thoralf

Direktlänk till inlägg 10 maj 2015

PARTILEDARDEBATTEN

Av Thoralf Alfsson - 10 maj 2015 22:47

Den stora förloraren på kvällens debatt var utan tvekan Åsa Romson! Hon hade stor problem med trovärdigheten oavsett om hon angrepps från höger eller vänster. Åsa Romson kommer säkert drömma mardrömmar om Jonas Sjöstedt och hans kolbit.


Om förnyelsebar energi är så billig att bygga som Åsa Romson säger varför behövs det då så stora subventioner?

 

Dessutom var det en märklig rubrik på ämnet i debatten ”Klimatet”. Men det var ju hela tiden energipolitik! Det är faktiskt väldigt vilseledande. Eller är det just det som är hela syftet med rubriken.


Löfven ljög om vad Vattenfalls VD sagt! Jag hörde honom själv i Studio Ett när han sa att man inte skulle stängt Ringhals 1 och 2 om effektskatten inte höjts. Löfven sa tvärtom!


Jimmie Åkesson var bra när det gällde invandringen, tiggeriet, DÖ och bostäder sedan kom han faktiskt bort lite. Kom tillbaka lite när det gällde kärnkraften men han blev många gånger avbruten av programledarna, särskilt ”häxan” Hedenmo.


När det gäller tiggeri undrar jag hur Löfven kan veta att de tvingas att tigga? Är det möjligen organiserat?


Själv ställer jag mig frågan hur Rumänien lyckades bli ett EU-land? Hur kunde landet uppfylla kraven som ställs? Men jag är dock helt övertygad om att det var helt andra övervägande som styrde den processen.


En sak stod dock klar för mig efter debatten och det är att partierna inom 7-klövern är mer oense än på många år. Och jag tror att det till stor del beror på att Sverigedemokraterna växer på deras bekostnad. Den jämvikt som tidigare rått håller på att rubbas!

 
 
Ingen bild

Hulda mk1

10 maj 2015 23:05

Ja, ingen behöver tveka på Jimmie Åkesson. Skarp och rak!
Åsa Romsson däremot får nu enorm kritik. Bla. för att jämföra de som drunknar i Medelhavet med Nazismens utrotningsläger Auschwitz, väcker enorma reaktioner.

Och givetvis, Lagom är bäst!

 
Ingen bild

Göran

10 maj 2015 23:16

Sjuklövern befinner sig ju i ett tillstånd av fullständig förvirring och kaos. Inget redbart och konstruktivt kom fram under två timmars debatt.

Det är blott för SD att hålla huvudet kallt för manegen är krattad !

 
Stefan K

Stefan K

10 maj 2015 23:23

Det här med integration och permanenta uppehållstillstånd är intressant.

Nu har förvisso tre av Alliansens fyra partier bytt fot i ämnet, men fram till för bara någon månad sedan höll de samma linje som Centerpartiet och socialisterna gör idag.

Framför allt socialisterna hävdar att PUT är det bästa sättet för nyanlända att integrera sig, ja i själva verket det enda sättet.
Sverige är det enda landet i EU som ger PUT och inte TUT.
I december 2013 kom OECD med rapporten att Sverige, det enda landet i EU som ger PUT, är sämst i klassen när det gäller integration.

M.a.o måste det vara svårt att dra paralleller mellan PUT och en lyckad integration. Personligen tror jag de handlar om två saker.

1. Volymer. Självklart är det enklare att integrera 5 000 per år än 70 000.
2. Många nyanlända har inga intentioner att integreras i det svenska samhället. Vilka får ni själva klura ut.

Jimmie och Annie Lööf, debattens vinnare.
Regeringsföreträdarna (statsministern och vice statsministern) var förlorarna.

Himmel, vad har vi råkat ut för?

http://petterssonsblogg.se

 
Lassekolja

Lassekolja

10 maj 2015 23:59

Jag tyckte Jimmie var ovanligt bra ikväll. Jag gillade särskilt när han korrigerade Björklunds påhopp om att SD/Jimmie "skyller allt elände på invandrarna". OK, Jimmie kunde varit ännu tydligare att Jimmie skyller på honom (=Björklund), på den förda politiken men absolut inte på (de enskilda) invandrarna, en väldigt viktig markering!
Det stämmer att programledarna avbröt Jimmie ibland men i ärlighetens namn drabbade detta alla partiledarna, vilket är ett oskick.
Mitt helhetsintryck är att SD ökade ytterligare någon procent ikväll. Bra jobbat Jimmie! Gå nu hem och raka Dig Jimmie så ses vi snart igen i TV-rutan!
SD senast 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gösta

11 maj 2015 00:19

Åsas klavertramp, tror jag, beror inte på att hon är bakom flötet, utan på hennes bristande kunskap i vad gäller vad
nassarna stod för. Om hon hade lite kunskap i detta ämne, skulle hon aldrig ha kallat Sverigedemokrater för fascister!

 
Ingen bild

Orolig

11 maj 2015 00:56

Vattenfalls VD var även med i Ekots lördagsintervjun med Monica Saarinen och hans svar var då något annorlunda mot det i Studio Ett.

Där sa han att de skulle stängas oavsett kommande skattehöjning, det var den redan höga skatten på kärnkraft som var boven. Fick han möjligtvis en åthutning av ägaren och ändrade sitt svar till lördagsintervjun?

 
Ingen bild

Hej!

11 maj 2015 01:08

Investerar i jobben, jo tack Socialdemokraterna! Vems jobb menar ni?

Arbetskraftsinvandringen är "explosionsartad"!
(källa:http://www.sydsvenskan.se/sverige/manga-som-anlitas-far-usla-loner/?url=/Malm%C3%B6)

Ett tag var det väl många med mig som var övertygade att jobb som bl.a byggnadsarbetare, elektriker, rörmokare inte kunde påverkas av tillverkningsindustrins enorma flykt från Sverige i och med EU och ”globaliseringen”. Men oj vad vi blev lurade...

Nu krävs nybyggnation i omfattning av sällan skådat slag. "Till alla våra ungdomar". Hade det varit till våra ungdomar så hade de för länge sedan, med de enorma summor som nu krävs redan bott i bostad och varit utan skuld...

Nu kommer det alltså "explosionsartad" tillströmning av arbetskraft från utlandet som skall göra bostäder till nyanlända, som finansieras av ökade skatter och urholkar fast kapital ända ned till barnens spargris.

Ett ledord har varit den enorma brist på arbetskraft vi står inför, men varför håller då samhällsfunktionerna på att haverera redan nu med all arbetskraft som vi besitter?

Varför är det ingenjörer och duktiga verkstadslärare i fas 3?


Ps. Sveriges enda bilföretag anställer 200 personer i år för ökad efterfrågan.

 
Ingen bild

Blåsippan

11 maj 2015 02:16

Vad jag kommer att minnas är de två som var sämst i debatten. Åsa Romsons medelhavsanalys och efterspel och sopan till statsminister och hans korkade flin då den förträffliga Jimpa sade att massinvandring påverkar bostadsfrågan. Hur många TV-tittare tycker inte att logiken är självklar? Det tyckte inte clownen till Statsminister. Det är ju direkt pinsamt hur folk kan stå bakom denna clown.

 
Ingen bild

Uppgiven

11 maj 2015 06:44

Åsa Romson och AKB, de 2 måste ha lämnat debatten med en skämskudde framför ögonen med tanke på deras milt sagt svamlande insatser, jag gjorde det i alla fall.
Hur svårt kan det vara att ge korta svar, eller bara säga Ja eller nej?

 
Ingen bild

HM Gotland

11 maj 2015 06:47

En sak som jag tyckte var riktigt konstig med den här debatten är ju att det nu verkar som flera allianspartier nu verkar vilja vidta åtgärder vad gäller asylpolitiken och sådana som underförstått syftar till att få ned volymen.

När SD fällde regeringens budgetförslag i december sa man att man tänkte fälla varje regeringsbudget som tillät asylinströmningen öka. Med flera allianspartiers försök till omsvängning borde nu situationen faktiskt vara på väg att förändras och kanske det vore värt att påpeka?

Inte verkar Jimmie Åkesson tappat gnistan men jag tycker det är bäst när han inte är så på och angripande. Lagom är bäst. :-)

 
Ingen bild

amv

11 maj 2015 07:21

Kolla in resultatet från omvalet i Båstad! SD från 3,7% till 11,8%. Vad kan det tänkas bli omräknat till riksdagsval? Ja, nog blir det mer än 15% i alla fall. Ska man gissa på 40%.
http://www.val.se/val/omval2015/valnatt/K/kommun/12/78/index.html

Observera att SVT/text har fel siffror på resultatet i septembervalet.
Lita aldrig på SVT i någon som helst form.

 
Ingen bild

Stefan A

11 maj 2015 07:55

Någon kommer att få sparken i klavertramperskans stab, lät väl bra i planeringen inför debatten med jämförelsen med Auschwitz, men det var inte så lyckat, när tungan slant den andra gången var det nog helt och hållet hennes eget fel, en zig.. är en Zig.. är en rom, inte lätt vara PK, fällorna är numera enorma.. Åkesson gjorde en utmärkt insatts av det jag hörde av debatten. Flyktingar skall numera inte återvända när förhållandena i hemlandet förändras, utan evig försörjning skall garanteras av Svenska skattebetalare, då vill man ha reda på från sjuklövern vad en familj i t.ex 40 - års åldern med 3 barn kommer att kosta Svenska skattebetalare nu och i framtiden, floskler som "komma i arbete" och "bidra till samhället" och liknande har nått vägs ände, verklighetens folk kräver redovisning och klara besked från sjuklövern.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

11 maj 2015 08:24

Bostadsbyggandet kommer aldrig ikapp så länge som vi tar emot 100000 nya "svenskar" varje år , där hade Jimmie helt rätt !

 
Svensson

Svensson

11 maj 2015 09:06

Regeringen ser dom som invandrar till Sverige, som billig arbetskraft.Borde inte vanliga svenskar reagera på det,det luktar rasism.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 maj 2015 09:14

500 000 nya invandrare, det väcker nog många i tv-sofforna. Om jag inte minns fel, sa Åkesson det två tydliga gånger i samband med bostadsdebatten. Något att tänka på för de unga som söker boende och deras föräldrar...

Auschwich-Zigenar-Romsson, nej, nej, nej. Vilka sanslösa politiskt korrekta klavertramp av en vice statsminister... Skadeglädjen är den enda sanna glädjen ;-)

 
Ingen bild

Argus

11 maj 2015 09:17

Det var en judaskyss som Ruinfeldt fick av Sjöstedt. Visar bara på hur onödigt det är att de delar upp sig på sju partier när två partier i riksdagen skulle räcka, ett för svenskarna och ett emot.

 
Generalkorpralen

Generalkorpralen

11 maj 2015 09:27

Antar att programtiden ska fördelas någorlunda lika mellan debattörerna. Jag upplever att Åkesson var missgynnad här.
Vore intressant att se hur det verkligen ligger till.

http://thoralf

 
Ingen bild

Hjärtat.

11 maj 2015 09:36

Åsa Romson pratar i "Nattmössan"helt nollställd.

 
Ingen bild

SD4Ever

11 maj 2015 10:02

Varför kan inte Jimmie tala om for folket att det bara ca: 5% som är flyktingar i debatterna, dvs det går att kraftigt sänka volymerna.

 
Ingen bild

Niklas R

11 maj 2015 10:23

Debatten var ett utmärkt exempel på hur usel den sittande regeringen är.
Debattens förlorare, Romson då hon bröt mot Godwins lag och därmed diskvalificerade sig själv.

Däremot så bara väntar jag på den dag då Jimmie följer upp statsministerns skitsnack om "vi har skrivit under konvention yatta, yatta, yatta..." med frågan: Vilka konventioner är det du syftar på som Sverige skrivit under som INTE Danmark, Norge eller Finland skrivit under?

Svaret på det skulle vara väldigt intressant.

 
Ingen bild

Lärare

11 maj 2015 10:41

Programledarna fortsätter i samma gamla stil. Så fort Åkesson kommer igång avbryts han. Jag tänker främst på första ämnet, integrationen. Fru Batra fick tala i två omgångar Jimmie endast i en, trots att han viftade febrilt med handen, så fick han inte komma till tals. Undrar om ngn klockar talartid för resp debattör? Borde finnas en stipulerad tid för varje talare.

I övrigt stod det klart att Fru Batra inte hade mycket att komma med, hennes snack om att integrationen skulle hjälpa flyktingarna till att snabbare komma i jobb. Vilka jobb då? Inte ett ord om att åtgärda problemet på riktigt hördes, nämligen att kraftigt minska volymerna som kommer.

Jimmie Åkesson kan känna sig nöjd efter debatten, åter stod det klart att det endast är SD som ser problemen och har svaret på hur det ska lösas.

Men han borde svara, att det inte är invandrarna han skyller på, utan det är invandringspolitiken, alltså sjuklövern som är de skyldiga. Brist på bostäder beror ju självklart på den ökade invandringen det begriper varenda sunt tänkande människa, dock verkar inte sjuklövern fattat galoppen.

Tycker också han ska raka av sig skägget:) Men trivs han med det må det så vara. Han är och förblir dock den skickligaste och mest kunnige debattören.

 
Ingen bild

Ibbe

11 maj 2015 10:42

Åsa Romssons inlägg om medelhavsflyktingar var en intellektuell härdsmälta av högsta klass. Vilken lysande regeringsrepresentant.

 
Ingen bild

Lärare

11 maj 2015 11:11

Vad betyder: LAGOM ÄR BÄST?
Är det en minskning med 90%, 80% eller kanske t o m en ökning till 95%?

Jag tycker det känns som om "Lagom nivån" är passerad för länge sen, och att vi nu kan ta en paus och reda upp de problem vi redan har här, vi kan ju heller inte tvinga på t ex Finland eller de andra nordiska länderna att ta över några hundratusen, de skulle kanske ha hjälpt en del.

Intressant höra vad Ni andra anser om "Lagom är bäst"?
Vad tror Ni partiet avser med den slogan?

 
Ingen bild

Orolig

11 maj 2015 11:20

amv:

Ledsen att säga det men Text-TV har nog inte fel.
Förmodligen har du råkat läsa resultatet för Båstad 2010, då fick nämligen SD 3,7%?

Inget illa ment, tycker bara det är viktigt att siffrorna blir rätt.

 
Ingen bild

Demokratur

11 maj 2015 14:16

Ser att EU nu vill tvinga medlemsländerna till mottagning av lycksökare. De ger sig inte förrän Europa är förstört, liberalerna och socialisterna... Och européerna lullar med som lättledd boskap. En kontinent dömd till undergång. Av sina egna folk. Fascinerande tid man lever i...

 
Ingen bild

Hej!

11 maj 2015 14:17

@ Lärare

...kan tänka mig att det blir en kapilärkraft till de väljare som är hjärntvättade under flera decennier att kunna lägga en röst på Sverigedemokraterna! Även Matias Karlssons styrka och till någras förtret så ger det utdelning från hela det gigantiska vänsterblockets 87%.

Med en beundransvärd partiledare som Jimmie Åkesson tillbaka klättrar SD upp mot största parti och synonymen blev lika med ett Sverige som kan andas ut :)

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 maj 2015 17:19

En som garanterat ångrar sitt ordval igår är Åsa Romsson. Kölhalning i media efter hennes "små ordmissar"...
Åsiktskorridorens bredd är nu lika smal som en sytråd. Givtvis röd...

 
Ingen bild

Sten

11 maj 2015 17:24

Att sådana som Romson lyckas ta sig så pass högt upp signalerar att det finns ett behov av en lägstanivå både för att få rösta och för att få bli politiker i Sverige.
Det här håller faktiskt inte längre därför att steget under det så kallade 7-partiet är att vi får en grupp utvecklingsstörda som styr landet. Det kan inte fortsätta så här.
Någon form av certifikat bör krävas för att få rösta och någon form av legitimering för att kunna få bli förtroendevald med rigorösa urvalstester.

 
Ingen bild

Tommy

11 maj 2015 17:40

Förstår absolut inte snacket om att Åkesson skulle blivit dåligt behandlad av programledarna. Såg ingen skillnad mellan hur han och andra behandlades.

Tyvärr, ler var Jimmie som vanligt vass, kanske en av hans bästa debatter. Sjöstedt och Lööf var med skickliga. Forssmed och Björklund godkända. Löfven och Batra var dåliga och Romson var genomusel. Vilken tur att det var Åkesson som blev sjukskriven och inte Löfven. Tänk om vice statsministern skulle tagit över rodret.


 
Ingen bild

Systemfel

11 maj 2015 18:15

Eerola som är Sannfinländare anser att ”saldot av den humanitära invandringen är ordentligt på minus” och att utvecklingsbiståndet är bortkastade pengar. Han förespråkar också en flyktingmottagning där flyktingarna kategoriseras enligt ekonomisk nytta.

http://svenska.yle.fi/artikel/2015/05/11/skarpt-flyktingpolitik-vantar

 
Ingen bild

Tony

11 maj 2015 20:16

Ut flyga orden tanken stilla stå, detta kan utan
tvekan användas på Åsa Romsons idiotiska uttalande,
när hon jämför flyktingarna som flyr över Medelhavet
till ett bekvämare liv, med dom som hamnade i Auschwitz?
Flyktingarna som seglar över havet har valt detta själva,
men dom som hamnade i fånglägren valde inte själva att
hamna där, men precis som Statsministern svamlar hon på
utan att tänka!
Jag vet inte om jag missade något, men jag uppfattade
inte en enda gång att ordet rasist användes en enda gång.
När det gäller programledarna så tror jag att speciellt
Anna Hedenmo måste älska sin egen röst när hon hela tiden
avbryter, visserligen drabbade det mer än J.Å men hon
är väldigt snabb att lägga sig i, när inte svaren passar
henne!

 
Ingen bild

Jonas Nordh

12 maj 2015 00:38

"Själv ställer jag mig frågan hur Rumänien lyckades bli ett EU-land? Hur kunde landet uppfylla kraven som ställs? Men jag är dock helt övertygad om att det var helt andra övervägande som styrde den processen."

Jag blir nyfiken och undrar vilka andra överväganden du tänker på?

Thoralf Alfsson

12 maj 2015 07:01

Utvidgningen av EU, knyta ett öststatsland till EU och i förlängningen till Nato. Det var viktigare än att Rumänien uppfyllde de grundläggande villkoren för medlemskap i EU.

 
Ingen bild

Lena

12 maj 2015 09:32

Partiledardebattens efterdebatt har gått höga främst har det gällt Åsa Romsons uttalanden. Personligen tycker jag att Romson är så korkad att jag inte förvånas eller heller reagerar på hennes övertramp, det är ju så vanligt. Hennes hyckleri är så vanligt att jag främst förvånas över att etablissemanget har reagerat denna gång.

Men igår på Aktuellt tyckte jag nog att det gått lite väl långt. Ordf. för kommittén för antisemitism Willy Silberstein debatterade med förre MP muppen Per Garton huruvida Romson gjort något fel eller inte som jämfört båtflyktigar som drunknar med judar som dog i Auschwitz. Tjena vilken diskussion! Dels Garton som gafflar och motsäger sig själv, sedan Silberstein som menar att Aja baja, INGEN får komma med att kritisera eller säga något om judarnas lidanden under 2:a världskriget, judarna står nämligen på piedestal och en kategori för sig själva och INGET kan jämföras med deras lidanden.
Nu är väl verkligen avslöjandens tidevarv! Olika företrädare för olika org. blir avklädda bara inpå kroppen. MÄNNISKORNA måste lära sig att bli mindre hycklande.

 
Ingen bild

Göta

12 maj 2015 11:12

@ Jonas Nordh
Jag vill gärna hänvisa till en av Lars Berns artiklar i Anthropocene-bloggen, med titeln "Löfven och Wallström i det militärindustriella komplexets klor?". Den ger en mycket bra bild av det hela.

Reinfeldt-regeringen lobbade ju verkligen starkt för Östblockets inträde i EU. Vem minns inte Carl Bildts högljudda påtryckningar om att få med dessa stater i EU så snabbt som möjligt. För att inte tala om Bildts outtröttliga tjafsande om hur viktigt det är för oss att även få in Nato-medlemmen Turkiet i EU!

Här följer ett viktigt citat från Lars Berns artikel:

"Det är heller inte någon hemlighet att NATO/USA övat påtryckningar på EU att snabbt utvidga sin union österut, genom forcerad anslutning av alla gamla öststater och även det muslimska Turkiet som är medlem i NATO. Sveriges förra utrikesminister Carl Bildt har i detta sammanhang villigt ställt upp som en mångordig supporter på NATO/USA:s sida.
Det är idag helt uppenbart att den forcerade anslutningen av en rad forna öststater skett långt innan dessa varit mogna för att tillhöra ett stabilt välordnat EU. Svenska politiker har tillhört de mest högljudda tillskyndarna av denna vansinniga politik."

http://antropocene.se/2015/march/lofven-och-wallstrom-i-det-militarindustriella-komplexets-klor.html

 
Ingen bild

Hej!

12 maj 2015 11:45

Lyssnade på Morgonekot kl 8:00 och speciellt handläggningstider, kunde inte låta bli att fundera på...
(källa sr.se: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/545838?programid=4540)

0 ärenden ger oförändrad arbetsbelastning inget behov.

40 ärenden/handläggare är beskrivet maxtak.(100000 Asylanter/år)

2500 handläggare ger 370000kr/anställd och år vid 20000kr/mån.

2500 x 370000 ≈ 1 Miljard/år beskrivet på 5 år ger ca 5miljarder (OBS. bara rent en handläggare på arbetsförmedlingen)

180 ärenden/handläggare realitet.

Alltså behöver man öka befintlig kapacitet 4.5 gånger på en enda funktion som handläggare på arbetsförmedlingen för asylanter.

Intressant i sammanhanget är övriga sammhällsfunktioner som istället för att möta behovet för en gigantisk tillströmmning av asylanter beskärs kraftigt, skola, vård, äldreomsorg, infrastruktur...



Dagliga länkar att begrunda, här är några:

Källa sydsvenskan.se:
http://www.sydsvenskan.se/asikter/avsatt-tid-for-lakarstudenterna-eller-lagg-ner-lakarprogrammet-i-lund/

Källa sverigesradio.se:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6158685

Ps. Kan bara känna förtvivlade handläggare som utsätts för orimlig arbetsbörda av sin arbetsgivare (Delvis jag, men kunde inte påverka så mycket som jag ville (Åter SD) eftersom det sista valet blev inställt i Sverige) Den sistnämnda länken drabbar inte bara lärare, det drabbar alla elever och i synnerhet de som behöver extra stöd.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 maj 2015 12:35

Sven Otto Littorin in i asylbranschen

”Många av de här bolagen köper en gammal nedlagd kursgård och det finns rätt många som gör goda förtjänster. Vi blir förvånade hur man skär guld med täljkniv”, säger han."

Har den mannen gjort ett hederligt handtag i hela sitt liv? Det räcker tydligen inte med sexköp och förfalskade examen från bluffuniversitetet.

Nu skall han mjölka pengar av pensionärer, arbetslösa och sjuka också!

Arbetslinjen helt enligt Moderaterna!

http://www.di.se/artiklar/2015/5/12/littorin-in-i-asylbranschen/

 
Ingen bild

Lena

12 maj 2015 12:47

I anslutning till mitt tidigare inlägg så vill jag tillägga att jag är något konfunderad över detta med ordet semitism. Har judarna lagt beslag på detta ord?
Enligt Wikipedia så finns det fler folk som är semiter än judarna, ex så är araber semiter, likaså de folk som ofta nämnda i bibeln och som nu bor i mellanösternområdet. Idag kallas de väl irakier rätt o slätt men vad de kallar sig själva?

 
Ingen bild

Welcome to Sweden!

12 maj 2015 18:55

Sveriges en gång vackra kliniskt rena huvudstad Stockholm har nu förvandlats till ett enda stort smutsigt stökigt zigenarläger.
Majoriteten av befolkningen vill väl ha det så!

 
Ingen bild

Tompa

12 maj 2015 19:56

Man kan undra varför Anna Hedenmo ställer frågor när hon ändå inte vill höra svaren?

De flesta svenska journalister är totalt ryggradslösa.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

12 maj 2015 20:59

Nu har Bertil Torekull, partikollega och en av ytterst få med riktig yrkeserfarenhet inom muppartiet, krävt Romsons avgång:

"Åsa Romson är alltså vice statsminister i Sverige och använder begreppet Auschwitz, symbolen för historiens värsta folkmord, som ett kraftuttryck, dvs som en grov svordom, och hon “beklagar att en del möjligen kan missförstå det”. Hon förstår alltså inte vad det är hon förminskat och som är uppenbart – nämligen miljoner och åter miljoner för sin ras, sin hud döda judar, romer…

Åsa Romson är i mina ögon inte mogen det höga ämbete hon utsetts för eftersom hon inte vet vad hon säger och inte förstår vad det är hon ber om ursäkt för. Hon bör lämna in sin avskedsansökan och därmed rädda inte bara sitt eget ansikte utan i första hand värdigheten, förtroendet och respekten som förbinds med hennes uppdrag.

Hon måste alltså avgå av fyra tunga skäl – för landets, för partiets och för sin egen skull. Och för de namnlösa offren."

http://avpixlat.info/2015/05/12/krav-pa-asa-romsons-avgang/

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 maj 2015 22:00

@Ådärkomdenja. Avgå eller inte, det är frågan. För SD är hon nu en kompetent valarbetare. Så...tja...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards