thoralf

Direktlänk till inlägg 19 februari 2016

KVARTS MILJARD TILL ASYLFÖRLÄGGNINGAR I KALMAR LÄN

Av Thoralf Alfsson - 19 februari 2016 00:22

När jag presenterade listan över asylförläggningar i Kalmar län tidigare i veckaan lovade jag att även komma med uppgifter om hur mycket pengar som betalats ut från Migrationsverket till respektive asylförläggning. Tyvärr är det omöjligt att få fram dessa siffror för de företag som driver många asylförläggningar som t.ex Bert Karlssons företag Jokarjo som under 2015 fått närmare 400 miljoner kronor i ersättning från Migrationsverket. För dessa anläggningar får det bli ett antagande grundat på total ersättning och antal anläggningar.


Kom ihåg att boenden för ensamkommande barn inte ingår i denna sammanställning då dessa hanteras av kommunerna.


Jag kan konstatera att det under 2015 betalats ut mer än 250 miljoner kronor till dessa företag inom Kalmar län. Sammanställning är inte riktigt komplett då det visat sig att sammanställning jag fått från den administrativa avdelningen på Migrationsverket i Norrköping inte är korrekt. Det saknas faktiskt asylförläggningar. Men jag vill inte vänta på alla de saknade uppgifterna utan publicerar listan som den ser ut just nu.


Många anläggningar startades också under november och december och har därför väldigt lite utbetald ersättning.


 


UPPDATERING


Med anledning av en del kommentarer till blogginlägget lägger jag upp följande klipp.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Observer

19 februari 2016 03:17

QUISLING AB

 
Ingen bild

Demokratur

19 februari 2016 06:01

Om några år läggs alla våra skattepengar på invandring. Men PK-folket kommer inte att vara nöjda ändå. Svenskarnas egendom och sparkapital ska också tas i anspråk... Allt annat är rasism... Och svensken tiger...
Vi andra får väl flytta.

 
Ingen bild

Hacke

19 februari 2016 08:34

Och då är de verkliga "dyrgriparna" ensamkommande undantagna. Plus alla övriga svindlande kostnader invasionen belastar våra samhällsfunktioner med.
Jag saknar ord. Liksom förmågan att förstå alla de som inte röstar på enda oppositionen mot detta fullständiga vansinne.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

19 februari 2016 08:35

Lyssnade och tittade på Sverige idag ,reportern körde med att svenska ynglingar tafsade , tänk så jävla farligt det är att säga sanningen att det är invandrarynglingar som står för tafsningen !

 
Ingen bild

Sven Dacke

19 februari 2016 08:44

Nu börjar kraftmätningen på allav mellan polist och resten av det civiliserade samhället mot gangsterna som styr Araby Växjö

En explosion har hörts i Växjö och flera bilar har brunnit i stadsdelen Araby, på Hjalmar Petris väg. Ingen person har skadats.

Området har varit ett problemområde ett antal år, och efter ett möte mellan polis, politiker och allmänheten meddelades att polisen kommer att sätta in extra verksamhet för att göra Araby till ett något lugnare område för vanligt folk.

Nattens händelse är den senaste och en klar indikering att "maffian" i orådet skiter i polisen och fortsättning följer

http://goo.gl/S7YNb3

Thoralf Alfsson

19 februari 2016 09:17

När jag satt i Polisstyrelsen under förra mandatperioden fick vi information om att man hade ökade insatser i Araby. Det var mer av ett normaltillstånd och resurser togs från andra områden.

 
Ingen bild

Jimmy

19 februari 2016 08:51

Företagarna i Kalmar får nya konsumenter och kommer tjäna på att sälja mer varor och tjänster. Skatterna kommer in när alla flyktingar köper mjölk, kläder, mat både via skatter och moms. Det är en stor summa ut, men det kommer också in pengar när de börjar jobba.

Kommer i framtiden bli en bra vinst-affär för Sverige. Men det kommer ta tid.

Thoralf Alfsson

19 februari 2016 09:25

Har du tänkt på att manfår samma effekt om resurserna istället skulle läggas på fler anställda inom vård, skola och omsorg?

Problemet är att efter 10 år är det endast drygt 50 procent som har något som kan kallas jobb. Men den nivån blir det aldrig en vinstaffär för Sverige! Oavsett hur många gånger du och andra upprepar det.

 
Ingen bild

Invandringen är lönsam?

19 februari 2016 09:23

Tullberg: Asylkaoset 2015 kostar Sverige 600 miljarder skattekronor

Vad kommer migrationen år 2015 att kosta de svenska skattebetalarna? Det centrala är knappast introduktionskostnaderna under 2016, utan de totala kostnaderna på längre sikt. Här följer en kalkyl med fem poster som är realistisk, men snarare optimistisk än pessimistisk:
http://www.friatider.se/tullberg-asylkaoset-2015-kostar-sverige-600-miljarder-skattekronor

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 februari 2016 09:45

@Jimmy.
Tänk dig en insvept Somalisk kvinna på 55 år. Hur stor är chansen att hon får ett riktigt jobb på de 10 åren innan pensionering? "Hittepåjobb", div. kurser och annat flum, visst. Men ett riktigt jobb, inte en chans...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

19 februari 2016 09:46

Nytt asylboende i Fågelfors ,hur många av de boende kommer att handla på Tempo i Fågelfors ? Några i början sen tas nog bussen till Växjö,Kalmar , Oskarshamn ,Högsby ,ingen vinst alltså för vietnamesen som driver Tempo !

 
Ingen bild

weasel

19 februari 2016 10:21

@ jimmy :
vi tar lite statistik från Malmö;
Malmö är en av de mest mångkulturella städerna i hela Sverige.
Så den borde blomstra både socialt och ekonomiskt.
4 miljarder får Malmö varje år i statligt utjämningsstöd.
Annars skulle Malmö gå i konkurs.
Förra året detonerade närmare 50 handgranater i Malmö.
i dagens sydsvenskan kan du läsa om att 36 % av de flyktingar som kom till Sverige för 10 år sedan har någon form av arbete.
Tänker du på fullt allvar nu hävda att 64 procents arbetslöshet är lönsamt...?
Och N e j - det blir inte alls en "vinst för sverige i framtiden".
Tvärtom blir det en brakförlust- för dessa 64 % som inte har något jobb efter 10 år i Sverige ska nämligen bli pensionärer en dag.
Och du kanske vet vad som händer med ett system där det plockas ut mer pengar än det betalas in?
Jag vet inte hur gammal du är , men för din skull hoppas jag att din 65-årsdag inte är alltför långt borta...

Man undrar lite över vad som ska ske - och framför allt undrar man vem som ska betala 4 miljarder till Malmö- den dagen då alla andra städer i Sverige har "tagit samma ansvar" som Malmö och då är lika socialt och ekonomisk bankrutta som Malmö. : /

 
Ingen bild

Lena

19 februari 2016 10:43

@Jimmy
Ta och läs sossen Johan Westerholms blogg, en artikel idag om pensionerna. Pensionerna är beräknade på 40 års arbete för att få 14 000 i pension med en årsinkomst på 240.000, denna summa gällde även 1972 då en medellön var ca 7.000/månaden, dvs ca 84.000/år Det är denna omläggning av pensionssystemet som gör att många kommer att få stå med mössan i hand trots ett lååångt och slitsamt arbetsliv. Det hjälper inte, pensionen kanske bara räcker till hyran.
Dessutom står pensionerna inför nya UTMANINGAR! Det gäller de nyanlända och etableringsreformen. Om det för ca 50% av de nyanlända tar ca 8 år innan de får ett jobb, då kommer de inte hinna arbeta 40 år.
Iofs så finns inte Äldreförsörjningsstödet inte med i denna beräkning som Westerholm gjort, det skvallras om att de utlänska pensionärerna har högre pension, fri sjukvård m m. Men det talas det tyst om.

Så utmaningen ligger i att dessa "nyanlända" kommer att tära mer än de nära ekonomin eftersom de måste för att klara livhanken begära mer försörjningsstöd.

Det gäller för var och en att TÄNKA MYCKET NOGA NU.

Http://ledarsidorna.se/2016/02/ledarsidorna/

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

19 februari 2016 11:54

Mycket bra svar Alfsson, skulle framföras varje gång en SD:are fick en mick under hakan, hoppas det kommer i framtiden.
Slå hål på Boljevikernas största lögn, det börjar bli löjligt

 
Ingen bild

weasel

19 februari 2016 11:54

@Lena :

Det lilla problemet är de "nyanlända" som får ett jobb efter 8 år.
Det STORA problemet är de "nyanlända" som inte ens har fått ett jobb efter 16 år.
Och dom utgör ungefär 30 % av de "nyanlända". : /

 
Ingen bild

Tobbe S

19 februari 2016 12:05

@Jimmy
"Vi kan inledningsvis konstatera att hon har en dålig dag inom detta ämne. Sveriges stora problem är att endast 50 procent av de nyanlända ”är i sysselsättning” efter mellan sju och åtta år, efter femton är är siffran 65 procent. Aftonbladets Ledarredaktion har en tendens att vara slarvig med siffror vilket gör att resten av artikeln måste faktagranskas. Begreppet ”I sysselsättning är även det ett begrepp med ett stort svart hål bakom sig. Det innebär att du är i arbete eller arbetsmarknadspolitisk åtgärd en timme i veckan. Inte att du kommit in på arbetsmarknaden vilket Pettersson påstår."

 
Ingen bild

Jan Eriksson

19 februari 2016 12:08

250 miljoner ser mycket ut, men det är bara en tusenlapp per länsbo. Många av de miljonerna kommer att spenderas på momspliktiga varor, och dras i källskatt för anställd vårdpersonal. Kanske rentav en och annan skattekrona från de som driver asylvårdsinrättningarna också.

-> Thoralf. Du har inte med Hälludden på nordligaste Öland. Är det nedlagt?

Thoralf Alfsson

19 februari 2016 13:02

Hälludden ligger under Guntorps Herrgård i sammanställningen.

Om du istället räknar på den del av länetsbefolkning som lönearbetar blir det istället ca 4 000 kronor/person.

Om man sedan skulle räkna på andra kostnader som kommunernas och landstingets kostnader. Men även Etableringsreformen och lite annat blir kostnaden ca 15 000 - 20 000 kronor/person.

 
Ingen bild

Observer

19 februari 2016 12:40

Thoralf!

Gångra de där siffrorna för hela landet i 20år!
När vi sedan fört dig till makten så kan du väl ta 80% av de där pengarna och ge oss ett Svenskt Apolloprogram som tar oss till Mars -Så får Sverige någonting. Vi blir planetens mest framstående nation!

http://space.irfu.se/course/rr/karins08/Bemannade_farder_08.pdf

Det är annat än vad man kan säga om de quislings-grisar till "företagare" som nu emottager dessa pengar för flyktingboenden.
-Vad tillför de landet? -Vad skapar dessa? PROBLEM.
Det är det allra sista landet behöver!

 
Ingen bild

Lena

19 februari 2016 12:50

Bästa föreläsningen någonsin jag hört av Jan Tullberg. En MYCKET, MYCKET, MYCKET bra, lugn o fin beskrivning av Sveriges invandring och alla dess vinklar och problem.

https://www.youtube.com/watch?v=GHIEZW8pQs&list=PLYHrvHhp-fhhqSY3A16tmJmTWzahHyiv5

 
Ingen bild

Stig Magnusson

19 februari 2016 13:04

Här röstar man ned förslag från SD att särredovisa siffrorna för migrationen och tycker det känns skönt.
Vad vill dessa dölja? Vad är det som är så skönt att inte visa?
Sanningen?
Detta är som att låta grova ekonomiska brottslingar sitta med i en domstolsförhandling och bestämma att vissa bevis inte skall upp på bordet!

Vi måste få nya lagar efter 2018 där detta bedrägliga beteende straffas hårt.

http://na.se/nyheter/hallefors/1.3569513-forslag-fran-sd-far-hard-kritik?ref=yfp

/Stig Magnusson

 
Ingen bild

SD-väljare

19 februari 2016 15:29

Off-topic anekdot.

Under några veckor har jag kliat mig i huvudet för att försöka förstå varför den skriftliga korrespondensen med vårdcentralen inte får någon konstruktiv feedback trots skriftliga förtydliganden från mig. Häromdagen fick jag kunskap om varför:

Personen som tar emot mejlen förstår inte svenska.

 
Ingen bild

Putte

19 februari 2016 16:43

Enligt senaste sifo-undersökningen vill tydligen drygt 80% av svenska folket ha denna massinvandring, med därmed vidhängande våldsbrott, gängvåldtäkter, skenande socialbidragskostnader, samt ständiga nedskärningar inom vård och omsorg, skola m.m
Tydligen är det mest kvinnor som är sugna på att bli våldtagna av ett gäng ensamkommande barn i 30-årsåldern, för om man får tro på opinionsinstituten så andelen kvinnliga SD-välare mindre än hälften så stor, som manliga dito.

 
Ingen bild

Demokratur

19 februari 2016 18:05

@ Putte

Ja, man förundras verkligen över vad svenskarna vilja...
Och särskilt kvinnorna...
Tydligen önskar de våld, våldtäkter, kraschat välfärdssamhälle.
Kan det vara något som etablissemanget låter tillsätta i kranvattnet som gör svenskarna oikofoba?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se