thoralf

Direktlänk till inlägg 18 september 2013

I MINA ÖGON

Av Thoralf Alfsson - 18 september 2013 12:34

 

I förra veckan fick jag ett brev från ansvariga på Kalmar läns landsting där man meddelade att SD inte fick använda en pressbild från landstingets hemsida i vårt informationsblad angående vård av papperslösa.

I mina ögon är det mycket märkligt att Kalmar läns landsting inte påpekade detta då man i juni hade andra åsikter om vårt infoblad och skickade ett brev till mig. I mina ögon var det med andra ord det enda landstinget hade att invända mot vårt infoblad att vi hade med landstingets logga, inget annat.


Uppenbarligen har vårt infoblad om vård av papperslösa fått stor uppmärksamhet och många har säkert hört av sig till landstinget eller till landstingspolitiker för att kontrollera om våra uppgifter i infobladet är riktiga. Detta har tydligen fått den effekten att man genom att förbjuda oss att använda pressbilder försöka stoppa vårt infoblad. Frågan är om det egentligen är ett politiskt beslut?


Riksdagen har också pressbilder på sin hemsida och där är man betydligt mer generösa med användandet än Kalmar läns landsting.


”Riksdagen har pressbilder som är fria att använda i sammanhang där riksdagen och riksdagens arbete beskrivs.”

 

Idag gör Mats Andersson på Barometern en stor sak av att Kalmar läns landsting vägrar ge oss tillstånd att använda bilden. Om Mats Andersson orkat höra av sig till mig så hade artikeln blivit mer korrekt.


”Sverigedemoraterna i Kalmar och i länet presenterade i sommar ett eget flygblad som skulle användas fram till valet 2014. Nu tvingas partiet slänga hela upplagan.”

 

Ja, du Mats Andersson. Vår senaste beställning från tryckeriet var på 5000st inför kyrkovalet och har mer eller mindre redan delats ut i länet i samband med vår utdelningskampanj i kyrkovalet. De få exemplar som återstår kommer vi inte att slänga! De blir istället utmärkta exempel på hur det svenska politiska klimatet ser ut för oss Sverigedemokrater och hur man på allehanda sätt försöker sätta käppar i hjulet för vårt parti.


Kalmar läns landstings bild kommer plockas bort och ersättas av ett eget producerat foto i vårt infoblad. Sedan går en ny beställning till tryckeriet. Jag kanske ordnar en omröstning på bloggen för vilket nytt foto vi skall använda i infobladet. Mina läsare kanske till och med kan skicka mig förslag på bilder.


Enligt Anna Strömblad på Kalmar läns landsting krävs det fototillstånd för att få fotografera inom landstingets lokaler, något som jag har full förståelse för. Men tittar man runt bland landstingspolitikernas bloggar och facebooksidor kan man hitta många foton från landstingets lokaler. Jag betvivlar starkt att dessa personer har några fototillstånd.


Miljöpartiets landstingsråd Jessica Rydell har följande foto på en av sina facebooksidor. Frågan till Anna Strömblad, kommunikationsdirektör på Kalmar läns landsting är om det är ok att använda landstingets ambulanser till politisk fotografering.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Eric H

18 september 2013 13:31

Vi har redan konstaterat att det gäller skilda lagar och regler för etniska svenskar resp för "nyanlända"
Nu kan vi till detta lägga att det gäller skilda regler för olika partier, olika beroende på politisk ståndpunkt.
Har nån gång hört ett uttryck om att alla är lika inför lagen - men det tycks inte längre gälla.
Grundregeln är fortfarande , "Tyck rätt dvs som jag, annars..."

 
Ingen bild

SM811

18 september 2013 15:04

Paniken sprider sig bland de PK. Måste vara påfrestande att hela tiden leta efter något som missgynnar SD. PK, er förljugna tid är förbi. SD 2014.

 
Ingen bild

Gunnar

18 september 2013 15:20

låt deras panik fortsätta,för då förstår dom inte att det gynnas oss Sverigevänner!

 
Ingen bild

Håkan

18 september 2013 15:31

Bra extra reklam, igen, Thoralf. Grattis.

Inför valåret kanske det ska framställas, förutom valmaterialet, en alternativbild med "detta är censurerat".

I det här fallet kanske man kan använda bilden det gäller, med en "strip" över med "Bild censurerad av Kalmar läns landsting"
Du kan kanske kolla med juristerna om du tycker ideen låter vettig.

I kyrkovalet hade det fungerat "klockrent". Det hade inte tagit lång tid innan de flesta fått veta vad som censurerats ( i det fallet ordet, Islam )och väckt mer nyfikenhet och samtidigt ge en kunskap om att vi inte, i Sverige idag, kan säga vad vi vill.
Det gäller i än högre grad om det gäller Sverigedemokraterna.

 
Ingen bild

AWSvensson

18 september 2013 15:56

Barnsligt är bara förnamnet,vad tror de att de tjänar på detta, landstinget är väl för sjutton inte privatägt utan skattebetalarnas , denna gigantiska sandlåda som är ett tillhåll för dessa panikslagna demokratisabotörer,

 
Ingen bild

Da Capo

18 september 2013 16:20

DET GLOBALA ANSVARET
Invandringsproblematiken är den i Nya Sverige absolut viktigaste
frågeställningen. Alla andra politiska frågor, som väljarna påstås fästa större avseende vid när de befinner sig i vallokalen, som jobbtillgång, arbetslöshet, ekonomi, skola, vård och äldreomsorg, är underordnade och direkt avhängiga av massinsläppet av hostila främlingar i förening med myndigheternas omsorgsfulla, nästan kärleksfullt prioriterade omhändertagande av dessa.
Är myndigheterna sjuka i huvudet? Allt tyder på detta - den svenska
makteliten, svenska myndigheter och även merparten av det svenska folket är akut mentalt sjukt och även helt i avsaknad av sjukdomsinsikt.

De mentala sjukdomar som kommer ifråga är följande.

1... etnomasochism (white guilt complex),
oftast i förening med akut kulturMarxism
2... oikofobi
3... patologisk altruism
4... funktionell dumhet / debilitet / idioti - en förvärvad, icke heriditär åkomma orsakad i de flesta fall av sex-sju års institutionsvård i barndomen i förening med föräldrafrånvaro, följt av den obligatoriska, undermåliga och sannolikt objektivitetsbefriade, föga personlighetsuppbyggande skolgången.
Man kan i sammanhanget heller inte bortse från den omvittnat undermåliga och allt sämre akademisk utbildningen i Nya Sverige. Det är inte konstigt att människor med någon akademisk examen är underpresterande som t.ex och inte minst (1) många som arbetar inom media och (2) många så kallade professorer samt lärare vid Nya Sveriges otaliga universitet och högskolor; minns den spottande professorn i Lund och multikulturalisten Tobias Hübinette.

T.o.m skall nu de sinnessjuka myndigheterna genom upprättandet av en särskild hemsida, underlätta för främlingarna att i hemlandet ackumulera svenska skattemedel som de fått eller tillskansat sig i bidrag, eller penningbelopp de oegentligt kommit över genom bedrägeri, våld eller liknande.
http://www.unt.se/debatt/underlatta-migranternas-pengaoverforingar-258865

Någon främlingsfientlighet av betydelse råder tyvärr inte i Nya Sverige, men likväl har hittills drygt 19000 lättlurade, hycklande funktionella idioter på en lista villigt skrivit under på att vilja bekämpa en sådan. http://ossalla.nu/

Vad som däremot verkligen saknas är en nödvändig främlingsskepsis. Även om svensken numera i stor utsträckning är sekulär, sitter reminicenser av protestantiskt kristna och goda ideal om att visa hygglighet, anständighet, ärlighet, hjälpsamhetc, vara ansvarstagande och visa reciprocitet kvar i den etniske svenskens ryggslut.

Under några decennier invaderas sedan oönskat genom sinnessjuka
myndigheters ivriga försorg fäderneslandet av artfrämmande, själviska, aggresionsbenägna, kanske ondskefulla klanfolk som dessutom släpar med sig en fascistoid, människofientlig pseudoreligion, vars strävan är att infiltrera och till slut nå världsherravälde.

Hur skall den hygglige vanlige pursvensken klara detta. Tillvaron kommer att bli sur om inte ett rent helvete.

 
Ingen bild

Mohamed Bacon

18 september 2013 16:27


http://avpixlat.info/newsdesk/10-manaders-fangelse-for-baconattack-mot-moske

10 månaders fängelse för bacon-attack mot moské

 
Ingen bild

Rune

18 september 2013 17:58

En pressbild från landstinget är väl ändå offentlig handling som är fritt att använda?
Jag tror att de bara försöker att skrämmas?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

18 september 2013 18:16

AW Svensson : Rädda hundar bits...

 
Ingen bild

Johan

18 september 2013 18:23

Snälla, fortsätt använda bilden!
Skulle gärna se hur dom försöker hantera det...

 
Lassekolja

Lassekolja

18 september 2013 18:50

@Johan, jag hade faktiskt tänkt att be Thoralf detsamma. Om Landstinget i Kalmar län gör en affär av detta tror jag faktiskt att det vore enbart positivt för SD, minns SD´s reklamfilm, som TV4 vägrade visa. Den hade ju aldrig fått det genomslaget om den hade visats på reklamplats i TV4, d.v.s SD fick tack vare TV4´s agerande valuta för miljonkostnaden! Om "Landstingsbilden" av tandvård(det handlar väl om den bilden?), ändå finns på deras hemsida(även om jag inte hittar den) kan den ju inte vara så väldigt hemlig!?

@Da Capo, instämmer helt! Det är ett vårdslöst språk att kalla sin(a) motståndare för "sjuka i huvudet" men tror trots det att det ligger mycket i det. Vad kan det annars vara?

Såg TV-sända Riksdagsdebatten idag. Sven-Olof Sällström klarade sig utmärkt. Blev däremot besviken(men inte förvånad) på Hamilton(FP), som uppenbarligen hellre diskuterar hur hemskt SD är än det bästa för Sverige. Om jag inte minns fel ägnade han tre replikväxlingar enbart åt att tala om hur "främlingsfientligt och rasistiskt" han tycker att SD är, samtidigt som han beskyller dom rödgröna för att samarbeta med det hemska SD. Om Alliansen lägger fram ett förlag, som SD från begynnelsen informerar A. att SD inte stöder, då är det ju A. som är oseriös, inte SD! Synd att svenska folket missar aktiviteten i Sveriges dyraste sandlåda! Bra att SD inte stöder höjningen av brytpunkten(för statlig skatt) i skatteskalan för höginkomdsttagare!
Såg Dig allt i Riksdagen Thoralf!

http://www.youtube.com/watch?v=JFAyFBD5u0A

 
Ingen bild

Tomas

18 september 2013 19:34

"Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Vilhelm Moberg, Svensk Strävan 1941


Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan - på frihetens grund.

 
Ingen bild

Tomas

18 september 2013 19:34

"Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Vilhelm Moberg, Svensk Strävan 1941


Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan - på frihetens grund.

 
Ingen bild

Tjelvar

18 september 2013 19:42

Jag tycker ni skall fortsätta använda bilden och låta dom stämma er. Om dom vågar.

I och med att dom kollat i somras och inte regerat på bilden, har ni handlat i god tro. Så det ni har gjort kan inte straffas.

Använder ni den nu, är det ett gott skäl att ifrågasätta deras bedömning. Deras egen personal har alltså en gång ansett bilden OK. Det måste bli svårt för en domstol att se något fel, när bilden inte varit märkt med copyright.

Under alla förhållanden blir en process god reklam för SD.

 
Ingen bild

Stefan A

18 september 2013 21:26

Den där Hamilton har nog suttit i riksdagen för länge så han har tappat verklighetskontakten,han fattar inte att SD snart är dubbelt så stort som FP så han borde ha annat att bekymra sig över än Sverigedemokraterna.

 
Lotta

Lotta

18 september 2013 21:39

Lade in detta inlägg på Baromtern som svar på Ahonens drapa. Eftersom jag visste att de skulle radera det sparade jag.

Så här ser det ut i Ahonens hemland Finland. Staden Raseborg är beredda att ta emot hela 25 kvotflyktingar var tredje år.

http://vastranyland.fi/lokalt/2013-09-18/501191/25-flyktingar-vart-tredje-ar

Sverige tar emot upp emot 1900 per år. Klart Ahonen kämpar för att Sverige skall ta emot så många för då slipper ju hans Finland ställa upp. Hycklare.

http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE&sns=em

 
Lilla Linnea

Lilla Linnea

18 september 2013 22:19

Jag tror inte att det kan vara olagligt att använda en bild från lanstinget. Det känns helt absurt. Snälla Thoralf ta reda på om det är så, Landstinget är ju något som angår oss alla. oavsett vilken politisk tillhörighet man har.

http://Sverige

 
Lotta

Lotta

18 september 2013 22:25

Hörde på nyheterna om "svensk"libanesen som blev dömd till fängelse i Thailand för terrorbrott. En stilla undran, borde han inte kallas Thailandlibanesen eller är det endast i Sverige man blir svensk innan man ens satt fötterna på svensk jord sk nyanlända svenskar eller svenskar som ännu inte kommit hit.

http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE&sns=em

 
Ingen bild

Hojt

19 september 2013 04:06

Lotta... ja, med tanke på att han verkar knuten till Thailand lite mer permanent än att bara ha åkt tunnelbana där (cykeltaxi snarare)... han har ju t o m en firma där, vad jag förstår... så har du helt rätt.

Hoppas att INTE Utrikesdepartementet jobbar på att få hit honom för att han ska avtjäna straffet i svenskt fängelse! Nån måtta får det väl ändå vara! Terrorister vill jag INTE betala för!

 
Ingen bild

Utlandssvensk

19 september 2013 05:41

Jag bor i ett utomeuropeiskt land. Vid ett besök i Sverige nu i sommar blev jag tvungen att uppsöka läkare. Besöket kostade mig 1955 kr. Det är nästa 40 gånger mer än de 50 kr en "papperslös" debiteras. Varför skall jag som utlandssvensk, född i Sverige, svensk medborgare hela livet, lojal skattebetalare i Sverige under många år, betala 40 ggr mer än den som gömmer sig illegalt i landet efter avslag på världens mest generösa asylprövning? Ännu ett exempel på hur rättvist sjukvård prioriteras och debiteras i Sverige.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se