thoralf

Direktlänk till inlägg 29 september 2015

HUR MÅNGA FÖRSTOD VAD HANS ROSLING SA?

Av Thoralf Alfsson - 29 september 2015 22:48

Jag har inte tittat på kvällens stora gala där kändisarna frossar i sin egen godhet. Det positiva är dock att de insamlade pengarna går till UNHCR och därmed till hjälp i närområden och flyktingläger. Precis det Sverigedemokraterna förespråkar.


Jag råkade dock se Hans Rosling när jag skulle byta kanal. Hela hans framträdande var en sågning av 7-klöverns flyktingpolitik! Han hyllade istället den politik SD vill föra med en tyngdpunkt på hjälp i närområdet. Han angav att hjälpen som behövs i närområdet skulle kosta 25 kronor/person och dag medan den svenska regeringen budgeterar för 500 kronor/dag och person i Sverige.


Det innebär alltså 20 ggr högre kostnad eller att vi skulle kunna hjälpa 20 ggr fler människor för samma kostnad!

 

Jag undrar dock hur många av de som lyssnade på Hans Rosling som gjorde reflektionen att han förespråkade den politik som SD vill driva!twitter hyllades Hans Rosling men jag tror faktiskt inte de begriper att de samtidigt hyllar den politik SD förespråkat under alla år i riksdagen.

 

Mina läsare kommer säkert ihåg att jag skrivit om gratis busskort till asylsökande i Kalmar län. Sverigedemokraternas landstingsgrupp har skrivit en interpellation om detta för att lyfta frågan i Landstingsfullmäktige då frågan inte behandlats politiskt. Här kommer interpellationen och det skriftliga svaret. Interpellationen kommer debatteras under onsdagen.


 


Jag kan bara säga att svaret är så ynkligt att Anders Henriksson borde skämmas!


 


Detta handlar inte om integration utan snarare tvärtom. Busskorten kommer inte användas för att träffa svenskar utan andra landsmän som bor på andra orter i länet.

 
 
Ingen bild

Göran

29 september 2015 23:59

Precis som väntat tolkar du Rosling som f-n tolkar bibeln. Vem är förvånad? Till skillnad från dig sysslar inte han med politik utan med fakta. Och det ska bli vääääldigt intressant att se om detta publiceras. Jag sätter inga pengar på det...

Thoralf Alfsson

30 september 2015 07:32

Svårt att erkänna innebörden i det Rosling framförde?

 
Lassekolja

Lassekolja

29 september 2015 23:59

Även jag gjorde reflektionen betr. UNHCR och SD´s politik. Jag har visserligen inte sett galan men dom sa i både Svt och TV4-nyheterna att de insamlade pengarna går till UNHCR och då tänkte jag direkt att "det där är ju exakt vad SD förespråkar!

Betr. busskorten; Anders Henrikssons svar är ju skrattretande, så här skriver han: "I sammanhanget är det viktigt att betona att Landstinget i Kalmar län och dess skattebetalare inte på något sätt finansierar 30-dagarskorten. Det gör Migrationsverket." GODDAG YXSKAFT säger jag!
Visste Ni att Migrationsverket har ett eget hemligt kassavalv, vars källa är antingen i ändarna på regnbågen eller kanske direktledning från Joakim von Ankas kassavalv om inte Björnligan hunnit före men det kanske är just Björnligan som väller in från MENA-land!?! Funktionen är iaf densamma!

http://www.samtiden.se

Thoralf Alfsson

30 september 2015 08:18

Anders Henriksson är dessutom vice ordförande för SKL.

Det är ett minst sagt häpnadsväckande svar av en av de högsta politikerna inom kommun och landstings Sverige! Det visar på deras inkompetens!

 
Ingen bild

Förbjud islam

30 september 2015 00:21


Historiens längsta förspel!
Islams grundare pedofeten Muhammed gifte sig som 51-åring med barnet Aisha som bara var 6 år gammal. Först när hon blev 9 år hade han fullbordat samlag med henne; allt detta enligt islams egna källor. Man kan undra vad den äcklige gubben gjorde med flickebarnet i tre år?!
Denna falska profet till vidrig pedofil är förebild för alla muslimer som invaderar landet idag och som välkomnas med öppna armar av maktetablissemanget, media och majoriteten av det sovande folket.
Man får lust att svära ibland...

 
Ingen bild

realisten

30 september 2015 02:27

Det Rosling sa var att flyktingar skall hjälpas överallt.

Thoralf Alfsson

30 september 2015 07:35

Men i första hand i närområdet annars kommer de med svarta flaggan ta över hela mellersta östern!!!!

 
Svensson

Svensson

30 september 2015 06:45

Vi ser tydligt hur mer svenskar vill hjälpa fler flyktingar med biståndspolitik,medans dom sågar regeringens dyra invandring.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hood

30 september 2015 07:06

Såg samma sak och hajade till. Vad är det karln står och säger,det är ju SD:s främsta förslag när det gäller flyktinghjälp. Är det en omsvängning vi ser? Är detta sanktionerat från högre ort och han är bara en legitim budbärare?

 
Ingen bild

johannes

30 september 2015 07:21

Du får ett halvt rätt för din tolkning av Rosling. Han sa faktistk att vi måste hjälpa alla, oavsett var de befinner sig. Hjälp genom UNHCR i närområdet och hjälp i Sverige för de som kommer hit.

Thoralf Alfsson

30 september 2015 07:40

Han varnade skarpt för konsekvenserna om alla lämnar närområdet då de med den "svarta flaggan" får fritt spelrum. Hjälp i närområdet är prio ett! Han sa också att vi hjälper 20 gånger fler i närområdet för samma kostnad. Då är mitt val väldigt enkelt!

 
Ingen bild

Micke

30 september 2015 08:00

Ja, det måste ju kännas bra konstigt att Hans Rosling råkade tycka samma sak som SD, att man ska hjälpa på plats. Ni kanske hackar på honom mindre i fortsättningen nu. Jag tror dock inte att han sa så för att sympatisera med er då det inte är politik för honom. Han bad även de 80 000 syriska flyktingar som kommit till Sverige om ursäkt för att Sveriges regering inte hjälpt till att underlätta resan hit vilket är helt rätt.

Thoralf Alfsson

30 september 2015 08:14

Det var faktiskt en riktig motsägelse av Hans Rosling. Men det är klart att han måste vara lite politisk korrekt i en gala.

 
Ingen bild

Tony

30 september 2015 08:17

Märkligt att sådana som Realisten och Johannes
bara noterar sådant som passar dem? Rosling sade
ju klart och tydligt att det inte hjälpte att ta
hit hela Syrien här, men det noterade tydligen
inte nämnda herrar? Själv tror jag att Svenska folket
varit mycket mer benägna att hjälpa med pengar till
UNCHR, om dom inte sett vilket enormt slöseri med kapital
som myndigheterna förser sådana som Bert Karlsson och
andra liknande figurer, som ser chansen till snabba
och feta pengar för att hjälpa relativt få antal
personer med bostad!

 
Ingen bild

SM811

30 september 2015 08:40

”I sammanhanget är det viktigt att betona att Landstinget i Kalmar län och dess skattebetalare inte på något sätt finansierar 30-dagarskortet. Det gör Migrationsverket.”
Detta kommer från Landstingsstyrelsens ordförande. Skrämmande.
Anders Henriksson (S), varifrån får Migrationsverket sina pengar?

Thoralf Alfsson

30 september 2015 08:48

Anders Henriksson (S) är dessutom vice ordförande för SKL.

Det är ett minst sagt häpnadsväckande svar av en av de högsta politikerna inom kommun och landstings Sverige! Det visar på deras inkompetens!

 
Ingen bild

Tony

30 september 2015 08:56

Micke@
"Inte hjälpt till att underlätta resan hit"??
Nej men dom får ju sen all tänkbar hjälp gratis?
Har man betalt flyktingsmugglare stora summor,rest
genom tio länder för att ta sig hit, så handlar det
inte om den fattigaste delen av befolkningen?
Du tycker kanske att SAS skulle sända hela sin
flygplansflotta ner och hämta dem?

 
Ingen bild

World Traveller

30 september 2015 09:15

I går pratade jag med en tysk och en serb. Båda var överens om att Sverige är det värsta skräckexemplet på ett land som håller på att begå kollektivt självmord. Tyskland är god tvåa tyckte de. I morse kom tre britter fram till mig och sa: 'Vad fan håller ni på med i Sverige? Alla era kvinnor blir ju våldtagna. Ni måste vara världens vekaste folk!'

Tyvärr kan jag inte göra annat än att hålla med. Fy fan vad pinsamt.

 
Ingen bild

Erik i Stockholm

30 september 2015 09:32

Förutom att UNHCR hjälper i närområdet (bra), så lägger de sig i europeisk inrikespolitik genom att kritisera europeiska länder för att inte ta emot ännu fler migranter. Så stöd till UNHCR är lite kluvet. Det finns andra organisationer som är mer fokuserade på att hjälpa på plats som det vore bättre att stöda istället. Din f.d partikollega Erik Almqvist har kritiserat UNHCR på sin facebook och twitter.

 
Ingen bild

Göran

30 september 2015 09:39

Rosling sa... Att ALLA måste få hjälp ÖVERALLT! Alltså BÅDE där och här! Och när man läser TA;s blogg och framför allt kommentarerna förstår man väldigt fort att det viktiga för Thoralf och hans anhängare är ju inte hjälpen utan att INTE få in dem i Sverige. Plus att gärna också få UT de som redan är här. DET är ju vad som är prio ett för er, eller hur?
Det strömmar ju inte precis empati och medmänsklighet ur de flesta kommentatorerna på den här bloggen om man säger så...

Thoralf Alfsson

30 september 2015 11:21

Har då någon empati för nationen Sverige? Det du tycks förespråka är att "svarta flaggan" tar över i mellersta östern och att svenskar blir en minoritet i sitt eget land!

 
Ingen bild

Göta

30 september 2015 10:00

SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA
"När ska Pravda-TV och svenska artister ordna en gala för våra fattigpensionärer?"
... skriver Lars Erik S på twitter.

Bra fråga Lars Erik! Men 75-80 procent av svenska folket vill ju fortfarande rösta på 7-klövern, och önskar alltså fortsätta vår snabbt accelererande nedmontering av välfärden. Så jag undrar:
När ska våra fattigpensionärer och deras släktingar själva vakna och upptäcka konsekvenserna av sina egna handlingar?

Visserligen pågår hjärntvätt 24 timmar per dygn i alla våra medier, men ändå... Vi ska ju faktiskt föreställa ett relativt välutbildat folkslag.

 
Ingen bild

World Traveller

30 september 2015 10:17

UNHCR's personal gjorde bort sig rejält i Bosnien när vi tog hand om de överlevande från Srebrenica. I flyktinglägret vi byggde med hjälp av tält, mat och vatten från UNHCR bodde närmare tiotusen människor. När den första fredagen kom så var plötsligt alla ''hjälparbetare'' från UNHCR, Röda Korset och de andra blufforganisationerna försvunna. Läget blev snabbt akut eftersom vi inte hade vatten och mat till flyktingarna. Bataljonen fixade snabbt fram vatten men mat tog längre tid innan vi fick reda på var förråden var. Vi fick sen reda på att alla ''hjälparbetare'' var inne på hotellen i Tuzla och festade och flashade med sina nya mobiltelefoner, som var den nya flugan just då. Sent på måndag förmiddag började droppa in i lägret igen. Chefen för UNHCR i Bosnien stannade framför min vagn. Jag hade ett ''snack'' med honom och sen såg vi aldrig honom igen.

 
Ingen bild

Tant Gul

30 september 2015 11:30

Alla godhjärtade och fredsälskande svenska människor som vurmar för svenskt NATO-medlemsskap vet förstås att Pearl Habour-attacken gav Roosewelt efterlängtad anledning att gå med i andra världskriget.
-
Att 'Pearl Harbour' var framprovocerat av Roosewelt, som också långt i förväg visste när attacken skulle genomföras, är ju numera allom bekant. Om detta teg han dock inför USA:s befolkning. Att några tusen amerikaner och några omoderna slagskepp strök med i Pearl Harbour var ett lågt pris att behöva betala för att kunna gå med i det STORA och inkomstbringande kriget.
-
60 år senare vill USA-imperiets maktelit starta krig mot
Afghanistan och även den fule Sadam Hussein. Det gäller mycket pengar: olja och heroin inte minst. Imperiets befolkning är krigsovilligt, så det skulle behövas ett nytt Pearl Harbour.
-
Ett sådant skapas den 11 september 2001: WTC-katastrofen. 3000 människoliv går omedelbart till spillo plus passagerare och besättningar i 4 flygplan, förutom alla de tusental som sedan dör och som kommer att dö av sviterna efter 9/11.
-
Hurra, nu kan NATO-angrepp med fullt befolkningsstöd inledas mot Kabul och alla elaka Talibaner och inte minst den fule fisken Usama bin Laden, som allvarligt njursjuk, bunden vid dialysapparatur, i sin grotta i Afghanistan, var den som beskylldes för att ha iscensatt WTC-katastrofen.
För övrigt så dör han sotdöden i slutet av år 2001.
-
För säkerhets skull dödar USA-imperiet den 2 maj 2011 samme Usama bin Laden en andra gång. Usamas föregivna lik dumpas i Stilla Havet. USA-imperiet maktelit ses bevittna
händelseförloppet hemma i Vita Husets källar via TV-länk.
-
Många, om inte alla, stridsglada NATO-stater deltar i det av USA-imperiet igångsatta och fortfarande pågående kriget.
i Afghanistan. Duktiga lilla Danmark drar sitt strå till stacken.
-
Tänk om också, duktigaste av alla, Dum-Sverige redan hade varit NATO-medlem då det begav sig och fått vara med och kriga Långt-borta-i-stan. Så visst finns det anledning att gå med i NATO, om man vill överlämna alla initiativ till det kriminella USA-imperiet. Tredje och sist världskriget står för dörren.
Vore väl kul att få aktivt deltaga?

 
Ingen bild

Ludvig

30 september 2015 12:21

Gratis bussbiljetter till invandrare men inte till fattiga pensionärer är en skam.

 
Ingen bild

Lena

30 september 2015 12:26

Jag såg delar av programmet, bl.a där programledaren Petra Mede pratade om att hon läst på sociala medier om att en del beklagat att de som kommer är mycket välklädda i dyra märkeskläder och i handen dyra mobiler.
Då säger hon på det skälmska, och oefterhärmliga, retliga sätt som bara hon behärskar att; ja, flyktingar kommer i alla storlekar, kön, rika, fattiga etc. Och det som om det vore den naturligaste saken i världen och det är kanske naturligt att de rikaste ger sig iväg för de har råd till det.

Men jag reagerade på att hon i den meningen inte kunde klämma in att de fattigaste sitter fast i lägren och kan inte ändra sin situation. DET vore naturligt att påpeka det i sammanhanget. Men nej, nej det är bara att reta svenska folket med floskler. Det finns inga djupare analyser där inte. Därför att när det tigger pengar på en gala som denna ska de väl påpeka att detta är för de allra med utsatta. De rika ska inte behöva få hjälp med mat o förnödenheter. De kan ju betala själva.

 
Ingen bild

kalle

30 september 2015 12:39


faktist oroande att svenska makteliten givit svt producenterna godkänt till att låta Rosling att säga att de skall hjälpa flyktingar på plats utanför Sverige! det kan vara tecken på det inte finns mer skattepengar att roffa åt sig. alltså kan ett systemkollaps vara nära.
det har mjölkats på skattepengar i många många är och de flesta vet ju att makteliten hyr ut bostäder åt migrationsverket till ockerhyra. här kan man läsa om Wallenbergs aleris massinvandringsbolag.

http://www.exponerat.net/60-000-kr-debiterar-wallenberg-for-en-lagenhet-till-en-flykting/

 
Ingen bild

Göta

30 september 2015 12:48

Sveriges starka MEDIALA VÄNSTERKRAFTER briljerar stort med god hjälp av övriga 7-klövern när det gäller invandringsvansinnet. Den liberala (Fp) tidningen Göteborgs-Posten skriver om Globen-galan:

"Det var en fin och stark kväll i Globen. Det handlade om att samla in pengar till en akut flyktingkris. Men det stannade inte där. Kvällen blev också en manifestation mot rasism och främlingsfientlighet, för medmänsklighet och solidaritet."

http://www.gp.se/kulturnoje/1.2848761-det-var-en-fin-och-stark-kvall-i-globen#sthash.0JIHCBQd.dpuf 
Ingen bild

Göta

30 september 2015 12:51

@ World Traveller (10:17)

Tack än en gång WT för dina realistiska skildringar utifrån den bistra verkligheten!

 
Ingen bild

Göran

30 september 2015 13:14

Svar på svar från TA: Menar du allvar? Empati för en av världens mest välmående nationer? Jämfört med folket i Syrien t.ex har jag svårt att se att så många svenskar har det värre. Du bekräftar ideligen mina värsta farhågor. Visst finns det problem här hemma och jag har aldrig sagt att vi inte ska lösa dem också. Men i relation till Syrierna vete väl f-n om det är så synd om oss.
Därmed avslutas replikväxlingen från min sida. Du får sista ordet om du vill.

Thoralf Alfsson

30 september 2015 21:00

Så du anser att Sverige skall lösa problemen i Syrien! Vilket formellt ansvar har Sverige för Syrien och dess medborgare?

 
Ingen bild

Mahmoud

30 september 2015 13:28

Skrämmande läsning:
http://www.tino.us/2015/09/endast-6-procent-av-nyanlanda-far-riktiga-jobb-efter-arbetsformedlingens-etableringsplan/

 
Ingen bild

Lärare

30 september 2015 13:54

När ska en gala anordnas till förmån för alla svenska "fattiga pensionärer"? Dom finns, ganska många också, som inte har råd med tidning, tandvård, medicin osv...
Man blir så jäkla trött på all denna hysteriska rapportering om flyktingar dagarna i ända.

Den senaste chocken är, att nu ska flyktingarna få bo i bostadsrätter också, något som inte alla svenskar har råd med.
HUR kan detta få passera, utan att SD kommenterar eller ger ut information om uppgiften.
Tänk så många unga svenskar, som kunde fått dom istället med benäget bistånd från kommunerna. Men se det går inte, allt, ja allt ska nu ges till våra "berikare"! De lever lyxliv på våra skattepengar!

Nu måste vi resa oss. Framförallt begriper jag inte varför pensionärsorganisationerna är så tysta. Kräv nu en ökning av pensionerna omedelbart, pengar finns ju hur mycket som helst.

SD kom igen! Bilbränder, skjutningar, våldtäkter och ruinering av samhällets ekonomiska resurser, vårdcentralerna har fullt upp, sitter oftast 5 - 6 invandrare och 2 - 3 svenskar i väntrummen. Hur ska detta sluta? Stänger radio och TV så fort snyftreportagen sätter igång. Sverige är extremt. Våra grannländer har inte samma vurm för flyktingrapportering.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

30 september 2015 14:18

Nu Hyllas Rosling efter sitt tal men att det är SD politik är inget av de dumma,naiva svenska folket uppfattar.
Hjälp i närområden är vad SD förordat hela tiden.
När SD påtalar detta haglar epiteten, rasistnazist,främlingsfientliga
m.m
När de upptäcker detta inställer sig frågan, är Rosling nazistrasist?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

30 september 2015 14:41

Bloggaren och socionomen Hans Li Engnell (som jag rekommenderar er att följa) skriver idag:

Spänn fast er - detta kommer att bli skakigt

”Det som sker runt om i landet just nu är en accelererande kollaps av våra institutioner. Polisen har slutat utföra sitt uppdrag, vilket gjort att runt 50 000 människor som nekats uppehållstillstånd de senaste åren och vägrat åka hem helt sonika får stanna kvar och inkassera välfärd.”

”Det som sker just nu är att samhällskontraktet rivs. Staten klarar inte av att hålla sin del av avtalet. Den enskilde borde då enligt all logik kunna avstå från att leva upp till sin, alltså sluta betala skatt.”

http://motpol.blogspot.se/2015/09/spann-fast-er-detta-kommer-att-bli.html

Under tiden detta vansinne tillåts fortsätta håller ”PK-eliten” hov i Globen och fullständigt vältrar sig i sin egen genomfalska godhet. Ingen nämnd, ingen glömd, men Kjell Bergkvist, Malena Ernman och Henrik Schyffert tillhör tätklungan och därmed de falskaste av de falska.

Hans Li Engnell avslutar dagens text med orden:

”Var och en gör bäst i att just nu se om sitt hus. Skaffa privata sjukförsäkringar. Se till att barnen kan gå i privata skolor. Och försöka undanhålla så mycket skatt man bara kan för att ge sig själv en buffert, och slippa betala för ett samhällskontrakt som har brutits av den andra parten. ”

Det är den verkligheten som kommer att bli högst verkligt för alla de som trott på den av SVT och DN förmedlade verkligheten. Uppvaknandet kommer att bli bryskt och kaos kan inte uteslutas.

Skyll då inte på SD!

 
Ingen bild

Tony

30 september 2015 15:27

Göran @
Medmänsklighet? Fina ord du använder dig av, hur
mycket medmänsklighet känner du för gamla människor
som får strida för att hamna på ett äldreboende trots
att dom är i 95 års åldern, och själva anser att dom
inte klarar av att bo själva?? Påstå nu inte att saker
och ting inte hänger ihop , för det gör det,
personalbrist,stängda äldreboende omgjorda till
flyktingförläggningar, indragning av matransoner O.S.V
Men det är klart, enligt dig så ska ju gamla människor
dö ändå, och då kan väl samhället hjälpa dem på
traven, att sen dom gamla människorna har jobbat hårt
för att sådana som du kunde studera och få ett jobb,
om du nu har något, själv gissar jag att du precis
som Annie Lööf kommit ut i politiken, och då
självfallet med en fet lön, då är det ju lätt att leka
flotta Viktor! Man hjälper sitt eget folk i första hand,
det är det som skattemedlen är till för. Eventuellt
överskott kan man hjälpa andra med, men att som
Sverige låna pengar för att hjälpa andra nationers folk
och sätta stora delar av sitt eget på undantag är bara
så absurt. Därför ses Sverige också över axeln av andra
länder med sin dårhuspolitik!


 
Ingen bild

Pär Green

30 september 2015 15:30

Hans Rosling medvetet eller omedvetet förespråkat ren SD politik!

Hjälp på på plats för småpengar jämfört med en bostad som skattebetalare 60.000:-/månad

Vem är det som inte förstår?

Behövs inga pengar till flyktingsmugglare!
Medelhavet orenas inte!

 
Ingen bild

Lena

30 september 2015 15:48

@Göran 09.39
"Det strömmar ju inte precis empati och medmänsklighet ur de flesta kommentatorerna på den här bloggen om man säger så..."

Det kanske är dags att informera sig lite mer om vad som egentligen sker, om man säger så, för tror att du är ganska desinformerad. Kolla gärna denna 5 minuters film så får du nog av oempatiska människor som endast är ute efter att utnyttja andra. Allt det som inte står i tidningarna kan du se här. Hoppas du förstår lite mer sedan.

https://www.youtube.com/watch?v=ZV315xqbRK8

 
snoffsan

snoffsan

30 september 2015 16:25

Själv är jag lycklig utan TV, slipper få högt blodtryck, framförallt slipper att betala TV licensen till allt mer sjuk TV underhållning och snedvridna nyheter. Väljer själv vilken alternativ media jag vill läsa.

Insamling i all ära till hjälp på plats, med diverse narcissistiska människor, som älskar att stå i rampljuset, några minuter i hall of fame.
Läser man kriterierna för denna grupp människor, är de skrämmande, sista raden på wikipedia.

Uppvisar arrogans, hotfulla beteenden eller och attityder.

En gemensam bild, grandios självbild,förväntar sig att bli betraktad som överlägsen utan lämpliga meriter, tror sig vara speciell och unik, kan endast vara förstådd med likasinnade, kräver stor beundran, är manipulativ, utnyttjar andra för att uppnå sina egna mål.

Vi ser allt fler av dessa i media nu.Många av dem på gränsen till avdankade och bortglömda.
Alla vill de nu ta del av Hall of Fame, bara om det så gäller några få sekunder eller minuter, några rader i DDR media,s tidningar.

Själv hjälper jag på plats, genom en annan hjälporganisation, som Avpixlat rekommenderade, en organisation som inte gör skillnad på folk och folk, en organisation som förespråkar hjälp på plats. Här känner jag att mina pengar är välkomna oavsett vem jag röstar på eller inte.

Röda korset lade jag ner för något år sedan, detta tack vare Malena, fler av mina bekanta gjorde samma sak. Om mina åsikter väger tyngre än svältande barn, får Malena stå till svars för, och kan inte lägga skulden på mig.

Läste en artikel på Fria Tider om insamlingen på 40 miljoner igår, skulle gått till hjälp med flyktingar i Sverige skulle detta varit en katastrof. Med dessa 40 miljoner kunde vi tagit emot fyra stycken, summan för en flykting under sin livstid visade sig vara tio miljoner kronor.

Att dessa människor står och välkomnar en grupp människor, som egentligen enligt deras religion tar avstånd från homosexuella människor visar också upp en total och skrämmande bild av okunskap. Homosexuella människor är en skam i denna religion, och får oftast möta döden på de mest bestialiska sätt i koranens namn.

Angående busskorten är detta ett slag i ansiktet på skattebetalaren, som själva varje månad får betala hutlösa priser, för att ta sig till och från jobbet, sedan går skatten till att andra åker gratis.
Min undran är, kommer dessa även få det den dagen de själva skall arbeta? Gratis månadskort? För det är väl tänkt att dessa nu skall börja ta över efter de som börjar så smått fylla 65 eller 67 år?
Och börja betala det dyra kortet med egen lön?

Att påstå att Migga betalar och det inte drabbar skattebetalaren har jag läst och hört andra säga också.

Migga verkar vara ett eget land i landet, med egna skatteintäkter, som absolut inte drabbar landets skattebetalare. Det är väl jättebra tycker jag.
Kan vi få information om detta? Hur många invånare och skattebetalare har detta land Migga ?
Om detta är en ny stat eller nytt land i landet, borde vi väl få ta del av detta ?
Vad har Migga för statsstyre?
Är dessa med i EU?

Det hela är så sjukt det kan bli, drabbar inte skattebetalaren, jo tjenare.

Läser samtidigt hur små flickor bli jagade av bilar, med män som har mörk hy, dessa har än så länge lyckats komma undan. Hur länge dröjer det nu innan någon liten flicka inte lyckas med detta ? Och någon pappa tar lagen i egna händer?
Någon liten flicka, brutalt våldtagen och mördad, slängd i ett dike.
Startskottet till inbördeskrig? Googla

http://7wm2zu47tu

 
Ingen bild

livsfarligt i Sverige

30 september 2015 17:04

om nu Ryssland skall bekämpa IS. så innebär det att ryssland behöver tvångsöverta Sverige. för 7 klövern har ju på pentagons uppdrag hjälpt till att skapat IS. i Sverige tas ju hit ensamkommande som indoktrineras i moskeer till att bli is krigare. minst 300 har ju åkt från Sverige att kriga och svensk sjukvård ges till dom. Al-saad sade i tv att de värsta is-mördarna är från skandinavien!
och 25 000 st nya ensam kommande i år.

Sverige är ju en riskzon för hela västvärlden. detta vet ju Rysk underrättelsetjänst.

det kan ju bli storkrig nu när Ryssland sabbar för UZA som tillsammans med 7 klöverns bidrag skapat ISIS.

 
Ingen bild

Gute

30 september 2015 17:14

Aftonbladet döms för förtal/näthat.

Kommunisterna på Aftonbladet åkte till slut dit för förtal, hädanefter går det inte att sitta på redaktionerna och vräka ur sig otrevligheter mot oliktänkande hur som helst i vanlig ordning.

Domen är väldigt viktig och kommer hädanefter att användas som prejudikat i domstolarna, så anmäl direkt när media eller politiker säger något nedsättande till er framöver.

Journalisten Martin Aagård åkte på pumpen och är nu rejält vingklippt efter att ha kallat Richard Herrey för "rasist", vilket visade sig vara ett stort misstag.

http://www.friatider.se/aftonbladet-d-ms-f-r-n

 
Ingen bild

World Traveller

30 september 2015 17:20

@Göta

Tack för uppskattningen.

 
Ingen bild

dajevlar

30 september 2015 18:59

Jag har också noterat Roslings uttalande om att vi borde hjälpa mer på plats, inte bara på galan , utan även tidigare (precis så som SD förespråkar). Ändå sprids det på sociala medier att Hans Rosling borde bli politiker och debattera/"sätta dit" Sverigedemokraterna.

Ännu en gång visar svenskarna hur lite de ("vi") egentligen lyssnar på vad som sägs och kritiskt försöker granska detsamma. Det är ju lättare att bara följa med strömmen...

Rosling sa också att han tackade de som kommit nu för att de är de som uppmärksammat oss på att det är de i närområdet som behöver hjälp (visst antydde han också att det är slöseri att ge xx ggr så mycket till de som är här än till de på plats, visst var det väl andemeningen, liksom?).

Kanske bör vi (ni) också tacka alla de som kommer hit, det är kanske de som får upp ögonen på er till slut. Fast redan nu är det mycket nära "försent"...

 
Ingen bild

Bertil

30 september 2015 19:26

Jag och förmodligen fler med mig är oroade över hur vi som nation ska klara dessa nya åtaganden.

Vad händer med vår välfärd, vår skola, sjuk- och åldringsvård?
Vad händer med dessa och andra områden, områden som kanske får stryka på foten när prioriteringarna blir annorlunda?

När vi uttrycker denna oro är det knappt någon som bemöter den med fakta.
Ni skulle kunna förklara att ni gjort vissa omprioriteringar.
Ni skulle kunna redovisa förväntade följder och att ni trots detta tycker det är korrekta prioriteringar.

Istället håller ni tyst, förutom när ni är upptagna med att klistra etiketter på oss. Etiketter som säger att vi är rasister, facister, empatilösa och allt möjligt annat otäckt.

I veckor har vi sett nyhetsinslag om flyktingströmmen som vädjar till våra känslor, så kallat patos.
Hur vore det att även sända nyanserade inslag? Inslag som fokuserar på hanteringen av flyktingströmmen och hur det är tänkt att fungera. Inslag som tar upp olika alternativ och vad det får för eventuella följder.

En gnutta logos, logik är det enda vi begär men tydligen är det både fult, empatilöst och rasistiskt att tänka så, eller?

Thoralf Alfsson

30 september 2015 21:11

PK-media ägnar sig enbart åt patos! De har aldrig förstått hur viktigt det är med logos!

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 september 2015 20:12

@World Traveller. Jag tackar dig också!
Ser nu på Uppdrag Granskning. Denna gång om självmordsbombaren som sprängde sig till döds i Stockholm. Endast tur/hans dåliga sprängkunskaper räddade många liv..
Men hur många, mer kompetenta sprängkunniga Islamister kommer nu i dessa dagar in i Sverige bland alla invandrare? Vem har koll? Vem granskar..? Vem får granska..?

 
Ingen bild

Tips

30 september 2015 20:53

Mattias Karlsson kommenterar förändringarna i riksdagsgruppen
http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/mattias-karlsson-kommenterar-foeraendringarna-i-riksdagsgruppen-1227204

Thoralf Alfsson

30 september 2015 21:20

Att ge personer en plats på riksdagslistan trots hälsoproblem (sjukskriven lång tid under förra mandatperioden) bara för att man har en nära familjerelation med partiledaren är kanske något man borde tänkt på tidigare.

Ett som ligger på valberedningen!

 
Lotta

Lotta

30 september 2015 21:30

Situationen i Syrien med flera länder är ju ett resultat 7-klövern och andra godhetsapostlars våra dröm, den arabiska våren. SD varnade för att det skulle gå åt skogen och hånades av 7-klövern och diverse andra förståsigpåare men fick rätt. Det krävs knappast en Einstein för att räkna ut att islam och demokrati är varandras direkta motpoler. Historien har visat att de enda som kan styra dessa dysfunktionella länder är antingen en hårdför diktator eller kung. De som nu väller in i landet slutade vara flyktingar när de passerade genom det första säkra landet till nästa. Samtliga förutom kvotflyktingarna borde kallas vid sitt rätta namn: lyxparasiter. De kommer endast hit för den väntande livstidsförsörjningen: Jizya kallas det visst.

http://youtu.be/8PvwqKl9ghs

 
Ingen bild

World Traveller

30 september 2015 21:38

Hulda mk1
Tack för komplimangen. Angående självmordsbombaren, Taimour Abdulwahab, så är min teori att han hade för avsikt att döda så många svenskar som möjligt men att hans ''handler'', eller mentor, hade andra planer. Bomben hade givetvis en dold fjärrutlösning, vilket så gott som alla självmordsbomber har ifall kandidaten kommer på andra tankar, och utlöstes där den skulle ses och höras men inte skada någon.
Varför?
En varning till svenska regeringen för något de gjort eller tänkte göra, kanske ett uttalande om något, som ej gillades av en viss finansiär till många politiker. Kanske Socialdemokratiska Broderskaparnas arabiska systerorganisation låg bakom. ''Detta är vad vi är kapabla att göra. Nu gör ni som vi säger!''

På BBC just nu - Ryskt flyg bombar IS under kraftiga protester från USA, EU och vissa arabstater. De borde väl vara glada att ryssarna gör något åt monstren....såvida de inte stödjer dom.

 
Ingen bild

Putte

1 oktober 2015 05:22

Ja men jisses. "Flyr" man genom hela EU för att komma till Sverige, så måste väl även den mest trögtänkte vänstermupp inse att det är något ruttet. Asylshopping var det någon som skrev och det är precis vad det handlar om. Vilka bevis finns det att alla de som säger sig komma från Syrien, verkligen gör det? Vad finns det för bevis på att de som säger sig flytt nyligen, i verkligheten inte har bott i andra säkra länder en lång tid, innan de kom på att de ska "fly" till Sverige?

 
sven svensson

sven svensson

1 oktober 2015 07:22

Förvånande att Hans Rosling så öppet sade vissa saker dock ser man den politiska korrektheten.

1. HR var noga med att uppmärksamma att vi skulle göra både och dvs både på plats och i Sverige . . . måste klargöras om biståndet skall återupprättas då eller om hjälpen på plats är på frivillig basis eller vis skatteökningar och pensionssänkningar....
2. Den dagpeng som nämns, 25kr/dag eller $3 per dag, är "generöst och FN ligger just nu på 25% av detta
3. De 500 kronor/dag som sades är nog också en underskattning för de 500 räcker förmodligen inte för tilläggstjänster (vård, skola, omsorg) verkar mer vara den nettokostnad som invandringen orsakar i medel....

Så i stället för en faktor 20 så kan vi lätt hamna, ensamkommande t. ex. , på en faktor 100 vilket är mer realistiskt . . .

MEN trots allt detta jubel kommer att fastna i halsen på många . . då man inser att HR efter sina bollar osv plötsligen har blivit, som den vetenskapsman han är inom sitt område, mer realist och därigenom mer SD........

http://pappasven.wordpress.com

 
Ingen bild

John

1 oktober 2015 21:02

test

 
Ingen bild

Magnus

1 oktober 2015 21:11

UNHCR:s generaldirektör i Sverige, Katinka Lindholm, sa (jag kollade svtplay, så jag kunde hoppa över dålig musik och trams) vid 2.37:15 att Syrien var ett välmående land som tog emot flyktingar innan det blev världens största katastrof. Tänkte då att det ju är den politik Sverige för, och vi är ett rikt land som tar emot generösast. Men paralleller ska inte dras utan likheter i orsakssamband. Syrien var diktatur t ex. Men tog Syrien in islamister som gav spänningar som lett till kriget?

Att Libanon fick inbördeskrig pga typ kulturkaos vet vi i alla fall.

Katinka Lindholm:
"Om man tittar just på Syrien så var det ju ett land, innan den här krisen, som faktiskt tog emot mest flyktingar, nästan. Det var ett av länderna som.. ett välfungerande land, och nu är det helt sönderfallet, på fyra år."

 
Ingen bild

John Lind

1 oktober 2015 21:27

Nej Thoralf det är du som inte förstår vad Rosling säger. Rosling är en politisk opinionsbildare som kallar sig expert, som förespråkar en nyliberal politik där välfärdsstaten måste ge vika för fri invandring. Eftersom Rosling förespråkar trygga flyg i stället för livsfarliga båtfärder, (denna politik förespråkar inte SD) i kombination med att alla flyktingar har rätt att söka asyl, så kan du räkna ut själv resultatet. För att klara av det kan man inte ha en välfärdsstat, utan flyktingarna får lita på privat hjälp. I samband med detta så vill Rosling satsa mer pengar i närområdet genom privat engagemang så att fler människor får hjälp där. Rosling vill beskatta konsumtion och ägande framför inkomst på arbete, det innebär mindre skattemedel i kombination med fria gränser och det är en tydlig nyliberal politik där välfärdsstaten inte kan överleva. Rosling säger lite lurigt att han vill ha hög skatt, men en konsumtionsskatt och ägarskatt kan aldrig ersätta en inkomstskatt oavsett procentsats. Men Roslings plan är att ändra detta långsamt, för han är medveten om att SD skulle få 50% av rösterna om man tog bort flygbolagens regleringar nu, så han vill programmera människor att tänka nyliberalt och kalla det för objektiv utbildning. I övrigt är du Thoralf ett fantastiskt exempel på en Sverigedemokrats tankeförmåga, du är både omöjlig att utbilda och programmera, du hör bara din egen politik. Du är omöjlig att finta bort eftersom du är för dum för att gå på finten.

Läst Tidningsartikel ETC med rubriken "Det är ett fruktansvärt Hyckleri" sök på google

Thoralf Alfsson

1 oktober 2015 22:15

Menar du att ETC är något seriöst ;-)

 
Ingen bild

John Lind

1 oktober 2015 23:23

Ha, ha du är rolig du, som sagt du är för dum för att förstå. Jag menar att ETC återger vad Rosling säger som stödjer min analys av Roslings politiska agenda. Men du din stackare tror han förespråkar SD politik när han faktiskt är en nyliberal.

Thoralf Alfsson

2 oktober 2015 07:40

Du begriper inte ironin och vad ETC har för agenda. Pinsamt!

 
Ingen bild

John Lind

2 oktober 2015 11:54

Jo jag vet att ETC är en socialistisk tidning, men om du läser artikeln så kan du se att de likt många andra i vänstern inte förstår att Rosling är en nyliberal. Det är få inom vänstern som förstått detta, men det framgår ändå i artikeln om man lyssnar på vad Rosling faktiskt säger. Rosling fintar bort dem med att förespråka nyliberala lösningar med vänsterretorik.

Det finns en artikel med en korrekt analys från ett vänsterperspektiv om Rosling, se "Rosling vänsterns nyliberale frälsare" i webbtidskriften Det goda samhället.

Det innebär inte att man måste hålla med om skribentens politik, men den visar tydligt att Rosling är en nyliberal som låtsas var en objektiv vetenskaplig expert. Inte heller är Rosling i närheten av att vara Sverigedemokrat på något sätt. Rosling vill bara hjälpa folk i närområdena i kombination med att man avskaffar välfärdsstaten. Han får givetvis ha den åsikten men det är ohederligt att han inte står för det och att han inte vågar debattera Jimmie Åkesson, eftersom det då tydligt skulle framgå att han är en nyliberal och därmed skulle hans politiska plan avslöjas.

En sak till! Att försöka förmedla ironi i textform i ett kommentarsfält är ungefär lika smart som att försöka beskriva en melodi i text utan noter. Men som sagt du är ju Sverigedemokrat och därmed inte så smart.

 
Ingen bild

Erik Ekblad

4 oktober 2015 23:57

Hej! Jag tyckte också att rosling sa: "frågan om vi ska hjälpa här eller där är över". Så ett höjt bistånd är ju ingen dum ide i den teroribildningen, men vi får nog problem om de som kommit hit inte får några medel att röra sig med för att komma in i samhället. Alla kommer nog inte åka tillbaka så fort det finns läge.

 
Ingen bild

John Lind

10 oktober 2015 20:34

Men lilla Toralf bara för att en annan mupp tolkar Hans Rosling som du gör så har du ju inte rätt. Rosling säger att man ska förenkla för flyktingar att ta sig till Sverige via flyg tillsammans med hjälp i närområdet, det är en politik för fri invandring.

 
Ingen bild

Cory

25 december 2015 09:02

Vad är det här för en rasistsida jag kåkat ramla in på? motsätter sig busskort för asylsökande? Hur lågt är inte det? Hacka på alla feta löner och fallskärmsavtal istället för att sparka på de fattigaste. För övrigt tror jag inte att Hans Rosling menar de som verkligen måste FLY (flyktingar). För fattigdom är det såklart bättre att hjälpa på plats, men för de som flyr krig för att inte de och deras familj ska bli dödade. Man kan undra vad ni själv hade tyckt varit bäst om ni varit i det läget?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 7 dec 21:26

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brotts...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 6 dec 22:41

Jag blir mycket förvånad att SVT och Rapport/Aktuellt tar upp att IPCC anser att kärnkraften i världen måste byggas ut med mellan 91-190 procent om klimatmålen skall klaras av. Sverige gör precis tvärtom. Två reaktorer i Oskarshamn/Simpevarp har reda...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 5 dec 22:18


    Hanif Bali     Foto Thoralf Alfsson   Många Sverigedemokrater önskar och hoppas att Hanif Bali skall gå över till Sverigedemokraterna. Men det är bara naiva önskedrömmar. På det sätt som Sverigedemokraternas medlemsutskott och partisty...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se