thoralf

Direktlänk till inlägg 30 april 2014

EMMABODA KOMMUN VÄGRAR ATT SVARA

Av Thoralf Alfsson - 30 april 2014 22:50

Den 25 mars begärde jag att få ut en sammanställning på alla utbetalningar från Migrationsverket till Emmaboda kommun. Jag gjorde samtidigt samma begäran till alla tolv kommuner inom Kalmar län.


Tio av dessa kommuner återkom relativt snabbt med uppgifterna men två kommuner svarade inte på min fråga. Emmaboda och Borgholm! Därför skickade jag en påminnelse till dessa båda kommuner den 7 april men jag fick fortfarande inga svar från dessa båda kommuner.


För att sätta extra tryck på att jag ville ha dessa svar skrev jag den 23 april mejl till de aktuella kommunalråden med samma begäran. Lisbeth Lennartsson i Borgholm ordnade så att jag fick svar ganska raskt men det socialdemokratiska kommunalrådet i Emmaboda Ann-Marie Fagerström har fortfarande inte svarat.


Migrationsverkets utbetalningar till Emmaboda kommun kan utan tvekan betraktas som offentliga handlingar och skall lämnas ut utan dröjsmål. Frågan är vad Ann-Marie Fagerström tror att hon kan dölja genom att vägra lämna ut dessa uppgifter.


Om Emmaboda kommun fortsätter att nonchalera mina frågor återstår bara att JO-anmäla Emmaboda kommun.Något är väldigt fel i Sverige när SF-Bio väljer att stoppa följande film från Sverigedemokraterna. Eller rättare sagt SF-Bio böjer sig för vänsterextremister som klagar!


SF-Bio står med andra ord inte för alla människors lika värde i mina ögon när man låter vänstergrupperingar i samhället styra hur SF-Bio sköter sina affärsmässiga åtaganden. Jag hoppas att det kommer stå SF-Bio dyrt om man står fast vid sitt beslut. Det bästa vore givetvis att man fullföljer sitt avtal med Sverigedemokraterna.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Edward Ulfertz

30 april 2014 23:22

Det är klart att filmen väcker reaktioner. Det är ju 100 % vita män i filmen.
Inga kvinnor, inga HBTQ-personer, inga invandrare, inga muslimer, inga samer, inga romer, inga handikappade, inga rasifierade o.s.v o.s.v
Men då hade ju filmen fått långfilmsformat och det hade väl inte heller varit så populärt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 april 2014 23:46

Har Tokvänstern blivit "Prinsessor på ärten"? Vad var stötande och provocerande?? Jag fattar absolut ingenting...
Möjligen har Edward Ulfertz en poäng.
Det är en ful valrörelse och den kommer att bli ännu värre.
Kläm åt SF för kontraktsbrott!!

Annat viktigt ämne: En barnmorska som inte vill utföra aborter har haft stora problem. Hur det är just nu för henne, vet inte jag i skrivande stund. Men det ingår tydligen i hennes arbetsbeskrivning att detta skall utföras vid behov.

I en brevbärares arbetsbeskrivning står det säkert att all post snarast ska nå mottagaren. Säkert också all samhällsinformation och reklam. Detta skall givetvis då gälla även om SD är avsändaren, eller??
Det finns också en månghundraårig yrkesheder...

 
Ingen bild

EU val snart!

30 april 2014 23:50

Dock inte här:

http://sverigedemokraterna.se/

Jag blir så trött på nonchalansen gentemot oss potentiella väljare.
Partiet borde ta lärdom av Thoralf Alfssons förmåga att engagera och entusiasmera.

Ett ordspråk som passar situationen:
Man blir aldrig profet i sitt eget land7hemstad
Mats

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 april 2014 23:54

@Thoralf. Kläm åt kommunerna rejält. Offentliga handlingar skall tas fram omgående. Om jag inte minns fel, var Annie Lööf i rejält blåsväder som ansvarig minister, då detta inte fungerade.
Självklart vill de dölja beloppen, då invandringens kostnader är hemligare än koden till Riksbankens bankvalv med guldreserven...

 
Ingen bild

Gordon

1 maj 2014 00:01

Självklart att reklamfilmen ska stoppas. Jag ska inte behöva sitta med min tonåring och se en reklamfilm från ett rasistiskt parti. Dessutom undrar jag hur du kan hoppa på vänstern om du inte har belägg för ditt påstående ?

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 maj 2014 00:20

@Gordon
Tål du inte att bli påmind om verkligheten..? På vad sätt är SD "Rasistiskt"?
Att Tok/vålds/stenkastar-vänstern är inblandade kan en klok människa räkna ut på mindre än en halv sekund...

 
Ingen bild

Magentan

1 maj 2014 00:28

Jag får hålla med med signaturen "Titta vi köper reklamplats" som skrev i sin kommentar under Thoralfs föregående inlägg: "Detta är bara början, nu skall vänsterhoten hagla. "

Och när vi slutligen har kommit fram till dagarna före riksdagsvalet och tror att förföljelserna mot SD inte kan bli värre, så kommer de att kulminera i ett crescendo som överglänser alla tidigare tarvligheter mot SD.

1) Varför är det så svårt för SD-ledningen att inse att eftersom det är de "röd-gröna khmererna" som med PK-medias hjälp styr över den svenska folkopinionen under Reinfeldts välsignande händer och alliansens applåder, så är möjligheterna i stort sett lika med noll att nå väljarna den "vanliga vägen" och att enda sättet är direktinformation till hushållen?

2) Varför är det så svårt för SD-ledningen att inse att minst 80 % av väljarna är totalt ovetande om verkligheten i Sverige eftersom det enda de ser, hör och läser kommer från våra politiskt korrekta, SD-hatande medier.

3) Varför är det så svårt för SD-ledningen att inse hur enormt mycket information som fattas alla ovetande och hjärntvättade svenska väljare.
(Som "Titta vi köper reklamplats" skrev: "man har nu blåst 4 informationsår åt helvete".)

 
Lassekolja

Lassekolja

1 maj 2014 00:52

@Gordon, jag vore väldigt tacksam om Du gör Dig besväret att fylla luckan i mina kunskaper hur på vad sätt SD är ett "rasistiskt parti". Är Du helt säker på att Du inte lyssnat lite för mycket på SD´s motståndare? Om Du syftar på att SD vill att Sverige tar emot samma numerär utomeuropeer, som våra grannländer, så återstår att förklara kopplingen till "rasism"!
Vidare Gordon, om Du och Din tonåring besväras av SD-reklamfilmen i fråga hoppas jag att Du aldrig kör fel och hamnar i en "utsatt" förort för där kan vi börja snacka om skräckupplevelse!

Jag förstår inte varför politikerna i Emmaboda vill dölja för allmänheten de av Thoralf efterfråpgade uppgifterna. Där har dom ju chansen att visa hur lönsam invandringen är och vilka enorma "vinstlotter" de "ensamkommande" "flykting"-"barnen" är! Vill Emmaboda kommun måntro dölja de stora utgifterna för nappar till barnen eller vad handlar det om?

http://www.status.st

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

1 maj 2014 01:33

Nu har jag sett videon flera gånger. Vad var rasistiskt i denna? Alla vill väl ha en bättre framtid och det poängterades ju att det gällde alla?
Hade jag inte vetat att det gällde SD,s reklam hade jag kunnat tro att det var vilket av de övriga sju som stod bakom.

Kan inte SD mer än så?

 
Ingen bild

Ghurkan

1 maj 2014 02:26

Reklamfilmen i sig innehåller inget, såvitt jag kan se, som kan uppfattas som rasistiskt inslag. Jag tror enbart det handlar om att folk som hjärntvättats och rakt av köper medias ensidiga sagoberättelser och därmed menar att allt som förknippas med detta "rasistiska" parti, är därav automatiskt rasistiskt, oavsett vad det handlar om och innehåller, just för att det kommer från SD och är inte SD-kritiskt. Vad som i sig är rasistiskt med att kritisera dagens ohållbara invandringspolitik samt skära ner på inflödet framkommer aldrig. Jag har dock aldrig varit med om att någon förklarat vad just som skulle vara rasistiskt med det, vilket vore särskilt intressant att få veta då invandrare själva enbart kan lyckas uppnå bättre livsförhållanden med en mer ansvarsfull invandringspolitik som inte lägger fokus på kvantiteter utan det minsta eftertanke. Och där är SD alternativet som ser till kvalitet före något annat.

Kallar man det för rasism, då gör man bäst i att förklara sig, annars ryker trovärdigheten med detsamma.

 
Ingen bild

Ghurkan

1 maj 2014 02:33

DuGamlaDuFria - Håller med dig. Kan de inte bättre än så? Jag upplever rätt ofta att SD inte ens försöker. Är det något som gör att SD´s väljarskara växer, då bör man tacka samhällets dekadenta utveckling (som alternativa medier blottar galant) samt drivet hos den upprörde svensken till SD-väljare. Och inte ska man glömma Thoralfs insats för den delen, som gör mer för att bidra till min övertygelse än resten av partiet. SD, lever ni?

 
Ingen bild

Lås och kasta bort nyckeln

1 maj 2014 02:54

Gordon : Är man kommunist skall man inte sitta på bio utan i en cell med tanke på 200 miljoner mördade

 
Ingen bild

Sven Dacke

1 maj 2014 06:33

En artikel från Sveriges Radio

Försök finna den hemliga koden. Vilken religion har dessa terrorister och grupper:
Ledtråd: Jimmie Åkesson nämnde denna religion


---------------------------------------------------------------

USA:s utrikesdepartement varnar nu för det man kallar en ny generation terrorister som är beredda att slå till över hela världen, inklusive i Europa och Skandinavien. Det här är enligt USA ett direkt resultat av kriget i Syrien, och ett av de största globala hoten under de kommande åren.

Publicerat kl 05:00
DELA
Kriget i Syrien har förutom död, fasa och flykt för miljontals människor även skapat en ny sorts resande i terrorism, som kan komma att ta med sig sina erfarenheter från slagfält och närstrider när de återvänder till Nordafrika, till arabländerna och till Europa.

Det anser USA, som befarar att dessa militanta extremister kommer att omsätta sina nyvunna kunskaper till våldshandlingar riktade mot civila i en större omfattning än vad västvärlden hittills skådat i till exempel Madrid 2004 och London 2005.

Det handlar alltså om de sammanlagt tusentals, mestadels unga män, som rest från till exempel Tyskland, Frankrike och Storbritannien, men också från Norge, Danmark och Sverige.

Enligt USA:s sammanställning för 2013 har drygt 200 sökt sig till Syrien från de skandinaviska länderna.

Från Europas övriga länder handlar om långt över 1 000.

Storbritannien toppar listan, med minst 400 som strider, eller har stridit, i Syrien.

Denna nya generation av globalt inriktade terrorister anses vara flexibel, rörlig och beredd att slå till där största möjliga effekt kan uppnås. I sina hemländer eller på andra platser.

Den prognosen är en av huvudpunkterna i det amerikanska utrikesdepartementets årliga rapport om terrorismen i världen, som bygger på uppgifter från USA:s och flera av dess allierades underrättelsetjänster.

I rapporten framgår också att antalet terroristattacker i världen steg kraftigt förra året, enligt USA:s beräkningar med hela 43 procent. Från 2012 års närmare 7 000 terrordåd, till runt 10 000 i fjol.

Antalet dödsoffer ökade också markant.

Förra året dog nästan 18 000 människor efter sprängladdningar, självmordsdåd och väpnade attacker på marknader, skolor och bostadshus, i kyrkor, synagogor och moskéer.

Det är en klar ökning från de 11 000 som dödades under 2012.

När det gäller bedömningen av olika terroristgrupper anser USA att al-Qaida är fortsatt försvagat och att de många löst anslutna mindre grupperna i Afrika och Mellanöstern hellre agerar på egen hand och inte har så stor respekt för al-Qaidas nuvarande ledare.

De just nu farligaste terroristgrupperna anser USA vara al-Shabaab i Somalia och Boko Haram i Nigeria.

Ett stycke i rapporten ägnas NSA-läckan Edward Snowden och hans avslöjanden, som av USA beskrivs som "otroligt skadliga" för kampen mot terrorismen i världen.

Agneta Furvik, New York Sveriges >Radio

 
Ingen bild

Sven Dacke

1 maj 2014 06:46

Är Sverigedemokraterna ett främlingsfientligt rasistiskt parti


Tydligen eftersom jag inte har hört någon allvarlig protest från partiledning varken i Riksdagen , debatter eller media.

Eller är det jag som missat det.
Jag hade i alla fall varit tydligare om jag varit i partitoppen

 
Svensson

Svensson

1 maj 2014 07:41

Du gör ett kanonbra arbete Thoralf, du är min hjälte :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Sven Dacke

1 maj 2014 07:58

<iframe width="640" height="390" src="//www.youtube.com/embed/PJIBjVog8DQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
Ingen bild

Sven Dacke

1 maj 2014 08:37

Länken fungerade inte men här kommer en ny

Passar bra på 1 maj och handlar om "Sverige" och det sovande folket
http://goo.gl/dtV9lR

Ha en trevlig dag

 
Ingen bild

Pepparholm

1 maj 2014 09:04

SF påstår att deras personal blivit hotad. Hot ska polisanmälas, särskilt under en demokratisk valkampanj. Och vår demokratiminister Birgitta Ohlsson borde omedelbart ta till orda och hänvisa till FN, Human Rights Watch, valobservatörer m fl. Eller hur Reinfeldt?

 
Ingen bild

Tony

1 maj 2014 09:07

Om jag vore som Gordons tonåring, så skulle jag sagt
upp bekantskapen med den beklämmande fadern!

 
Ingen bild

Thoralf A

1 maj 2014 09:26

Gordon

Det är bara vänstern som har den synen på demokrati och yttrandefrihet.De blir kränkta om de får höra eller se något annat budskap än sitt eget

 
Ingen bild

Tony

1 maj 2014 09:30

Det är inget ovanligt beteende som Sossetanten i
Emmaboda kommun visar upp, ty så fungerar Sossar,
maktfullkomliga och arroganta, när dom blir påkomna
med sitt myglande, då kommer den verklige sossen fram,
då är ord som allas lika värde som bortblåst, i hennes
ögon är det naturligtvis för djävligt att inför dem som
betalar kalaset, behöva redovisa kostnader , en skattebetalare
ska enligt henne betala ,men för övrigt hålla käften.
Minns det idag den första Maj när dessa marscherar på
gator och Torg och skryter om sin förträfflighet!
Bättre än så är dom inte, Egenberikarna!

 
Ingen bild

Magentan

1 maj 2014 10:05


KOMMUNISTERNA GÅR FRAMÅT MED STORMSTEG
MP och V får nästan 20% tillsammans i den senaste opinionsmätningen från Ipsos igår 30 april! Detta trots att Gudrun Schymans Fi har lockat till sig 2,3% i samma mätning.

SD backar till 7,6 procent.

Man kan alltså konstatera att kommunisternas många iscensatta massdemonstrationer "mot rasism", som startades i Kärrtorp med stor hjälp av PK-medierna verkligen har lyckats övertyga väljarna i Sverige.

Supervalåret 2014 har hittills varit de svenska kommunisternas år.

http://www.dn.se/valet-2014/de-rodgrona-rycker-ifran-regeringen/

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 maj 2014 10:15

För Gordon och hans eller hennes likar är demokrati när ett Kommunistiskt parti styr över samhället. Dvs. vad tänkande människor kallar diktatur.
Tyvärr kommer flera liknande fula trynen att stickas upp i luften lite mera än normalt idag. Den Röda sjukans dag.
Den dag när Socialdemokrater demonstrerar tillsammans med våldsvänstern. Där samma symboler som i Nordkorea och på Kuba, stolt bärs på våra gator och torg. Tom. på samma dag...
Där Hammaren och Skäran är helt accepterad att användas, trots alla de miljontals människor som dödats, torterats, tvångsförvisats, fått egendom konfiskerad, mm. Detta vansinne fortsätter även idag, och ingen i media vågar reagera.
Ett Hakkors och alla reagerar med kraft, bra och rätt. Men Hammaren och Skäran, var finns reaktionen??

 
Ingen bild

Onkel Sven

1 maj 2014 10:17

Var in och tittade på Emmaboda kommuns budget för år 2013 inte ett ord nånstans om invandringen och dess kostnader , förmodligen är invandringens kostnader inbakat nånstans .

 
Ingen bild

vmm

1 maj 2014 10:29

SF vägrade ju under förra valrörelsen att visa SDs reklamfilm så det är inget nytt. Det är som vanligt.

Kanske ett utmärkt tillfälle för SD att göra reklam. Stå utanför SFs biografer och dela ut flygblad där man berättar att man gör det för man får inte visa sin reklam inne på biografen. Kanske ha med sig en surfplatta och visa reklamfilmen för folk och säga att den här filmen tillåter inte SF att vi visar för dig så vi tänkte visa den för dig nu...

Hade dom andra partierna uppträtt schysst så tycker jag dom borde stoppa sina reklamfilmer eftersom alla partier inte får göra reklam. Dom skulle kunna hävda demokratiskäl. Eller bara att dom vill vara solidariska och schyssta och inte bidra till fulspel.

Intressant alla fall att SF plockar bort reklam som dom inte kan stå för, så att säga. Så nästa gång ni ser en reklamfilm för något ni har åsikter om (det kan vara ett parti eller ett tuggummi) så tveka inte att diskutera det med SFs personal! Och vill ni ha bort reklamfilmen (ni kanske är konkurrenter) så tveka inte att klaga hos SF och säg att ni är upprörda osv. Då kanske reklamen försvinner! SF lyssnar ju och är känsliga för vad kunderna tycker!

 
Ingen bild

Lärare

1 maj 2014 10:32

Blir man störd av reklamen, ja då är det bara att lämna salen och gå ut. Här måste SD vara benhård, klart de ska anmälas om de inte ändrar sitt beslut, att förbjuda filmen!

Samhället måste sluta med att lägga sig platt inför vänsterns krav om vad som ska gälla i samhället, detta går inte längre, det är bara att köra på och ignorera vänsterpacket. Hur i hela friden de kan ha så höga siffror i väljaropinionen är en gåta. Jag tror att dessa undersökningar manipuleras rejält. Man kanske frågar inom vissa områden, där man för de resultat man vill ha; dvs låga siffror för SD!

Fortsätt gräv Thoralf, fler och fler läser bloggen. Har tipsat många om den.

 
Ingen bild

Lotta

1 maj 2014 11:00

@Gordon
Är du rädd för att din tonåring skall kunna tänka själv? Vad gör det dig till för slags förälder?

 
Ingen bild

Jurist

1 maj 2014 11:28

Här ser vi ånyo hur man sätter både grundlag samt reguljära lagrum ur spel genom att åberopa div värdegrundsrelaterade egna ihopkok.
Detta bör ur ett juridiskt perspektiv naturligtvis vara av allra största intresse att avstyra.
Annars är lagarna ej till vare sig funktion eller samhällelig nytta.
Det torde vara intressant för justitiedepartementet att tillse så att alternativa lagar i form av märkliga sk värdegrunder och likn ej tar över lagrummets betydelse.

Till Thoralf och Sverigedemokraterna: Här spelar motståndarna på tidsaspekten och diskrepansen med sina fula mellanspel som dock sinkar er. Enda vettiga i nutid är således att ni direkt söker nå era väljare.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 maj 2014 11:54

@BC
Det är grova anklagelser och felaktiga anklagelser, de du skriver i din kommentar.

Vräker man ur sig så hårda ord, är en motivering nödvändig.
Vad är rasism i Sverige?
Var går gränsen för rasism?
Vilka grupper i Sverige är utsatta för rasism?
Vilka grupper utför det du anser vara rasism?
Kan jag som stolt svensk sedan århundraden bli utsatt för rasism?

Anklagelser om rasism är nu lika vanligt och trovärdigt som REA-skyltar i elektronikaffärer och möbelaffärer...
Ta dig nu i kragen och svara.

 
Ingen bild

Dille

1 maj 2014 12:11

Saxat från svt från Jönköping:

"

Två personer har under förmiddagen gripits i Jönköping. En för förberedelse till grov misshandel, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Den andra greps för att han hade brandfarliga föremål på sig.

Två personer omhändertogs också i samband med en visitation av personer som maskerat sig.

– Uppskattningsvis handlar det om ett 20-tal personer. En del började att maskera sig och det ska man inte behöva vid en allmän sammankomst och vi har börjat visitera dem, säger Berat Shabani på Jönköpingspolisen till SVT.

De maskerade personerna var svartklädda och bar huvor och solglasögon. När de skulle visiteras blev det oroligt i gruppen och polisen tvingades bryta ner ett par av dem på marken.

I närheten av stod en grupp andra motdemonstranter och ropade slagord och sjöng. Händelserna inträffade på Klostergatan ett kvarter från Västra torget."
Nu var det SvT:s demonstranter som skyddades. Men varför har aldrig SD åtnjutit samma skydd vid sina deonstrationer

 
Ingen bild

troll

1 maj 2014 12:55

@Hulda mk1, bättre att inte bryr dig om trollen. De förstår inte bättre. Förstår inte varför ni hela tiden besvarar tramset? Ignorera tramset är bättre.

 
Ingen bild

Jerist

1 maj 2014 13:02

Märkligt att du ständigt raderar.blockerar människor med en annan åsikt ? Dina följeslagare får därmed ingen möjlighet att utveckla sin skrala argumentationsteknik. Måste vara typiskt för er att ni bara vill ha ja sägare runt omkring er. Ert tal om "vänsterextremister" etc. är väl ganska osant! Både M C FP KD tycker ju också illa om er bioreklam så tänk på hur ni uttrycker er osakliga kritik.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 maj 2014 13:11

@troll. Det finns både för och motargument. Det hjälper inte att inleda en debatt med dem, men att ställa relevanta frågor kan vara effektivt.

@Jerist. Att andra partier inte gillar valfilmen beror nog mest på deras väljarsiffror... SD visar ju bara på de andra partiernas misslyckanden.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

1 maj 2014 13:24

Jaha, vilket tonåring går på bio med föräldrarna?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

1 maj 2014 13:29

Bra argumentation och bevis för det du påstår.
Men sådana är du och dina kumpaner. Prova och skrik lite också?

 
Ingen bild

Lotta

1 maj 2014 14:19

@ Nemo saltat sobrius

"Jaha, vilket tonåring går på bio med föräldrarna?" Förmodligen en stackare som kommer få stora problem med att klara sig själv den dag "föräldrarna" inte längre är kvar och kan hålla ett stadigt tag i selen.

 
Ingen bild

Jerist

1 maj 2014 14:20

jerist

Var har du fått ifrån att Allianspartierna skulle tycka illa om bio-reklamen? Gärna en länk till detta då jag är mycket intresserad av att läsa vilka politiker det är.

 
Ingen bild

Lena

1 maj 2014 14:42

@Sven Dacke
Guld att lyssna till länken du bif, rekommenderar alla att ta sig tid att lyssna på filmen. Det finns bara en sak som jag kan hålla med Reinfeldt med: Svenskarna är de sovande folket. Denna film o interviuv med Ole Dammegård redogör på en bra sätt hur saker o ting hänger ihop, mord, konspirationer som hänt/pågår och tv-personligheter som man ser på tv som är/varit med i konspirationer. I andra länder kommer information ut i större skala men i Sverige håller media "täppt". Försök se sammanhanget, det är större än lilla Sverige.

 
Ingen bild

Maja Dacke

1 maj 2014 15:04

Lyckliga ni som lyckats se denna reklamfilm! Jag är stoppad - 'Det här videoklippet är privat' är det som kommer fram.
Jaha, va' fnaen trodde jag?
Men det är reklamvideon jag ville se - inte något privaaaat!
Kan möjligen kolla mina vanliga källor - A, E och FT.

Lycka till, Thoralf, med Emmaboda-madamen! Som väl är ute och rör på de lurviga idag. ('Lurviga? Jag? Som jag hållit på och behandlat med Veet i timmar ...')

Hoppsan!

 
Ingen bild

Niklas R

1 maj 2014 16:16

Hörde detta igår, och eftersom jag bor i Göteborgsområdet så är Bergakungen och Biopalatset på min svarta lista hädanefter.

 
Ingen bild

Stefan A

1 maj 2014 16:22

Verkar som att fulmedia, fackförbund och div. andra skall till varje pris tvinga fram en Svensk Breivik, går inte utesluta att det någonstans kan sitta någon som till slut får kortslutning och tar lagen i egen hand, man börjar starkt betvivla att Sverige verkligen är en demokrati, snarare en anarki där den som är starkast tar makten, vist kunde valrörelser vara hårda förr, men inte på det här viset där rena hatet mot bl.a Sverigedemokraterna vräks ut på ledarsidor och i artiklar, snart är det regelrätta strider på gator och torg, och det bara inför ett EU-val, hur skall det då inte bli närmare hösten.

 
Ingen bild

Konen

1 maj 2014 16:42

@ Stefan A

Genom att tillämpa demokratins spelregler och utan minsta tanke på konsekvenserna, kommer demokratin att avveckla sig själv i vårt fosterland om inget "under" sker.

 
Ingen bild

SD4Ever

1 maj 2014 16:45

Thoralf, du borde vara partiledare för SD.

Är det någon som vet när och var SD:s webbsatsning är?
Kommer den efter valet......

 
Ingen bild

Ludvig

1 maj 2014 17:44

Håller fullständigt med föregående att Thoralf, du borde vara partiledare för SD.

 
Ingen bild

Tony

1 maj 2014 18:03

Stora ord och fett fläsk, ja så kan man väl sammanfatta
sossarnas skryt över sin egen förträfflighet vid dagens
så kallade första Maj demonstrationer. Sen blir man illa
berörd när figurer med miljoninkomster uppmanar till kamp
emot kvalen, figurer som seglat fram på en räkmacka sen
den dag dom började med yrkespolitiken, figurer som inte
har en susning om hur vanliga löntagare har det. Deras
så kallade demonstrationer är gammal skåpmat från en
svunnen tid!

 
Ingen bild

pelle

1 maj 2014 18:05

Jag förstår inte thoralf om det är så att han raderar kommentarer
Jag tycker inte att det är någon svår uppgift att debattera med tex bc
Det är bara att hålla sig till fakta.
När det gäller detta rasist kortet som bc drar fram istället för sakliga Argument
är nog faktiskt bara för att han saknar sakliga argument.
När det gäller rasist eller inte så kan nog jag erkänna att jag är rasist.
Det var jag inte förut, då jag tex såg araberna kriga o kasta sten mot varandra, då tänkte jag bara att det är skönt att inte vi svenskar är såna, men nu när vi har araberna här så är det ju som vilket arabland som helst.
Så jag är rasist, men jag värnar om vårt svenska folk och har väldigt stor empati om andra svenska människor.
För invandrare känner jag ingenting jag bara ser dom som någon som har förstört och gjort det otryggt i det landet som är mitt.
Jag har ingen som helst intresse att få det sämre för att vi ska ta hand om folk som inte gör annat än krigar med varandra.
Så om du kallar detta rasism då är jag rasist.
Om du nu ska vara så god Bc då kan du väl förklara hu du kan tillåta alla våldtäkter som bara ökar i Sverige,,,,,,,,, är du så god igentligen?
Pell

 
Cavatus

Cavatus

1 maj 2014 18:55

I nya mappen Böcker mm på flygbladssidan

https://app.box.com/s/9q4uc9yty46ksyuouz4v

finns nu Tullbergs nya bok Låsningen att ladda ned helt lagligt både i pdf- och epub-format.

http://korta.nu/lasningen

http://korta.nu/lasningen

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

1 maj 2014 19:02

Reklam eller inte jag har ej sett filmen men allt går väll att få till nått rasistiskt. Däremot blir jag förbannat trött på att man nu i svensk television endast visar löven och Reinfeldt jävla snattrande på tv de finns ju faktist fler än dom som måste komma till tals tex SD men SVT och all annan media vägrar visa nå med dom. I den sk demokrati vi skall ha detta land ska alla få komma till tals. Kanske dax att sluta betala tv licens då man selekterar utbudet i detta förlorade land. Skamligt SVT , TV4 med flera

http://Barrkis

 
Ingen bild

pelle

1 maj 2014 19:23

En sak till bc
Jag har aldrig bett om denna invandring, kom detta ihåg, och det tror jag många känner igen sig , utan det är något som politikerna har lurat på oss, liksom dom gjorde med EU.
Kunde inte politikerna räknat ut hur det skulle bli med invandringen, att det föder hat, för vi är inte lika helt enkelt,,,, dom flesta är främlings fientliga av naturen, det kan gå skapligt ett tag , men om ekonomin tryter maten tryter osv, då kommer den vansinniga invandringen inte vara värd många kronor.
Men du har inte den förmågan att räkna ut sådant bc, och det har inte våra politiker heller, och det är förb,,, nat dåligt av högavlönade människor.
Jag väntar mig inget svar ifrån dej bc , det fick jag inte förra gången heller .
Pelle

 
Ingen bild

Lena

1 maj 2014 19:31

@ Pelle
Jag är absolut ingen rasist, och tänker jag rösta på SD i valet. Att jag inte är rasist vet jag med bestämdhet eftersom jag varit tillsammans med en utländsk kille i flera år under -90-talet och upplevt alla nyanser av invandring o dess följder på mycket nära håll. Det är inte invandrare det är fel på, de är ju också människor och nu pratar jag om de som vill jobba ,integrera sig, och har en positiv attityd till Sverige o svenskarna. Problemet nu är det kommer så stora mängder att det finns noll koll på vilka som kommer in. Att jag bestämt mig för SD beror på 1)att jag vill ha en mycket låg invandringstakt under lång tid framöver för allt håller på att gå åt pepparn för det här landet på flera sätt. Det behövs också 2)en ordentlig rensning av tungt kriminella element som bör utvisas (det räcker väl med det skit vi själva har?!). Samt och inte minst vill jag bo i "riktiga" Sverige, dvs att jag känner igen mig i atmosfären, värderingarna, sättet att vara/tänka, tryggheten etc som vi en gång hade. Jag kan inte se att detta är rasistiskt! Att dumhuven kommer o gastar rasist berör mig inte eftersom det inte är sant, men jag diskuterar gärna sakligt om hur jag uppfattar världen. Vi har ju åsikts- o yttrandefrihet här i landet, så ingen ska komma och säga till mig att jag inte har rätt att tycka/känna så. Viktigt att hålla på sin rätt och även att inte ge sitt medgivande till alla dumheter o kränkningar av svenskar. Jo, jag är definitivt en Sverigevän.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

1 maj 2014 19:40

Man tröttnar rätt snart på att debattera och lyssna på personer vars enda argument är att man är rasist.

Det spelar heller ingen roll om man är rasist eller ej. Invandringen är en kostnad för kollektivet Sverige och eftersom vi är med och betalar för kollektivet Sverige så har vi också rätt att bestämma hur pengarna skall användas. Man undrar vad det är för människor som är rädda för att folkviljan skall styra och måste ljuga om vissa saker?

Jag har alltid varit för solidaritet och ett socialt skyddsnät men jag har tröttnat på att den här solidaritet riktas mot människor som inte är solidariska själva utan utnyttjar systemet. Och det är inte bara invandrare jag tänker på här.

 
Ingen bild

pelle

1 maj 2014 20:34

Lena
Det är många poänger i det du skriver, när det gäller att man blir kallad rasist stör inte mej heller det minsta, utan det är att flummet inte har några argument, som är irriterande, det blir som att debattera mot en idiot , det är lätt att man kommer ner i samma nivå och då känns det som att man förlorar, när flummet kommer i det läget så är dom nöjda, för dom har ingen heder.

När det gäller rasismen som vi pratar om så vidhåller jag att jag är rasist, jag menar vad olika vi är, svenskar o invandrare, dom våldtar, bränner bilar, kastar sten, rånar , mördar, osv, så var det ju inte förr i Sverige, och dom sakerna jag räknade upp är ju något skitstövlar gör, och eftersom vi svenskar håller på med detta så håller jag mej för att vara bättre en dessa människor, och därför är jag rasist, helt ok.

Nu vet jag väl att det inte är alla utlänningar som är såna men det hjälper inte för mej, vi hade ett bra land innan invandringen och det kommer vi aldrig att få tillbaks
Pelle

 
Ingen bild

pelle

1 maj 2014 20:40

Fel fel fel
Det är väl likabra att rätta sig själv, annars kommer väl flummet in gastar.

Det ska stå eftersom vi svenskar ,,,,,,, inte,,,,,,,,, håller på med det.
Nu känns det bättre.
Pelle

 
Ingen bild

Lotta

1 maj 2014 21:20

Såg ett plakat på vid sossarnas 1-majtal där det stod Dublinförordningen som var överkorsat. Är det sossarnas officiella hållning att avskaffa Dublinförordningen? Undrar sedan hur Lövén inbillar sig att 4-5000 nya lägenheter varje år skall räcka åt alla unga samt den årligen ökande invandringen?

 
Ingen bild

Onkel Sven

1 maj 2014 21:26

Åkesson Flanaden O-hamn kl 1600, hoppas att dom som fortfarande har barnbidrag håller sej borta så man obehindrat kan höra vad Åkesson säger !

 
Ingen bild

Markku Ahonen

1 maj 2014 21:36

Självklart ignorerar Ann-Marie Fagerström dig Thoralf. Ann-Marie är fullblodspolitiker och har inte tid med dina lekar.

 
Ingen bild

urban

1 maj 2014 21:46

@Lena

Många kloka tankar! Kan du beskriva när du bestämde dig för SD?

@Markku
Varför tycker du att en vald politiker sksll strunta i

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 maj 2014 21:52

@Markku Ahonen.
Så du anser att ett kommunalråd ska bryta mot lagen. Anser du att hon (i detta fallet) ska bryta mot fler lagar? Även privat?
Nej Markku, du avslöjar dig totalt här. Maktens arrogans och föraktet mot medborgarna, där ställer du dig på fel sida.
Men det visar otroligt tydligt på den skräck som alla har när frågor kommer om invandringens kostnader. Där ska medborgarna bara hålla käften, inte ifrågasätta och betala skatten snällt...

 
Ingen bild

pelle

1 maj 2014 21:53

Markku
Är du en man med argument för invandringen, eller är du bara fylledum?
Kan vi inte ta ett litet snack om vad du tycker?
Pelle

 
Ingen bild

Johan Kraft

1 maj 2014 21:53

@Markku Ahonen: Även en fullblodssossepolitiker måste följa lagen!

 
Ingen bild

urban

1 maj 2014 21:56

@markku
Varför tycker du en riktig politiker skall strunta i frågor från allmänheten?
Tycker du inte att allmänheten har rätt till fakta om de kostnader som påverkar de skatter de betalar in
Hur tycker du en fullblodspolitiker skall agera mot sina väljare när dessa har frågor?

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

1 maj 2014 22:02

V gick idag fram med förbättrade villkor för pensionärer! Men ingen nämnde i nyhetssändningarna att SD drivit och driver den frågan. Och skulle ha en chans att finansiera den med sin politik. Som vanligt låtsas man som om SD inte existerar.
Försöker kopiera en artikel ifrån Barometern men lyckas inte. Men Thoralf står som undertecknad och kanske kan länka.
SD måste nå ut till folk med sin politik, nu kopierar de andra partierna SD,s politik och gör det till sina egna! Och msm tiger som vanligt om det inte är något negativt. Börjar kännas en aning frustrerande!

 
Ingen bild

"Det våra för stalkern"

1 maj 2014 22:11

Finnen : Härlig logik i huvudet på en stalker, lagen behöver inte följas för att du hatar Thor-alf, typisk sosselogik blandad med damp

 
Ingen bild

pelle

1 maj 2014 22:28

Dåligt med disku på bloggen idag.
Vad tyck er ni om mina idéer om rasistkortet .
Är dom ok eller tar ni avstånd?
Något måste ni väl tycka, va.
Pelle

 
Ingen bild

Lena

2 maj 2014 07:01

@Pelle
Ang. rasistkortet: skilj på sak och person. Om du inte gillar att vara med människor från andra kulturer så är det helt OK för mig, det är inte rasistiskt. Att däremot ge sig på människor från andra länder - vare sig det är verbalt eller fysiskt - det KAN vara rasistiskt, om det verkligen är med intention att skada.
Jag försöker att behålla min integritet och att inte bli aggressiv och hatisk (ibland är det svårt, medges) för jag vill inte bli bitter. Men att hålla på sin egen rätt, att bevaka sina egna intressen kan absolut inte vara rasistiskt. Alla andra folk gör ju detsamma!

 
Ingen bild

Leon

2 maj 2014 07:05

@ Hulda mk1

Det kan med anledning av dina punkter/frågor ovan (140501 kl 11:54) vara av värde att återigen påminna om att "rasism har ingen politisk färg....och inte någon hudfärg". Och därav följer också att en rasist (och då menar jag verkligen en RASIST)är detta på grund av ett individuellt val och inte någon specifik "grupptillhörighet". Så en "svensk" rasist kan mycket väl vara anhängare till vilken som helst av de demokratiska politiska partiorganisationerna. Och givetvis också vara av vilket som helst av de etnisk/religiösa tillhörigheterna som förekommer i landet. Likaså kan rasismen riktas mot individer/grupper av annan etnisk tillhörighet (inklusive etniska SVENSKAR). Givetvis är rasism lika VIDRIG och ska bekämpas oavsett vem som ger uttryck för den och oavsett vem/vilka den riktas mot.

@ Lena

Många kloka reflektioner där. Framför allt att du framhåller det individuella perspektivet som inte nog ofta är det som ska styra synen på våra medmänniskor (oavsett ursprung). Det är de individuella SKITSTÖVLARNA som ska fördömas inte människor (invandrare/svenskar) generellt på grund av grupptillhörighet. Jag brukar, och kommer även fortsättningsvis att, envist hävda att en SKITSTÖVEL är en SKITSTÖVEL oavsett om denna/denna kommer från Sveg eller Teheran.

@ pelle

Blev först något förundrad över att du i ditt inlägg (140501 kl 20:34), faktiskt "erkände" att även Svenskar mördar, våldtar, rånar m m. En fullt sanningsenlig iakttagelse som det var överraskande att finna här där Svenskar vanligen generellt sett endast utmålas som OFFER. Tyvärr var denna din klarsynta insikt inte en realitet då du givetvis raskt ändrade dig i nästa inlägg (140501 kl 20:40) och rättade in dig "i ledet" igen. SORGLIGT.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Markku Ahonen

2 maj 2014 12:47

"Lagen behöver inte följas...." herregud vilka knäppgökar som tillhör Thoralfs svans. Det ligger knappast i Ann-Maries uppgifter att förse Alfen med uppgifter och är uppgifterna offentliga så får Alf lägga ner lite energi och inte tro att allt serveras på ett silverfat, inte ens till en person som skryter med att han är släkt med Gustav Vasa

 
Ingen bild

Tony

2 maj 2014 13:28

Markku:
Jag vet inte vem du är släkt med,men med ditt Finska påbrå
tyder det på att det kan vara Sven Dufva, han kämpade ju
också som en dåre mot strömmen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se