thoralf

Direktlänk till inlägg 20 februari 2014

RIKSDAGSDEBATT POLISFRÅGOR

Av Thoralf Alfsson - 20 februari 2014 23:09

Lyssna på Richard Jomshof från dagens debatt i riksdagen om polisfrågor.



I sitt anförande yrkade Richard Jomshof på sju reservationer. Jag tänkte redovisa lite mer kring dessa reservationer och hur partierna och ledamöterna röstade vid voteringen.


Reservation 4, Lag och ordning i problemområden.

Polisens roll är inte i första hand att vara snäll mot knivbeväpnade stenkastare. Polisen ska säkerställa att alla Sveriges medborgare ska kunna leva i trygghet och röra sig obehindrat, även i problemområden, utan risk eller rädsla för att utsättas för brott.


Regeringen måste snarast återkomma med förslag som ger polisen möjligheter och skyldigheter att kraftfullt åstadkomma detta. Åtgärderna ska även leda till att gärningsmännen faktiskt grips och straffas.


Reservation 4 röstades ner med siffrorna 280 mot 19


Reservation 6, Gärningsmannabeskrivningar.

Polisens huvuduppgifter är att gripa gärningsmän och skydda samhället från grovt kriminella. Från polisens sida måste man visa en vilja att först och främst gripa eftersökta gärningsmän utan hänsyn till politiskt korrekta normer. Om polisen fortsätter att utelämna signalement för vissa grupper av gärningsmän kan fler offer utsättas för brott i onödan.

 

Jag menar att regeringen måste sända ut tydliga signaler till polisen om att signalement rörande gärningsmännens utseende och ursprung aldrig får censureras när gärningsmannabeskrivningar kommuniceras till allmänheten.

 

Reservation 6 röstades ner med siffrorna 280 mot 19


Reservation 8, Brottsprovokation

Polisen ska i de angivna fallen kunna provocera fram ett brott som sedan lagförs utan hänsyn till den provokativa åtgärden vid straffmätningen. Det ska dock krävas att personen är predisponerad att begå brott genom att redan ha viljan. Polisen ska alltså inte provocera fram en vilja att begå ett brott, utan endast förse en potentiell gärningsman med ett tillfälle.

 

Jag menar vidare att även Säkerhetspolisen ska kunna använda sig av brottsprovokation i sin underrättelseverksamhet för att förebygga, förhindra eller upptäcka allvarlig brottslighet.

 

I en förundersökning ska beslutet om brottsprovokation fattas av en domstol på ansökan av åklagare. I brådskande fall ska interimistiska beslut kunna tas av åklagare och därefter skyndsamt prövas av domstolen. Vid underrättelseverksamhet ska beslut fattas av en oberoende nämnd så att besluten blir fristående från den verkställande myndigheten och den tilltänka tillsynsmyndigheten.

 

Reservation 8 röstades ner med siffrorna 279 mot 19

 

Reservation 9, Polisens uniformer.

Rikspolisstyrelsens beslut att låta poliser bära en religiös huvudbonad till uniformen är anmärkningsvärt. Att tillåta religiösa symboler till polisuniformen kommer sannolikt att påverka förtroendet för poliskåren mycket negativt. Detta öppnar upp för en poliskår där enskilda polisers neutralitet kan ifrågasättas bara genom en titt på deras uniform. Att till polisuniformen tillåta bärandet av en muslimsk slöja – vilken symboliserar såväl religiös underkastelse som en uppdelning mellan män och kvinnor – är häpnadsväckande och torde strida mot allt som vårt demokratiska och sekulära samhälle står för.

 

Rikspolisstyrelsens beslut är sammanfattningsvis mycket problematiskt. All myndighetsutövning ska självklart vara neutral, och uniformerna ska därför vara fria från såväl religiösa som politiska markörer.

 

Reservation 9 röstades ner med siffrorna 281 mot 19

 

Reservation 23, Sekretess vid utredning av misstänkt organiserad brottslighet

Sverigedemokraterna vill införa en ny lag som kriminaliserar delaktighet i organiserad brottslighet, kriminellt nätverk eller organisation: deltagande i kriminell organisation (DIKO). I arbetet mot denna sorts brottslighet ska Rikskriminalpolisen få vissa utökade befogenheter. Exempelvis ska en eventuell sekretess inte gälla när Rikskriminalpolisen begär ut information från en annan myndighet i en utredning om ett misstänkt DIKO-brott. Syftet är att underlätta och effektivisera förfarandet i dessa utredningar.

 

Reservation 23 röstades ner med siffrorna 279 mot 19

 

 

Reservation 25, Tiggeri

Ett otrevligt men allt vanligare inslag i gatubilden i Sverige är de utländska tiggare som besvärar förbipasserande. En majoritet av dessa kommer enligt uppgift från de nyare EU-länderna som Rumänien och Bulgarien.

 

Jag anser inte att samhället har något intresse av att tillåta tiggeriet. Dels förstör det gatubilden och besvärar hederliga medborgare, dels handlar det allt som oftast om yrkestiggare som reser runt och har tiggeriet som sin huvudsakliga försörjning. Det finns ingen som helst anledning att acceptera denna verksamhet, och därför vill jag införa ett uttryckligt förbud för utlänningar att bedriva tiggeri eller verksamhet som till sin art kan anses vara tiggeri eller dylikt.

 

Det bör dock göras en åtskillnad mellan det tiggeri som bedrivs av hitresta utlänningar, yrkestiggare osv., och det tiggeri som bedrivs av svenskar med alkoholproblem eller liknande. Jag anser att samhället ska ta hand om de svenska medborgare som inte kan anses vara yrkestiggare. Däremot bör vi alltså förbjuda utlänningar att tigga eller bedriva liknande verksamhet. Regeringen bör ta fram ett förslag som tillgodoser detta.

 

Reservation 25 röstades ner med siffrorna 280 mot 19


Jag tror alla räknat ut att de 19 ledamöterna som röstade för ovanstående reservationer är Sverigedemokrater. 7-klövern röstade emot samtliga av dessa förslag/reservationer vid dagens votering. Hur skall polisen kunna utföra sitt uppdrag om polisen inte får de verktyg som behövs för att verkställa sitt uppdrag?


Jag hoppas att ni kommer ihåg hur 7-klövern röstar i frågor rörande trygghet och säkerhet i vårt land, när du själv skall rösta den 25 maj och den 14 september!


 

 
 
Ingen bild

lennart l

20 februari 2014 23:35

Det måste kännas tröstlöst att hela tiden lägga fram förslag som, oavsett hur bra förslagen är, unisont röstas ner av 7-klövern bara för att de kommer från SD. Jag förstår inte hur ni orkar. Richard Jomshof är en av de bättre talarna SD har, lugn och saklig trots alla påhopp. Synd bara att så få lyssnar på riksdagsdebatterna.

 
Ingen bild

pg

20 februari 2014 23:46

Tyvärr slutar debatten efter 7 min, för mig!
Men här är en länk som fungerar.

http://avpixlat.info/2014/02/20/riksdagsdebatt-om-polisfragor/

 
Ingen bild

boa

21 februari 2014 00:03

Det är bara att konstatera att 7-sjuklövern inte vill låta våra medborgare känna sig trygga eftersom de utan undantag röstade mot de kloka och välgrundade reservationer som SD anfört. Hur vore det om de ansträngde sig för att värna om de goda medborgarna som tvingas betala deras misstag och inte hela tiden krypa för brottslingar och kravmänniskor i utanförskap. Kan undra över om de tänkt igenom sina ställningstaganden med tanke på de närstående valen. Detta måste spridas i valrörelsen då det kommer att ge flera nya röster till SD.Det enda partiet i verkligheten.

 
Ingen bild

Ronny

21 februari 2014 00:07

Jag bävar för framtiden, om 7 klövern med sitt förakt för befolkningen får fortsätta ostört.

 
Lassekolja

Lassekolja

21 februari 2014 00:57

Richards anförande bekräftar än en gång att Moder Svea´s enda chans att överleva är en SD-regering! Bekräftelsen förstärks ytterligare av "7-kvinnan", som försökte sig på replik på Richards eminenta anförande!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Blåsippan

21 februari 2014 02:16

Jag kommer rösta och arbeta för SD. Jag kan bara tragiskt beklaga att min sambo inte fattar att skolresultat samt bostadsbrist beror på massinvandring.

Att min sambos dotter numera bor ihop med en etiopier är ett ok jag tyvärr får bära. Så har jag det.

 
Ingen bild

Odalbonde

21 februari 2014 03:51

Det går fort utför, något som Sjuklövern inom kort kommer att bli varse. Sverige är inte en konstant naturlag som bara finns där, utan är skapad genom svenskarnas hårda arbete och goda samarbetsförmåga. Allt detta är snart borta och då är det så dags att fråga sig vad som hände?

 
Ingen bild

World Traveller

21 februari 2014 04:24

Ja du Blåsippan. Du är inte ensam i din situation. När man pratar med kvinnor i Sverige så vill tyvärr en överväldigande majoritet ha mer massinvandring och tycker att islam är ''som vilken religion son helst'' och Sverigedemokraterna är onda människor. De kan heller inte se sammanhanget med nedskärningarna i välfärden och otryggheten som gör att kvinnor inte längre kan gå ensamma genom en park på kvällarna. Min fru tror att de flesta överfallsvåldtäkter och personrån begås av svenskar. Så effektiv är medias hjärntvätt.

 
Ingen bild

fd kollega

21 februari 2014 04:31

Ni saknade en ledamot och de andra runt 49 ledamöter?
Skamligt att de vare sig kan åtgärda problemen, lyssna på er eller närvara på jobbet!

 
Ingen bild

Danne

21 februari 2014 04:32

@Thoralf!

Jag tycker att ni i SD skall trycka upp det du räknade upp i din artikel här ovan, Att ha med på info-blad till Svenska folket.
Därför, Att då kan de med egna ögon s e att 7klövern inte jobbar för Svenskarnas bästa!!

 
Svensson

Svensson

21 februari 2014 06:47

Vi kan inte ha papperspoliser i Sverige, blir det tuffa tag, då måste poliserna vara tuffa. Alliansregeringen måste ta ansvar, för att deras politik har gjort att brottsligheten har ökat i Sverige.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

21 februari 2014 07:10

Noterade att damen från MP inte besvarade påståendet
att dom som älskar mångkulturär är dom som inte själva
bor i dessa utsatta områden, lade också märke till
sjuklöverns besvärade miner när Rickard J. redovisade
verkligheten. Bra Rickard!

 
Ingen bild

Tromas trossing

21 februari 2014 07:56

Skämmande!!! Visar vilket Sverige sjuklövern vill ha!

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 februari 2014 07:57

I Riksdagen i dag med start kl 09

Kent Ekerot frågar Ullenhag om utredning om Afrofobi ( konstigt ord)
Även frågor från Markus Wiechel SD. David Lång SD

Nu har jag inte så stor förhoppning på svaren från herrar ministrar, men frågorna kommer i alla fall

Se hela från 09:00 på

http://www.riksdagen.se/sv/

 
Ingen bild

Tommy

21 februari 2014 08:22

@Thoralf
Nyfiken på om ni har ngn forskning på området att luta er mot? Har era förslag visat sig vara framgångsrika i andra länder? Eller är det "sunt förnuft"-principen som gäller?

För övrigt kan jag tycka det är beklämmande att det kan löna sig att tigga. Vill man hjälpa utsatta kan man skänka till biståndsorganisationer eller köpa Situation Stockholm. Skulle inkomsterna minska skulle många sluta komma hit. Sedan kan jag lida med människorna som måste förnedra sig till att sitta utomhus i 12 H och säga "Hej Hej" 2145 ggr per dag. Blev ytterst beklämd när 7 av 8 toppolitiker i Sthlm skänkte pengar till tiggare regelbundet eller ibland, källa Mitt i Vasastan.

 
Ingen bild

Martin

21 februari 2014 08:38

Alla punkter utom reservation 8 borde det inte ens behöva röstas om. Det är ju självklarheter.
Däremot brottsprovokation borde nog det funderas lite mer runt. Det är något som jag tycker är ganska tveksamt.

 
Ingen bild

Thoralf A

21 februari 2014 08:52

Martin

Är det brottsprovokation om en polis köper narkotika av en langare för att sätta dit honom?

Är det brottsprovokation om en polis säljer sex på nätet för att sätta dit en sexköpare?

 
Ingen bild

Tommy

21 februari 2014 09:16

@Thoralf
Tycker du verkligen poliser ska sälja sex på nätet?
Ska polisen börja sälja pass, barnporr och narkotika?

 
Ingen bild

Peter

21 februari 2014 09:55

Vart tog min kommentar vägen? Om att vi inte ska luras att gå in i strid mot varandra, muslimer som svensk? För det gynnar bara dem som drar i trådarna. Då kommer de med en polisstat som förslavar oss ännu mer.

 
Ingen bild

Niklas R

21 februari 2014 10:02

@Tommy

Om polisen utger sig för att vara minderårig och vill sälja sex, absolut. För att få fast pedofiler och grovt kriminella skall de definitivt få använda sig av brottprovokation.

Eller är du orolig att du skall åka fast?

Jag förstår att sjuklöverns politiker röstade ner dessa förslag då många av dem verkar ha dessa böjelser och svaghet för olagliga substanser, ex. knarkaren Romson

 
Ingen bild

Åke

21 februari 2014 10:03

Bara för att SD kommer med reservationer, så kan ingen av ren princip stödja dessa, hur bra än dessa är? Vilka @£$€%&/ ärtskallar dessa övriga ledamöter är i 7-klöverns församling....

Det här är verkligen något att upplysa om i utskick till alla väljare, hur man konsekvent bara röstar ner ALLT, precis ALLT som är vettigt och som råkar komma från SD.

 
Ingen bild

Martina

21 februari 2014 10:23

Det blir så tydligt att ledamöterna inte ens tar det under beaktning och faktiskt lyssnar. Hade dessa reservationer kommit från ett annat parti hade siffrorna tveklöst sett annorlunda ut. Det är tragiskt att ett demokratiskt valt riksdagsparti behandlas på detta sätt av andra riksdagsledamöter. Jag anser att de genom sitt beteende inte utför sitt uppdrag vilket de uppbär arvode för. Tack och lov verkar det som att kommunpolitiker till viss del är något mer demokratiska och åtminstone ibland lyssnar på SD.

 
Ingen bild

Elisabeth

21 februari 2014 11:08

@Blåsippan
Du skriver att din sambos dotter bor ihop med en etioper. Vilket är ett ok du måste bära.
Är lite nyfiken på varför!
Att han är etioper säger ingenting om hans egenskaper!

 
Lassekolja

Lassekolja

21 februari 2014 12:52

Eftersom detta "Thoralf-inlägg" delvis handlar om Polisen´s verksamhet, en "Dialog-mjukis-kvoterad-PK-Polis", vill jag påminna om att varje fredag kl.18:00-19:00 sänds i "fria" TV6, det enl. mig sevärda COPS, hur den amerikanska Polisen arbetar. För mig är det en njutning att se hur korrekt polismännen hanterar brottslingar som följer givna instruktioner medan de, som obstruerar får känna på "hårdhandskarna", alltså precis som jag hade önskat att svensk Polis borde arbeta. I jämförelse framstår svensk Polis enbart pinsam!
Mycket bra jobbat av Richard Jomshof!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Magentan

21 februari 2014 13:16

@ Elisabeth, som undrade över Blåsippans kommentar angående sambons dotters sammanboende med en etiopier.

Jag håller med dig om "att han är etiopier inte säger något om hans egenskaper". Sverigedemokraten Maria Cimini som blev utesluten ur Transport på grund av sitt engagemang i SD är också sambo med en etiopier.

Du kan läsa mer om Maria Cimini i slutet av det länkade inlägget:

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2012/march/barometerns-hycklande-tar-aldrig-slut.html






http://thoralfalfsson.webblogg.se/2012/march/barometerns-hycklande-tar-aldrig-slut.html

 
Ingen bild

Blåsippan

21 februari 2014 14:15

Elisabeth@

Jag hade fördedragit om hon valt en blond och blåögd etnisk svensk som äter kroppkakor. Men jag tänker inte kasta ut henne från balkongen. Bara hoppas att det går över.

 
Ingen bild

Anna

21 februari 2014 15:38

Elisabeth Man ska ha i åtanke att män från sådana länder är oerhört charmiga i början.Min kusin hade stora framtidsplaner tills hon träffade en "modern" muslim det var bara trams vad muslimerna sysslade med slöja och andra hemskheter han var så svensk som man kunde bli.Javisst detta gällde tills han hade lockat in henne i fällan då kom extrem muslimen fram, slöjan på hon fick inte ens prata med sin bror ensam utan manliga följeslagare, och nu har jag ett kusin barn nere i Iran som blev bortgift till en släkting till sin pappa vid 11 års ålder och vi kämpade med alla klor att få hem henne men hon har medborgarskap där nere och muslimer är smarta för de satte henne som studerande för det är ju pappas hemland så UD kunde inte göra något.Men det allra värsta är min kusin är så hjärntvättad efter konverteringen att hon tycker detta är helt okej.Visst alla är inte sådana men hur ska man kunna veta vilket, i och med de är super charmiga?????Sen tycker jag det är otroligt (ironi) att han låter sin dotter bo med sina systerfruar 3 st i ett land han "flydde" från men har inga problem att åka på semestrar par månader om året till Iran.

 
Ingen bild

OH

21 februari 2014 15:46

Dessa närapå 300 hens som säger sig representera svenska folket kvitterar varje månad ut ca 20 milj. kr i lön av svenska skattebetalare
Något borde man väl kunna kräva av dem.

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

21 februari 2014 16:29

Helt otroligt ! Fortsätt och informera ska dela vidare denna qalenskap våra politiker håller på med.

http://Barrkis

 
Ingen bild

Carin Forslund

21 februari 2014 16:57

Detta måste komma till folks kännedom. Då kan folk se hur deras representanter bedrar dem.
Det är otroligt viktigt att de får se det.
Om detta så vore den enda info folk fick från Sverigedemokraterna så skulle det faktiskt räcka. Så bra vore det.

 
Ingen bild

Stefan

21 februari 2014 17:00

Ang. Reservation 9, Polisens uniformer

Mitt sätt att inte acceptera detta vansinniga beslut är att jag vid mina eventuella framtida kontakter med polis kommer att kräva att min religionsfrihet skall respekteras utan diskussion om polisen absolut måste markera sin religionstillhörighet med religiösa attribut.

Alltså kommer jag inte att respektera en polis som så tydligt vill visa att religion är viktigare än att inordna sig i samhället och respektera mig och det sekulära Sverige. Jag kan omöjligt acceptera henne som representant för svenskt polisväsende

 
Ingen bild

Lena

21 februari 2014 17:00

Fantastisk med informationen vi får, Thoralf, tack för det. Rickard Jomshofs också i en klass för sig - lugn och tydlig. Miljöpartisten som gick upp för debatt mot Rickard hade inte mycket att komma med, tyckte nog att hon såg lite generad ut... kanske håller en del av dem med lite eller? De kan ju inget säga än det som redan bestämts, det är därför debatterna blir så intetsägande - de har inget nytt att komma med.

 
Ingen bild

Lotta

21 februari 2014 17:55

Svensk rättvisa i 7-klöverns smak får man förmoda. Sexuellt ofredande av "ensamkommande flyktingBARN". Förhör, åtal osv dröjde så länge att "barnet" istället för fängelse fick villkorlig dom:

http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/Laang-vaentan-paa-aatal-foer-brott-gav-strafflindring

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 februari 2014 18:27

Annat ämne...Lyssnade på debatten mellan Erik Ullenhag och Kent Ekroth om bla. Tobias Hübinett.
Appropå "Afrofobi". Det finns ju Afrikaner som har samma hudfärg som Ullenhag och Ekroth. Sydafrikaner...
Jag utgår att denna "Afrofobi" också gäller dem och att Hübinett skyddar deras rättigheter om de attackeras i Sverige...

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 februari 2014 18:34

Mer "annat ämne"...
Råkade slå på SR P1 och hamnade i "Lantzkampen". Lite flamsig fredagsunderhållning med programledaren Annika Lantz.
I det ena laget finns nu Erik Ullenhag och Anna Kindberg-Batra.
Man undrar verkligen när några representanter från SD får äran att delta i något underhållningsprogram...

 
Ingen bild

kritisk

21 februari 2014 18:46

Hulda mk1

Antar att du talar om boerna, eller som de numera kallas afrikander, när du nämner den vita befolkningen i Sydafrika.
Dessa boer/afrikander är ju ursprungligen inte från Sydafrika utan härstammar från ursprungligen från Europa, mestadels Nederländerna men även från Frankrike, Tyskland och Portugal. Så med Sd-anhängares ögon sett är de då verkligen Sydafrikaner då de egentligen är kolonisatörer som tog med sig sitt språk och kultur och inte tog seden dit de kom, just detta är ju något som SD-anhängare blir upprörda över när det gäller invandrande människor till Sverige.
Inom SD är man rädda för en islamisering av Sverige och sen tar du upp en grupp människor (de vita i Sydafrika) som koloniserade och tog över och förtryckte den inhemska befolkningen, men det är klart de är ju just det, de är vita till hudfärgen.

 
Ingen bild

calle

21 februari 2014 18:52

Har skrivit ut denna artikel och skall massproducera den för utdelning till sovande. Det är nämligen det jag är mest f-d på, just det du beskriver i de 2 sista meningarna.

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 februari 2014 18:55

Kritisk... Eftersom alla som ställer ned en resväska (med eller utan vägglöss) på Svensk mark, benämns som svenskar, bör väl samma gälla de vita i Sydafrika.
Likadant ska väl gälla?
Den den dagen det fodras minst tre generationer för att kallas svensk, kan vi ta en diskussion om Sydafrikanerna.
Därmed var vår diskussion slut för idag. Hänvisar till gårdagens inlägg...

 
Ingen bild

Martin

21 februari 2014 19:25

@Thoralf

Är det brottsprovokation om en polis köper narkotika av en langare för att sätta dit honom?

Är det brottsprovokation om en polis säljer sex på nätet för att sätta dit en sexköpare?

I båda dessa fall skulle polisen skapa en efterfrågan eller erbjuda en tjänst. Det tycker jag är väldigt olyckligt då det lätt riskerar att börja glida iväg till att aktivt försöka få personen man vill gripa att begå ett brott. Även om just dessa exempel kan verka vettiga och moraliskt riktiga idag så vet vi ju inte riktigt vad som händer i framtiden. Vilka nya lagar som stiftas kan skapa oförutsedda möjligheter att brottsprovocera vem som helst i princip.

Efter att ha sett tv-program från USA där brottsprovokation används flitigt blir man nästan lite mörkrädd. Exempel är just att poliser klär ut sig och går på gatan för att sälja sex. De går sen aktivt på ensamma män som passerar platsen och frågar om inte det vore skönt med lite sex? Så fort mannen frågar vad det kostar så grips han. De män som inte vill fråga efter något pris utan bara fortsätta förbi upprepas erbjudandet till om och om igen tills personen lyckas snärjas.
Här verkar det dessutom räcka med att fråga vad priset är för att gripas och åtalas.

Grundregeln måste vara att polisen ska utreda begångna brott och göra sitt yttersta för att komma fram till vem som är skyldig.
Polisen ska inte bidra till att öka antalet brott, speciellt inte brott som sker mot morallagar så som sexköp eller narkotikaköp. Saker som faktiskt är delvis lagliga i många länder.

 
Ingen bild

kritisk

21 februari 2014 19:30

Hulda mk1

Jag undrade för du påpekade i ditt inlägg att det ju finns vita Sydafrikaner då antar jag att du också faktiskt anser att dem är Sydafrikaner trots sitt ursprung och de sätt man behandlat den inhemska ursprungbefolkningen på. Jag tycker visst att lika ska gälla för alla, ifrågasatte inte deras rätt att få kalla sig Sydafrikaner utan tyckte det var komiskt att du valde detta som ett exempel med tank på SD-anhängares (utan att ha förutfattade meningar så antar jag att du är SD-anhängare ifall inte så ber jag om ursäkt för att jag bedömt dig som det) åsikter om invandrares vara eller icke vara här i Sverige och huruvida de har rätt att kala sig för svenskar.
Hur har man kommit fram till att det ska krävas tre generationer för att kallas för svensk eller är detta din personliga åsikt, byggd på vad, att det är denna tid det tar för att få kalla sig medborgare i ett nytt land?
Kan inte vara kul att försöka diskutera med dig då du anser att en diskussion är slut bara för att du tycker så, skulle bli konstiga riksdagsdebatter om man hade samma sätt att se på hur en diskussion förs.

 
Ingen bild

Thoralf A

21 februari 2014 19:39

Martin

"Polisen ska inte bidra till att öka antalet brott, speciellt inte brott som sker mot morallagar så som sexköp eller narkotikaköp."

Polisen ska inte bidra till att öka antalet brott. Menar du att polisen skall sluta med alkohol och drogkontroller i trafiken. Då minskar brotten ganska radikalt ch det ser ju fint ut i statistiken.

Nu är det så att en stor andel brott som avslöjas beror på hur aktiv och hur stora resurser polisen kan sätta in.

Jag ser inget problem med att poliser låtsas vara minderåriga på nätet för att locka fram pedofiler.
Givetvis finns det gränser för hur långt polisen får gå men jag tror att vi i Sverige klarar att hålla det på en rimlig nivå. En jämförelse med USA tror jag inte är lämplig för oss i Sverige.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

21 februari 2014 19:57

Låt oss hoppas att någon rättrådig och modig polis visar hur fånigt det hela är genom att bära ett durkslag på huvudet som komplement till uniformen.

 
Ingen bild

Tommy

21 februari 2014 21:22

Fredag 21 feb 08:22
@Thoralf
Nyfiken på om ni har ngn forskning på området att luta er mot? Har era förslag visat sig vara framgångsrika i andra länder? Eller är det "sunt förnuft"-principen som gäller?

Fortfarande nyfiken.

 
Ingen bild

Thoralf A

21 februari 2014 21:52

Tommy

Varför kollar du inte själv om du är nyfiken. Du kan ju börja med att lyssna på Siv Jensson i kvällens Skavlan.

 
Ingen bild

Maja Dacke

21 februari 2014 22:22

Kritisk ... du har tydligen inte läst Nya Tider, som haft en serie om just Sydafrika. Då hade du känt till att när holländarna kom dit fanns det knappt mer än några små kringvandrande stammar där. De bebyggde landet med farmer och tätorter, faktiskt.
Sedan kom britterna och ville ta över - jaha, boerna förlorade men det blev mer eller mindre fred med tiden. (Kände du till britternas koncentrationsläger för holländska kvinnor och barn?)
Därefter kom den stora inflyttningen från omkringliggande områden av negrer, som hade fått det trångt i sina länder/distrikt.
Och det var ungefär så här jag lärde mig i ungdomen om uppbyggnaden av Sydafrika.
Det mesta om ANC och Mandela fick jag lära mig långt senare, naturligtvis. Och först på sistone vem Mandela egentligen var.
Nya Tider har en hel del intressanta artiklar om nutiden - du kan önska tre gratis ex att pröva.

 
Ingen bild

Tommy

21 februari 2014 22:36

@ Thoralf
"Varför kollar du inte själv om du är nyfiken" svarar en riksdagsledamot efter att man efterfrågat ngn studie som man grundar sina förslag på. Utgår ifrån att det därmed är den klassiska "sunt-förnuft principen " som ligger till grund. Skulle onekligen vara lite mer trovärdigt om du kunde referera till forskning eller framgångsrika exempel från andra länder.
Jag såg Skavlan men förstår inte riktigt hur intervjun med Siv Jensen skulle göra mig klokare i den aktuella frågeställningen.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

21 februari 2014 23:08

När man refererar till de brittiska koncentrationslägren under Boerkrigen så kan den oinsatte lätt tro att de var jämförbare med förintelseläger/koncentrationsläger nazi-Tyskland hade under WWII. Även om det inte var några trevliga platser så var de inte ens in närheten av de tyska.

 
Ingen bild

Kritisk

21 februari 2014 23:27

Maja Dacke

Har inte läst den tidskrift du hänvisar till men har faktiskt gått i skola och haft historia så jag vet väl om att britternarnas förehavanden i denna del av världen, prenumererar även på några historiska tidskrifter. Sett på nyheter och läst artiklar om den kamp för frihet och jämlikhet som har utkämpats i detta land. Valde att ta upp boerna för de var ju där innan britterna.
Du säger att det endast fanns några få kringvandrande stammar där, med andra ord så fanns det alltså en en ursprungsbefolkning som fick kliva åt sidan när vita kolonisatörer valde att bosätta sig där, menar du att eftersom att ursprungsbefolkningen var så få så ska de vara tacksamma att kolonisatörerna kom dit och medförde civilisation ( läs slaveri, förtryck, terror etc ) eller vad menar du.

 
Ingen bild

Martin

21 februari 2014 23:45

Alkohol och drogkontroller i trafiken kan man väl ändå inte jämföra med brottsprovokation.
Skulle det ske brottsprovokation inom det området skulle det ju snarare ske genom att polisen ger bilnycklar till en full person och ber denna att köra en sväng.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

22 februari 2014 00:37

Lugna sig nu, Kritisk. Slavhandeln var väl utbredd i hela Afrika när de vita kom dit. Man tog slavar för inhemskt bruk och det var en stor export till Nordafrika.

Du vet väl också att slavhandeln här i Europa var omfattande från Bronsålder till Yngre Järnålder? Så även Europa har varit hårt drabbade av slavhandeln. Kanske av förtryck och terror också när du tänker efter?

Sen skulle jag vilja fråga Kritisk, hur stort geografiskt område har dessa stammar rätt till i sin egenskap av ursprungsbefolkning? Vet man ens om de är ursprungsbefolkning, de kanske har dödat tidigare befolkning när de själva kom dit?

Vore inte detta då också applicerbart på Sverige i nutid, att vi svenskar har rätt att slippa invandring dvs nykolonisatörer i vår egenskap av ursprungsbefolkning? Fast nykolonisatörerna är ju inte lika driftiga som gamla tiders då det måste ha hjälp och ekonomiskt stöd för att ändå inte kunna bidra med något?

 
Ingen bild

Niklas R

23 februari 2014 12:43

@Kritisk

Anser du att holländare, judar och romer som kom till Sverige på 1600-talet är svenskar eller är de utlänningar?

 
Ingen bild

Anna Sarnes Magnusson

23 februari 2014 17:03

Fruktansvärd att andra partier inte förstår vad som kommer att hända med Sverige. Kloka förslag som ska till papperskorgen?
Skam! Men vad tänker Andersson och Bengtsson som lever i vardagen?
Ut med info!

 
Ingen bild

Caroline

23 februari 2014 17:08

Jag undrar hur vi egentligen, har hamnat i denna absurda situation, där representanter för riksdagspartier, beter sig som trotsiga småbarn. Man röstar emot helt rimliga förslag,som grundar sig på ordning och reda, allt för att SD inte ska få sin röst hörd. Det finns snart inte ord att sätta på pränt, över den dumtrend som drar över landet!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards