thoralf

Direktlänk till inlägg 27 november 2014

MATTIAS KARLSSONS BREV TILL STEFAN LÖFVEN

Av Thoralf Alfsson - 27 november 2014 14:57

Hej Stefan!


Jag ber om ursäkt för detta oortodoxa sätt att kontakta dig på. Men eftersom det är mycket som står på spel tycker jag att det är av stor vikt att du nås av den information jag vill förmedla. Inte minst då du har gjort klart att du vägrar att föra några direkta samtal eller förhandlingar med mig och mitt parti.


Det är just frågan om ansvar som står i centrum för det här brevet. Den senaste tiden har jag gång på gång hört dig vädja till andra om att vara ansvarsfulla och hört dig uttrycka oro över det parlamentariska läget och riskerna med en regeringskris.


Med anledning av detta vill jag för det första påminna dig om att det huvudsakliga ansvaret för att skapa parlamentarisk stabilitet åligger dig som regeringsbildare och att den enda anledningen till att så många nu talar om en potentiell regeringskris är att du har misslyckats med att skapa en majoritet för din politik. För det andra vill jag påminna dig om att det faktiskt finns ett parti som är berett att ta ansvar och att du inom loppet av bara ett par dagar skulle kunna försäkra dig om att ditt budgetförslag går igenom i kammaren.

 

Trots att Sverigedemokraterna – som enda parti – gick framåt i årets val, trots att fler än 800 000 väljare valde att göra oss till landets tredje största parti, har du konsekvent vägrat att samtala medoss. Jag kan till viss del förstå detta. Det finns mycket som skiljer våra partier åt. Det finns också en stark misstro mot mitt parti. En misstro som jag erkänner att vi själva, genom vissa historiska misstag, har bidragit till att skapa.

 

Att låta historiska misstag och klavertramp av vissa enskilda individer stå i vägen för en konstruktiv dialog om landets framtid mellan två stora folkrörelser är dock inte ett exempel på ansvarstagande. För egen del väljer jag att utgå ifrån att Socialdemokraterna ångrar och har dragit lärdom av sitt tidigare stöd för rashygien, tvångssteriliseringar och diverse kommunistdiktaturer. Jag förutsätter också att beteendet och det tveksamma förhållningssättet till rasism och antisemitism hos högt uppsatta socialdemokrater såsom Anna Sjödin och Omar Mustafa, inte är något som är talande för hela den socialdemokratiska rörelsen.


Sverigedemokraterna vill se stora och genomgripande reformer i det svenska samhället. Vi är dock samtidigt ett pragmatiskt, kompromissvänligt och ansvarstagande parti. Vi är ödmjuka inför det faktum att vi än så länge bara har stöd av 13 procent av befolkningen och att vi därmed inte kan förvänta oss att få genomslag för hela vår politik på en gång. Att vinna vårt förtroende för din regering skulle således inte behöva innebära några dramatiska eller kostsamma eftergifter från din sida. Du behöver inte ens förhandla eller samtala direkt med mig och mitt parti. Meddela bara under den här veckan att du har för avsikt att förändra regeringens politik i nedanstående riktning.


I vårt valmanifest lanserade vi långt över 100 förslag, men vi är tills vidare beredda att nöja oss med en positiv utveckling inom följande tio områden.


1. I flera decennier har en majoritet av det svenska folket velat frysa eller minska invandringen. Detta har de styrande valt att ignorera. Massinvandringen har istället tillåtits att gradvis öka till nivåer som är mycket extrema i förhållande till vår befolkningsmängd, våra grannländer, vår historia och vår mottagningskapacitet. Många enskilda invandrare har gjort stora insatser för vårt land, men den extrema invandringspolitiken som helhet underminerar välfärden och sliter isär vårt land politiskt, socialt och kulturellt.


En rad kommuner och myndigheter har den senaste tiden varnat för att vi står inför en hotande systemkollaps. Vi tror att massinvandringen skulle behöva minska med minst 90 procent för att situationen skall bli fullt hanterbar. Ett slopande av migrationsöverenskommelsen och en återgång till de nivåer av invandring som var följden av den politik som Göran Perssons regering bedrev skulle dock vara ett steg i rätt riktning.


Jämfört med i dag skulle det motsvara en minskning av asyl- och anhöriginvandringen med omkring 50 procent. Baserat på siffrorna i din egen budgetproposition skulle en halvering av asyl- och anhöriginvandringen resultera i en besparing på minst 78 miljarder kronor. Även om det är lågt räknat, skulle dessa pengar kunna användas för att finansiera nedanstående reformer.


2. Öka stödet till de mest utsatta flyktingarna i världen. Utöka resurserna till UNHCR, World Food Program, UNICEF och världsbankens program för stöd till de värst drabbade människorna och de värst utsatta mottagarländerna.


3. Sätt barnperspektivet främst i familjepolitiken. Lyssna på och lita till landets föräldrar. Skapa inte en ordning där ännu fler barn tvingas börja på dagis i en alltför tidig ålder. Skrota planerna på en tredje pappamånad och ökad kvotering av föräldraförsäkringen.


4. Minska de generella löneskillnaderna mellan män och kvinnor, gör det lättare för våra välfärdshjältar att kunna leva på sin lön och tillför vården, skolan och omsorgen fler villiga och kompetenta händer genom att ge kommunerna och landstingen de ekonomiska resurser de behöver för att kunna erbjuda alla ofrivilligt deltidsarbetande inom den offentliga sektorn en rätt till heltid.


5. Förbättra livskvalitén för våra fattigpensionärer och visa uppskattning för de äldre som fortsätter att bidra med sin kompetens och erfarenhet. Höj garantipensionen och skrota planerna på att straffbeskatta äldre som stannar kvar i arbetslivet.


6. Ta ansvar för vår trygghet i ett förändrat och mer allvarligt säkerhetspolitiskt läge genom att substantiellt öka resurserna till försvaret.


7. Ge brottsoffer ökad upprättelse och respektera den folkliga rättsuppfattningen genom att låta staten ta över ansvaret för utbetalning av skadestånd och genom att slopa den automatiska 2/3-frigivningen och mängdrabatten på grova brott.


8. Underlätta tillvaron för våra småföretagare och bidra till ökad anställningsbenägenhet genom att helt slopa sjuklöneansvaret för företag med upp till tio anställda.


9. Att människor riskerar att dö i brist på vårdplatser och att fattiga äldre inte har råd att hämta ut sina mediciner är ovärdigt ett välfärdsland som Sverige. Ge landstingen ökat stöd för att skapa fler vårdplatser och förstärk högkostnadsskyddet.

 

10. Förbättra förutsättningarna för att leva, arbeta och driva företag i landsbygd och glesbygd genom att slopa planerna på en kilometerskatt och genom att höja milersättningen vid arbetspendling.


För ett par veckor sedan sade du i Dagens Nyheter att ”För Sveriges del ska vi tänka efter hur vi agerar i Sveriges riksdag”. Detta är jag fullständigt enig med dig om. Jag är övertygad om att samtliga ovan listade förslag skulle vara bra för Sverige och för de allra mest nödställda människorna i världen. Vi är beredda att ansvar och att kompromissa.


Vi har ännu inte landat i hur vi ska agera budgetomröstningen utan vi avser att presentera vårt ställningstagande efter att partiets riksdagsgrupp fattat beslut i frågan på gruppmötet tisdagen den 2 december. En signal i rätt riktning från dig, Stefan Löfven, skulle göra det mycket enklare för oss när vi ska fatta detta beslut.

Mattias Karlsson (SD)

Gruppledare

 
 
Ingen bild

Verkligheten

27 november 2014 15:05

Smart sätt att spela över pucken till Löfven.

 
Ingen bild

Frazze

27 november 2014 15:23

Varför skall de ha besked i förhand?? De får väl vänta och se.Många bra förslag i brevet men Löfven är låst i sitt och de andras förnekande av verkligheten ang invandringen och tillståndet i Sverige.

 
Ingen bild

World Traveller

27 november 2014 15:25

Hatten av för Mattias Karlsson.

 
Ingen bild

Skånepåg

27 november 2014 15:40

Ett utan tvekan ärligt och rättfram brev till Stefan Löfven och som jag hoppas innerligt att han tar hänsyn till. I grund och botten en vädjan gällande vårt fosterlands framtid och dess vara eller icke vara.

 
Ingen bild

Sven Dacke

27 november 2014 15:47

Oj !!!!!

Raka puckar

 
Ingen bild

Tompa

27 november 2014 15:52

10 mycket sunda förslag som till och med mycket små barn kan förstå innebörden av.

 
Ingen bild

m

27 november 2014 16:01

Thoralf!
Angående punkt 8, vad har SD för lösning för att undvika otrevliga marginaleffekter? Om man anställer en elfte person får man då sjuklöneansvar för alla elva eller endast för den elfte?

 
Ingen bild

Lärare

27 november 2014 16:10

Genialt drag Mattias Karlsson!

Heja SD!!!

 
Ingen bild

gorbejo@hotmail.com

27 november 2014 16:25

Är det inte underförstått att om S inte "får en signal i rätt riktning" så kommer SD att rösta på alliansens budget? Det är i alla fall min tolkning. Dessutom är det hårt tryck från den stora merparten av SD:s väljare att man ska fälla Löfvén. Det finns inget alternativ längre och det kan knappast bli sämre än vad det redan är. Min förhoppning är att S ensamma bildar regering, och förhandlar sig fram i utskotten - någon större förhoppning om att SD kan få till en ändring av asylpolitiken ska man nog inte ha. Den stora fördelen är om MP kunde hållas utanför, liksom V. Mer kan man nog inte hoppas på.

 
Ingen bild

Trollfar

27 november 2014 16:30

Mattias visar upp ett brev som är ansvarstagande och klargörande. Nu ligger bollen hos Löfven.

 
Ingen bild

Hacke

27 november 2014 16:36

Mycket bra att presentera detta förslag i ren folkhemsanda i sossarnas eget partiorgan. Finns sannolikt väldigt många sossar utanför Stockholms Söder som hellre ser ett samarbete med sd än att dras med "liket i lasten" mp-extremisterna.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

27 november 2014 17:10

Printa ut och sprid, snart kan det vara för sent.
http://korturl.com/btk836
http://korturl.com/ojj379

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

27 november 2014 17:17

Välformulerat!

 
Ingen bild

Lars

27 november 2014 17:45

Jag tror inte att Stefan inser att invandringen måste minska.
Även tiggarna måste bort och det kräver att lämna EU.
Stefan är rådgiven av en flock hönshjärnor,så inga stora förhoppningar att han svarar på brevet.

 
Ingen bild

RobertSt2

27 november 2014 18:09

"10 mycket sunda förslag som till och med mycket små barn kan förstå innebörden av."
Barn är nog ofta smartare än den gamle svetsaren. Detta brevet slänger nog Löfven i närmsta papperskorg, tyvärr.

 
Ingen bild

Observer

27 november 2014 18:31

Mycket snyggt!

Nu får alltså Stefan Löven själv avgöra om han skall betraktas som statsman eller pajas i sina egna väljares ögon.
-Vilket genidrag!!
Dessutom har Sverigedemokraterna visat sig gentlemannamässiga att ge dem en chans.

.....Nu blir det spännande att se om Löven skjuter sig i foten (Begår politisk harakiri) och sviker alla sina väljare, och ger bort dem. Eller om han väljer landets o c h sina väljares bästa!

..Oj vad spännande!!!

 
Lassekolja

Lassekolja

27 november 2014 18:35

Det är sannerligen inte varje dag, som man hoppas att möjligast största andel av svenska folket köper Aftonbladet, där tydligen Mattias öppna brev till Löfvén är publicerat. Mattias imponerar stort, att skriva detta brev under den press, som f.n utövas mot SD med Mattias och Sjöstedt i spetsen, kräver sin man!
STOR ELOGE till Mattias!!! Att vara så kaxig och envis, kan sammanfattas i ett ord, DUMDRISTIG, som Löfvén har bestämt sig för att vara/spela och samtidigt svamla om att "SD delar in människor i "vi och dom", kan inte betraktas som särskilt seriöst. Jag förtår faktiskt inte varför inte Mattias eller Sjöstedt begär en utförlig förklaring vad Löfvén m.fl menar med "annan människosyn" och liknande dravel. Jag vill istället kalla det "slut på adekvata argument"!
SD (senast) 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Observer

27 november 2014 18:39

Bra!

 
Ingen bild

Lars

27 november 2014 19:05

Nu har papegojan Löfven svarat på brevet.
"Vi samarbetar under inga omständigheter med SD"
Han har blivit itutad vad han ska säga av dom "medvetslösa"

 
Ingen bild

s29

27 november 2014 19:11

Och Stefan svarade: Ööh...öh jag vet inte.....skall prata med Marcus först.

 
Ingen bild

Hej!

27 november 2014 19:31

Stefan Lövfen tillhör tveklöst tånggänget, Sveriges genom tiderna sämsta förhandlare för demokrati, tånggänget kan med stor liknelse jämföras med ledare för stater där allas röster inte får räknas.


 
Ingen bild

Diogenes

27 november 2014 20:03

@Nemo saltat sobrius

Det verkar som du inte bara dansar onykter utan även tänker i det tillståndet.

 
Ingen bild

Pensionisten

27 november 2014 20:32

Varför tala om dagen innan hur man ska rösta? Blir ett hopkok från 7K för att låta svetsaren fixa deras misstag.
Praxis kan SD frångå då praxis för breda lösningar mellan alla partier frångåtts av dom övriga.
Alla utom Åkesson får närvara på Nobelfesten. Dribbel med talmännen. Blocköverskridande överenskommelser i kommuner och landsting för att utestänga SD.
Rösta den 3:e utan förhandsbesked är det enda rätta.

Thoralf Alfsson

27 november 2014 20:36

Delar din uppfattning helt och fullt. På det sätt som 7-klövern agerat efter valet på de flesta platser lokalt går det mesta ut på att isolera SD. Finns ingen anledning att tala om hur SD bestämmer sig att rösta den 3:e december. Lämna besked med tryckknappen i riksdagsbänken.

 
Cavatus

Cavatus

27 november 2014 20:47

Hallå alla dissidenter! Låt oss hjälpas åt att ladda ned, skriva ut och sprida det här nya flygbladet, som blivit polisanmält för rasism, fast inget nämns om invandring eller migration!

PK-folket är överkänsliga nu när de känner att bubblan snart spricker! Genom att ladda ned och sprida det hjälper vi till att sticka hål på deras varböld snabbare. Ju förr desto bättre!

https://app.box.com/s/vgrik69f3o29ufrs4dlk

Rekord i antal nedladdningar av detta flygblad! 1019 nedladdningar på två dagar. Härligt med den uppslutning vi ser i dissidentleden! Vi kavlar upp ärmarna och fortsätter vårt idoga arbete för att slå undan benen på dem som sitter i elfenbenstornen! Eller hur!

http://app.box.com/s/vgrik69f3o29ufrs4dlk

 
Ingen bild

AyC

27 november 2014 21:13

Löfven har nu två val ... Skjuta sig i foten eller skjuta sig i båda fötterna ...
Nu ligger du i brygga, svetsardjävel ...

 
Ingen bild

Hood

27 november 2014 21:14

Det var bra att MP fick känna på "sandlådenivån" i svensk politik. Mattias Karlsson är en värdig ersättare för Jimmie Åkesson.Hans saklighet och orubblighet inför vinklad media är beundrandsvärd.Han är alltid lugn o samlad o framför argumenten på ett sakligt sätt.Jag tror att med lite "träning erfarenhet" kan han bli lika bra som Jimmie.

 
Ingen bild

gunnark

27 november 2014 21:40

det finns inga regler som kräver att man skall behöva berätta innan hur man skall rösta,dock borde det vara en regel att man som regering har förankrat sina beslut innan man lägger fram det!

om man för snart 100 år sedan klarade av detta så borde man verkligen klara av det nu!

 
Ingen bild

Hood

27 november 2014 21:49

Jag vill bara gratulera MP till att vara i "fel" hörn av "sandlådan".Vuxenmobbing...?

 
Ingen bild

Göta

27 november 2014 21:52

"Rösta den 3:e utan förhandsbesked är det enda rätta."
"Lämna besked med tryckknappen i riksdagsbänken."

Exakt mina åsikter också. Det finns absolut ingen som helst anledning att ge något förhandsbesked till några som ett flertal gånger mycket tydligt deklarerat att de inte på några villkors vis kan tänka sig ha någon som helst kontakt med en.

När nu SD har gett detta helt onödiga löfte får vi hoppas att de åtminstone väntar till klockan 23:55 och då lägger ut informationen på sin hemsida.

 
Ingen bild

OT

27 november 2014 21:52

De etablerade partiernas trovärdighet är 0 i vitala frågor. När sedan folkets farhågor, besannas en efter en, finns det bara en väg för de etablerade partierna och det är att försvinna och bli en historisk notis om hur illa det kan gå om ett folk inte noga bevakar sina demokratiskt valda och sina fri och rättigheter.

För Socialdemokraternas del är det nu i stort sätt kört, de ligger på "Lit de parade"[1] och det skall till ett bibliskt under om de skall uppstå från de politiskt döda. Det är med stor chock jag och stora delar av Sverige börjar inse att socialdemokraterna inte längre klarar av att styra Sverige, de är helt enkelt regeringsodugliga! Ja det är så illa att många av deras representanter representerar andra intressen och brödraskap!

Ett utdrag ur boken: "Modern Democracies"[2] från år 1921 av James Bryce (Brittisk jurist, historiker och politiker).

sidan 150: "Abraham Lincoln, whom no one ever surpassed in knowing how to deal with men, summarized the results of his observation in the famous sentence":

"You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you can't fool all the people all the time."

"Ni kan lura hela folket en del av tiden och någon del av folket hela tiden, men ni kan inte lura hela folket hela tiden."

I en snar framtid, kommer vi att se tillbaka på denna tidsperiod i Sveriges historia och säga om Sverigedemokraterna - I ett land styrt av kaos, mot omöjliga odds, vågade ett parti stå emot!

För er politiker inom de sjuka partierna som förstått, det finns hjälp! Lyssna på "Den Svenska Björnstammen: http://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs
Och kom över till oss. Vi förlåter er.

[1]: https://sv.wikipedia.org/wiki/Lit_de_parade
[2]: http://oll.libertyfund.org/index.php?option=com_staticxt&staticfile=show.php%3Ftitle=2084&Itemid=27

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

27 november 2014 21:57

Jag ber att få tacka Diogenes för ett sakligt och träffsäkert inlägg i debatten om budgeten. Nu är jag helt tillintetgjord och min argument krossade.

Får även passa på att gratulera till det säkerligen passade namnvalet.

 
Ingen bild

OT

27 november 2014 22:00

Tänk på detta! "Historisk måling: DF er Danmarks største parti": http://politik.tv2.dk/2014-11-27-historisk-maaling-df-er-danmarks-stoerste-parti

P.S Tacka http://snaphanen.dk

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 november 2014 22:23

SVT Debatt ikväll om bla. Marcus Birro. Har man inget vettigt att komma med, men vill tysta sin motståndare, då ska man babbla för fullt ändå.
Så verkar killen från IRM och den okände kille som satt bredvid honom ha tänkt ikväll...

 
Ingen bild

robban

27 november 2014 22:28

känns lite symtomatiskt att han nobbade brevet direkt utan att tveka. kanske är det samma skäl till varför metall haft en värdelös löneutveckling om han är så totalt kass på hur man förhandlar.

 
Ingen bild

Martin

27 november 2014 22:34

Jag är extremt kritisk mot SDs ledning. Inför en regeringskris så är det här faktiskt väldigt smart.

 
Ingen bild

Caroline

27 november 2014 22:51

FUCK SD

Thoralf Alfsson

27 november 2014 23:12

Begåvat!

 
Ingen bild

OT

27 november 2014 23:03

Apropå att den holländska paraden blev inställd i Stockholm p.g.a Svarte Petter.

Jag vet att det numera är varje socialdemokratisk ledares skräck att bli svarte petter, undrar om man inte skall sätta en slant på att det blir svetsarn?

Socialdemokraternas politik leder dem on their - "Highway to Hell!": https://www.youtube.com/watch?v=VftocVO93uE

P.S Var det inte Stig-Malm som sade nått om "fitt stim"? Los Colorados Hot & cold - https://www.youtube.com/watch?v=1upZz3a-7iM

 
Ingen bild

SM811

28 november 2014 09:41

Hur var det Stefan att lämna besked från dig före valet.
Fredrik frågade många gånger. Det rätta är att Stefan skall svettas ända fram till knapptryckningen. Säg inget innan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards