thoralf

Direktlänk till inlägg 20 januari 2013

KAMELEONTEN BO FRANK

Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2013 12:09

 


Många uppskattar och tycker att det moderata kommunalrådet i Växjö, Bo Frank, är modig och tuff som går "emot" den moderata ledningen. Den åsikten delar inte jag, då det i själva verket är mer eller mindre tvärtom.


Bo Frank vågar inte stå för sina åsikter!


Han gör med jämna mellanrum uttalanden angående invandringsindustrin men han har hittills aldrig drivit igenom något beslut i Växjö som begränsar eller stoppar invandringen till kommunen. Trots att han har en majoritet i kommunfullmäktige.


Nyligen hade han ett nytt utspel som ganska omgående bemötes av migrationsminister Tobias Billström och sedan var det tyst från Bo Frank. Han svarade med ett blogginlägg där han bland annat skriver följande.


”Växjö är den s k moderatledda kommunen som har haft det största flyktingmottagandet i Sverige.”


"T ex att jag tog initiativ till att Växjö tecknade avtal om ensamkommande flyktingbarn."


"I grunden är jag positiv till det mångkulturella samhället, och tycker att Sverige ska ha ett generöst flyktingmottagande."


Det borde väl få de som hyllar Bo Frank att fundera ännu en gång, om man nu begåvats med ett eget tänkande. Bo Frank är mycket skicklig på att framstå som invandringskritisk när det i själva verket är precis tvärtom. Han vill ha ett mångkulturellt samhälle med stor invandring som berikar hans kommun. Enligt mig är han en ulv i fårakläder. Så här skriver Bo Frank i ett blogginlägg.


”Det har ringa mest vettiga människor och några stollar med anledning av Expressens artikel. Ett antal moderata riksdagsmän som tycker att jag skall ta på mig ett "upprop" när det gäller flyktingpolitiken.  Vad som är mera intressant är att det har ringt två riksdagsledamöter från två andra allianspartier som tycker at jag skall stå på mig för en balanserad linje i flyktingfrågan!!! De beskriver läget i deras riksdagsgrupper som att denna fråga inte får diskuteras.

 

Jag vill inte ge mig in i detta. Jag valde bort riksdagen 1991. Jag for redan då illa över inställsamhetskulturen inom vårt parti om man vill framåt. Och det är lika dant idag. Skulle kunna berätta massor om detta. Och det är lika dant i andra partier.  Vårt parti är inte helt slutet. Jag är en trägen arbetare i vingården. Och tycker inte att det är rimligt att tillhöra de stollar som vill utmärka sig genom att hitta fel på partiet i tid och otid. Men jag ser ett problem i vårt och andra partier när det gäller det gäller att försöka införa en lagomlinje när det gäller flyktingpolitiken!”


Med all tydlighet framgår det att han inte vågar stå för sina uppfattningar när det väl kommer till kritan. Han vågar inte ens driva en "balanserad linje" eller "lagomlinje" i flyktingfrågan.


Enligt min mening handlar det inte om ”inställsamhetskulturen”. Nej, det handlar om att inte hugga av den hand som föder dig. Vem vill mista ett uppdrag som ger dig 60000 kronor i lön varje månad för en fråga som invandringspolitiken. Bo Frank är lika feg som alla andra, han backade direkt då andra politiker ville att han skulle ta på sig ett ”upprop”.


Vilka riksdagsledamöter som ringt från andra allianspartier kan ju vara svårt att gissa men det skulle inte förvåna mig om Staffan Danielsson från Centerpartiet är en av dessa.


Samtidigt visar detta på hur fega dagens riksdagspolitiker är inom alliansen.  


Bo Frank är en av de fegaste då han som politiker inte vågar driva frågan mot sin partiledning, om det nu inte bara är ”locktoner” inför väljarkåren.

 
 
Ingen bild

Inte trovärdig

20 januari 2013 12:25

Hans utspel är ren och skär populism,vill han vara trovärdig så får han gå ut med att han lämnar M och blir politisk vilde,eller varför inte går över till SD.

 
Fotsoldaten Lassekolja

Fotsoldaten Lassekolja

20 januari 2013 12:29

Den som vågar uttala någon som helst skepticism mot västvärldens mest omfattande och vidlyftiga utomeuropeiska invandring och vågar stå fast vid den t.o.m efter en vecka, den är uppenbarligen Sverigedemokrat!
Samtliga övriga gör en pudel med svansen mellan benen efter att husse (Billström) haft ordergivning!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

20 januari 2013 12:42

Lyssna på mannen på bilden ställ derj sedan följande fråga :
Skulle jag köpa en begagnad bil av mannen på bilden....
(Radiobilar räknas inte AW Svensson)

 
Ingen bild

Gottfrid G

20 januari 2013 12:56

Hej Thoralf,

Tack för ovärderligt arbete.

Vad sägs om att upprätta en svart lista med kontaktuppgifter på Sverigefientliga medier och journalister, som ICA-Kuriren, Mazetti, Östersunds Länstidning, Ida Nilsing, Ahonen mf,
...för framtida behov?!


Hälsningar

Gottfrid

 
Ingen bild

Carl Sjöberg

20 januari 2013 13:14

Det är ett medvetet försök att vilseleda korkade väljare. Förmodligen avstämt med partistyrelsen i förväg. Precis som Folkpartiets språktest, som inför varje val poppar upp som gubben i lådan, för att sedan försvinna som en måsskit i dimman.

Eller som sossarna som samtidigt var både för och emot kärnkraften, liksom EU. Som Reepalu som då och då kläcker ur sig någon som ska uppfattas som invandringsskeptiskt, enbart för att förvilla sosseväljare som börjar tänka förbjudna tankar om SD. Reepalu, Frank, Björklund et consortes ljuger som en häst travar!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

20 januari 2013 13:23

Carl Sjöberg : Du besparade oss ett inlägg tack.
Hela djävla SVT 68 är regisserat så varför skulle inte dessa små uppror kunna vara det ?

 
Ingen bild

s-e karlsson

20 januari 2013 13:40

En lista på sverigefientliga kommunalråd borde det också finnas där skulle Växjö och Borgholms kommunalråd platsa !

 
Ingen bild

Stefan A.

20 januari 2013 13:41

Tror att kameleonten bara är ute efter mera pengar från staten,dvs. skattebetalare över hela landet skall vara med och betala för problem som Växjö har skapat åt sig själva....

 
Ingen bild

s-e karlsson

20 januari 2013 13:47

Just det ,Stefan A !

 
Ingen bild

Sven Dacke

20 januari 2013 14:00

Moderaten Bo Frank som varit ute i media en tid, på grund av att han vill ha mera pengar till invandringen i Växjö är en person som är FÖR invandring. Något som klart framgår om man läser hans webbdagbok.

http://www.vaxjo.moderat.se/website1/1.0.1.0/23/1/

Moderata gamla väljare bör läsa flera av hans dagbokantecknngar, så framträder en annan person än den uppfattning man kan få i Expressens "röstfiske artiklar"
För Islam, För invandring och i dag.

" T ex att jag tog initiativ till att Växjö tecknade avtal om ensamkommande flyktingbarn. Sedan är det lite anmärkningsvärt att nästa alla som kommer till Europa kommer till Sverige!"

( Ingen fundering varför det är så)

Läs får du se själv. Undrar hur länge det dröjer innan Frediks män bromsar bloggandet?

 
Ingen bild

Sven Dacke

20 januari 2013 14:31

En artikel Bo Frank missade att läsa innan han skrev på avtalet med det som har kommit att kallas "ensamkommande barn" eller kanske det redan ingick i planen. Bara Bo Frank vet

http://www.migrationsverket.se/info/2556.html

 
Ingen bild

PFEP

20 januari 2013 14:48

Det är med all sannolikhet enbart ett partipolitisk utspel i syfte att ge sken av man inom M börjar fundera över dagens invandringspolitik, allt för att flytta fokus och röster från SD där jo vuxar så det knakar.
Nu tror jag knappast någon någotsånär normalbegåvat väljare kommer rösta på M-kopian i dessa frågor, då originalet SD jo är garant för vår politik.

 
Svensson

Svensson

20 januari 2013 15:24

Om han är så bra, varför gick han med i Moderaterna ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

urban Jakobsson

20 januari 2013 15:48

Det kommer att komma manga sadana har utspel nu till valet,allt for att fa valjarna att stanna kvar.Men de kommer aldrig att genomora nagonting,och valjarna ar lurade igen.

 
fia

fia

20 januari 2013 16:10

http://fifiochblomsterfrona.bloggplatsen.se/
lovar att ni inte kommer ångra er om ni kollar in , intressanta inlägg om svenskt barn !

http://fifiochblomsterfrona.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Magentan

20 januari 2013 16:30

ANTIRASISM-GALENSKAPEN i Sverige orsakas av komplexfyllda RAS-NEUROTIKER

Ni får absolut inte missa den adekvata psyk-diagnos som en kommentator på Fria Tider har ställt på den galenskap som grasserar hos större delen av våra politiker samt medie- och kulturetablissemangets representanter.

Hur långt det har gått med denna kollektiva galenskap i Sverige avspeglas mycket tydligt i t.ex den stora uppståndelse och kalabalik som den rikligt prisbelönta illustratören och barnboksförfattaren Stina Wirsén orsakade i höstas med sin tecknade dockfigur Lilla Hjärtat i den mångkulturella barnfilmen "Liten skär och alla små brokiga”.

När denna oförargliga barnfilm släpptes i höstas utbröt som bekant jättehysteri hos etablissemanget (i synnerhet hos) kulturvänstern. Den tecknade svarta lilla dockfiguren med namnet Lilla Hjärtat ansågs nämligen påminna om "en afrikansk stereotyp med svart hy och stora läppar spelande saxofon".
Stina Wirsén såg sig till slut tvungen att dra in filmen och hela sin bokserie. Efter att ha blivit hotad ställde hon in sina utställningar också. Böckerna har även rensats ut från bibliotek.

Den (i mitt tycke) näpna och gosiga figuren Lilla Hjärtat orsakade till och med en anmälan till JK för "Hets mot folkgrupp". Justitiekanslern har nu funderat färdigt och avslagit denna anmälan.

En av kommentatorerna under Fria Tiders artikel nedan proklamerar kort och kärnfullt följande:
"Sverige har blivit sjukt. Det är så sjukt så det är fan i mig skrämmande",
(vilket varje sunt tänkande människa måste hålla med om).

I en annan betydligt mer ordrik kommentar ger signaturen "Hatzegopteryx" följande psykologiska förklaring till det makabra tillståndet i Sverige.
Citat:
"... En svensk sagoboksförfattare, Stina Wirsén, använder en svart sagofigur precis som vilken vit sagofigur som helst, i en anda av jämställdhet. Det representerar en aningslös svensk föreställning om rasernas jämbördighet och likhet. Men det kan inte fungera idag eftersom vi är omgivna av rasneurotiker som har enorma komplex centrerade kring ras och hudfärg.
[...]
Rasneurotikerna bär nämligen på de rasideologiska begreppen i en *omedveten* och därmed oartikulerad och primitiv tappning. En rasneurotiker är alltså en omedveten rasideolog.
Fenomenet är välkänt i psykologin. Vi vet att homofober har en homosexuell komponent i sin personlighet som dom förträngt till det omedvetna (som verifierats i en forskningsrapport nyligen). HOMOFOBEN ÄGNAR SIG ALLTSÅ ÅT ATT FÖRTRÄNGA SIN EGEN SEXUALITET. Det tar sig uttryck i förföljelser av homosexuella, men framförallt såsom misstänkliggöranden av *inbillade* homosexuella.

PÅ MOTSVARANDE SÄTT FÖRTRÄNGER RASNEUROTIKERNA SIN EGEN RASISM. Det tar sig uttryck i upprörda utpekanden och misstänkliggöranden av "rasistiska uttryck" i kultur och samhälle. Framförallt ägnar dom sig åt förföljelser och misstänkliggöranden av "rasister" i mediasamhället. Om man förtränger sin egen rasism (som är ett vanligt fenomen bland svenskafrikanerna själva) så vill man "avslöja" andra människor som rasister. Precis som homofoben drabbas av insikten att vissa individer i omgivningen är "homofiler" så inser rasneurotikern att vissa individer är "rasister" som måste bekämpas. Homofoben projicerar sin egen homosexualitet medan rasneurotikern projicerar sin egen rasism."
Slut på citatet.(Mina markeringar med versaler.)

Här i kommentaren av "Hatzegopteryx" kan ni läsa ännu mer om denna i Sverige utbredda neurotiska variant.
http://www.friatider.se/lilla-hjartat-inte-hets-mot-folkgrupp

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

20 januari 2013 16:56

Bo " vindflöjel " Frank. Säger en sak menar en annan. Typiskt moderat i dessa tider.

 
Ingen bild

Observer

20 januari 2013 17:02

Bo Frank är skicklig på att både ha kakan och samtidigt äta den.Hans kritik är egentligen en ickekritik troligen korrelerad med partiledningens vetskap.Förföriskt men genomskinligt.För hade det varit substans i kritiken så hade vi fått bevittna en dressyrkurs för kommunalrådet i Växjö vilken hade genomförts av nedresta partigängare av grov kaliber ifrån partiet i Stockholm.Kommunpolitiker(m) vilka genomgått kursen utan att ansöka om deltagande är ex. moderater i Vellinge och Karlskrona.Detta är naturligtvis Frank mycket medveten om, därav det dubbla budskapet ,"jag är kritisk men vill inte kritisera".Hur mycket får man uträttat då?

 
Ingen bild

von Moltke

20 januari 2013 17:30

Nu tycker jag nog att ni är lite väl kritiska mot Frank och hans utspel. I själva verket gynnar utspel som dessa SD. 3/4 av svenska folket anser att SD har den vettigaste flykting- och invandringspolitiken. Varför röstar då inte fler på SD? Jo, därför hittills har svenska folket inte ansett att frågan är tillräckligt viktig för att därför lägga rösten på SD. Om den däremot görs till valets viktigaste fråga, så kommer vi få se en strid ström av röster som söker sig till SD, men då behövs det "valarbetare" som Frank, oavsett vad han råkar tycka i frågan.

 
Ingen bild

Lärare

20 januari 2013 17:45

Just det, han är inte trovärdig. OM han menar allvar skulle han ge SD rätt, men det kommer inte hända. Vad M nu försöker göra, är att smeta på lite tunn kosmetika som man lätt tvättar bort efter valet och återgår till normala förhållanden för partiet, dvs: - fortsatt massinvandring, som består av anhörigingvandring, ensamkommande s k barn, ekonomiska flyktingar m m. Allt betalas som vanligt av oss skattebetalare.

Alliansen skulle aldrig våga knysta om kraftig minskning (90%), det är ju då först vi får effekt för att bl a pensionärerna får skattesänkning.

SD får rätt i punkt efter punkt. Det enda vettiga partiet!

Rösta SD 2014!

 
Ingen bild

Sven Dacke

20 januari 2013 17:55

Varför röstar inte fler på SD ??????????

Helt naturligt där flertalet av personer "med ursprung Sverige" inte har en aning om vad SD uträttar, förutom det som kunde ses på Expressens webbsidor, och som det talas om fortfarande i media.

Såg en liten del av Skavlan innan jag hann stänga av sk... och en kille var ute och frågade 08:or vem Stefan Löven var eller vem som var Stadsminister.
Vet inte om svaren är representaiva för hela landet, eller bara i 08 området, men det visar ett extremt dåligt intresse för politik.

Därför har den som skickar ut någon form av information först, övertag när det gäller att nå folket. Och det är TV och tidningar.

Därför får inte SD det genomslag som behövs. Frågan är när informtionskanaler för förstahandsuppgifter kommer ?

Men det vet säkert partiledningen och hoppas den omtalade satsningen på Media kommer igång, valet väntar bakom knuten.

 
Ingen bild

AWSvensson

20 januari 2013 17:57

Bo Frank har varit politiker i 40 år,pensionen är tryggad,han står och faller inte om han får bassningar från högkvarteret.I likhet med Holm i Vellinge så tror jag att han är trygg i sin roll som kommunalråd ,i synnerhet som han är social och mottaglig för vad kommuninvånarna tycker.Så bättre sent än aldrig,varje politiker som ger ett erkännande till Sverigedemokraterna är välkomna ,även om de är inlindade i sockervadd.

 
Ingen bild

Da Capo

20 januari 2013 18:08

Alla ni 'rasistiska' nätmobbare - alla ni som välmotiverat har fördömt Linderborg och Mazetti och klippt sönder era ICA-kort, lyssna här till deras försvarare, dårskapens, dumhetens, ej sällan den rena idiotiens översteprästinna:

http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=546&articleId=962707&type=embed&contextSectionId=546&autostart=false

 
Ingen bild

Hulda

20 januari 2013 18:08

När kommer Bo Frank att slå näven i bordet, lämna sin post som komunalråd och andra uppdrag och bli medlem i SD?
Först då är han trovärdig.

 
Ingen bild

Magentan

20 januari 2013 18:41

Äsch, Bo Frank är bara en av alla övriga Reinfeldts lakejer som är i full färd med att "UTVECKLA VÅRT SVENSKA SAMHÄLLE".

Här följer ett normalexempel på resultatet av "UTVECKLINGEN":

Efter olika våldsamma händelser på Sahlgrenska Universitetssjukhus i Göteborg (bl.a. skottlossning mellan två sunnimuslimska släkter i somras med ca 30 personer inblandade och ett annat slagsmål på akutmottagningen i höstas mellan ett 20-tal personer - i bägge fallen gällde konflikterna döende släktingar) har Sahlgrenskas säkerhetschef tvingats skärpa säkerheten kraftigt på sjukhuset.

"Personalen har utrustats med överfallslarm och ska säkerhetsutbildas för hot- och våldssituationer. Besökare kommer inte längre än till väntrummet. Det går att paniklåsa dörrarna. Försök med väktare “har slagit väl ut”. Sjukhuset ansöker om tillstånd för kameraövervakning av akutmottagningen."

Detta är några typiska exempel på åtgärder som definitivt aldrig någonsin har behövts tidigare på våra svenska sjukhus. Men på grund av vår ansvarslösa, okontrollerade vansinnesinvandring har alltså samhället "utvecklats" på ett sådant sätt att "kraftiga säkerhetsåtgärder måste vidtagas".

Vid en intervju i SVT Rapport lyckades säkerhetschefen på Sahlgrenska uttrycka sig på följande välanpassade och mycket POLITISKT KORREKTA sätt om nödvändigheten av dessa åtgärder:

“Samhället har ju UTVECKLATS, och tittar man nu på brottsstatistik och händelser, i synnerhet i storstäderna, så har ju MILJÖN ÄNDRATS, och det gör ju också att vi får EN ANNAN TYP AV PATIENTER som kommer till akutmottagningarna runtom i landet, framför allt i storstäderna. Och vi måste möta den händelseutvecklingen också på akutmottagningen.”

På nedanstående länk till dagens Söndagskrönika av Julia Caesar kan ni läsa vidare om det farliga, gigantiska minfält som Fredrik Reinfeldt och hans regering har åstadkommit.

Julia Caesar avslutar sin krönika med följande passus:
(Citat): "Så välkommen till minfältet, Fredrik Reinfeldt. Du har verkligen utvecklat Sverige och gett oss en förändrad miljö. Minfältet har du själv skapat med uppbackning av andra politiska mesproppar som inbillar er att ni har mandat att byta ut en befolkning av hederliga arbetsamma svenskar mot ointegreringsbara illiterata medeltidsprofeter från världens mest underutvecklade länder – och dessutom ösa vårt ihoparbetade välstånd över dem.
Du sitter på en gigantisk mina, Fredrik Reinfeldt. Du har bäddat för katastrof och ska inte bli förvånad när smällen kommer."

http://snaphanen.dk/2013/01/19/sondagskronika-samhallet-har-utvecklats/

 
Ingen bild

kalle

20 januari 2013 18:48

http://www.friatider.se/nasrin-sjogren-sagar-lisa-bjurwald

intressant Nasrin som lever i verkligheten ger svar på tal till extremhyckleskan Lisa bjurvald. och kommentarer ger länkar på betyg IG i de flesta ämnen, bla samhällskunskap.

7 klöverns kreatur som nu säljer ut vårt land. Detta land, som generationer byggt upp, dessa giriga 7 klöver kreatur är bevisligen okunniga och lättmanipulerade.

skulle vilja veta vad Bo frank har för meriter i skolan.
kan han göra högskoleprovet och visa att han kan tolka en text och fatta beslut utifrån information.
det borde politiker kunna.
oftast har de ingen aning om vad de beslutar om. för de har inte kompetens att sätta sig in i sakfrågor och förstår inte den text som finns i rapoorter.
och sunt förnuft har ingen 7 klöver politiker heller.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

20 januari 2013 19:04

OT : "Man får räkna med lite diskussion samt friktion"
Citat Per Ankersjö
Ja jo det får man väl hålla med om, kostade riksdagsplatsen

 
Ingen bild

Lars-Inge

20 januari 2013 19:08

O.T men är kanske inte så tokigt med hänsyn till vad som sker dagligdags i samhället.

"En miljöaktivist är någon som kämpar för och hävdar vikten av god miljö överallt, i alla sammanhang, utom i sin egen privata ekonomisfär.

En fredsaktivist är någon som är beredd att slåss mot allt och alla, utom mot sitt lands fiender."

Visserligen hittat på en humorsajt, men enligt min mening rätt så "träffande" trots detta!

 
Ingen bild

Magnus

20 januari 2013 19:21

Vore bra om du tillät att man högerklickade på sidan. Lättare att kontrollerat öppna länkar då. (Du kanske minskar att det lätt ska gå att ladda ned bilder nu, och då är det okej.)

 
Ingen bild

Magnus A

20 januari 2013 19:37

Apropå citaten (borde länkas?) är väl det första, om att Växjö tagit emot flest, en del där han önskar minska Växjös ansvar? Det andra rör väl att han tecknat visst antal som Migrationsverk/regering önskat öka? Det tredje är väl ett måste, men "generöst flykingmottagande" kan man även kalla det vi hade på 90-talet exklusive 92-94, under hälften så stort som nu. Frank har kritiserat att vi dubblat vårt medan övriga Europa minskat sitt.

Om du med korta citat vill insinuera att Frank med dem är extremt positiv till dagens stora eller större invandring är det väl inte så jättehederligt?

 
Ingen bild

Magnus A

20 januari 2013 19:45

(forts)

Jag tror f ö inte på den enormt stora invandring vi har. Men om den minskas till 1/4 (räcker att drygt halvera så att ansökningar minskar) men får flyktingar att komma till demografiska krisländer i östra Europa är det långt ifrån så radikalt som SD-politik som kräver en sorts monokultur.

Men att vilja minska till hälften eller minska med 90 procent är lika rasistiskt enligt "antirasister" och alla andra partier, så på det viset sitter vi väl i samma båt.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

20 januari 2013 19:51

Ännumera OT vilket härligt upplägg i reportaget om smitningar vid tankning , tänk vad Svenne Orvar Beta och Erik är stygga mot sina medmänniskor.
Här lyckas SVT68 vända helt på problemet, fyfan så imbecillt löjliga dessa stackars Boljeviker är.

Tror dom inte att svenska folket ser deras manni, samt inser vilka smitarna är i majoritet, sedan tycker dom det är konstigt att SD växer iq fiskmås på DDR gänget på SVT68

Sverige har nu nått en ny krimminell nivå snart är bara förskottstankning aktuell för Svenne Banan precis som i Europa för övrigt, en mycket bra tumstock på hur detta land förstörs.

Sedan får vi även ta del av Jonas Sjöstedt orerande om gruvorter
Schemalagt?

Snart väntar Agenda......

 
Ingen bild

Hulda

20 januari 2013 20:28

Undrar hur många huvuden som kommer att rulla, nu när Centern ligger enormt illa till.
Fri invandring, månggifte och div. annat i framtidsvisionen gav inte (som väntat) väntat resultat.
Spännande förtsättning följer säkert i media...

 
Ingen bild

KonungKarl

20 januari 2013 21:39

http://www.facebook.com/pages/ICA-Ladan-Kaxås/344862162198260

Är det inte fantastiskt! Äntligen är dom här, och Halal-maten står redo. Synd bara att dom tror dom fått syrianer....

 
Ingen bild

SD 2014

21 januari 2013 00:26

Det radikala islamistiska partiet Hizb ut-Tahrir samlade i går tusen anhängare på ett möte i Köpenhamn.
Målet: att skapa ett muslimskt kalifat styrt enligt sharialagar.
Nu har organisationen också etablerat sig i Sverige.

I Sverige är ”Frihetspartiet” Hizb ut-Tahrir relativt okänt. Men i Danmark har det varit etablerat länge.

Och ständigt föremål för het debatt.

Företrädarna för Hizb ut-Tahrir gör ingen hemlighet av att de förkastar den västerländska demokratin och vill återupprätta kalifatet – det muslimska rike som profeten Muhammed grundade för 1 400 år sen. Detta rike ska styras av en kalif enligt en strikt tolkning av sharia. Hizb ut-Tahrir säger sig vara emot våld. Men partiets förre talesman i Skandinavien Fadi Abdulatif dömdes till fängelse två gånger. Först för att ha spritt antisemitiska flygblad som uppmanade till mord på judar: ”Döda dem var ni än träffar på dem!” Därefter för olaga hot mot dåvarande statsministern Anders Fogh Rasmussen.

I Tyskland och i en rad muslimska länder är Hizb ut-Tahrir förbjudet, eftersom partiet anses samhällsomstörtande.
http://www.sydsvenskan.se/danmark/slutmalet-ett-globalt-shariastyre/

 
Ingen bild

Bertil

21 januari 2013 00:30

Gubban och Gumman:
På vilket sätt orerade Sjöstedt om gruvorter?
Vi ser numera utländska bolag som mutar in mark och bryter svensk malm. Visserligen bra för sysselsättning men inte fasiken skattar de för vinsterna i Sverige.

Myndigheten Bergstaten försöka tackla moderna tider med en uråldrig lag där de inte ens har möjlighet att väga in eventuell miljöpåverkan. De enda de kan och får göra är att undersöka om bolagen som står bakom en ansökan har tillräckliga ekonomiska resurser. Därför kan de t.ex inte göra något åt ansökningar om t.ex gasborrning på Öland. Om vi nu ska ha utländska bolag som utvinner svenska naturfyndigheter så är väl det minsta man kan begära att de i alla fall skatter i Sverige?

 
Ingen bild

Exponerat exponerar Lisa Bjurwalds gymnasiebetyg

21 januari 2013 00:36

Lisa Bjurwald, som föddes en julafton på 70-talet, som kanske är något som påverkar hennes bitterhet på allt och alla som inte tycker som henne, hade inte direkt lysande betyg i skolan. Exponerat kan här avslöja hennes betyg. Samhällskunskap verkar vara hennes sämsta ämne – föga förvånande.
http://www.exponerat.info/exponerat-exponerar-lisa-bjurwalds-gymnasiebetyg/

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 januari 2013 03:38

Bertil : Poången var att V har klippkort till att kommentera inrikesnyheter i SVT68 ovsett ämne.

 
Ingen bild

Da Capo

21 januari 2013 04:21

Minns någon en justitieminister som hette Freiwalds?

******************************
'Gates of Vienna' is down again 19/01,
due to "violation of terms of service".
*******************************

Här påvisas några aktuella fakta - finns det samband?

1. I går blev Beatrice Ask välkomnad till Facebooks europeiska huvudkontor i ett flashigt sexvåningskomplex i Dublins gamla hamnområde.
-Stora nätföretag, som Facebook och Google, bör samarbeta mer för att få bort de värsta kränkningarna från internet och sociala medier, anser justitieminister Beatrice Ask. Hon föreslår ett branschråd mot internetkränkningar som kan diskutera gränserna för vad som sprids på nätet. Beatrice Ask hade med sig sitt förslag, när hon i går besökte Facebooks europeiska huvudkontor i Dublin.
– Om alla de stora aktörerna har samma policy, och plockar bort en viss typ av bilder, eller säger stopp till vissa saker, så är det klart att det får effekt. Sen kommer det alltid att finnas smitvägar och de som gör något annat. Men det handlar ändå om att sätta en normgivande standard för vad som är ok, säger Beatrice Ask (M). Efter mötet med den svenska ministern försvarar den sociala mediejätten sitt samarbete med polisen. Thomas Myrup Kristensen är Facebooks policychef för Norden. – Det är något som betyder otroligt mycket för oss, att vi har de rätta kanalerna för polisen när de behöver komma i kontakt med Facebook. I Sverige kommer nu Moderaterna med tre förslag mot IT-relaterad brottslighet.
--------------------------
http://www.google.se/#hl=sv&tbo=d&spell=1&q=sveriges+justitieminister+beatrice+ask+bes%C3%B6ker+facebook+och+google&sa=X&ei=DJH8UJ31N5L34QT5koHgCw&sqi=2&ved=0CCkQvwUoAA&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41248874,d.bGE&fp=42e85049075897cc&biw=1024&bih=565
==================================
2. Följande översatta citat är från 'Snaphanen' 19/01.

"Skrivbordskrigarna: Hur extrema krafter utnyttjar Internet"
Förföljda svenska journalister anser att Internet är översköljt av rasism.

Journalisten Lisa Bjurwald har kommit ut med en bok om "näthatet".
Jag vet inte om det finns mer hat i Sverige än på andra håll, eller om det finns ett behov av att ladda vanlig politisk oenighet med känslor, men i Norge är hennes agenda inte vanlig och i Danmark finns den inte.

Antingen hatas det mindre i Danmark, eller så menar Bjurwald kanske, att vi alla tillsammans är fyllda av hat men inte märker det.

Det finns i Sverige en tendens till att kalla det annorlunda tänkta för hat och att göra det principiella till något personligt - och det är särskilt känslomässiga kvinnor som praktiserar denna politiska strategi.

"Extremhögerns resa från samhällets utkant till de europeiska parlamenten har skett parallellt med deras allt starkare internetnärvaro. Nätet har gett främlingsfientliga grupper och partier fritt spelrum att sprida sitt hat, i våra kommentarsfält, i sociala medier och på oräkneliga egna webbsajter.

Den potentiella rekryteringsbasen har mångdubblats och barn och unga är särskilt i riskzonen för rasistisk propaganda, men ingen är immun och mycket tyder på att vi redan börjat vänja oss vid hatet.

Samtidigt står polis och rättsväsende handfallna. Självradikalisering på internet blir nu en av framtidens största säkerhetspolitiska utmaningar,nför hur hittar vi nästa Anders Behring Breivik bland hundratusentals skrivbordskrigare?"

Bjurwalds framtoning antyder att det pubertala aldrig har lämnat henne. Detta medför den sekundära fördelen att man inte behöver ta hänsyn till legitima oenigheter. Att Bjurwalds position längst ut till vänster inte är mer legitim än någon annan, måste hon leva med. Varken hon eller Islam utgör någon "ras". I Sverige är invandrings- och islamkritik alltjämt likltydiga med "rasism", men vinden håller på att vända och striden utkämpas nu inte minst i språk och definitioner. Möjligen kan Bjurwald fortfarande hoppas på lite hjälp från riksdagens nya IT-sophanteringsa-verktyg: "En Översyn av Tryck-och Yttrandefriheten".
=============================================
3. Slutligen - hänvisas till ett inlägg skrivet av Baron Bodissey på GoV, som finns hos 'Snaphanen' och därför av utrymmesskäl inte återges här. Missa det inte - där skildras vad SVT och SRP1 har för sig i skymundan!
http://snaphanen.dk/2013/01/19/we-are-at-breaking-point-its-got-to-stop/
kommentar klockan 18:31.

 
Ingen bild

Medborgaren

21 januari 2013 06:18

SD 10,1% United Minds, Aftonslaskens egna mätinstitut!
SD är dessutom 3:e största partiet...............
Den verkliga siffran för SD är givetvis betydligt högre, men det vill inte murvlarna höra talas om!
Bara att konstatera att vanligt folk börjat vakna från dumhetssömnen som 7-klövern o vänstermurvlarna pådyvlat oss under alltför lång tid, det krävs rejäla åtgärder för att komma tillrätta med eländet som dessa uslingar orsakat oss svenskar!

 
Ingen bild

Medborgaren

21 januari 2013 06:27

När man ändå är i farten måste man undra hur illa ställt det är i huvudet hos extremmurvlarna?
Dom rapporterar om hur hemskt det är i Mali där befolkningen drabbas hårt av muslimernas framfart, men i vårt eget fosterland står murvlarna givakt o hyllar alla nya moskeer o utbredning av den samhällsfarliga religonen islam!
Ni förstår hur illa det är med nyhetsrapportering i vårt vackra o en gång så frangångsrika land......................

 
Svensson

Svensson

21 januari 2013 06:49

Mannen på bilden, har gjort så våra äldre vanvårdas på äldreboenden.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda

21 januari 2013 07:38

Nu ska Nyamko Sabuni avgå från både regering och riksdagen. Med största säkerhet kommer den Moderate riksdagsmannen Abdirizak Waberi att bli jämställdhetsminister och biträdande utbildningsminister.

Hans meriter som rektor för en Muslimsk friskola och hans uttalande om fyra fruar för Muslimska män ligger helt i linje med Centerns visionsprogram...;)

 
Ingen bild

Stefan A.

21 januari 2013 09:14

Är rubriker som om statsministern skulle avgå nu, Sabuni har knappt haft någon portfölj de senaste åren och är kvar bara tack vare sin invandrarbakgrund och att hon är kvinna, sas. dubbelbingo.Och nu något annat, är Ander Lindberg den mest avskyvärda skribent aftonbladet någonsin har haft...fy fn...en ny drapa i dag, och den ska ha varit talskrivare....

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 januari 2013 09:29

Svensk barnfattigdom och invandrat utanförskap
LOBBYN i dag 07:02 | Uppdaterad i dag 07:12

Uppdrag granskning är bra på att snoka reda på saker som skapar skamkänslor. Men sällan har de haft en så enkel resa när det gäller att belägga missförhållanden som i programmet kring påstådd barnfattigdom den 15 januari i år.


http://www.smp.se/nyheter/lobbyn/svensk-barnfattigdom-och-invandrat-utanforskap(3613248).gm

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 januari 2013 10:58

OT Sveriges sämsta polis när det gäller utredningar Kalmarpolisen övar imorgon skolskjutning med Piketstyrkan.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 januari 2013 11:03

En missnöjd svensk med invandrarbakgrund tycker det är för djävligt att Bergakommissionen inte börjat bygga än.
Vi tycker fel personer kräver fel saker av helt fel politiker
Anders Blank hade kommentarsfunktionen öppen först nu är den stängd ?

Källa: Barometern

Gubben o Gumman skriver utan koppling till Alfssons SD eller Inte rasist men ... hade svårt i skolan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards