thoralf

Direktlänk till inlägg 19 september 2012

DEBATT LINNEUNIVERSITETET

Av Thoralf Alfsson - 19 september 2012 00:09

 


Ulf Wickbom håller i debatten angående Linneuniversitetets expansion i Kalmar. Micael Foghagen förde vår talan under debatten och skall enligt uppgift gjort det mycket bra, med kraftiga applåder vid några tillfällen. SD har hållit en konsekvent linje ända sedan frågan började diskuteras för ca två år sedan. Vi förespråkar att Linneuniversitetet skall ligga kvar på Malmen och att ytterligare lokalbehov etableras vid Brofästet. Vi anser det vara heltokigt att lägga nya lokaler vid Ölandshamnen.


Annars var det mest anmärkningsvärda att moderaterna uteblev från denna debatt. Det näst största partiet klarar inte av att skicka en företrädare till detta möte. Krisen är uppenbarligen ännu större än de flesta kan tro. Jan R Andersson (M) hade dessutom beviljats ledigt från dagens upprop och riksdagens öppnande.


Enligt Ölandsbladet har Kalmar kommun  och Kalmar marina bara för några veckor sedan tecknat ett nytt 5-års hyresavtal i Ölandshamnen. Tror inte ens Kalmar kommun på sitt eget förslag?


Just nu är det roligt att vara Sverigedemokrat. Många positiva kommentarer i samband med riksdagens öppnande. Men även på rena sossebloggar förekommer kommentarer som aldrig ens var tänkbara för något år sedan.


"Ja Sverigedemokraternas sympatisörer är många och befolkar kommentarsfälten. Det är väl någon sorts strategi från Sd men det räcker inte som förklaring. De är nu så många att det känns som om Sd är den enda politiska rörelse som verkar besitta någon sorts politisk lidelse just nu."


  


PS


Barometern fortsätter med sin oseriösa journalistik då man idag bara redovisar fyra partiers ställningstagande angående Linneuniversitetet. S, C, FP och V, övriga partier existerar uppenbarligen inte hos Barometern. Inget förvånande i och för sig att SD utelämnas.


 
 
Ingen bild

PMS

19 september 2012 01:45

OT:Som sagt var,svenskar kan inte bli kränkta eller diskriminerade.
Kränkningar fortsätter mot tjejerna,men skolinspektionen har lagt ner ärendet.
-Det är för jävligt att man ska behöva ta ord som svennehora,fitta och slampa säger Angelica Danielsson och skakar på huvudet.
www.smp.se

 
HM

HM

19 september 2012 07:09

PMS

Hittade artikeln långt ned. Läste och såg kommentarerna. Förbannad blir man men trevligt med ungdomar som inte tar hur mycket skit som helst. Tuffa tjejer!

Hoppas någon "rasist"site uppmärksammar detta om det inte redan är gjort.

http://ondiklinte.blogspot.com

 
Ingen bild

Ludvig

19 september 2012 07:20

Instämmer i att det är heltokigt att flytta Linneuniversitetet till Ölandshamnen.

 
Ingen bild

fund3rsam

19 september 2012 08:17

Efter att regeringen presenterat sin budget har kommentarerna från radio och TV varit att moderaterna och socialdemokraterna har blivit lika som bär.
Det borde betyda att många moderater blir besvikna på sitt parti och kan tänka sig att lämna det. Många av dem kommer garanterat att byta till Sverigedemokraterna.

 
Ingen bild

AWSvensson

19 september 2012 09:01

Ja nog märks det i kommentarsfälten att folk börjar vakna.När jag själv började kommentera på nättidningar ,i princip när det blev möjligt,så var man ofta en främmande fågel som möttes av allehanda nedsättande mothugg. Nu råder den omvända ordningen, en och annan stackare försöker köra enligt modell ä men får nu utstå samma mothugg fast med verklighetsrelaterad fakta.

 
Ingen bild

MolleA

19 september 2012 09:13

Det var en artikel i Barometern för någon vecka sedan där någon slags politisk styrgrupp presenterades och då fanns moderaterna med iallafall. Det var iallafall vänstervridne Jonas Lövgren som inte har någon som helst insikt i Kalmars historia då han bott här i 10 år men bara förstört utan att ta åt sig kulturen. Påminner om andra som flyttar hit......

 
Ingen bild

Kalle

19 september 2012 09:18

Det arbete du bedriver är ett föredöme för alla inom SD, konkret på lokal nivå, men genom bloggen lyfts det till det stora perspektivet. Ser fram emot fler jämförelser med Australien sedan, vad kan vi lära av dem? Skillnader? Bättre och sämre?

Tack för ditt fantastiska arbete!

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

19 september 2012 09:27

"De är nu så många att det känns som om SD är den enda politiska rörelse som verkar besitta någon sorts politisk lidelse just nu."
Är det inte sånt som kallas för en folkrörelse?

 
Ingen bild

Hacke

19 september 2012 09:38

Som sd-sympatisör har jag aldrig märkt av någon uttalad "strategi" i något sammanhang om att vara aktiv i kommentarsfält och dylikt.
Har man en gång vaknat upp ur 7-klöverkoman så räcker deras svek och lögner mer än väl för att hålla ångan uppe i det politiska engagemanget. Särskilt när det finns ett parti som står för raka motsatsen.

 
Ingen bild

Magentan

19 september 2012 11:02

Det är EXAKT så som "Hacke" skriver här ovan. I och med att man har vaknat upp från sin 7-klöverkoma och ser igenom deras och mediernas alla svek och lögner får man både inspiration och ork att engagera sig i kommentarsfälten.

På grund av detta brukar kommentarsfälten i tidningars nätversioner vara ganska späckade med olika SD-sympatisörer. Väldigt ofta dyker det då upp en och annan fortfarande 7-klöver-troende som försöker inbilla sig själv och andra att de flesta SD-kommentarerna kommer från en och samma person som använder olika alias. Patetiskt!

 
Ingen bild

Nalli

19 september 2012 11:22

När en artikel inte går att kommentera lägger jag in den på övriga artiklar där kommentarsfältet är öppet.
Och skriver att det inte gick att kommentera där den skulle, därför lägger jag den här.
Det är säkert alltid någon som vill läsa min kommentar.

 
Ingen bild

AWSvensson

19 september 2012 11:33

Nalli det praktiserade jag en gång på Radio Kronoberg till följd att de tvingades stängda ner kommentatorsfunktionen helt i flera dagar.

 
Ingen bild

Magentan

19 september 2012 11:59

Är ett UPPVAKNANDE på gång i media? I förra veckan var den Anna Dahlberg i Expressen och idag är det Hans Bergström i DN som vågar sig på att ge sina läsare en liten glimt av verkligheten i dagens Sverige.

Den tidigare chefredaktören för Dagens Nyheter, Hans Bergström, bor numera i USA och är amerikansk medborgare. Han skriver i en ledare på DN följande:

Citat: "... Det stora hotet mot social sammanhållning är i dag ett helt annat, nämligen en invandringspolitik som inte fungerar. Anna Dahlberg bröt ett tabu med sin signerade ledare i Expressen den 9 september, ”Vi måste välja väg i flyktingpolitiken”. Dahlberg visar att Sverige är ”något av ett unikum i västvärlden” vad gäller antalet männi­skor vi tar emot från särskilt Afrika och Mellanöstern. Nu kommer också vågen av anhöriginvandring.

Det stora omfånget av flyktinginvandring från Afrika och Mellanöstern, där få kan få arbete, går inte att förena med finansieringen av svensk välfärdsstat eller med den arbetsmarknadsmodell som är en del av det svenska samförståndet. ”Vi måste förr eller senare välja väg”, som Anna Dahlberg konstaterar. Men den politiska situationen gör att alla etablerade partier väljer att blunda.

Detta håller inte särskilt länge. Den dag ”socialbidrag” i folklig föreställning blir liktydigt med "invandrarbidrag" spricker samhällskittet."

 
Ingen bild

Magentan

19 september 2012 12:06

PS till min kommentar ovan:
"Men den politiska situationen gör att alla etablerade partier väljer att blunda" skriver Hans Bergström i DN. Han "glömde" alltså att tillägga att ett av de etablerade partierna, nämligen SD, utgör det stora och ärliga undantaget.

 
Ingen bild

rksmrgs

19 september 2012 12:21

@Magentan

Han anser nog inte att SD tillhör de etablerade partierna.

 
Ingen bild

Magentan

19 september 2012 12:59

@rksmrgs
Jag förstod det. Det var antagligen hans lilla bidrag till den obligatoriska SD-mobbning som krävs i texten för att få in sin artikel i tidningen (trots att man råkar vara f.d chefredaktör).

 
Ingen bild

Inte-en-till

19 september 2012 13:10

"PS till min kommentar ovan:
"Men den politiska situationen gör att alla etablerade partier väljer att blunda" skriver Hans Bergström i DN. Han "glömde" alltså att tillägga att ett av de etablerade partierna, nämligen SD, utgör det stora och ärliga undantaget."

Magentan, jag tolkar den formuleringen tvärtom. Det är Bergströms sätt att konstatera 7-klövern (eller snarare den del av den som borde ta ansvar) gör fel när de av taktiska skäl inte börjar driva (delar av) SD:s politik. Han menar alltså att sakpolitik måste gå före taktik.

 
Ingen bild

aeeera

19 september 2012 13:13

Magentan, se även Thomas Gürs utmärkta krönika i SvD häromdagen:

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ingen-enkel-vag-till-god-integration_7502118.svd

Notera dock att Bergström och Gür har varit kritiska även tidigare, även om deras kritik nu framförs tydligare och mer samlat. Rent sensationell är däremot Dahlbergs artikel, dels därför att det är en klar omsvängning, dels därför att den skrevs av en fast anställd journalist på en av de fyra stora papperstidningarn. (Både Bergström och Gür frilansar som tyckare.)

 
Svensson

Svensson

19 september 2012 14:09

Moderaterna uteblir, ja dessa populister, det var väl inte gratis mat, man fick betala, då stannade dom hemma.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

h. nilsson

19 september 2012 15:48

Har hört att lärarna på komvux ber om ursäkt för västerlandets historia, de säger vi måste berätta om detta men vi tycker inte som de gjorde el tänkte. Många som går där är invandrare/flyktingar.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

19 september 2012 17:16

Ångvälten/folkrörelsen Sverigedemokraterna klämmer sakta skiten ur oikofoberna,bara två år kvar till massor med oikofober skall lämna kommunalpolitiken samt Rosenbad, dessa ersätts med Sverigevänliga människor, nu gråter nog AW Svensson redan.
"Lufthäraväldet" i kommentarsfälten har Sverigevänner redan kontroll över.

Nallis/Svensson hyss att skriva under andra artiklar om det är avstängt är extremt begåvat läs och lär.

 
Ingen bild

AWSvensson

19 september 2012 17:45

Blir man klok på mänskligheten , publicerade karikatyrer på någon vid namn Muhammed väcker sådan upprördhet att frågan kvarstår, när ryker Eiffeltornet. Allehanda karikatyrer på Jesus som nu visar sig varit gift väcker ingen uppmärksamhet,nej det som får resten av det franska och engelska folket att gå i taket är bröstbilder på någon dam sammanvigd med en engelsk prins. Förklara detta GoG.

 
Ingen bild

Magentan

19 september 2012 18:12

@ "Inte en till"
Jag förstår också att Bergström menar det du beskriver. Men som han formulerar sig tycker jag ändå det blir en förolämpning, dels mot SD och dels mot mig och alla andra som har röstat in SD i riksdagen och därmed gjort SD till det ETABLERADE parti som det faktiskt är numera.

@aeeera
Tack för länken.
Ja, det börjar tydligen lossa lite lätt här och där.

 
Ingen bild

Inte-en-till

19 september 2012 18:45

@Magentan:

"@ "Inte en till"
Jag förstår också att Bergström menar det du beskriver. Men som han formulerar sig tycker jag ändå det blir en förolämpning, dels mot SD och dels mot mig och alla andra som har röstat in SD i riksdagen och därmed gjort SD till det ETABLERADE parti som det faktiskt är numera. "

OK. Skulle det kunna vara så att Bergström faktiskt gör denna bedömning (men inte i syfte att provocera dig, eller ställa sig in hos PK) eller att han omedvetet uttrycker sig slarvigt?

Ibland tycker jag - med all respekt - att vi SD-anhängare är överdrivet snarstuckna. Låt oss istället rakryggat glädja åt oss åt det som jag bedömer är ett genombrott i debatten. Dahlberg-Gür-Bergström inom loppet av någon vecka. Detta ÄR ett trendbrott. Om man vill kan man gräva ned sig i att ingen etablerad debattör öppet ger sitt stöd för SD, men låt oss istället glädja oss åt att de i praktiken gör detta. Låt oss använda vår energi på ett konstruktivt och framåtsyftande sätt.

Låt oss sprida länkarna till de tre nämnda artiklarna till alla vi känner. Det är ju lätt gjort med bara några klick.

 
Ingen bild

Skånepåg

19 september 2012 18:57

O.T

Finns ett "märkligt" parti som heter Skånepartiet i Malmö och vars huvudfråga tycks vara att bryta loss Skåne från övriga Sverige. Fick tips om att man ger ut en bok om Islam och misstänker att nu får vissa muslimer ännu mera fnatt eftersom det redan nu finns en ny video på YT och karikatyrteckningar i Frankrike som orsakat våldsamheter bland de "lättkränkta" runt om i världen. Skall bli intressant om det händer något här i Sverige med anledning av den här boken. Finns innehållsförteckning beträffande bokens innehåll på Skånepartiets hemsida.

http://www.skanepartiet.org

 
Ingen bild

Skånepåg

19 september 2012 19:00

P.S

Direkt URL till innehållsförteckningen: http://www.skanepartiet.org/startsida/innehallsforteckning.pdf

 
Ingen bild

Magentan

19 september 2012 21:15

@ "Inte en till"
Eftersom det är kutym att uttrycka sig "lite slarvigt" när det gäller SD, så ligger det nära till hands att gissa att även Bergström mer eller mindre omedvetet har gjort detta. Men det är just dessa vedertagna "slarviga uttryckssätt" när det gäller SD som jag absolut inte tycker det finns anledning att acceptera.

Vilket inte hindrar att jag gärna gläds över trendbrottet. :-)

 
Ingen bild

Tommy

19 september 2012 21:37

Själv så kommer jag från ett annat land och kommer rösta på SD i nästa valet. Vill ni rädda Sverige så rösta på SD

 
Ingen bild

OT

19 september 2012 22:31

@Thoralf

När jag satsade på dig var det på rätt "häst"; Däremot har vissa politiker i Kalmar satsat på fel häst - Jävlaranamma - Fel häst: http://www.youtube.com/watch?v=QkK5bZls4ac

Och vad svarar man på följande? "Ja Sverigedemokraternas sympatisörer är många och befolkar kommentarsfälten. Det är väl någon sorts strategi från Sd men det räcker inte som förklaring. De är nu så många att det känns som om Sd är den enda politiska rörelse som verkar besitta någon sorts politisk lidelse just nu." Jo man svara - Polletten börjar uppenbarligen trilla ned! Så varför inte följa blåsippans väg? - http://www.youtube.com/watch?v=ZpQzEnadDek

Och varför inte dessutom inse att Sverigedemokraternas valfilm 2010 är fakta! - http://www.youtube.com/watch?v=XkRRdth8AHc

För övrigt tycker jag att SD skall köra denna valfilm i repris 2014 med en stämpel som säger följande - "Med facit i hand, vi hade rätt 2010!" alternativt "Vill du tvingas arbeta tills du är 75år?"

På median fronten inget nytt - "Sound of silence": http://www.youtube.com/watch?v=BvsX03LOMhI

 
Ingen bild

OT

19 september 2012 23:33

Apropå världen av idag - "Can I Play with Madness?": http://www.youtube.com/watch?v=g-_p6pwm1s8

Det är inte utan man undrar hur detta skall sluta för "våra" sjukligt omedvetna politiker. För SD vet vi hur det kommer gå; inom de tre nästa valen kommer de att ta regeringsmakten och då får sjukklövern Accept(era) - att få sina Balls To The Wall

"Watch the damned (God bless ya)
They're gonna break their chains (hey)
No, you can't stop them (God bless ya)
They're coming to get you
And then you'll get your

Balls to the wall, man
Balls to the wall
You'll get your balls to the wall, man
Balls to the wall - balls to the wall": http://www.youtube.com/watch?v=eSMZkF8JDuk

För övrigt tycker jag vi skall återinföra 1950-talets lagar och grundlagar - s.k backtracking.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards