thoralf

Direktlänk till inlägg 19 januari 2015

ISLAM FREDENS RELIGION

Av Thoralf Alfsson - 19 januari 2015 22:37

Jag har svårt att förstå alla journalister, experter och politiker som enträget pratar om islam som fredens religion. En fredlig religion borde ju också vara humanistisk! Är islam en humanistisk religion? Är det humanism som präglar sharialagar? Nej, självklart inte!


Margot Wahlström kallar idag straffsatserna i Saudiarabien för medeltida. Kom nu ihåg att det är islam som gäller och styr i Saudiarabien. UD kallar upp den saudisk ambassadören för att protestera mot pryglingen av en saudisk bloggare med 1 000 piskrapp som dessutom dömts till 10 års fängelse för att ha ”smädat islam”. Kom ihåg att det är det saudiska rättssystemet som dömt ut straffet, inte några saudiska terrorister. Ett rättssystem som grundar sig på islamiska sharialagar.


Dagens Nyheter skriver idag om att en kvinna halshuggets på öppen gata efter att hon dömts till döden. Avrättning har filmats av en man som nu är gripen efter att klippet lagts upp på internet. Se halshuggningen på följande länk. Varning utfärdas om du är känslig!  

Jag mår väldigt illa!


Är det så fredens religion styr i Saudiarabien? Och inte bara i Saudiarabien utan i väldigt många MENA-länder.

 

Är det denna religion som alla journalister, experter och politiker försvarar som fredens religion? Jag mår illa av deras hyckleri! Har de inga ögon att se och läsa med?


Svensk media med dess politiskt korrekta journalister försöker inbilla oss att det bara är islamister och terrorister som tolkar islam och koranen ”felaktigt”. De har fel! En stor del av den muslimska världen tolkar koranen på samma sätt som ISIS-killarna i Paris. Det är bara att öppna ögonen och se vad som pågår i den muslimska världen. Snart har vi det också i vårt eget land.


För något år sedan visade jag statistik över hur muslimer i ett antal länder ser på Sharialagar och de medeltida straffen i ett blogginlägg. Det är dags för en repris. Det är siffror som skrämmer mig! 

 

 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotta

19 januari 2015 22:55

Hör till förra artikeln: Angående tiggarna tyckte Karin Hübinette att man kunde öppna härbärgen eller flyktingförläggningar åt zigenarna. Har inte Hübinette fattat att det inte finns några bostäder lediga pga den rådande massinvandringen? Förresten flyktingförläggning? Sedan när är fattigdom asylgrundande? Sedan den senaste godhetsfloskeln: Att förbjuda tiggeri utrotar inte fattigdom. För det första är det knappast svenska skattebetalares skyldighet att försörja medborgare i andra länder även om godhetsapostlarna tycks tro det. Dessa naiva dumskallar borde se filmen jag länkar till att det är omöjligt att hjälpa alla som är fattiga. Det enda det leder till är att totalförstöra vår skattefinansierade välfärd och hur många kan vi hjälpa då?

http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE&sns=em

http://www.youtube.com/watch?v=4DFPKNdYFkE&sns=em

 
Lotta

Lotta

19 januari 2015 22:57

Titta på filmen. Hur många sådana filmer har man sett genom åren från olika länder där befolkningen delar samma religion, islam och politiska ideologi med samma namn? Att påstå att det endast är en liten del som är radikala motbevisas av filmer som dessa samt det faktum att det inte finns ett enda muslimskt land i världen där demokrati, jämlikhet och mänskliga rättigheter råder. 1600-tals människorna i Europa var så mycket klokare än dagens mångkulturkramande stollar som inte begriper faran med islam, ondskans religion/ideologi. Hur skall man exempelvis kunna lita på vad en muslim säger när det är känt att det inom islam är rätt och accepterat att ljuga så länge det gynnar islam. Kaplan anses av de flesta som radikal islamist. Han kom till Sverige som 1-åring. Hur kan man bli så radikal när man växt upp i Sverige? Vem har radikaliserat honom, föräldrarna eller moskén? Hur svensk känner sig Kaplan?

http://youtu.be/mzRScPLvqFA

 
Lotta

Lotta

19 januari 2015 23:11

Passande video till kvällens ämne. Pat Condell om fredens religion.

http://youtu.be/N46mIHEGHN0

 
Ingen bild

Waterbug

19 januari 2015 23:45

Jag får kväljningar varje gång jag ser någon nämna ordet fredlig" i samma andetag som någon av de Abrahamitiska religionerna, och i synnerhet den muhammedanska. Det är inget annat än en skymf mot de religioner som är fredliga "på riktigt".

 
Ingen bild

Johan

20 januari 2015 00:13

Nu värms all den gamla och unkna skåpmaten från 90-talet upp. Vi anar redan ett kommande blogginlägg i Vivianne Franzéns anda. Om att vi snart alla måste vända oss åt ett visst håll. Stefan Löfven har så rätt. Nog märks det att en viss Wachtmeister agerar rådgivare åt de vilsna SD:arna. Inget nytt. Inga egna tankar. Bara spridande av rädsla, ignorans och ren illvilja. Samma manér som religiösa fundamentalister. SD:s imamer behöver tänka om.

Thoralf Alfsson

20 januari 2015 00:29

Johan

Jag förstår att du med eftertryck anser att islam är fredens religion. Att Saudiarabien är humanismens "Mecka"!

Din kommentar är märklig då jag tolkar det som att du anser att Sharialagar är helt naturligt, halshuggning av en kvinna på öppen gata, piskstraff och 10 års fängelse för att ha "hädat islam".

Jag bara undrar hur du är skapt och om du stoppat huvudet under armen!

 
Ingen bild

Lena

20 januari 2015 01:11

Jag tror att många s k moderata muslimer inte törs konvertera till annan religion/avsäga sig islam. Det är förenat med stor fara för livet. Då förlorar man inte bara sin familjs respekt och vänner, kanske alla man känner fryser ut en. Men det värsta är väl att de blir fredslösa, d v s man kan få en fatwa och bli villebråd för de blodtörstiga som inte tål olydnad .

Nej då är det lättare att leva med sina livslögner som utrikesminister Margot Wahlström uppenbarligen gör.
Hon uttalar sig om Saudi medeltida straffsystem, men ser inte att detsamma kommer det att bli här.

Tyvärr är väl allt riggat, det måste det vara eftersom makten är så kallsinnig till folket. Den dagen vi måste meddela att de blodtörstiga måste bege sig tillbaka till sina hemländer vad händer då tror ni? Hur många får sätta livet till?

Rikskanslerns, de la Gardies bevingade ord till sin son passar bra här:
"om du bara visste med hur lite vishet världen styrs".

 
Ingen bild

Lena

20 januari 2015 01:26

@Johan Det förvånar mig att du inte tog upp det där om "det bruna" också i ditt inlägg, som för övrigt är helt förutsägbart. Kanske kan du utveckla vad du menar med "egna tankar". Är det när du prisar sharia och formligen ääälskaaar det annorlunda och mycket mer spännande, så mycket att du vill ha det här i din till vardags? Ni antirasister saknar perspektiv!

 
Ingen bild

jonte bergström

20 januari 2015 02:08

Det här diagrammet är rätt talande också:

https://pbs.twimg.com/media/B7kOKnYIIAAJVO2.jpg:large

Baserat på PEWs undersökningar:

http://www.pewforum.org/files/2013/04/worlds-muslims-religion-politics-society-full-report.pdf

 
Ingen bild

moder svea

20 januari 2015 03:32

Om nu kristendomen är så fredlig varför då två världskrig? Varje kristen människa borde ju då varit vapenvägrare. Dödsstraff borde också varit helt uteslutet i kristna länder.

 
Svensson

Svensson

20 januari 2015 06:54

Det är nog dags att Stefan Löfven, börjar berätta hur han ser på islam,som förtroendevadpolitiker ska man ge medborgarna information så medborgarna vet hur dom ska rösta i nästa val.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

20 januari 2015 06:57

Kristendomen är den civiliserade religionen.
Islam är ociviliserad.
Kristna accepterar otrogna.
Muslimer accepterar inte otrogna.
När Islam växer till majoritet i Sverige är det stor risk att kristna blir straffade,se filmen i inlägget.
I självbevarelsens namn är det säkrast att konvertera !

 
Ingen bild

Preppen

20 januari 2015 07:10

Traditionell västerländsk pressfrihet är omöjlig att kombinera med kritik av våldsideologin islam. Att göra detta är som att hänga upp ett rött skynke för dem.

 
Ingen bild

Ludvig

20 januari 2015 07:15

Fredens religion, hur kan någon människa tycka det. Nej hatets och våldets religion är det.

 
Ingen bild

Ola Eklund

20 januari 2015 07:49

Man undrar när svenskarna ska vakna och sätta ned foten men det är väl att hoppas på för mycket. Det vore intressant om man kunde se hur stor del av muslimerna i västländerna ser på sharialagar, terrordåd och is osv, finns det någon sådan undersökning?

 
Ingen bild

Elin

20 januari 2015 09:14

På föreläsningar om islam som jag varit på så har det sagts att ett av målen med islam är ju att erövra hela jorden. Alla länder ska styras av sharialagar och då finns det ju inga som krigar längre för "det enda rätta" är infört överallt. Då infinner sig fred. Med fredens religion islam.
Straffen för att inte följa sharia (halshuggning, stening mm.) har inget med fred att göra.
Vi som står utanför islam ser ju att det inte stämmer att det blir fred när islam styr, för då krigar de ändå muslimerna mot varandra för att de inte tycker exakt
likadant.

 
Ingen bild

Mattias

20 januari 2015 09:26

@Thoralf
Avrättningen i filmen är verkligen avskyvärd, precis som alla avrättningar. Skillnaden i den här är ju att den är filmad på nära håll med ljud vilket är ovanligt. Mördande i statens namn är sällan snyggt, men ändå har ett knappt 60-tal länder genomfört avrättningar de senaste 10 åren. De muslimska länderna samanräknade kommer inte upp i Kinas horribla siffror på över 4000 avrättningar. Dödsstraffet är en medeltida företeelse vart den än sker, inte bara för att det råkar vara en muslim som utför det med ett skarpslipat svärd.

 
Ingen bild

Stridhsson

20 januari 2015 09:28

Varje kväll, nyheter bara islam,man tror att vi bor i mellanöstern.
Varför hörde man knappt ordet islam för 10-15 år-sedan? Ökningen förstås.
Å så tiggarna, varför fortsätter folk att ge pengar, oftast äldre och pensionärer, senast igår såg jag en äldre lade pengar i muggen, tänkte prata med henne, men min fru hindrade mig. Begriper inte folk att det inte tar slut så länge man ger!!! Hörde om skolan bla, i Gnosjö där lärarna inte vet hur de ska klara att hjälpa eleverna, som varken kan läsa eller skriva, en chef säger: det är bara att gilla läget: vem får betala priset, jo våra svenska barn.
Undrar vad de gamla politikerna skulle säga om de vaknade upp och fick se vad som hänt i vårat land, man var ju stolt att man hade lyckats få bort tiggeriet bla annat.. tänker på Sträng och Erlander som min far ansåg var rejäla politiker, men var finns sådana idag, (Thoralf förstås) å några till....

 
Ingen bild

Eric H

20 januari 2015 09:41

Bistår gärna med några läsvärda citat ur Koranen. De är speciellt tillägnade "Johan" ovan.
Ser gärna att även många av våra styrande läser detta om de nu inte "orkar" läsa hela häftet.
Jag vet att många bland dem smygläser Thoralfs alster.
---------------
Koranen 2:191 ”Dräp de otrogna var ni än finner dem.”
Koranen 3:28 ”Muslimer får inte ha otrogna som vänner.”
Koranen 3:85 ”Ingen annan religion än Islam är godtagbar.”
Koranen 5:33 ”Lemlästa och korsfäst de otrogna om de kritiserar Islam.”
Koranen 8:12 ”Terrorisera och hugg huvudet av dem som tror på andra heliga skrifter än Koranen.”
Koranen 8:60 ”Muslimerna måste mönstra alla stridsmedel för att terrorisera de otrogna.”
Koranen 8:65 ”De otrogna är enfaldiga; kräv att muslimerna bekämpar dem.”
Koranen 9:5 ”Sedan, när de heliga månaderna passerat, döda de otrogna var ni än finner dem, och ta dem i fångenskap, och belägra dem och ligg i bakhåll för var och en av dem. Men om de ångrar sig och börjar be [till Allah] och skänker till välgörenhet, så låt dem vara.”
Koranen 9:30 ”Judarna och de kristna är perversa; kriga mot dem.”
Koranen 9:123 ”Kriga mot de otrogna som bor i din omgivning.”
Koranen 22:19 ”Bestraffa de otrogna med brinnande klädnader, järnkrokar, kokande vatten; smält ner deras hud och underliv.”
Koranen 47:4 ”Sukta inte efter fred med de otrogna; hugg huvudet av dem när ni griper dem.”
---------------

Happy reading Johan!

Söker man på detta får man en del divergerande resultat, kanske ber på översättning/översättare.
Eller "annan" anledning?

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 januari 2015 09:48

"Fredens religion". När hela Jorden lyder under Sharia - då är det fred. Det är nog det som Muslimska förespråkare menar när de talar om sin "fredliga" religion.

Att Vänstern så hängivet skyddar Islam är märkligt, men förståeligt. Deras längtan att leva under diktatur, verkar vara en oerhört stark drift. Kommunism eller Sharia - kvittar vilket...
Man ser det redan på Vänsterfeministerna i Sverige. Inte ett enda kritiskt uttalande om hur Muslimska kvinnor förtrycks. I min ögon fegt, men tydligen inte i deras ögon...

 
Stefan K

Stefan K

20 januari 2015 10:14

Lugn Thoralf. Det här är bara personer som kidnappat islam, ty riktiga muslimer är fredliga, godhjärtade och hör o häpna...accepterar också yttrande- åsikts- och tryckfrihet, samt demokrati i alla dess former.

Var det inte så tongångarna gick efter attentaten i Paris?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Lena

20 januari 2015 10:25

@Moder Svea
Det låter som du lobbar för islam, det spelar kanske ingen roll för dig, kristendom eller islam -du ser ingen skillnad? De två världskrigen hade inte med religionen att göra, utan med makt och vapentillverkare som gärna vill ha krig och tjäna pengar.

Ditt andra argument är att USA fortfarande har dödsstraff och är fram till nu i alla fall ett kristet land. Så du tar det som intäkt för att vi därför inte kan kritisera islam? Tror du att du är allsmäktig?
Människor är inte perfekta, inte heller här i västerlandet med den kristna tron. Då skulle man kunna fråga sig VARFÖR VILL MUSLIMER BO HÄR? Är det inte tillräckligt bra i hemlandet? Kanske att de mänskliga rättigheterna inte existerar där?

 
Ingen bild

Onkel Sven

20 januari 2015 11:06

Strömer ger ett räkneexempel om SD på s in blogg men räkna ut att Sverige inte kan ta emot hur stor invandring som helst , det klarar han inte , där slår det slint i hans hjärna!

 
Ingen bild

irriterad.

20 januari 2015 11:36

Men du är ju så slut.
Det är ju fundamentalister, islamister you name it som smutskastar Islam.

En muslim och en islamist är inte samma sak.

Skulle du påstå att en ku klux klan medlem representerar kristendom med? NEJ precis.

Så jävla trött på smygrasister som predikar om hur en religion är, antar att du har läst koranen? översatt den?

På vilket vis är någon annan religion bättre?
Media har valt att smutskasta Islam, vi västerlänningar har endast bildat oss en uppfattning utifrån vad MEDIA har skrivit. För jag antar att du själv aldrig besökt en moské etc.
Forska du i alla andra religioner så ska då snart se att de är lika "fredliga" som Islam om inte värre....

det finns olika inriktningar inom Islam, precis som med Kristendomen.
Kristendomen är enligt mig den äckligaste religionen, forska i den och du kommer hitta så mycket sjuka saker... Men fortsätt du ös skit på Islam.

Fick Kristendomen någon skit när Breivik sköt ihjäl massa barn? Nej. Precis.

Låt folk tro på vad de vill, kritisera inte andras sätt att leva!
"En stor del av den muslimska världen tolkar koranen på samma sätt som ISIS-killarna i Paris. Det är bara att öppna ögonen och se vad som pågår i den muslimska världen. Snart har vi det också i vårt eget land"
VAFAN SNACKAR DU OM?
VAD GRUNDAR DU DINA UTTALANDEN PÅ?
har du några som helst belägg för det du säger överhuvudtaget?
Varför i helvete skulle Sverige styras som Saudiarabien?

Du vet att det är ca 88 procent i Indonesien som även är muslimer?
Att saudiarabien och Iran har så hårt styre har ingenting med Islam att göra, utan just deras styre.
Kolla detta videoklipp så får du lite vett i skallen kanske.

https://www.youtube.com/watch?v=h5tc48iaki0

Thoralf Alfsson

20 januari 2015 13:35

Irriterad

Jag besökte Klippmoskén i Jerusalem sannolikt innan du var född!

Sedan måste vi faktiskt förhålla oss till nutiden och hur de olika religionerna har utvecklat sig. Det är inte relevant hur t.ex hur kristna agerade för flera hundra år sedan.

För att bedöma islam behöver man inte läsa koranen det räcker gott med att betrakta hur utövarna agerar runt om i världen. Inte bara Saudiarabien!Att du anser att kristendom är den äckligaste religionen får stå för dig men du får gärna motivera det.

"Låt folk tro på vad de vill, kritisera inte andras sätt att leva!"

Om det inte påverkade mig skulle jag inte kritisera islam men det är faktiskt just det som islam gör. Besök en flygplats så kanske du förstår.

Men det allra viktigaste aspekten är att islam inte bara är en religion utan även en ideologi som styr samhällsordningen i muslimska länder. Det är faktiskt det som är målsättningen med islam.

Du skrämmer mig med dina uppfattningar men samtidigt förstår jag att mina varningar för utvecklingen i Sverige är minst sagt befogade!

 
Ingen bild

OH

20 januari 2015 11:39

Det tycks vara svårt för Reinfeldt att få ett arbete så nu söker han jobb via egen hemsida.
Varför inte be Måna Shalin om en plats i hennes gäng.
Idag får vi se vilka som grundlurat sina väljare.

 
Ingen bild

Tony

20 januari 2015 13:01

Eric H:
Det är nog inte lönt att be Signaturen Johan att läsa det
som står i Koranen, för en som inte vill eller alternativt
är för dum för att förstå, så spelar det ingen roll hur
många bevis som läggs framför korpgluggarna på dem, dom
vill helt enkelt inte ta till sig verkligheten, och ändå
finns hur mycket bevis som helst på att den religionen är
sjukligt pervers!

 
Ingen bild

mig

20 januari 2015 13:27

Intressant att du inte accepterar kommentarer som inte håller med dig. hm.

Thoralf Alfsson

20 januari 2015 13:36

Du kanske har möjlighet att sitta vid datorn dygnet runt. Den möjligheten och lusten har däremot inte jag.

 
Ingen bild

irriterad.

20 januari 2015 13:59

"Sedan måste vi faktiskt förhålla oss till nutiden och hur de olika religionerna har utvecklat sig. Det är inte relevant hur t.ex hur kristna agerade för flera hundra år sedan."
Vem säger att kristna agerar sunt och förnuftigt idag?
Åke Green predikade i kyrka om sin homofobi. Mmmmmm.
Finns många kristna slutna samfund som bedriver pedofili. Familjen/guds barn är ett exempel.

"För att bedöma islam behöver man inte läsa koranen det räcker gott med att betrakta hur utövarna agerar runt om i världen. Inte bara Saudiarabien!"
Du pratar fortfarande om Islamister.

Helt absurt hur DU kan dra en hel världsreligion över en och samma kam för att några idioter beter sig på ett speciellt sätt.
Ska vi dra kristendomen över en kam när Breivik fick för sig att hänsynslöst mörda folk?

Du kan inte prata om muslimska länder, lyssna på klippet jag skickade innan så kanske du förstår bättre.

Lite religionskunskap på högskolenivå hade inte skadat i ditt fall.

Thoralf Alfsson

20 januari 2015 14:42

"Helt absurt hur DU kan dra en hel världsreligion över en och samma kam för att några idioter beter sig på ett speciellt sätt.
Ska vi dra kristendomen över en kam när Breivik fick för sig att hänsynslöst mörda folk?"

Det har ingen betydelse om det är en "världsreligion". Det viktiga för mig är hur de agerar och följer sin religion.

Några idioter? Hur många idioter anser du det finns inom islam? Enligt min mening handlar det om flera hundra miljoner som vill införa sharialagar eller som redan lever under sharialagar.

Anser du att sharialagar är ett bra rättssystem? Den frågan vill jag ha ett svar på i din nästa kommentar.

 
Ingen bild

Småländska

20 januari 2015 14:59

Hittar inte Somalia i den översta stapeln, finns inte statistik ang det landet?

 
Ingen bild

Mattias

20 januari 2015 16:31

@Thoralf
Tycker du närmar dig problemet dödsstraff på helt fel grund. Det är ju faktiskt inte bara muslimska länder eller lagar som förodar och genomför avrättningar. Det spelar väl ingen roll VEM det är som gör detta, utan att det överhuvud taget ens förekommer? Metoden man väljer att mörda på spelar väl inte heller någon roll, det är ju själva mördandet som är åt helvete eller?
Skulle jag av någon anledning bli dömd till döden och hade möjligheten att välja metod skulle jag välja halshuggning med giljotin eller svärd alla dar i veckan, går ju knappast inte att "få till det" snabbare än så. Avrättningen du länkade till är faktiskt inte representativ för hur det brukar se ut, men det vet du säkert redan.

Länken nedan visar en halshuggning i Saudi "som det brukar se ut", självklart otroligt starkt, vidrigt och hemskt, men ingen plåga i jämförelse. Men klicka inte på länken om du är känslig.
http://youtu.be/DQogdkic3Wk

Thoralf Alfsson

20 januari 2015 17:00

Mattias

Är det inte islamister är det kommunister skrev jag i ett blogginlägg för någon vecka sedan. Det stämmer väl in även på synen av dödsstraff om man undantar USA.

Syna kartan som finns på Wikipedia. Den talar sitt eget språk när det gäller MENA-länder.

http://sv.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6dsstraff

 
Ingen bild

Dumle

20 januari 2015 17:08

Irriterad@
För att bli tagen på allvar i en diskussion måste du underbygga dina åsikter med källor. Titta dig runt
om i världen. Vad kännetecknar muslimska länder när det kommer till styrelseskick och respekt för individens mänskliga rättigheter som
yttrandefriheten och religionsfrihet? Islam är unikt i den uppsjö med uppmaningar till våld och förtryck som finns Koranen och hadither. Det är ingen skillnad på en vanlig muslim och en militant muslim mer än att den militanta också följer våldsuppmaningarna från Koranen och Muhammed. Vet du vad profeten sa och gjorde under sitt liv? Han var en ytterst intolerant och våldsam man. Så långt ifrån fredliga religionsgrundare dom Buddha och Jesus du kan komma. Läs på och återkom när du har mer än åsikter att komma med.
Mvh Dumle

 
Ingen bild

Waterbug

20 januari 2015 17:50

Det blir lite väl förenklat att bara citera korantexter och därmed försöka påvisa att Islam är likställt med ren o skär ondska.

Det är oerhört många som har blivit mördade i kristendomens namn genom årtusenden, vad som satte stopp för det är upplysningstiden och så småningom reformerades kristendomen, kyrkan tappade sin omnipotenta status och länder började sakta sekulariseras.
Detta har vi naturvetare och framstående filosofer att till viss del tacka för.

Problemet vi har idag är inte Islam i sig, snarare att bildningsgraden i länder som utövar Islam är ohyggligt låg samt att indoktrinering inleds redan från barnsben, religionen kan i dagsläget inte heller vara sekulär per definition (samma sak som med kristendomen i svunnen tid) vilket gör den svårreformerad, i övrigt skiljer inte mycket dagens Islam från forna tiders kristendom.

IS-rövarna likställer jag med forna tiders korsriddare, vi får hoppas på att en ny upplysningstid kommer till mellanöstern illa kvickt, det är sannolikt den enda chansen att slippa ett stort jäkla religionskrig där terrorn bara kommer accelerera.

Samtidigt som jag kan uppskatta religionsfrihet kan jag tycka det är oerhört problematiskt med Imamer som sprider rena irrläror i västvärlden, det är ingen hjälpt av, vare sig de grundlurade utövarna eller värdfolket.

 
Ingen bild

Mattias

20 januari 2015 17:52

@Thoralf
Jo onekligen är det ju så, i det här är vi helt överens. Och det är högst märkligt att det fortfarande existerar, sorgligt.

 
Ingen bild

Funtaren

20 januari 2015 21:04

20 % i BiH, ett av de mest sekulära muslimska länderna, anser alltså att det är rätt att stena en kvinna för otrohet. Det är fruktansvärt.

 
Ingen bild

Dumle

20 januari 2015 21:11

Waterbug@
I stort sett tycker vi lika, men du kan inte likställa islam och kristendomen som du gör. IS-krigaren har stöd i skrifterna för mord och förtryck av oliktänkande. Korsriddaren utnyttjades i maktssyften. IS och Boko Haram har stöd i skrifterna för att återinrätta Kalifatet med sharialagar - precis som på profetens tid. Jesus skilde på andlig och sekulär makt och var konsekvent emot våld. En reformation med så skilda förutsättningar ger inte samma resultat. Hur tar du bort våldet i islam? Skippar den sista halvan av Koranen och det mesta profet sa och gjorde sista halvan av sitt liv? Vad har du kvar då? Inte är det islam i alla fall. Antalet som skulle lockad av detta torde vara ytterst begränsat då profeten sa att de som lämnar islams lära är avfällingar och därmed fria att döda av andra rättrogna. Framtiden är inte ljus. Mvh

 
Ingen bild

Waterbug

20 januari 2015 22:43

@Dumle

Jesus var en hycklare och narcissist, ungefär som Muhammed ;) Det där med att vända andra kinden till är bara något vi har fått oss itutade i sedan barnsben.
Det finns massor av bibelcitat där exempelvis massmord förespråkas.

Tex http://www.ateistbibeln.se/amne/vald/

Poängen är att anhängare till kristendomen alltid har hävdat att man måste se någon slags helhet och att lösryckta bibelcitat (hur rubbade de än må vara) helt saknar bäring, då torde det motsatta gälla för koranen om man inte vill framstå som en alltför stor hycklare. (Det var evigheter sedan jag läste koranen och jag förnekar inte att den sannolikt är mer våldsam än bibeln)

Kunde kristen gallimatias reformeras till blott ett någorlunda sunt moraliskt regelverk på ett par millennier så tror jag chansen finns hos Islam även om det ligger långt bort i dagsläget. Det måste dock komma från upplysta 'sekulära' muslimer i massor som vaknar till liv, tar avstånd från våldsförespråkare, tossiga Imamer och utvecklar Islam i en fredlig riktig, så länge "vi" maler på om hur mycket skräp Islam är så kommer även de modesta muslimerna försvara sin religion in absurdum och det blir bara ännu mer kaos.

(Efter detta inlägg inser jag att jag nog får ta hissen ner till bottenvåningen när mina dagar är räknade men jag får se fram emot att i alla fall slippa frysa)

 
Ingen bild

Eric H

20 januari 2015 23:01

@Waterbug
Känner mig apostroferad..
Ibland måste man framställa saker och ting på ett enkelt sätt, särskilt för en del.
Minns att vi bor i ett flumland där väldigt många inte klarar mer än 140 tecken, sen blir det "orka läsa.."
Ska vi göra en enkel jämförelse mellan islam och kristendom så kan vi jämföra grundlitteraturen.
Kornanen är som huggen i sten, enligt de troende så är boken helt felfri, allt är sant.
Detta lämnar mycket litet utrymme till övers för egna funderingar eller någon form av utveckling/förändring av religionen under tidens gång..
Bibeln är därvid annorlunda, det enda som är hugget i sten i den är väl Moses stentavlor med de tio buden, som för övr har stått sig rätt bra genom seklerna?
Bibeln lämnar en hel del åt eget skön och egna tolkningar, oc lämnar vi historieboken GT (gamla testamentet) åt sida så står det nog ingenstans något i NyaT om att man ska slå ihjäl sina trosmotståndare (eller de icke-troende)
Kristendomen har mognat under tidens gång, till skillnad...

 
Ingen bild

Amina

6 februari 2015 03:33

Det är skit att alla skriver bara det negativa. Alla muslimer är inte likadana! Det finns folk som inser att sharialagar är stränga och att man ska anpassa sig med det nya samhället. Man ska inte dra alla över en kam kam!De som mördar oskyldiga människor, är dem som inte vet vad innebär meningen med Islam. Det står på Koranen att tvång ska inte förekomma inom religionen. De har kommit på egna tolkningar och vi står inte deras sida även om de kallar sig muslimer. Varje människa ska ha sin egen frihet. Man ska inte bedöma alla muslimer ut ifrån vad dumma människor gör. Muslimer är inte likadana som varje människans fingrar , även om man tillhör Islam så alla tycker olika. Ni anser som att alla muslimer står samma sida med de som mördar andra människor. Det är inte så och ni måste öppna era hjärna!!!

 
Ingen bild

Martin

24 oktober 2015 14:03

När muslimerna gör Jihad i Sverige, så kan man väl säga såhär att för min del kommer jag att kämpa fär min familj, vänner och för min frihet.

Hittade en annan intressant sida som ni kan läsa på genom denna länken

http://demokratbloggen.blogspot.se/2011/11/islams-tre-grundlagar-som-ar-riktade.html?m=1

Tack för mig.

 
Ingen bild

En betraktare

11 januari 2016 19:16

Waterbug: Jesus var ingen hycklare, de han stod för står i Nya Testamentet och inte gamla. Gamla testamentet är i.o.f inte alltid fredligt och innehåller vissa suspekta saker, men som helhet långt i från lika psykopatiskt som koranen och betydligt mer inriktad på godhet.

Dessutom är det så att grunden är 10 Guds Bud som ingen kan säga är onda. Grunden för Islam är Koranen, Haditherna vilket utmynnar i Sharialagarna som definitivt är det.

Nya Testamentet + 10 Guds Bud = Kristendomen.

Gamla Testamentet = diverse judiska profeter, kungar och andra händelser ur den tidiga judendomen som egentligen bara har historiskt värde för kristendomen.

Du läser visst bibeln som fan själv du;-)

I fallen med koranen behöver man inte läsa den som fan själv eftersom den är skriven av honom via hans ombud...

 
Ingen bild

Ateisten

4 december 2016 14:21

Ni tar Sharialagarna ur sammanhanget, de är skrivna på en tid då även kristna stenade folk till döds, förföljde judar och dödade de som inte konverterade till kristendomen.
När muslimerna senare tog över Spanien tvingade de ingen att konvertera, de lät till och med kristna gå på deras universitet.
Sharialagarna och koranen skrevs dessutom år efter att Gud (Allah=Gud på arabiska oavsett vilken religion du tillhör) enligt muslimerna talade till Muhammed. Detta gör att människorna som isåfall ska ha fört de vidare muntligt tolkade de själva och anpassade de till sin egen agenda.
De här diagrammen verkar enligt mig, ni får ursäkta mig, vara helt osanna. Bara för att en som muslim röstar för Sharialagar betyder det dessutom att en ställer sig bakom i närheten av alla straffen.
Saudiarabien och andra stater som inför dessa brutala straff kan inte tala för all världens muslimer. Majoriteten av muslimerna i världen vill inte stena de som begår äktenskapsbrott. Inte heller skära av handen på den som stjäl. Dessa straff behöver en dessutom absolut inte tolka bokstavligt.
Och till den som nämnde Jihad vill jag säga att Jihad för de allra flesta muslimer, och enligt koranen, är ett inre krig som bedrivs mot ens egen inre ondska. Det är fundamentalister och terrorister som säger att det är ett fysiskt krig och som utnyttjar Islam och smutsar ner det för att framföra sin egen agenda.
Fundamentalister är inte på något sätt exklusiva för Islam, kolla på Southern Baptist Church i USA t.ex
Tack för mig

Thoralf Alfsson

4 december 2016 15:31

Varför är du anonym? Varför inte skriva under ditt riktiga namn?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se