thoralf

Direktlänk till inlägg 1 september 2018

DEBATT THORALF ALFSSON VS JOHAN PERSSON

Av Thoralf Alfsson - Lördag 1 sept 06:45

Äntligen kom debatten med Johan Persson upp på Barometern. Den spelades in i tisdags. Synd att man har klippt bort en del av den ca 22 minuter långa debatten.


 


http://www.barometern.se/kalmar/kalmars-tungviktare-rok-ihop-i-tv-studion/


"Johan Persson (S), Kalmars dominerande politiker, utnämnde tidigt sverigedemokraten Thoralf Alfsson till huvudmotståndare i valet.

När kombattanterna drabbar samman i tv-studion blir det stundtals hårda tag.

– Du blockerar mig, säger Alfsson till Persson.

– Kommunen är plan B för dig, kontrar Persson."

 

Den socialdemokratiska regeringen har infört så kallade Extra tjänster och Moderna beredskapsjobb för att hålla nere arbetslöshetsstatistiken. Johan Persson gillade inte detta och sa sig inte känna till dessa siffror i ett försök att släta ut detta faktum. Staten finansierar lönekostnaden till 100 procent för dessa båda subventionerade anställningsformer.


Så här ser utvecklingen ut i Kalmar. Den som inte Johan Persson känner till ;-)


 


Sedan var uppenbarligen Johan Persson orolig för att jag skulle lämna kommunpolitiken eftersom jag kör en personvalskampanj från min plats #63 på riksdagsvalsedeln. Oavsett hur det går i riksdagsvalet kommer jag vara kvar i kommunpolitiken. 


Tyvärr blev det inte tillfälle till att ta upp hur Johan Persson beslutade att privatisera 130 personliga assistenter under innevarande mandatperiod. Ett otroligt märkligt beslut i en socialdemokratiskt styrd kommun!


Synd att Barometern klippt bort ca 8 minuter av debatten. Det hade varit roligt att se hela debatten. Det fanns betydligt mer att visa ;-) 
 
Ingen bild

SM811

Lördag 1 sept 08:52

"Johan Persson gillade inte detta och sa sig inte känna till dessa siffror"
Måste vara en stor lögn.
Vem kan rösta på en sådan person som känner till så viktiga saker.
Rösta SD 2018

 
Ingen bild

SM811

Lördag 1 sept 08:54

"SD kan få 29 procent i valet": Sentio kommenterar rådatan i senaste mätningen
https://nyheteridag.se/

 
Ingen bild

Observer

Lördag 1 sept 09:04

Kl 08.40 Lördag morgon. I Riksradions P3 sitter ett gäng vad jag kan tyda, Kommunistkompisar. De drar interna skämt o gapflabbar åt varandras skämt som såklart har bäring på att nergöra högra sidan i politiken!

Det är faktiskt skrämmande att det får hålla på så här i Svensk Riksradio. Detta har pågått nu i minst 20 år.

Där sitter de och pratar kuk & fitta, skrattar åt varandras oberipliga skämt och spelar sina punkarkompisars musik som de spelat in på kasettband i någon källare. Musik som ingen jävel hört eller gillar.

SOM JIMMIE SADE. LÄGG NER P3

 
Ingen bild

SM811

Lördag 1 sept 09:18

Ber Gud om att SD ska bli största partiet
Det mullrar allt mer i de frikyrkliga leden. ”SD är det enda riksdagspartiet som vill att Sverige ska förbli ett kristet land”, hävdar bibelläraren Lars Enarson, och åker nu land och rike runt för att få kristna att lägga sin röst på Sverigedemokraterna.
https://www.nyatider.nu/ber-gud-om-att-sd-ska-bli-storsta-partiet/

 
Ingen bild

Hacke

Lördag 1 sept 09:45

Bra där Thoralf. Det märktes med all önskvärd tydlighet vem som är den nya folkrörelsens man och den gamla numera folksvikarrörelsens.
Tyvärr får man väl också gratulera Barometern till att för en gång skull få lite tittare och riksspridning på materialet. Men så länge det gynnar rörelsen må det vara hänt.

Oj, vad det finns mycket spännande att se fram emot på valnatten. Förutom huvudföreställningen inte minst hur det går för dig Thoralf personligen. Raset för sossarna över hala landet som fästena i stora delar av Norrland och det väntade historiska fria fallet i Göteborg bland mycket annat. Ja det vankas hur mycket godis som helst i matchen mellan förrädarna i gammelpartierna och de nya friska folkvänliga vindarna som äntligen nått också dessa pk-fascismens hårdnackade och mest fundamentalistiska fäste i norr.

 
Ingen bild

Rysarval

Lördag 1 sept 09:56

I senaste Sentio-mätningen med bara dagar kvar till valet når SD 24,0 procent och är därmed största parti.

Men enligt Arve Östgaard, som driver mätinstitutet Sentio, talar rådatan för att SD skulle kunna få så mycket som 29 procent i valet.

Som PLUS-medlem får du veta vad i rådatan som tydligt pekar på att SD-stödet i själva verket ligger betydligt högre. ...
https://nyheteridag.se/plus/sd-kan-fa-29-procent-i-valet-sentio-kommenterar-radatan-i-senaste-matningen/
Som sagt mer går inte att läsa om du inte är PLUS-medlem

 
Ingen bild

Me

Lördag 1 sept 10:01

Problemet med den ekonomiska situationen i landet är att vi har ett alldeles för hög kostnadsläge. Det är flyktingar, beredskapsjobb, äldrevård etc. som måste betalas. Därför måste skatten i framtiden höjas samtidigt som konjunkturen är på väg ner. Dessa skatter måste någon betala, dvs en kund som vill ha något gjort får betala hela kalaset. Det blir allt färre som kommer att ha råd att betala.
Detta leder till att fler firmor går i konkurs.

Jag är rädd att SD inte häller kommer att vända på den ekonomiska situationen i landet. Vi behöver någonting som t.ex Trump har gjort i USA - sänka skatterna reellt. Ökning av BNP med 4,2 %. Rumänien sänkte alla skatter till 16 % för drygt ett år. Deras tillväxt ligger på ett plus av BNP med 4,5 %. SE ligger sist i EU i BNP-tillväxt. Detta enbart pga att skatterna är så höga att man stryper ekonomin.

 
Ingen bild

Lars

Lördag 1 sept 10:06

Syrisk biskop: Dags för syriska flyktingar att återvända
Publicerad 31 augusti 2018 kl 19.44
UTRIKES. Det är dags för de syrier som lämnat landet under kriget att återvända. Det förklarade biskopen Louka H. El-Khouri i samband med Mikael Janssons (AFS) besök i landet. Landet är säkert nu, försäkrar han i ett filmklipp.

Thoralf , har alla syrianer fått permanent uppehållstillstånd här?

 
Ingen bild

Christer

Lördag 1 sept 10:22

Såg just debatten i Barometern TV. Du gav ett mycket sympatiskt intryck Thoralf, kunnig, påläst och med en vacker talad prosa. Hade du hackat och famlat så hade resultatet varit ett annat. Lägger man därtill ditt naturintresse samt dina fina fotografier som ofta berikar din blogg så framträder en bild av en sann Sverigevän.
Aldrig har jag känt en sådan entusiasm som inför detta val. Jag håller mig inte med idoler, eller höjer någon till skyarna. Inte dig heller Thoralf, men aldrig har jag känt så starkt för en politiker som denna gång. Ett kryss på valsedeln har aldrig känts mera rätt än nu. Du ligger i vinnarhålet Thoralf - Känner du fartvinden?

 
Ingen bild

Hacke

Lördag 1 sept 10:36

OT
Rapport från en nämndeman: “Stab av 30 sakkunniga kring en enda kriminell 17-årig afghan”

Ännu ett omskakande vittnesmål inifrån om den ofantliga flyktingindustrin.
http://katerinamagasin.se/

 
Ingen bild

Hacke

Lördag 1 sept 11:44

Genomled ännu en "debatt" i SVT-regi igår kväll.
Flams och trams och allmänt pubertalt när Linda Olsson och hennes väninnor (alltid kvinnodominerat i public service numera, det kallas visst jämlikt) höll i trådarna. Sedan spelar det ingen roll hur ringrostig och förvirrad man än är bara det är rätt kön, alternativt rätt etnicitet (läs Karin Pettersson i detta fall).
Så fjärran från exempelvis när de tre pålästa och kunniga herrarna Orup/Ortmark/Olivecrona grillade de ansvariga på den tiden då SVT behandlade tittarna med respekt och med medarbetare som var till för konsumenterna, inte tvärtom som idag.
Det är inte bara extremistiska P3 som bör läggas ned. Det gäller hela vänstermarinerade public service. Som sedan kan startas upp igen i kraftigt förminskad och oberoende och saklig form värd namnet.

 
Ingen bild

brandmannen

Lördag 1 sept 11:50

Thoralf

Jag kryssade dig igår.

Tycker du förtjänar en plats i Riksdagen med ditt goda arbete.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Lördag 1 sept 12:26

Me
Helt rätt. Beskattning till döds. Det är vad som händer.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Lördag 1 sept 12:36

Hacke
Med spartansk-snål räkning har han kostat 20.000.000 kr.
"Vi har råd. Sverigen är ett rikt land. Invandringen är lönsam för Sverige"

 
Ingen bild

Intressant analys bra grafik

Lördag 1 sept 13:03

Därför ger mätningar olika besked om SD

Valrörelsen 2018 är en experimentverkstad för opinionsmätarna. Skälet är bland annat att det har blivit svårare att nå människor med traditionella telefonintervjuer.
Underskattningen av Sverigedemokraterna inför förra valet har också tvingat undersökningsföretagen att utveckla metoderna som nu för första gången testas i skarpt läge.

https://www.dn.se/nyheter/politik/darfor-ger-matningar-ger-olika-besked-om-sd/

 
Ingen bild

Pamp

Lördag 1 sept 13:44

Kalmar kommun är kända för att bara anställa bidragspersoner men dom mörkar det gärna.

 
Ingen bild

Tony

Lördag 1 sept 13:46

Fegt sätt att gömma undan arbetslöshet med att staten
betalar lönen, med det synsättet kunde dom ju trolla undan all arbetslöshet genom att staten anställer alla som är
arbetslösa. Vad tjänar Staten på detta? bättre att kalla
det för sysselsättning.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Lördag 1 sept 14:05

Tino i VG: "Ojämlikhetsklyftan som kan(kommer min. anm.)krossa Sverige"

https://tinyurl.com/y8qfl6r4
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/WLK9Gd/ulikhetsgapet-som-kan-ramme-sverige

 
Ingen bild

Soppa

Lördag 1 sept 14:07

Men om man vill att Johan Persson ska utvisas, ska man inte få säga det? :)

 
Ingen bild

Sven

Lördag 1 sept 14:20

Det är utmärkt att ha en kommunalpolitiker som dessutom är Riksdagsman. Då kan kommunen få insikt i det som händer i Riksdagen.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Lördag 1 sept 14:52

Intressant är att din annons hamnade bredvid en artikel om att kvinnor, i dagens Sverige - tvingas lära sig självförvar.👍👍😊

 
Ingen bild

Pepparholm

Lördag 1 sept 15:20

Det är inte bara längs Kalmarkusten som Länsförsäkringars meteorolog, nu uppgraderad till ”naturskadeexpert”, Pär Holmgren är ute och hotar. Det är hans levebröd och Länsförsäkringar ser en ökad intäkt i premier. Holmgren ser sitt hot som ett sätt att få kommunerna att se sitt ansvar.

Tack och lov så viker sig inte alla för hot. Kommunpolitiker från Kävlinge, Ystad, Simrishamn, Trelleborg, Vellinge och Båstad vänder sig mot att försäkringsbeslut kan tas med utgångspunkt från länsstyrelsens riskbedömning.

De får stöd från Hans Hansson, professor i vattenresurslära vid Lunds Universitet.

Det finns en längre artikel i Sydsvenskan bakom betalvägg.

 
Ingen bild

Observer

Lördag 1 sept 15:20

LÅT OSS I FRAMTIDEN FÅ ETT VALSYSTEM SOM ÄR VUXET.
ETT VALSYSTEM BASERAT PÅ ETT CV-MÄSSIGT SÄTT, DÄR BARA VAD MAN TIDIGARE HAR PRESTERAT OCH VERKLIGEN GENOMFÖRT FÅR AVGÖRA.
-INTE ÖNSKNINGAR & FANTASIER!

 
Ingen bild

Observer

Lördag 1 sept 15:22

Detta tål att upprepas:

SD är enda partiet som kommer SÄNKA BENSINSKATTEN!!!

..måste vara första gången n å g o n s i n.
SD agerar f ö r Svenska befolkningen.
-Vad TREVLIGT!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Lördag 1 sept 15:49

Alfson
Vad tycker du om SD-värmlands valmanifest för kommun och landsting. Jag tycker det är mycket bra.
https://varmland.sd.se/

Thoralf Alfsson

Lördag 1 sept 20:39

Jag tvivlar inte det minsta på att Runar Filper formulerat ett bra och jordnära valmanifest.

 
Ingen bild

Stefan A

Lördag 1 sept 15:53

I Sverige har inte ens medelklassen råd att köpa glasögon till barnen utan måste få bidrag av staten (läs, rundgång av skattepengar) Sverige har utvecklats till en absurd "välfärdsstat"....

 
Ingen bild

Harry

Lördag 1 sept 16:29

Sossarna passar på att in i det sista dela ut mer pengar till Palestina! https://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/2018/09/sverige-har-tecknat-ett-nytt-avtal-med.html

 
Ingen bild

sverigevän

Lördag 1 sept 16:32

Varför är det så tyst här om mordet i Huskvarna?

Thoralf Alfsson

Lördag 1 sept 20:40

OM du har uppgifter som inte är kända får du gärna delge oss andra.

 
Ingen bild

hans

Lördag 1 sept 18:16

Så Johan Persson anser att kommunen är en b-plan för dig samtidigt som han själv har en mängd olika styrelseuppdrag bortom Kalmar kommun. Intressant. Hur exakt blir det bättre för Kalmar att han sitter/suttit i utredningar för Socialdemokratin nationellt, styrelseplatser i Trafikverket osv?

Thoralf Alfsson

Lördag 1 sept 20:41

Bra poäng!

 
Ingen bild

Tony

Lördag 1 sept 20:18

Måtte det skadliga Miljöpartiet få en spark i röven ut från
riksdagen, för om landet ska återupprättas går det inte att has dessa fåntrattar med. Hoppas att Svenska folket slänger ut dem1

 
Ingen bild

@&$

Söndag 2 sept 01:21

Johan Persson blir mer och mer amatörmässig i sitt agerande. Känns inte som ett kommunalråd på högsta nivå så som han beter sig. Det påminner mer om ett barn på dagis. Det blir värre för varje dag tyvärr. Att kommentera och tjafsa på Facebook som han gör, känns inte heller seriöst.

 
Ingen bild

Heja Thoralf!

Söndag 2 sept 01:28

Det är bra Thoralf stå på dig.
Den ene peka finger den andre peka med hela handen. En gång var sosseriet bra nu är sosseriet dåligt. Heja SD! Heja Thoralf! Heja Björn Söder Heja Jimmie! Heja Jomshof! Heja Karlsson!

 
Ingen bild

Gorilla

Söndag 2 sept 15:54

Johan Persson gillar inte att vi skriver landsförrädare om Reinfeldt. :)

 
gw.larsson @yahoo.se.

gw.larsson @yahoo.se.

Tisdag 4 sept 21:29

Rysligt vad det haglar om osanningar i den smutsiga byken om valet till Riksdagen 2018. Det värsta jag hört hittills är att en spelare fått ett inside tips från , som det heter en ”dödssäker” källa Jimmie satsar en jättestor summa på att sossebossen är en mycket säker vinnare i åretsval.Jag tror att det är en jättebluff - men det är klart - tänk om det är
Något sant. klart attman borde gardera sig- eller vad säger ni? Hjälp mig!
Gösta

http://Thoralf bloggplats.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 23:21

Angela Merkel och Macron vill ha en EU-arme. Något de framfört de senaste veckorna. Angela Merkel uttalade det när hon i tisdags talade i EU-parlamentet. I svensk media har jag knappt sett en stavelse om Angela Merkels tal. SVT har en artikel, men om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 18:03

Lokaltidningarna Barometern och Östra Småland skriver idag om vad en person tjuvlyssnat till på en bilfirma i Kalmar. Jag måste säga att det är pinsamt för dessa tidningar att de använder sig av tjuvlyssning som källa till artikeln. Där tydligen Kalm...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 14 nov 23:55

Jag är lite förvånad över att ingen har tittat lite djupare på den rapport som kom från Institutet för framtidsstudier med rubriken ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet i Sverige”.       I synnerhet den del som...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 21:55

Imorgon faller den regeringskonstellation som jag hoppats skulle bli en verklighet. Det konservativa blocket i svensk politik bestående av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. En regering som sannolikt gjort ett bra jobb för vårt l...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 09:15


    Hur ser det ut i din kommun?   Jag har tagit fram statistiken från en hel rad myndigheter som avslöjar verkligheten i Kalmar kommun, som jag har presenterat i flera blogginlägg de senaste veckorna. Jag har även gjort min egen analys om ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 139 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se