thoralf

Direktlänk till inlägg 11 september 2018

VAD SYSSLAR MAN MED PÅ LÄNSSTYRELSEN I KALMAR?

Av Thoralf Alfsson - 11 september 2018 23:33

Det går väldigt långsamt med räkningen av valsedlar på Länsstyrelsen i Kalmar. Under måndagen lyckades man räkna 8 valdistrikt och under tisdagen endast 19 valdistrikt. Alltså totalt 27 valdistrikt av totalt 161 valdistrikt.


När man följer sammanräkning noga så tycks det som personalen på Länsstyrelsen i Kalmar gick hem vid 18-tiden då inga nya valdistrikt redovisades sedan 18-tiden. Andra länsstyrelser tycks jobba sena kvällar då minst 200 valdistrikt ute i landet redovisats sedan 18-tiden.


Min personvalskampanj ser inte bra ut just nu. Har bara 2,32 procent efter att 27 valdistrikt räknats. Då har dock inget av de 42 valdistrikten i Kalmar kommun ännu räknats. Jag får hoppas på väldigt många kryss i Kalmar, annars är det kört.


Otroligt många kryssar Jimmie Åkesson. Jimmie har ca 30 procent personkryss i Kalmar län just nu. Egentligen är dessa kryss helt bortkastade. Jimmie Åkesson kommer in i riksdagen om han så inte hade ett enda kryss eftersom han står på första plats på alla valsedlar. Så länge Jimmie Åkesson finns på alla valsedlar är det med andra ord väldigt svårt att kryssa sig in i riksdagen.


Har återhämtat mig lite efter valvakan och valrörelsen. Joggade en runda ikväll med ett efterföljande bad i havet. Uppfriskande! Sedan blev det lite bastubad.


 
ANNONS
 
Ingen bild

calle

11 september 2018 23:53

rösträknarna kan ju fuska hur mycket de vill, bara de kommer överens om att hålla tyst om det. dom kan ju till och med sitta och kryssa för Jimmy på alla sd sedlar bara för sabba för thoralf.

det borde vara oberonde övervakare och videofilmning när de öppnar urnorma och förseglade påsar som skickas till länsstyrelsen.

bäst kanske med digitala röstmaskiner och övervakning. helt säker på att det sker valfusk.

aldrig att 7 klövern släpper ifrån sig makten

 
Ingen bild

Observer

12 september 2018 00:06

Eftersom det är 2018 och inte 1782 borde:

1. Införas röstkörkort. Samhället är komplext idag.
2. Bara Svenska medborgare sedan minst 5år få rösta.
3. Folk i bidragsberoendeställning sedan +2år mista sin rösträtt eller få den begränsad -Annars vinner alltid de röda.
4. Modern röstning likt deklarationen.
5. Utökad valsäkerhet.
6. Livstids fängelse för valmanipulation el valfusk.

 
Ingen bild

Gunnark

12 september 2018 00:08

det är så synd över att det inte kommit fram ordentligt just det där att en personkryss på Jimmie är bortkastad,då han som du säger att han skulle komma in om så SD bara hade fått 4% i detta val!

Jag vet att du Thoralf sagt att det är ingen mening att ge Jimmie ett kryss i Kalmar,utan sätta det på dig istället!

Där jag kommer ifrån så var det ingen på min extralista som jag ville ha in,så jag satt det på Björn Söder Istället!

och i nästa val tycker jag SD går ut med att kryssa någon på samtliga listor,samt ta kort på det,för då kommer aldrig snacket om valfusk komma upp igen!

Sen enbart vara på den säkra sidan så skulle man kunna skicka till SD på vilka som man röstat på,den tjänsten tror jag kan vara värt dom pengarna en sådan tjänst skulle kosta att ha en eller 2 personer som kollar upp och jämför med deras egna listor!

 
Ingen bild

Observer

12 september 2018 00:08

Valsystemet måste styras upp!
I annat fall riskerar man allvarliga resningar och civil konflikt när förtroendet undergrävs.

 
Ingen bild

Kurtan

12 september 2018 01:06

Vet du inte varför det tar så lång tid?
Det enkla svaret är att det tar tid att få fusket att se legitimt ut... Sorgligt men den enda logiska förklaringen tyvärr...

 
Ingen bild

Ölänning

12 september 2018 04:28

Man undrar ju vad det är för analfabeter som kryssar Jimmy. Han är ju för F-n inne i alla fall! Det fanns dom som bättre behövde kryssen!!!


 
Ingen bild

SDare

12 september 2018 05:07

Japp!
Jimmie är mer populär och gnäller inte lika mycket

 
Ingen bild

Odalbonde

12 september 2018 08:17

Är besviken på att folk ger de gamla partierna en sista chans. De kommer att köra Sverige i botten en gång till. Men det finns hopp. SD har ökat och kommer att öka i framtiden. De röd-gröna har minskat. Fi finns inte längre mer än på pappret. MP har åkt ut ur finrummet över hela landet och är så små att de har tappat sin dragningskraft. Vänsterpartiet, kommunisterna, står och stampar. Tillväxten är låg hos dessa gaphalsar.

 
Ingen bild

Pim

12 september 2018 09:14

Nåt område där det inte är kris? Skolan, försvaret och nu kunde man inte ens följa rösträkningen på val.se under valnatten. Och inte har det gått så här långsamt tidigare.

 
Ingen bild

Leon

12 september 2018 09:18

Jag gör denna reflektion egter alla dessa konspiratoriska spekulationer om valfusk. Nog f-n skulle väl S och M m fl i så fall "hyffsa till" sina valresultat
Nu har ju de flesta av dessa partier gjort ganska katastrofala resultat, S t o m sitt sämsta på nästan ett sekel.

 
Ingen bild

oveg

12 september 2018 09:25

Vårt valsystem behöver en grundlig omdaning. En sådan borde naturligt starta med en studie om hur våra danska grannar gör. De har, om jag förstått saken rätt, alla partier som är anmälda till valet noterade på samma valsedel. På den får sedan väljaren kryssa sina val vad gäller parti och även kryssa enskilda personer. Det kan dansken göra hemma i lugn o ro, och sen ta sig till vallokalen och få det avbokat.

Det skulle inte behövas några andra valsedlar än de som distribuerats hem till väljaren ihop med röstkortet för respektive val. Valsedeln får bli så stor den behöver vara, och vikas ihop till lämpligt format för att gå ner i valurnan; vad tillför kuverten som vi envisas med?

Det skulle vara enkelt att med ett sånt system även kunna ha en frivillig kryssruta för andrahandsval av parti i händelse förstavalet hamnar under spärren; som det är idag så delar de övriga partierna på dessa röster.


Valet i söndags ger mig en naggande oro för att det inte gått rätt till. Det förefaller t ex vara en enkel sak att strax före stängning bocka av personer som inte röstat, som röstande utan deras vetande.

Thoralf Alfsson

12 september 2018 10:11

Delar helt och hållet din uppfattning.

 
Ingen bild

dajevlar

12 september 2018 09:59

När man kollar personrösterna i Kalmar län
( https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rvalkrets/08/personroster.html )

så kan man se att alla andra partiers största lokalnamn har en högre procentandel personröster än vad du har. Alla.

Dettta tycker jag verkligen är jättekonstigt...

Nu är det ju iofs inte ens i närheten av att vara färdigräknat, så man ska väl vänta med att kommentera och utvärdera.(Blir t.ex intressant att se hur mycket din papperskampanj i Kalmar gav - ger det mer än bloggen alltså?).

Ändå skulle det vara väldigt intressant att höra din egen åsikt om varför (alla!) de andra har fler personröster (relativt) än du.

Thoralf Alfsson

12 september 2018 10:08

På Kalmar läns valsedel finns partiledaren Jimmie Åkesson. Han får ca 30 procent.

Utan partiledare på valsedeln så kryssas givetvis de lokala kandidaterna i högre utsträckning.

 
Ingen bild

Fake news på DN

12 september 2018 10:17

Märkligt,det är ju inte färdigräknat!

I förhållande till engagemanget för partiet på Facebook och utrymmet i medierna gjorde AFS ett fiasko i årets val.
På onsdagsmorgonen stod det klart att partiet fick 0,28 procent i riksdagsvalet.
Bättre gick det inte för andra småpartier, nya och gamla. Fi och Medborgerlig Samling fick 0,46 respektive 0,17 procent i valet.
https://www.dn.se/nyheter/politik/valfiasko-for-smapartierna-rostade-pa-partier-utanfor-riksdagen/

https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rike/index.html

 
Ingen bild

Hacke

12 september 2018 10:20

Jag hoppas innerligt att det uppkomna komplicerade parlamentariska läget leder till nyval och att sd-ledningen agerar så mycket de kan för att det ska bli verklighet.
För ju mer jag tänker och tar del av efterdyningarna och diskussionerna kring valförrättningen och inte minst den s k datorkraschen(sic) och det högst anmärkningsvärda som hände efteråt med siffrorna blir det mer och mer uppenbart att detta val inte gick rätt till. Har själv heller aldrig upplevt en sådan märklig och mot alla odds motsägelsefull valnatt som denna. Och då har jag följt valvakorna sedan Erlanders dagar.
Det fanns ju f ö heller inget omvälvande politiskt utspel eller skandal veckan/veckorna innan valet som talade för någon som helst dramatisk svängning i opinionen. Det visade ju också den inledande vallokalsundersökningen och underströks i än högre grad av de verkliga valresultaten som droppade in. Med siffror för sd runt 23 procent innan ”kraschen”.
Vi lär heller aldrig få reda anledningarna bakom detta i högsta grad märkliga förfarande och resultat. Det skulle aldrig demokraturens välsmorda maskineri med politiskt styrd forskning och än mer hårt styrda instanser som Dan Eliassons MSB tillåta.
Den demokratur som nu lever farligt nära gränsen till upplösning. För inte kan väl den redan rekordlåga tilliten till politiker-/medieetablissemanget överleva också en kraftigt ökande misstro kring hanteringen av demokratins själva fundament – det fria och öppna valet.

 
Ingen bild

Sveriges Radio gullar med kommunister

12 september 2018 10:22

Håkan Boström GP


05:00 - 12 sep, 2018
Nazisternas kampanj i Ludvika fick stor medial uppmärksamhet. Men tänk er att Sveriges radio, dagen efter att nazisterna i Nordiska Motståndsrörelsen fått ett mandat i Ludvika kommunfullmäktige, sänt ett frejdigt okritiskt inslag med rubriken: ”Nazisten: Nu ska vi röra om i grytan”. De flesta hade trott att SR blivit kapat av ryska nättroll eller infiltrerat av extremister. Journalisten i fråga hade troligen blivit omplacerad och höga SR-chefer gjort offentlig avbön.

Nu blev NMR:s storsatsning i Ludvika som tur var ett fiasko, trots uppmärksamheten. De kom inte in. Vad som knappt alls uppmärksammades innan valet var däremot att företrädare för en annan massmordsideologi också drev valrörelse i Ludvika. Kommunistiska Partiet ser nu ut att ha tagit ett mandat i fullmäktige där. Vad blir då den offentliga reaktionen efteråt? Just det SR-inslag jag beskrev ovan: ”Kommunisten: Nu ska vi röra om i grytan”. Helt utan kritiska frågor. Inte ens när den intervjuade kommunisten ifrågasätter parlamentarismen reagerar reportern. Hur går det ihop med Public Services omtalade demokratiparagraf? Var är avståndstagandet här?
http://www.gp.se/ledare/boström-sveriges-radio-gullar-med-kommunister-1.8204942

 
Pim

Pim

12 september 2018 10:47

Sjukt att SD:s väljare som bor i hus, arbetar och betalar skatt kallas "obildade" i media medan S och V i praktiken köper invandrarröster med skattebetalarnas pengar.

Om ni kollar bifogad länk har S och V 90 % i de värsta utanförskapsområdena.

http://https://twitter.com/ErikRantzow/status/10392573967

 
Ingen bild

Björn Larsson

12 september 2018 11:15

Personkryssen gör det omständligare att räkna rösterna. Tänk på att det är ungefär 20 miljoner pappersbitar som ska räknas och sorteras. Problemen med svensk demokrati (våldet mot valarbetare, massmedias extrema partiskhet och hatpropaganda, partipampars missbruk av kommunala resurser i sina valkampanjer, klanröstning) spiller tyvärr över på helt grundlösa klagomål på själva röstningsförfarandet. Det förekommer inget som helst fusk med rösträknandet! Och valsedlarnas placering är perfekt. Men konspirationsteoretikernas sjukdomsbild gör att de sitter hemma och fantiserar ihop lögner. Det förstör tyvärr all trovärdighet för all relevant kritik mot de verkliga problemen. Det är fritt fram att själv bli rösträknare (det är alltid brist på intresserade) eller ändå bevittna rösträkningen i vallokalen, eller gå till Länsstyrelsen och titta p varenda röstsedel och röstlängd. Men verklighetskontakt ingår som sagt inte i de psyksjuka konspirationsparanoikernas psykiska sjukdomsbild. De går PKs ärenden med sina lögner. Alla som tar en titt på deras sjuka anklagelser ser direkt att det är ren lögn alltihop, och då försvinner all trovärdighet även om våld och medias partiskhet och klanröstning m.m

Så snälla, ta er medicin och sluta ljuga!

Thoralf Alfsson

12 september 2018 11:44

Anser du att kritiken från OSSE också är psyksjuka konspirationsparanoikernas psykiska sjukdomsbild?

 
Ingen bild

V

12 september 2018 11:15

En taxi chaufförs berättelse. Med jämna mellanrum får innevånarna i ”Lilla Mogadishu” besök av socialdemokratiska politiker. Framför allt av de som talar somaliska.
Helt uppenbart var han och den somaliska gruppen mycket nöjda med denna kontakt med det svenska samhället. Särskilt nöjd sa han sig vara med att de besökande politikerna var lyhörda för de problem man upplever i sin vardag.

Jag frågade honom: ”Röstar du och dina kompisar på Socialdemokraterna?” Hans svar blev: ”Nej, nej! Det gör vi inte! Vi röstar på socialen!”

 
Ingen bild

Björn Larsson

12 september 2018 11:19

@hacke
Det parlamentariska läget är exakt oförändrat. Ingen majoritet eller pluralitet har förändrats. Det skulle inte kunna vara enklare. Regeringen sitter kvar fyra år till. Valet 2018 blev en icke-händelse. Det är som att vi har en åttaårig mandatperiod 2014-2022. Det enda av betydelse som hänt är att SDs enda opinionsbildade riksdagsledamöter, Kent Ekeroth och Jeff Ahl, inte längre sitter kvar.

 
Ingen bild

Valgranskare

12 september 2018 11:41


Vilket parti/ vilka partier röstar utländska kriminella och analfabeter på?
Svar: De röstar i följande ordning
S
V (gäller utländska kriminella, ej troende muslimer)
Mp
C
L
M

Mycket beroende på vad deras imamer i moskén rekommenderar dem för tillfället.

 
Ingen bild

Trollfar

12 september 2018 12:00

Vem är förvånad? Lata statligt anställda i småkommuner. Dom är väl inte vana att göra något som bryter av vadagens kaffedrickande.

Alliansen har hållit presskonferens. Man vill bilda regering med Löfven och man ska stänga ute Sverigedemokraterna. Allt i sin ordning alltså.

 
Ingen bild

Erik Jonsson

12 september 2018 12:42

@Gunnark

Samma här. Jag kryssade på Björn Söder

Men när jag följer rösträkningen så hänger jag inte riktigt med procentsatsen.

Åkesson ligger på 31,36%. Stämmer det verkligen? Åkesson har nästan 3200 kryss av drygt 3700. Han har väl betydligt mer än 31,36%.

Och därmed borde även Alfsson ha mer än bara 2,66%.

186 kryss borde motsvara 5% och Alfsson har klart mer än så (drygt 270 just nu).

Fattar inte hur de räknar.

PS: Kanske de räknar med sedlar där inget namn har kryssats?

Thoralf Alfsson

12 september 2018 12:59

Du räknar fel.

Jimmie Åkesson har just nu 3 351 kryss av 10 812 avgivna röster. Det vill säga 30,99 procent kryss.

Det du anger till 3 700 är endast totalt angivna valsedlar med kryss, sedan finns det ca 7 000 valsedlar utan att något satt ett kryss.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

12 september 2018 13:08

SD´s dyk i valet jämfört med prognoser.
Många här tycker det är skumt, men det behöver det inte vara. I prognoserna anges procent och om något parti gör ett massivt uppryck i slutskedet så blir det med automatik mindre procent för övriga.
Den skenbara uppryckning som S gjorde kan kanske förklaras med att deras bidragsväljare är underrepresenterade i institutens baser.

Det ka konstateras att S har en del smarta personer ändå.
"S skickade 700.000 sms på valdagen till invandrartäta områden"

 
Ingen bild

Laglydig

12 september 2018 13:11

Nu har man börjat redovisa personvalskryssen i Kalmar kommun.

Här ligger Thoralf betydligt bättre till med 5,20 % just nu (14 av 43 distrikt i Kalmar kommun).
Frågan är dock om det kommer att räcka för att få över 5 % i hela Kalmar län (2,70 %).

 
Ingen bild

SM811

12 september 2018 13:18

Kommunistliberalen tillika SD hataren Jan sålde sin skjorta – pengarna går till extremvänstern.
http://www.friatider.se/jan-bj-rklund-s-lde-sin-skjorta-pengarna-g-r-till-extremv-nstern

 
Ingen bild

Thomas

12 september 2018 13:27

Vad jag fruktar mest i denna röra i efterdyningarna av valet är att Annie Lööf blir statsminister. En apokalyptisk känsla.
Bilderberggruppen har ett finger med i spelet. Sverige ska då gå under som kristen västerländsk nation.
Hon är farlig för Sverige. Falsk hyckleri med maktgalen och empatilöshet kännetecknar Lööf.
Hon har noll intresse för att bevara svenska värderingar och kultur.
Allt det gamla värdefulla arvet vi fått ärva ska raseras. Vi borde göra som polackerna och stå vid gränsen och hålla stånd mot islamismen.Och be för vårt kristna arv och överlevnad.Det är allvar nu. Detta mardrömscenari hade jag inte trött på för 20 år sedan,men det går fort nu. Varje liten håla på landsbygden över hela landet har flyktingar som drar runt.

 
Ingen bild

Hacke

12 september 2018 13:43

Björn Larsson

Att det parlamentariska läget är i princip status quo är ju inget som hindrar sd från att agera för nyval. All den stund det, inte minst i detta skede, utgör själva förutsättningen.

Sedan ett litet tips i all välmening. Sluta anspela på psykisk sjukdom hos dem som inte delar din uppfattning. Det inbjuder knappast till anständig diskussion. Men det kanske inte är det du är ute efter heller.
Dessvärre sänker det nivån på Thoralfs utmärkta blogg.

 
Ingen bild

Sven

12 september 2018 13:48

Jag tror folk inte fattar detta med att kryssa. Sätter man en partiledare mot en vanlig kandidat så väljs partiledaren förståss.

 
Ingen bild

Erik Jonsson

12 september 2018 14:26

Tack för svart Thoralf!

I det här fallet tycker jag inte man ska räkna valsedlar utan kryss.

Det borde handla om procent utifrån endast de valsedlar som blivit ikryssade.

 
Ingen bild

Lena1

12 september 2018 14:29

@Hacke 13.43 Bra rutet mot Björn Larsson. Han är troligen en sådan där som inte tål att andra människor har andra takar och funderingar än han själv har. Han skriver ju att t o m valsedlarnas placering var perfekta (inte på mitt valdistrikt i alla fall.
Sedan det där med "konspirationsteorier", för det har aldrig förekommit konspirationer i världshistorien och i synnerhet aldrig i Sverige (OBS ironi).

 
Ingen bild

Laglydig

12 september 2018 16:48

@Björn Larsson
Onsdag 12 sept 11:15

Jag blir lite osäker på vad du definierar som valfusk. Å ena sidan så säger du att "Det förekommer inget som helst fusk med rösträknandet!" och å andra sidan att "valsedlarnas placering är perfekt". Så jag vet inte riktigt hur du definierar "valfusk".
Jag besökte fyra vallokaler regelbundet vid flera olika tider under valdagen. I en av vallokalerna hade man redan strax efter öppningen ställt vänsterpartiets valsedlar på ett sådant sätt att de HELT skymde SD:s valsedlar. Detta gällde såväl gula, blå och vita valsedlar. I en annan vallokal hade SD:s blanka valsedlar (500 stycken) tagit "slut" på eftermiddagen trots att SD inte var i närheten av att få 500 röster i den vallokalen. SD blev dock största parti!
Före valet berättade en kristen man som flytt från Iran för mig att han av en somalisk kvinna mottagit förkryssade valsedlar för Centerpartiet (ej tillåtet!). Jag har själv sett valsedlarna och det skall bli intressant att se om han lyckades kryssa sig in i kommunen.
Liknande rapporter har jag hört från andra observatörer på de ställen som hade om förtidsröstning. SD:s valsedlar ställdes i fel ordning och/eller skymdes undan av andra partiers valsedlar.
Och allt detta i en ytterst SD vänlig kommun även om vi inte blev största parti i kommunvalet. Hur ser det då ut i kommuner med en betydligt rödare profil?
Jag hade önskat att dina "psyksjuka konspirationsparanoiker" bara var ett fenomen som satt hemma framför datorn och hittade på, men så är det inte!
Så till en början så vårda språket och när du har gjort det så tycker jag du skall försöka ta till dig och försöka förstå hur verkligheten ser ut.

 
Ingen bild

Björn Larsson

12 september 2018 18:11

Thoralf Alfsson
Onsdag 12 sept 11:44
"Anser du att kritiken från OSSE också är psyksjuka konspirationsparanoikernas psykiska sjukdomsbild?"

Ja. Den där dansken har fel i huvet. Ska valsedlarna övervakas så att ingen kan stjäla hela buntar, eller ska de lämnas oövervakade så att ingen ser vem som tar vilken valsedel? För det första finns inte problemet. För det andra finns ingen lösning. Det är sinnessjukt dravel. En gemensam valsedel för alla partier har vi redan, den blanka. Dessutom fritt att rösta på vilket parti som helst på den, utan att någon myndighet godkänt en lista på partier i förväg. Sverige har det bästa möjliga röstningsförfarandet i vallokal.

OSSE borde istället klaga på gatuvåldet, mordhoten, medias extrema partiskhet, partipolitikers missbruk av offentliga resurser i sina valkampanjer, klanrsötning o.s.v istället för att snacka skit om pappersbitar på ett bord.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

12 september 2018 18:52

Angående valsedlar för regioner/områden och HELA LANDET
Du Alfsson har tidigare diskuterat med mig om att Värmland med sin områdeslista fått den att gälla i HELA LANDET.

Du har inte velat tro på att det är så, och det kan jag förstå. Men du hade inte behövt tvivla på det jag, efter flera kontroller, påstod.

På sätt och vis hade vi båda rätt ändå. Jag hade rätt att det var som jag skrev och du hade rätt i att det inte borde vara så.

Här är historien om hur det kom sig att det blev som det blev:
När SD i Värmland blev för sena med att skicka in sina kanditatförsäkringar tilläts de inte att ha en spärrad "Värmlandslista". De fick välja på att ha en öppen lista eller en lista för HELA LANDET.
De valde HELA LANDET. Och den listan kunde man använda sig av inom alla sveriges områden.

Denna situation uppstod av en oplanerad tillfällighet genom att Värmland var sena. Men hade ni i Kalmar län känt till regelverket så hade ni kunnat utnyttja det till att Kalmarlistan varit användbar i alla rikets områden. Därmed sagt är jag inte säker på att du ändå hade kommit in. Du hade väl då behövt 5% av rikets alla SD-röster? DVS märkta med HELA LANDET.

Thoralf Alfsson

12 september 2018 19:25

Ölandsbonde

Tack för den storyn.

Nej, precis som du konstaterar så hade det vare sig gjort till eller ifrån. Den enda riksdagsvalkrets jag kunde ha en chans att kryssa mig fram var Kalmar län.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

12 september 2018 19:35

Kör man med målvakter i riksdagsvalet?
Festin, Karl, Östersund
toppar över 40 riksdagsvalsedlar.

 
Ingen bild

Leon

16 september 2018 10:23

@ Observer

Dina sex punkter om förändringar för att nutidsanpassa valsystemet är tänkvärda men inte helt invändningsfria. Mina egna reflektioner är följande:

1. Ett tämligen bra och önskvärt förslag. En röstande har i sig ett ansvar genom sin avlagda röst för den politik som förs efter ett val. Därför skulle det vara av högsta värde att en röstberättigad också har kunskaper i det demokratiska styrelseskicket och hur detta utövas. Bland annat genom kunskaper i de grundlagsfästa fri- och rättigheterna och hur dessa får utövas. (Det finns uppenbara brister hos alltför många). En annan viktig aspekt på det hela är att "körkortsprovet" skulle tillämpas generellt och omfatta samtliga röstberättigade. Här kommer till viss del din punkt 2 in i resonemanget. Ett krav för att erhålla medborgarskap skulle bland annat kunna innefatta en godkänd "uppkörning". Om detta och påvisade andra kunskaper skulle ligga till grund för ett medborgarskap skulle den av dig föreslagna "medborgarskapskarensen" kunna tas bort eller väsentligt kortas ner.

3. Ett förslag som i sig skulle vara en återgång till tidigare begränsningar av rösträtten. Det fanns tidigare begränsningar för "omyndigförklarade". Det skulle bland annat innebära ett partiellt utestängande från medborgerliga rättigheter för sådana grupper som långtidssjukskrivna, långtidsarbetslösa och personer som av olika skäl erhållit sjuk- eller förtidspension.

4 & 5. Invändningsfria förslag som skulle innebära en önskvärd nutidsanpassning av förfarandet vid valen.

6. Ytterst tveksamt då det skulle krävas omfattande omarbetningar av svensk lag med bland annat mycket exakta definitioner av begreppen. I dagsläget skulle säkert en del av det politiska kampanjarbetet falla under rubriceringen "valmanipulation". Givetvis ska uppenbara brott leda till kännbara straff....men att i straffvärde jämställa det med grov brottslighet som exempelvis mord är att överdriva.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se