thoralf

Direktlänk till inlägg 6 mars 2015

FIKTIVA BOSTÄDER I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 6 mars 2015 22:38

”Boverket har fått i uppdrag av regeringen att senast 1 mars 2015 lämna förslag på åtgärder som kan hjälpa de ca 9 300 asylsökande som beviljats uppehållstillstånd och som i väntan på en kommunplacering sitter fast i Migrationsverkets anläggningsboenden, att få tag i bostad i en kommun. Bristen på anvisningsbara platser i landets kommuner beror till stor del på att allt fler personer beviljas uppehållstillstånd, samtidigt som kommunerna inte förmår erbjuda så många bostäder som behövs för att möta behoven. För att bosätta de 9 300 personer som just nu bor i Migrationsverkets anläggningsboende behövs det ca 6 500 bostäder.”

 

Det innebär att Boverket räknar med att det i genomsnitt behövs 0,7 bostäder/person.


Om jag då omsätter detta i lokala siffror för Kalmar kommun och det nya avtal som tecknats med Migrationsverket vilket innebär att Kalmar kommun skall ta emot 320–370 personer/år. Det innebär att Kalmar kommun måste få fram ca 225-260 bostäder årligen.


Vid det senaste mötet i Samhällsbyggnadsnämnden ställde jag frågor till ordförande Mattias Adolfsson (S) och förvaltningschef Rebecca Persson om hur många bostäder det räknade med behövdes under 2015 för att klara av det nya avtalet med Migrationsverket. Hur många tror att jag fick något svar? Nej, mycket riktigt trots att jag ställde om frågan två gånger fick jag själv svara senare i en ren upplysning till Samhällsbyggnadsnämndens ledamöter vad jag ansåg det skulle behövas i antal bostäder men då hade jag inte denna siffra från Boverket utan räknade med ett mindre antal för att inte överdriva.


I Kalmar planeras nu för ca 300 bostäder årligen, varav ca 200 är lägenheter och ca 100 är villor. Antalet lägenheter som blir hyresrätter är sannolikt mindre än 100.


Var och en kan säkert räkna ut att denna ekvation inte går ihop och att de som tecknat avtalet med Migrationsverket inte förstått konsekvenserna av sitt handlande. Sannolikt mindre än 100 hyreslägenheter nyproduceras i Kalmar årligen men behovet kommer vara minst det dubbla enbart gällande avtalet med Migrationsverket. Hur skall Kalmar kunna utvecklas positivt under dessa förhållanden?


Det kommunala bostadsbolaget Kalmarhem har idag bara en enda lägenhet med omgående tillträde.


Ledarsidorna lyfter också bostadssituationen och kallar det för en social bomb.


PS

Angående gårdagens blogginlägg gillar jag en ledarartikel i dagens DN.


"Varför är det just Israel som ska bojkottas? Ja, landet ockuperar Västbanken och beter sig stundom brutalt, särskilt när det angrips med raketer. Men det går på rak arm att räkna upp en halv FN-församling av regimer – inte minst i Israels närhet – som är betydligt värre men sällan anses förtjäna bojkotter.


Och varför viker sig företagen så snabbt för krav riktade mot just Israel? Den välvilliga tolkningen är att landet är en demokrati och därför möjligt att påverka. Men då straffas inte den som bäst förtjänar det utan den som råkar vara inom räckhåll för rottingen."



Som avslutning kommer några bilder från den gångna veckan på Öland. Jag har gjort en liten investering i en ny kamera. Jag är väldigt nöjd med mina första försök med den nya "tekniken" och "funktionerna".


 

 

 

 
 
Ingen bild

oveg

6 mars 2015 23:09

Imponerande fina bilder, Thoralf. Vad är det för kamera du investerat i, och vilka är finesserna?

 
Ingen bild

Eric H

6 mars 2015 23:39

Jadu Toralf, det där med "bostäder" är bara en del av hela det stora problemkomplexet med alla dessa "nyanlända"..
Sen tillkommer ju petitesser som jobb, skola, vård, äldrevård etc.
Framförhålling, planering och framför allt verklighetskontakt tycks mig vara svåra problem för våra politiker att greppa på rätt sätt..
Och Kalmar är ju bara EN stad i mängden som har alla dessa "utmaningar".
Är jag pessimist? Ja.

 
Ingen bild

SD4Ever

7 mars 2015 00:07

Allah nya lägenheter och villor går till Nydalen.
Svenskarnas barn får bo hemma hos mamma......

 
Ingen bild

Hej!

7 mars 2015 00:14

Det är uppenbart att det går fort att fördärva ett sammhälle när man har den viljan och rösten för det.


Retro -07 utanförskapsstäder (för er som missat):

https://www.youtube.com/watch?v=pHrmSTRmjyw




 
Ingen bild

hans

7 mars 2015 00:25

Jag vill inte bojkotta Israel, tänker aldrig göra det. Men på frågan varför vi aldrig bojkottar de andra länderna runt Israel? Troligen för att de inte exporterar något till oss i någon större omfattning som vi vill konsumera, förutom olja, så det skulle nog bli en väldigt tom bojkott. Men det är bara min gissning.

 
Ingen bild

Observer

7 mars 2015 01:10

Varför jobbar Svenska kommunalpolitiker och tjänstemän som vore de flyktingsmugglare?


PS: Snygga bilder Thoralf! ..Verkligen!

 
Ingen bild

pelle

7 mars 2015 01:35

Att du bara orkar thor alf, jag beundrar dej , speciellt när sd bar sej åt som dom gjorde mot dej när det gällde valbarheten till rikstan,, det är görstarkt av dej att hänga i,,,,,,,, men i min värld så är det redan försent, detta kommer inte att lösas på demokratisk väg, det borde du ha insett vid det här laget.
Jag önskar att det går åt h...vete, så dom skyldiga får ställas till svars, det är min önskan att alla som bidragit för att utplåna sverige ska straffas,.

Invandrarna blir vi aldrig av med, det är bara så.

du har absolut känsla för att ta fina bilder, men det är väl så med dej, du är duktig på vad du än håller på med.
Jag beundrar dej för din envishet, men även du måste väl förstå att det är kört när det gäller sverige

 
Ingen bild

w-son

7 mars 2015 03:59

Att politiker + övriga inom etablissemanget inte tycks ägna sig åt konsekvensanalys av tagna beslut har för mig stått klart ett bra tag. Jag börjar faktiskt tro att de inte ens förstår innebörden av vare sig konsekvens eller analys, utan om någon säger att det är både bra och lönsamt med stor invandring av personer med knapphändig utbildning från mycket främmande kulturer och att en hög befolkningstillväxt är själva målet så upprepar man det likt en papegoja så att det närmast liknar en besvärjelse.
Att man sedan inte heller tycks vara i stånd att utvärdera tidigare fattade beslut följer antagligen av att man inget förstod när man tog besluten.

Jag tror faktiskt inte man riktigt förstår vidden och allvaret av de allt mer bisarra beslut som "våra" politiker fattar idag, utan de verkar tro att ett avtal med Migrationsverket närmast är jämförbart med att ta beslut om hur många bilar som ska införskaffas till kommunen och därmed även antalet parkeringsplatser som behöver anläggas utanför kommunhuset eller liknande.
Det är ju dessutom knappast en normal eller organisk befolkningsökning vi har idag i Sverige och därmed får migrationspolitiken så många fler konsekvenser i samhället än att "bara" ge folk tak över huvudet och mätta deras magar.

Fina bilder! Vilken kamera + utrustning har du tagit bilderna med?

 
Ingen bild

Morre-Knorre

7 mars 2015 05:31

HejThoralf. Det verkar vara en bra kamera vad heter modellen?

 
Ingen bild

Morre-Knorre

7 mars 2015 05:35

När man fördömmer Israel går man efter två måttstockar som vanligt Detta är hyckleri på högsta nivå

 
Svensson

Svensson

7 mars 2015 08:28

Det här visar att massinvandringen till Sverige är alldeles för hög,när man inte äns kan ordna fram något så enkelt som bostäder till dessa som invandrar,för sen kommer nästa problem,hur ska man kunna ordna fram arbeten åt dom som invandrar till Sverige,när det råder massarbetslöshet ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Trollfar

7 mars 2015 08:42

Bara ett problem. De vet att de inte kan belastas för vad de ställer till med. De bara avgår, oftast med fet pension. Palme visste vad han gjorde.

Snygga bilder.

 
Stefan K

Stefan K

7 mars 2015 09:33

Johan Westerholms artikel om "En social bomb" på ledarsidorna är utmärkt skriven och om inte den gör människor sömnlösa så vet jag inte vad som krävs.

Härliga bilder som vittnar om en annalkande och välkommen vår.
Får jag fråga vilken kameramodell och objektiv du använt, så här oss hobbyfotografer emellan :)

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Fiona1177

7 mars 2015 09:35

Har man över huvud taget räknat på det antal svenska ungdomar som kan tänkas behöva en lägenhet? Bygger man enbart med tanke på att Migrationsverket behöver ett visst antal? Likgiltigheten inför den svenska befolkningen ter sig mer och mer öppet skrämmande.
Beträffande dina bilder, kan du inte ha ett litet "fotoalbum" i högerkanten där man kan få njuta av dem när man vill?

Thoralf Alfsson

7 mars 2015 10:10

En god tanke! När jag får tid skall jag skapa ett fotoalbum!

Många har frågat om kamera.

Jag har köpt en Canon 70D (kamerahus) och ett teleobjektiv med fast brännvidd 400mm (Canon EF 400mm) för bästa skärpa och kvalitet. Zoomobjektiv förlorar något i kvalitet.

http://www.canon.se/for_home/product_finder/cameras/ef_lenses/telephoto/ef_400mm_f5.6l_usm/

 
Ingen bild

Ludvig

7 mars 2015 10:17

Vilka fina bilder! Håller själv på med lite naturfotografering.

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 mars 2015 11:00

Har nu hört om de tre döda som hittats i Uddevalla. Vad som har hänt och vilka som drabbats vet jag inte. Har inte heller några kontakter på orten.
Oavsett orsak är det en nu en plåga för vänner och anhöriga.

Men detta hittade jag nyss på Flaschback...
Signaturen WirelessGkit2" skriver: -Troligen ännu en av de här tragiska uppgörelserna i den kristna undre världen. Tre ur Svenssongänge som fått sätta livet till i en tvist om vem av de och Johanssongänget som ska få den största delen av Uddevallas hembrännarkunder och frälsningsoffer. Det är tragiskt att det här sker, gång på gång, runt om i landet utan att myndigheterna reagerar. Men vi får väl vara glada så länge deras hembränningsapparater inte exploderar och dödar oskyldiga.
Eller kan det vara våra pensionister som flippat över köerna till vården och skurit ner dem lite. Nån måste ta sitt ansvar, trots att PRO idogt hävdar att det inte finns några tecken på radikalisering i deras olika möteslokaler.
Eller också är det invandrarrelaterat. Men det är ytterst osannolikt.

 
Ingen bild

Pensionisten

7 mars 2015 11:10

Om nu Boverket får reda på att jag har ett tvåmannatält liggande i min garderob så åker jag väl ut ur huset.
Jag är ju en snart 70-årig svensk skattebetalare så risken att få huset intaget av "räddarna för Sverige" ser jag som överhängande.
Med den regering och den vi haft, så kan man undra, vad vi som varit med att bygga upp ett tryggt land, gjort för att helt få stå åt sidan.
Media från "antirasisterna" med SR,SVT och TV4 i spetsen har tydligen fått i uppdrag att hjärntvätta den del av folket som inte kan tänka själva. Har några hjärnceller kvar och dom har sagt SD!
Önskar mästerfotografen en skön semester och en eloge för sitt gedigna arbete, både bakom kameran men inte minst med informativa inlägg.

 
Ingen bild

Skånepåg

7 mars 2015 11:13

O.T

Om en social bomb i klarspråk.

http://ledarsidorna.se/2015/03/en-social-bomb/

 
Ingen bild

Ulf

7 mars 2015 11:30

Det finns ett land som heter Marocko vilka som bor där vet jag inte? När Spanien släppte sin sista stora koloni Västsahara i Afrika för ett antal år sen, så ockuperades de av Marocko omedelbart och är fortfarande ockuperat. Jag såg några grönsaker för ett tag sen, en månad kanske, i grönsaksaffären och borde de inte också vara blockerade? Det är kanske så här Sverige ser ut enligt kulturministern? Nu väntar jag bara på att Babar ska bli censurerad också.

 
Ingen bild

SM811

7 mars 2015 11:59

Inte förvånande att du inte fick några svar. Då hade de avslöjat sig själva hur dålig politik de har. Fantastiska bilder Thoralf. Kan du berätta lite om "tekniken" och "funktionerna"?

 
Ingen bild

OH

7 mars 2015 12:46

För en tid sedan var det någon som jämförde dagens inflyttare med de barn från Finland som kom under senaste världskriget.
Från Finland kom 70000 personer varav 55000 vände åter till Finland efter kriget. Kan vi räkna med att dagens hitkommare har samma moral och känsla för sina hemländer och återvänder dit där de hör hemma i minst samma procentuella grad.

 
Ingen bild

Eric H

7 mars 2015 12:53

@pensionisten
Det finns ju en minst sagt intressant lag, den sk Förfogandelagen 1978:262 som ger staten enorma möjligheter att beslagta egendom, inkl fastigheter. (sök!rekommenderas att läsa)
"När" så kan ske bestämmer, förstås, staten..
Kopplas detta till Kaplans trevare om nya "gatuavgifter" vars storlek kan bli vad som helst, förmodligen i 100K-klassen, och det ska de boende på gatan hosta upp, de som kanske sitter och förväntar sig ett billigt boende på ålderns höst.
Är detta hur man i realiteten ska överta gamlingarnas hus? Med extraavgifter på villaboenden?
Konspirativ? Kanske.

 
Ingen bild

KS

7 mars 2015 13:24

Bilden som visas på SVT:s hemsida på de upprörda, tyder på andra ursprung än västkusten. Uppförandet av dessa likaså. Men... även SVT kan ha fel på sin kamera. Det verkar iallafall inte du ha Thoralf! Goa bilder.

 
Ingen bild

Pensionisten

7 mars 2015 15:56

Eric H:
Listar muslimen ut att jag röstar SD så är jag snart i mitt tvåmannatält tillsammans med tiggarna.

 
Ingen bild

Lena

7 mars 2015 16:21

Tror det var på gårdagens artikel någon menade att Paula Bieler är en belastning för SD. Som t ex när hon debatterade med Anders Lindström, Aftonbladet. Jag tycker faktiskt att Paula Bieler var bra, t o m mycket bra i en del repliker. Som ex. då Lindberg anklagar Avpixlat för att driva upp hatet på sin site, att det finns en "svans" av hatfulla och hotfulla kommentarer på bloggen. Så kan det vara, jag har själv tänkt att så är fallet. Detta står han och säger medan hans ögon ser ut som pistolskott, han är ju själv mycket hatisk, den mannen. Då svarar Bieler ungefär så här; Det är mycket viktigt att politiker, journalister och andra inom media vet hur man FÖR SIG och kan debattera utan driva upp nivån så att den blir hotfull och hatisk, och detta sker ska ses mot bakgrund av den åsiktskorridor som finns, och mycket inte får debatteras i MSM.
Det finns klagomål på Paula Bieler, men tycker man ska omvärdera henne. Däremot tycker jag inte alltid som henne, men jag tror att hon är ärlig och menar vad hon säger. Jag var mer tveksam till henne förut.
Blev en intressant debatt ur flera aspekter.

http://avpixlat.info/2015/03/06/grova-logner-om-avpixlat-fran-aftonbladet-i-svt-aktuellt/

 
Ingen bild

Lena

7 mars 2015 16:33

Mattias Karlsson ställer en fråga till stadsministern under frågestund till densamma. Frågan gäller att S nu överger att följa överkottsmålet, och prioritera kostnaderna för en invandring som vi egentligen inte har råd med. Se bara hur svag stadsministern är i sina svar och argument. Det är ofattbart att en sådan som han har fått den befattningen.

http://avpixlat.info/2015/03/05/mattias-karlsson-sd-i-stadsministerns-fragestund/

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 mars 2015 19:21

@Ulf. Skillnaden mellan Marocko och Israel är att Marocko inte styrs av Judar och att de inte får stöd av USA. Sådana länder har alltid "frikort" av svensk vänstermedia...

 
Ingen bild

OT

7 mars 2015 21:00

Apropå vår imbicilla media som styr våra ännu mer imbicilla sjuklöverpartier - I fjol så gick jag med på islamisterna krav på Sverige och nu har resultatet börjat växa till sig så det känns uti magen! "I fjol så gick jag med herrarna i hagen": https://www.youtube.com/watch?v=CxTMxsCpH3o

Vi andra bör be till gud att vår andra rikshalva inte faller i denna djupa grop (för vart skall vi annars fly).

P.S Om vi svenskar klarar av detta, så har vi något vi kan berätta om i generationer framför; om inte så kommer tystnaden berätta det för oss.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

8 mars 2015 10:19


Otroligt fina bilder Thoralf.

Läste i torsdagens Metro att "Tidningsdöden hotar demokratin"

"Färre och mindre medier innebär färre och sämre granskningar av makten och vips står Sverige inför ett allvarligt demokratiproblem" anser Ingela Wadbring.

Knäckfrågan är tydligen "Hur ska tidningarna finansiera sin journalistik när allt färre läser papperstidningar och pengarna som dras in på nätet inte räcker till?".

Slår det inte dessa "analytiker" att det kanske handlar om en dålig produkt. Folk vill inte längre betala för förskönande omskrivningar - det är därför papperstidningarna går ner i upplaga. För tydligen lyckas papperstidningen Nya Tider i dessa tider öka sin upplaga. Förra året ska tidningen ha ökat med 47 %.

Kolla in alla specialtidningar som finns på Pressbyråer och mackar - folk är beredda att betala för båttidningar, traktortidningar och andra specialtidningar. Tror mer det handlar om att de har en produkt som efterfrågas.

Det här med att folk inte är villiga att betala för att läsa när nätet finns, håller inte riktigt.

Flera nättidningar är finansierade med FRIVILLIGA bidrag. Fria Tider, Exponerat och Avpixlat kan man donera till -
och folk gör det trots att deras nyheter går att läsa utan att man betalar. Det finns alltså ett intresse för att dessa
tidningar ska finnas kvar - därför donerar folk - trots att det går att läsa gratis.

Om jag utgår från mig själv, inga stora summor, men jag brukar sätta in 100 kronor lite då och då
till nättidningar som jag anser fyller en viktig funktion. Även till Tinos bok donerade jag, även det frivilligt.

Att folk bara är ute efter gratis är jag tveksam till att det stämmer. Även om Julia Caesars krönikor finns på nätet och är gratis så har jag köpt två böcker av henne. Jag har tröttnat på statspropagandan, och det tror jag fler har gjort. Därför kan inte gammelmedia sälja på folk sina friserade texter längre. Det finns bättre alternativ idag. Så något demokratiproblem kan jag inte se med tidningsdöden. Hur kan det vara ett problem att folk inte längre vill betala för halvsanningar och rena lögner.

Lite skämtsamt kan man säga: Hälften av allt som står i gammelmedias tidningar är osant, resten är rena lögner.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

8 mars 2015 10:47

DU HAR TVÅ KOR...

1) Kapitalism: Du har två kor. Du säljer den ena och köper en tjur.

2) EU-byråkrati: Du har två kor. EU bestämmer hur korna ska matas och när du kan mjölka dem.

3) Socialism: Du har två kor. Staten tar den ena och ger den till din granne.

4) Kommunism: Du har två kor. Staten tar båda och ger dig mjölk.

5) Fascism: Du har två kor. Staten tar båda och säljer mjölken till dig.

6) Decemberöverenskommelsen: Du har två kor. Staten byter ut dem mot två stutar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards