thoralf

Direktlänk till inlägg 12 juni 2013

UPPDATERAT INFOBLAD

Av Thoralf Alfsson - 12 juni 2013 09:41

Efter Kalmar Läns landstings "hotfulla brev" och de synpunkter jag fått på att framsidan av infobladet är något rörig har jag gjort en uppdatering. Huvudsyftet med infobladet är inte att bråka med Kalmar läns landsting.


 

 

 
 
Ingen bild

vvvvvvvvvvv

12 juni 2013 09:58

Smaklöst. På flera sätt.

 
Ingen bild

Thoralf A

12 juni 2013 10:09

Ja, framförallt ett smaklöst beslut i riksdagen!

 
Ingen bild

Zigge

12 juni 2013 10:16

Var hos tandläkaren i måndags med en tand som behövde repareras. Eftersom jag var där på en akuttid redan vid öppnandet var jag glad att slippa vänta i mottagningsrummet. Men ack vad jag blev besviken när jag fick vänta på att min tandläkare dröjde , till min förvåning kommer det en gubbe med ickesvenskt utseende och ej heller svenska som orginalspråk smygande med sköterskan via kassan med en lapp i näven,jag förstod genast vad som pågick,efter pulshöjningen var det äntligen min tur,efter besöket fick jag gå ensam till kassan med en räkning på 3500 och det var lika illa som tandverken innan.Detta fick mig att tänka på en amerikan som sa att vi i Sverige har ju gratis sjuk och tandvård!????

 
Ingen bild

Nyhetspojken

12 juni 2013 10:21

Ja så tycker jag att du ska ha ditt infoblad Thoralf. Det ser ut som att det är gjort av en 10-åring i Ms-Works!

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 juni 2013 10:27

Zigge...
Förstår din vrede. Vad blir nästa steg? Gratis hyra för "papperslösa"? Gratis mat? Gratis biljetter på tåg, tunnelbana, och dyl?

Om infobladet: Oavsett hur det ser ut, måste det tydligt skilja sig från all den reklam som kommer i våra brevlådor...

 
Ingen bild

mullis

12 juni 2013 10:31

"nyhetspojken" är van vid propaganda gjord av stora reklambyråer,
i SD är det budskapet som är det viktiga och det framgår ju med all tydlighet
SD 2014

 
Ingen bild

felix

12 juni 2013 10:40

Idén är väldigt bra, men har inte SD någon designer som jobbar heltid med att plocka fram material?

Sidan till vänster funkar, men den till höger ser ut som något från tidigt 90-tal tyvärr :-/

 
Ingen bild

Skånepåg

12 juni 2013 10:43

@ Nyhetspojken

"Ja så tycker jag att du ska ha ditt infoblad Thoralf. Det ser ut som att det är gjort av en 10-åring i Ms-Works!

Och du som anser dig ha de "rätta" åsikterna och kunskap om det mesta, vad är det som är galet och vilka förändringar bör i så fall göras för att passa din "smak". Eller är det rent av så, att du börjar inse att du "inte är så bra som du tror" och att det är bara rent trams som du har kvar i bagaget att komma med?

 
Ingen bild

Hacke

12 juni 2013 10:46

Att trollen har vaknat är bästa garantin för att du är helt rätt ute Thoralf. Denna skandal vill man ha största möjliga tystnad kring som allt annat på området.
Go for it! Tillsammans ska vi väcka upp så många vi bara kan före september 2014.

 
Ingen bild

Thoralf A

12 juni 2013 10:54

Hacke

Instämmer! Ju fler troll som inte kan hålla sig utan måste kommentera desto bättre betyg!

Med risk för att "trollen" nu tystnar!

 
Ingen bild

Lundabo58

12 juni 2013 10:58

Såja nu börjar iaf det väsentliga budskapet framträda riktigt tydligt.

Håller f ö med Hacke, att trollen börjat gå igång tyder på förhöjd effekt :-)

 
Ingen bild

Skånepåg

12 juni 2013 11:06

@ Felix

Foldern är ett A4-blad och som viks så att det blir 4 sidor. Första sidan skall vara en "blickfångare" som gör att man i bästa fall blir nyfiken och läser resten av innehållet på de andra sidorna. Inte lätt att göra denna första sida så att man "hajar till"/blir nyfiken. Föreslår att ni som är bra på bildbehandling, och som har ett förslag som ni tycker Thoralf kan få idéer av, skickar detta till Thoralfs e-mail: thoralf.alfsson@telia.com

Håller helt med om att trollens aktivitet visar att det minst sagt börjar bli väldans oroligt i vissa kretsar.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

12 juni 2013 11:08

Att infobladet ser ut som om det "är gjort av en 10-åring" är väl bara bra.
Man ska ju anpassa budskapet efter målgruppen.

Med tanke på den intellektuella nivå som det sovande folket befinner sig på, som ännu inte fattat vart Sverige är på väg, så är infobladet helt rätt.

Det är att tala med bönder på bönders vis och med de lärde på latin.

 
Ingen bild

Maja Dacke

12 juni 2013 11:10

Bra sista- och förstasida - nu väntar vi på mittuppslaget!

 
Ingen bild

Nalli

12 juni 2013 11:24

Det är ett bra informationsblad som även vi kan använda oss av i Halland.

Den kommer Vi att kör ut i våra skrivare och dela ut till så många vi kan och orka.

 
Ingen bild

Skånepåg

12 juni 2013 11:27

@ Thoralf

Hade nog inte skadat med en källhänvisning till siffrorna under "Många har inte råd", för att en och annan tvivlare skall bli övertygad om hur illa det är och att siffrorn är korrekta. Liten text direkt under den svarta rutan duger bra.

 
Ingen bild

Lundabo58

12 juni 2013 11:28

@ Skånepåg

Exakt, det är "blickfånget" som är viktigt. Huvudsyftet med infobladet bör vara:

1. Att göra folk uppmärksamma på att lagen överhuvudtaget existerar
2. Att göra folk förbannade

Detta bör göras med minimal textmassa och maximal effekt, samt även innehålla en liten faktaruta med riksdagsbeslutets nummer samt webadress till detta ...så att eventuella belackare inte kan avfärda riksdagsbeslutet som lögn :-)

 
Ingen bild

Magentan

12 juni 2013 11:55

Jag är visserligen ingen Art Director, men en sak är klar, alla som får den här lilla infon i sin hand kommer att undra vad det står bakom titelsidan och läsa alltihop! Och det är ju det som är meningen med det hela, eller hur?

Att denna viktiga information når ut till och läses av de breda massorna är det absolut viktigaste, även om en eller annan "designexpert" (egenutnämnd eller utbildad) skulle rynka på näsan åt eventuella brister i symmetri, färgsammansättning, dekor osv.

 
Ingen bild

S .Småland

12 juni 2013 12:03

Jag förstår inte varför vi måste ta hänsyn till våra politiska motståndare när det gäller vårt info-blad ? Det är väl vårt budskap vi vill ha fram inte deras ? För övrigt så tyckte jag att det första förslaget var busbra ! Vi ska inte ändra något bara för att Kalmar läns landsting tycker det , därmed basta !

 
Ingen bild

Skånepåg

12 juni 2013 12:09

@ Lundabo 58

"med riksdagsbeslutets nummer samt webadress till detta".

Delar dina åaikter.

Då man skriver någon uppsats,specialarbete eller deltar i workshop/symposium är det en outtalad regel inom den högre utbildningen, att allt som man refererar till skall även åtföljas av en källhänvisning. Detta måste enligt min mening innebära att alla siffror och uttalande som man referar till i måste vara en självklarhet även i denna "flyer". Annars finns risk att man kan tro att dett är något som har tagits "direkt ur luften".

 
Ingen bild

Wimarg

12 juni 2013 12:23

Fint, rent och klart budskap.
Bra också om det vänder sig till hela landet (inte bara Kalmar), så vi i övriga Sverige kan skriva ut och ha till hands när vi vill stoppa ett viktigt blad under näsan på någon person.
Men det går ju förstås att göra två :-)

Tack Thoralf för att du gör det du gör, är så tacksam för detta.

 
Ingen bild

Bertil

12 juni 2013 12:43

Jonas Sjöstedt förväntade sig nog ett långt icke-svar på sin fråga om SD var nöjda med antalet kvinnor i partiet men möttes istället av ett kort och rakt "Nej". Han såg lika förvånad ut som B-Å Wargs Ugglan Helge och Åkesson kunde sedan inte hålla tillbaka skrattet över det märkliga replikskiftet.

Finns att se från 12:29:10:
http://www.svtplay.se/video/1282626/12-6-09-00

 
Ingen bild

Sven Dacke

12 juni 2013 13:07

Efter att ha genomlidit Riksdagens partiledardebatt än en gång kan jag konstatera att.

Det är som att se en hage, full med Baggar stå och stånga på varandra, på samma sätt som många gånger tidigare.

Jimmi Åkesson. ????

 
Ingen bild

Skånepåg

12 juni 2013 13:23

@ Sven Dacke

Vad betyder Jimmi Åkesson, därefter punkt och därefter mellanslag och avslutningsvis 4 frågetecken? Någon sorts superintelligent kod eller vad?

 
Ingen bild

Magentan

12 juni 2013 13:45

Det är riktigt och viktigt att man ska kolla alla uppgifter och vara noga med citaten. Särskilt viktigt är det att vi sverigedemokrater aldrig blir lika frikostiga med de fula lögnerna som 7-klöverns politiker är.

När jag vaknade i "morse" med MP3-sladden i örat nådde mig Jimmie Åkessons välljudande stämma och kloka ord, tydligen från P1-sändningen av partiledardebatten i riksdagen - Trevligt!

Strax därpå hördes emellertid en annan partiledare rapa upp en av alla de vanliga lögnerna om SD:s politik. Den här gången var det sossen Mikael Damberg som spottade ur sig den i särklass mest vältuggade lögnen hos samtliga Sveriges 7-klöverpolitiker, nämligen storbluffen om att: "Jimmie Åkesson och sverigedemokraterna vill slänga ut alla invandrare från Sverige".

Redan i september 2010, när jag nåddes av det glädjande beskedet att SD med god marginal hade kommit in i riksdagen, var en av mina första tankar följande:
Egentligen skulle Jimmie Åkesson och samtliga övriga SD-ledamöter i riksdagen ha som rutin att börja VARJE ANFÖRANDE i talarstolen med ungefär följande ord: "Herr/Fru Talman, först vill jag göra alla uppmärksamma på att vi sverigedemokrater ABSOLUT INTE har för avsikt att slänga ut invandrarna från Sverige, som våra politiska motståndare påstår."

Så vanlig var nämligen denna fula PK-lögn redan då. Flera av mina närmaste vänner är invandrare, och några av dem trodde faktiskt på lögnen. Det gör de inte nu längre, och jag vet att de allra flesta av våra förståndiga invandrare också har genomskådat den, inte minst de som är vana vid all falsk propaganda från sina hemländer. Dock är det viktigt att denna slentrianmässiga men icke desto mindre obehagliga och grova 7-klöverlögn bemöts å det skarpaste.

 
Ingen bild

Håkan

12 juni 2013 15:05

Info bladet får tummen upp från min kant.

Rådet om Webblänk är inte så dumt men bör i så fall vara typsnitt 8 (max ) men kan, åter igen, ge ett rörigt intryck.

Vet inte hur ni trycker material, men om ni använder egen storskrivare ( och inte lejer bort jobbet ) kan man med fördel dra ner på bakgrundsfärgen ( ljusa upp ) och spara lite på tryckkostnaden.

Länken till SD borde vara huvudsidan. Mitt förslag:
Läs mer på https://sverigedemokraterna.se/

Är man så intresserad att man överväger att bli medlem innan man ens läst "allt annat" så hittar man lätt till sidan för medlemskap är min tanke.
Nu saknar vi bara en pdf för utskrift och...
För andra distrikt, ladda ner Foxit Reader ( gratis, gör en sökning på G )för editering av pdf,er ( mycket bra att ha i datorn :-) )

 
Ingen bild

Lundabo58

12 juni 2013 15:29

@Håkan

Håller med om bakgrundsfärgen, den bör bort helt och hållet. Entusiaster som själva får för sig att skriva ut denna pdf, för utdelning, ska inte behöva offra mängder med bläckpatroner.

Minska dessutom ner på stora svarta block, gör dom gråtonade istället.

 
Svensson

Svensson

12 juni 2013 15:29

Det viktigaste är att människorna läser infobladet,ju mer som läser den,ju mer kommer dessa sympatisera med SD.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Thoralf A

12 juni 2013 15:42

Lundabo58

Bra synpunkt! När jag lägger uppen länk till att kunna ladda ner en pdf-fil blir den med vit bakgrund. Skall även fundera på någon annan förändring med t.ex.svart färg.




 
Ingen bild

Morningstar

12 juni 2013 16:44

Om detta inte väcker svensken från den mångkulturella koman, då finns det nog ingenting som kan det heller. Men det är ju värt ett försök åtminstone. Dela gärna ut dessa tillsammans med något från Cavatus som är mer allmänt hålla om Sverige i allmänhet.

 
Lassekolja

Lassekolja

12 juni 2013 17:31

Idag såg jag hela partiledardebatten i Riksdagen. Jag tyckte Jimmie Åkesson var ovanligt bra idag, bl.a beroende på att han inte snällt svalde de sedvanliga lögnerna/flosklerna, som motståndarna alltid tar till när argumenten tryter, jag syftar på "SD vill kasta ut alla utlänningar", "SD vill stänga Sveriges gränser", o.s.v Särskilt bra var Jimmie när han blev anklagad för att "skylla allt på en viss folkgrupp". Då svarade Jimmie:"Jag vet inte om man kan kalla ansvariga politiker för "en viss folkgrupp"? Då såg 7-an´s politiker ut som fågelholkar (igen)!
För första gången såg det ut som även våra motståndare gav uttryck för sympati för Jimmie, det var när Jimmie "ville ge Göran Hägglund en kram", då log de övriga! Huruvida Fredde Barbar log är inte troligt, TV-kameran riktades inte mot honom.
Här kan man se Jimmie i dagens Riksdagsdebatt:

http://www.svt.se/nyheter/sverige/09-00-partiledardebatt-i-riksdagen

eller här:

http://www.svt.se/nyheter/sverige/09-00-partiledar

 
Ingen bild

Sune Olsson SD, Ruda

12 juni 2013 17:43

Det senaste infobladet är "kanon". Det blir toppen att ha
med detta på marknadsaktiviteterna i sommar

 
Ingen bild

Lotta

12 juni 2013 19:32

Någon som tänkte på att de sedan länge klassiska 600000 utlänningar som går till jobbet varje vecka nu helt plötsligt ökat till över 700000. Vilken "fantastisk" utveckling. Då kanske vi nu kan sluta gödsla pengar över, på förhand totalt meningslösa åtgärder i förorterna. Sedan mår man illa av att höra Reinfeldts snack om bidrags- och ledighetspolitik när samma statsminister tillsammans med övriga alliansen vräker bidrag över alla som kommer hit. Jag hoppas också att någon tar upp hur det kan komma sig att fattigdom numera är asylgrundande. Jag kan inte tolka Reinfeldts uttalande om att folk flyr hit från krig och för att skaffa sig ett bättre liv på något annat vis.

 
Ingen bild

Medborgaren

12 juni 2013 20:30

Utmärkt infoblad Thoralf, högsta betyg!
Endast riktiga stollar som hyllar detta totalt vansinniga riksdagsbeslut!
Vi hoppas innerligt på att sunt förnuft o verklighetsförankring införs i svensk politik, SD-gänget är vårt enda hopp, fortsätter 7-klöverns vansinnesstyre får vi med vettet i behåll flytta till annat land, Somalia kanske........................

 
Ingen bild

Lotta

12 juni 2013 20:32

Vad hände med Jimmie Åkessons replik på Björklund? Han hade begärt replik men helt plötsligt lät det som när man förr spolade ett kassettband snabbt och så var det smilfinken Annie Löfs anförande. Hur lyckades man med det i direktsändning? Han begärde även replik på Romson men den "försvann" väl under Rapportsändningen?

 
Ingen bild

Arvid

12 juni 2013 20:54

....I FANTASTISKA nya SVERIGRE
nästan gratis sjukvård och tandvård
.till alla främlingar - bara 50:-

texten är mittcentrrad

 
Lassekolja

Lassekolja

12 juni 2013 20:58

@Lotta, även jag reagerade på att de 600.000 bara på ett par månader ökat till 700.000, visst är det fantastiskt, d.v.s om det varit knutet till verkligheten. Alltid när 7:an talar om den berikande invandringen far dom iväg uti det blå eller svarta rättare sagt. Då tävlar dom om vem som har friast fantasi!
Betr. JÅ´s repliker, om han begärde replik på Björklund minns jag inte men att han skulle begärt replik på Romson tror jag mig minnas att han inte gjorde, jag minns det, eftersom jag själv blev förvånad att han inte tog chansen att trycka till MP-Romson!
För övrigt tyckte jag att Jimmie var något bättre idag än han varit i tidigare Partiledardebatter i Riksdagen. I Svt/Agenda brukar det inte bli så bra eftersom andra styr förloppet!

http://www.svt.se/nyheter/sverige/09-00-partiledar

 
Ingen bild

Lotta

12 juni 2013 21:40

@Lassekolja du hade rätt om att Jimmie inte begärde replik på Romson men på Björklund begärde han replik. Har du möjlighet så säger talmannen det kl 11:18

 
Ingen bild

Linkan

12 juni 2013 21:45

Sista sidan med webbadressen till hemsidan, skippa https och skriv www istället. Dagens webbläsare sköter allt sådan själv http/https enda skillnaden är att det är säkrare att surfa på en https länk. Dock antar jag att det är förinställt på Sverigedemokraternas server att man förs vidare till den säkrare anslutning?

Mvh Linkan

 
Ingen bild

Lotta

12 juni 2013 21:57

Nu har jag sett hela partiledardebatten, nåja jag snabbspolade förbi en del av floskelsprutorna. Jag tycker Jimmie skötte sig utmärkt. Om jag fick önska något skulle jag vilja att Jimmie tog replik på alla i 7-klövern men inser någonstans att det kanske inte är möjligt att vara påläst på alla partier. Romson tycker jag likt Lassekolja att han borde tagit replik på för att fråga henne hur MP och Alliansen tänkt kontrollera de som säger sig vara papperslösa så att inte oärliga individer som inte har rätt till gratis vård kommer utnyttja detta? Jämför gärna med de otroligt kostsamma assistansbidragsfuskarna som oftast är av nybyggarursprung.

 
Ingen bild

Lotta

12 juni 2013 22:26

Ikväll spammar jag bloggen. Ett sista inlägg för kvällen. Tittar på inspelad Rapportsändningen från kl 20 ikväll. Man visade delar av debatten. Bland annat Göran Hägglunds replikskifte med Jimmie där Hägglund påstår att SD skyller på folkgrupper. Självklart tog man inte med Jimmies briljanta och roliga svar där han sa att han inte trodde att 7-klövernpolitikerna räknades som en folkgrupp. Oberoende Public Service när de visar sitt allra fulaste tryne. Skäms å det grövsta.

 
Ingen bild

Thoralf A

12 juni 2013 22:55

Lotta

Du har så rätt. Jimmie lyfte även att Hägglund kallade Husbyupploppen för dumheter och fasoner i sin replik, som var riktigt bra vilket ställde Hägglund!

 
Ingen bild

Morningstar

13 juni 2013 05:15

@Lotta. Vi håller tummarna för att SVT snart går samma väg som den grekiska public service.

 
Ingen bild

Arvid

13 juni 2013 09:43

Förlåt att jag lägger näsan i blöt. Min erfarenhet av trycksaksproduktion har bara sitt ursprung i 58 månaders framgångsrik sådan verksamhet för ett stort internationellt företag (Mercedes/Philipsson) långt tillbaka i 60-talet - men följ likväl ett gott råd av en numera pga catarakt nästan halvblind och dödfärdig gubbe - 'Sjukvård - 'och tandvård' står för långt isär,komprimera!, och gör pladuskan med '50:-' större, liksom innehållet '50:-', det skall se ut som vore det REALISATION. Nu ser det bara valhänt ut.
Och så bir det litet plats över till annan info.
Mitt förra förslag var heller ej dåligt.

 
Lassekolja

Lassekolja

13 juni 2013 12:04

@Lotta, igår kväll var det så dåligt på TV att jag tog tillfället att se vad jag själv spelat in av gårdagens partiledardebatt. Jimmie begärde, fick och tog replik på Björklund men konstigt nog inte på det/den verklighetsfrämmande Miljöpartiet/Romson! Tyckte det var synd men Jimmie var mycket bra igår. Att Svt gör allt för slippa uppmärksamma SD är ju inget nytt men trots det för dj--gt och inte särskilt juste, eftersom dom ofta och gärna kallar sig "fri och oberoende" television!
Kommande opinionssiffror blir intressanta dels p.g.a de riksomfattande "Husbykravallerna" och dels tack vare bl.a Jimmies insatser den senaste tiden!

http://www.svt.se/nyheter/sverige/09-00-partiledar

 
Ingen bild

Berit

13 juni 2013 19:25

Det var bra info.blad om hur 7-klövern i riksdagen föraktar det egna folket som betalat skatt i hela sitt yrkesverksamma liv men klassas som andra klassens invånare i sitt eget land.
Medan illegala som vistas i vårt land fast de fått avslag på sin asylansökan och ska lämna Sverige prioriteras som första klassens medborgare av 7-klövern i riksdagen.
Hur kan man som förtroendevald politiker göra så?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards