thoralf

Direktlänk till inlägg 17 september 2013

REINFELDTS ANGREPP PÅ ISLAM I REGERINGSFÖRKLARINGEN?

Av Thoralf Alfsson - 17 september 2013 17:06

Statsminister inledde sin regeringsförklaring med ett angrepp på islam. Jag har i varje fall väldigt svårt att tolka inledningen på något annat sätt.


”Eders Majestäter, Eders Kungliga Högheter, herr talman, ledamöter av Sveriges riksdag.

 

Slutet av sommaren och början av hösten har tyvärr inneburit en upptrappning av konfliktnivån i världen. Krigets Syrien och våldsamheterna i Egypten är en kraftfull påminnelse om människans sårbarhet inför det som vill ont och illa.”

 

Vad eller vem är ”det som vill ont och illa” i Syrien och Egypten? Enligt min mening finns det bara ett svar! Islam! Det är olika grupper inom islam som driver konflikten. Shiamuslimer och sunnimuslimer är tongivande.


Trots detta stödjer regeringen Turkiets ansökan om medlemsskap i EU.


Nytt all time high i SKOP med 9,4 procent för SD! Tidigare rekord var 7,8 procent.


UPPDATERING!


Vår taktik när det gäller brytpunkten för statlig inkomstskatt ser ut att bära frukt. Sverigedemokraterna gick redan för tre veckor  sedan ut med ett utspel efter riksdagsgruppensmöte i Sölvesborg i samband med Jimmie Åkesson sommartal. Läs pressmeddelande från den 29 augusti..


Nu pressas de rödgröna till ett "hemligt möte" för att gå på Sverigedemokraternas linje . Läs artikel i DI.

 
 
Ingen bild

Argus

17 september 2013 17:22

Jag blev inte riktigt klar om Per Gudmundson risade eller rosade er i sin ledare idag: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/valj-dina-fiender-med-omsorg_8524670.svd "På ett sätt går det kanske att förstå mekanismen bakom beteendet. Ledare för större politiska rörelser är antagligen mer självgoda och mer övertygade om det egna budskapets förträfflighet (varför skulle de annars ha så många anhängare, liksom?) och då underskattar de vikten av uppstickarens poäng."

 
Lassekolja

Lassekolja

17 september 2013 17:35

När Reinfeldt tänker högt vid Riksdagens högtidliga öppnande gör han det i förvissningen att han slipper ev. motfrågor på det. Skulle han i efterhand få frågor på sitt tal skulle han givetvis dementera Dina(Thoralf)/våra slutsatser.

Efter öppnandet ställde Svt´s Mats Knutson frågor till en toppolitiker från varje parti (med något undantag). När Jimmie Åkesson i en mycket försonlig ton föreslog till Stefan Löfvén att dom båda(läs:hela oppositionen) kunde vara överens om att INTE höja brytpunkten för statlig skatt i skatteskalan, visade Löfvén att han fortfarande vägrar att kliva upp ur sandlådan. M.a.o är det viktigare att ta avstånd från SD än att få igenom sin politik. Bedrövligt Löfvén, kom för Guds skull upp ur sandlådan!
SD 2x 2014!!!

http://www.youtube.com/watch?v=JFAyFBD5u0A

 
Ingen bild

Hacke

17 september 2013 18:02

Jag tolkade tvärtom som att det är en svag antydan till öppning på gång vid samtalet vid Knutssons bord.
Åkessons "rådgivning" till Löfvén utanför mikrofonens räckvidd kommer säkert att vevas som ett oppositionens svek kring det heliga löftet att hålla sd utanför till varje pris. Jag tror vi går en mycket intressant debatthöst tillmötes med sd som tungan på vågen, vare sig dom vill eller inte

 
Ingen bild

Dumle

17 september 2013 18:11

Allting är oerhört enkelt. Islam sanktionerar våld mot oliktänkare. Eftersom fraktionerna även inom islam är av åsikten att alla andra tolkar religionen på ett felaktigt sätt kan dessa definieras som avfällingar eller som motståndare till den sanna läran och därmed dödas. Att ta livet av oss otrogna är ännu lättare, då allt som kan tolkas stå i vägen för islam kan benämnas som islams fiender och därmed "lovligt byte".

I sura 17, vers 33 står "Tag inte en annans liv - Gud har förklarat det heligt - annat än i rättfärdigt syfte"

I hadith Bukhari 9,83,17 säger profeten Muhammed att blodet på en muslim inte får utgjutas utom i tre fall - som hämnd för mord, som straff för otrohet, samt om en muslim lämnar islam.

Vi ser dagligen konsekvenserna av att Islams Gud och profet uppmanar sina anhängare till mord och förtryck. I Sveriges allt fler moskeér indoktrineras svenska muslimer till intolerans och våld. Läs om islams budskap och sanningen om Muhammed på:
http://skafferigodis.blogspot.se
http://sanningenommuhammed.wordpress.com
 
Ingen bild

Kurtan

17 september 2013 18:31

Innebär inte FR kritik av islam samt de som följer prof. M. i spåren en oerhörd kränkning som kanske kommer att reslultera i en fatwah dvs en dödsdom på ett liknande vis som Salman Rushdie fick en fatwah efter satansverserna....

Dags att dubbla säpovakterna FR! Nu har du nog "skitit i det blå skåpet" eller öppnar du portarna till islam ännu mer som plåster på såren....hmmmm
MVH


 
Ingen bild

who

17 september 2013 18:35

Den gode Fredrik har problem med sina ministrar!
Gunilla Carlsson har som biståndsminister ansvarat för bistånd om om 200 miljoner om dagen!
Är det någon som sett en redovisning?

Gunilla ersätts nu av en ny minister som varit medlem i Livets Ord!Biståndsminister Gunilla Carlsson, M, lämnar regeringen.

Det meddelade statsminister Fredrik Reinfeldt vid riksdagens öppnande.

Carlsson ersätts av arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, M, som i sin tur ersätts av det nya statsrådet Elisabeth Svantesson, M

 
Ingen bild

Jenny

17 september 2013 18:38

Men det är viktigt att sänka marginalskatterna. Höga marginalskatter innebär att det är väldigt svårt att rekrytera välutbildade till t ex. Chefspositioner. Varför skulle de ta en tjänst som innebär mer arbete och mer ansvar utan att tjäna på detta?
Inse att drivkraften är pengar. Se till att de personerna som vågar ta risken att starta företag och skapa jobb också får bra möjligheter att göra detta!
Slopa 3:12 reglerna och se över vad ni kan göra. Fel politik kan skada så otroligt mycket och det sista Sverige behöver är ett nytt socialistparti.

Invandringen är bara ett symptom på att skatterna har varit så höga att våra politiker inte vat riktigt vad de skall göra av med alla dessa pengar...

http://notnews.boringtech.com/svd/opinion/ledarsidan/har-du-last-hans-ofullbordade-312_8514058.svd

 
Lotta

Lotta

17 september 2013 19:38

Jisses, Reinfeldt berömmer nya arbetsmarknadsministern för att hon har "egna arbetslivserfarenheter". Vilket merit. Undrar hur många hon delar den livserfarenheten med? Inte konstigt att 7-klövern fattar så många konstiga beslut. De saknar helt verklighetsförankring.

http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE&sns=em

 
Ingen bild

Hacke

17 september 2013 20:09

Märk väl att dessa inledningsfraser om Mellanöstern endast var anledning för Reinfeldt att direkt därpå komma till sin hjärtefråga flykting/invandringen i regeringsförklaringen.
"Varav hjärtat är fullt talar munnen" heter det. Det är alltså detta som föga förvånande ligger närmast i sinnet och agendan hos "vår" statsminister.
Det som värmer mitt hjärta mest just nu är vetskapen att detta sannolikt var ett av Reinfeldts sista tal till folket från denna position.

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 september 2013 20:59

Den nya arbetsmarknadsministern kritiseras för sitt förflutna i Livets Ord och antiabortorganisationen "Ja till livet".
Var finns kritiken mot Waberi och hans förflutna (och troligen nuvarande verksamhet vid sidan av riksdagsarbetet)?
Det är skillnad på religioner och kritik mot dem i media...

 
Lotta

Lotta

17 september 2013 21:38

OT/Sitter och tittar på Aktuellt där man diskuterar om det inte är dags att avkriminalisera att som HIV-smittad, ha oskyddad sex och strunta i att berätta att man är HIV-smittad. Som anledning tar man upp att bromsmedicinerna är så bra att smittorisken är försumbar. Med samma resonemang borde det då inte längre vara brottsligt att råna en bank om man använder en vapenatrapp.

http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE&sns=em

 
Ingen bild

Arvid

17 september 2013 21:41

Kenneth Sandberg (är han ihågkommen?)
blev ratad av Avpixlat - han avslutade sitt inlägg sålunda:

"Ska Sverige ha en åtminstone teoretisk chans att överleva som en nation fylkat av det svenska folket, så krävs det antingen en SD-ledning som är betydligt mindre ’tillräckligt polerad’ (Satis Polito) eller ett nytt parti som mycket klart avstår från att bli ytterligare ett blad i den för vårt land så fatala 7-klövern.”
Läs hela inlägget:
http://janmilld.wordpress.com/2013/09/10/sd-ett-filter/

 
Ingen bild

Jenny

17 september 2013 21:52

Mycket bra av Siwert :-)
Tror att det börjar hända nåt nu... Känner lite hopp
"
SVT hade fått ett scoop med det första mötet mellan Reinfeldt och Löven. Man missbrukade tillfället. Att, som Wolodarski, sedan ha mage att efterlysa vad de INTE pratade om, när supertyckarna själva stal merparten av tiden från huvudpersonerna i debatten, ja, det blev bara för mycket. Rensa i tyckarträsket, SVT. Ta tillbaka journalistiken.
"

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/aktuellt-tycks-tro-att-tittarna-ar-korkade_8527052.svd

 
Ingen bild

Tommy

17 september 2013 21:53

Är inte det största problemet att folk 2013 tror på sagorna i såväl bibel, Koranen och liknande böcker? Det går naturligtvis att plocka ut liknande citat ur Bibeln om man vill ironisera över kristendomen. Det handlar inte om Islam som sådan utan att vi måste arbeta globalt för demokrati. Alltför länge har människor i de här länderna plundrats av antingen västvärlden eller en egen elit.
Hur många demokratier har startat krig med varandra?

 
Ingen bild

Kalleman

18 september 2013 00:02

Det statsministern sa var väl ingen kritik mot islam, det aktar han sig säkert för, annars kan det gå illa, så har det blivit i dagens Sverige.

Våldet i arabländerna får vi säkert ta del av eftersom några gillar det nya spännande multikulti Sverige. Vårt land kommer att förloras om denna idiotpolitik fortsätter, bara så ni vet! Ni här vet men folk i allmänhet har inte en susning!

 
Lassekolja

Lassekolja

18 september 2013 00:15

Den nya arbetsmarknadsministern Svantesson fick många illasinnade frågor både i Svt och TV4 om sitt förflutna i Livets Ord och sin syn på abortfrågan och homoäktenskap.
Har någon hört dessa PK-"journalister" ställa samma frågor till någon muslimsk politiker? Nej, tänkte väl det men till kristna går det bra! Fy för dessa landsförrädare!

http://www.youtube.com/watch?v=JFAyFBD5u0A

 
Sven Dacke

Sven Dacke

18 september 2013 07:39

Denna artikel är m"ett måste att läsa" därför lägger jag in den med, och försöker med klickbar länk
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Aktuellt tycks tro att tittarna är korkade

Det har blivit något alldeles galet med de politiska debatterna i tv. Politikerna själva, som i måndags, statsministern och oppositionsledaren, görs till ett slags statister för en pratshow av politiska och inte sällan rätt självgoda politiska kommentatorer och åsiktsmånglare. Det skriver Siewert Öholm, tidigare programledare på SVT.


http://goo.gl/73BEXV

 
Svensson

Svensson

18 september 2013 08:04

Reinfeldt glömde att det är inte bara islam som vill Sverige illa,även hans regering bedriver en politik som inte kan anses vara svensk,alliansens politik kommer skada Sverige i många år framöver.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tommy

18 september 2013 08:14

Kalleman: Tycker du på fullt allvar att en statsministers uppgift är att kritisera Islam?
Thoralf: Tycker du på fullt allvar att det är Islam som är ont och vill illa? Det handlar väl om människor som själva vill förskanska sig makt, bristen på demokrati och spår från tidigare historiska händelser. Var det de kristna som ville ont när man satte folk i koncentrationsläger och massavrättades i Bosnien? 2013 borde vi väl kommit lite längre än så?

 
Ingen bild

Stefan A

18 september 2013 08:34

Äntligen lite intelligens i 4:ans TV-soffa, en jerseyko, till skillnad mot de Fridoliner och Romsonare som brukar befolka dessa,hon har iaf. vett att hålla käften och och låta folk tro att hon är dum, medan andra öppnar densamma och bevisar att det är sant.

 
Ingen bild

Håkan

18 september 2013 08:36

Finns en kort artikel i DI om SD och brytpunkten för statlig inkomstskatt.
Som vanligt är det kommentarerna som ger stor behållning.

http://www.di.se/artiklar/2013/9/17/sa-ska-oppositionen-falla-skattepaketet/

Man skulle ju vilja och önska att Reinfeldts regeringsförklaring var ett angrepp på islam och det är underbart att du gör den tolkningen.
Vi befinner oss i ett lågskaligt krig där "fi" gör förflyttningar av trängtrupper med imponerande storlek, men ytterst få förstår att någonting ens händer, än mindre faran eller vilka de är.
Ändå har detta pågått i 1500 år och de senaste två decennierna inte bara trappats upp utan fienden mot demokrati och västerländska värderingar, kommer nu även i dyra kostymer och pratar "väluppfostrat". Vi klagar på storleken av invandringen. En dag kanske vi även börjar förstå karaktären av invandringen.
Vilka kommer hit och vilka omhuldas och uppmuntras att ta sej hit?
Har ni tid, se gärna filmen ( amerikanskt tv program) i den här länken.

http://www.wnd.com/2013/09/we-have-the-bad-guys-in-the-halls-of-power/

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

18 september 2013 09:58

Behöver Gunilla Carlsson anmäla sig som arbetssökande nu när hon mer eller mindre har fått sparken? Det är väl arbetslinjen som gäller? Eller? Nej,hon kan ligga på sofflocket livet ut.En spark rakt i skrevet på alla arbetslösa. Kanske nye ministern kan ge henne en handpåläggning så hon orkar ta ett jobb. Fredrik Rs halleluljapolitik.

 
Ingen bild

Magentan

18 september 2013 11:39

@ Tommy
Beträffande 7-klöverns samt mediernas och PK-väljarnas totala blindhet för farorna med islam och islamiseringen:

"Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på Gud.

Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.

Islam skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att islam och den muslimska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

Detta, tillsammans med nästan 1400 år av krig och motsättningar mellan islam och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning."

Ovanstående citat har jag hämtat från Jimmie Åkessons kloka men tyvärr (medvetet eller omedvetet) misstolkade artikel i Aftonbladet 2009.
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab

 
Ingen bild

Dumle

18 september 2013 21:43

@Tommy
Din analys är oerhört bristfällig gällande religioner! Islam är unikt i sin sanktionering av våld mot oliktänkare, samt förtrycket av kvinnan. Dessutom saknar islam uppdelningen mellan världslig och andlig makt, då Muhammed även styrde den muslimska staten med järnhand. Detta skapar förutsättningar för religiös diktatur och förtryck av oliktänkare och kvinnan. Andra religioner går alldeles utmärkt att kombinera med demokrati och mänskliga fri- och rättigheter. Islam är undantaget!

 
Ingen bild

Tommy

19 september 2013 07:45

@Dumle
Det var onekligen ett tag sedan Muhammed levde. Jag tycker absolut att det finns många absurda regler i många muslimska länder. Det jag reagerar mot är att det beskrivs som att religionen är problemet, en slags demonisering av alla muslimer. Har vi inte lärt oss ngt av tidigare händelser, exempelvis judeutrotningen? Då var judarna problemet.
@Magentan
Vad är västerländska normer och levnadssätt? Vilka länder ingår där? Finns det liknande Sydeuropeiskt, Östeuropeiskt? Sydamerikanskt? Somaliskt etc.

 
Ingen bild

Tommy

19 september 2013 07:49

Förtydligande:Menar lagar i huvudsak, inte regler.

 
Ingen bild

Dumle

19 september 2013 22:26

Visst var det länge sedan Muhammed levde, men detta är oväsentligt så länge hans anhängare tror att Profetens sunna (uttalanden/handlingar) skall gälla som eviga föredömen!
Du har helt rätt i att religionen ÄR problemet. Islams regler och normer (hämtade ur Koranen och haditherna) är helt oförenliga med demokrati, jämställdhet och andra mänskliga rättigheter. Att sedan DU kopplar ihop kritik med en idé/åsikt med kritik av den enskilde utövaren får stå för dig. Jag tror att de flesta normalt tänkande människor klarar av att skilja på sak och person. Att göra liknelsen med judeutrotningen är fullkomligt absurt och visar bara din egen okunskap. En bättre liknelse är i så fall om kritik av Moderaternas partiprogram automatiskt blir kritik av partiets medlemmar, och därför bör undvikas? All seriös diskussion blir omöjlig med ett sådant synsätt.

Att du sedan inte vet vad som skiljer det västerländska kulturarvet, gentemot framförallt den muslimska världen är sorgligt. Ett tips är att googla ordet Upplysningen, och läsa på vilka följder denna fick för det västerländska samhället. Om Somalia ingår där blir en naturlig följdfråga.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se