille Thoralf!
Det är väl ingen som fotograferar och hänger ut så mycket folk som du så kasta inte sten ..................................
Att det sedan inte är förbjudet är en dålig ursäkt.

Thoralf Alfsson

6 mars 2016 10:18

Kan du tala om för mig när jag hängde ut en person senast på bloggen?

Så jag vet vilken nivå som du anser vara en uthängning. Vi har sannolikt olika uppfattning om det. Nu har du chansen. Du får den inte en gång till.

 
Ingen bild

pelle

6 mars 2016 07:26

Nu talar TA om hur många invandrare han umgås med och alltså inte har några fördomar, men för någon dag sedan skrev han att han inte ville bo i samma hus som nägon beslöjad kvinna. Det är väl att ha fördomar.

Thoralf Alfsson

6 mars 2016 09:06

Det är ingen fördom. Det är verkligheten!

 
Ingen bild

Leon

6 mars 2016 08:59

@ Thoralf
Jag tror "Undrande" mer syftar på de bilder du vid flera tillfällen lagt upp här på bloggen av framför allt "heltäckta" (för att använda sitt eget uttryck i ett svar i en annan "tråd") kvinnor. Bilder du använt i ett raljerande propagandistiskt syfte i akt och mening att nedvärdera de avbildade personerna. Att ta bilder i offentliga miljöer är inte på något sätt mot lagen, men det kan ibland höra till "god ton" att tillfråga "motiven" eller i vart fall avstå om de tydligt visar eller säger sig inte vilja avbildas. I ett mer "slutet" sammanhang som på ett politiskt möte, offentligt eller inte, bör fotografering av deltagarna bara ske med deras medgivande. Och detta vare sig det gäller "professionell" fotografering (i e press o dyl) eller "mobilpaparazzis". Vägran ska då ovillkorligen respekteras, tyvärr är det dåligt med denna respekt. Samma sakförhållande gäller givetvis i "privata" situationer, man ska inte utan medgivande utsättas för "mobilpaparazzis" med dunkla motiv på krogen eller annorstädes.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Onkel Sven

6 mars 2016 10:25

Thoralf , ta gärna bort de nedvärderande kommentarerna av Kal P.

 
Ingen bild

Maja Dacke

6 mars 2016 11:50

För att återknyta till Undrande m fl i tråden:

Nu, Thoralf, måste du fråga örnar, hjortar, ekorrar etc - och kanske guckuskorna - om lov först innan du tar en bild på dem ... Eller hur? Tror du de blir nöjda då - stackars satar?!!

 
Ingen bild

Fredde

6 mars 2016 12:13

Negligera kal p, han är ett bloggtroll som bara är ute efter att provocera och kritisera. Vi kommer förmodligen aldrig få läsa en konstruktiv kommentar från den figuren.

 
Ingen bild

Leon

6 mars 2016 12:42

@ Maja Dacke

Visst kan man raljera som du gör. Men örnar, hjortar, ekorrar m m "rörliga objekt" har i praktiken ett mycket "direkt" sätt att "tala om" när man inkräktar på deras "integritet"....dom "drar fortare än en avlöning" om man kommer "för nära". Ett nog så gott sätt att visa ovilja att "vara med på bild". Därför visar man dem den respekten och begränsar "intrånget" i möjligaste mån. Alltså i princip samma förhållningssätt som man ska ha mot sina medmänniskor. Mer stationära objekt som guckuskor och andra delar av vår vegetation har inte samma möjligheter att "säga ifrån". Men även avbildning av sådana levande "naturobjekt" bör ske med "respekt"...alltså att man inte i onödan stör eller förstör växtplatserna. Grundregeln är alltså RESPEKT.

Leon d`O.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards