thoralf

Direktlänk till inlägg 20 september 2012

DEBATT OCH MODERATERNA

Av Thoralf Alfsson - 20 september 2012 23:12

I kvällens debatt var det som vanligt. Jimmie Åkesson mot programledaren Belinda Olsson och sin motdebattör Erik Ullenhag. Uppriktigt sagt blev jag heligt förbannad på Belinda Olsson som inte lät Jimmie Åkesson svara mer än i tre sekunder innan hon började att avbryta Jimmie. Vilken jäkla programledare, helt respektlöst mot Jimmie.


Det goda med programmet var ändå att en del sanningar kom upp till ytan och att Erik Ullenhag uppenbarligen fått order om att inte säga att ”600 000 invandrare går till jobbet varje vecka” eller var det dag.


Erik Ullenhags medicin är att bara ösa mer och mer pengar över integrationsproblemen, skattebetalarnas pengar. Hur kan man vara så urbota inkrökt? Men han är ju folkpartist!I Kalmar fortsätter striderna inom moderaterna. Vid kvällens möte i moderaternas fullmäktigegrupp skulle det nya oppositionsrådet väljas. Fullmäktigegruppen gick emot gårdagens medlemsomröstning där Linda Blomdahl Petersson vann med siffrorna 33 mot Per-Olof Jonsson 22.


De 13 ledamöterna i kf valde med röstsiffrorna 7-6 istället Per-Olof Jonsson som oppositionsråd.


Jag har gjort en egen liten gissning/bedömning hur den moderata gruppen röstade i kvällen omröstning.


Följande tror jag röstade på Linda Blomdahl Petersson.


Malin Petersson

Jan R Andersson

Jonas Lövgren

Karl Holst

Britt Dicksson

Lennart Erlandson?


Följande tror jag röstade på Per-Olof Jonsson.


Per-Olof Jonsson

Göran Häggfors

Magnus Isaksson

Zeljko Krajisnik

Rolf Wallergård

Kajsa Hedin

Tamas Lakatos?


Min gissning grundar sig på mina observationer i kommunfullmäktige sedan 2006 och hur dessa ledamöter agerat vid voteringar.


Barometern, Östran 
ANNONS
 
Ingen bild

Olandstoken

20 september 2012 23:31

En annan lade tiden på Masterchef för det räckte att se Ullenhag och bihang då det var reklamavbrott, jag hoppas detta var sista gången någon från SD satte sin fot i debattstudion då den mer liknar Roast på Bern fast i den tråkiga versionen utan humor.

Att Jimmie inte påpekade att regeringen skickat pengar till rebellerna i Syrien som jagar bort och mördar befolkningen där var en stor miss då det skulle varit som ett slag under bältet när Ullenhag pratade om den Syriska mamman och skolväskor.

 
Ingen bild

OT

20 september 2012 23:32

Det är nu tydligt att experimentet i Södertälje närmar sig slut.

Nu är det bara att bedöma för svenska folket om man vill köra på i full skala över hela Sverige.

2014 ges antagligen en tydlig signal i frågan.

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 september 2012 05:44

"Självmordskandidat" på tidningen Smålandsposten i Växjö.

Skriver sanningen i en dagstidning.
Undrar hur gammal hon blir på posten som ledarskribent. Eller är det här en ny trend hos vissa tidningar? Tycker mig se en liten förändring.

http://www.smp.se/ledare/dubbelmoral-i-migrationspolitiken(3443443).gm

 
Ingen bild

Stefan A.

21 september 2012 07:10

Man kunde iaf. anstränga sig och försöka få fram en tandläkare som kan svenska, men det är kanske svårt att finna. Den vanligaste flyktingen är inte en ensamstående mamma,utan unga män som söker ett bättre liv, och det vet Ullenhag ändå försöker han slå i allmänheten att det är ensamstående mammor,det är lögn och oärligt och en förbannad dikt.Även Borg gjorde bort sig i går, var mycket aggressiv och rösten gick upp i falsett precis som det gör på en person som inte själv tror på det han säger,"Europas starkaste finanser" kan inte ha undgått någon i går,slog nästan Ullenhags upprepningar om "600 000".

 
Ingen bild

Hulda

21 september 2012 07:24

När en ledande Socialdemokrat i Södertälje pratar som i gårdagens Debatt, då är det verkligen problem där....

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

21 september 2012 07:26

OT:

Sveriges vettigaste miljöpartist! Snälla om ni är SD:are i Södermanland försök skapa goda kontakter med denna vettiga miljöpartist!

detopaverkadesinnet.blogspot.se/2012/9/stod-pernilla-hagberg-mp.html

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

NW

21 september 2012 08:17

Angående debatt så gjorde väl Jimmie dessvärre inte starkaste framträdande men vem kan klandra honom när man tänker på den partiska programledaren.

Hur kan det vara möjligt att man (Jimmie i det här fallet) ska behöva berätta vad ett samhälle är för en programledare för ett debattprogram med vuxen publik?

Sen var det nog verkligen en ren slump att de råkade sitta dels en invandrad tandläkare samt en somalier som för ovanlighetens skull visat sig driftig nog att lära sig hyfsad svenska i publiken....

Dock måste jag säga att Gun Holmertz måste vara den mest vettiga vänsterpartist som jag någonsin sett.

 
Ingen bild

Skånepåg

21 september 2012 09:40


Hoppas innerligt att Jimmie Åkesson inte ställer upp fler gånger på den här typen av "riggade" debattprogram. En opartisk programledare, en noga utvald publik (apberget) och en floskelsprutande debattmotståndare som inte har en aning om verkligheten i Sverige.

Åkesson blev t.ex avbruten hela tiden av programledaren då han skulle bemöta sin motståndare. Varför i h-e sa han inte "om jag inte får samma möjligheter att framföra mina synpunkter, så lämnar jag denna parodi på debatt omedelbat". Hoppades in i det sista att så skulle ske.

Jag förstår mer än väl varför Merith Wager tackade nej att delta.

 
Ingen bild

Skånepåg

21 september 2012 09:44

Rättelse: Hoppsan, här blev det "opartisk" i stället för "partisk" i min ovanstående kommentar.

 
Ingen bild

AWSvensson

21 september 2012 10:00

Kan vi välja in Bo Frank i partiet,ja med acklamation.
http://www.vaxjo.moderat.se/website1/1.0.1.0/4/1/?item=art_art-s1/789&ref=rss&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

 
Ingen bild

Rune

21 september 2012 10:03

Jag tror att Åkesson gynnas av att behandlas illa i debatter. Det är givetvis fler än "Skånepåg" som blir irriterade.
Detta förstår ju inte debattledare av Belinda Olssons typ. Det är bara att tacksamt ta emot.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

21 september 2012 10:14

Belinda Olsson skulle direkt idag på morgonen kallts in till sin chef
och fått en kraftig reprimand !

 
Ingen bild

Magentan

21 september 2012 10:19

Oj oj oj, De stackars vänsterpartisterna i Mönsterås är nu chockade och gråtfärdiga.
Och ordförande Iréne Fleetwood i Mönsterås Vänsterparti menar att "det är oförståeligt hur Christer Ohlsson vill lägga pengar på andra än asylsökare"!!!
http://www.friatider.se/vansterpartist-rord-till-tarar-over-partikamrats-invandringskritik

Kanske Thoralf kommer med fler inlägg om den ensamma förnuftige vänsterpartisten Christer Olsson som tydligen (precis som alla vi sverigedemokrater) har insett att det behövs pengar även inom äldrevård, sjukvård och skola för att ta några exempel.

 
Ingen bild

AWSvensson

21 september 2012 10:19

Ja hela föreställningen var riggad, allt fanns där, en mobiliserad hord av klappturkar som skulle uttrycka ovationer vid lämpligt tillfälle. Ett tillfälle som uppenbarade sig efter att Ullenhag i pastoriska ordalag beskrivit en stackars syrisk dam med barn som funnit Sverige som första asylland. Ministrar som alltid skyller på att de inte uttalar sig i enskilda fall besvarade det som skulle blivit en integrationsdebatt som skulle belysa de övergripande misstagen med just enskilda fall, något Jimmie också påtalade. Var det en slump att det fanns en tandläkare antingen under utbildning eller färdig som visserligen behövde tolkas, som skulle ge sken av att detta var representativt för invandringen. Detta efter att Ullenhag på en fråga från Jimmie om lyckade integrationsåtgärder just nämner tandläkarutbildning. Icke sa Nicke. Spårtjuven och de två drägg som slog sönder en man i Göteborgstrakten hade balanserat den villfarelsen.
Avslutningsvis kunde en dam från någon diffus organisation framhålla ” hälften av alla invandrare går ändå till jobbet” precis som om en 50% arbetslöshet i dessa kretsar är något positivt.

 
Ingen bild

räven

21 september 2012 10:20

Va det bara jag som noterade att Åkesson inte såg ut att må riktigt bra? Jag började fundera på om det hade hänt något i hans personliga liv som gjorde honom ledsen. Han lämnade till exempel studion direkt efter programmets slut istället för att stanna till eftersnacket.

 
Ingen bild

Magentan

21 september 2012 10:46

@ räven
Jag skulle inte heller mått bra om jag hade befunnit mig i den studion och försökt föra en seriös debatt med den verklighetsfrånvända floskesprutan Ullenhag och dennes ivriga medhjälpare som tydligen skulle kallas för "debattledare".

 
Ingen bild

Magentan

21 september 2012 10:55

"floskelsprutan" skulle det så klart stå.

 
Ingen bild

Magentan

21 september 2012 10:57

Jag brukar samla på kommentarer som jag anser värdefulla. Här kommer en sådan kommentar under dagens artikel i Fria Tider om "Vänsterpartisternas tårar":

"I Sverige kan man konstatera att det uppfunnits en ny religion: Invandringsreligionen.
Massiv indoktrinering av Svenska folket i decennier. De förståndsmässigt och känslomässigt svagaste har gått på det."

(Jag tackar signaturen "Strandnypon" för den.)

 
Ingen bild

Olandstoken

21 september 2012 11:31

Ingen bild
@Magentan Christer Ohlsson är en riktig industriarbetare och har varit inom facket [Metall] samt skyddsombud om jag inte minns fel och i mina ögon då man pratat med honom har han mer haft samma inställning som en gammal socialdemokrat och inte som en kommunist.

Att hans korkade partikamrater gråter för att Christer inte har huvudet inborrat i rumpan likt dem visar bara på att han ser till sitt land och sina landsmäns bästa före sitt skitparti dvs han visar pondus.

Blir han utesluten så kan han ju alltid söka till SD då han i de andra partierna troligtvis kommer vara persona non grata .

 
Ingen bild

S-E Karlsson

21 september 2012 11:32

Södertäljes kommunalråd borde igår gått ut med en varning till andra kommuner : akta er för att hamna i samma ekorrhjul som Södertälje , istället sa hon att andra kommuner också skulle ta "ansvar" som det så fint heter , ansvar innebär att vi själva mer och mer får fara illa !

 
Ingen bild

Magentan

21 september 2012 12:15


@ S-E Karlsson
Jag håller med dig. Men eftersom 7-klövern och hela medieetablissemanget jobbar hårt och målmedvetet på att förvandla hela Sverige till ETT ENDA STORT SÖDERTÄLJE så följer hon ju bara mönstret för en god Socialdemokrat och del av 7-klövern.

 
Ingen bild

Hulda

21 september 2012 13:11

Våra kommuner har ansvar endast för sina egna innevånare. Men inte för hela världens innevånare.
Ingen av landets kommuner har någon Utrikesminister eller Biståndsminister. Kommunernas socialbidrag skall endast tillfalla deras egna innevånare och inte till några utifrån kommande.
Det är Staten och ENDAST Staten som ska bekosta och TA ANSVAR för de mängder med asylsökande mfl. som i strid ström kommer hit.
Statens ansvar bör sträcka sig till den dag som den "nyanlände" fått ett riktigt (och inget hitte-på")-jobb och kan försörja sig själv.
Då kanske det blir lättare att få fram ett korrekt belopp över vad den misslyckade invandringen kostar oss........

 
Ingen bild

S-E Karlsson

21 september 2012 13:13

"Magentan " jo det är troligen så och att hon inte vågade bryta mönstret , hon verkade rakryggad men inte fullt ut .Mvh S-E .

 
Ingen bild

S-E Karlsson

21 september 2012 13:19

Hulda : jo du har rätt men det har tyvärr blivit så att det är vi skattebetalande i kommunerna som mer och mer får ta över ansvaret , här i "min" kommun är det 370 st utan inkomst av tjänst och kapital undras vem som betalar för dem ? Mvh S-E

 
Svensson

Svensson

21 september 2012 16:35

Belinda gjorde det medvetet, lågt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

SM811

21 september 2012 17:19

OT: Mycket bra.
Stellan Skarsgård: Bibeln och Koranen får inte styra skolan
http://www.expressen.se/debatt/stellan-skarsgard-bibeln-och-koranen-far-inte-styra-skolan/
Går ej att kommentera men med "AP Yttrandefrihet" fungerar det bra.

 
Ingen bild

Magentan

21 september 2012 21:43

Här är ytterligare en intressant länk från samma tidning:
"Tro inte på sagan om växthuseffekten" (Något för Thoralf?)

http://www.expressen.se/debatt/tro-inte-pa-sagan-om-vaxthuseffekten/

 
Ingen bild

OT

21 september 2012 22:48

Jag är ganska trött på det här så Can I Play with Madness? http://www.youtube.com/watch?v=g-_p6pwm1s8

Apropå att Jimmie Åkesson borde "sjungt" ut om sina fakta - U Can't Touch This: http://www.youtube.com/watch?v=otCpCn0l4Wo

För dagens "fria" debatt visar klart och tydligt att ingen vågar ta tag i verkligheten och debattera den förutom SD.

"Journalisterna", vilket numera blivit ett skällsord, har endast sin sång - "Sound of silence": http://www.youtube.com/watch?v=BvsX03LOMhI

P.S: Apropå Iréne Fleetwood - Lyssna istället på pappa - Fleetwood mac - Little Lies - Tell me lies: http://www.youtube.com/watch?v=kyE4CLM0QIA

 
Ingen bild

Magnus S

21 september 2012 22:56

Nog är nog idag. Nu får det faan vara nog.

http://www.youtube.com/watch?v=qrwq0saYYHg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HA0ymMr0z10

PS Mästerverken är från tidiga 90-talet.

 
Ingen bild

OT

21 september 2012 23:27

Då jag blivit "indoktrinerad" av att läsa Thoralfs blogg...

Så får jag lov att säga när det kommer till Ultima Thule så är dessa låtar bättre än de du föreslagit:

Frihetssång: http://www.youtube.com/watch?v=spQLQ75Jo7M

eller varför inte som min hädangågne morfar berättat, att hans far... far... ... berättat om - Blå Brigader - http://www.youtube.com/watch?v=bPLNrMrAgqw

men den låt som passar bäst på vår tid är nog "Förkastad och Förnekad": http://www.youtube.com/watch?v=KvDydwXAM1E&bpctr=1348264427

Ja herre Gud, musik är farligt, det är nog därför den förbjuds i "vissa" länder... Ty den kan leda den arma befolkningen på "fel" vägar!

 
Ingen bild

OT

22 september 2012 00:23

Om 600 000 utrikes födda går till jobbet varje dag i minst en timme hur många svenskar går då inte till jobbet varje dag i minst åtta timmar? Siffror på det tack!

 
Ingen bild

OT

22 september 2012 00:28

Hatten av för Englands nationalsång!!! "UK National Anthem, revised for 2012": http://www.youtube.com/watch?v=kzIEnL8FxUE

P.S Tacka www.snaphanen.dk

 
Ingen bild

Nalli

23 september 2012 10:58

Tänk vilken jävla skittidning Barometern är.
De sitter och plockar bort nästan alla kommentarer oavsett om de är bra eller dåliga.
Det är frågan värt om inte Barometern är sämre än Aftonbladet och det säger allt.

 
Ingen bild

Onkel_Fester

25 september 2012 23:05

SVT Debatt – ett apberg

Vi som har några år på nacken, minns med saknad forna tiders debatter i tv.

Det var en njutning att höra Erlander, Hjalmarsson, Ohlin och Hedlund debattera under sakkunnig ledning.

Dagen TV-debatter påminner mest om såpserier, där det gäller att förnedra och tjattra i mun på varandra. Allt under ledning av en ideligen avbrytande moderator som helt har missförstått sin uppgift.

Nej SVT – en debatt är inget underhållningsprogram utan en samhällelig information, där en påläst och sakkunnig programledares uppgift är, att se till att talarna får tala till punkt inom utmätta tidsramar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se