thoralf

Direktlänk till inlägg 3 februari 2016

604 MILJONER KRONOR TILL MALMÖ FRÅN MIGRATIONSVERKET

Av Thoralf Alfsson - 3 februari 2016 22:27

Malmö sätter ett nytt rekord under 2015 över hur stora ersättningar kommunen tagit emot från Migrationsverket. 604 miljoner kronor betalades ut till Malmö kommun.


Det är mer än en fördubbling sedan 2014. Då betalade Migrationsverket ut 290 miljoner kronor. Med stor sannolikhet har Malmö kommun också ytterligare krav på Migrationsverket som myndigheten ännu inte behandlat och beslutat.


Var och en kan säkert fundera över vad man skulle kunna använda drygt 600 miljoner kronor till annat inom välfärden. T.ex inom skolan och omsorgen.


Under 2014 betalade Migrationsverket ut 979 miljoner kronor totalt till Skånes kommuner inklusive Region Skåne. Under 2015 ökade utbetalningen med närmare 100 procent till 1 857 miljoner kronor. Nästan 2 miljarder kronor till Skåne av våra skattemedel.


Jag är i varje fall djupt bekymrad över framtiden.


 


 
 
Ingen bild

Göta

3 februari 2016 23:06

Handlar visserligen inte om Malmö, men ändå...

Läs detta typiska vardagsfall i vårt svenska s.k "rättssamhälle".
En mamma beskriver hur hennes 16-årige son blir knivhotad och bestulen på sin moped av fyra ligister, vilka trots vittne blir friade i tingsrätten.

https://www.facebook.com/par.rosqvist.5/posts/972731596135244




 
Ingen bild

Lena

3 februari 2016 23:50

Uppgifter från norska tidningen Aftenposten om att Sverige har en totalkostnad för asylMOTTAGNINGEN på 40 MILJARDER!!!! Det är 1% av BNP. Jo nog blir man inte bara bekymrad utan mycket brydd, för att inte säga rädd, var ska detta sluta? Kör Sveriges regering samma recept som USA och Obama har kört i 8 år. De har så mycket skulder att det aldrig går att betala tillbaka?

http://annhelenarudberg2.blogspot.se/

 
Ingen bild

w-son

3 februari 2016 23:50

Jag börjar bli rejält oroad över vad som väntar oss detta år. Politiker och media försöker slå i oss blå dunster om att nu har man minsann kontroll över migrationen i och med ID-kontroller. Trams! Falska ID-handlingar falska och svenska "borttappade" pass råder säkert bot på detta.
Vad man inte berättar för oss på nyheterna är att folkvandringen från Asien, MÖ och Afrika redan nu börjat på allvar - trots vintern. Enligt UNHCR så har redan drygt 67,000 korsat Medelhavet till Grekland och Italien. Bara under januari 2016 uppgick antalet till 65,439 att jämföras med 5,550 personer under januari 2015. Dvs vi ser redan idag en ökning som är nästan 12 gånger fjolårets siffra. Så vi har nog "utmaningar" att vänta!
http://data.unhcr.org/mediterranean/regional.php

Någon som uppenbart inser de problem vi står inför är Finlands president, som faktist med djupt allvar talar om problemen vi står inför och inte som våra svenska floskelsprutande motsvarigheter tala om utmaningar, den humanitära stormakten, att ta ansvar etc. för att sedan högaktningsfullt strunta i vad som sker med landet Sverige och den egna befolkningen.
Läs och njut av Republiken Finlands president Sauli Niinistös tal vid öppnandet av riksmötet den 3 februari 2016:
"Migrationsproblemet är djupgående. Europa, Finland, det västerländska tänkesättet och värdesystemet – allt detta har blivit utmanat.
Förändringen är drastisk – så sent som för något år sedan exporterade vi våra värderingar, som vi ansåg vara helt överlägsna, men nu måste vi begrunda om vi ens själva klarar av att hålla fast vid dem.
Strömmen av immigranter till Europa, och även till Finland, är i hög grad en folkvandring; det handlar alltså inte om flykt undan omedelbar nöd. Alla bedömningar ger vid handen att strömmen av människor kommer att tillta i år. Det här är en stor utmaning för hela den västerländska demokratins förmåga att hjälpa. Och det utmanar strukturerna i Europa.
[.....]
Och nu till själva dilemmat, som är djupt förankrat i våra värderingar.
Europa klarar inte av den okontrollerade folkvandringen länge till. Om denna toleransgräns överskrids kommer vårt värdesystem att falla samman. Då leder strävan att göra gott till att alla får lida.
[.....]
Det finns alltså inga goda alternativ. Vi måste överväga om vi ska värna om europeiska värderingar, européer och dem som lider verklig nöd, eller om vi strikt ska värna om internationella åtaganden utan att bry oss om övriga konsekvenser."
http://www.presidentti.fi/Public/default.aspx?contentid=341375

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 februari 2016 04:33

Inte underligt att Sverige inför nödmynt !

 
Ingen bild

Demokratur

4 februari 2016 06:01

600 miljoner, bara Malmö, stulna från skattebetalarna. Men reagerar svensken? Nej, piska mig mer, svarar svensken som verkar gilla det...
Azorerna nästa...? (Permanent).

 
Ingen bild

Lotta

4 februari 2016 07:02

Vad är det för trams att samerna skulle vara Sveriges urbefolkning? Som bekant smälte inlandsisen bort med början i södra Sverige. Om samerna var först levde de då på inlandsisen? Vad levde de och deras renar av då? Is? En lögn blir inte sann bara för att den upprepas tillräckligt många gånger.

 
Ingen bild

historiskt intresserad

4 februari 2016 08:00

@Lotta
Det kan väl vara så att samernas förfäder följde med isen när den smälte. De är Sveriges urbefolkning!

 
Ingen bild

SM811

4 februari 2016 09:41

Sedan har vi kostnaderna för detta helt i onödan.
"75 procent av alla våldtäktsfall i Malmö tingsrätt har utländska namn"
http://korta.nu/ffd
Nu får Dan Eliasson kritik.
http://korta.nu/hfd

 
Ingen bild

joffe

4 februari 2016 10:00

Jag lyssnade mycket intresserad på det synnerliga välredigerade collaget av olika debattinlägg där Jimmie Åkesson fick tala till punkt.

En sann och stolt upplevelse och jag beundrar hans sanna ärliga uttalanden som bygger på fakta. Vilket ansvar talar Löfven om? Mot vilka? Ska Sverige koloniseras från tredje världen???

Jimmie är otroligt förnuftigt välbalanserad och de argument Jimmie framför dräper 7-klöverförrädare på löpande band och på vägen även okunniga indoktrineradejournalister. Roligt att se att Jimmie tuffat till sig och nu verkligen med pondus framför sitt SANNA budskap. Han borde med rätta bli landets regeringschef.

Mvh de Joffe som jobbat och bott utomlands i ca 40 år av mitt 83åriga liv. Det borde vara obligatoriskt för varje politiker och journalist att resa, uppleva och jobba i Mellanöstern eller Afrika MINST ett år INNAN DE blev riksdagsledamöter eller journalister.

7-klöver-debattörer inkl. regeringschefspolitik ligger på sandlådenivå och det skrivs också om det i utlandspress... Förr såg man upp till Sverige som en ledarnation och vi sålde deras innovativa produkter. Numera skäms jag över att ens tala om att jag är svensk...

 
Ingen bild

Hacke

4 februari 2016 10:04

Tur att du lade in videon mede Åkessons bästa på slutet Thoralf. För efter en morgon med Stasimedia i form av P1 Morgon/SVT Forum och nu detta med Malmö stod jag på briseringens absolut yttersta rand.
2016 måste bli året då något radikalt sker i vårt land. Och jag tror det måste ske genom någon form av medierevolution. Denna av företrädesvis vänsterkvinnor dominerade statliga hjärntvätt kan bara inte få fortgå. Public service störtades i Grekland och reformeras och saneras nu i Polen. Det ska gå också i den värsta av mediekraturer.

 
Ingen bild

Christer

4 februari 2016 10:33

Jag växte upp och började folkskolan på 50-talet. Då fanns det 5st politiska partier i Sverige- Det var:
Socialdemokraterna som var arbetarnas och löntagarnas parti, utan storhetsvansinne.
Högerpartiet som var de rikas och näringslivets parti, utan någon ambition om att bli en humanitär stormakt.
Centerpartiet som var böndernas parti, ett parti för landsbygdens folk, och var emot kärnkraft.
Folkpartiet som var ett litet parti som få begrep vad dom ville, skolläraren i byn var folkpartist, ingen annan.
Kommunisterna var minsta parti, ingen av de andra lyssnade på dom, dom var arga och fanns till mest för sin egen skull.
Senare kom KD (KDS) som var ett religiöst parti, sågs lite över axeln av de andra partierna.
Långt senare kom Miljöpartiet, som värnade miljön och sälarna mest, dom var b.la starkt emot giftiga båtbottenfärger.

Men gemensamt för Sverige fram till dess var att vi var ett sammanhållet land utan etniska motsättningar, och med en tilltro till samhälle och myndigheter. Där växte sig en politikerklass sig stark, som trodde att det skulle bli bättre om Sverige blev hela världens socialbyrå. Om vi öppnade och finansierade en invandring från samhällen och en religioner som var helt oförenliga till det samhälle som fanns här från början.
Men alla hade inte glömt det land som fanns i botten, där fanns Sverigevänner som startade ännu ett parti, - SD. Och vi måste nu hålla samman, och bekämpa varje försök till splittring! Skulle SD falla isär så kan vi nog glömma Sverige som en sammanhållen nation, vi blir ett land bortom all räddning.

Den otäckaste bild av det nya Sverige är nog Rikspolischefen Dan Eliasson iklädd polisuniform, tycker jag. Vilken är övriga läsares obehagligaste bild av det nya Sverige. Gärna med ett fortsatt anständigt språkbruk, något som präglat Thoralfs blogg genom tiden.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

4 februari 2016 11:03

-> Lena
ang. 40 miljarder.
Det kan inte stämma. Enbart 35.000 "ensamkommande små nyanlända svenska flyktingbarn" kostar 1 miljon styck, vilket bara det blir 35 miljarder. Sedan tillkommer en och annan krona för övriga 130.000 också

Apropå alla "Baaarnen", så läste jag att 25.000 sådana kommit in i EU under 2015. Minns inte var, men det var något med EUxxx. Rätt fantastiskt att vi kan ta hela 35.000 av dessa 25.000

 
Ingen bild

SM811

4 februari 2016 11:13

Svaret som den verklighetsfrånvända Åsa Romsom att alla som hon möter i tunnelbanan är svenskar blir man aldrig mätt på att höra. Det värsta är att hon själv tyckte att det var en bra beskrivning tillsammans med hennes mimik är slående för en miljöpartipolitiker. Är det detta som kallas för "hjärnsläpp"?

 
Ingen bild

J

4 februari 2016 11:46

Fan va king Åkesson är! Nu är botten nådd nu vänder det! Tom folk som vurmat för invandring som nu måste jobba på nära håll och blir hotade börjar fatta nu... Tro mig 35% 2018...

 
Ingen bild

Hacke

4 februari 2016 12:22

@Christer
Det var en väldigt bra och träffande beskrivning av det politiska landskapets framväxt i Sverige under senare tid.
Du efterfrågar också den otäckaste bilden av dagens Sverige och var "fräck" nog att lägga beslag på min egen nya favorit, Eliasson i polisuniform. En ulv i fårakläder kan knappast beskrivas bättre än så. Men jag hugger väl till med någon av bilderna från Reinfeldts "Öppna-hjärtan-tal". Reinfeldt är och förblir för mig själva sinnebilden för landsförräderi och bottenlöst hat till det egna folket.

 
Ingen bild

SM811

4 februari 2016 12:34

"Lag 1:a mars om glasögonbidrag till asylsökande- och illegala invandrarbarn "
Allt skall invandrarna ha gratis. Ytterligare en kostnad för oss skattebetalare.
http://korta.nu/Nfd

 
Ingen bild

Lena

4 februari 2016 13:28

@Jan Eriksson

Det var endast ASYLMOTTAGNINGEN som kostade 40 miljarder enl. Ann-Helena Rudbergs blogg, uppgifter hon fått från norska Aftenposten.

 
Ingen bild

Ronny

4 februari 2016 13:33

Radio Kronoberg går från klarhet till klarhet , vad gäller fördömandet av andra åsikter än vad som gäller inom PK journalistik. Idag, efter 11.00 intervjuar Per Brolèus, en kvinna vid anmn Åsa från Växjö, som helt oemotsagd, får säga att det var rasister, facsister, nazister m.m som skrämde utländska våldsverkare i Stockholm. Inga kritiska frågor om sanningen i hennes egna påståenden. Radio Kronoberg har tyvärr tappat vad dom är tillsatta att förmedla som objektivitet, politiskt och religiöst neutralitet. Numera sprider dom bara hot, skräck och pekpinnar om vad som FÅR tyckas och tänkas, precis som Pravda, Securitate m.m Skrämmande utveckling !!

 
Ingen bild

Kalle

4 februari 2016 14:16

Moderaten Frerik Reinfeldt nobbar kungens medaljutdelning idag.

Nu blir Reinfeldt en ännu större hjälte hos vänstern där han egentligen hör hemma åsiktsmässigt med sitt öppna hörta, tycker jag.

http://www.expressen.se/nyheter/reinfeldt-och-sjogran-nobbar-kungabesok/

 
Ingen bild

Pär Green

4 februari 2016 14:53

Ensamma komna " barn"!

Sluta prata personer som uppnått myndig ålder.
En person som är 18 år har rösträtt, om detta är barn hur det då möjligt?
En myndig person får inte handla på systembolaget innan uppnådd ålder, 20 år.

Tydligen betraktas myndiga människor som idioter innan de blivit
20 år.

 
Ingen bild

Ulrika

4 februari 2016 15:46

En fundering ang. div kommentarer om kostnader. Planeringen för den nya järnvägen, som ska knyta ihop Sveriges tre största städer och vars kostnad beräknas till mellan 190 och 330 miljarder kronor läste jag häromdagen. Samtidigt kan jag hitta uppgifter på Tinos blogg (okt. 2015 http://www.tino.us/2015/10/migrationsverkets-prognos/ ) om kostnader där det uppges att “Migrationsverket tror på ungefär 270 miljarder konor närmaste fyra åren. Som jämförelse är statens besparing på äldres pensionsbromsen ca 75 miljarder på fyra år. FNs reseurser för alla flyktingar i Syrien är ungefär 15 miljarder per år. Migrationsverkets kostnadsprognos är basis av sitt antagande att dagens nivåer snart sjunker krafitgt. Notera att totala kostnader i statsbudgeten inkluderar även underlag av bland annat Arbetsförmedlingen och Länsstyrelserna och brukar hamna något högre än Migrationsverkets kostnadsprognoser.”

 
Ingen bild

lecomte

4 februari 2016 16:12

@Hacke,

Tycker att stolpskottet Dan Eliasson mer påminner om ett får i vargpäls !

 
Ingen bild

Anders

4 februari 2016 17:49

Hej Thoralf. Hoppas du återvänder till riksdagen 2018. Du förtjänar att vara där. Snälla kommentera detta är du snäll :)

Thoralf Alfsson

4 februari 2016 18:29

Vi kan väl hoppas att det sker innan 2018 ;-)

 
Ingen bild

rättvisa

4 februari 2016 18:27

Det är STÖLD av svenskarnas skattepengar. Vill se en folktribunal inte bara ställa beslutsfattarna till svars, utan även återkräva kostnaderna för den påtvingade mångkulturen de senaste två decennierna.

 
Ingen bild

Lena

4 februari 2016 18:56

@Kalle 14.16
Blir mycket förvånad över att Reinfeldt inte kommer att närvara vid medaljutdelningen. Reinfeldt är den störste landsförrädaren någonsin och även den störste föraktaren av folket. Nu verkar det även som att han inte har mycket till övers för Kungahuset.

Fast det kanske är bra att Kungen självt får en sådan näsknäpp. För mig är det ofattbart att ge en sådan medalj till Ruinfeldt. (Man undrar om kungen var en "fan" av Reinfeldt? Men nu blev han ratad?).

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

4 februari 2016 19:36

Det stora,fantastiska,heliga EU-exprementet är orsak till djävulskapet som händer i Europa och framförallt i Sverige !
Med politiker i vårat land som är helt hjärndöda kan det inte gå annat än åt helvete !
Fattar dom inte att gränser måste stängas om det så innebär att vi ska gå ur EU.
Det vore en mycket bra ide' !

 
Ingen bild

OT

4 februari 2016 20:59

Sjuklöverns argument

* 90 millijardeeer!!!!

* Det är synd om de ensamkommande Baaarnen!!!

* Sverigedemokraterna har alltid fel!!

Den som går på sjuklöverns argument är

* En dumväljare (en av de 87%) som ägnar mer tid åt att välja ett kylskåp än att välja parti att rösta på

* Selektivt förståndshandikappad

* Extremfeminist

Elefanten i porslinsbutiken rensar rent medans sjuklövern låtsas som de inget hört, inget sett och inget vet!

Kalle Anka regeringen kör oss med säker hand på the "Highway to Hell!": https://www.youtube.com/watch?v=VftocVO93uE

 
Ingen bild

OT

4 februari 2016 21:15

Dumväljare! Om det går åt helvete; vet detta, Sjuklöverns gjorde det!

"Steve 'N' Seagulls cover Beastie Boys 'Sabotage'": https://www.youtube.com/watch?v=1ka6-vflZGg

 
Ingen bild

niklasr

4 februari 2016 22:28

@historiskt intresserad
Du kan inte vara allt för intresserad då skulle du veta att de äldsta bosättningarna i Sverige är 14000 år gamla och de äldsta i norr är 9-10000 år gamla. Samerna invandrade från öst för runt 7000 år sedan.

 
Ingen bild

OT

4 februari 2016 22:47

Endast för de som fortfarande inte fattar!

"Highway to Hell - Ukrainian Folk Version": https://www.youtube.com/watch?v=Z3YQ24i1wP0

För Sverigedemokraterna är det bara att "Rulla in en boll och låt den rulla": https://www.youtube.com/watch?v=ty5xnq1jFYE

Du som dumväljare kan fortfarande göra något åt situationen; men vänta inte för länge! För detta är mitt land! https://www.youtube.com/watch?v=g0FA1Z8plyk

 
Ingen bild

Morningstar

5 februari 2016 05:11

För dom historiskt intresserade kan vi även nämna Doggerland. Idag täckt täckt av Nordsjön. Men en gång i tiden låg det ovanför ytan. Före istiden var det fullt möjligt att vandra från England till Skandinavien. Det finns spår av bosättningar där nere. På ett sätt har dom politiskt korrekta rätt. Att vi alla är invandrare. Alla som har kommit hit efter att inlandsisen smält är per definition invandrare. Dock hävdar jag att vi har besittningsrätt eftersom vi har funnits här längst med lapparna på god andra plats.

Things aren’t always what they seem on the surface. Looking at the area between mainland Europe and the eastern coast of Great Britain, you probably wouldn’t guess it had been anything other than a great expanse of ocean water. But roughly 12,000 years ago, as the last major ice age was reaching its end, the area was very different. Instead of the North Sea, the area was a series of gently sloping hills, marshland, heavily wooded valleys, and swampy lagoons: Doggerland.



Mesolithic people populated Doggerland. Archaeologists and anthropologists say the Doggerlanders were hunter-gatherers who migrated with the seasons, fishing, hunting, and gathering food such as hazelnuts and berries.



Over time, the Doggerlanders were slowly flooded out of their seasonal hunting grounds. Water previously locked away in glaciers and ice sheets began to melt, drowning Doggerland. Around 6,000 years ago, the Mesolithic people were forced onto higher ground in what is today England and the Netherlands.

http://education.nationalgeographic.org/maps/doggerland/

 
Ingen bild

Lotta

5 februari 2016 08:39

@historiskt intresserad
"Det kan väl vara så att samernas förfäder följde med isen när den smälte." Jo visst de tog vägen över Öresundsbron. Ärligt talat tror du själv på det du skriver? Om samerna följde isen när den smälte söder ifrån, varför finns det då inga arkeologiska fynd som är samiska i södra Sverige?

 
Ingen bild

Lena

5 februari 2016 13:24

@Lotta @Morningstar och övriga historiskt intresserade. Där jag bor, vid Mälarens slut, finns en enorm "hög", det sägs att det kan vara en grav från en mäktig kung. Men är den arkeologiskt undersökt? Nej, jo lite för många decennier sedan, men inte på något ordentligt sätt. Varför? Det finns aldrig pengar till sådant? Varför? Det anses inte tillräckligt intressant att vi får veta vår historia. Det finns många vikingafynd och runstenar här i trakterna, så bygden har vart bebodd för länge sedan.
Att vi inte anses tillräckligt intressanta anser jag vara politik.

Att det för länge sedan fanns något som hette Doggerland visste jag inte om, inte heller att det fanns människor som kunde GÅ på torra land mellan de geografiska områdena som idag heter Sverige och England.
Det påminner mig om en resa till Canterbury, England. Många pilgrimer kom till Canterbury för tusen år sedan för att se miraklet den berömda domen. På den tiden låg hamnen strax utanför staden. Numera är det väl minst tio mil till kusten. Där ser man vad klimatet har ändrat sig under historiens gång.

Den historiskt intresserade tänker nog lite fel. Samerna var kanske före "svearna" längst upp i det geografiska område som numera kallas Lappland. Då fanns inte stadsbildningen Sverige, möjligen fanns "Svithjord" vilket även inbegrep Finland och Norge (i alla fall ibland och vissa områden, det krigades nämligen en hel del, så vem som var herre på täppan för stunden varierade).
Så den underliga tanke att livet bara är en tävling och den som först satte sin fot på ett område "ägde" det området? Så tänker inte jag. Vi etablerade vårt land under mycket lång tid. Dessutom , bara för att det kommer kurder till Sverige innebär det ju inte att landet blir Kurdistan och tillhör kurderna!

Dessutom betänk att på den tiden fanns inga dukade bord! Det är det starkaste argumentet av alla argument. Våra politiker som tar vårt land och pengar i form av skatter ifrån oss och ger till vem som helst! Vad kallar man det?

 
Ingen bild

Lotta

5 februari 2016 22:18

@Lena

Titta på följande länk så inser du det orimliga i att samerna bodde i landet samtidigt som de första invånarna i södra Sverige. Därmed kan heller inte samerna vara ursprungsbefolkning.

http://www.kvarken.fi/assets/Svenska---pdf/Utbildningsmaterial/Tema-2-Istid/Is-faktablad-2.pdf

 
Ingen bild

julklappen

6 februari 2016 11:19

Lapparna är inte sveriges urbefolkning. De bodde inte permanent på något ställe utan var nomader.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards