thoralf

Direktlänk till inlägg 13 november 2014

FÄLLA REGERINGEN

Av Thoralf Alfsson - 13 november 2014 00:26

 

Löfven, Fridolin, Romson och Kaplan.      Foto Thoralf Alfsson


Jag har nu lagt upp en omröstning i högermarginalen på bloggen där mina läsare kan rösta på om Sverigedemokraterna skall rösta på Alliansens budget och därmed fälla den rödgröna regeringen.


UPPDATERING!


Mitt hjärta säger fäll regeringen men min hjärna säger fäll inte regeringen nu!

 

Om SD röstar på Alliansens budget säger vi ja till 7 500 miljoner kronor i ökade anslag till Migration och Integration! Vill vi verkligen det?


Ni får ursäkta men jag tror att det är mer känslor som styr när ca 87 procent röstar för att fälla regeringen i samband med att budgeten skall voteras i riksdagen.


Min hjärna säger istället att det bästa tillfället att fälla regeringen kommer senare.


Efter ett regeringsbyte brukar den nya regeringen införa de mest impopulära åtgärderna under sitt första år vid makten med en förhoppning om att väljarna skall ha glömt bort dessa åtgärder när det är dags att rösta nästa gång. En ny tillträdd regering brukar förlora rejält i opinionen under sist första åt vid makten.


Under innevarande riksdagsår kommer det ges mängder av möjligheter att ge sittande regering bakläxa på många propositioner i kammaren. Något som kommer vara mycket besvärande för Löfven och den rödgröna regeringen.


I de frågor som SD har liknande åsikter som S bör SD kräva något tillbaka från S för att stödja deras förslag. I annat fall skall SD rösta nej! Det är hög tid att Sverigedemokraterna ställer krav för att stödja den rödgröna regeringen.


Kraven på regeringen bör vara förändringar i asylpolitiken, t.ex att temporära uppehållstillstånd istället för permanenta uppehållstillstånd skall ges till asylsökande eller stopp för anhöriginvandring för asylsökande, om SD skall stödja förslaget om t.ex höjd A-kassa. Det är dags för en ny, tuffare och mer målinriktad taktik i riksdagen. Om regeringen då inte vill tillmötesgå Sverigedemokraternas  krav bör allt från regeringen röstas ner i kammaren. Vilket i sin tur kommer leda till en ohållbar situation i riksdagen för Löfven, där han utan stöd från Alliansen inte kan föra någon rödgrön politik överhuvudtaget.


Sedan behöver också Anna Kinberg Batra lite tid på sig för att sänka moderaterna ytterligare. Läs vad Alice Teodorescu skriver om Kinberg Batra.


Denna taktik tror jag kommer leda till ett ännu bättre opinionsstöd för SD och vi kommer då vara bättre rustade för ett extraval än vad vi är idag. Idag kan vi kanske nå 15 procent men det kommer inte förändra något i riksdagen.



 
 
Ingen bild

Verkligheten

13 november 2014 01:03

Jag tror inte att Sverige klarar av fyra år till. Tror inte ens vi klarar 4 månader. Det känns som att Sverige står inför en systemkollaps.

SD kommer inte få färre röster än förra valet om det blir ett nyval. Opinionen visar att många har tänkt - efter valet. Många önskar sig nog en ny chans. Det är regeringen och framför allt Alliansen som ska vara oroliga.

Alliansen är helt ur balans och ett parti som under Batra har samma lyskraft som under sänket Lundgren. Löfven har inte heller visat sig vara en mästerlig ledare genom samförstånd som han, ungefär som Obama, har skrutit om.

 
Lassekolja

Lassekolja

13 november 2014 01:14

Intressant omröstning men att drygt 90% (kl.01:11) vill att SD skall fälla Regeringen redan nu, bekymrar iaf mig. Jag litar på att Mattias har bättre omdöme än de 38, som hittills röstat. Tänk på vilka reaktioner, som skulle uppstå i hela det politiska- och mediala etablissemanget, om SD redan nu skulle fälla Regeringen. Vore definitivt mycket negativt för SD! Jag tror absolut inte att det skulle gynnba SD! Däremot efter något år, när det uppstått "vakum i ladorna" på riktigt och "nödvändiga" besparingar i välfärden börjar svida i de 87%-ens skinn, då kan det vara dags att fundera på ett nyval/extraval! Följ opinionsundersökningarna noga, informera(OBS!VIKTIGT!) svenska folket och därefter agera i Riksdagen!
SD (senast) 2018! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Observer

13 november 2014 01:43

@Lassekolja

Du har fel! -Det är dags b å d e nu och då 2014, att SD agerar för landets bästa.

..Landet kan inte ha en regering som det första de gör är att företräda Palestina -inte de svenska väljarna, samt budgetera bort största utgiftsposten till utlänningar!!

SD kommer ändå att bli ledande år 2018!

 
Ingen bild

Blåsippan

13 november 2014 01:47

Lassekolja@
du har rätt rent politiskt taktiskt men att vänta ytterliggare?! Egentligen är det redan kört rent sett ur gatupersektivet..

 
Ingen bild

Blåsippan

13 november 2014 02:11

Och det fylls på i morgon och i morgon...

 
Ingen bild

Observer

13 november 2014 03:49

Det är ju skrämmande. Snart sagt varenda minister avslöjas som kriminella skojare

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19850464.ab

 
Ingen bild

Pip

13 november 2014 05:47

Kan det bli så att regeringen godtar alliansens budget bara för att kunna sitta kvar och INTE utlysa nyval?

 
Ingen bild

Systemfel

13 november 2014 05:48

Jag röstade på att fälla regeringen. Sd måste visa sina muskler någon gång. Nu tror jag inte på nått extraval i vår utan att Löfvén omgrupperar sin regering och kastar ut Mp. S försöker nog med lite hoppande majoriteter att hanka sig fram, iaf ett tag

 
Ingen bild

Tompa

13 november 2014 06:13

Jag ser ingen som helst anledning till att inte agera när vårt land är så hårt utsatt. Skadan kanske redan är för långt gången redan nu.

SD måste visa att de tar ansvar för landet och omgående stoppar vansinnet som pågår och måste göra ALLT i sin makt för att få till ett nyval snarast möjligt.

Det var nästan så jag skämdes när jag hörde på de otroligt naiva 7 klöver godhetsapostlarna i gårdagens riksdagsdebatt. Ingen av dessa politiker hade en minsta tanke på att dra ner volymen överhuvudtaget.

I samband med nyvalet skulle en folkomröstning ske om invandringens volymer.

En extra ruta på valsedeln borde läggas till där de som vurmar för invandringen får kryssa i för en extra skatt som finansierar detta.

 
Ingen bild

realisten

13 november 2014 06:36

@Tompa
Menar du då att det skall stå namn och adress på valsedeln?

 
Ingen bild

Tompa

13 november 2014 06:51

@realisten
Nej det går ju inte. Du har ju dock ett personligt röstkort som kan användas för ändamålet. Alla som vill delta i projektet "humanitär stormakt" måste på något sätt visa att de menar allvar.

Jag avstår gärna då jag genom väl valda välgörenhetsorganisationer lämnar frivilliga bidrag efter egen förmåga.

 
Ingen bild

World Traveller

13 november 2014 06:55

@ realisten
Den rutan borde finnas på deklarationsblanketten. Visst skulle väl du kryssa i där?

 
Ingen bild

Hej!

13 november 2014 07:11

@Pip
1. Med Thoralfs omröstning är riktningen utsatt.

2. Vi vet också att den nyvalda konstellationen inte rubbar massinvandrinen eller tar ansvar för dess förödande konsekvenser för den enskilde Svensken och Sverige.

3. Uttalat från Almedalen och Reinfelt är att lägga sig när det blir ett sådant läge och tro sig göra SD röster verkningslösa.

Punkt 1. Hemligt tills knapptryckning (röstning).
Punkt 2. Givet.
Punkt 3. Sätter all historia ur spel och gör en fusion (Block) med enorma spänningar och motto för förnedring och diktering vad andra skall tycka, annars!(Statlig godhet övergår tillännu mer propaganda)

2018 är det två block, SD är ett av dessa och med stabil politik för framtiden har de givit fler männisor insikt och hopp.

(Min vision)

 
Ingen bild

OH

13 november 2014 07:34

Bättre läge för att skaka om de gamla 7:s gäng återkommer kanske inte.
Är Lassekolja gammal sosse?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

13 november 2014 07:41

Det blir ju inte SD som fäller regeringen, utan regeringen själv genom att inte ha förankrat sitt förslag och skaffat majoritet.

 
Ingen bild

realisten

13 november 2014 08:18

@World Traveller
Får man då också avstå från att betala till kungahuset och militären?

 
Svensson

Svensson

13 november 2014 08:34

SD ska fälla regeringen för dom driver en oansvarig politik.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Niklas R

13 november 2014 09:24

Kan säga så här.

SD ska fälla regeringen om den inte tar sitt ansvar och för en för riket hållbar politik.
Är regeringen så korkad att den inte sett till att den har stöd för sin budget då får den stå sitt kast.
Det går inte att sitta som statsminister och säga att det är andras ansvar att se till att statsministern kan sitta kvar och regera.
Antingen så förhandlar man eller så chansar man, det är så det går till i politiken om man inte har egen majoritet.
Att inte förhandla med det tredje största partiet i Riksdagen är ren och skär inkompetens från statsministerns sida och bara därför förtjänar han att få sparken.

 
Ingen bild

realisten

13 november 2014 09:32

Tror knappast att alliansen vill ha nyval så det blir det säkert inte. Det var ju bara de borgerliga och mest moderaterna som förlorade mandat till sd eftersom många av deras väljare ville ha mer högerpolitik än moderaterna förde.

 
Ingen bild

Trollfar

13 november 2014 09:36

@Niklas R "Att inte förhandla med det tredje största partiet i Riksdagen är ren och skär inkompetens från statsministerns sida och bara därför förtjänar han att få sparken."

Exakt vad Mattias Karlsson sade i intervjun med sagotanterna härom morgonen. Om än i annan form kanske.

SD måste visa att de menar allvar. Även om pressen försöker vända skuldfrågan så tror jag att de flesta förstår vad som händer om man vägrar resonera med 13% av svenska folket.

 
Ingen bild

Trollfar

13 november 2014 09:40

@realisten, vad du inte förstår eller vill förstå är att SD har 13% av rösterna och kan agera därefter. Dina kamrater har ingen majoritet utan att diskutera med andra partier så att man får en majoritet. Gör man inte det så får man skylla sig själv. Inte skylla på andra.

 
Ingen bild

realisten

13 november 2014 10:08

@Trollfar
SD har heller ingen majoritet och eftersom ingen vill samarbeta med dem så får de ingen heller och de kan inte själva driva igenom ett nyval.

 
Ingen bild

Stefan

13 november 2014 10:09

Jag är rädd att alliansen kommer lägga ned sina röster i stället för att rösta på sin egen budget. Allt för att hindra SD från att få inflytande. Det kommer visserligen få alliansen att framstå som idioter men det visste ju alla redan...

De vill nog till varje pris slippa ett nyval, dels för att M i praktiken är ledarlöst och dels för att det finns en risk att de skulle få bilda regering och på vis få tillbaka "Svarte Petter"... De ser nog helst att migrationsbomben briserar i knät på de rödgröna innan de vill göra comeback och "ställa allt till rätta" och skylla katastrofen på de rödgröna.

I ett nyval kommer ju också SD med säkerhet gå framåt ytterligare på och risken är ju då stor att något av de små allianspartierna åker ur riksdagen så de har många skäl att undvika nyval...

 
Ingen bild

Trollfar

13 november 2014 10:19

@realisten, trodde nog att du förstod att 13% är ingen majoritet, men nu undrar jag om du verkligen förstår det.

Däremot kan de stjälpa den röd-gröna tuvan vilket du säkert snart kommer att bli varse. Landsbygdsminister som ljuger, vice statsminister som inte förstår sina egna lagar. En annan minister ser till att miljoner försvinner för stackars bedjande muslimer o.s.v

Vilket rövargäng som för Sveriges bästa bör förpassas till historien fortast möjligt.

 
Ingen bild

Valleviktor

13 november 2014 10:24

Svar till Lassekolja: Jag tror det är för tidigt.SD skulle skuldbeläggas för regeringshaveriet. Invänta att ´blanklädret ´börja svida och att det är helt tomt i ladorna.
Då är rätt läge. Inte nu.

 
Ingen bild

Lena

13 november 2014 10:30

Jag håller med artikelförfattaren Olof Hedengren på Samtiden när han säger att: "Att inte samtala med Sd är ett brott mot demokratisk anständighet. Att tillåta en vänsterregering att komma fram med en ickesocialistisk majoritet i riksdagen är dessutom ett hån mot folkviljan"
Vidare: "SD kanske tänker: Om vi är snälla nu kanske de andra partierna kan tänka sig att leka med oss så småningom. En sådan inställning vore den mest katastrofala för SD som politisk kraft"
http://www.samtiden.nu/6535/sd-maste.visa-att-de-har-guts-att-falla-regeringen/

@realisten
Kungahuset kostar 29kr per person/år. Det är lite skillnad mot vad invandringen kostar/år. Dessutom har inte din åsikt någon relevans då det inte finns tillräckligt med folk som skulle rösta för en president. Jmf med Turkiets president som nyligen installerade sig i sitt nya palats för 3.6 MILJARDER, och detta trots många protester och en domstol som dömt för att stoppa bygget. Det är så mycket makt EN ENDA PERSON kan ta sig om man har presidentstyre. Hur "realistisk" är du egentligen?

 
Ingen bild

Hacke

13 november 2014 10:36

Visst är det kittlande att få skicka ut den rödgröna sörjan dit dom hör hemma och ställa en skräckslagen Allians inför något dom i nuläget fruktar som pesten. Men själv tillhör jag ändå de som tvekar. Risken är uppenbar att sd av ett samfällt medie-/politikeretablissemang i ännu högre grad pekas ut som oansvariga, ja rentav som galna, som sätter landets väl och ve på spel för egen prestige/vinning och så vidare i all oändlighet. Är det förresten så säkert att det blir ett nyval i detta fall? Kan inte resultatet också bli att vi får något av en krisministär där en redan skrämmande enig 7-klöver blir ännu tajtare mot den gemensamma fienden. Allt i sken av att Sverige nu är hårt utsatt, osäker omvärld bla, bla, bla... Ja, vi vet ju att det inte finns några gränser när det gäller att slå vakt om vansinnesprojektet "den humanitära stormakten". Jag blir i varje fall inte förvånad för något längre i dagens effektivaste demokratur.
Kanske bättre att vila på hanen och lagrarna lite till och se hur det samlande landsförräderiet dödsdömt försöker lösa den gordiska knut man själv så idogt har knåpat ihop. Allt medan ett välmående sd jäser och växer till politiskt befriande dimensioner som enda opposition till dårskapen när valet, nyval eller ordinarie, så småningom är ett faktum.

 
Ingen bild

Sven-Sune

13 november 2014 10:40

Sverige befinner sig i en akut kris och ett enda parti - SD - har länge varnat för detta och ett enda parti - SD - har en lösning.

Att inte agera nu vore fegt och oansvarigt.

Dessutom börjar de ledande ledarredaktionerna nu ge SD rätt i sak (samtidigt som man på något konstigt sätt försöker hävda att just SD har fel):

"Detta innebär att fyra av de fem stora tidningarna – DN, SvD, DI samt Expressen, nu börjat bidra till att vrida debatten i en vettig riktning samt ur händerna på Sverigedemokraterna."

http://ledarsidorna.se/2014/11/1622/

Det ska bli intressant att se om en ändring av politiken (som kommer, förr eller senare) kommer att innebära att SD vinner eller förlorar röster. Varför skulle rösta på en blek kopia istället för på originalet övergår mitt förstånd.

 
Ingen bild

Stefan

13 november 2014 10:45

Visst kan man taktisera och låta katastrofen bli ett faktum i stället för att fälla regeringen och på så vis få folket att förstå att SD är det enda alternativet.

Problemet med det är ju bara att det inte bara är regeringens lador som kommer vara tomma då. Det är ju Sveriges, våra, lador man talar om.

Att låta katastrofen ske kan ju innebära irreparabla skador som inte ens ett SD med egen majoritet kan ordna upp. Det är ett högt spel med Sverige vi diskuterar!

Den stora risken är som jag tidigare skrev att alliansen lägger ned sina röster hellre än att riskera ett nyval...

 
Stefan K

Stefan K

13 november 2014 11:06

Jag röstade "Vet inte" med motiveringen att jag helt enkelt inte vet om det är rätt väg.

Den nu sittande regeringen är en katastrof och snacket bland vänner och arbetskamrater är att man inte kan ta dem på allvar. Pajaser och inkompetenta är två ord jag hört.

Att inte ställa sig bakom regeringens budget ser jag som självklart, men är det lika självklart att rösta på Alliansens?

Det känns lite som pest eller kolera och jag vet inte om jag föredrar något av det.

En eventuell folkomröstning kanske inte är till SD:s fördel. Det kan bli, men lika gärna inte.

Frågan är om inte regeringen och Alliansen får slåss mot varandra med sina alternativ.
Vinner regeringen med sitt budgetförslag kan SD sitta med armarna i kors och se på när regeringen självdör. Då kan man också låta syna Alliansen med utomståendes ögon och med tanke på de förra regeringens misslyckande i valet 2014 kan de omöjligt fortsätta med samma politik. Reinfeldts ord om "öppna era hjärtan" kan visa sig förödande för både landet Sverige och Moderaterna som parti.

Just av dessa anledningar röstade jag på "Vet inte". Kanske bäst att stå fast vid SD:s utmärkta och givetvis kritiserade budget och samtidigt sitta lugnt i båten och se på när regering och Allians träter om vilket alternativ som sänker Sverige först.
Därefter är det fritt fram för SD, om man lägger korten rätt.

http://petterssonsblogg.se

 
Stefan K

Stefan K

13 november 2014 11:09

Skrev "folkomröstning" i förra inlägget, men det ska givetvis vara "nyval". Sorry!

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Marie

13 november 2014 11:11

Jag tycker att ett nyval är lite skrämmande.Vem vet om alla som röstade på Fi lägger sina röster på V så de blir starkare? och regeringen på så sätt får majoritet.Då förlorar kanske Sd sin vågmästar roll.Sossarna eller Alliansen vid makten är skit samma det är SD vi vill ha!Och jag tror inte att alla förstår detta ännu....

 
Ingen bild

Pepparholm

13 november 2014 11:15

Inte en dag till med Fridolin, Romson, Kaplan, Morgan Johansson, Ylva Johansson, Kuhnke, Wallström vid tömmarna och med Sjöstedt och Dinamarca som navigatörer på kuskbocken.

 
Ingen bild

World Traveller

13 november 2014 11:40

realisten, vilken militär väljer du. Vår egen eller nån annans?

 
Ingen bild

Göta

13 november 2014 11:43

Jag är kluven. Jag vet inte. Tills för bara några dagar sedan var jag väldigt säker på att SD borde vänta med att "fälla regeringen" tills en större del av Sveriges tröga väljare börjat fatta att det faktiskt inte alls blev bättre med den rödgröna Löfven-röran än med den blågröna Reinfeldt-röran. Men de sista dagarna har jag blivit tveksam. Det kommer att bli ganska kaosartat efter en fällning, och SD kommer som vanligt att i hela vår mediala DDR-värld bli utpekad som den stora skurken och ansvarig för precis allt negativt som händer i kaoset. TV, radio och samtliga dagstidningar kommer att köra hårdare än någonsin med sin SD-hatpropaganda. Men ändå...

"Den gode herden" Reinfeldt och hans nästan lika gode kompis Borg försvann omedelbart efter valnederlaget, och ingen med deras fasta (men till ickepursvenskar oerhört generösa givar-)händer styr längre moderaterna. Just nu är M och även resten av alliansfåren VÄLDIGT svaga och VÄLDIGT ängsliga efter att de så skändligt övergavs av sina ledare.

I det rödgröna lägret har det varit stor turbulens redan under deras korta nybörjartid som regenter. Den ena skandalen efter den andra har inträffat och flera av skandalerna har till och med ventilerats en liten smula i några av våra PK-medier, så kanske det ändå inte är helt fel med en fällning just nu, även om tiden inte är riktigt mogen ännu och argumentet "men de hann ju aldrig få en chans att visa vad de kunde" kommer att köras hårt och länge efter att det rödgröna eventuellt har slutat regera för den här gången.

SD får säkert några fler procentenheter väljare och kan kanske övertyga åtminstone några av alla odemokratiska 7-klöverpolitiker att man faktiskt måste samarbeta med representanterna för Sveriges tredje största parti i riksdagen och inte bära sig åt som de små sandlådebarn man hittills har uppträtt som.

Precis som Stefan K (11:06) ovan röstade jag "Vet inte". Som Stefan K skriver: "ett eventuell nyval kan bli till SD:s fördel, men lika gärna inte." Det är ett svårt dilemma för SD, och ledningen måste övertyga alla korttänkta väljare att det definitivt inte är SD:s ansvar att på något sätt hjälpa en regering att sitta kvar. I synnerhet inte en SD-hatande sandlåderegering som gör allt för att fortsätta alliansens utbyte av ursprungsbefolkningen.

 
Ingen bild

Sven

13 november 2014 12:19

God förmiddag!

Ja nyval vart skulle det leda till, hur många fler röster kan SD få, vilket underlag finns det?

Jag tror inte SD kommer att växa nämnvärt, och den splittring som råder inom alliansen skulle definitivt inte gynna dem vid ett eventuellt omval.

Kvar blir en svag regering så som nu, om inte något av de mindre allianspartierna åker ur, och tänk om FI kommer in!

Detta blir i alla fall ett kostsamt kalas!

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

OH

13 november 2014 13:02

Nu läser vi att landet med EU:s bästa och mest välskötta ekonomi måste förödmjuka sig och likt bl.a Grekland och Italien ansöka om allmosor i Bryssel. Vad kommer sedan?
I val har folket röstat för en icke socialistisk regering. Alliansen har grundlurat sia väljare, stridshingsten visade sig vara en valack.
Jag och tydligen flera blir väldigt besvikna om Sverigedemokraterna släpper fram en kommuniststyrd regering.
Det är nu när "de andra" sitter på pottkanten det är läge att agera.Vänta gärna till sista dagen.



 
Ingen bild

oveg

13 november 2014 13:25

Varför skulle det bli nyval - med nån slags underförstådd automatik - för att oppositionspartierna fällt regeringen? Vad som sker är ju att talmannen får sondera andra alternativ. Nyval är en sista utväg, ett s.k extra val, när allt annat är utsiktslöst. Den befintliga regeringen sitter lamt kvar tills en ny formerats. Inte är det särskilt troligt att de vågar sig på ett nyval som skulle ge SD ett än större inflytande.

De hackar sig nog fram så länge att Moderaterna hinner få fram sin nya ledare, och sen är det öppet för en stor koalition mellan dem och sossarna - allt för att "rädda landet". Det vore inte unikt, det har ju skett i Tyskland. Och - aldrig ett ont utan att det är nåt gott med det - vi får se det invandringsextremistiska Miljöpartiet förlora sitt inflytande på politiken. Det kan bli en tillnyktring.

 
Ingen bild

skitGrums

13 november 2014 13:28

Ska man taktiskt sett se hur SD ska bli så stora som kanske det är smartast att låta tiden gå.
Men jag tror att det är absolut bästa är att få stopp på vansinnet så fort som möjligt vad som än krävs, nyval, extraval,folkomröstning,revolution eller vad som.
Tokstollarna som representerar väljarna måste anpassa sig till verkligheten snarast och sluta med idiotin, man skäms ju för fan att vara svensk

 
Ingen bild

skitGrums

13 november 2014 13:29

så stora som möjligt skulle det stå i texten

 
Ingen bild

J

13 november 2014 13:34

1. SD har inga pengar till extraval

2. Fäller man regeringen kommer inte landets klokare partier att acceptera ett nyval

3. Sossarna och moderaterna tvingas att ta ansvar

4. SD tappar med detta både sin trovärdighet och stöd. Samt att Sverige under en lång tid äntligen kan styras av en majoritetsregering

5. Glöm det med extraval, inte en ledande SD:are tänker på det som realistiskt.

 
Ingen bild

Göta

13 november 2014 13:58

Lars Bern har skrivit ett intressant inlägg om det aktuella politiska läget i sin blogg Anthropocene. "Nya Moderaterna – en döende stjärna?" är titeln på inlägget, som också har flera bra kommentarer.

 
Ingen bild

Niklas R

13 november 2014 14:08

@J

Utveckla gärna dina påståenden.
1. Vad vet du om SDs budget?
2. Vilka partier tänker du på som skulle vara "klokare"? De som skiter i sina väljare och tutar på med massinvandringen, eller är det några andra partier du syftar på?
3. Sossarna har "tagit ansvar" och misslyckats fatalt. De kan inte ens sätta ihop en budget som de har röster för. Iofs så skulle sossarna kunna samarbeta med nya sossarna, men jag tror att det skulle vara döden för båda partierna 2018.
4. På vilket sätt skulle SD tappa trovärdighet hos sina väljare för att de för den politik som väljarna har röstat på?
5. Ingen som har sagt att det kommer att bli nyval, om sossarna eller de "borgerliga" tar sitt ansvar och börjar prata med de partierna som har makten i Riksdagen.

 
Ingen bild

Da Capo

13 november 2014 14:34

Ej mindre viktigt än dagens ämne!
---------------------------------

Nu när Sverige skall bli ett muslimt land och följdriktigt övöses med muslimska läkare och sjuksköterskor, gäller det att efter bästa förmåga unvika dessa. Låt inte din hälsa och ditt tillfrisknande bli en angelägenhet för allah, den mordiske, abrahanitiske hat- och gangsterguden - han som sammanställde koranen, världens främsta religiösa hatdoktrin.

Betänk att allah betraktas som allsmäktig av ALLA muslimer - ALLA muslimer är troende - 'icke troende muslimer' är 'inte' muslimer utan en absurditetdet; det finns inga moderata muslimer - bara muslimer och exmuslimer. Läs nedan det främsta argumentet för denna uppmaning. Det finns många andra, som t.ex oförenligheten av vetenskaplighet och islam.

Insha'Allah, inshallah = "om allah vill", eller friare: "vi får förtrösta på allah" som är en vanlig arabisk fras som läggs till i slutet av ett önskemål.

För en muslim uttrycker frasen människans förtröstan på den hatiske beduinguden allah och medvetenheten om att ABSOLUT INGENTING kan åstadkommas utan allahs vilja och samverkan.

Frasen står också för: ”… om allt går som det ska”, ”... får vi hoppas..." eller "... förhoppningsvis..." - det vill säga ett utryck för att man hoppas att det blir som man tänkt sig; oavsett hur noga man planerar.

 
Ingen bild

Stefan

13 november 2014 15:02

@ Da Capo.

Ungefär som vi skämtsamt brukade säga "om Gud vill och skiten håller" när vi tvivlade på att maskiner och utrustning skulle fungera jobbet igenom. Jag har dock en känsla av att muhammedanerna tar det där med sin guds vilja lite mer på allvar och rent bokstavligt...

Skämt å sido så hoppas jag att vårdpersonal oavsett ursprung och etnicitet tar sin yrkesheder och -etik på större allvar än sin religion och inte gör skillnad på folk och folk även om vissa avsnitt i koranen verkar beskriva ickemuslimer som en sämre sorts människor som muslimer får, eller t.o.m ska, missgynna, utnyttja och ljuga för

 
Ingen bild

KS

13 november 2014 15:04

Sven-Sune: Det kan ju faktiskt vara så att de medier som förtalat SD för deras åsikter, nu försöker få det att låta som om man vaknat och därmed försöka få de väljare som röstat på SD att komma tillbaka till 7-klöverpartierna! Taktik m.a.o
Göta och Stefan K: Jag röstade också "vet ej". Just p.g.a det börjar "röra på sig" i media. Märkligt vad fort det gick!!! Vem vet, ett nyval så snart som möjligt kanske vore bra, innan våra väljare börjar fundera i pk-banorna?

 
Ingen bild

Da Capo

13 november 2014 15:34

--- Godtrogna svenskar finns i förfärande överflöd ---.

"Om vi är snälla mot dem, är de kaske snälla tillbaks...!"

"Skämt å sido så hoppas jag att vårdpersonal oavsett ursprung och etnicitet tar sin yrkesheder och -etik på större allvar än sin religion och inte gör skillnad på folk och folk även om vissa avsnitt i koranen verkar beskriva ickemuslimer som en sämre sorts människor som muslimer får, eller t.o.m ska, missgynna, utnyttja och ljuga för"

Den förhoppninfulle Stefan hänvisas till noggrann läsning av:
"The Fantasy of Islamic Reform"
http://gatesofvienna.net/2014/11/the-fantasy-of-islamic-reform

 
Ingen bild

Sven

13 november 2014 15:58

@dacapo

Jag vill inte förstöra din dag men muslimers Allah och den kristna Gud är den samma. Allah är vad Gud heter på arabiska. Den som sammanställde Koranen var däremot Mohammed, Allahs (Guds) profet. Det är kanske därför Koranen och bibeln inte är så olika varandra? Ja, det är inte för inte som man kallar Kristendom, Judendom och Islam för systerreligioner. Så som Stefan påpekade "om Gud vill och skiten håller", själv brukar jag ibland säga "om Gud vill och brallorna håller" och arabisktalande oavsett om de är Kristna eller Muslimer säger Insha'Allah same shit diffrent name.

Med det här vill jag bara påpeka att det är inte religionen i sig som är dum utan människan som tolkar den (oavsätt religion). För det är ju helt sjukt att människor som använder sig av religion som rättesnöre kan göra det så jävla fel mot vad religionen i sig faktiskt står för.
Jag själv är väldigt skeptisk till all form av religion, där man använder sig av den för att rättfärdiga övergrepp eller motivera att man är bättre än någon annan.

Så Islam är i sig lika ond/god som Kristendomen och muslimer är lika vidriga som oss alla andra.

Är jag Svenskfientlig nu? Apropå den Sharialag/DDR aktiga motion nummer 2014/15:2606, av Paula Bieler och David Lång, om "att tillsätta en utredning med uppdraget att kartlägga svenskfientlighetens utbredning och karaktär samt att föreslå åtgärder i syfte att motverka svenskfientligheten".

Ja vad är det, åsiktsregistrering samt att aktivt motverka människor från att tänka fritt, är inte den tiden förbi?!

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

pg

13 november 2014 16:17

Da Capo
Torsdag 13 nov 15:34

"Om vi är snälla mot dem, är de kaske snälla tillbaks...!"
"Skämt å sido så hoppas jag att vårdpersonal oavsett ursprung och etnicitet tar sin yrkesheder och -etik på större allvar än sin religion och inte gör skillnad på folk och folk även om vissa avsnitt i koranen verkar beskriva ickemuslimer som en sämre sorts människor som muslimer får, eller t.o.m ska, missgynna, utnyttja och ljuga för"

Men dock håller sjukpersonal på sin klädkod!
Täcker håret, osv!

 
Ingen bild

Ronny

13 november 2014 16:36

Mycket egendomligt när jag tittar på debatter i riksdagen, och inte ett knyst från SD politiker om att huvuddelen av s.k flyktingar kommer hit utan identitet. Kan någon förklara varför?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

13 november 2014 16:47

Sven, du gör en oerhört naiv analys angående de tre Abrahamitiska religionerna. Krasst kan man säga, om det är samma gud, varför bråkar de?

Oavsett vad man som ateist eller utomstående kan se för likheter och tycka att det är mer eller mindre samma saker, så är det viktiga hur de själva upplever den och hur de handlar därefter. Du kan ju prova att gå in i en Moske och försöka dig på att implementera din tes.

 
Ingen bild

Da Capo

13 november 2014 17:03

Vetenskap och beprövad erfarenhet kolliderar i allra högst grad med islam.
Muslimens paradislängtan går utanpå allting annat - kristendom och islam kan inte jämställas - islam är en konstruktion som lånat vissa inslag från såväl G.T som N.T.,
den fiktive figuren Mohammad är till viss grad baserad på en möjligen historisk Jesus från tiden före Nicea 325. Koranen är ett slags samlande, entusiasmerande handledning för dåtidens beduinska Hells Angles - läs: motsvarighet till dagens IS-krigare. Jmf också dagens Scientologi. Syftet med koranen/islam var POLITISKT. Med religion och Marx' Kapital kan man lura inte bara idioter.

För övrigr finns det två oförenliga betraktelsesätt: det histoiska och det religiösa. Historiskt är allah och 'gud' samma skämtfigur.
Han kanske påträffas borta på kometen! Han lär ju finnas i himmelen!

 
Ingen bild

matspp

13 november 2014 17:09

@Svempa

Åsiktsregistrering är inget SD håller på med.
Dina kompisar på SAP och SAPO var däremot duktiga på det.

 
Ingen bild

anonym

13 november 2014 17:09

Nu anses ju Milld vara extrem av SD centralt, men på denna punkten kan jag bara instämma. Fäll muppregeringen https://janmilld.wordpress.com/2014/10/03/fall-muppregeringen/.

 
Ingen bild

Niklas R

13 november 2014 17:52

@Sven

Hatar att förstöra illusionen för dig. Men det närmsta du kommer allah i Bibeln är djävulen.
Enligt Bibeln så är Gud sanningen och ljuset.
Enligt koranen så är allah den störste och bäste av alla bedragare/ illistiga planerare.
Enligt Bibeln så är djävulen den största lögnaren och allt han säger är falskt.
Enligt koranen så älskar allah bara de som tror på den och dyrkar den, samt vill att dennes anhängare skall döda dem som inte vill underkasta sig dennes vilja.
Enligt Bibeln så älskar Gud alla och förlåter dem som går emot honom om de ångrar sig.

Kan fortsätta, men jag tror du förstår poängen.

 
Ingen bild

tjolahopp

13 november 2014 17:53

Ronny, Mattias Karlsson talade om det för tanterna i senaste intervjun som skedde i TV1 på morgonen. Du får kliva upp på mornarna istället för att ligga och sova.

 
Ingen bild

Sven

13 november 2014 18:02

Ja jag vet inte om ni missade min poäng om att det inte är religioner det som fallerar, utan anhängarna/tolkarna.

Är det någon här som läst koranen eller har ni bara läst er till vad andra tolkare har skrivit/sagt om islam?

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

HS

13 november 2014 18:17

Knappast läge för taktiskt tänkande när klockan är fem i tolv för Sverige. Varför inte nyval? Får inte SD större stöd så har svenskarna självmant offrat landet vi ärvde och då vill de väl ha det så... Bara att förhålla sig till att svenskarna är världens mest oikofobiska folk. Och då får man söka sig till ett normalt land istället...

 
Ingen bild

Bengt Johansson

13 november 2014 18:31

Den här klockrena artikeln ger en bra vägledning om hur SD bör agera:

http://www.samtiden.nu/6535/sd-maste-visa-att-de-har-guts-att-falla-regeringen/

 
Lassekolja

Lassekolja

13 november 2014 18:36

@Observer01:43:"Du har fel" Ja, det är möjligt....Jag tror självklart att jag tror rätt men den, som lever får se!
@Blåsippan0:47, "du har rätt rent politiskt taktiskt men att vänta ytterliggare?! Egentligen är det redan kört rent sett ur gatupersektivet.." Instämmer helt!
@OH07:34, "Bättre läge för att skaka om de gamla 7:s gäng återkommer kanske inte.
Är Lassekolja gammal sosse?" Jag är helt säker på att betydligt bättre tillfälle kommer! Betr. det där med sosse; försök aldrig bli psykolog, det är dömt att misslyckas! Jag är uppväxt i ett borgerligt(Högerpartistiskt, som det hette förr, numera Moderat-) hem, därefter KD f.v.b NyD & "Det nya partiet"(Ian´s sista försök) och fr.o.m.1999 är jag Sverigedemokrat på livstid! "Gammal sosse", kul tanke!
SD (senast) 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Ravenscroft Stefann

13 november 2014 18:43

fäll regeringen omedelebart när möjligheten finns!dom är så fruktansvärt falska o fega och är bara ute efter att förstöra det fina vi har kvar av Sverige!och att ta tillbaka terrorstämplade Is folk som varit o krigat o begått krigsbrott o annat skit som Mona Sahlin vill är ett stort skämt! Plus alla andra vansinnigheter som utarmar dom svagaste i samhället än mer med skatter sjuka lagförslag etc etc!så fäll deras budgetförslag direkt

 
Ingen bild

Göta

13 november 2014 18:45


SVERIGES MAKTHAVARE BLUNDAR FÖR FARORNA MED ISLAM

En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, oikofoba västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden. Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu.

Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.

Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.

ISLAM SKILJER SIG DOCK FRÅN KRISTENDOM PÅ FLER AVGÖRANDE PUNKTER, TILL EXEMPEL GÄLLANDE DISTINKTIONEN MELLAN ANDLIG OCH VÄRLDSLIG MAKT OCH SYNEN PÅ VÅLDSANVÄNDNING. ISLAM HAR INGEN MOTSVARIGHET TILL NYA TESTAMENTET OCH INGET ALLMÄNMÄNSKLIGT KÄRLEKSBUDSKAP. DESSA SKILLNADER HAR OCKSÅ GJORT ATT ISLAM OCH DEN MUSLIMSKA VÄRLDEN AKTIVT HAR AVVISAT UPPLYSNINGEN OCH HUMANISMEN.
(mina versaler)

Detta, tillsammans med nästan 1400 år av krig och motsättningar mellan islam och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning.

(Första halvan av Jimmie Åkessons artikel i Aftonbladet oktober 2009 med hans egen rubrik.)

 
Annika/Bjorkbloggen

Annika/Bjorkbloggen

13 november 2014 18:55

"Så Islam är i sig lika ond/god som Kristendomen och muslimer är lika vidriga som oss alla andra."

Bibeln uppmanar oss att behandla andra som vi själva vill bli behandlade och att be t o m för våra fiender. Koranen uppmanar till våld, och att inte ens ha judar och kristna som vänner. "Döda dem var än du finner dem", står det i Koranen.

Skillnaderna är enorma, och om vi stöter på muslimer i grupp som säger sig vara trogna Koranen så finns det alltså fog för att vara försiktiga. De flesta muslimer är givetvis inte alls våldsamma, och därmed är de olydiga sin egen skrift.

http://www.bjorkbloggen.com

 
Ingen bild

OH

13 november 2014 19:26

Lassekolja. Jag ber om ursäkt.
Jag kommer aldrig att förstå de personer som frivilligt överlämnar makt till kommunister.Personligen har jag nära anhöriga som mist livet i frihetskamp mot kommunismen.
Kan tillägga att min politiska hemvist varit densamma, förutom KD.

 
Ingen bild

World Traveller

13 november 2014 19:39

Det här med att fälla regeringen kanske löser sig av sig självt. Eller rättare sagt av regeringsmedlemmarna själva. Deras förmåga att styra ett land och göra vad som är bäst för dess folk verkar vara minst sagt bristande.
Vad gäller islam så har den religionen radikaliserats betydligt världen över de senaste trettio åren (förutom i Saudi där den alltid varit radikal). Förhoppningen finns ju att trenden vänder och folk blir fredligare av sig igen. Varken Väst eller Öst är oskyldiga till islams radikalisering. Ryssarnas invasion i Afghanistan och USA inblandning i det mesta i Mellanöstern har sett till det. Den största faran är nog överbefolkningen, framförallt i Mellanöstern och Afrika, som leder till fattigdom där befolkningen blir lätta byten för extremister. Frågan är vad som kan göras.

 
Ingen bild

Da Capo

13 november 2014 19:44



http://youtu.be/INll6Y5iqbM


http://youtu.be/HthQ6a7FZeA

4 resp. 7 minuter av sanning

 
Ingen bild

Onkel Sven

13 november 2014 19:44

UÄ : Det skattefinansierade projektet i Tensta " Trygg i Tensta "
är väl detsamma som att be räven vakta hönsen ?

 
Ingen bild

Ronny

13 november 2014 20:19

Tjolahopp! Jodå jag sov då, men är tvungen faktiskt, då jag jobbat nattskift, och kom hem 07.00

 
Ingen bild

Da Capo

13 november 2014 20:47

I Sverige pågår ett långsamt och målmedvetet folkmord på den vita ursprungsbefolkningen genom att makteliten massimporterar araber, negrer och individer av andra, också i alla avseenden, främmande folkgrupper, som alla bl.a geom sin högre fertilitet, så småningom kommer fysiskt men inte minst psykologiskt/religiöst att undantränga den sekulära, för sin överlevnad ej kampberedda urspungsbefolkningen - vilken redan före det ofrånkomliga framtida demografiska och ekonomiska sammanbrottet, tvingats i exil, inre eller yttre.
https://affes.wordpress.com/

 
Ingen bild

Lena

13 november 2014 21:04

@Ravenscroft Stefann 18.43
Jo jag har samma inställning som du. Vad väntar vi på? Det kommer att bli besvärligt när det än händer. En del är rädda för att 7-klövern kommer att skylla på SD. Det kommer de att göra ändå. På det sättet är "människan" (människor i största allmänhet) mycket korkad, det ska alltid skyllas ifrån sig. De som har lite mer förstånd begriper nog att det finns sanning och så finns det konsekvens. Gör man si så utvecklas så. Det måste finnas någon som drar igång så att gnistan tänds till att ändra spår för oss i Sverige. Det är av ren självbevarelsedrift. Det som sker nu är vansinnigheter.Jag kommer inte att ställa upp på att "mörda mig själv i slow motion".
Alla dessa förnekare måste få "svettas lite", det kanske blir folk av dem också vad det lider...

Jag såg lite på riksdagsdebatten men orkade inte höra mer än på den första socialdemokraten. Jag kreverar på någon som kommer med så enormt många floskler. DET ÄR FAKTISK AV FEGHET HAN STÅR OCH PRATAR PÅ DET SÄTTET. VARFÖR SKA VI INTE REAGERA PÅ DET? Sådana människor är farliga för oss andra, tyvärr är han själv inte medveten om det.

 
Tony

Tony

13 november 2014 21:07

Fäll!! OMVAL! Tack vi menar allvar!

http://www.caseonline.nu

 
Ingen bild

Lena

13 november 2014 21:19

@Göta och @Annika/Björkbloggen
I stort håller jag med om det ni båda skriver om att islam är en fara för oss som inte är muslimer. Det beror inte på islam i sig utan på att det bosätter sig många muslimer i Sverige nu.
När det blir många av en invandrargrupp så tenderar den gruppen att "hålla på sig och sitt" och påtvinga oss andra att följa deras vilja. Men minns också att bland dessa finns en och annan som inte vill "komma under det paraply där terror styr och precis som vi hitta en plats där de själva kan få bestämma vad man tycker och känner, utan att det är alltid "någon högre upp som ska dana dig". Jag har själv erfarenhet av detta och det blir ofta så att deras röster blir tystade.
I övrigt ser jag rött när det kommer en kvinna shok av tyg för att dölja håret, dessutom kallas de av våra politiker för pensionsräddare!! Horribelt!
Däremot har jag inget emot muslimer i sina hemländer. När jag reser vill jag gärna att det är skillnad mot hemma. Det är historia!

 
Ingen bild

Lars Carlsson

13 november 2014 21:29

Aliansen förde en oansvarig politik och nuvarande regering går i samma fotspår.
7-klöver uppträder som berusade utvecklingstörda och mobbar alla SD:s försök att vrida tillbaka Sverige till ett anständigt land som inte blir hånat av övriga världen för att ha hönshjärnor i ledande ställning !
Om SD menar allvar med sin politik att få till en förändring är det dags nu ! Klockorna ringer nu ! Det väller in analfabeter utan kontroll och ingen annan törs göra något åt det !
Gör ni inget nu får ni fortsätta att sitta på läktaren och titta på matchen !
Självklart ska regeringen motarbetas till fullo

 
Ingen bild

Lars

13 november 2014 22:18

"Knappast läge för taktiskt tänkande när klockan är fem i tolv för Sverige."

Precis. Ett taktiskt tänkande som dessutom utgår från att de övriga partierna ostört ska få fortsätta köra landet i botten genom invandringspolitiken i fyra år till. Nej, den filmen har vi redan sett under de gångna fyra åren med fruktansvärda konsekvenser för Sverige (men inte SD). SD måste i det desperata läge Sverige nu befinner sig i göra allt som står i deras makt för att få till en ändring och försöka bryta partiets isolering i invandringsfrågan. Vad är egentligen ställningen som tungan på vågen i riksdagen och några procentenheter i väljarstöd för SD hit och dit värt om landet fullständigt går åt helvete? En massiv majoritet av SD:s väljare är för ett eventuellt nyval och även om det inte blir det kan SD genom att fälla regeringens budget tvinga fram ett större ansvarstagande från de övriga partierna. När t o m DN:s ledarredaktion "vaknat till" och talar klarspråk om den kommande invasionen förstår man situationens allvar och att det är omedelbar handling från SD:s sida som gäller, där partitaktiska överväganden definitivt måste stå tillbaka.

 
Ingen bild

Lars Carlsson

13 november 2014 22:33

Gör allt för att fälla !
Om SD inte nu löper linan,visar man samma feghet som 7-klövern !
VIKTIGT VJKTIG VIKTIGT !!!!
Vi som har röstat på er vill deltaga i politiken !

 
Ingen bild

Maggan

13 november 2014 22:49

Jag skrev en kommentar i tisdags om att jag tror att alliansen lägger ner sina röster. Det tror jag fortfarande. Alliansen har lagt en skuggbudget som i stor grad stämmer med de rödgrönas. Ett bra sätt för alliansen att förklara varför de lägger ner sina röster kan ju vara:
För att undvika ett nyval, lägger vi ner våra röster. Våra budgetar är ganska lika och vi slipper ett påfrestande nyval. Dessutom får de där SD inget att säga till om.
De tankegångarna tror jag finns hos alliansen. Dessutom skall det ju vara ett möte om integration och invandring snart. Det mötet är inte SD inbjudna till. Bra läge att prata sig samman hur omröstningen av budgeten skall gå till

 
Ingen bild

OT

13 november 2014 23:01

Apropå "30-tal tjänster på Aftonbladet försvinner": http://avpixlat.info/2014/11/13/30-tal-tjanster-pa-aftonbladet-forsvinner/

Apropå "Elisabet Höglund får sparken när Aftonbladet ska spara": http://www.friatider.se/elisabet-h-glund-f-r-sparken-n-r-aftonbladet-ska-spara

Så här nära inpå jul, så får man så varma tankar om de svaga i samhället, så därför tänkte jag denna sång skulle värma upp själarna på de arma journalisterna i arbetslöshetskön.

"Vi komma, vi komma från gamla DDR
och vägen neråt vi vandrat tillsammans hand i hand.
Så röda, så röda vi äro nästan allihop,
forinter till ögon och sanningen på sne’.": http://www.youtube.com/watch?v=demXwADDt6M

 
Ingen bild

Lena

13 november 2014 23:13

@OT
Du är för rolig, det behövs sannerligen ett gott skratt då och då och det kan du förse oss med! Tack för det, din humor är udda men hjärtlig!

 
Ingen bild

Lars

13 november 2014 23:30

"Min hjärna säger istället att det bästa tillfället att fälla regeringen kommer senare."

Vad tänker du med för hjärna då? Det här är ju av allt att döma SD:s bästa, och kanske enda, tillfälle att få bort regeringen under mandatperioden. Sedan ska väl allianspartierna gå fram med separata budgetmotioner.

"Idag kan vi kanske nå 15 procent men det kommer inte förändra något i riksdagen."

Det kan det väl visst. Kom ihåg att tre av allianspartierna ligger kring spärren. En förutsättning för en "dansk" eller "norsk" utveckling i Sverige är att de förbannade invandringsextremisterna faller ut ur riksdagen och gör Moderaterna helt beroende av SD:s stöd. Väntar ni med att fälla regeringen kan alliansen också gynnas och bestå, och vi riskerar en upprepning av den förra mandatpartioden, där SD visserligen växt men fortsatt är isolerat i invandringsfrågan. Nej, man märker ju att de små skitpartierna är livrädda för att SD ska rösta på alliansmotionen och kanske driva fram ett för dem förödande nyval...

 
Ingen bild

Maja Dacke

14 november 2014 00:10

Thoralf, du är mycket klok och strategisk ... men det har du väl hört förut. Jag undrar om du också är jägare ... man vilar på hanen tills det rätta ögonblicket är inne och då ... Det krävs skicklighet och erfarenhet till sådant.

Skulle man våga spela poker med dig, förresten?

 
Lassekolja

Lassekolja

14 november 2014 00:22

@OH "Lassekolja. Jag ber om ursäkt."
Bäste OH! Du har inget att be om ursäkt för! Eftersom jag vet vad jag står, tog jag det från lätta sidan och tyckte faktiskt att tanken var lite kul.
För övrigt vidhåller jag att SD bör vänta en tid, kanske ett år. Varför då? Jo, jag tänker så här, opinionen ser ut ungefär som valresultatet, Alliansen ökar och sossarna minskar, tycker jag iofs är positivt men SD ligger still (än så länge). Även om de 87%-en fortfarande befinner sig i "politisk koma" så kommer alltfler oundvikligen att vakna. Till dess går det utför. Jag är övertygad att det måste först bli sämre innan det blir bättre, d.v.s innan svenska folket succesivt vaknar. Då, men inte förr kommer SD att växa! Först MÅSTE SD-Riks sätta igång med de allmänna informationsutskicken, ingen media kommer att hjälpa SD med det. SD själva måste agera NU!!!
Om SD fäller Regeringen nu och ett nyval/extraval ger ungefär samma resultat som i september, vad har vi då vunnit? I nuläget kommer Välfärdssveriges destruktion att fortsätta ett bra tag till oavsett hur SD agerar!
Jag litar fullt ut på att SD-Riksdagsgruppen gör rätt oavsett vad dom gör. Fäller dom Regeringen är det helt OK för mig. Bara att gilla läget!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Maja Dacke

14 november 2014 00:40

Lassekolja, du är på rätt linje här:

'Först MÅSTE SD-Riks sätta igång med de allmänna informationsutskicken ...'
Och: 'I nuläget kommer Välfärdssveriges destruktion att fortsätta ett bra tag till oavsett hur SD agerar!'

Precis så. Låt sosseriet göra bort sig helt, låt dem börja slåss internt - det kommer snart.

Och det är snart dags för den stora smällen, för den kommer - men ingen Reinfeldt som efter ett par dagar säger: Oacceptabelt ...

Vad händer då?

 
Ingen bild

eddykarlsson@hotmail.se

14 november 2014 01:41

Jag tycker som du Thoralf. Det kommer att uppstå mega-kollisioner i riksdagen även efter tredje december(stämmer datumet för votering om budgeten?). SD bör invänta det rätta tillfället för att ge sjuklövern en bredsida. Ett tillfälle när det blir glasklart för alla vilken bluff den historiskt svaga regeringen är. Svetsloppans och S största misstag var att låta miljömupparna komma in. Dessa 6,7% styr numera Sverige. Skandalöst!

 
Ingen bild

gunnark

14 november 2014 01:46

höstbudgeten 2015 så ryker regeringen,då har dom plockat hit minst en kvarts miljon människor!

Och då gäller extravalet 2 saker.

antagligen fortsätter vi ta hit alla världens problem,eller så ställer vi svenska intressen först!

extraval i mars 2016,själv skall jag spela en slant på detta och då att Thoralf tar plats i riksdagen igen

 
Ingen bild

Martin

14 november 2014 03:00

Thoralf har fel. Ingen väljare lyssnar på debatterna i riksdagen. Om ett år har allt gått in i sin lunk, väljarna har tappat intresset och blir bara irriterade på bråk och nyval, FP har fått möjlighet att vänja sig vid tanken att vara stödparti, alla vallöften har glömts bort. Om ett år kanske SD står där och viftar med armarna och vill ha nyval men får det inte, eller måste hyckla och åbäka sig så mycket att de får skulden för det.

NU är tiden att handla. För många väljare var det en chock att ni fick 13 procent, ni har legitimerats oerhört. Om ni säger att ni orsakar regeringskris för att invandringspolitiken inte kan vänta så ror ni det iland. Får ni ändå inget samarbete från de övriga efter ett nyval/regeringskris, gör samma sak igen.

Många väljare är väldigt besvikna på SD och dess nolltolerans och krypande för media och uteslutningar och tackande för att kriminella vänsterextremister gjort dataintrång. Ni har betett er sanslöst illa och liberaliserats oerhört. Om ni viker ner er nu också kommer många dra slutsatsen att ni inte är någonting att ha. Och de kommer ha rätt.

 
Ingen bild

Martin

14 november 2014 03:09

Sen, strategiskt, Löfven & co har bara gjort bort sig. Och moderaterna är ledarlösa. Dessutom, om de övriga partierna vet att ni inte drar er för strid och sätta hårt mot hårt och gå hela vägen hamnar ni i en mycket mycket starkare position.

Dessutom, de samhällskatastrofer som kommer. Då vill ni väl att dete skall heta att ni har gjort vad ni kunnat? Snarare än att vara nickedockor fyra år till?

 
Ingen bild

Odalbonde

14 november 2014 07:37

Visa allvar med invandringspolitiken. Fäll regeringen. Man kan inte stödja en budget vars största utgift är ett svart hål.

 
Ingen bild

Stefan

14 november 2014 07:56

Jag är kluven i frågan. Om SD lägger ned sina röster så stödjer man passivt regeringens budget som innehåller sanslösa utgifter för invandring. Röstar man i stället på alliansens budget så stödjer man aktivt en budget med lika sanslöst stora satsningar på invandring. Det kan ju verka värre att aktivt stödja dessa utgifter men alliansens budget lär ju inte bli verklighet då den sittande regeringen inte kommer regera på den utan avgå.

Frågan är vad som kommer efter en ev. regeringskris? Det är inte säkert att det blir nyval, framför allt så har alliansens småpartier mycket att förlora på det. Kanske de hellre ingår en ohelig allians med S och blir stödparti åt en socialdemokratisk minoritetsregering? Om S får en riksdagsmajoritet bakom sig så förlorar ju SD sin vågmästarroll och kan inte påverka alls.

 
Ingen bild

OH

14 november 2014 07:58

Vi får snart veta var SD står rent ideologiskt. Kommer ledningen att säga som Reinfeldt givit uttryck för:" Vi ser att vi har en icke socialistisk majoritet i landet men jag och Alliansen föredrar en kommunistiskt ledd regering. Till mina undersåtar säger jag. Öppna Edra hjärtan ty dem hörer Islamisterna till. Tack för mig , nu sticker jag förhoppningsvis till USA.

 
Ingen bild

Bo

14 november 2014 08:32

Det är viktigt att Regeringen slängs ut så snabbt snabbt som möjligt så att inte deras program inte hinner genomföras.

 
Ingen bild

HM Gotland

14 november 2014 08:52

Om alliansens budgetförslag är bättre än regeringens på väsentliga punkter och verkligen skiljer sig till det bättre så bör man rösta på det - inte annars.

Den instabilitet och osäkerhet som uppstår vid ett nyval är ett pris den svenska befolkningen får betala och då är det farligt att låta partitaktiska skäl få avgöra.

 
Jesse

Jesse

14 november 2014 09:00

Fäll regeringen nu. Sverige klarar inte 4 år till med detta vansinne .

http://SD

 
Ingen bild

Stefan A.

14 november 2014 09:15

Ett nyval just nu skulle bara leda till samma valresultat, med risk för färre röstande, ett hot mot SD, nej låt S+MP köra ett år och höja skatter och skära i välfärden och skuldsätta våra barn och barnbarn ytterligare, låt S-mp politiken få fullt genomslag för väljarna, om man skall tro undersökningarna så är det från S som SD nu kan plocka väljare.

 
Ingen bild

Mattias

14 november 2014 09:19

@Jesse, Fredag 14 nov 09:00
Ok, låt säga att SD nu väljer att rösta igenom Alliansens budget, vad tror du händer då, och varför?

 
Ingen bild

Peter Jacobsson

14 november 2014 09:19

Äntligen någon som är inne på samma tankar som jag. Jag är övertygad om att SD förlorar mest på att fälla regeringen nu. Svenska folket är som ett barn med ADHD, klarar inte av förändringar och ett nyval kan utgöra en sådan förändring och som följd av det kommer de att straffa SD som är skyldig till ett nyval. Nä, då är det bättre att istället utnyttja sin position och ställa krav (precis som du skrev) på S. Allt kan man slå en kil mellan S och Mp. Inget nyval just nu är det enda rätta

 
Ingen bild

Niklas R

14 november 2014 10:02

@World Traveller
Islam är vad den alltid har varit. Islamiska Staten, al-Qaida, al-Shababba, Boko Haram, de följer bara sin falske profets fotspår och mördar alla som inte tycker som dem, precis så som det står i koranen och haditherna.
Enda anledningen till att vi varit förskonade från islams framfart de senaste 200 åren har varit vår överlägsenhet och utveckling samt efter kriget så uppstod ett dödläge mellan demokratin och diktaturen som höll islam i schack.
När detta dödläge upphörde så kunde islam sätta igång igen med sin plan att erövra världen, med hjälp av Saudiarabien, Jemen, Qatar,USA och andra finansiärer.

Vad du inte får glömma är att det var inte länge sedan nordiska medborgare togs som slavar av muslimerna och såldes på slavmarknader i t.ex Marrakech och på andra platser runt om i den muslimska världen. Blonda, blåögda flickor var väldigt populära då som nu som sexslavar. Idag får du betala ca en tusenlapp för en nioårig blond flicka på Islamiska Statens slavmarknader.
För att undvika att svenska fartyg attackerades av muslimska terrorister så betalade Sverige lösen till Barberstaterna, vilket vi gjorde fram till 1845.

Så det är inte islam som har radikaliserats, det är omvärlden som har blivit svagare vilket gjort att de kunnat återgå till sina gamla vanliga aktiviteter utan att någon kunnat, velat, stoppa dem.

 
Ingen bild

Lars Carlsson

14 november 2014 10:09

Alla måste väl förstå !
"ETT NYVAL ÄR ETT OBEHAG MAN TAR FÖR ATT SLIPPA ANNAT OBEHAG"!
I varje fall måste man försöka.
Kolla med Ian W!

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 november 2014 10:17

Jag röstade ja, men saknade alternativet: Ja, men låt dem göra bort sig mera först.

Under tiden måste väljarna upplysas om problem och kostnader runt invandringen.
Hur bilar brinner, stenar haglar genom luften, Moskeer byggs, hedervåld förekommer, den gigantiska kostnaden, osv. osv.
Invandrade läkare vill nu kunna jobba i vården, men det innebär att Syrien och andra länder dräneras på egna läkare som verkligen behövs när striderna är över. De behövs givetvis också i de gigantiska flyktingläger som nu finns i Mellanöstern.
Visst råder det läkarbrist i Sverige, speciellt på landsbygden, men problemet är inte nytt.
Frågan är varför det inte har utbildats tillräckligt antal läkare under alla år. Någon brist på lämpliga unga svenskar finns absolut inte...

 
Ingen bild

Trollfar

14 november 2014 10:26

Själv litar jag helt på att vad Mattias Karlsson/Jimmie väljer är rätt väg att gå.

 
Ingen bild

Markku Ahonen

14 november 2014 10:36

"Hjärta och hjärna..." Trodde du varken hade det ena eller det andra! Trevlig helg

 
Lassekolja

Lassekolja

14 november 2014 10:37

Instämmer med både Hulda och Trollfar m.fl Invänta rätt läge så finns chans till förändring, på riktigt! Ingen har nå´t att vinna på omedelbart "regeringsfall"!
SD (absolut senast) 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

14 november 2014 10:40

Betr. Dig Markku tror vi inte, vi vet! Hur vi kan veta? Jo, genom att läsa Dina inlägg här på Thoralf´s sida!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Onkel Sven

14 november 2014 10:47

Enligt mitt sätt att se så är det med Löfven som med kosvansen dvs båda växer neråt !

 
Ingen bild

Vov!

14 november 2014 10:55

Hanna Wig Mazeitaviciené och Cassandra Sundin heter de två riksdagsfröknarna som lagt motionen om hunddagis, och värre är att dessa riksdagsfröknar sitter där med alltför hög lön med tanke på deras insatser och dessutom representerar de Sverigedemokraterna, som nu igen blir till allmänt åtlöje. Jimmie Åkesson hette han som i riksdagen tillkännagav att partiet ska satsa på ”mjuka frågor” för att på det sättet locka kvinnor till partiet!

Ett koncept för att locka folk till Sverigedemokraterna, liksom till varje annat parti, vore istället att satsa på politiska frågor, för när allt kommer omkring så är partierna till för att bedriva politik, och när man bedriver politik handlar det om att fokusera på sådant som är bra för Sverige och svenska folket, inte på enskilda ledamöters bekvämlighet.

 
Ingen bild

Sven

14 november 2014 11:06

@Niklas R

Och var har du fått dina vanföreställningar ifrån?

Är det genom adekvata högre studier ex religionsvetenskap, eller trams du läst på nätet?

Det är så lätt att ha åsikter om saker man inte är insatt i, men är du engagerad och tycker att Islam är så viktigt läs det seriöst på någon utbildning, bli Islamolog och jag lovar att du får mer perspektiv på saker och ting, men det är bekvämt att göda sina fördomar, byggda på vad? Inte är det sanningen i alla fall, om man tycker att det är viktigt i sammanhanget vilket jag tycker.

Vilka människor dödas och lider mest av islamistiska fundamentalister?
Jo, andra muslimer. Om nu islam skulle vara så ond och enbart ute efter att döda otrogna dvs icke muslimer, varför dödar de då andra muslimer?

Den kristna världen är genom historien inte så dåliga på att döda och förtrycka i religionens namn. Ligger det i kristendomens natur, eller?

Men ska vi riva alla institutioner och universitet där man på saklig grund inte håller med din religionsåskådning? Dt hade varit enkelt och ur SD-perspektiv håller de på med Svenskfientlig verksamhet , vilket SD nu motionerar om att man skall registrera och sluta finansiera (Och SD ser inte det som ett DDR samhälle?!)

@ Hulda

Nej läkarbristen är inget nytt mer hur skall man konkret gå tillväga för att lösa problemet?
Ska man locka till sig läkare, genom att ta bort det som högutbildade vill ha (brett kulturliv), detta blir bara naivt och paradoxalt när man ser på SD-landstingsbudgetten.
Men ärligt, hur tänker SD lösa frågan om den regionala läkarbristen om man samtidigt ska ta bort förutsättningarna?
Kan någon seriös ge mig ett bra svar?

Vänligen
/Sven









 
Ingen bild

08Söder

14 november 2014 11:12

En av mina dagliga sysslor är att läsa några fria bloggar.
I dag läste jag Karl-Olov Arnstberg, som ställde några frågor.
De som hatar SD och dess väljare bör läsa hans text, kan vara lämplig att skriva ut och ge till din till 87 % korrekta omgivning.

http://morkläggning.wordpress.com/2014/11/13/fraga-till-87-procenten/#more-12498

 
Ingen bild

Hacke

14 november 2014 11:16

Jag hävdar som tidigare, avvakta, det kommer bättre tillfällen skicka denna usla regering dit dom hör hemma, tror rent av att dom kommer att snubbla dit själva vad det lider. Dom har en dödsdömd sits och en allians som bara vill sitta och gnugga händerna vid ringside och lägga krokben så fort tillfälle ges.
Jag funderar på ett inte troligt men ändå fullt möjligt scenario om sd lyckas hålla samtliga parter på halster fram till knapptryckningen. Tänk om alliansen av rädsla för att nu högst oönskat i förtid få ikläda sig rollen som ansvarstagande förhandlare med fienden/alternativt nyval, lägger ner sina röster på egna budgetförslaget och sd skulle rösta på detta. Vilken otrolig skam man skulle få stå där med inför sina väljare och svenska folket.

 
Ingen bild

Mattias

14 november 2014 11:17

OT
Kent Ekeroth förnekar sig inte gällande "vi och dom", SD´s politiska kärna.
http://korturl.com/ozd041

 
Ingen bild

ugglan

14 november 2014 11:20

I nuläget bör SD ligga lågt i frågan om att fälla regeringen. Förr eller senare kommer regeringen ändå att begripa att underlaget är för tunt att regera vidare med.
Frågor som "Förbifart Stockholm" är redan förlorad, likaså frågan om Bromma flygplats.

 
Ingen bild

Vov-Vov!

14 november 2014 11:23

Inkvoteringen av kvinnor till riksdagen har gått ut över kompetens och omdöme. Dessa inkompetenta ledamöter drar ett löjets skimmer över partiet. De låter som omogna fjortisar. Ska dom också kräva betald valpledighet för att kunna vara hemma med sina nyfödda valpar? De ska företräda sina väljare i Riksdagen, det förpliktar, inte sig själva eller sina husdjur.

Nästan alla motioner i Riksdagen (2887 st i år) hamnar i papperskorgen och ger inget avtryck i politiken. Men de avslöjar enskilda ledamöters agendor, prioriteringar och kapacitet- något som vi ska ha i åtanke när vi sätter personvalskrysset på valsedeln nästa gång.

Hunddagismotionen ligger i nivå med burfågelmotionen som en centerpartist lyckades prestera under sina 30 år i Riksdagen.

 
Ingen bild

Trollfar

14 november 2014 11:41

Korrekt länk, förhoppningsvis.

http://morklaggning.wordpress.com/2014/11/13/fraga-till-de-87-procenten/

 
Ingen bild

Sven

14 november 2014 11:52

En snabb koll på Statistiska centralbyråns hemsida beskriver framtiden så här, vilket inte stämmer med bloggen ni hänvisar till och som saknar källor. Var hamnar trovärdigheten, 1, hos bloggaren utan källor 2, prognos av Statistiska centralbyrån?

"På längre sikt antas invandringen minska samtidigt som antalet utvandrare ökar eftersom de senaste årens höga invandring inte förväntas fortsätta samtidigt som en högre folkmängd ger fler utvandrare. Under hela prognosperioden antas att fler invandrar än utvandrar. Idag är drygt 1,5 miljoner eller 16 procent av befolkningen född utomlands. År 2060 beräknas 18 procent eller drygt två miljoner vara födda utanför Sverige."

http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Befolkning/Befolkningsframskrivningar/Befolkningsframskrivningar/14498/14505/Behallare-for-Press/372727/

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

Vov-Vov!

14 november 2014 12:25

Apropå Anna Kinberg Batra, gift med hovnarren David Chandra Batra, som har sagt att hon vill ha fri invandring. Uttalandet har inte tagits tillbaka eller nyanserats, varför partiets ”lantisar” har anledning att lämna skutan.

Hon skrev 2001 en motion i Riksdagen med krav på i princip fri invandring, tillsammans med partikamraterna Per Bill, Karin Enström, Gunnar Axén, Henrik S Järrel och Lars Lindblad. De skriver att ”de nya svenskarna gör vårt samhälle rikare och mer dynamiskt”.
Facit idag?

Det gäller att ha bra minne för att komma ihåg alla man skall bita i benet.

 
Ingen bild

Vov-Vov!

14 november 2014 12:44

FörsvarsSverker ha nu sagt sitt!
Ubåt var det.
"inga rasis,,, nej, inga osvenska ubåtar i våra vatten"!.

Finns det verkligen inga intelligenta människor i detta landet?
I så fall är det lika bra att vi hundar tar över redan nu.
Ut med allah, in med canis.

Grrrr...,

 
frädagsskämt

frädagsskämt

14 november 2014 13:07

Stefan: va e de för en konsti fisk?
Sverker: de ser du väl, de e en utter.

http://www.bonton.se/modules/bonton/file.asp?d=2014-11-13

http://www.bonton.se/modules/bonton/file.asp?d=201

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 november 2014 13:16

Vov-Vov.
Du gnäller över Hannah Wigh och Cassanadra Sundin och deras motion om ett hunddagis i närheten av riksdagen. Något som INTE ska betalas av det allmänna, utan av berörda hundägare.
Detta är en av mängder av motioner, men som sticker ut.
Men gnäll aldrig över Hannah Wigh. I debatter brukar hon köra över sina motståndare, utan pardon.

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 november 2014 13:21

I det parlamentariska läge som nu råder är det oerhört viktigt med informaton från SD.
Den som intresserat googlar på SD, hamnar inte här först utan på SD,s egna hemsida. Den måste minst en gång varje dag uppdateras med relevant information.
Den bild som media ger av SD är till 99% fel och den som hamnar på en SD-sida måste snabbt och lättfattligt få en rätt bild av partiet.

 
Ingen bild

OH

14 november 2014 13:36

Om SD lägger ned sina röster och ej stöder Alliansens budget sitter SD säkert med 13% utan nämnvärt inflytande i 4 år.Hur många tänker då, det hade varit bättre om jag fortsatt röstat Moderat. Hur många tar då risken med att rösta SD om 4 år.
Fäll regeringens budget och SD har säkerligen sina väljare kvar + några till.

 
Ingen bild

Mattias

14 november 2014 15:40

OH, Fredag 14 nov 13:36
Tror faktiskt du slösat bort din röst, precis som ca 800 000 andra svenskar.

 
Ingen bild

Andreas

14 november 2014 15:56

Fast vad ditt hjärta märker, men din hjärna missar är att regeringen kommer att få igenom allt det sämsta av sin politik oavsett hur många gånger SD röstar emot dem i enskilda frågor. När det gäller de mest verklighetsfrånvända frågorna har sjuklövern en mycket god samsyn och en stark majoritet utan SD:s stöd.

 
Ingen bild

tjolahopp

14 november 2014 16:16

@Mattias,"Tror faktiskt du slösat bort din röst, precis som ca 800 000 andra svenskar."

Jaså, minsann, du tycker att vi skulle lagt dem på ett 6% parti. Vars partiledare målar båtar med giftfärg och kör på illegal diesel. Eller kanske på ett parti vars ledare kallar alla utanför Stockholm för dumma lantisar. Eller kanske på ett parti vars partiledare bor i lyxvåning runt Karlaplan och kallar sig arbetare.

Tro inte att vi är dumma Mattias, då begår du ett misstag. Snart skall du se vad 13% av rösterna kan göra.

 
Ingen bild

Niklas R

14 november 2014 16:28

@Sven

Vem påstår att det är vaneföreställningar?
Är du kunnig i koranen och haditherna? Är du en imam eller shejk?

Vilket av det som jag har nämnt hittills är inte sant angående islam? Ge konkreta exempel.

Om du visste något om islam så skulle du veta att koranen är väldigt tydlig med att de enda som en muslim inte får döda är en annan muslim. Vem som är muslim är väldigt detaljerat beskrivet i koranen.
Det räcker inte med att säga att man är muslim, du måste agera och bete dig på ett visst sätt för att vara muslim. Gör du inte detta eller bryter mot sharia så är du inte en muslim utan en avfällning. Avfällningar inom islam dödas.
Där har du svaret på varför till exempel islamiska staten så gladeligen dödar andra muslimer. Sedan hjälper det inte att olika sekter inom islam har olika uppfattningar om hur koranen skall tolkas. Men det är deras problem.
Därefter så skall alla hedningar dödas (sådana som inte är judar eller kristna) medan judar och kristna kan ges ett val, underkasta sig muslimskt styre och betala straffskatt eller dö.
Att kristna och judar ses som varelser som är sämre än hundar underlättar ju inte direkt relationerna mellan oss och dem.

Islamapologeter försöker alltid peka och säga att den kristna världen gjorde si, den kristna världen gjorde så när man påpekar vilken falsk, hatisk och mordisk sekt islam är.På det svarar jag bara; Och?!?
Vad har det med hur muslimer beter sig idag när de tar småbarn, kastar dem till marken inför sina mödrar och stampar in bröstkorgen på dem? Skulle vår historia ge muslimer någon carté blanche att bete sig som svin?
Dessutom, om du nu tror att du kan något om historia så ska du fundera på hur mycket trevligare den muslimska europeiska historien är med hur osmanerna betedde sig i det ockuperade balkan mot de kristna som var fast där. Hur de tog ut skatt i form av kristna barn, med mera.
Vilken kristen stat i västeuropa gjorde så mot sina undersåtar?

Och innan du kommer dragandes med den atlantiska slavhandeln så kan vi konstatera två saker, den muslimska världen höll på mycket längre, tog många fler svarta slavar och det förbjöds inte förrän 1950. Enda anledningen till varför det inte finns några svarta slavbefolkningar kvar idag i Mellanöstern och på den arabiska halvön är för att alla manliga slavar kastrerades.

Men för att svara på din konkreta fråga, nej det ligger inte i kristendomens natur eller budskap att döda, hata och förtrycka sina medmänniskor. Men det gör det i islams budskap, det går inte att missa.

 
Ingen bild

Göta

14 november 2014 16:29

Sven frågar 11:06 ovan: "... Om nu islam skulle vara så ond och enbart ute efter att döda otrogna dvs icke muslimer, varför dödar de då andra muslimer?"

Svar: För muslimer behöver de som kallas "otrogna" inte nödvändigtvis vara kristna, judar eller andra ickemuslimer. Ett av problemen med islam är dess uppdelning i olika grupperingar som strider mot varandra internt. De olika huvudgrupperna Shia och Sunni har krigat mot varandra i tusentals år (sedan Mohammed dog 632), och i inbördeskrigen i Mellanöstern är det de olika islamgrupperna som strider mot varandra. Detta gäller i högsta grad även i Irak, Lybien, och Syrien, där Västmakterna har lagt sig i och hjälpt den grupp som för tillfället strider mot regeringsmakten och påstått sig vara frihetsälskande rebeller.

I Irak ska det ju förställa vara fred nu, men där dör hundratals varje månad genom bombattentat på olika moskéer och marknadsplatser. Ibland är det shiiter som bombar sunni-moskéer och ibland sunniter som bombar shia-moskéer.

I Syrien tillhör Assad och hans regering alawiter, som är en shiitisk undergrupp. Oppositionens muslimer (varav många är al-Qaeda-islamister)tillhör sunni. Även här har Västmakterna (inklusive Sverige) lagt sig i och hjälpt de Assad-fientliga sunni-rebellerna med både pengar och vapen och på så sätt också hjälpt till att skapa den grymma och snabbt växande sunniislamistiska rörelsen IS (Islamiska Staten).

I de landsdelar i Syrien där sunni råkar ha övertaget för tillfället, flyr shiamuslimerna och där shia har tillfälligt övertag, flyr sunnimuslimerna - till Europa och hit till Sverige. För mig är det helt obegripligt hur så många svenskar kan inbilla sig att dessa olika grupper som har stridit mot varandra i tusentals år helt plötsligt skulle ändra sig och börja älska varandra bara för de har passerat den svenska gränsen.

 
Ingen bild

Christer

14 november 2014 16:35

Jag har ögnat igenom samtliga kommentarer på denna sida, även de som låg utanför själva ämnet. Kärnfrågan var om SD ska fälla regeringen nu eller senare. Jag litar på omdömet i Riksdagsgruppen vid tillfället. Tycker också att Löfvens anmodan till SD är horribel. Att ett parti som han inte vill ta i med tång, ändå skall visa ansvar mot landet, d.v.s rösta med hans budgetförslag. Dumt är bara förnamnet.
Men jag tror inte vi får ett nyval så lätt. Skulle inte bli förvånad om Alliansen lägger ner sina röster vid omröstningen av det egna förslaget. Allt för att slippa nyval. Det borde öppna fler ögon för att vi endast har ett oppositionsparti i Riksdagen, och att hela 7-klövern hänger tätt samman.
Måtte nu bara partiet kunna hålla samman under J.Å sjukskrivning. Att det inte bildas fraktioner av något slag. Det vore slutet för landet, om vi inte kan hålla sams kring ett så viktigt mål. Det finns inget som tyder på det i nuläget, men man minns hur det gick för NyD. Sverige är värt ett bättre öde.
De tre viktigaste frågorna för SD måste vara samsynen på:
Invandringen
Kriminaliteten
Försvaret

 
Ingen bild

GBJ

14 november 2014 16:54

Man börjar kunna se att fler och fler ifrågasätter invandringspolitiken, inte minst i skenet av Migrationsverkets nya prognoser.
Det är därför läge för förändring, för att skapa kaos och nyval, det kommer tvinga andra partier att ändra sin politik, annars förlorar de ännu fler röster. Därför måste SD rösta på alliansens budget, det finns ju faktiskt en borgerlig majoritet i riksdagen. Förändring uppstår ur kaos. Vi kan inte leva med nuvarande politik i fyra år till. SD har ett mkt stort ansvar och får inte svika sina väljare eller Sverige, allt måste göras för att stoppa vansinnet.

 
Ingen bild

SDare

14 november 2014 17:12

Mmmm! Här kommer lite berikande fredagsmys

http://www.youtube.com/watch?v=JtVoC2g6sts

 
Ingen bild

dagens citat

14 november 2014 17:27

Fråga till de 87 procenten Posted on november 13, 2014 by I&M

Håkan Karlberg heter en man som ägnar mycket tid åt att skriva till politiker och opinionsbildare och upplysa dem om konsekvenserna av svensk migrationspolitik. Han låter också mig och Gunnar få del av hans skrivelser, som mestadels är på kornet. Det hindrar inte att han blir deletad och skräppostmarkerad av de flesta av dem som borde läsa det han skriver. En av hans skrivelser riktar sig till Leif GW Persson och lyder så här:

Om man vet att 550.000 människor bor i 186 utanförskapsområden, som inte fanns för 25 år sedan, och att vi i år kommer att ge permanent uppehållstillstånd till en folkmängd motsvarande Karlstads storlek, och att vi inte har bostäder, jobb och samhällsservice åt dessa. Och om man vet att inströmningen inte är tillfällig utan kommer att öka nästa år, och nästa etc. Om man dessutom anser att invandring är en alltför våldsam omvandling av Sverige och därför en ödesfråga. Vilket parti borde man då ha röstat på i valet.

Det är en fantastiskt bra fråga! Den ger en beskrivning av ett Sverige som inte går att förneka för den som någorlunda hänger med i mediernas rapportering. Den hyllar inte Sverigedemokraterna på något sätt, men framför allt: det är den som blir tillfrågad som måste komma med argumenten. Den som frågar behöver inte försvara sig mot påståenden om högerextremism, populism, rasism, främlingsfientlighet, islamofobi etc.

Jag har därför tagit mig friheten att bygga ut frågan en aning, men detta hade aldrig skett utan Håkan Karlbergs geniala formulering (ja, i all sin enkelhet är den faktiskt det). Den här frågan tycker jag att väldigt många av er som förstått vilken katastrof som väntar Sverige ska ställa, när en lämplig situation dyker upp:

Om man vet
• att under de närmaste fyra åren beräknas ytterligare en halv miljon människor att beviljas permanent uppehållstillstånd i Sverige;
• att en majoritet av dessa är lågutbildade muslimer som aldrig tidigare levt i en demokrati,
• att inströmningen inte är tillfällig utan kommer att öka ytterligare;
• att Migrationsverket begärt ytterligare 48 miljarder för att under de närmaste fyra åren
kunna hantera asylansökningar och ordna med flyktingförläggningar och att detta bara
är en bråkdel av den verkliga kostnaden;
• att det inte finns jobb för nykomlingarna (Sverige har extremt få jobb tillgängliga för lågutbildad arbetskraft jämfört med snittet inom EU);
• att bostadsbristen redan nu är mycket svår;
• att mer än 550.000 människor bor i 186 utanförskapsområden, som inte fanns för 25 år sedan. (I ett utanförskapsområde förvärvsarbetar färre än 60 procent av de boende i arbetsför ålder och färre än 70 procent går ut grundskolan med fullständiga betyg eller färre än 70 procent röstande i senaste kommunalvalet);
• att Sverige enligt polisens rapportering nu har 55 ”no•go•zoner” dvs. områden där uppgörelsen bland kriminella kan resultera i skottlossning på öppen gata, där invånarna inte törs avge vittnesmål och där polisen inte är välkommen;
• att svensk kriminalitet i en europeisk jämförelse är skämmande hög, uppklaringsprocenten skrämmande låg och invandrare är starkt överrepresenterade, i synnerhet när det gäller vålds• och sexualbrott.

Hade jag råd, skulle jag vilja köpa en helsida och ställa frågan i Dagens Nyheter eller någon annan stor morgontidning (De kommer förstås att nobba. Nej förresten, de kommer inte ens att besvara min förfrågan.). Men om... …

Skulle jag

• bli beskylld för att ljuga?
• F! demonstrera mot rasism på Medborgarplatsen i Stockholm?
• Fores göra en ”motannons” där de påpekade att det minsann var jobbigt också för svenskarna som emigrerade till Amerika.
• Göran Rosenberg nu återigen med kraft påpeka att antisemitismen var skrämmande?
• Lena Mellin nästan få en hjärnblödning för att främlingsfientligheten brett ut sig ännu mer?
• ”68•panschisarna” demonstrera i Rågsved?
• De Rasifierade få en helsida för rappakalja i DNs kulturbilaga.
• Expo begära ännu mer stålar från staten för att bekämpa nazismen?
• 126 myndigheter lägga in ett extra sammanträde för att diskutera värdegrunden?
• eller • skulle det bara bli totalttyst i medierna?

Förhoppningsvis skulle ytterligare 13 procent av svenska folket inse hur överkörda de
var av svenska politiker och medier. Till höger, till vänster och i mitten.

Karl•Olov Arnstberg

tidigare professor i etnologi vid Stockholms universitet,
författare, debattör http://morklaggning.wordpress.com/blogg/

 
Ingen bild

Gute

14 november 2014 17:53

Nu håller vi tummarna för att Anna Kinberg Batra väljs som ledare för "nya" Moderaterna, det skulle spara en massa arbete och energi.

Tänk er tanken när Anna&Annie ska stå i fronten för oppositionen.... det är en ren önskedröm det.
Samtidigt är det då guldläge för KD och Folkpartiet att presentera något nytt som partiledare, det kan isåfall hålla kvar väljarna inom Alliansen. Men jag anar att många väljare är besvikna på Alliansen och satsar istället på ett oppositionsparti som vill skapa en förändring. På riktigt!

Ha en trevlig helg!

 
Ingen bild

Lärare

14 november 2014 18:23

Håller med Thoralfs analys av läget. Bäst att vänta in rätt tillfälle. Jag litar fullkomligt på Mattias Karlsson och övriga i ledningen att dom fattar rätt beslut för Sverige och SD!

Låt 7-klövern förstöra lite till, Batra tänker föra samma vettlösa invandringspolitik som Reinfeldt, det kommer reta upp svenska folket ytterligare. Löfvén är ju "ihopklistrad" med MP.

Kan inte annat bli än en katastrof framöver, då om inte förr har nog svenska folket vaknat och röstar SD!

Heja SD!

 
Ingen bild

World Traveller

14 november 2014 18:34

Jag håller också med Thoralf. Jag tror att de Rödgröna, tillsammans med Alliansen, kommer att ställa till med en katastrof och tvingas avgå självmant. Det är nog bättre att låta dom göra bort sig rejält. Då har de mindre anledning att skylla på SD. Att låta dom fortsätta ett tag till kommer givetvis att öka Sveriges skuld utomlands och skada vårt land ännu mer, men skadan blir bara marginellt större än om SD tvingar fram ett nyval nu. Om ett år så kommer förhoppningsvis många fler svenskar inse vilken skada 7-klövern åsamkar vårt land när de själva drabbas av inbrott, deras barn blir misshandlade och kan varken få jobb eller bostäder samtidigt som de kan se att nysvenskarna får allt de pekar på. Förhoppningsvis kommer de då äntligen att tänka till och rösta på SD. Faran finns visserligen att Svensson fortsätter med sitt strutsbeteende och vidareutvecklar Stockholmssyndromet till nya höjder.

 
frädagsfilm pa preferans

frädagsfilm pa preferans

14 november 2014 18:41

http://youtu.be/TkmkPAY_g6I

http://youtu.be/TkmkPAY_g6I

 
Ingen bild

Post Scriptum

14 november 2014 18:55

- Jag håller till 100% med mig själv - oftast.

- Håller du oftast också till 100 % med dig själv?

- Bingo,bongo Kindberg Batra är inte dum.

- Är hon också bra på arabiska?

 
Ingen bild

Sven

14 november 2014 18:59

@ Niklas o Göta

Jag tror att vi har något här!

Niklas du tar tydligen på dig att beskriva vem/vilka som är rättrogna muslimer och inte. Majoriteten av muslimer är ju inte fundamentalister och har några som helst ambitioner på att döda vare sig avfällingar eller otrogna, är de då inte riktiga muslimer? Vad ger dig tolkningsföreträde i den frågan?
Jag håller med om att fundamentala grupper är inte bra eller rättare sagt åt helvete, men sådana har vi inom de flesta religioner. Så vad vill du komma!?
Du kan ju inte ignorera alla som inte vill döda veranda jävel vilket är majoriteten av alla muslimer.

Göta, har vi sett tendenser till ett urartat muslimskt blodbad i Sverige?
Nej är mitt svar har du något annat svar, det ända vi haft är ett misslyckat självmordsattentat.. Tänk på alla ex jugoslaver som kom under deras krig, så mycket konflikter dem i mellan blev det inte..

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

Troll

14 november 2014 19:19

@Sven,"Majoriteten av muslimer är ju inte fundamentalister".

Hur vet du det, en seriös källa fodras.

 
Ingen bild

dille

14 november 2014 19:19

Jag tar av mig hatten och bugar för en strålande analys. Bravo Thoralf.
Vad som är allra bäst är att ditt förslag går ihop:
1. Det vore ansvarslöst och dåligt för Sverige med en ofinansierad - låt vara behjärtansvärd - reform av a-kassan.
2. Ett ärligt upplägg (ungefär som du skisserat) kommer att tvinga s och v att bekänna färg. Vill de ge stöd till rättvisa för den svenske arbetaren eller ösa pengar på en bankrutt flumpolitik.

 
Ingen bild

Observer

14 november 2014 19:49

Kan Thoralf berätta för oss hur det skulle gå till att fälla regeringen mitt under mandatperioden?

...Är det inte bara nu man har chansen och 2014?

 
Ingen bild

Observer

14 november 2014 19:54

Viss är det väl rätt ofattbart ändå, Både det blå och det röda blocket är i det närmaste proppfulla av rena dumskallar i mitt tycke -Som målar båten med giftfärg fast man är miljöminister, Supande feminister O.s.v O.s.v
...Man undrar hur det ha kunnat bli så här!

 
Ingen bild

Rune

14 november 2014 20:52

Observer frågar Thoralf hur det går till att fälla regeringen mitt under mandatperioden. Och verkar tro att det enda tillfället är nu?
Men om jag har förstått det hela rätt så kommer det ju många omröstningar under mandatperioden där Regeringen kan fällas. Kanske det är bättre att avvakta ännu en tid? Kanske till våren? Denna nu sittande Regering kommer hela tiden att göra bort sig och får den mera tid på sig så blir svenska folket mer medvetet om att den måste bort. SD kommer då att ha mer opinionsstöd för att fälla Regeringen än vad som finns nu.

 
Ingen bild

OH

14 november 2014 21:13

Att tro det kommer bättre tillfällen för SD för att få större makt under dessa 4 år är rena spekulationer och önsketänkande. Det är nu möjligheten finns. Det är nu, endast nu SD har makten att förändra. Den som tror att sossarna gör eftergifter till SD om invandringspolitiken blir säkert besviken. Invandringen måste hejdas men sossarna kan säkert hålla ut hela mandatperioden med hjälp av andra än SD.För att SD skall kunna få mer inflytande måste dom helt klart stödja Alliansens budget. MPK och VPK måste bort.

 
Ingen bild

Lena

14 november 2014 21:14

Jag viker ner mig för dina argument Thoralf, framför allt för att SD behöver tid också att förbereda sig för ett nyval. Det är också något jag tänkt på gällande organisationen hur den kan fungera när partiet växer så det knakar. Det finns en del organisation och administration att ta tag i förstår jag.

@SDare 17.12
Angående länken: sådant roar inte mig, det är osmakligt och tror inte alls att det är representativt för afrikaner. I denna by så ser alla mycket magra ut, även korna, det kan vara en by där alla saknar utbildning, där det varit generationer som flyttat ut och där de haft en "hövding" som inte varit riktigt klok. det finns ju även här men kanske på en annan nivå så att säga...;).

@Sven
Gällande vem som har tolkningsföreträde, skilj på sekulära, moderata muslimer och den nu på framgångsrika politiska muslimska rörelsen som vill införa sharialagar. (De finns de facto redan i Sverige). Förra året besökte jag Turkiet, vår reseledare var en universitetsutbildad man i sina bästa år med, mycket, mycket nationalistisk hållning och också en trogen Erdogananhängare. Men ibland på kvällarna i barerna satt han och drack Ouzo (men det heter något annat på turkiska). Han förklarade för oss att ALLT som vi västerlänningar får göra DET fick även han göra som muslim, t o m dricka starksprit. Detta enligt den turkiska versionen av islam. Men om du tar shariaanhängarnas islam så är det absolut förbjudet att dricka sprit, vin, öl, att ha sex med en kvinna du inte är gift med m m.
Den muslimske man jag kände på 90-talet skämdes och var ofta mycket arg på andra muslimer som levde på bidrag men satt o snackade skit om svenskarna. Han blev ganska snabbt utfrusen när han påminde dem om vad som står i koranen (för han var högskolestuderad i koranen): den som inte arbetar ska aldrig kunna kalla sig muslim. (det finns en sådan passus i koranen där det står det så.
Nu är det väl så att för dessa muslimska immigranter, som kommer i massor, ofta är lågutbildade och de har säkert en hel del problem med identiteten. Då blir det lätt att man föraktar den hand som föder dem och att de skyller allt på "den rasistiske svensken".
För övrigt så har många grupper från forna Jugoslavien fortfarande efter 20 år att umgås med den etniska grupp som de själva inte tillhör. Så begär inte mer av svenskarna än vad som du begär av andra.

 
Ingen bild

Thoralf À

14 november 2014 21:47

Det läggs en ny budget 2015, 2016 och 2017 som SD kan fälla om Alliansen fortfarande lägger en budget. Samma situation kommer inträffa varje år om Alliansen fortsätter sitt samarbete. Vill de borgerliga partierna vara ett alternativ till de rödgröna måste de fortsätta sitt samarbete,

 
Ingen bild

Clas_S

14 november 2014 22:03

Om inte SD fäller den rödgröna regeringen så kommer i alla fall inte jag att rösta på SD mer. Då blir det sofflocket.

 
Ingen bild

Sven

14 november 2014 22:30

Jo, varför är inte majoriteten av muslimer fundamentalister.

Börja med att definiera ordet fundamentalism och sedan applicera det på en religion, man finner då att fundamentalism är en företeelse som inte råder i de majoriteten av de muslimska länderna utan utgörs av en minoritet.

Behöver jag ha källor på det?

Vänligen
/Sven

 
Lassekolja

Lassekolja

14 november 2014 22:54

@Christer 16:35, Mycket bra inlägg! Instämmer helt! Vill dock byta Försvaret mot Äldreomsorgen eller dessa båda på gemensam tredjeplats i SD´s prioritering. Försvaret har ju tillkommit nu, var ej med från början bland tre huvudfrågor för SD.

http://www.status.st

 
Ingen bild

Sven

14 november 2014 23:18

Varför inget fokus på skatteplanerande företag somrar till Luxemburg och försnillar Sverige på pengar, skulle betala all invandring och massa annat bra?

Helt sjukt att ignorera detta Sverigefientliga tilltag!

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

Göta

14 november 2014 23:24

@ Lena angående din kommentar till SDare 17.12

Mycket bra kommenterat Lena. Jag är exakt av samma åsikt, och jag tycker det finns anledning för Thoralf att ta bort kommentaren av SDare 17.12

 
Lassekolja

Lassekolja

14 november 2014 23:25

Jag har sedan igår kväll läst igenom samtliga drygt 140 kommentarer + mina egna. Jag blir mycket imponerad av flera, bl.a Rune, ja, jag minns inte alla nu men så dyker det upp en kommentar, som jag önskar att jag inte sett, nämligen "Clas_S"´s. Din enda ursäkt kan vara att Du aldrig lämnade stadiet "trotsig tonåring"!?! De enda, som gläds åt Ditt "sofflocksbeslut" är SD´s motståndare eller vad, menar Du, vinner vi på att stanna hemma på valdagen? Du får ursäkta mig men jag blir så provocerad av sådana som Dig att även om SD behöver varje röst har jag nästan lust att be Dig fundera över huruvida Du är en riktig Sverigedemokrat!?!

http://www.status.st

 
Ingen bild

mig

14 november 2014 23:26

,tänk om denna högfärdige kent ekeroth hade lärt sig tala.
talets innehåll är ju förträffligt och sant - han hade kunnat bli en modern lenin. lyssna och njut av sanningen!

http://youtu.be/KkgFmxy7mHU

 
balder

balder

15 november 2014 00:08

Mitt råd är att smid medan järnet är varmt. Vänta, längta, se efter vad grannarna tycker det är en förlorar strategi. Det är väl så svenskar i gemen brukar göra. "kolla vad grannen tycker" i stället för att ta strid för vad du tycker själv. Det är väl bara smålänningar och dalmasar som vågar. Eller????

http://sverige

 
Ingen bild

Sven

15 november 2014 00:10

Intressant det där med Svenskfientlighet;

vad är det; efter som Reinfelt, Bert Karlsson och vem som helst som inte sympatiserar med SD verkar vara det, är det en diagnos eller, vilken substans har begreppet?

Vem har givit det legitimitet?

Finns det någon med en seriös tolkning/förklaring som kan förklara detta nya begrepp?

Är det att ta på allvar eller är det ett skämt?

Är det detsamma som åsyftas i motionen om 2014/15:2606, i så fall åsyftar ni på alla som inte röstar på er, och är inte det ett totalitärt tänkande typ DDR som SD gärna kallar alla andra?

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

Funtaren

15 november 2014 00:15

Vi har nu två i princip lika dåliga budgetar att välja mellan. Båda kommer att ge upphov till en fortsatt miljöpartistisk politik.

Det finns dock skillnader. Lägger vi ner våra röster eller röstar på regeringen får Miljöpartiet och Vänsterpartiet hållas utan begränsning.

Röstar vi för Alliansens budget kommer vi att utlösa en regeringskris som antagligen kommer att ge upphov till en bred koalition. Då finns det en chans att MP kan se sig åsidosatta. Visst kan man hoppas på ett extraval men chansen att vi skulle få detta är minimal eftersom vi är de enda som står att vinna på det.

Jag menar nog att det bästa vi kan göra är att utlösa denna kris så fort som möjligt och därmed minska skadeverkningarna av MP:s inblandning i regeringen.

Jag menar till och med att det bästa vore en tvåpartikoalition mellan M och S. Detta av två anledningar:

1) Det skulle befria dessa två partier från Miljöpartiets skadliga inflytande.

2) Det skulle visa svenska folket hur 7k prioriterar: hellre gå i koalition med arvsfienden än att prata med SD.

Jag tror att det skulle vara det minst skadliga alternativet för Sverige, och det skulle ge SD en garanterad storvinst 2018.

 
lisa

lisa

15 november 2014 00:28

Rätt tillfälle kommer aldrig, det finns alltid omständigheter som man kan hänvisa till. SD blir inte betraktat som rumsrent bara för att man väntar. Till alla sd:are fortsätt att uppträda korrekt, se trevliga ut och tala sanning då kommer ingen att kunna sätta sig på er.

http://sverige

 
Ingen bild

Sven

15 november 2014 01:23

Lisa, vilken sanning efterfrågar du, jag har sökt men inte hittat något som liknar sanning ur ett empiriskt vetenskapligt håll.

Allt jag frågar efter, har jag fått tolkade svar utan vedertagen sanning..

Är SD ett parti som tror sig står över detta?

Jag är en hardcore empirisk tolkare av min omvärld!

Vänligen
Sven

 
lisa

lisa

15 november 2014 02:08

jag efterfrågar inte någon empirisk vetenskap för att förklara vad ordet sanning betyder. För mej så betyder det ärlighet och uppriktighet i livets alla skiften. Att det sen finns tolkningar av ordet som kan göras utifrån olika teoretiska eller teologiska synvinklar gör det inte mindre angeläget att hålla sig till sanningen sådan vi som lever i verkligheten tvingas uppleva den.

http://sverige

 
Ingen bild

Ludvig

15 november 2014 07:23

När vi blev av med en statminister som inte ville ta i Sveriges tredje största parti med tång ens. Då fick vi en statsminister som vill erkänna en terroriststat. Gråta är väl närmast till hands.

 
Ingen bild

Stefan A.

15 november 2014 08:06

Debatten går nu om ungarna skall få ledigt från skolan när som helst för att följa med föräldrarna till "Thailand"...undrar om det inte mera handlar om att följa med till hemlandet, landet man flytt ifrån under dödshot, nu när det finns skolor med majoriteten invandrarbarn undrar man om "Thailand" är problemet, och eftersom fulmedia kör med "Thailand" anar man ugglor i mossen...

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

15 november 2014 09:18

Här har du helt fel Thoralf!

7-klövern kommer inte att öppna upp för samtal med SD, det har Morgan "bara 1%" Johansson varit väldigt tydlig med.

Alliansen har några 7,5 miljoner mer för integration/migration. Men det kommer att kosta Sverige mycket mer än vad Alliansen och de RödGröna budgeterar visar. Så siffrorna i sig spelar mindre roll egentligen.

Ser man till övriga saker, så vill de RödGröna sänka kärnkraften och se till att det blir dyrare el. Det kommer att drabba Sveriges ekonomi direkt, och mycket hårdare. Det har vi helt enkelt inte råd med.

Vad gäller invandring/migration, så är det inget som SD kan rå för. Men allt annat i budgetarna spelar faktiskt roll. Där kan SD påverka. Så budgetvoteringen ska inte endast handla om mig/inv. Det ska ses som en helhet.

Risken är tyvärr betydligt värre för en svekdebatt, om inte SD fäller regeringen. Det är snarare det som SD ska vara rädda för. Vi har inte råd med att låta en regering med islamister och socialister sitta kvar. Det skulle vara oförlåtligt för många att låta en sådan regering med en sådan budget få sitta kvar. I synnerhet, om de gjort det tydligt att de inte tänker lyssna!

Då förtjänar de ett nederlag! Vi har inte råd med att låta Sverige blöda längre! Vi behöver ett nyval NU! Ge dem ett rejält nederlag! Och tvinga dem till förhandlingsbordet, eller åtminstone avslöja dem, då de gaddar ihop sig och bevisar att SD är den enda riktiga oppositionen! "No guts, no glory!"

"Justice be done, may the heavens fall!"

http://detopaverkadesinnet.blogspot.se

 
Ingen bild

Sven

15 november 2014 09:55

Okej, så sanning är något man kan tolka bara man är uppriktig? Det låter filosofiskt och fint, om alla tycker likadant. Nu är ju inte verkligheten sådan, och där kommer empirin in. Bara för att du tycker att 1+1 ska vara 3 , så är det ju inte så.
Intressant är vad är då sanning för dig? Är det vad som åsyftas i motionen om 2014/15:2606, och är det i så fall inte fundamentalism i allra högsta grad SD=sharia?

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

Thoralf A

15 november 2014 11:05

Sven

Dina begrepp är märkliga! Vilket tycker du är värst "jävla svenne" eller "jävla blatte"?

 
Ingen bild

Göta

15 november 2014 11:16

"KOM INTE OCH SÄG ATT DET HANDLAR OM EN LITEN MINORITET!"

Al-Qaida, Al-Shabab, Boko-Haram, Hamas, Hizb-ut-Tharir, Islamiska Jihad, Islamiska Staten (IS), Talibanerna... plus ytterligare några islamistiska terrororganisationer räknades i onsdags upp av SD:s Richard Jomshof i riksdagens talarstol som exempel på muslimska terroristgrupper. Och han tillade "Kom inte och säg att det handlar om en liten minoritet! Det handlar om en systematisk förföljelse av kristna i stora delar av den muslimska världen!"

Sven har rätt i att en majoritet av världens ca 1,5 MILJARDER muslimer (bl.a. 950 miljoner sunni och 130 mijoner shia) inte är fundamentalister. Men den "minoritet" som är fundamentalister är tillräckligt många miljoner.

Fler än 100 100 KRISTNA MÖRDAS VARJE ÅR PÅ GRUND AV SIN TRO.

Lyssna på hela Richard Jomshofs anförande här:
http://www.youtube.com/watch?v=wOffPkCHElA

 
Ingen bild

Sven

15 november 2014 11:19

Thoralf

Nu förstår jag ingenting, båda är väl lika kränkande?
Kan du utveckla dig?

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

Sven

15 november 2014 11:26

Göta

Ja nu pratar vi samma språk:)

"Sven har rätt i att en majoritet av världens ca 1,5 MILJARDER muslimer (bl.a. 950 miljoner sunni och 130 mijoner shia) inte är fundamentalister. Men den "minoritet" som är fundamentalister är tillräckligt många miljoner."

Exakt, därför går det inte att säga Islam, eller muslimer är något ont i sig, utan att fundamentalismen är det! Och jag håller med om att dessa är avskyvärda och att det inte på något sätt försvara det de gör.

Sedan är ju inte problemet att de bara dödar Kristna utan alla som inte faller dem i smaken.

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

World Traveller

15 november 2014 11:29

Sven, bortse från ''tycka-synd-om-stackars-flyktingar' känslor och fundera rent ekonomiskt. Tror du Sverige har råd att ta in över hundratusen asylsökare varje år och försörja huvuddelen av dom livet ut?
Om du tror det så förklara gärna hur det ska gå till, för jag har det kämpigt att klara min egen familjs ekonomi utan att behöva försörja främlingar.

 
Ingen bild

Thoralf A

15 november 2014 11:50

Sven

Enligt svensk lagstiftning och lagpraxis är inte båda lika kränkande!

Det är förklaringen till motion 2606!

Men jag förväntar mig inte att du skall förstå sambanden.

 
Ingen bild

Lena

15 november 2014 11:55

@Sven lördag 00.10
Angående begreppet Svenskfientlighet - Har det någon substans? Vem har gett det legitimitet? Kan man ta det på allvar eller är det ett skämt? Ordet Svenskfientlighet har uppstått som en spontan erfarenhet underifrån, från folkdjupet, som en förklaring till att det inte endast finns främlingfientlighet. Svenskfientlighet är det som översittarna i ledande (och egenberikande) poster i samhället samt inom fulmedia.
Jag har inte sett ett enda inlägg från dig, Sven, där du har någon sorts förståelse vad som pågår här i landet, med landets ursprungsbefolkning. Så din inställning är att vi ska hålla käften och tycka allt är bra? Svenskfientlighet är bara förnamnet på vad många svenskar upplever i det dagliga livet, deras plattform har radikalt förändrats. Ska det vara så svårt att förstå!!!
Förresten dina inlägg angående sanningen är rena skämtet. Bra svarat av @lisa 02.08 Annars kan du knske förhålla dig till Albert Einsteins tes: "Erfarenhet är kunskap, allt annat är information".

 
Ingen bild

Göta

15 november 2014 12:37

MetalHeadViking skriver 09:18
"Risken är tyvärr betydligt värre för en svekdebatt, om inte SD fäller regeringen."

Jag har också fått uppfattningen att det finns en mycket stor risk för just detta. Proportionerna i Thoralfs lilla undersökning här stämmer nog ungefär överens med hur de ca 800 000 SD-väljarna vill ha det. Det kan bli problem om ca 80 % av dessa känner sig svikna.

Spänningen stiger...

 
Ingen bild

Niklas R

15 november 2014 14:22

@Sven

Så majoriteten av världens 1.6 miljarder muslimer är inte fundamentalister, påstår du.
Då vill jag veta vad du anser en muslimsk fundamentalist är?
För mig är en muslimsk fundamentalist någon som anser att koranen är allahs ord på jorden och sharia är allahs lag som skall följas, kvinnor kan förtryckas och "hedersmördas", islamiska terrorgrupper är goda jihadister, etc.

Går vi igenom en lista med länder där dessa frågor har ställts till muslimer så kommer vi fram till att två tredjedelar anser att sharia skall gälla, kvinnor kan hedersmördas, jihadister är goda och civila kan mördas i islams namn.
Dessa länder är Indonesien, Egypten, Pakistan, Bangladesh, Nigeria, Iran, Irak, Turkiet, Marocko, Afghanistan, Jordanien, Gaza, Judeen/ Samarien, Frankrike, Storbrittanien och USA.
Av de 942 miljoner muslimer som dessa länder representerar så anser mer än 680 miljoner att sharia skall gälla, med mera.
Det är alltså en övervägande majoritet av muslimerna som är fundamentalister. Och jag tror inte att de andra 700 miljonerna som bor i Saudarabien, Qatar, Libyen, Syrien, Libanon, Sudan, etc. är speciellt mycket mer "moderata".

Så gör vi ett överslag så kommer vi fram till att över en miljard muslimer är fundamentalister.
Den avsevärda majoriteten kommer inte att börja kriga eller mörda folk, men de kommer att stödja och rättfärdiga terrorister, finansiera massmord, stödja förtryck och förföljelse av kristna, judar och andra minoriteter.

Sedan är det en väldig skillnad på en kristen och muslimsk extremist. En kristen extremist går i kloster och lever ett strikt och reglerat liv i Guds namn i fattigdom och älska sin nästa för det är så Bibeln säger att vi skall leva. En muslimsk extremist skäktar och skär huvudet av ovanstående kristen för det är så koranen säger att muslimer skall behandla kristna som inte underkastar sig islam.

 
Ingen bild

Ian Fadder

17 november 2014 17:26

Klart som tusan att SD ska fälla Kalle Anka-regeringen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards