thoralf

Direktlänk till inlägg 24 juli 2018

VILKET TRAMS

Av Thoralf Alfsson - 24 juli 2018 12:27

”När Kalmars politiker åker till Hansedagarna får deras respektive följa med – för skattebetalarnas pengar.

Mattias Adolfson (S) och Per-Olof Jonsson (M) är två av de som tagit med sina partners.

– Så har det varit genom åren, kanske 20–30 år tillbaka i tiden, säger Mattias Adolfsson.”

http://www.barometern.se/kalmar/politikers-sambor-bjuds-pa-resor/


 Barometern avslöjade att Kalmars toppolitiker tar med sina fruar på skattebetalarnas bekostnad på Hansedagarna i Tyskland. Så har man gjort under kanske 20-30 år enligt socialdemokraten Mattias Adolfson. Som om det skulle vara en ursäkt för att man inte följer de skatteregler som gäller idag.


De skyldiga hävdar att deras fruar var behjälpliga med diverse sysslor när det inte satt på krogen och drack cava.


”Barometern skrev i lördags om Mattias Adolfson (S) och Per-Olof Jonsson (M) som har tagit med sig sina sambos på tjänsteresor till Hansedagarna på skattebetalarnas bekostnad. Kommunchef Annette Andersson säger nu att de letar efter beslutet som bekräftar undantaget för medföljande under just Hansedagarna.

– Vi har inte hittat något ännu. Det kanske inte ens finns något, men vi måste leta vidare. Det kan vara något beslut som tagits mellan kommunalråden för längesen, säger Annette Andersson.”

http://www.barometern.se/kalmar/det-ar-lojligt-att-saga-att-det-alltid-har-varit-sa/


Jag gissar att det inte finns något skriftligt beslut om att respektive skall få följa med på skattebetalarnas bekostnad. Det är sannolikt en muntlig överenskommelse mellan framförallt de socialdemokratiska och moderata kommunalråden.


Det handlar helt enkelt om en extra bonus till toppolitikerna inom kommunen. En överenskommelse som Johan Persson hållit vid liv trots att skattereglerna säger något helt annat. Det är säkert också varit en bonus som de berörda uppskattat. Men det är rent trams att deras respektive skulle utföra något som helst jobb för kommunen. Det är snarar en betald utlandssemester.


Jag tror dock att vid Hansedagarna 2012 så hade vare sig Johan Persson (S) och moderaten Malin Almqvist med sin fru eller man. Då avslöjades nämligen deras förhållande i media.


”Barometern har fått ett öppet brev av kommunalrådet i Kalmar Johan Persson (S) och oppositionsrådet Malin Petersson (M).

 

De är upprörda över att Barometern har skickat reporter och fotograf till Hansedagarna i tyska Lüneburg, där Johan Persson och Malin Petersson är på offentligt uppdrag. De menar att tidningen inte respekterar deras vädjan om lugn och hänsyn.

 

Barometern har förståelse för att de vill ha sitt privatliv i fred, men deras kärleksförhållande över blockgränsen har en tung politisk dimension. Vårt uppdrag är att undersöka och beskriva de demokratiska konsekvenserna av detta.”

http://www.barometern.se/redaktionsbloggen/svar-pa-oppet-brev-fran-johan-persson-och-malin-petersson/

 
ANNONS
 
Ingen bild

SM811

24 juli 2018 12:35

Detta finns säker lite varstans ute i kommunerna att skattebetalarna pengar går till onyttigt.

 
Ingen bild

Oliver

24 juli 2018 13:04

Det är häpnadsväckande att kommunens högsta tjänstemän Annette Andersson inte vet att respektives sprit - och taxiresor m.m ska förmånsbeskattas. Kommunen ska även betala sociala avgifter och lämna kontrolluppgift.

Johan Persson säger att "det är jobb dygnet runt" för fruarna. Varför har dom då inte projektanställts för detta uppdrag?

Nu är det efterhandskonstruktioner och bortförklaringar på löpande band. Vad är det för avtal Annette pratar om "som hon inte kan hitta"? Finns det ett avtal om detta mygel som detta så är det än värre!!!

Vad säger Magdalena Andersson om saken???

Fruarna och kommunen ska beskattas i efterhand för detta såklart!

Thoralf Alfsson

24 juli 2018 13:08

Man skall också komma ihåg att Johan Persson sitter som ledamot i Socialdemokraternas partistyrelse.

 
Ingen bild

Rut

24 juli 2018 13:26

Man letar alltså efter en skriftlig överenskommelse som säger att fruarna får åka med och bo och äta gratis, på olaglig basis? Ja, det är ju fint! Nu har Johan Persson skitit i det blå.

Informera partistyrelsen!

 
Ingen bild

SM811

24 juli 2018 13:36

Folk gråter när polska brandmän kommer till undsättning
https://samtiden.nu/2018/07/folk-grater-nar-polska-brandman-kommer-till-undsattning/

 
Ingen bild

Hetta

24 juli 2018 14:03

Kalmar kommun har aldrig brytt sig om lagar och regler - särskilt inte när det gynnar kommunens eget anseende. Ett exempel var Salvelägret då man struntade i bygglov för "den goda gärningen".

Har inte Magdalena läxat upp Johan Persson och kommunen en gång i debatt i riksdagen? Vad gällde det då?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 juli 2018 15:34

Kändisar hyllar aktivist som stoppade utvisning av afghan

https://tinyurl.com/yc7nld25
https://nyheteridag.se/kandisar-hyllar-aktivist-som-stoppade-utvisning-av-afghan/

Ska vi ha kvinnlig rösträtt?

 
Ingen bild

Tony

24 juli 2018 15:52

"Lugn o Hänsyn" ? Ja hänsyn är väl vad dessa herrar visar
mot skattebetalarna,? Det är märkligt att högt avlönade
politiker inte kan betala sina resor själva, sen sitter sådana
politiker och drar ner på kostnaderna för gamla människor som
får hemhjälp. När nu en Tidning i Sverige för en gångs skull
gör sitt jobb? Ja det skulle givetvis mörkas detta med.Otroligt vilka fårskallar det finns här o var?

 
Ingen bild

Fy!

24 juli 2018 16:30

20-30 år, det blir ganska mycket förlorade skattepengar totalt! Men dom verkar inte skämmas för det! Att få smörja kråset på andras bekostnad är det viktigaste! Annette Andersson framstår som väldigt inkompetent som högsta chef.

Thoralf Alfsson

24 juli 2018 17:08

Jag tror att ansvaret ligger i än högre grad på Johan Persson!

 
Ingen bild

Göta

24 juli 2018 17:39

Off Topic
@Thoralf - I ditt inlägg torsdag 22 juli 11:51 med rubriken "Den konflikträdde och naive svensken blundar, del 2" har du lagt in följande fråga mellan de bägge YouTube-klippen: "Kan dessa personer kallas för salafister eller är det bara normalt troende shiamuslimer?"

Eftersom salafism är en SUNNI-muslimsk inriktning så kan shiamuslimer INTE
benämnas som salafister. På länken nedan finns på högersidan en faktaruta,
där man kan se de olika huvudinriktningarna inom islam.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Islam#Huvudsakliga_inriktningar

Jag skulle kunna tänka mig att klippen i ditt inlägg kommer från firandet av shiamuslimernas viktigaste högtid, Aashura. På Wikipedia kan man läsa följande om denna högtid:

"Den tionde muharram år 680 vid slaget vid Karbala försökte Alis son, Al-Husayn, göra uppror mot det umayadiska väldet och kalifen Yazid I. Slaget slutade med Husayns död och har blivit symbol för martyrskapet.

Enligt shiiterna är denna händelse den viktigaste händelsen i världshistorien. Sorgen över Husayns död manifesteras årligen i passionsspel (tazie). Det är de tio första dagarna i månaden muharram som på det sättet ägnas åt sorgeriter med höjdpunkt den 10:e dagen. Deltagarna i högtiden slår sig själva med lätta kedjor för att visa sympati med Husayn. Alla praktiserar dock inte denna sed utan slår sina bröst istället."

I en del muslimska länder kan detta firande vara ett mycket blodigt självplågeri.

Thoralf Alfsson

24 juli 2018 22:09

Ashura infaller i år med start den 9 september och håller på i tio dagar. Videon är från en livevideo från juni.

 
Ingen bild

Fy!

24 juli 2018 17:51

Ja även han. Nu letar kommunen febrilt efter det skriftliga "avtal" som rättfärdigar fusket. Låt mig gissa att det inte finns något papper och om det finns, så kommer det sekretessbeläggas.

 
Ingen bild

BJ

24 juli 2018 19:17

Tycker det är ett vidrigt snyltande . Förstår inte hur man kan ha nöje av en resa man kommit över på det viset. Krävs nog en speciell sort av människa.

 
Ingen bild

Wem

24 juli 2018 19:18

Hoppas verkligen att myndigheterna reagerar: Är det inte lön ( då skattemyndigheterna som lön ska beskatta de förmåner som respektive par åtnjutit i form av resa, traktamente, logi och representation) ... Så är det kanske korruption - som det finns särskild åklagarmyndighet för.

 
Ingen bild

Jag

24 juli 2018 19:25

Hyckleriet har inga gränser. Sossarna tillsammans med övriga partier är duktiga på att "sko sig själva" på skattebetalarnas bekostnad. De gräver sin egen grav. Snåla Giriga när de garanterat har råd att själva bjuda sina respektive. Det är lätt att vara generös med andras (skattebetalarnas) pengar.
Kämpa på Thoralf! Du gör det bra!

 
Ingen bild

Eric H

24 juli 2018 19:44

Lokalblaskor är ju helt beroende av att ha goda kontakter inom kommunen.
Bodde förut i en mindre stad, chefred på lokaltidningen höll stadigt en blåslampa i r-ven på lokala politiker, av alla färger. Ett rent nöje att läsa tidningen!
Sen gick han i pension och en ny chefred, en kvinna, tog över och tidningen tappade helt stinget och blev 110% PK.
men lokalbladen har det nog svårt, det är som med kändisjournalister, den som skriver något illa om kändisen, kommer aldrig mer med på dennes inbjudningslista..

 
Ingen bild

Laglydig

24 juli 2018 21:29

@Cosmik Debris
Tisdag 24 juli 15:34

"Ska vi ha kvinnlig rösträtt?"

Ja självklart! Bara för att Elin Ersson är en "idiot" så finns det ingen anledning att förbjuda kloka, duktiga kvinnor som gör ett oerhört arbete för SD i våra politiska församlingar, den rösträtt som de innehaft i snart 100 år!

Däremot så anser jag att samtliga muslimer INTE skall ha rösträtt eftersom de INTE accepterar svensk lag utan istället ställer något djävla trams över svensk lag!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 juli 2018 22:59

@Laglydig Tisdag 24 juli 21:29

Det kvinnliga tänkandet kommer att bli Europas död. Elin Erssons sabotage och alla "starka" kvinnor som applåderar eländet, stärker mig i den övertygelsen. Om inte rösträtten ska avskaffas, så bör den åtminstone pausas under minst en 10-års period.

Annars kommer det att gå riktigt åt helvete.

 
Ingen bild

bränderna är osläckbara

24 juli 2018 23:25

med de små resurser som 7 klöver regimen sätter in, går det nog inte att släcka bränderna. ryssland och nato borde tillåtas hjälpa till. EU-spåret med hjälp räcker inte, nu när det brinner på flera håll i eu.
kanske detta är planerat för att ställa in valet i Sverige, då sd skulle vunnit och bildat regering.

kanske sd kan mobilisera hela Svenska folket, och begära hjälp från ryssland och nato.
hela Sverige brinner nog upp om 7 klövern får vanstyra

 
Ingen bild

Molle

25 juli 2018 01:50

Att Johan "diktatorn" Persson är en skitstövel har förstått i många år. Men de dumma Kalmarborna rösta på han ändå. Lättlurade

 
Ingen bild

Janne

25 juli 2018 10:48

Hej om det här att ta med fruarna på resor skrev Bert Karlsson om i sin biografi.Det var de första han fick lära sig när han kom in i riksdagen skriver han.

 
Ingen bild

Tony

25 juli 2018 14:40

En Märklig utveckling, för inte så många år sen så skänkte
Sverige brandbilar till Polen, har själv servat ett tiotal,
för Polen var ju ett fattigt land efter kommunismen, och
idag är det precis tvärtom, nu kommer Polska brandmän och
brandbilar till undsättning i det fattiga Sverige, styrt av
socialismen för att vi inte har råd att ha brandbilar på
landsbygden. Ja herre jesus som det kan gå ??

 
Ingen bild

onkel sven

25 juli 2018 16:09

Ja,ja , vad kostar de 90000 afghaner som bara går här !

 
Ingen bild

onkel sven

25 juli 2018 18:23

Förlåt , 9000 afghaner ska det va ,värmen !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se