thoralf

Direktlänk till inlägg 29 januari 2013

KLIMATLOGIK OCH MYTOMANEN AHONEN

Av Thoralf Alfsson - 29 januari 2013 22:39

Idag har det varit en debatt angående klimatet i riksdagen. Som de flesta säkert känner till brukar jag kalla mig för klimatlogiker då jag anser att klimatalarmisterna får alldeles för stort utrymme i media och inte minst tolkningsföreträde när det gäller klimatförändringar.


Sverigedemokraterna företräddes av Josef Fransson i debatten. Josef sitter som ledamot i Miljö o jordbruksutskottet. Josef lyfter flera av de argument som inte är politiskt korrekta i den svenska debatten när det gäller klimatförändringar.

Lyssna och se debatten här.



Givetvis blir övriga klimatalarmister irriterad över att vi Sverigedemokrater inte håller oss till den pk-linje som gällt tidigare i riksdagen. Josef Fransson gör det väldigt bra enligt min uppfattning och ifrågasätter klimatalarmisterna i riksdagen, inte minst Gustaf Fridolin.


Media har varit väldigt försiktiga med att kommentera debatten. Jag förstår varför!

Dagens Nyheter försöker dock med att kalla SD för klimatförnekare. Men den som lyssnat på Josef Fransson vet att det inte är sant utan att det handlar om att vara klimatlogiker. Läs artiklar av DN och SVT.



Östrans bloggare Ahonen som gång på gång anklagar mig för diverse saker på Östrans webbsida har själv svårt med sanningen. Det bästa är att hålla sig till sanningen, då blir det aldrig problem i framtiden.


För några veckor sedan skrev Ahonen en krönika i Östran där han anklagade mig för både det ena och det andra med anledning av min motion om att riksdagsledamöter bara skall inneha svenskt medborgarskap. Personer med dubbla medborgarskap skall med andra ord inte vara valbara till Sveriges riksdag. Detta fick Ahonen att skriva krönikan. Så här skrev Ahonen den 8 januari.


”Inom en snar framtid kommer jag ha dubbelt medborgarskap men i den bästa av världar skulle det naturligtvis räcka med ett.”


”Såväl Sverige som Finland tillåter dubbelt medborgarskap och därför känns det helt naturligt för mig att ansöka om att få tillbaka det finländska som tilldelades mig via modersmjölken. Alfsson har trots allt en liten poäng då min lojalitet är ganska så kluven när det handlar om idrottskamper mellan mina länder och då framförallt när det gäller hockeymatcher mellan store- och lillebror”


När Ahonen började blogga på Östran var hans första blogginlägg en presentation av honom själv den 11 juni. I det blogginlägget skriver han att han har dubbla medborgarskap och att han alltid håller på de blåvita när det vankas idrott.


”Trots mitt finskklingade namn så känner jag mig såväl ursvensk- som smålänning och det djupt in i min sargade själ men som bekant är blod tjockare än vatten så när det vankas idrott så vajar alltid den blåvita finska flaggan högst. I idrottsdrabbningar länderna emellan så håller jag alltid på blåvitt men med tanke på mitt dubbla medborgarskap så vänder jag kappan efter vinden och kan därmed även jubla högst oavsett vilka som vinner.”


Det är bara att konstatera Östrans bloggare Markku Ahonen avslöjat sig själv som en mytoman på sin egen blogg. Han hade uppenbarligen inte dubbla medborgarskap vid den aktuella tidpunkten. Dessutom är blod tjockare än vatten vilket precis är andemeningen i min motion om dubbla medborgarskap för riksdagsledamöter.


Självmål i huvudet på Ahonen!


Undrar varför Ahonen inte kommenterat denna fotbollsmatch?


 


 
 
Ingen bild

Johnson

29 januari 2013 23:19

Tack för att du lägger upp riksdagsdebatten. Bra jobbat.

 
Ingen bild

TeknDr

29 januari 2013 23:46

Ingen global uppvärmning på 16 år.
Ingen ökning av takten av havsnivåhöjningen, tvärtom så bromsar den in, nu ca 1mm per år, eller 10 cm per sekel.
Stora osäkerheter kring klimatkänsligheten, utom i IPCCs rapporter där de ständigt överdriver den med en faktor 2-3. Därför slår alltid prognoserna fel, dvs de överskattar uppvärmningen.
Koldioxidens logaritmiskt avtagande effekt till ev uppvärmning.

Det är snarare en intellektuell katastrof och hot som vi står inför, där ett fåtal extrema klimatforskare och gröna aktivister har kidnappat frågan och totallurat en naiv PK-media som agerar nyttig idiot. Vad hände med källgranskningen.



 
Ingen bild

VoP

29 januari 2013 23:47

Ärligt talat tycker jag synd om Ahonen. Att dom låter honom hållas är obegripligt.

 
Ingen bild

aftonlognen.se näthatar på webb-tv

30 januari 2013 00:16

"Vi är ett ynkligt litet folk, en flock stackare, vad håller ni på med, fy Sverige uselt", säger Kristoffer Bergström.
"Jag begär utträde ur detta lilla provinsiella strunt land", skriker Karin Magnusson.
"Jag förstår dig, man blir så jävla deprimerad, vi är ett barbariskt ociviliserat land och ättlingar från vidriga vikingar, fulla med dåliga gener", fortsätter Oisin Cantwell.

http://www.aftonlognen.se/webbtv/nyheter/samhalleochpolitik/ojvilkenvecka/article16125386.ab?start=120

Cuntwell ser inte riktigt frisk ut.

 
Ingen bild

Odalbonde

30 januari 2013 00:54

Haha! Självmål i huvudet - den var bra. Tackar.

 
Ingen bild

McKay

30 januari 2013 02:01

Det första Fridolin kommer med är "Fn:s veteskapliga panel".
Vad som menas är såklart IPCC - Intergovernmental Panel for Climate Change.
Just det, "intergovernmental" med uppdrag att leverera alarm-rapporter oavsett om vetenskapen bakom rapporterna ens uppfyller kravet för "pseudo-vetenskap"
Flera framstående klimatkunnare med vetenskaplig mångårig kunskap vet hur det ligger till. De förföljs och tystas.

 
Ingen bild

Hur många Kurder tål Sverige

30 januari 2013 02:06

Hämtat på Twitter:

ozznujen profile
ozznujen +1 “@OhlyLars: Briljant. RT “@larsalkner: Hur många Sverigedemokrater tål Sverige? bit.ly/VINNNu"” #SDgate #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite

Özz passar inte galoscherna så åk hem till Kurdistan.

 
Ingen bild

Friedman

30 januari 2013 02:16

Det stämmer, håll er till sanningen, den kommer alltid fram till slut som den där, eh, vad heter han nu, han som kallade någon för hora och babbe och sen beklagade sig för att vara för full. Dagen efter som detta hade skett så undanhölls bevis som spelats in på mobil som dom väljer att Inte ta med. Som sagt, sanningen kommer alltid fram. Men å andra sidan Alfsson, du har själv medgett att du inte litar på människor - läs 28/12-08.

 
Ingen bild

Självklart att vara feminist och moderat

30 januari 2013 02:47

Vår tids jämställdhetsfrågor är exempelvis ätstörningar, otrygghet, skillnader i hur man behandlas och upplevda glastak på arbetsmarknaden. I dessa frågor har alliansen och Moderaterna varit alldeles för passiva. Situationerna där ojämställdheten är påtaglig och där strukturer och normer, ofta skapade och understödda av politik och samhälle, är alldeles för många och skapar en stark känsla av ofrihet.

Moderaterna borde bli vår tids jämställdhetsparti. Inte ett parti som säger att allt ska vara lika och att allt ska delas lika utan ett parti som på allvar ser till att förutsättningarna blir lika för alla, oavsett om du heter Anton eller Fatima. Fler moderater borde kalla sig för feminister. Det borde vara självklart att både kunna vara feminist och moderat.
RASMUS TÖRNBLOM
1:e vice förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet

Måtte SD som parti eller dess folkvalda förespråkare aldrig kalla sig feminister.

 
Svensson

Svensson

30 januari 2013 06:49

Han skämmer ut finnarna,stoppa denna man.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda

30 januari 2013 06:58

Friedman...
Ja, visst kommer alltid sanningen fram. Det gäller mycket i samhället.
En vacker dag kommer också kostnaden för invandringen, ensamkomande "barns" verkliga ålder, hur mycket pengar som falska personliga assistenter lurat till sig, och mycket, mycket annat fram i ljuset...
Och vad gäller ordet HORA, så är nog Svenska tjejer väldigt trötta på att få höra det från invandrarkillar...
Nu verkar det tom. att heders/skammord verkligen benämns rätt...

 
Ingen bild

MartinA

30 januari 2013 07:19

Familjeplanering leder till högre välstånd (per capita) och demokrati. Högre välstånd leder INTE till familjeplanering. Detta är logiskt för den som funderar en stund.

Mindre familjer ger mer resurser per barn ger mindre undernärda barn som är bättre rustade för produktion. Mindre familjer ger mer tid över till annat för VANLIGA MÄNNISKOR såsom att engagera sig i en politisk rörelse.

Mindre familjer ger helt enkelt högre BNP per capita vilket ger en massa positiva sidoeffekter. Att leda i bevis att det skulle vara tvärtom är mycket svårare och ger mycket komplexare och skörare orsakssamband.

 
Ingen bild

Ludvig

30 januari 2013 07:26

Jag som uppfattat finnar som rejäla. nu vet jag inte.

 
Ingen bild

Sigge

30 januari 2013 07:53

Som SD-sympatisör måste det ändå vara tillåtet att i klimatfrågan ha en avvikande åsikt, nämligen att till och med hålla med Fridolin i just denna fråga. Det finns många skäl att iaktta försiktighet när det gäller utsläpp, överkonsumtion och hållbar utveckling.

 
Ingen bild

Stefan A.

30 januari 2013 08:07

Fyra sk. centerpartister försöker borra flera hål i den sjunkande skutan, det gamla landsbygdspartiet C i SvD(som numera har anammat den Bjurwaldska doktrinen om stängda kommentarsfält och en bra debatt är ingen debatt),man hyllar ökad rörlighet, men det är just tvingad rörlighet som har tömt den Svenska landsbygden, det är brist på arbeten som varit och är två tredjedelar av Sverige stora problem, och har så varit i 30-40 år, en sak som man förväntar sig att inte minst centerpartister borde förstå,fria fantasier om att man placerar ut invandrare lite här och där som en säck potatis löser inte det problemet, det gör det bara så länge staten betalar, ingen tillfällighet att en av de fyra underskrivarna kommer från stockholmscentern,deras enkla lösningar på svåra problem skiljer sig avsevärt från centerpartister från övriga Sverige, är glad varje dag att jag inte längre är medlem i detta parti.

 
Ingen bild

Medborgaren

30 januari 2013 08:41

150 Miljoner i "akutbistånd" till Syrien.............
Vi svenskar har tydligen en stor kassakista, utom när det gäller att värna om sitt eget folk......................
Hur vore det att stoppa alla dessa "bistånd" som ändå aldrig kommer de drabbade o fattiga människorna tillgodo utan inte helt oväntat hamnar på överhetens privata konton!
Tror nog att svenska pensionärer hellre skulle se att dessa stålar kunde användas till en kaka till kvällskaffet...............

 
Ingen bild

AWSvensson

30 januari 2013 09:05

Miljöpartiets existens står och faller med klimathotet,ju mer det tragglas i media ju mer tro godtrogna på det och när det blir dags att bestämma sig vid valurnorna så kopplas det förfärliga miljöhotet ihop med miljöpartiet och Fridolin har fått en röst. Med tanke på journalisters sympatier så gäller det att hålla liv i miljöhotet. Den invigde som något så när känner till Miljöpartiets program kan aldrig i nyktert tillstånd ens väcka en tanke på att ge dem en röst.

 
Ingen bild

Rune

30 januari 2013 09:11

Nej Stefan A:
Centern blev aldrig något landsbygdsparti. Det var hela tiden ett bondeparti med starka kopplingar till RLF. Vanliga arbetare och tjänstemän kände sig aldrig hemma i detta parti. Fatalt eftersom bönder är en liten minoritet på landsbygden. Det rör sig om ensiffriga procenttal.
De försökte då gå till att bli något slags miljöparti men fortfarande med starka bondeintressen. Helt misslyckat!
Det naturliga hade ju varit att bli ett riktigt landsbygdsparti som alla kunde känna sig hemma i. En mycket stor del av Sveriges befolkning bor på landsbygden och i småsamhällen. Man skulle även kunnat inkludera småstäder som Askersund och Ljungby i sitt väljarunderlag. Men en tankemässig härdsmälta hos de ledande i partiet fick dem att satsa på storstäder och Stureplan i stället.
Helt misslyckat!

 
Ingen bild

Sven Dacke

30 januari 2013 09:12

ÖB har hävdat att Sverige bara kan försvaras i en vecka. Det är värre än så, hävdar försvarsexperten Bo Pellnäs.

"Bara Stockholm kan försvaras"
-------------------------------------------
http://www.ystadsallehanda.se/opinion/article1803638/Bara-Stockholm-kan-forsvaras.html


Vad är det då för mening med ett försvar,i Stockholm bor bara en massa som kallar sig journalister

 
Ingen bild

charlotten

30 januari 2013 09:38

Josef Fransson briljerar! Här är en klimatbloggare som precis som jag anser att han var den ende med kunskap i debatten igår;

http://www.frihetsportalen.se/2013/01/marionetteater-pa-helgeandsholmen/

 
Ingen bild

Hulda

30 januari 2013 09:41

Rune...
En rättelse i all välmening. LRF heter det:) En opolitisk organisation som kämpar inte bara för bönder, utan hela landsbygden.
Konsumerar man svensk mat, gynnas alla i kedjan från åkern till konsumentens bord. De som bygger djurstallar, djurskötare, foder och djurtransportörer, folk på slakterier och i livsmedelsindustrin osv...

Jag håller med dig om Centern, de skulle ha blivit ett borgeligt miljöparti som med kraft kämpat för landsbygd och mindre samhällen. Även 08-or har ofta rötter på landsbygden, så det hade säkert gått bra med den inriktningen.
Men med Stureplan, Federley/Usrula, allmänt flum, multikultikramande och nu visionsprogrammet med en massa tokerier, är Centern som WTC-tornen den 9/11 nu på väg att helt falla ihop.

Men det syns nu hur det jäser i Centerleden, över ledningens världsfrånvända visioner. Insändare och debattartiklar över hela landet. Det ska bli intressant att se vart det tar vägen.
Sitter Annie Lööf kvar om ett år?
Vem kan tänkas konkurera om makten?
Hur går det med väljarstödet?
Och givetvis, hur går det på valdagen...

 
Ingen bild

Stefan A.

30 januari 2013 10:17

Rune, alla gammelpartier har sina kärnväljare, sossarna arbetarna, moderaterna de rika, folkpartiet tjänstemännen(henorna), KD de frikyrkliga och övrigt löst religöst folk och Mp och V delar på de arbetsskygga,C brukade ofta vara andra största parti efter S i landsbygdskommunerna,och det räcker inte bönderna till för.

 
Ingen bild

Sven Dacke

30 januari 2013 10:34

Varför undersöker man om ÖB avslöjade det alla militärer i hela världen redan kände till.

Varför ställer man inte nuvarande och tidigare regeringschefer inför rätta, som sätt till att vi har den situation vi har??


"Bara Stockholm kan försvaras"


http://www.ystadsallehanda.se/opinion/ar...m-kan-forsvaras.html

 
Ingen bild

Hacke

30 januari 2013 11:17

Stefan A. Gillar din distinkta definition av kärnväljare, särskilt de hos fp,v o mp.

 
Ingen bild

Länk till insamlingen för Cedvander

30 januari 2013 11:31

https://www.facebook.com/CarlEricCedvander

 
Ingen bild

Magentan

30 januari 2013 11:33

@ Sigge som skrev: "Som SD-sympatisör måste det ändå vara tillåtet att i klimatfrågan ha en avvikande åsikt..."

Självklart är det tillåtet att ha avvikande åsikter i ett eller annat ämne. Inte heller jag är helt enig med SD (och Thoralf) när det gäller klimatfrågan, i synnerhet inte när det gäller kärnkraftsdelen.

 
Ingen bild

vmm

30 januari 2013 11:55

Klimatförändringarna skrämmer mig inte eftersom Jorden alltid har ett föränderligt klimat. Jorden har haft istider och värmeperioder och det har alltid varierat. Allt detta långt innan människan uppstod så vi kan knappast få skulden för det. Det innebär också att vi knappast kan göra något åt det. Är det dags för en värmeperiod (eller istidsperiod) så är valet totalt meningslöst om du står där och ska välja miljöbil eller grön el eller inte.

Klimatet KOMMER att ändras, oavsett vad vi gör eller inte gör. Vi måste göra som livet alltid gjort på Jorden: anpassa sig. Vi måste anpassa oss. Hantera. Leva med förändringar.

Det är bisarrt att vi ska hålla fast vid hur klimatet var 1990 eller vilka djurarter som fanns på 1950-talet (eller när man nu väljer att sätta sin "optimalpunkt" då allt var som det ska och allt ska jämföras med). Ja, jämfört med den "optimalpunkt" DU har valt så avviker det som gäller idag, men välj optimalpunkt för 15.000 år sedan eller varför inte 75.000.000 år sedan? Hur avviker inte världen idag? Och vad ska vi göra för att få tillbaka världen till det tillstånd som rådde för 75 miljoner år sedan? You tell me.

Vi lägger oerhört mycket resurser på att minska klimatförändringarna men jag vet inte om vi lägger några resurser på att hantera dom.

 
Ingen bild

Hulda

30 januari 2013 12:19

En av dagens nyheter är vargjakten på 16 vargar. EU sätter sig över oss på landsbygden.
Djurrättsaktivister/Vargkramare rasar och landsbygdens folk anser att det fattas en nolla i antalet (minst 160).
Själv är jag stolt varghatare. Var står ni andra i denna fråga och vad tycker SD?

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

30 januari 2013 12:25

Motargument till köttskatten, som lobbas av militanta veganer:

http://cornucopia.cornubot.se/2013/01/varlden-behover-mer-kott-av-ratt-sort.html

 
Ingen bild

Stig-Arne

30 januari 2013 13:04

Snälla Thoralf, kan du lägga ned käbblet med Ahonen? Du drar ett löjets skimmer över dig själv genom att ägna så mycket bloggutrymme och läsartid åt honom.

Lycka till 2014!

 
Ingen bild

Sven Dacke

30 januari 2013 13:12

Håller med Stig_Arne.

Låt Ahonen "självdö" lugnt och stilla utan "konstgjord andning" som han får av Thoralf blogg. Fick han inte någon uppmärsamhet skulle han "tyna bort" som en blomma på hösten

 
Ingen bild

s-e karlsson

30 januari 2013 13:45

Hulda onsdag 06:58 , På pricken , mvh .

 
Ingen bild

Inget i huvudet på Ahonen

30 januari 2013 14:38

Låt denna spillra till människa tyna bort i sin Koskenkorvaflaska vi behöver inte ha denna vänsterspillras nedgång på vårt samvete!
Ahonen åk hem till Suomi,jag bjuder på en enkel biljett,mytomaner har vi tillräckligt med här i Sverige.
Bojkotta skiten(Östran som förtydligande).

 
Ingen bild

Nalli

30 januari 2013 14:40

” i min sargade själ ”

Det är Ahonen själv som har skrivit det och ingen kan förneka det.

 
Fotsoldat Lassekolja

Fotsoldat Lassekolja

30 januari 2013 15:27

Josef Franssons tre inlägg i Riksdagsdebatten visar för femtioelfte gången att jag har valt helt rätt parti att vara (livstids-)medlem i!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 januari 2013 16:53

Se och höra Josef är en ren fröjd, när han talar om för dom andra vilka klimatclowner dom är (Göra karriär) :=)(=: heja Fransson.
Fatta vad dessa sjuklövers måste skaka när SD växer kraftig
Det enda partiet gör är att säga sanningen

 
Ingen bild

Ugglan

30 januari 2013 17:32

@Hulda

Jag tycker inte som dig i frågan om vargar. Tvärtom så vill jag se ett utökat vargbestånd i Sverige, gärna i Sthlm-s närförorter. Det finns gott om plats både för människor och varg.

Hellre möter jag vargar på stan sent på kvällskvisten än babbar.

 
Ingen bild

Kurtan

30 januari 2013 18:27

Bra att SD belyser århundradets största bedrägeri nämligen den "Globala uppvärmingen" !!!

Jordens klimat har förändrats så länge som jorden har existerat nämligen cirka 4000 miljoner år... så varför skulle klimatet inte ändras nu ?!

Dessutom har tusentals år gamla iskärnor från grönlandisen utom allt tvivel visat att vid vissa tidpunkter har temperaturen ökat för att ett par hundra år senare visa en ökning av koldioxidhalten!


Alltså tvärtom vad "klimatfantaster" påstår är fallet...hmmmm...

Dessutom en naturlig ökning av medeltemperaturen på jorden skulle öka områden som kan odlas, för var växer det bäst där det är kallt eller där det är varmt ?

Denna skrämseltaktik om "klimatet" är endast ett medel för att "pungslå" befolkningen ytterligare...

Detta är lika befängt som två stycken loppor som lever på en hund slåss mot varandra om vem som äger hunden de lever på...
MVH


 
Ingen bild

Friedman

30 januari 2013 20:27

Hulda. samt övriga.
Eller att det största hotet mot europa är Samson raporten. Då lär samtliga stryka med, vare sig det sägs det ena eller det andra. Den sanningen kommer fram men då kallas man visst något speciellt.

 
Ingen bild

Hulda

30 januari 2013 21:20

Ugglan...
Du är självklart fri att tycka vad du vill om vargar. Min ståndpunkt är dock totalt emot varg.
Vad jag söker är SD,s åsikt i frågan.

 
Ingen bild

Pär Green

30 januari 2013 21:25

Fransson får uppmärksamhet på:
http://www.theclimatescam.se/2013/01/30/sd-tar-stallning-i-klimatfragan-nar-foljer-andra-efter/

Fortsätt kämpa!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards