thoralf

Direktlänk till inlägg 22 februari 2013

SOCIALFÖRVALTNINGEN MÖRKARLÄGGER EGEN UTREDNING OM INVANDRARSERVICE

Av Thoralf Alfsson - 22 februari 2013 23:10

 


I maj 2012 kom kommunens revisorer med en mycket kritisk rapport över den enhet som hanterade invandringsfrågor inom Kalmar kommun. Invandrarservice hade på ett mycket graverande sätt misskött utbetalningar till invandrare. För stora belopp hade systematiskt delats ut till invandrare och deras familjer. Det sades inofficiellt att så mycket som 1 miljon kronor kan ha betalats ut för mycket varje månad under flera års tid. Jag skrev om detta i flera blogginlägg.


Invandrarservice i stor skandal


Kalmar kommun mörkar ännu en gång


Har 20-30 miljoner kronor försnillats av Invandrarservice


Revisionsrapporten


Vi avstod från att agera annat än i kommunfullmäktige vilket framgår av ovanstående blogginlägg. Anledningen till detta var att Socialnämnden beslutade göra en utökad granskning av personakter på Invandrarservice. Revisorernas granskning bestod av 25 personakter men nu lovade Socialnämnden att granska 120 akter.


Nu är Socialnämnden klar med sin granskning! Rapporten är ett skämt och en skandal!


Rapporten består av drygt en A4-sida. Med följande sammanfattning/resultat.


"Resultat

Socialförvaltningen har gått igenom ca 90 av 120 ärenden och konstaterar att det på grund av bristande dokumentation inte går att utläsa på vilka grunder klienterna blivit beviljade försörjningsstöd. Det går därav ej heller att bedöma om behoven kunnat tillgodoses på annat sätt helt eller delvis.

Socialförvaltningens bedömning är att det inte är möjligt att ge några ytterligare svar än de som redovisats i revisionsrapporten ”Granskning av handläggning av ekonomiskt bistånd vid invandrarservice”.


Det är otroligt att kommunens revisorer kunnat komma till så många anmärkningar genom att endast granska 25 akter hos Invandrarservice medans Socialnämndens tjänstemän inte hittar något när man granskat hela 90 akter.  Frågan är givetvis också varför man inte granskat alla 120 akter. I mina ögon handlar det om rent mygel av Socialförvaltningen för att skydda sina egna tjänstemän. Det är rent ut sagt för jäkligt. Att granska sin egen verksamhet efter att fel har begåtts är juridiskt betänkligt.


Jag har i ett mejl till socialchef Cecilia Frid begärt ut arbetsmaterialet från Socialnämndens granskning av dessa 90 akter men fått följande svar från Cecilia Frid."Det finns inga övriga handlingar"  


Givetvis finns det arbetsmaterial från denna granskning av 90 akter och en större sammanfattning av materialet! Uppenbarligen är materialet väldigt känsligt, till och med så känsligt att Kalmar kommun och socialnämnden beslutat att hemlighålla materialet.


De som gjort granskningen har i så fall inte följt direktiven i socialnämndens beslut som säger följande. 


"I samband med genomgångarna fick de i uppdrag att göra en bedömning och skriftlig sammanställning av invandrarservice utredningar"


"Invandraservice skulle också ges möjlighet att kommentera handläggarnas bedömningar."


Enligt Cecilia Frid saknas uppenbarligen detta, därmed tyder allt på en mörkläggning från socialförvaltningens sida och att direktiven ändrats.


De ansvariga för de felaktiga utbetalningarna är utan tvekan förre socialchefen Jan Bohlin och chefen på Invandrarservice Lars-Ove Angre. Hur mycket inblandad dagens socialchef Cecilia Frid är i ärendet får en utredning komma fram till.


Moderaten Jan-Ingemar Lundström som sitter i socialnämnden har enligt media gjort en anmälan till socialstyrelsen där han menar att flera akter skall granskas.


Enligt min mening handlar detta om tjänstefel, bokföringsbrott som i sin tur innebär att revisorerna inte utfört sitt uppdrag riktigt genom att man har godkänt bokföringen under flera verksamhetsår. Det har också brustit i internkontrollen på socialförvaltningen och Kalmar kommun. Det kan dessutom utan tvekan rubriceras som trolöshet mot huvudman.


Detta kan omöjligen passera förbi utan åtgärd från Kalmar kommun och den styrande socialdemokratiska majoriteten.


Utan tvivel måste någon utomstående granska detta. Att de egna tjänstemännen på socialförvaltningen skall granska sina egna arbetskamraterna är helt absurt och det ser vi resultatet av nu. Dimridåerna läggs ut!


En obehaglig tanke dyker upp! Det kan vara så illa som att tjänstemän på Invandrarservice låtit pengar hamn i de egna fickorna, antingen direkt eller via "bulvaner". Detta måste utan tvekan utredas!


Nu tror jag inte att man är beredd att agera från Kalmar kommuns sida. Och då återstår bara att någon annan agerar. Om ansvariga på Kalmar kommun inte agerar under nästa vecka kommer vi inom SD eller jag personligen göra en JO-anmälan av ansvariga på Socialförvaltningen och Invandrarservice.


Dessutom ligger en polisanmälan för misstänkt ekonomisk brottslighet, bokföringsbrott och trolöshet med huvudman nära till hands.


Ett tips till Uppdrag granskning kommer givetvis också skickas. Det räcker egentligen med en länk till detta blogginlägg, vilket borde få UG att vakna och börja ställa frågor till ansvariga personer på Kalmar kommun.


Barometern, Östran

 
ANNONS
 
Ingen bild

Funtaren

23 februari 2013 10:54

Vad säger att detta problem är unikt för Kalmar?

 
Ingen bild

charlotten

23 februari 2013 11:02

Så blir det i ett samhälle där ingen längre tar ansvar. Korruption, oärlighet och opålitlighet. Återinför tjänste- och ämbetsmannaansvaret, halvera antalet myndigheter, så blir det bättre.

 
Ingen bild

Pelle

23 februari 2013 11:08

Thoralf, du är ett föredöme. Tänk om alla politiker i Sverige vore så som du! Kalmars folk ska vara glada att de har dig på sin sida. Tack!

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 februari 2013 11:21

Och i moderatstyrda Växjö med tuffa Bo frank vid rodret har kommunen gjort köp för miljoner utan riktig upphandling

undrar vad Bo Frank kommer att göra när han snart kommer hem från semestern. förmodligen en utredning, för att ge någon sparken är knappast att tänka på

Tekniska förvaltningen i Växjö och anläggningschefen Christer Wånehed har rundat upphandlingsreglerna i åratal och köpt in entreprenörer rakt av. Ett företag har fakturerat kommunen runt nio miljoner sedan 2006. Inga avtal finns och ingen konkurrensutsättning har gjorts.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=5450133

 
Ingen bild

biran

23 februari 2013 11:22

Här stinker det av bedrägeri lång väg. Givetvis så måste detta polisanmälas, dessa brottslingar skall inte få sko sig på skattebetalarnas bekostnad.

 
Ingen bild

OH

23 februari 2013 11:28

Beträffande din förfrågan till damen Mazetti om att vara henne behjälplig vid hennes förmodade tal i Kalmar undrar jag om inte någon skulle kunna göra ett konstverk där hennes ICA bravad ingår.
Nidbilden på drottningen är tydligen ett konstverk enligt rättroget skolade journalister och medlöpare.

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 februari 2013 11:40

Revisorers larm 2009: "Risk för mutor i kommunhuset i Växjö"

Publicerat: kl 06:00 , Nyheter P4 Kronoberg

Efter att P4 Kronoberg berättat att anläggninschefen köpt in entreprenörer för miljoner i strid mot lagen om offentlig upphandling har Växjö kommun nu dragit igång en utredning för att se hur mycket som köps vid sidan om på tekniska förvaltningen. Men redan 2009 varnade revisionsbolaget Ernst & Young för att det fanns stora risker för korruption, mutor och inköp av det just det här slaget i Växjö kommun.

Var är Bo Frank ?
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=5452842

 
Ingen bild

Thoralf A

23 februari 2013 11:43

Bo Frank är på Gran Canaria med en kraschad internetuppkoppling ;-)

 
Ingen bild

Hulda

23 februari 2013 11:46

Gräv, gräv och gräv ännu djupare! Här ligger inte en hund begraven. Här ligger en hel kennel begraven...
Allt som handlar om oegentligheter och invandring, verkar sopas under mattan för att inte ge kritiker minsta lilla att anmärka på.

Mångkulturen ska skyddas från kritik till vilket pris som helst...

 
Ingen bild

Observer

23 februari 2013 11:59

Misstänkt trolöshet mot huvudman alt. grovt tjänstefel på Invandrarservice i Kalmar måste självklart utredas. Inte ska man i kommunal-och dessutom myndighetsverksamhet kunna sitta och skyffla ut stora summor utan tillstymmelse till dokumentation.I ett bolag hade ansvarig chef samt berörda medarbetare fått gå samma dag som försumligheterna uppdagats,i Kalmar finns enligt uppgifter inte en endaste reprimand ens en gång utdelad till ansvariga.Revisionsrapporten i sig,nu ett antal månader gammal,räcker väl som underlag för en polisutredning enligt kalmarkällor.Lägg därtill de senaste dagarnas avslöjande i tidningen Barometern om ett dokumentationslöst tillstånd på Invandrarservice vad gäller utbetalningar.Rimligen borde polismyndigheten i Kalmar på eget initiativ inlett en förundersökning allaredan när revisionsraporten offentligjorts.Vad är det som ska döljas,vem/vilka ska skyddas?

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 februari 2013 12:20

Det som stör mig mest som skattebetalare är den enorm höga "svansföring" samtliga dessa politiker har, och dom skäms aldrig för någonting, och det spelar ingen roll hur många mil
joner eller miljarder dom slösat bort av skattebetalarnas penger

Nu sist Filippa och skandalen med Nya Karolinska för 46.000 kr per kvadratmeter.
Fredrik Rainfelt rymmer snart till EU kompisarna efter att ha kört Sverige i botten, och den enormt duktiga Bo Frank som värvade röster när han ville ha mera skattepengar för flyktingar som han själv varit med att dra hit till Växjö.

Vem är mannen Bo Frank egentligen
En stunds läsning på hans Moderatblogg avslöjar ganska mycket.

Och förmodligen skulle det se lika dant ut över hela landet om fler politiker blogga

http://www.vaxjo.moderat.se/website1/1.0.1.0/23/1/

 
Ingen bild

Lotta

23 februari 2013 12:46

Med så mycket oegentligheter borde samtliga 10000 utbetalningar granskas. Att det skulle vara tidskrävande och därför inte möjligt är en dålig ursäkt anser jag. Självklart skall de ansvariga för detta ställas till svars och dömas. Kan man förlora jobbet och bli utsparkad från facket endast för man är aktiv Sverigedemokrat, vilket inte är brottsligt att vara i en demokrati skall man inte komma undan när man begått direkt kriminella handlingar.

 
Ingen bild

Thoralf A

23 februari 2013 13:25

Lotta

En mycket träffande reflektion!

 
Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

23 februari 2013 13:34

Men va´då? Det handlar ju om mångkultur, då gäller väl inga regler eller ekonomiskt förnuft? Eller har det hänt nå´t sensationellt? "Troligtvis inte, troligtvis allri på ti´n, tra-la-la"!

http://www.status.st

 
Ingen bild

biran

23 februari 2013 14:06

Hur lågt får vårt rättsväsende sjunka, det borde vara på botten sedan länge.
http://jihadimalmo.blogspot.se/search/label/bellevuemosk%C3%A9n

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 februari 2013 15:07

Thor-alf : Gubben o Gumman håller tummarna för att både JO anmälan samt polisanmälan görs, sannolikt är detta ett stort köttben att sätta tänderna in som Findus skulle ha sagt, om han varit hemma och inte jagat kattflickor.

Fotnot: Findus är en hankatt med klockspelet i behåll

 
Ingen bild

Medborgaren

23 februari 2013 15:14

Märkligt att inte Ex-pressens skjutjärnsreportrar kastar sig över denna skandal....................
Skrämmande med detta slöseri av VÅRA stålar, fantastiskt att det finns hur mycket resurser som helst till viss verksamhet medans våra äldre som byggt upp samhället tvingas tillbringa sina sista år i misär!
Och vi andra som betalar kalaset drabbas av ständiga försämringar av samhällsservicen.
Tack Thoralf för strålande journalistik, utan skjutjärn...........

 
Ingen bild

Grinig

23 februari 2013 16:03

Det är bedrövligt att en socialchef särskriver! Det har inte med saken att göra men det sticker i ögonen.

 
Ingen bild

s-e karlsson

23 februari 2013 16:41

Har just sänt ett mail till denna Cecilia lydande : Det är hur tydligt som helst att du är fel person på fel plats ! Mors .

 
Svensson

Svensson

23 februari 2013 16:55

Allvarligt när socialstyrelsen myglar bort folks skattepengar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Observant

23 februari 2013 17:27

Om SD skulle haft interna poänggivande rankinglistor på hur aktiva deras företrädare är att driva opinionsfrågor, både till (1) mängd och (2) bredd, variation. Då skulle Thoralf leda båda överlägset.

 
Ingen bild

Hacke

23 februari 2013 17:48

Vi ska vara väldigt tacksamma att vi nu har ett parti och en man som Thoralf som jobbar i folkets/skattebetalarnas tjänst.
Man kan bara spekulera hur mycket oegentligheter som tidigare slunkit igenom i samförstånd innan sd äntligen kom på plats och fick insyn.

 
Ingen bild

bonden

23 februari 2013 18:04

Om det finns någon revisionsbyrå inblandad.
Anmäl dem till Revisorsnämnden med angivande av direkta osakligheter och brister i deras granskning. Då kan revisorn bi prickad också.
Revisorer är ett släkte som gärna vill debitera mycket arvode. Så de är ett lättköpt byte för den politiska makten. Det får stinka mycket innan de backar.

 
Ingen bild

Observant

23 februari 2013 18:19

Hacke@

Nog har du en poäng där. SD:s kommunala representanter samt andra lokala missnöjespartier har ju i praktiken fått rollen som internrevisorer som granskar sjuklöverns förehavanden i kommuner och landsting. Man kan förmoda att SD:s insyn i många fall har förhindrat ett alltför vidlyftigt handhavande med skattebetalarnas pengar.

 
Ingen bild

Thoralf A

23 februari 2013 18:31

Nu sitter Mazetti och ljuger igen i SVT:s Go´kväll

 
Ingen bild

T T T

23 februari 2013 18:42

Thoralf @
Ska man skratta eller gråta ??

 
Ingen bild

Hulda

23 februari 2013 18:43

Tttar nu på SVT,s Godkväll. En bekant dam medverkar. Det pratas om en krönika i ICA-kuriren som den gästande damen producerat och fått publicerat för en tid sedan.
Programledaren är väldigt medlidande och de förfasas gemensamt över det "näthat" som drabbat damen efter krönikan.
Kritik och kritiska kommentarer kallas nu för hat....
Inom en snar framtid kommer denna dam att ge sig ut på en resa till sydöstra Sverige.
Då för att under påverkan av Röda Fanor säkerligen påminna en liten, liten skara åhörare om det fruktansvärda som drabbat henne, då kritik mot en Vänsterintellektuell alltid är fel och nog borde vara straffbart med livstid i Gulag...

 
Ingen bild

Stefan A.

23 februari 2013 18:53

Finns det en vidöppen kran med skattemedel kan man vara säker på att det flödar också....

 
Ingen bild

Tänkaren

23 februari 2013 19:11

Det är meningslöst att JO-anmäla. En polisanmälan är det enda remediet mot dylik rättsröta.

 
Ingen bild

Tony

23 februari 2013 19:22

Tänk att det går att göra karriär på att hata Svenskt i allmänhet, och sverigedemokrater i synnerhet, dessutom i
en TV kanal som skryter med att dom är politiskt neutrala.
Var får kanalen fram alla dom Okritiska stolpskott, som utan
att på något sätt reagera mot att det fanns en bra anledning
till att Mazetti tanten blev översköljd av kritiska Mejl!
I stället får hon dra valsen om en "Organiserad Mobb" som
utan anledning går igång, Jag var fullt beredd på att intervjuaren skulle ta upp en näsduk och torka tårarna på
chokladdamen så synd det var om henne!
Nu finns det väl inget Radio eller TV program, utan att hon
har fått spytt ut sina lögner helt oemotsagd: Hon sitter till
och med och förnekar dom oförskämdheter som många kunnat läsa!
I sanning en bedrövlig figur!

 
Ingen bild

Hulda

23 februari 2013 20:15

Kan ingen seriös journalist gå igenom alla kritiska inlägg som Chokladdamens berömda krönika genererade?
En ordentlig granskning UTAN politisk korrekthet.
Sedan en seriös artikel med kommentarer från både damen och Thoralf.
Är det möjligt i dagens Sverige?

 
Ingen bild

s29

23 februari 2013 20:18

Varenda kommun som styrs av sossar skulle ha en god man likt andra förståndsreducerade.

 
Ingen bild

Morningstar

23 februari 2013 21:19

Nån som min minns hur Palme motiverade det med att avskaffa tjänstemanna-ansvaret på sin tid? Hade varit intressant att få veta.

 
Ingen bild

SDare

23 februari 2013 21:30

Den verkliga verkligheten idag i Sverige om du är Svensk

http://www.skanesfria.nu/artikel/96573

 
Ingen bild

Stundtahl

23 februari 2013 21:54

Den här historien luktar bedrägeri!
-Har Kalmar kommun ett -ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete???

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 februari 2013 21:55

s29 : Frågan är väl dessutom vad för typ av hjälp dom som röstar på sossarna är i behov av

 
Ingen bild

Arne

23 februari 2013 22:03

På tal om all snedvridenhet vi får se dagligen


.. Såg ni Lördagens EXPRESSEN?
Svenska ungdomar super och skämmer ut sig i alperna. ”Det är kåta ungdomar och sprit” ”Svenskarna är kända för att festa hårt” O.s.v

TÄNK om de hade skrivit ”Zigenarna är kända för att snatta” eller ”Afrikanerna är kända för att vara lata”. -Va!!!
MEN NÄR DET ÄR S V E N S K A R SÅ GÅR DET BRA.
Det här visar med ALL TYDLIGHET att Expressen inte bara ställer folkgrupper mot varandra i sann 30-tals anda. Men även att de är fientligt inställda till Sverige och Svenska folket!

..Vill vi ha & behöver vi en sådan tidning?

 
Ingen bild

Calle

23 februari 2013 22:24

Med tanke på vad som uppdagats i Malmö, med mutor till tjänstemän , bör nog detta gås till botten med.

 
Ingen bild

Mazetti trollar vidare på DDR-TV

24 februari 2013 05:16

ca 11:20 in i programmet:
http://www.svt.se/gokvall/se-program/del-30-6?autostart=true

Mazetti dräglar och har hängandes haka när hon pratar,är flickan med choklad i frisk?

 
Ingen bild

Lars Hedegaard om mordförsöket

24 februari 2013 05:38

Enligt Mazetti så ljuger Hedegaard i folketinget.

Lars Hedegaard, ordförande för danska Tryckfrihetssällskapet, talade på torsdagen i det danska parlamentet om bland annat mordförsöket i början av februari.
http://avpixlat.info/2013/02/23/lars-hedegaard-om-mordforsoket/#disqus_thread

 
Ingen bild

Cecilia Hagen

24 februari 2013 07:01

Man kanske skulle ta och bli sverigedemokrat bara för att chockera?

Vad är det med alla dessa märkvärdiga mediamän som plötsligt känner sig nödda och tvungna att bli kristdemokratiska politiker?

Att göra sig av med sin eventuella trovärdighet som objektiva iakttagare av vad som sig i samhället tilldrager? Vad är det som lockar så starkt att lämna journalistiken?

Först var det Marcus Birro som fick för sig att han absolut skulle bli det partiets nya ledare. Sen var det Ingvar Hedlund som meddelade att nu tänkte han börja arbeta för Krisdemokraterna. Och i går lät Lars Adaktusson sig helt plötsligt koras till krisdemokrat och inte nog med det, han ämnar kandidera för partiet i nästan EU-val också.

Är det idealism det handlar om, en längtan efter att få ta ansvar?
Är det en plötsligt uppflammande gudstro? Eller har det något med förhoppningar om snöd vinnig att göra? Eller är det helt enkelt så att de alla haft det tråkigt på jobbet på sistone och vill ut på nya äventyr?

Kanske räcker det med ett par rader så här i en krönika för att bli headhuntad. Och nu sätter jag mig vid min mobil och väntar på att någon hör av sig, från vilket parti gör alltså i stort sett detsamma, alla svenska partier tycker i grunden likadant om allt.

Man kanske skulle ta och bli sverigedemokrat bara för att chockera? Nej, nu skämtade jag, någonstans går det en anständighetsgräns. Och just den raden torde väl om inte annat rendera mig ett surt och felstavat mejl eller två.

Är det ingen som ringer, är det ingen som tycker att just jag skulle räcka till som dragplåster och röstmagnet, är det ingen som anser att det duger med en kvinnlig journalist utan att en man av vilket berömt slag det vara månde för liv och pina ska till, då kanske jag kan ta och slänga in Hoa Hoa också. Vi skulle kunna bli språkrör för Miljöpartiet tillsammans, de brukar ju ha en dam och en herre i ledningen. Han kan vara nödbedd, Hoa Hoa, men häller jag i honom lite maskrosvin kanske det lyckas.

Fast precis som Adaktusson vill jag nog helst till Bryssel ändå, det bör nog alla ni politiker som känner att ni vill värva mig ta med i beräkningen. Ska jag nu sälja min själ så inte ska det bli för småsmulor.
I övrigt är just jag icke det minsta nogräknad. Det gäller att utnyttja sitt varumärke så länge det går och så fräckt som möjligt. Ring nu! Högstbjudande får mig.
http://www.expressen.se/kronikorer/cecilia-hagen/man-kanske-skulle-ta-och-bli-sverigedemokrat-bara-for-att-chockera/

 
Ingen bild

Ludvig

24 februari 2013 07:16

Det är bara att lyfta på hatten för dej Thoralf.

 
Ingen bild

Tony

24 februari 2013 08:02

@ Cecilia Hagen.
För att bli Sverigedemokrat fodras för det
första att man ser vad som är dom stora problemen idag
i landet, och för det andra att man är ärlig, och att
man verkligen vill landets bästa. Därför har jag svårt
att se att en journalist som är marinerad i PK floskler
helt plötsligt skulle bli SD, i alla fall inte officiellt
bara i tankarna!

 
Ingen bild

Ordningsvakt miste jobbet eft demonstration mot SD

24 februari 2013 08:20

Mannen omhändertogs vid en demonstration mot SD. Nu får han inte vara ordningsvakt längre. Mannen menar själv att han felaktigt omhändertogs av polisen, medens polisen ansåg att han var mycket aggressiv och hotfull.

I augusti 2011 omhändertogs en numera 34-årig man för störande av allmän ordning enligt polislagen i samband med en demonstration i Norrköping. Mannen arbetar som ordningsvakt, men månaden efter gripandet beslutade Polismyndigheten i Östergötland att stänga av mannen från tjänstgörningen som ordningsvakt till dess att frågan hade prövats.
http://www.exponerat.info/ordningsvakt-miste-jobbet-efter-demonstration-mot-sd/

 
Ingen bild

Stefan A.

24 februari 2013 08:28

Vi får se till att det kommer in massor med Sverigedemokrater i EU-parlamentet så det inte blir någon plats över för Adaktusson...

 
Ingen bild

SM811

24 februari 2013 08:33

Jan Guillou trummar vidare på temat att sverigedemokrater är sexuellt nödlidande och är de stora näthatarna. Får säga som hans mamma sa om Jan. Han har alltid levt i fantasins värld.
http://www.aftonlognen.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article16301555.ab

 
Ingen bild

Bra SD

24 februari 2013 08:41

Nu när det runnit lite vatten under broarna så kommer sanningen fram. Sanningen om näthatet är att det är två rödgröna politiker som står för brorslotten av näthatet. Och då tiger media förstås.
Se själva:
http://petterssonsblogg.se/

 
Ingen bild

Lotta

24 februari 2013 11:21

OT/Läser i mitt Östran om att Mörbylånga har avtal om att ta emot 20 flyktingar per år men det klarar man inte pga bostadsbrist. Sedan följer något anmärkningsvärt: "Det handlar mest om personer som har anknytning till de ensamkommande flyktingbarnen." Rätta mig om jag har fel men de ensamkommande saknar väl vetskap om vad deras anhöriga finns och har därför flytt till Sverige där de fått PUT? När anhöriga hittas är det, vad jag läst meningen att den inte så ensamme skall återvända till hemlandet. Ankarbarn har det talats om som förnekats. Lite längre ner på samma sida kan man läsa om att samma kommun måste spara 18 miljoner kronor. "Pengar som hämtas in inom skola och vård". Ännu sämre skola och vård är alltså att vänta men vad gör väl det, 7-klöverpolitikernas samvete är ju vitt som snö.

 
Ingen bild

OT

24 februari 2013 11:33

Apropå att "S föreslår flyktingbonus": http://www.svd.se/nyheter/inrikes/s-foreslar-flyktingbonus_7936548.svd

Så vill jag här föreslå ett motförslag - Ett förslag i analogi med godman för ekonomiskt oansvariga vuxna

S förslag om flyktingbonus kommer utan tvekan ha samma effekt som att bygga högre skorstenar i industrialismens barndom. Istället för att redan tidigt, lokalt upptäcka hur illa det är så sprider man istället ut skiten över ett större område. När det sedan är lika illa överallt blir problemet betydligt mer svårlösligt.

Motförslaget går ut på följande:

1) Alla kommuner sköter sig helt självständigt inom gällande lagar

2) Det finns inget utjämningssystem mellan kommunerna

3) Dåligt skötta kommuner står direkt ansvariga inför de lokala väljarna

4) För kommun som är så dåligt skött att den går i konkurs utses en "godman" under en period för att få rätsida på problemen och i detta fall kan ett visst ekonomiskt bistånd påräknas från de andra kommunerna

5) Alla politiker som deltagit i en kommun som gått i konkurs får "näringsförbud" som politiker under en period, då de kan anses inkompetenta för uppgiften

6) Förslagen i punkt 1 till 5 bör leda till välskötta kommuner i förlängningen

 
Ingen bild

Lotta

24 februari 2013 11:39

OT/Sverige kan inte räkna med någon hjälp från Norge i händelse av krig: http://www.expressen.se/nyheter/norge-om-forsvaret-rakna-inte-med-oss/

 
Ingen bild

Hulda

24 februari 2013 12:02

Funderar över gårdagens "Mello".
Avpixlat analyserar Behrang Miri,s bedrövliga multikultibidrag som visar sig ha ett politiskt budskap. Givetvis då mot SD.
En mycket läsvärd artikel på Avpixlat som rekommenderas. Även denne "artist",s förflutna kan studeras och man blir lätt förfärad.

Men ytterligare ett bidrag fick säkert många att önska sig en lättillgänglig kräkpåse. Army of Lovers osmakliga provocerande insats genomskådades dock av de som ville rösta.
Kollade nu i kvällspressen så att jag såg rätt.
På en plats på Camilla Hedemarks kropp (dit jag absolut inte vill...) syns tydligt ett Kristet Kors. Symbolen är tydlig och kameran zomar tydligt under en sukund in denna grova osmaklighet.

Tänk om det istället varit den Muslimska halvmånen som placerats där.
Nej, då hade säkert Björkman gått i taket och stoppat.
Kristendomen kan man tydligen smäda, tom. på bästa sändningstid - rakt in i hemmen och rakt in i barns ögon...

 
Ingen bild

Göran

24 februari 2013 12:29

Lotta m.fl

Vi ska nog inte förvänta oss någon hjälp från någon i vårt grannskap i händelse av krig. (Skulle vara som att be hunden vakta köttfärsen.) Vi måste ju kunna försvara oss själva längre än den tidsrymd som åtgår för att CNNs filmteam ska hinna på plats.

 
Ingen bild

Göran

24 februari 2013 13:13

Cicilia Hagen,

Ledsen att behöva säga det, men Ditt sanningselexir är nog inte av sådan dignitet så att Du platsar någonstans inom SD. Har man jobbat inom svensk PK-media under en längre tid så är man "smittad" till hjälplös vandring i skugga och mörker.

Att Lars Adaktusson m.fl sökt sig till Kristdemokraterna förvånar mig inte ett ögonblick enär KD utger sig för att vara "verklighetens folk". ( Hur som de mest vidskepliga kan kalla sig för verklighetens folk är för mig en gåta, men varför ska jag förstå allting? Universum utvecklar sig nog som det ska vare sig jag begriper det eller ej.

 
Ingen bild

OH

24 februari 2013 13:18

Tänkaren
Att göra en polisanmälan är totalt bortkastad tid, vi har fantastiskt bra poliser ute på "fältet", men kommer du till utredare, åklagare, domare,advokater är det du som blir misstänkliggjord.
Du hamnar i korruptionens högborg-

 
Ingen bild

Stefan K

24 februari 2013 13:45

Jag säger bara: Kontakta Uppdrag Gransknings kommungranskare och varför inte ett litet tips till Janne Josefsson själv.
De kan omöjligt ignorera en affär som denna.
http://blogg.svt.se/kommungranskarna/tipsa-teamet-direkt/

 
Ingen bild

SD-avslöjar igen

24 februari 2013 13:51

Från Blondinbellas blogg:
Jadu, Isak Lund. Det här var det första näthat som kom efter debatten som var för två veckor sedan. Jag bara undrar om du har bott under en sten den senaste tiden. Jag har många som ogillar mig och min politiska ståndpunkt, men till och med mina värsta hatare slutade att maila kränkningar efter programmet som Uppdrag Granskning sände. Men du, nej du kände att du var tvungen att skriva till i slutet att någon borde skjuta mig och sedan hänga mig i närmsta träd. Brast ditt ordförråd på kreativitet i slutet eller är det en tanke som du faktiskt tycker är bra? Att jag ska hängas?
Och du Julija Østerholm .. Du och 23 andra kunde bara inte låta bli att tycka att Isaks idé var bra. Min mail är isabella@blondinbella.se, maila mig gärna och förklara vad det var som ni like:ade.
http://blondinbella.se/2013/02/22/h-27/

Isak Lund heter egentligen:
Isak Martin Barvesten Lindstedt
Sperlingsgatan 16 lgh 1101
212 22 Malmö
http://www.ratsit.se/19900618-Isak_Martin_Barvesten_Lindstedt_Malmo/GiorcLFBUtGuem2EtG9vHERGsTVQUaL6eszXAYL4y2E

Är syndikalist och är även sambo med Julija som egentligen heter:
Julia Christina Österholm
Sperlingsgatan 16 lgh 1101
212 22 Malmö
http://www.ratsit.se/19921025-Julia_Christina_Osterholm_Malmo/rZygygCk4_NuPOZlEI9yp6OgCFJ13rZsgpDRYccAH8o

Med en dröm om en annan värld

Han tror inte på folkvalda församlingar av den typ som i dagsläget bygger vår demokrati. Sann demokrati kommer underifrån, menar ungsyndikalisten Isak som tycker att samhällets våld mot sina medborgare är ett betydligt större problem än stenkastande demonstranter.

Han vill inte berätta vad han heter i efternamn.
– Det är väldigt vanligt förekommande att chefer googlar blivande anställda, så jag vill inte att mitt namn ska vara sökbart i samband med mitt engagemang i SUF. Vi uppmanar ju till kamp mot just chefer, så det är klart att det skulle påverka mina möjligheter att få jobb.
Oj. Är det verkligen så illa?
– Ja visst. Så har det alltid varit. Att kunna googla är ju i och för sig ganska nytt, men Svenskt Näringsliv har alltid registrerat syndikalister.
http://www.skanskan.se/article/20111108/PERSONLIGT/711079769/1007/-/med-en-drom-om-en-annan-varld

 
Ingen bild

Johan P

24 februari 2013 14:21

Om jag minns rätt så arbetade riksdagsmannen Dr. Nasim Malik(googla namnet), President för den internationella avdelningen av Socialdemokraterna och certifierad expert på socialdemokrati, på Invandrarservice fram tills dess verksamheten upphörde. Kanske han kan hjälpa till att klargöra vart pengarna gick?

 
Ingen bild

Pär Green

24 februari 2013 15:31

Nu har kyrkan satt ner foten, bara så ni vet!

http://www.kyrkanstidning.se/nyhet/sd-portas-fran-kyrkan

 
moa

moa

24 februari 2013 15:34

Det var mycket text..

http://saltlakrits.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Pär Green

24 februari 2013 15:43

Finns mer att läsa på:

http://avpixlat.info/2013/02/23/minister-gor-kyrkan-mangreligios/#comment-810008610

Själv har jag inget intresse för en fanatiskt sekt oavsett vilken svartrock som bestämmer.
Religion har enligt mig inget att tillföra i ett mänskligt samhälle att göra.

 
Ingen bild

Pär Green

24 februari 2013 16:33

#moa
Din blogg är oläsbar!
vad är det för fel att skriva tydligt?

 
Ingen bild

Magentan

24 februari 2013 18:06

@ Per Green

Nu har kyrkan satt ned foten skriver du, men artikeln du länkar till var gammal, nästan 3 år gammal och skrevs INNAN SD kom in i riksdagen.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 februari 2013 19:39

Nytt snyftreportage om illegala i SVT 68
Vilken fin personal du har Ewa Hamilton demokratins kämpar

 
Ingen bild

Magentan

24 februari 2013 21:04

@ Pär (inte Per) Green

Ber o ursäkt för att jag skrev Per istället för Pär.
:)

 
Ingen bild

Stefan A.

24 februari 2013 22:07

Är ett jä.... liv om att eritrianer tvingas betala 2 % av eventuella inkomster till eritrianska staten, svenska staten brukar under div. hot avtvinga mej 60 % i "avgift", eritrianska staten har mycket att lära av den svenska utpressarmaffian, med namn som M,S.FP,V,MP,C och KD........

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se