thoralf

Direktlänk till inlägg 26 juli 2018

KALMAR MARKNAD FREDAG OCH LÖRDAG

Av Thoralf Alfsson - 26 juli 2018 07:50

Imorgon fredag och på lördag är det Kalmar marknad. Vi kommer givetvis vara på plats från SD med vårt tält och allt nytt informationsmaterial. Det skall bli väldigt intressant att se hur stort intresset är hos väljarna för vårt parti och hur många som kommer till oss för att prata. Jag kommer givetvis också finnas på plats under större delen av dessa dagar och jag hoppas att många tar chansen att prata med mig och med mina partikamrater i vårt tält.


Igår mötte jag ett svart "spöke" på Esplanaden i Kalmar. Min egen uppfattning är att den typen av klädsel borde vara förbjuden i offentlig miljö. Samtidigt väcker kvinnan i sin svarta nikab stor uppmärksamhet. Genom att betrakta andra människor som såg och mötte kvinnan så ser man att många ogillar det väldigt starkt. Samtidigt så blir kvinnan en vandrande ”reklampelare” för Sverigedemokraterna, då SD är det enda parti som är kritiska till islam och den förändring som islamiseringen av vårt samhälle innebär.


Så jag hoppas att kvinnan tar flera promenader varje dag i centrala Kalmar! Det gynnar med all säkerhet SD.


Igår kväll körde jag även en tur på Öland för att dela lite foldrar. Faktiskt riktigt skönt att susa fram på trehjulingen och upptäcka alla småvägar. När man sedan kommer till ställen där postlådorna är placerade tillsammans blir man riktigt nöjd.


     

 
ANNONS
 
Ingen bild

SM811

26 juli 2018 08:11

Klädseln skall förbjudas är helt riktigt.

Professor: ”En skammens tid” när politiker och myndigheter inte bryr sig – svåra konsekvenser väntar
"Än en gång tvingas vi bevittna hur politiker och myndigheter står totalt handfallna i en akut kris, skriver professor Stefan Hedlund. "
https://samtiden.nu/2018/07/professor-en-skammens-tid-nar-politiker-och-myndigheter-inte-bryr-sig-svara-konsekvenser-vantar/

Ändå rösta övervägande del av folket på dessa sju(k)klöverpolitiker.
SD 2018 för ett bättre Sverige

 
Ingen bild

Medborgaren

26 juli 2018 09:13

Vad tänker SD göra åt den kriminellt höga bensin/dieselskatten?
Även övriga energiskatter med moms på dessa i ockernivå?
Kanske den hetaste frågan inför valet...............

 
Ingen bild

Medborgaren

26 juli 2018 09:18

Vad tänker SD göra åt den skandalösa Bonus Malus straffskatten på nya bilar?
I Tyskland har man ingen Bonus Malus bestraffning bara för att man vill köpa en ny bil.................
Det börjar dra ihop sig till valet nu på allvar men märkligt tyst från SD...........

 
Ingen bild

Medborgaren 2

26 juli 2018 09:32

Du är ett politiskt föredöme med ditt idoga arbete. Sitter inte inne och häckar på ett kontor. Som Gunnar Sträng som cyklade runt för Lantarbetarförbundet på 30-talet.

 
Ingen bild

Martin

26 juli 2018 10:32

Enda partiet? Afs har väl samma eller hårdare syn på saken?

 
Ingen bild

Hm

26 juli 2018 10:35

"...då SD är det enda parti som är kritiska till islam och den förändring som islamiseringen av vårt samhälle innebär."
Jag tolkar det som att Thoralf menar bland riksdagspartierna. Alternativ för Sverige (AfS) som aspirerar på riksdagsmandat är ju annars uttalat kritiska mot islam och islamisering.

 
Ingen bild

Niklas R

26 juli 2018 10:36

@Medborgaren
Bra frågor - denna socialistiska idé om att beskatta ihjäl den personliga friheten och det rörliga kapitalet är lika gammal som Marx som sa att kapitalismen ska förgöras med skatter, skatter och mer skatter.

Nej, först måste de allmänna utgifterna komma under kontroll och det innebär att alla utlänningar som försörjs av skattesedeln ska åka hem. Det är fred i Somalia, det är fred i Syrien, det är fred i Irak och det är fred i Eritrea. Packa väskorna och åk hem.
Sverige ska sätta upp skytteltrafik med abonnerade flygplan till Bagdad, Kabul, Mogadishu, etc. Därefter får alla utlänningar som fått flyktingstatus eller anhörigstatus från dessa länder ett hemresedatum när de ska åka hem.
Ett flygplan kan ta runt 550 passagerare, två flighter per dag ger 1100. Om Sverige abonnerar 12 av dessa flygplan för skytteltrafiken så kan vi skicka hem 800 000 på lite drygt två månader.

Dessutom så slipper man då alla dessa "aktivister" som stör på charterflyg eller reguljärflyg.

 
Ingen bild

Observer

26 juli 2018 10:48

På nyheterna:

MSB Myndigheten för Skydd och Beredskap -saknar b e r e d s k a p

...Smaka på meningen!

Vill man betala Eliasson +100.000:- i månaden i lön för detta???!

 
Ingen bild

Observer

26 juli 2018 10:56

SD bör även ta sig en titt på skatterna.
Man bör ta bort koldioxidskatten helt eftersom den helt saknar betydelse för det globala utsläppet, Sverige är för litet land.

...Kort o Gott, Tag bort ALLA omotiverade/Okynnesavgifter o skatter för folk så som skatt på skatt, elcertifikat, stämplingsavgifter mm.
Gör det olagligt att ta ut omotiverade (som är ej realistiska) avgifter!

Skall du t.ex bygga ett hus idag får du betala för 3st hus men få 1st hus.

1. Husets pris för huset.
2. Husets pris i avgifter till kommunen mm tillkommande ansl.
3. Husets pris för byggkostnader.

..Inte direkt någon Per-Albin anda precis!

 
Ingen bild

Lotta_1

26 juli 2018 11:23

Läser på SVT att Sverige inte längre kan få hjälp
Med brandbekämpningsflyg från EU: ”MSB håller pressträff om brandläget. Sverige kan inte räkna med ytterligare hjälp från EU med brandbekämpningsflyg på grund av bränderna i Grekland. Men Turkiet kommer att bistå Sverige med brandflygplan.”

Till och med Turkiet har eget brandbekämpningsflyg men inte Sverige. Hur många länder förutom Sverige saknar eget brandbekämpningsflyg? Bävar för vad det kommer kosta Sverige i slutänden att ta emot hjälp av Turkiet? Fri invandring från Turkiet eller? Höll på att slå avigt igår när Morgan Johansson stå i nyheterna och säga att brandbekämpningsplanen kom hit så fort. Man begärde hjälp på lördagen och REDAN på onsdagen var de här. Är han inte klok? Det hann ju brinna i fyra (4) dagar innan planen anlände. Hur stora hade bränderna hunnit bli om Sverige hade haft egna brandbekämpningsplan? Hörde att en av bränderna, den i Färila var endast 50x50 m när den upptäcktes.

 
Ingen bild

A

26 juli 2018 12:41

"[...] matsalen i hennes skola är nästan tomt för barnen fastar. De mår dålig, de orkar inte med skolan och deras beteende blir mer aggressiva när lärarna ställer krav på barnen. [...] ” – Amineh Kakabaveh

Ja, för vilket argument, annat än det religiösa, hade accepterats? Men varför? Varför låter vi religiös extremism trumfa barns rättigheter? Det är skamligt. Och när skolan går så långt att de hindrar barn från att äta på religiösa extremisters uppdrag, då har situationen verkligen blivit akut.

27 av 40 förskolor i och runt Stockholm, Göteborg och Malmö är beredda att övervaka småflickorna så att de verkligen bär sin slöja och tvinga på den igen om barnen tar av den. 27 av 40 förskolor ignorerar barns grundläggande rättigheter.
http://hgrensman.blogspot.com/

 
Ingen bild

dick

26 juli 2018 12:42

@Niklas R
När blev det fred i Syrien?

 
Ingen bild

Gustaf

26 juli 2018 13:07

Ingen kan förändra den katastrofala situation i vårt land mer än vi, det Svenska Folket. Rösta rätt för bövelen.

 
Ingen bild

Olle

26 juli 2018 13:07

Kom till Borås! Här finns turban, fez, niqab, dölja, burqa, you name it. Bongotrumman är det enda som fattas!

 
Ingen bild

Mässkalle

26 juli 2018 13:46

Det finns invandrar-Qvinnor som inte skrädder med orden. Visserligen inte SD utan MED, Medborglig Samling. Hon bör läsas av Thoralfs följare.

http://katerinamagasin.se/cirkus-nya-vd-ingmari-pagenkemper-kallar-sds-valjare-bittra-grottmanniskor-och-hetsar-till-politiskt-krig-pa-facebook/

 
Ingen bild

Medborgaren

26 juli 2018 14:31

Re; Niklas R 10:36
Utmärkta förslag DU kommer med, men varför är det så tyst från SD?
Det du skriver hade man gärna velat höra från Jimmie..........
Verkar som att SD numera blivit "bekväma" och anpassat sig till riksdagslunken och inga nya förslag eller vill åstadkomma förändring!
Snart val och vi är fortfarande många som inte vet om SD ska få vår röst................

 
Ingen bild

Ölandsbonde

26 juli 2018 15:45

Riksdagsvallistor
Efter kommunikation med valmyndigheten så gäller detta:
Listor märkta HELA LANDET
kan användas av alla i alla län. För mig verkar det som att värmlänningarna varit smartare än andra distrikt då de fått sin lista märkt HELA LANDET. Något som de i Kalmar tydligen inte tänkt på.
Så i Kalmar län har vi tre listor att välja mellan. Och i Blekinge har de fyra listor!

Thoralf Alfsson

26 juli 2018 16:36

Tala också hur någon i Kalmar län skall få tag i Värmlandslistan? Berätta samtidigt varför någon väljare i Kalmar län skall använda den listan?

 
Ingen bild

Tony

26 juli 2018 16:38

Stackars denna kvinna som i detta vädret ska behöva att
gå omkring i dessa förtryckarkläder.Den religionen är sjuk!

 
Persson

Persson

26 juli 2018 16:44

Resa i tyskland Danmark itvå veckor Norra delarna Tyskland däremot Jylland Falster Fehrman Lollan väldigt lite Hallalfolk däremot tillbaka i Linköping fullt av Somalier o annat folk en saknades däremot och den Somalien sköts efter våldsamt ingripande dom kan våra nya pensionsräddade. Och Brf i Vasastan o Vallastaden gå inte att sälja all dyr nyproduktion men kommun ger bort till nyanlända(gud vad jag hatar det ordet) då finns det pengar men nu vill inte folk köpa med risk att hamn i ett klansamhälle kul då får dom smaka på sin egen medecin syn att vi inte har någon Thoralf i Linköping

http://Thoralfa blogg

 
Ingen bild

ceskyraj

26 juli 2018 16:54

Nej Thoralf, med all respekt för allt du gör för Sverige måste jag opponera: SD är inte enda parti som är kritiska till islam. Afs är lika mot islam om inte mera. Du är värd ett stort tack, men ledningen i SD har jag slutat att lita på och lämnat SD.

Thoralf Alfsson

26 juli 2018 19:13

Enda riksdagsparti!

 
Ingen bild

Niklas R

26 juli 2018 17:40

@dick
Sedan staten kontrollerar över 90% av det syriska territoriet.
Hänger du inte med i nyhetsflödet?
Syriska regeringen har till och med sagt att det är dags för de som flydde att komma hem och börja bygga upp landet igen.

 
Ingen bild

Ludvig

26 juli 2018 18:11

Såg i går i en affär ett par som handlade, han i kortärmad t-shirt och hon i svart hellång kappa med huvudduk. Det är olika hur herr och fru får svalka sig.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

26 juli 2018 18:21

Man kan säkert få en lista sig tillsänd med post om man är intresserad. Beställde precis några ex per e-post för att kolla hur smidigt det kan vara.

I ditt fall så är det flera som på bloggen beklagat att de inte kan kryssa dig. Det hade de kunnat om Kalmar länslistan varit märkt HELA LANDET. Du har säkert missat en hel del som skulle ha kryssat dig.

Det är inget att skämmas över att andra regioner är lite smartare.

Thoralf Alfsson

26 juli 2018 19:17

Som personröster kan jag inte räkna de som kommer från en annan riksdagsvalkrets.

De är väljarna i Kalmar län som kan kryssa in mig. Jag tror det är uteslutet att jag skulle kunna kryssa in mig i t.ex Västra Götaland eller Dalarna om jag fanns på en lista där. Det krävs att 5 procent av partiets valsedlar har ett kryss framför mitt namn.

Det hjälper med andra ord inte med Hela Landet listor.

 
Ingen bild

Lotta_1

26 juli 2018 19:26

@Mässkalle
Har läst artikeln om den uppenbart svårt störda nya VD:n på Djurgården Cirkus. Hon och hennes lika sjuka följare borde samtliga söka adekvat vård. Skulle tippa på att deras utbrott beror på att valet närmar sig och att de inser att SD kommer bli största parti. Ren desperation alltså. Patetiskt.

 
Ingen bild

Von Kätting

26 juli 2018 20:00

"Nyanländ" ? Var i hela världen används det ordet
förutom i Sverige? För onekligen tankarna till
30-talet och dom vokabulär som användes då...

 
Ingen bild

Tony

26 juli 2018 21:02

Nyanländ går bra om det följs av ordet snyltare, alltså
en nyanländ snyltare.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

26 juli 2018 21:34

Du tycks inte förstå vad HELA LANDET innebär. Du menar väl inte att väljarna i Kalmar län inte kan personrösta på en person på SD´s rikslista på platserna 1-60? Det är klart att de kan göra det då listan är märkt HELA LANDET.

Om nu Kalmar läns lista varit märkt HELA LANDET kunde anhängare till dig kryssat dig och de rösterna hade så klart räknats. Nu går det inte att göra så. Men för de som vill rösta på "värmlandslistan" går det utmärkt att göra det oavsett var i landet man är skriven. Och de rösterna räknas så klart.

Slutet på min brevväxling med valmyndigheten:

Fråga:
"Hej igen. Ja, visst borde det vara som du svarar. Men det som förbryllar är listan märkt HELA LANDET 0110-15553.
Det är en lista med personer från Värmland och den finns registrerad på Värmland län.

Men den finns även under flera andra län. T ex Kalmar.

Innebär inte HELA LANDET att den kan användas av alla i landet oavsett i vilket län man är skriven?

Tacksam för svar igen."

"Ja exakt, hela landet innebär att väljare i alla valdistrikt kan rösta på kandidaterna som står på listan."

Och H-läns lista hade du kunnat skicka ut till de som så önskar. OM den varit registrerad som HELA LANDET vill säga. Nu går det inte.

Jag tror inte värmlandslistan får en drös av röster utanför Värmland. Kanske av en del som lever i förskingringen, möjligen. Men du hade säkert fått många röster då du har följare runt om i landet. Synd att ni missade det hela.

Thoralf Alfsson

26 juli 2018 23:34

Okej då tar vi det en gång till. Låt säga att Kalmarlistan också vore "Hela landet" då skulle alla i hela landet kunna kryssa mig, så långt är vi överens. Men i praktiken skulle det innebära att jag kanske fick 50 kryss av väljare i Östergötland och 75 kryss i Kronoberg och 60 kryss i Blekinge. Men jag skulle inte kunna tillgodoräkna mig dessa kryss i Kalmar län och det är i Kalmar län som jag har den största möjligheten att kryssa mig in.

Jag måste få minst 5 procent kryss på de valsedlar som väljarna i Kalmar ger Sverigedemokraterna. De som är folkbokförda i Kalmar län eller om de bor utomlands, i så fall sista folkbokföringsadress i Sverige var Kalmar län.

 
Ingen bild

Maja Dacke

26 juli 2018 23:02

Hur länge är man nyanländ?
Kan någon svara på det?

En vecka, en månad, ett år eller kanske flera år?

Var går gränsen?

Åh, han var nyanländ igår men idag är han det inte längre ...

Åh, så synd, då kan han inte få en bostadsrätt till sina åtta barn och två fruar ...

 
Ingen bild

Lena1

27 juli 2018 00:53

Lars Bern på Swebbtv om bränderna, även om Lövin o hennes lögner rakt upp och ner i riksdagens talarstol! Även det stundande valet berörs.

https://www.youtube.com/watch?v=jMTcyroGAk

 
Ingen bild

Olle

27 juli 2018 13:13

Slöja skulle det stå, inte "dölja". 😃
Palestinasjal är vanligt med.

 
gw.larsson@yahoo.

gw.larsson@yahoo.

28 juli 2018 10:21

Jag bor i Malmö.
Hur röstar jag på dig?

http://mobil.thoralf.bloggplatsen.se

Thoralf Alfsson

28 juli 2018 12:09

Tyvärr så kan du inte kryssa mig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se