thoralf

Direktlänk till inlägg 1 september 2013

ISANDE TYSTNAD

Av Thoralf Alfsson - 1 september 2013 13:41

 

Isutbredning Arktis 29 augusti 2012 och 2013.


Tystnaden i media är mer eller mindre total angående isutbredningen i Arktis. Den som följer alternativa nyhetskällor och bloggar känner till att issmältningen varit betydligt mindre i Arktis denna sommar. Men eftersom klimatalarmisterna ”styr”media får vi inte läsa detta i svensk media. Det skulle ju kunna rubba trovärdigheten på vissa viktiga klimatalarmister som t.ex fd meteorologen Pär Holmgren som Miljöpartiet anlitade till sitt Almedalstal 2012.


Vid en sökning på nätet över vad som skrivits om Arktis och istäcket under augusti ger inte mycket till resultat i våra större mediekanaler. Under förra året såg det dock helt annorlunda ut i medierna med en lång rad av larmartiklar och inslag nyhetssändningar. Medierna skickade journalister till Grönland för att hitta bra ”intervjuoffer” som berättade vad journalisterna önskade. I år åker inga journalister till Grönland. Förklaring finns i följande diagram.


 


När isminimum snart har nåtts skall det bli intressant att lyssna till alla förklaringsmodeller som kommer från klimatalamisterna. Eller kommer den isande tystnaden fortsätta?


Om några veckor kommer IPCC presentera sin nya rapport i Stockholm. Det skall bli mycket intressant att se hur media kommer vinkla den nya rapporten. Kommer media även släppa fram kritiker av IPCC? Hur många politiker kommer slå på stora trumman?


Några minns säkert Världsbankens rapport om 4 grader som fick stor uppmärksamhet i media för snart ett år sedan och som givietvis misstolkades av journalister som ville vara klimatalarmister.


Att Världsbanken gav sig in i detta ämne visar på vilka stora ekonomiska intressen som är med och styr debatten och utvecklingen på detta område. Utan tvekan finns det en gråzon även inom detta klimatsektorn.

 
 
Ingen bild

Isbjörnen

1 september 2013 18:51

Reinfeldt och Obama ska tydligen diskutera klimat vid mötet i Stockholm. Det ska bli intressant och läsa vad dessa experter har att säga om vårt klimat om hundra år. Troligen är Reinfeldt väl briefad av agronom Rockström och Obama har nog sett Al Gores filmer tillsammans med Ketchup-Kerry. Å andra sidan är det ju en ofarlig diskussionspunkt mellan "stora" ledare.

 
Svensson

Svensson

1 september 2013 19:08

Reinfeldt kommer fjäska så mycket när Obama kommer på besök, så innerst inne kommer Obama tänka - Vad är det här för en fjant.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Essendon

1 september 2013 19:47

O.T
Förr när man läste nätbloggarna, blev man oftast förbannad på gammelmedias sätt att skydda Sju-Klövern - nu blir
man ta mig f-n rädd!

Reinfeldt har nya planer:
http://www.friatider.se/reinfeldt-lagger-ned-marinen

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

1 september 2013 20:06

Pär Holmberg, ytterliggare en av Public Service medias propagandister.

Bara så att folk vet, kan man inte ens lita på vädret när SVT rapporterar.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Ronny

1 september 2013 20:15

Så var denna helg i Kalmar slut, en skön och trevlig upplevelse, med barn och barnbarn. Det var bara en sak,som gör mig illa till mods, och det var Kalmar Läns Musèum. Där lägger man vikten på, och prioriterar dom senaste årens mångkultur. I en liten vrå får okända människor, lyriskt tala om mångfaldens glädje, på väggarna finns texter som uppmanar till fortsatt mångkultur. I aldrig sinande bilder och texter,fostras besökare till mångfaldsförespråkare. I våning efter våning får besökare sin beskärda del av den positiva invandringen. Jag trodde nästan inte att det fanns dylika PK institutioner, men detta var så uppenbart "nysvensk propaganda" ,så det blev pinsamt. Flera besökare muttrade kritiskt, någon sa att Kronan historiken förknippades och likställdes med dagens invandring, Somaliska pirater likställdes med svensk sjöfart på 17 och 18 hundratalen. Så bästa läsare Kalmar är fint, men aldrig mer Länsmusèet...................

 
Ingen bild

Mikael S

1 september 2013 20:26

Media utgör faktiskt en samhällsfara när de "bortser" från empiriska fakta.
Media utgör en ohälsosamt stor maktfaktor idag som akterseglar demokratin.
Uppe på detta tar man ej sitt ansvar, Istället missbrukar man särställningen å det grövsta med uppenbara vinklingar samt är politiskt verksamma.
Media använder sin makt till att bedriva politik. detta är vansinnigt fel ur många aspekter.
Det är dags att göra något åt media. De måste få ramar att arbeta inom, ett regelverk helt enkelt.

 
Ingen bild

Annica Strandgren

1 september 2013 20:46

De ekonomiska sumpgäddorna som lurar i vassen bakom snart sagt varje välgärning är bara så otroligt ledsam.
Det kan knappast finnas något fulare än dessa profitörer som tycks glimta fram. Vi har VHO-Skandalen med svininfluensavaccinet, Otaliga sk hjälporganisationer där inte minst Bengt Westerberg visade sig tjäna 80.000:- per månad hos Röda korset, Något som normala människor säkert skulle göra som ett hedersuppdrag alldeles gratis.
Vi har Socialdemokraten som sålde sin flyktingförläggning för en kvarts miljard kronor.
O.s.v

Osmakligt & Äckligt

Att fakta "försvinner" och det rättrådiga och sunda hålls undan är dess bieffekt.
Vad är en rättsrådig, Sederlig och hedersam människa för något? -Finns dem idag?
Är det inte dags för världen att kurser och speciella utbildningar o krav på detta införs?

 
Ingen bild

Angermannaland

1 september 2013 21:16

Visst, OK, men varken du eller SD har något att vinna på att driva den frågan. Det här är så inarbetat hos en överväldigande majoritet att det blir en enorm uppgift att ändra på deras uppfattning, är det verkligen högsta prio? Hur mycket förtroendekapital vill du egentligen investera i det här? Lägg ner klimatsnacket och fokusera på de frågor som håller på att förgöra oss. Snälla?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

1 september 2013 21:47

Hörde i dag att Guntorps Herrgård i Borgholm ska bli flyktingförläggning , allt för att klå oss på pengar !
Fy faen det blir värre och värre !

 
Ingen bild

Dumle

1 september 2013 22:00

Ångermannlänningar m.fl skall vara glada att någon i detta land vågar ge oss viktig information som gammelmedia försöker tiga ihjäl. Att fokus för SD ligger på andra områden är knappast någon hemlighet, men att strunta i angelägen fakta kring klimatfrågan skulle inte gagna någon. Det ena utesluter inte det andra. Tack för din bredd i rapporteringen Thoralf!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

1 september 2013 22:13

106 flyktingar ska "placeras" på Guntorps herrgård , allt enligt Ölandsbladet !

 
Ingen bild

Kurtan

1 september 2013 22:37

@Ångermannaland,

Tycker det är helt i sin ordning samt utmärkt att Thoralf avslöjar klimatjippot för vad det är ett "jippo" med allvarliga konsekvenser.

T.ex vilket existensberättigande har MP när den breda allmänheten till slut får upp ögonen på denna storbluff...

Vilket existensberättigande har även alla de nyhetsmedia och journalister som mycket lätt skulle kunna presentera fakta som de som Thoralf nu presenterar när folk till slut får veta sanningen...

För att inte tala om politikerna i 7-klövern och alla totalt onödiga skatter....hmmm

När alla de ovan bluffar och ljuger om fakta om vår påverkan på klimatet, vad säger att de inte bluffar om invandringens konsekvenser för det svenska folket....hmmm

Kan vara en ögonöppnare i många fall!
MVH




 
Ingen bild

K K K (Kort Koncist Kärnfullt)

1 september 2013 22:37


Det största hotet mot miljön är Miljö(katastrof)partiet.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

2 september 2013 02:53

Ang miljön så är det senaste kulturmarxistiska skrämmskottet glasbrukens nedgrävda små presenter.
Detta skit har ju bara legat där i 40 år fast det är väl på den nivån dagens journalister befinner sej.
"Ett barn kan dö av giftet", ok hur många ungar är och gräver hål på dessa platser och äter jorden.
För säkerhets skull intevjuas en expert som vidimerar att man kan dö av att äta arsenik , ok vad bra då vet vi det

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

2 september 2013 03:00

S-E Karlsson : Migrationsverket skippad tydligen Lundegård
Nåja en herrgård skall väl duga.
Samtliga Borgholms bor gör nog vågen i rena glädjeruset

 
Ingen bild

S-E Karlsson

2 september 2013 04:28

Gubben& Gumman , jag har en svag aning att nuvarande ägaren till Guntorp Herrgård inte är svensk och är det så att det kommer folk utifrån och startar flyktingsverksamhet där pengarna ska tas av våra inarbetade reformer så är det för djävligt !

 
Svensson

Svensson

2 september 2013 06:52

Man blir iskall när man läser om det här, bra jobbat Thoralf du är en klippa :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Håkan

2 september 2013 07:13

Ett annat väder fakta, som jag betvivlar att media kommer beröra är att det blev ingen orkan på Atlanten under orkanmånaden augusti. Det var 11 år sen sist.

Om ni hör, oroliga indoktrinerade människor, säga att isen på grönland kommer smälta och det kommer bli havsnivåer som kommer översvämma städer.
Betänk då att rent fysiskt behövs det italiensk sommarvärme i 2000 år för att grönlandisen ska smälta bort

Det mesta ( om inte allt ) som levereras från miljötomtarna ligger på den vetenskapliga nivån.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

2 september 2013 09:18

S-E Karlsson. DU har helt fel när det gäller ägarna av Guntorps herrgård. Dom har drivit hotellet i Nybro bl a. Det är mycket arbetssamma människor. Tror att dottern är journalist. Jag vet ej säkert hur länge dom har bott i Sverige men skulle tippa bortåt 20 ja kanske till o med 30 år. Skulle vilja säga att dom är helt assimilerade i det svenska samhället. Arbetssamma och duktiga har jag hört. Kanske finns någon som vet mer?.

 
Ingen bild

Thoralf A

2 september 2013 09:30

Ångermanland

Klimathysterin har vissa likheter med rapporteringen om invandringen i media. Jag kommer fortsätta lyfta frågan i ännu ett blogginlägg idag och fler kommer.

Frågan hänger i allra högsta grad samman med den vansinniga energipolitik som förs idag där bland annat en tokig utbyggnad av vindkraften ingår. Samtidigt som t.ex vattenkraft och då speciellt den småskaliga vattenkraften får en styvmoderlig behandling av 7-klövern.

Jag tänker inte undvika en fråga bara för att en majoritet av befolkning indoktrinerats av media.

Därmed inte sagt att jag är en klimatskeptiker! Jag ser också att det sker klimatförändringar men jag anser att vi vet alldeles för lite om dessa orsaker idag. Jag föredrar att kalla mig för klimatlogiker.

 
Ingen bild

Leonhard von Tensta

2 september 2013 09:44

Det är viktigt att påpeka mediafacisternas ologiska vinklingar och därmed hjärntvättning av folket.

En röst på 7-klövern eller en blank röst är en röst på islamistförespråkare eller klimathysterimupparna!

Ta er tid (ca. 13min) att se nedan satir...
http://www.youtube.com/watch?v=faNge-o0V-k

Thoralf for president!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

2 september 2013 09:50

Lars Rosèn, jag vet iallafall att det varit ett ägarbyte för ca två år sedan och att hon bröt på ett annat språk ! Den som var ägare innan vet jag däremot att han var svensk ! Skit samma men det är våra reformer det spelas med !

 
Ingen bild

Håkan

2 september 2013 10:31

Bra, Thoralf, ser fram emot fler artiklar. Klimathysterin är absurd och jag tror att de flesta skulle förstå hur absurd den faktiskt var, om dom fick tillgång till information.
Jag tror till och med att de flesta, vad jag märker, är tveksamma och mycket trötta på hela begreppet.

Marxisterna från Frankfurtskolan har varit mycket framgångsrika med bl.a FN och NASA som arena, men nu börjar sanningen hinna ikapp.

Miljötomtar som slåss mot industri etableringar, för att rädda någon groda vill samtidigt att vi industrialiserar naturen med ineffektiva propellrar, för DET är bra ( för vem, frågar dom sej aldrig ).

Inte att förglömma är det här även extremt dyrt ( vilket är en av avsikterna ).
För vår basindustri men även för oss vanliga, dödliga.
Säger bara energskatt med moms plus koldioxidskatt med moms.

Många år av väder blir sammantaget klimat. Något som alltid förändrats. Just nu har vi haft en 17-årig period utan temperaturökning vilket man inte får glömma, vilket fick den massiva propagandan för globala uppvärmningen att smyga in den lilla ändringen till klimatförändringar.
Något som alltid existerat men nu kan man ta ut skatt på naturens nycker och hota om faror i klimatkyrkan. Mycket teknikfientligt och mot mänskliga framgångar med en blandning av skrock och direkta lögner.
Så, åtminstone jag stödjer dej, helhjärtat, Thoralf.

 
Ingen bild

Stefan A

2 september 2013 10:40

Bara i Svenska media man kan få + 1,1 för SD i ipsos mätning till en motgång, och - 0,8 för MP till en framgång....

 
Ingen bild

M,f

2 september 2013 10:51

Om man går två tusen år bakåt så var klimatet betydligt varmare men det är märkligt att forskarna inte pratar om det utan bara det som skett dom senaste 30 åren. Så forntiden måste ha haft mer industriella utsläpp än vad vi har i dag :)

 
Ingen bild

Miljövän

2 september 2013 10:52

Thoralf A
Måndag 09:30

Jag tänkte precis skriva men läste din kommentar här i kommentarsfältet. Vad jag ville skriva var att, antingen stämmer teorin om växthuseffekten eller så gör det den inte. Jag kan inte länka av någon anledning men sök på google växthuseffekten teori får du fram en rapport från SMHI vilken i nuvarande form går tillbaka 100 år i tiden.

Jag undrar, varför inte lyfta fram vattenkraften som ett alternativ framför vindkraften då?

Jag tittade vad ert parti stod i miljöfrågor och hittade det under rubriken natur och djur. Det stod inte så mycket men att försiktighetsprincip ska tillämpas och vilket också min synpunkt vad det gäller miljö, klimatfrågan men också andra frågor...
Jag engagerade mig själv mer i klimatfrågan innan Al Gores film då den fick sånt stort genomslag vilket jag tycker är bra, även om det mer har blivit en politisk korrekt fråga.

Jag tror att det är bra för er om ni själva kan positionera er som ett parti med miljöengagemang, lyft frågor som det inte talas så mycket om i vår närmiljö andra lokala miljöfrågor etc. Jag tänker specifikt på östersjön.

Klimatet är lite mer komplicerat än att bara belysa skeenden i närtid du måste ha ett längre tidsperspektiv. Den rapporten som jag syftade på, har data som går 100 år tillbaka i tiden och där medeltemperaturen gått upp en grad. Det är förstås inte bara människan som påverkar, lilla istiden men också koldioxidutsläpp sker också till stor del på naturlig väg.

Det är inte bara koldioxidutsläpp utan andra gaser som vi sprider i luft, vatten och mark som sker i samband med koldioxidutsläpp.

Vänligen

 
Ingen bild

Miljövän

2 september 2013 11:00

Korrigering

Jag hittade en flik med rubriken Miljöpolitik. Bra att ni nämner östersjön men vore roligt om ni kunde driva det starkare. Betalningsviljan bland befolkningen är högre än det som investeras idag.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

2 september 2013 16:45

Joo,då nog får Öland sin beskärda del av flyktingar/asylsökande eller vad säjs om Lundegård 374 stycken , Kapelludden 306 , Guntorps herrgård 106 !
Allt enligt Ölandsbladet ! Snacka om att kommunerna blir överkörda av Migrationsverket !

 
Ingen bild

Lotta

2 september 2013 17:31

OT/mycket informativ film om islam. Textad på svenska, som egentligen borde ha en helt egen rubrik, så bra är den. Signaturen who kommer få förklaringen till korstågen. Håll tummarna för att länkningen skall fungera.

http://www.exponerat.info/video-med-bill-warner-1-400-years-of-fear-svensk-text/

 
Ingen bild

Lotta

2 september 2013 20:28

Oj, där tog Alliansen i så det knakade. Hela 100 kronor mer i månaden till pensionärerna. Hur mycket som blir kvar när bromsen slår till nästa år återstår att se. Valfläsket är därmed redan framtaget och börjar redan lukta härsket.

 
Ingen bild

Isbjörnen

2 september 2013 20:29

Något som SD offentligt bör framföra till Reinfeldt - Jag läser i SDS att Peer Steinbruch sagt att han aldrig kan regera ihop med Angela Merkel. Då svara Merkel, att Herr Steinbruch bör lära sig att i första hand kommer LANDET. I andra hand kommer partiet. Först i tredje hand kommer personerna.

 
Ingen bild

Erik

2 september 2013 21:16

I morgon läggs rösten för SD och mot mediaetablisemanget och vänstern i kyrkovalet. Det går att poströsta redan nu och jag hoppas att fler går och röstar.

 
Ingen bild

alf

2 september 2013 21:58

@Lotta
Äntligen ser det ut som man skulle få råd att åka med Hurtigrutten på en tur!

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 september 2013 22:09

2,5 miljarder till landets pensionärer idag. Men betydligt mer till Ullenhags fögderi...

 
Ingen bild

Lotta

2 september 2013 22:13

@Alf
Det låter som en trevlig idé. Återstår att se om den går att förverkliga.

 
Lassekolja

Lassekolja

2 september 2013 23:20

@Hulda mk1, 2½miljard, tja, ungefär vad 7:ans invandring kostar per vecka...... Därför är det bråttom att räddas vad som räddas kan!
SD 2013 & 2014 !!!

http://www.youtube.com/watch?v=2J-89BSMRhE

 
Ingen bild

vitlöken

7 september 2013 10:39

vart tog ozon debatten vägen eller 80 talets skräckpropaganda som gick ut på att all barrskog var på väg att dö ut?

 
Ingen bild

Martin P

9 januari 2014 16:40

Ni vet väl att när man undersökte vetenskapliga artiklar som var peer-reviewed och handlade om klimatet så var det exakt 0 som kunde ses som klimatskeptiska. Det vill säga att det finns 0% chans att det är en bluff om man tittar till fakta och vetenskap. Allt pekar på att människans härjningar gör klimatet varmare och att co2 är en stor anledning till det.
Det som visas ovan om är ju bara trams när man istället ser det ur ett större perspektiv. Trenden visar tydligt nedåtpekande ismängd och även detta år så var täcket mindre än medel för perioden 1981-2010.
http://i0.wp.com/media.newsvoice.se/2013/09/Arktis-havsis-2012-2013.png
http://nsidc.org/arcticseaicenews/files/2000/09/Figure31.png

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards